四川省三台中学实验学校2019-2020学年高二英语6月月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 三台 中学 实验学校 2019 2020 学年 英语 月月 考试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省三台中学实验学校2019-2020学年高二英语6月月考试题(含解析)第一部分 听力(共两节,满分20分)第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)1.What does the man give to the woman?A. Cards. B. Flowers. C. Nothing.2.What are they going to do next?A. Go to the office. B. Have a meeting. C. Eat something.3.What are the two speakers probably going to do?A. Invite some
2、friends to dinner.B. Listen to the weather report.C. Have a picnic this afternoon.4.How will the woman get to London?A. By car. B. By train. C. By plane.5.When does the bookstore close on Sundays?A. At 4 p.m. B. At 5 p.m. C. At 8 p.m.第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)听下面一段较长对话,回答以下小题。6. What does the woman thin
3、k of horror movies?A. They are frightening. B. They are not real. C. Theyre full of imagination.7. What is the man really afraid of?A. Mice. B. Bees. C. Campfire.听下面一段较长对话,回答以下小题。8. Which size does the woman want?A. Size 4. B. Size 6. C. Size 10.9. What does the woman think of the jacket?A. Its too
4、expensive. B. Its too big. C. Its color is too bright.听下面一段较长对话,回答以下小题。10. What does the woman ask the man about?A. His family. B. His meals. C. His work.11. What does the man eat for lunch now?A. Pizza. B. Fried chicken and chips. C. Rice and vegetables.12. What do we know about the mans wife?A. Sh
5、e seldom cooks. B. She doesnt like cooking. C. She cooks very well.听下面一段对话,回答以下小题。13. How is the mans wife now?A. She feels tired. B. Shes terribly sick. C. She eats little.14. What is the man complaining about?A. His baby is not a boy.B. He cant earn much money.C. He doesnt get enough sleep.15. Wha
6、t will the man do after he finishes his work in hand?A Get some sleep. B. Go home. C. Do tomorrow s work.16. Why does the woman have no interest in having another child?A. Shes going to have grandchildren soon.B. The family cant support another child.C. Her son refuses to have a brother or a sister.
7、听下面一段独白,回答以下小题。17. What was the Renaissance mainly about?A. The Latin language. B. Arts and science. C. The Christian religion.18. When did Leonardo da Vinci live?A. In the 1300s. B. In the 1400s. C. In the 1600s.19. What does the term “renaissance man” mean?A. Someone doing many things well.B. Some
8、one living in Italy in the past.C. Someone being very famous throughout history.20. What is da Vinci best known for?A. His paintings. B. His inventions. C. His songs.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ASTEM is short for Science, Technology, Engin
9、eering and Math. Strengthening STEM education is vital to preparing kids to compete in the 21st century economy, because kids success is driven not only by what they know, but by what they can do with what they know. As a result, its more important than ever for youth to be equipped with the knowled
10、ge and skills to solve tough problems, gather and evaluate evidence, and make sense of information. The following camps provide the skills needed to succeed in the highly competitive society.Steve & Kate s CampDecember 26th to January 24thSteve & Kates Camp was founded on the belief that when you tr
11、ust kids, they learn to trust themselves, and develop creative confidence that will help them unleash (突然释放) their true potential. It offers a safe, judgement-free environment where kids can be themselves, explore their passions and make a few mistakes along the way.Phone:415-389-5437App CampFebruar
12、y 16th to March 28thAsheville School is offering a unique app camp experience for teenagers across the US and abroad who are interested in learning how to make exciting new apps for the iPhone and iPad. Students will learn about Apples Swift programming language and learn Apples new AR technology.Ph
13、one:828-254-6345Game Camp NationApril 17th to June 9thUse your childs energy for video games to fuel their future, strengthen self-confidence and make new friends. Creativity, Critical thinking & Communication: We emphasize the 3Cs needed for success in todays media-driven world. Hands-on projects s
14、park curiosity. Our groups are intentionally kept small, and our staff encourage the kinds of peer interaction that easily make friends.Phone:619-446-6495Camp Motor-sportAugust 10th to October 7thFor the camper who loves to hear those famous words “Start your engines!” Camp Motor-sport offers exciti
