2021-2022学年高中英语 Unit 1 Art单元测评(含解析)新人教版选修6.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中英语 Unit Art单元测评含解析新人教版选修6 2021 2022 学年 高中英语 Art 单元 测评 解析 新人 选修
- 资源描述:
-
1、第一单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:Every time I see you,you are wearing a different shirt.M:Thats because I have one for every day of the week.1.How many shirts does the man
2、have?A.5.B.6.C.7.答案CW:I hate flying.It is such a terrible thing although its the quickest way of travelling.M:Well,if you ask me,flying is one of the safest ways of travelling.2.What does the man think of flying?A.It is one of the safest ways.B.It is one of the easiest ways.C.It is one of the quicke
3、st ways.答案AM:Did you pick up the paper for me today? I really want to check the job section.W:I know.Its over there.Theres not much happening though.Maybe you should look on the Net instead.3.What is the man looking for?A.His term paper.B.A website.C.A job.答案CW:Have you considered where to live afte
4、r getting married?M:Yes.I would like to live in the city.But my wife hates noise and prefers to live in the country.W:Whats the final decision?M:It remains to be made.4.What does the man mean?A.He agrees with his wife.B.The final decision will depend on his opinion.C.He and his wife havent made the
5、final decision.答案CW:Thank God.You are back.I have been worrying about your safety.M:Nothing serious.The violence in London didnt affect us in Manchester.W:How long will you stay in Beijing?A month?M:No.About half a month.Then Ill leave for Hong Kong to stay there for about half a year.5.Where did th
6、e man come back from?A.Hong Kong.B.London.C.Manchester.答案C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:A great party,isnt it?M:Yes,it is.You know,Kate Grant always has the best parties
7、.W:In fact,this is my first time here.I only met Kate last month.She and I teach at the same school.M:So you are a teacher? Im wondering what youre teaching.History,science or Latin?W:Art.What about you?M:Im an engineer.By the way,my name is Tom Evans.Nice to meet you!W:Rose Roberts.Nice to meet you
8、,too.6.Who is the host of the party?A.Kate Grant.B.Tom Evans.C.Rose Roberts.答案A7.What does the woman do?A.She is a history teacher.B.She is an engineer.C.She is an art teacher.答案C听第7段材料,回答第8至10题。M:Hi,Jane.Where are you going?W:Im not sure.I want to redecorate my living room.M:Really? Have you decide
9、d what colours to use?W:Well,not yet.Im thinking about white walls and light blue furniture.But I cant decide what kind of carpet to get.M:I think you should look for cream colours to go with the wall.W:I worry about expensive things like that.Im afraid I wont be able to take it back if I decide I d
10、ont like it.M:Therere a few carpet stores just ahead.Why not ask them about that?W:Thats a good idea.Im glad I ran into you today.8.What colour of carpet does the man suggest?A.Blue.B.White.C.Cream.答案C9.What is the possible result the woman worries about?A.She cant return the carpet if she doesnt li
11、ke it.B.She cant decide the right colour for the carpet.C.She cant afford the high price of the carpet.答案A10.Where does this conversation most probably take place?A.In a store.B.In the street.C.In the womans house.答案B听第8段材料,回答第11至13题。W:Its 5:00,time for home.Bill,where are you going to celebrate Val
12、entines Day?M:Valentines Day? Oh,I nearly forgot it.Daisy,to tell the truth,I dont like Valentines Day.W:Why? Most young people like it,especially those who are in love.M:But you know,at such time I will have to think hard what to buy for my girlfriend.W:Thats really a problem.Nowadays,traditional g
13、ifts such as chocolate and flowers dont appeal to some girls.M:Yes.I gave Julia red roses last year,but she didnt like them at all.W:You can buy some jewellery for a change.Diamonds,for example.M:That sounds great.Im going to pick one for her now,and then I will invite her out for dinner.11.Why does
14、 the man dislike Valentines Day?A.Because his girlfriend usually doesnt like his gifts.B.Because he doesnt want to buy gifts for his girlfriend.C.Because he doesnt know what to buy for his girlfriend.答案C12.What did the man give his girlfriend last year?A.Chocolate.B.Flowers.C.Jewellery.答案B13.Where i
