分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型四川成都市2016高考英语阅读理解二轮提升选练80集之(64)及(解析)答案 (2).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:398458
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:66KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川成都市2016高考英语阅读理解二轮提升选练80集之64及解析答案 2 四川 成都市 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 提升 80 64 解析 答案
    资源描述:

    1、四川成都市2016高考英语阅读理解二轮提升选练80集之(64)及(解析)答案2016高考模拟题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Teen Climbing Camp 2010This 5-day climbing camp is suitable for teenagers between the ages of 13 and 18 who have an interest in rock climbing. The climbing days are designed for beginners and those who have some

    2、basic experience in a gym or outdoors. Participants will find themselves challenged physically and mentally. Rock Dimensions camps are designed to be a positive and memorable experience by providing healthy communication between participants, individual goal setting, and challenges that lead to pers

    3、onal growth. Dates: Monday, June 29-Friday, July 3 Monday, July 27-Friday, July 31Locations:Climbing Tower at Footsloggers Linville Gorge and Table Rock area Local climbing areas near Boone Responsibilities:Participants will meet Rock Dimensions guides at our location each morning and at the end of

    4、each day. Rock Dimensions will provide all climbing items, including a safety rope, a helmet and climbing shoes for each participant. Participants are responsible for bringing their own lunch, water, small backpack, appropriate clothing, and personal items like sun cream, etc.Pre-camp planning: Part

    5、icipants will receive the following information in their registration(注册) packet: Medical Form, Responsibility Agreement, Clothing/Equipment List, and Directions. Cost:$575/person for the 5-day camp$325/person for the first 3 daysAnyone interested in participating in just the last two days of the ca

    6、mp should call to discuss pricing and necessary skills/experience.1. According to the text, Rock Dimensions camps will _. A. probably impress participants deeplyB. provide a few competitions C. help the participants set their life goalsD. check the records of personal growth2. What of the following

    7、do participants need to bring with them? A. A safety rope. B. A helmet. C. Climbing shoes. D. Appropriate clothing.3. If Paul wants to participate in the climbing camp from July 27 to July 29 and his brother from July 27 to July 31, it will cost them _. A. 575 dollars B. 650 dollars C. 900 dollars D

    8、. 1,150 dollars4. What can we infer from the text? A. Some experience is required of the participants. B. Itll be hard for teens to experience the climbing. C. Parents are required to stay with their children. D. Guides will talk about the prices with parents.参考答案14、 ADCB 【阅读理解】人物故事类 阅读下列四篇短文,从每小题后所

    9、给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。We once had a poster competition in our fifth grade art class.“You could win prizes, “ our teacher told us as she wrote the poster information on the blackboard. She passed out sheets of construction paper while continuing, “The first prize is ten dollars. You just have to make

    10、 sure that the words on the blackboard appear somewhere on your poster. “ We studied the board critically. Some of us looked with one eye and held up certain colors against the blackboard, rocking the sheets to the right or left while weconjured up our designs. Others twisted their hair around their

    11、 fingers or chewed their erasers while deep in thought. We had plans for that ten-dollar grand prize, each and every one of us. Im going to spend mine on candies, one hopeful would announce, while another practiced looking serious, wise and rich. Everyone in the class made a poster. Some of us used

    12、parts of those fancy paper napkins, while others used nothing but colored construction paper. Some of us used big designs, and some of us preferred to gather our art tidily down in one corner of our poster and let the space draw the viewers attention to it. Some of us would wander past the good stud

    13、ents desks and then return to our own projects with a growing sense of hopelessness. It was yet another grown-up trick of the sort they seemed especially fond of, making all of us believe we had a fair chance, and then alwaysalwaysrewarding the same old winners. I believe I drew a sailboat, but I ca

    14、nt say that with any certainty. I made it. I admired it. I determined it to be the very best of all of the posters I had seen, and then I turned it in. Minutes passed.No one came along to give me the grand prize, and then someone distracted me, and I probably never would have thought about that post

    15、er again. I was still sitting at my desk, thinking, What poster? when the teacher gave me an envelope with a ten-dollar bill in it and everyone in the class applauded for me. 1. What was the teachers requirement for the poster? A. It must appear in time.B. It must be done in class.C. It must be done

    16、 on a construction sheet.D. It must include the words on the blackboard.2. The underlined phrase in paragraph 3 most probably means.A. formed an idea for B. made an outline forC. made some space for D. chose some colors for3. After the teachers words, all the students in the class.A. looked very ser

    17、ious B. thought they would be richC. began to think about their designs D. began to play games4. After seeing the good students designs, some students.A. loved their own designs more B. thought they had a fair chanceC. put their own designs in a corner D. thought they would not win the prize5. We ca

    18、n infer from the passage that the author.A. enjoyed grown-up tricks very much B. loved poster competitions very muchC. felt surprised to win the competition D. became wise and rich after the competition【参考答案】1-5、 DACDC阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。 体裁:议论文话题:历史故事时间:6分钟The movies just wouldnt be

    19、 the same without the warm buttery taste of popcorn.Amazingly,this delicious treat started its life as a corn kernel(玉米粒)and not from just any corn.Popcorn is a type of sweet corn that was originally grown in Mexico and spread to China,India and elsewhere.It is the only kind of corn that will pop.To

    20、day,most of the worlds popcorn is grown in the United States.Every popcorn kernel contains a tiny drop of water,surrounded by soft starch(淀粉)When the popcorn is heated,the water turns into steam.This puts pressure on the surrounding hard kernel,forcing it to explode.The soft starch increases about 4