15、ng motor-sport focusing on summer camp programs for girls and boys aged 9 to 17. In addition to gaining valuable seat time, campers get hands-on experience with the STEM aspects of automotive design. When not driving, Camp Motor-sport still has all the fun campers expect including a private lake wit
16、h swimming, boats, and gaga ball just to name a few.Phone:888-836-12121. Which camp will you choose if your kid has a long Christmas vacation?A. Game Camp nation.B. Camp Motor-sportC. Steve Kates Camp.D. APP Camp.2. If interested in programming, the kids can choose _.A. Steve & Kates CampB. APP Camp
17、C. Game Camp NationD. Camp Motor-sport3. What number will you call if your kid wants to have much fun in the camp?A. 415-389-5437.B. 828-254-6345.C. 619-446-6495.D. 888-836-1212.4. What do Steve Kates Camp and Game Camp Nation have in common?A. They both make learners become confident.B. They both a
18、ppeal to learners full of curiosity.C. They are both popular with programming language learners.D. They are both free of charge for teenagers all around the US.5. The passage is written to _.A. motivate teenagers to prepare for the competitionB. share information on how to spark kids curiosityC. hel
19、p teenagers compete successfully in societyD. attract parents to enroll their kids in the camps【答案】1. C 2. B 3. D 4. A 5. D【解析】本文是一篇说明文。主要介绍了4个令营地的概况和联系方式。【1题详解】细节理解题。根据Steve Kates Camp的开始时间和结束时间(12月26日到1月24日)可知,Steve Kate冬令营恰逢圣诞节之后,由此可知,如果你的孩子有一个很长的圣诞假期,可以选择Steve Kate冬令营。故选C。【2题详解】细节理解题。根据App Camp部
20、分的Students will learn about Apples Swift programming language and learn Apples new AR technology. 学生将学习苹果的Swift编程语言和苹果的新AR技术。由此可知,如果对编程感兴趣,孩子们可以选择APP Camp。故选B。【3题详解】细节理解题。根据最后一段的Camp Motor-sport offers exciting motor-sport focusing on summer camp programs for girls and boys aged 9 to 17. 汽车运动夏令营为9至1
21、7岁的男孩和女孩提供令人兴奋的汽车运动项目。由此可知,Camp Motor-sport能够提供给孩子们很多有趣的汽车运动项目,所以如果你的孩子想在夏令营里玩得开心,你会拨打888-836-1212,故选D。【4题详解】细节理解题。根据Steve & Kate s Camp部分的they learn to trust themselves, and develop creative confidence他们学会了相信自己,培养了创造性的自信,以及根据Game Camp Nation部分的Use your childs energy for video games to fuel their fu
22、ture, strengthen self-confidence and make new friends. 把孩子的精力用在电子游戏上,为他们的未来加油,增强自信,结交新朋友。由此可知,Steve & Kate s Camp和Game Camp Nation的共同点是它们都使学习者变得自信。故选A。【5题详解】推理判断题。根据第一段的Strengthening STEM education is vital to preparing kids to compete in the 21st century economy, because kids success is driven not
23、only by what they know, but by what they can do with what they know.加强STEM教育对于让孩子们在21世纪的经济中做好竞争准备至关重要,因为孩子们的成功不仅取决于他们所知道的东西,还取决于他们能用所知道的东西做什么。再根据本文列出的四个令营地可知,这篇文章是为了吸引父母让他们的孩子参加夏令营。故选D。BI was 63 years old when I lost my job. After many years of rushing between home and job, between raising kids and
24、pushing ahead professionally, it was quiet. In those silent spaces, I had time to ask myself what I really cared about. Finally I came to an answer. I cared about young peoples future. Burdened by huge education debt, unable to find a Job, many were feeling hopeless. They were in danger of becoming
25、a lost generation.But what contribution could I make to creating a better future for the next generation? I started a free program in which coaches and mentors (顾问) would volunteer to help unemployed young people launch their careers. Id enjoyed mentoring younger people at work, and this fit with my
26、 desire to assist the next generation. Through my coaching contacts, 25 wonderful life and career coaches signed up to volunteer.On The young people find us through word of mouth. Coaching is done by phone or Skype (网络电话), so location doesnt matter.So far 55% of over 220 graduates have found desirab
27、le jobs within a few months of finishing the program. Ninety percent have rated the coaching positively and say they are closer to their goals.Over the course of 12 one-hour periods, the coaches help them figure out what work aligns with (使一致) their values, skills and passions, and then assist them
28、in making a plan to move forwardincluding helping them with resumes, networking, interviewing, and job search strategies.In exchange for the free coaching, we ask all the young participants to “pay it forward” to someone who needs their help. We explain that we wont know whether they do or not, but
29、the potential is there to create a ripple effects of kindness spreading outward in unforeseen ways. If fact, a number of them have offered to mentor other graduates in the program.6. According to the passage, the author showed great concern for _.A her childrens careerB. her own achievementC. young
