四川南充市2016高考英语二轮:(寒假)阅读理解训练(5)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川 南充市 2016 高考 英语 二轮 寒假 阅读 理解 训练 答案
- 资源描述:
-
1、阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。It is difficult for parents of nearly every family to teach their children to be responsible for housework,but with one of the following suggestions,you really can get your children to help at home.If you give your children the impression that they can never
2、do anything quite right,then they will regard themselves as unfit or unable persons.Unless children believe they can succeed,they will never become totally independent.My daughter Carlas fifthgrade teacher made every child in her class feel special.When students received less than a prefect test sco
3、re,she would point out what they had mastered and declared firmly they could learn what they had missed.You can use the same technique when you evaluate (评价) your childs work at home.Dont always scold and give lots of praise instead.Talk about what he has done right,not about what he hasnt done.If y
4、our child completes a difficult task,promise him a Sunday trip or a ball game with Dad.Learning is a process of trying and failing and trying and succeeding.If you teach your children not to fear a mistake of failure,they will learn faster and achieve success at last.1The whole passage deals with_.A
5、social education Bschool educationCfamily education Dpreschool education解析:本文一开头就点明了主题。答案:C 2The author thinks that_.Athere is no way to get children to help at homeBthe more encouragement and praise give,the more responsible and helpful children will becomeCit is very difficult to make children res
6、ponsible for houseworkDchildren can be forced to help with housework解析:本文倒数第二段可说明问题,在教育孩子问题上,表扬和鼓励是必不可少的。答案:B3The article gives us a good suggestion about how to evaluate your childs work at home.That is to_.Apraise his success Bpromise him a tripCgive him a punishment Dpromise him a ball game解析:由倒数
7、第二段第三句“Talk about what he has done right,not about what he hasnt done.”可知。答案:A4The author advises readers to_.Alearn from himself,for he has a good way of teachingBtake pride in Carlas fifthgrade teacherCdo as what Carlas teacher did in educating childrenDfollow Carlas example because she never fail
8、s in the test解析:本文第三段肯定了Carla老师的教学方法,由第四段第一句“You can use the same technique when you evaluate your childs work at home.”可知。答案:C5Having read the last paragraph,we can conclude that_.Apride goes before a fallBpractice makes perfectCno pains,no gainsDfailure is the mother of success解析:A的大意为“胜不骄、败不馁”;B为
9、“熟能生巧”;C为“不劳、不获”;D“失败乃成功之母”。故D为答案。答案:D。2016高考英语二轮:(寒假)阅读理解训练(5)及答案AMy three-year-old granddaughter, Tegan, went with her parents to a family gathering at the home of her other grandparents. Everyone was having a wonderful time visiting and catching up on all the latest family news.Like most children
10、, Tegan was having a good time playing with all the toys that were different from her own and that were kept for children to play with at her grandparents house. In particular, Tegan had found a little tea set and had begun pretending that she was having a tea party. She set up all the place setting
11、s and arranged her table with the great care and elegance that only a three-year-old can create. Meanwhile, her Daddy was engrossed in conversation, and as he continued to chat with his family, Tegan would hand him a cup of tea. Her Daddy, who always tries to participate in her games, would pause fo
12、r a few seconds from his conversation, and say all the proper words and gestures for her tea party which would thrill Tegan. He would request two lumps of sugar. He would tell her how wonderful her tea tasted, and then he would continue his adult conversation with his family.After going through this
13、 routine several times, her Daddy suddenly awoke to reality as he had a flash of concern in his mind: She is only three years old, where is she getting this tea that Ive been dutifully drinking? He quietly followed her, without her knowing, and his fears were growing stronger as he saw her turn and
14、go through the bathroom door. Sure enough, there she was stretching up on her tippy toes reaching up to get her tea water - out of the container of water that grandpa used to soak his false teeth!21At the family gathering, the adults _.Awatched their favorite TV programs Btalked about what happened
15、at home Cdrank tea while chatting Darranged tables for childrens games22Which of the following phrases can replace the underlined phrase “was engrossed in” in Paragraph 2 ?Agot tired of Bgot annoyed byCwas absorbed in Dwas puzzled at23What can be learned from the text ?ATegan was unhappy to be left
16、alone at the gathering.BTegans father often played with her in games.CTegan refused to apologize for what she had done.DTegans father cared nothing about what she was doing.24Tegans Dad followed her secretly to find out _.Awhether there was any tea leftBhow she made tea so wonderfulCwhere she got th
17、e sugar for teaDwhat kind of tea he had drunk21-24 BCBD BAre you a saver or a spender?A penny saved is a penny earned. This old saying calls attention to the wisdom of saving money. _ is another way to talk about saving for the future.People who hate to spend money are known as tightwads, while thos
18、e who like to get the most value for their money are called thrifty. A thrifty person is different from a spendthrift. A spendthrift is someone who spends wastefully. People like that are often said to spend money like a drunken sailor or like theres no tomorrow.In the United States, people who want
19、 to start a savings account have different choices of where to put their money. These include banks and credit unions. Credit unions are cooperatives for people who have some kind of connection. For example, the members might work for a university or a government agency. Most credit unions are nonpr
20、ofit organizations.Credit unions, banks and other financial institutions pay interest on savings accounts. But the interest rates are low. Certificates of deposit(存款证) pay higher returns. With a certificate of deposit, or CD, a person agrees not to withdraw the money for a certain period of time. Th
21、is term could be anywhere from a few months to several years. Longer terms, and larger amounts, pay higher interest. People can withdraw their money early but they have to pay a fine.In a number of countries, people have been saving less over the years. The Organization for Economic Cooperation and
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2020一年级语文下册音序查字法课件新人教版.ppt
