2020新课标高考牛津版英语第一轮总复习课后规范训练第1部分 BOOK 4 UNIT 3 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020新课标高考牛津版英语第一轮总复习课后规范训练第1部分 BOOK 4UNIT WORD版含解析 2020 新课 标高 牛津 英语 第一轮 复习 课后 规范 训练 部分 UNIT WORD 解析
- 资源描述:
-
1、阅读理解组块练.阅读理解A(湖南省2018届高三三十四校联考第二次考试)Dodder is an unusual and unwanted plant that attacks other plants.Except for its flowers, the plant looks like spaghetti, a kind of noodles in the shape of long thin pieces that look like string when they are cooked.Its almost leafless, threadlike stems (茎) hang d
2、own on top of other plants that dodder needs to stay alive.Dodder does not produce its own food.Instead, it steals food from other plants.It feeds by sucking juices from the plant which is wrapped around, often making its host very weak or even killing it.Dodder can find other plants by their smell.
3、When a young dodder plant starts growing, it follows the smell of plants it prefers, like tomato plants, potato plants, or other farm crops.Unlike most plants that usually grow in the direction of light or warmth, a dodder plant will grow in the direction of, for example, tomato smellif a tomato hap
4、pens to be growing nearby.However, a young dodder plant must find a host plant quickly.It no longer needs its root once it is attached to the host and wrapped around it.If it cannot catch a smell of a potential host within a few days, it will dry up and disappeareven if there is plenty of water arou
5、nd.Once it finds a host, the young dodder plant will attach itself to it and start growing faster.At that point the dodder plant will drop its root.Dodder is thus a difficult weed to manage and a real headache for farmers.When it does get out of hand, dodder can greatly reduce a farmers harvest or e
6、ven destroy crops completely.Before sowing their produce, especially farmers in warm parts of the world often check to make sure no unwanted dodder seeds have mixed with their crop seeds.This is a good way to stop dodder plants from making their way to a crop field secretly.1Why does the author ment
7、ion spaghetti in the first paragraph?ATo analyze the content of some food.BTo describe the shape of dodder plants.CTo explain where the dodder plants come from.DTo argue that dodder plants can be used.2What will happen if a dodder plant starts growing where there are no other plants around?AIt will
8、die sooner or later.BIt will grow deep roots.CIt will attract other plants.DIt will cover the entire area of soil.3What can be inferred from the passage?ADodder does not produce its own food.BDodder can affect farmers income.CDodder can only survive in the shade.DDodder only grows in the warm areas.
9、4What is the main topic of the passage?AA new variety of farm crops.BPlants that are harmful to humans.CThe special abilities of a dangerous plant.DRecent improvements in farming methods.【答案与解析】1B推理判断题。根据第一段第二句可知作者把菟丝子和意大利面条相比是用人们熟悉的事物来说明菟丝子的形状,故选B。2A细节理解题。根据第三段第三句可知菟丝子如果找不到可以攀附的植物,它就会变干死亡。故选A。3B推理判
10、断题。根据最后一段第二句可知当它失控时,菟丝子可以大大减少农民的收成,甚至完全毁坏庄稼。由此可见菟丝子会影响农民们的收入。C、D两项说法错误,A项正确,但文中有原句,不是推断出来的。故选B。4C主旨大意题。根据文章首句和下文对菟丝子特殊生长习性和危害的叙述,可知本文主要在介绍这种特殊又有危害的植物,C项是本文的主题。B(湖南省三湘名校教育联盟2018届高三第三次联考)The best tool needed for survival in the event you get lost when you travel is your skill of advanced planning.You
11、must expect the unexpected and plan accordingly.Even if you are going out for just a few hours, pack enough essentials that you can stay hydrated (体内水分), fueled and prepared for any type of weather.Your essentials should include at least: More than enough food and water for the activity you plan. A
12、compass that you know how to use.You may want a GPS device, but those sometimes do not receive a signal or the battery fails.Cell phones also likely will not work because of a lack of signal. Appropriate maps.Study the terrain (地形) and your planned route.Know where you are going and how you will ret
13、urn. Comfortable hiking boots, clothes that you can wear depending on the weather conditions and additional socks in case the ones you are wearing get wet. A blanket, flashlight, matches kept in a waterresistant container, and other items that will help you survive overnight if necessary. Check with
14、 the local forest office for special warnings, such as fires in the area, bear sightings, flooding, trail or road closures, etc.Its also important that once you have planned your outing, tell someone.Give them exact details of where you are going, the trail you plan to follow, when you will return,
15、the vehicle you are driving (and where you plan to park) and how many people will go with youdo not go alone.If you do become lost, your most important tool is keeping a positive mental attitude.5What does Paragraph 1 mainly tell us?AGetting lost outdoors is common in life.BSurviving in the wild is
16、really a tough thing.CHope for the best, but prepare for the worst.DAdvanced planning can prevent future troubles.6What probably is continued with the text?AThe means as to traveling around.BThe story of the author having a tour.CThe ups on how to be positive when in trouble.DThe details of how to r
