2021-2022学年新教材高中英语 Unit 3 Getting along with others单元测评(含解析)牛津译林版必修第一册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit Getting along with others单元测评含解析牛津译林版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 others 单元
- 资源描述:
-
1、第三单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:Are you still going to have pizza together tonight?M:Im not so sure anymore.My stomach hasnt been feeling so well since yesterday.Maybe tomorrow?W:No.
2、Ive got plans for Sunday.How about next Monday?M:Sure.My stomach should be fine by then.1.When will the speakers meet?A.Tonight.B.On Sunday.C.Next Monday.答案CW:Do you still play the guitar sometimes these days?M:Yeah.But not as often as I used to.W:Why?Dont you enjoy it as much as you did before?M:No
3、,its still one of my favorite hobbies.Im just busy with my studies these days.2.Why does the man spend less time playing the guitar these days?A.He doesnt like it anymore.B.Hes busy with his studies.C.He has a new hobby.答案BM:I can come to your house and pick you up in half an hour.Is that all right?
4、W:Sure.That means you will be here at 8:30.3.What time is it now?A.9:00.B.8:30.C.8:00.答案CM:Where should we take the kids on vacation this year?Theyve been begging to go to Disney World,but I just dont think we can afford it.W:I know.Why dont we find a cheap hotel on the beach?We always have a great
5、time there.4.What are the speakers mainly talking about?A.How to find a cheap hotel.B.Where to spend their vacation.C.When to go to Disney World.答案BM:Ive finally finished my paper.Can you help me check it before I hand it in?W:Sure.Lets take a look,sweetie.Oh,its excellent!I can tell you worked hard
6、 on it.M:Thanks.I really did.I just hope my teacher agrees.5.What is the probable relationship between the speakers?A.Mother and son.B.Boss and employee.C.Teacher and student.答案A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。
7、每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。M:Hey,Susie.What are you doing?W:Hi,Tommy.Im making a list for our club.We are raising money for the Childrens Home.They need a new kitchen.M:Youll need a lot of money for that!How are you raising money?W:Last month,we sold homemade cookies.We had a yard sale last week as w
8、ell.Weve gotten some donations,too,but we need more.Any good ideas?M:I think you should have a car wash.Im sure youll raise a lot of money.W:Thats a good idea.We can have it in the parking lot of the community center.6.Why is Susie raising money?A.To fix a parking lot.B.To help the Childrens Home.C.
9、To build a new kitchen for the club.答案B7.How will Susie collect more money according to Tommy?A.By washing cars.B.By selling cookies.C.By having a yard sale.答案A听第7段材料,回答第8、9题。M:Mary,when we get out of the elevator,could you call the repair shop to ask if my car has been repaired?Im going into a meet
10、ing right away,so I dont have time to call them.W:Sure,Mr Walters.By the way,if your cars still being repaired,how are you going to get to work tomorrow?Is your wife going to take you?M:No,she goes in a different direction.W:I can call a taxi for you,if you want.M:No,thanks.Im considering taking the
11、 bus.W:That might be a good idea.You could get off right in front of our building,and you wouldnt have to worry about parking.8.Where might the speakers be?A.In a repair shop.B.In an elevator.C.In a meeting room.答案B9.How will the man probably go to work tomorrow?A.By car.B.By bus.C.By taxi.答案B听第8段材料
12、,回答第10至12题。W:Id like to plant some flowers and bushes in the front and back yards.I noticed the other day that we are the only people on our street that dont have a garden.M:Well,Im not sure.It will cost a lot of money and take a lot of time.Are you doing it just to fit in with everyone else?W:No,th
13、ats not the reason.I think their houses look nice with gardens.And I think ours would look better,too.M:Okay.If thats how you feel,we can go down to the local garden centre and pick out some things.What kind of flowers would you like to plant?I like yellow ones and purple ones.W:Im not quite sure.Id
14、 like to look at some different kinds.I love pink,so Id want to choose some flowers in that color.Im determined to make our home look pretty.10.What did the man think of the womans idea at first?A.He doubted it.B.He agreed with it.C.He strongly opposed it.答案A11.Why does the woman want to plant thing
15、s?A.To work outside more.B.To be like the neighbours.C.To make the house more beautiful.答案C12.What flowers does the woman want?A.Pink ones.B.Purple ones.C.Yellow ones.答案A听第9段材料,回答第13至16题。M:Good evening.Do you have any rooms available at the moment?W:Yes,we do.How many nights do you want to stay?M:Fo
16、ur,if its possible.W:Okay,let me see.Im sorry,sir.Im afraid we can only give you a room for two nights.Its a very busy period right now.Were almost fully booked these days.M:All right.Ill just stay for tonight,then.Its too late to go to other hotels now.Ill search for another one tomorrow.W:Thats an