    21、0 times in size as the corn kernel turns itself inside out.In the 1500s popcorn was an important food source for the Aztec Indians of central and southern Mexico.But it wasnt only food.It was also used in ceremonies or in headdresses and necklaces.By the time the Europeans arrived in America,popcorn

    22、 had spread through most of the American Indians.Some early American settlers ate popcorn with cream and sugar for breakfast.But it wasnt until the late 1800s that popcorn became popular.The demand for popcorn increased and farmers began farming popcorn.The first mobile popping machine was invented

    23、in 1885,and popcorn was sold by street sellers much like hot dogs are sold today.During the Great Depression of the 1930s,the popcorn business still thrived as people could still afford it.Then in the 1950s television arrived and popcorn consumption decreased.People stayed home and stopped going to

    24、the theatre.But the link between movies and popcorn had already existed.Soon people began making popcorn at home on the stove.Later,microwave popcorn was introduced.Today the movies have regained popularity and popcorn has once again become the favorite.【语篇导读】没有温热香甜的爆米花,电影似乎也会失去味道吧。那么,关于爆米花你又了解多少呢?1

    25、Popcorn was first planted in _.AChina BAmericaCIndia DMexico解析细节理解题。根据第一段第三句可知答案。答案D2Why does the corn kernel pop when heated?ABecause it is covered with soft starch.BBecause the pressure inside is too big.CBecause the starch becomes bigger in size.DBecause there is water inside the kernel.解析细节理解题。根

    26、据第二段第二、三两句可知,玉米粒内的水并不能直接导致它炸开,而是水蒸气产生的压力作用于四周坚硬的内核上,造成它爆炸。故答案选B。答案B3We can know from the passage that _.Apopcorn began to be farmed in the late 1800sBpopcorn was only a kind of food in the 1500s Chot dogs used to be sold by street sellersDpeople stopped going to the movies without popcorn解析细节理解题。根据第

    27、四段第二、三两句可知,是在19世纪末期,随着人们对爆米花需求的增长,农民们才开始种植这种玉米。答案A4The underlined word“thrived” in the fifth paragraph probably means “_ ”Astarted to be popularBwas seriously affectedCsuffered a lot Ddeveloped very well解析词义猜测题。根据上文的still以及下文的as people could still afford it可推断出,这里指即使是在经济大萧条时期,因为爆米花仍然是人们买得起的食品,所以爆米花产

    28、业仍然发展得很好。答案D阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。体裁:记叙文话题:逸闻趣事时间:7分钟There was once a tiny country that was suffering from a long drought.It had gone so long without rain that the people there were starting to go hungry because of the bad harvests.It just so happened that a group of musicians were tra

    29、veling the country,trying to make a living from their concerts.But with so many problems in the land,no one felt like listening to music.“But music can help overcome any problems,” said the musicians,without anyone paying them the slightest attention.So the musicians tried to find out the reason it

    30、wouldnt rain.It was very strange,because the sky was overcast,but no one could provide an answer.“Its been cloudy like this for many months,but not a single drop of rain has fallen,” people told them.“Dont worry,well bring rain to the country,” the musicians responded,and they began rehearsing for a

    31、 concert at the summit of the highest mountain.Everyone who heard the music was seized by curiosity and went up the mountain.And the conductor of this strange orchestra gave the order,and the musicians began to play.From their instruments came small,playful musical notes that rose and rose into the

    32、clouds.The music was so joyous,happy and fun,and the notes started playing with the clouds soft,fluffy bellies,running here and there,up and down,and the whole sky turned into one big game of tickle torture.Before long,the giant clouds were thundering with laughter.The musicians continued playing jo

    33、yfully and a few minutes later the clouds,crying with laughter,soaked the little country below with their precious tears,bringing happiness to all.And in memory of that musical rain,everyone in the country learned how to play an instrument and,taking turns,would go up the mountain every day to bring

    34、 joy to the clouds with their beautiful songs.【语篇导读】一个干旱已久的小国,却因为音乐家们的到来,改变了他们的命运音乐家通过在山顶上演奏音乐,从而为当地降下了甘霖。为了纪念那场音乐雨,人们开始学习音乐,并轮流到山上为云彩演奏音乐。1Why did the country have the bad harvests?ABecause its too hot. BBecause its too cold.CBecause its too wet. DBecause its too droughty.解析细节理解题。根据第一段可知那个国家歉收的原因是因

    35、为长期干旱少雨,故选D项。答案D2Whats the attitude of the people toward the musicians?AActive. BEnergetic.CCold. DEnthusiastic.解析推理判断题。根据第二段中的“But with so many problems in the land,no one felt like listening to music.”和“without anyone paying them the slightest attention.”可以推出人们对音乐家们的态度是冷淡的。故选C。 答案C3Whats the meani

    36、ng of the underlined word in the third paragraph?ACloudy BRainy CSunny DWindy 解析词义猜测题。根据第四段中的“Its been cloudy like this.”可以推出overcast的意思与cloudy意思一样。故选A项。答案A4Which of the following might be the best title of the passage?AGreat musicians BMusic for the cloudsCLaughing clouds DMusic rehearsing解析标题概括题。本文主要讲述了音乐家通过在山顶上为云彩演奏音乐,从而使云彩流动起来,最终降下了期盼已久的雨,为当地人们带来了快乐。由此可以推出文章的标题应选B项。答案B5From the last paragraph we can learn that the people in the small country _.Ahate music Blove musicCteach music Dpractice music解析推理判断题。最后一段中讲到为了纪念那场音乐雨,人们开始学习乐器,并轮流到山上为云彩演奏音乐。由此可以推出人们喜欢音乐。答案B

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川成都市2016高考英语阅读理解二轮提升选练80集之(64)及(解析)答案 (2).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-398458.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1