17、each for rescue.7Where does the text probably originate from?AA sports magazine.BA tourist guide.CA grocery list.DA science instruction.【答案与解析】5D细节理解题。根据第一段第一句可知,提前做好的计划可以防患于未然。故选D。6C推理判断题。根据文章最后一句可知,接下来文章可能要讲述在遇到麻烦时如何保持积极向上的心态的问题。由此可知答案为C。7B推理判断题。根据第一段第一句和倒数第二段第一句可推知这篇文章最有可能来自游客指南。故选B。C(湖南省长沙市雅礼中学、
18、河南省实验中学2018届高三联考)A Song of Ice and Fire is a sevenpart series of fantasy written for adults.George RR.Martin writes each chapter from the perspective of a specific character, providing a limited point of view for each section.The reader is able to understand the inner workings of the individual, but
19、 the reader is barred from a whole understanding of the text.The world he has created has magic, but there is much more than that.While magic exists, it exists on the edge, and the inner unrest of the characters is much more important.His work also has a level of realness that is astonishing in a wo
20、rk of fantasy.Characters are imperfect, and many make questionable moral choices.In the end, however, Martin shows that both good and bad happen to both the people of high moral standard and the corrupt.He has made it clear that any character can die at any point, which has led to a lot of heartbrea
21、k from readers.In 2011, A Song of Ice and Fire became a television series titled Game of Thrones.Martin has been closely involved with the production.It has currently run for seven seasons, and viewers anxiously await the eighth season to answer their questions from the season seven finale.His fans
22、are also waiting for The Winds of Winter and A Dream of Spring, the next books in the series, to answer the questions Martin and the television show have not yet addressed.Martin, however, has no plans to rush.He has made it clear that he will continue to write the books while working on the televis
23、ion show and writing other novels.But how will the story continue? What is going to happen in Westeros, and more importantly: when are we going to find out? Martin is skill as a writer has kept readers and viewers spellbound.Many hope he will finish the next book before the next season of the show b
24、egins, but no one knows with Martin.He always keeps his readers guessing.8One of the characteristics of A Song of Ice and Fire is that _.Aeach chapter is written from a limited point of viewBmagic is the center of the storyCMartin has made imperfect characters die at any pointDmany characters make a
25、stonishing choices9What is George RR.Martins A Song of Ice and Fire considered to be?AOne of his masterworks of fantasy.BAn unsuccessful screen adaptation.CAn artistic creation for the TV.DOne of the best TV programmes.10What does the word “addressed” in the fourth paragraph mean?AWritten.BSpoken.CS
26、olved. DDirected.11How will the ending of the story be?AInteresting. BConfusing.CNovel. DUnknown.【答案与解析】8A细节理解题。根据第一段第二句可知,A Song of Ice and Fire的一个特点是每一章都是用有限的视角写的。故A项正确。9A细节理解题。根据第二段第一句可知,George RR.Martin的A Song of Ice and Fire被认为是他的杰作之一。故A项正确。10C推理判断题。根据第四段中第一、二句可知,他的书迷们也正在等着The Winds of Winter a
27、nd A Dream of Spring本系列的下一本书,这本书是为了解答Martin和电视剧尚未解决的问题。由此可知C项正确。11D推理判断题。根据最后一段最后一句可知,这个故事的结尾将是未知的。故D项正确。DFatu Kekula is a hero.The 22yearold Liberian nursing student,in her final year,managed to save the members of her family from the Ebola virus,all without the help and convenience of a hospital.K
28、ekula reduced the rate to 25 percent.Four of her family members were infected with the virus.Her father,Moses,her mother,Victoria,her sister,Vivian and her 14yearold cousin,Alfred Winnie.Sadly,Kekulas cousin succumbed_to the virus.Its also impressive to note that while Kekula was treating her family
29、 members she managed to avoid Ebola entirely.On July 27,Kekulas father,Moses,went to a hospital in Kakata,after his blood pressure rose sharply.The only reason the hospital had a bed to offer him was because someone had just died.But the staff in the hospital didnt realize the patient died from an E
30、bola infection.Shortly,after he was admitted to the hospital,Moses developed a fever,started vomiting and was suffering from diarrhea(腹泻)Once nurses started dying of Ebola,the hospital shut down and Moses had to leave.Kekula drove 90 minutes to Monrovia,the capital of Liberia,to seek treatment.Three
31、 hospitals turned them away because there was no spare bed for patients at all.Kekula made the drive back to Kanata to another hospital.They told Moses he had typhoid(伤寒) fever and did very little to treat him.So Kekula took him home.Once he was there,he infected three other family members.Her mothe
32、r,sister and their cousin who was living with them.Kekula only lost one patient,her cousin.Her method proved so effective that international aid workers,including UNICEF,began teaching it to others in West Africa who may not be able to get to hospitals for treatment.Her father,mother and sister were
33、 already recovering when space became available at the JFK Medical Center on August 17.Alfred passed away at the hospital the next day.Kekulas father,Moses said,“Im very,very proud.She saved my life through the almighty God.”12. What is the best title for the passage?A. A Courageous and Selfless Nur
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-395433.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