15、s the man going now?A.To a restaurant.B.To a jewellery shop.C.To his girlfriends home.答案B听第9段材料,回答第14至17题。W:Good morning!M:Good morning! Is this. er. the Student Job Centre?W:Yes.How can I help you?M:Well,actually,Im looking for a part-time job.W:OK.Are you a full-time student? Please show me your s
16、tudent card.M:Here you are.Im doing a degree in London University,and Im preparing for my graduate paper.W:Well,lets just have a look at what positions are available at the moment.Er. theres a job at the Sports Centre for three evenings a weekWednesday,Thursday and Friday.M:Im afraid I cant manage i
17、t because I have evening lectures.W:Um.What about cleaning? Theres a position for a cleaner at the Child Care Centre.M:That sounds fun.W:But you need to be there at 6:00 a.m.five days a week.Does that appeal?M:Six oclock in the morning? Thats far too early for me.W:Mm,wellthere is a position in the
18、City Library.It just requires working on weekends.M:That suits me fine.14.What is the man doing now?A.Hunting for a part-time job.B.Asking for advice on finding a job.C.Making preparations for a job interview.答案A15.What does the woman ask the man to show?A.His degree certificate.B.His student card.C
19、.His graduate paper.答案B16.Why does the man refuse the job at the Child Care Centre?A.Because he has evening lectures.B.Because he doesnt like cleaning.C.Because he cant get up very early.答案C17.How many days a week will the man work in the City Library?A.Two days.B.Three days.C.Five days.答案A听第10段材料,回
20、答第18至20题。A nickname is the shortened form of a persons name.It can also be a name for a place or thing.Many American cities have nicknames.Los Angeles is one of them.Los Angeles is the second largest city in population after New York City.Los Angeles has several nicknames.One is LA.It is also called
21、 City of Angels because Los Angeles means “the angels” in Spanish.Los Angeles often has warm,sunny weather.So another nickname is City of Flowers and Sunshine.New York is called The Big Apple.So Los Angeles is sometimes called The Big Orange because of the fruit that grows in that citys warm climate
22、.The American motion picture and television industries are based in Los Angeles.So it is not surprising that it is called The Entertainment Capital of the World.Many films are made in the area of Los Angeles called Hollywood.Millions of people visit the area.No trip to Los Angeles is complete withou
23、t seeing the word “Hollywood” spelled out in huge letters on a hillside.Another nickname for Los Angeles is La-La Land,using the first letters of Los and Angeles.This means a place that is fun and not serious,and may be even out of touch with reality.Many people,including Randy Newman,who sings abou
24、t his hometown,love Los Angeles for its warm sunny weather,beautiful mountains and beaches,and movie stars.18.How many nicknames of Los Angeles are mentioned?A.Four.B.Five.C.Six.答案C19.What can be a necessary part of a trip to Los Angeles?A.Watching Randy Newmans concert.B.Seeing the performance of m
25、ovies stars.C.Seeing the huge letters of “Hollywood” on a hillside.答案C20.What does “La-La Land” mean?A.It means a fun place.B.It means a warm place.C.It means a place full of sunshine.答案A第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AAdmissionWelcome to the National Museu
26、m of China (NMC).Please enter the North Gate with your ID card after security check.You can visit NMC exhibitions free of charge during the opening hours.A paid special exhibition is suggested in the Ticket Office,at the service counter of the West Hall and on NMCs official website,and its tickets a
27、re sold at the entrance of the related exhibition hall.Identity document:ID card,student ID card,passport,Exit-Entry Permit for Travelling to and from Hong Kong and Macao,Mainland Travel Permit for Taiwanese,driving license.Children:A child not higher than 1.3m who is attended by an adult may enter
28、without a ticket;a primary school student with his/her parents may enter with his/her student ID card.Opening Hours9:00 a.m.5:00 p.m.Last admission at 4:30 p.m.,closed at 5:00 p.m.Closed on Mondays (including the Mondays of public holidays)Notice to VisitorsPlease collect a free ticket with an ident