17、 excellent idea,sir.And thank you for your understanding.So,a single room for one night.Here is your key card,and your room is on the 7th floor.M:Thanks.By the way,is there a swimming pool in the hotel?W:Yes,there is.Its on the 15th floor.But it closes at 10:00 pm.,so it was closed 45 minutes ago al
18、ready.M:Thats too bad.W:We do have a gym that opens 24 hours.Its on the 14th floor.M:Great!Thanks for letting me know.W:Youre welcome,sir.Oh,before I forget,breakfast is served on the 2nd floor from 6:30 to 10:00 in the morning.13.How many nights is the man going to stay at the hotel?A.One night.B.T
19、wo nights.C.Four nights.答案A14.What time is it now?A.6:30 pm.B.10:00 pm.C.10:45 pm.答案C15.What is on the 14th floor?A.A gym.B.A restaurant.C.A swimming pool.答案A16.What does the woman tell the man about breakfast in the end?A.How good it is.B.How much to pay for it.C.Where and how long it is.答案C听第10段材料
20、,回答第17至20题。Ladies and gentlemen,we have an announcement for you.All flights leaving for Western Europe have been canceled because of a large cloud of smoke that has traveled from a volcano.If you were planning to fly to Northern Europe today,please check with your airline to see if your flight is st
21、ill scheduled to take off.We arent sure when the planes to Western Europe will be rescheduled.There is no rain in the forecast right now,but there is a chance that some strong winds from the east will clear the skies tomorrow.We apologize for this delay.Unfortunately,the airlines cannot provide you
22、with a hotel for the evening,but we hope youll be comfortable in our airport.There are small cupboards with locks just outside each security check.You can store your luggage safely and freely.There is a quiet zone on the third floor with chairs that open out to make small beds.If youre from the Dall
23、as area,please pay special attention to your cell phone.You will receive a message from your airline if your flight gets scheduled to leave.17.Which flights have been canceled?A.Ones to Western Europe.B.Ones to Northern Europe.C.Ones to Eastern Europe.答案A18.When might the canceled flights start agai
24、n?A.After the big rainstorm stops.B.After the winds clear the skies.C.After the volcano stops putting out smoke.答案B19.What will the affected passengers do tonight?A.Call their airlines.B.Find a hotel nearby.C.Stay at the airport.答案C20.What does the speaker ask some passengers to pay attention to?A.T
25、heir phone calls.B.Their text messages.C.The radio announcements.答案B第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AI think a close friend is someone you get on well with,who helps you when you have problems,who gives you advice,and who always has time for you.I didnt us
26、e to have many close friends when I was at school because I was very shy,but now I have several.They are all girls.I think its difficult to have a close friend of the opposite sex.MarieI think a close friend is someone who youve known for a long time,and who you still get on with.They have similar h
27、obbies to you so you can do things together.Ive got three close friends who I was at middle school with and we often go out together (without our parents of course).We often go camping,play football,or walk outside in the open air.DavidIm not sure how to answer the question because I dont really hav
28、e any close friends.I know a lot of people but mainly through work,and the social occasions when we meet are business dinners,things like that.I think if you come from a really close family,friends are a bit unnecessary.I like spending my free time with my family.RichardFor me close friends are the
29、people you spend your free time with.I go out at weekends with a group of people,and they are all my close friends.Theyre also people who live near me.I dont think you can have close friends at a distance because you need to be able to see each other often.But I dont think you need to be doing the s
30、ame things.I mean Im at school but none of my friends are.Anna【语篇解读】本文是一篇应用文,分别介绍了四个人对于真正的友谊的理解和看法。21.Who doesnt think women and men can be close friends?A.Marie.B.David.C.Richard.D.Anna.答案A解析细节理解题。根据Marie的观点“Ithinkitsdifficulttohaveaclosefriendoftheoppositesex.”可知,Marie认为异性很难成为亲密的朋友。22.What does Ri
31、chard say about friends?A.They need to have much in common.B.Theyre less important than family.C.They must work in the same place.D.They come from social occasions.答案B解析细节理解题。根据Richard的观点“Ithinkifyoucomefromareallyclosefamily,friendsareabitunnecessary.”可知,Richard认为朋友没有家人重要。23.What do we know about A
32、nnas friends?A.They are all women.B.They all do the same things.C.They do not live far away.D.They are all college students.答案C解析细节理解题。根据Anna的观点“Theyrealsopeoplewholivenearme.Idontthinkyoucanhaveclosefriendsatadistancebecauseyouneedtobeabletoseeeachotheroften.”可知,Anna和她亲密的朋友住得很近。BMy problems started