30、peoples futureD. young kids education7. How does the author make her program known to younger people?A. Via the Internet.B. Through word of mouth.C. By phone or Skype.D. In the local newspaper.8. What does the author want to tell us in paragraph 4?A. The program is beneficial to all the participants
31、.B. Most participants fail to land a good job.C. High attention is brought to the program.D. The program is quite a success.9. Young participants receiving the free coaching are asked to _.A. make a future planB. recommend the programC. mentor other graduatesD. find better-paid jobs10. Which of the
32、following can best describe the author?A. Confident and kind.B. Caring and devoted.C. Courageous and calm.D. Dynamic and considerate.【答案】6. C 7. B 8. D 9. C 10. B【解析】本文是一篇夹叙夹议文。主要描述了作者为了帮助年轻人,开设了一个帮助年轻人开始自己职业生涯的项目,事实证明,这个项目是成功的。【6题详解】细节理解题。根据第一段的I cared about young peoples future. 我关心年轻人的未来。由此可知作者对年
33、轻人的未来表现出了极大的关注,故选C。【7题详解】细节理解题。根据第三段的On The young people find us through word of mouth. 关于年轻人是通过口碑找到我们的。由此可知,作者是通过口碑让年轻人知道她的项目的,故选B。【8题详解】推理判断题。根据第四段的内容可知,220多名毕业生中有55%在完成学业后的几个月内找到了理想的工作。90%的人对教练的评价是积极的,他们说自己离目标更近了。由此可推知,作者在第4段想告诉我们这个项目非常成功。故选D。【9题详解】细节理解题。根据最后一段的In exchange for the free coaching,
34、we ask all the young participants to “pay it forward” to someone who needs their help. 作为免费培训的交换,我们要求所有的年轻参与者“把它传递给”需要他们帮助的人。由此可知,言外之意是接受免费培训的年轻学员被要求指导其他毕业生。故选C。【10题详解】推理判断题。根据第一段的I cared about young peoples future. 和第二段的But what contribution could I make to creating a better future for the next gen
35、eration? 可知作者很关心年轻人的未来,并想着为下一代创造一个更好的未来做出什么贡献,由此可知,关心和奉献最能描述作者,故选B。CChina has entered the cinematic space race. The Wandering Earth, the countrys first blockbuster sci-fi, is on track to be one of the most successful films in Chinas history.Set in the distant future, the governments of the Earth, fa
36、ced with destruction from an unstable sun, have strapped thrusters (助推器) onto the planet, carrying it out into the universe in search of a new home. But as the Earth approaches the Jupiter, something goes wrong in the system puts it on course to crash into the planet. Therefore, countless people hav
37、e come forward to face the challenge and save the Earth.The film is seen by some as the dawn of Chinese sci-fia field that has long been dominated by Hollywood.China is already home to a thriving science and speculative fiction literary scene. The Wandering earth is based on the work of Liu Cixin, t
38、he author of the Three-Body Problem series and the first Chinese author to win a Hugo Award, “The Wandering earth fills the gap in Chinese sci-fi movies. It means that Chinas sci-fi movies have officially set sail,” one fan of the film wrote on Douban.Chinas film market is expected to overtake the U
39、S as the worlds largest by 2022, but there is still a long way to go. The main difference between Chinese and US audience is trust. “Building trust between producers investors and the audience is the biggest challenge here. Not so many people have faith in a Chinese sci-fi movie.” said Liu. the auth
40、or of the novel.Some noted that unlike many Chinese blockbusters, The Wandering earth dials back on the patriotism. Rescue teams from around the world scramble to get the thrusters back up and running. A Russian soldier sacrifices his life to help a Chinese colleague.“This is not a patriotic film bu
41、t a film about humans saving themselves,” one reviewer said.11. What does the second paragraph mainly talk about?A. The plot of the film.B. The influence of the film.C. The peak of the film.D. The background of the film.12. Which is the closest in meaning to the word dominated in Paragraph 3?A. cont
42、rolledB. challengedC. abandonedD. affected13. What is the biggest challenge for Chinese sci-fi films right now?A. Chinese sci-fi films are poorly produced.B There is not enough money to put into sci-fi films.C. Chinese movie-goers lack faith in home-made sci-fi films.D. Chinese sci-fi films dont hav
43、e a good atmosphere for creation.14. Why does the author mention a Russian soldiers sacrifice in the film?A. To add more vivid and moving details to the film.B. To compare the film with Chinese traditional films.C. To arouse the readers interest in watching the film.D. To prove the films theme is fa
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