33、 after I went to a boarding(寄宿) school.I was only 14,and at first I missed my family a lot.I often called them and cried on the phone.But after two weeks,I found that I enjoyed being with my classmates at school.I had many friends who were boys.I thought of them as my best friendsbut only friends.I
34、never guessed my friendships with boys would become a problem.Then,three months later,my friends told me that some teachers and girls said I was staying with boys all day long in order to get attention from them.Seven months after that,the head teacher Mr.Wang asked the class to choose some students
35、 to join the Student Union(学生会).I thought I could win,for I was doing well in school.I had already won prizes for the best math and English exams.A week later,the list came out and it didnt include me.I was sad.Mr.Wang came to me and said,“Dont be sad.I know youre excellent!Maybe you are a little di
36、stant from the girls in our class.They dont know much about you,so some of them didnt choose you.It doesnt matter.Do your best to get along well with everyone and I think youll make it next time.”【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者通过这篇文章主要向我们描述了作者在14岁刚刚读寄宿学校时在学校的生活及与同学交朋友的情况。24.What was the writers problem when she w
37、as first in the boarding school?A.She didnt like her new school.B.She didnt like her new teacher.C.She missed her family very much.D.She didnt get along well with her classmates.答案C解析细节理解题。根据文章第一段“MyproblemsstartedafterIwenttoaboarding(寄宿)school.Iwasonly14,andatfirstImissedmyfamilyalot.”可知,作者开始进入寄宿学
38、校的问题是她很想家。结合选项,故选C项。25.Many of the writers friends in her new school were .A.teachersB.womenC.girlsD.boys答案D解析细节理解题。根据文章第一段“Ihadmanyfriendswhowereboys.”可知,作者在新学校的大多数朋友都是男孩,结合选项,故选D项。26.Why did the writer fail to join the Student Union?A.Her teachers didnt like her.B.Some girls didnt choose her.C.She
39、 was a poor student.D.She liked showing off herself.答案B解析细节理解题。根据文章最后一段“Maybeyouarealittledistantfromthegirlsinourclass.Theydontknowmuchaboutyou,sosomeofthemdidntchooseyou.”可知,有些女孩没有选择作者,使得她没有加入学生会,结合选项,故选B项。27.Which of the following is NOT true,according to the passage?A.The teacher thought she was
40、 an excellent student.B.The writer won prizes for the best science and English exams.C.The writer was sad because she failed to join the Student Union.D.The writer didnt realize her friendships with boys would cause problems.答案B解析推理判断题。根据文章第二段“IhadalreadywonprizesforthebestmathandEnglishexams.”可知,作者
41、获得的不是关于科学和英语学科的奖,而是数学和英语,结合选项,故选B项。CWe can make mistakes at any age.Some mistakes we make are about money.But most mistakes are about people.“Did Jerry really care when I broke up with Helen?”“When I got that great job,did Jim really feel good about it,as a friend?Or did he envy my luck?”“And Paul,w
42、hy didnt I pick up that he was friendly just because I had a car?” When we look back,doubts like these can make us feel bad.But when we look back,its too late.Why do we go wrong about our friends or our enemies?Sometimes what people say hides their real meaning.And if we dont think about it carefull
43、y,we will miss the feeling behind the words.Suppose someone tells you,“Youre a lucky dog.” Thats being friendly.But lucky dog?Theres a bit of envy in those words.Maybe he doesnt see it himself.But bringing in the dog puts you down a little.What he may be saying is that he doesnt think you deserve yo
44、ur luck.“Just think of all the things you have to be thankful for” is another noise that says one thing and means another.It could mean that the speaker is trying to get you to see your problem as part of your life as a whole.But is he?Wrapped up in this phrase is the thought that your problem isnt
45、important.Its telling you to think of all the starving people in the world when you havent got a date for Saturday night.How can you tell the real meaning behind someones words?One way is to take a good look at the person talking.Do his words fit the way he looks?Does what he says agree with the ton
46、e of voice?His posture?The look in his eyes?Stop and think.The minute you spend thinking about the real meaning of what people say to you may save another mistake.【语篇解读】本文是一篇说明文。本文告诉我们在与他人交往的过程中,要观察别人说话时的表情、语调、姿态和眼神等,通过这些观察可以辨别出别人的真正想法,从而避免交际中出现错误。28.This passage is mainly about .A.how to make frien
47、dsB.what to do when you listen to others talkingC.how to avoid mistakes when you communicate with peopleD.why we go wrong with people sometimes答案C解析主旨大意题。根据第一段前三句可知,我们经常犯的错误都是关于人的错误。文章接下来告诉我们如何判断别人的言外之意。同时结合文章最后一段最后一句可知,本文主要告诉我们在与他人交往的过程中如何避免出现错误。29.According to the author,the reason why we go wrong
48、 about our friends is that .A.we fail to listen carefully when they talkB.people tend to be annoyed when we check what they sayC.people usually state one thing but mean anotherD.we tend to doubt what our friends say答案C解析细节理解题。根据第二段前三句可知,人们所说的话会隐藏他们真实的含义,如果我们不仔细思考,我们可能理解不到说话人所表达的真实意思,这也是我们会和朋友产生误解的原因
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-392595.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