29、ity document mentioned above at the Ticket Office.Food and drinks will be inspected to be brought in.Luggage shall be deposited(寄存) after security check before visiting.Controlled knives,lighters,dangerous articles,and pets are not allowed.Please keep your voice down and silence your mobile phone.No
30、 smoking.Please do not touch the objects on display.Please help to keep a clean and comfortable environment.Instructions on Photo-takingYou are kindly reminded not to use flashlight.If photo-taking is not permitted,obvious reminders will be put both at the entrance of and inside the exhibition hall;
31、you should pay attention to such reminders.Thank you for your understanding and cooperation.21.Which of the following is TRUE?A.Foreign visitors can enter NMC for free.B.Visitors should enter the North Gate before security check.C.NMC is open to people from the mainland only.D.The special exhibition
32、 ticket is sold on its official website.答案A解析细节理解题。根据第一段内容可知,外国游客可以免费进入NMC。22.When is a visitor most likely to enter NMC?A.3:00 p.m.,Sunday.B.5:00 p.m.,Saturday.C.9:00 a.m.,Monday.D.4:45 p.m.,Saturday.答案A解析推理判断题。根据OpeningHours中“9:00a.m.5:00p.m./Lastadmissionat4:30p.m.,closedat5:00p.m./ClosedonMonday
33、s(includingtheMondaysofpublicholidays)”可知,最后进入时间是4:30p.m.,所以排除B、D两项;“星期一关闭”排除C项。故选A项。23.Which of the following might be allowed in NMC?A.Walking a dog.B.Bringing in luggage.C.Taking photos.D.Touching the objects on display.答案C解析细节理解题。根据倒数第二段中的“Youarekindlyremindednottouseflashlight.”可知,在NMC允许拍照。故选C项
34、。BFor Western designers,China and its rich culture have long been an inspiration for Western creative.“Its no secret that China has always been a source(来源) of inspiration for designers,”says Amanda Hill,chief creative officer at A+E Networks,a global media company and home to some of the biggest fa
35、shion(时尚) shows.Earlier this year,the ChinaThroughALookingGlass exhibition in New York exhibited 140 pieces of China-inspired fashionable clothing alongside Chinese works of art,with the aim of exploring the influence of Chinese aesthetics(美学) on Western fashion and how China has fueled the fashiona
36、ble imagination for centuries.The exhibition had record attendance,showing that there is huge interest in Chinese influences.“China is impossible to overlook,” says Hill.“Chinese models are the faces of beauty and fashion campaigns that sell dreams to women all over the world,which means Chinese wom
37、en are not just consumers of fashionthey are central to its movement.”Of course,not only are todays top Western designers being influenced by Chinasome of the best designers of contemporary fashion are themselves Chinese.“Vera Wang,Alexander Wang,Jason Wu are taking on Galliano,Albaz,Marc Jacobsand
38、beating them hands down in design and sales,”adds Hill.For Hill,it is impossible not to talk about China as the leading player when discussing fashion.“The most famous designers are Chinese,so are the models,and so are the consumers,”she says.“China is no longer just another market;in many senses it
39、 has become the market.If you talk about fashion today,you are talking about Chinaits influences,its direction,its breathtaking clothes,and how young designers and models are finally acknowledging that in many ways.”24.What can we learn about the exhibition in New York?A.It promoted the sales of art
40、works.B.It attracted a large number of visitors.C.It showed ancient Chinese clothes.D.It aimed to introduce Chinese models.答案B解析推理判断题。根据第三段的最后一句“Theexhibitionhadrecordattendance,showingthatthereishugeinterestinChineseinfluences.”可知,这次展览出席的人数创了纪录,由此表明吸引了很多游客。故B项正确。25.What does Hill say about Chinese
41、women?A.They are setting the fashion.B.They start many fashion campaigns.C.They admire super models.D.They do business all over the world.答案A解析细节理解题。根据第四段中Hill说的话“.whichmeansChinesewomenarenotjustconsumersoffashiontheyarecentraltoitsmovement.(这意味着中国女性不仅仅是时尚的消费者她们是时尚运动的核心。)”可知,A项正确。26.What do the und
42、erlined words “taking on” in Paragraph 4 mean?A.learning fromB.looking down onC.working withD.competing against答案D解析词义猜测题。画线短语的前面提到“当代一些最优秀的时装设计师本身就是中国人”,接着列举了“VeraWang,AlexanderWang,JasonWu”三个例子,再结合下文的句意“在设计和销售方面都击败了他们”可知,该短语的意思应是“与竞争”。故选D项。27.What can be a suitable title for the text?A.Young Model
43、s Selling Dreams to the WorldB.A Chinese Art Exhibition Held in New YorkC.Differences Between Eastern and Western AestheticsD.Chinese Culture Fueling International Fashion Trends答案D解析标题归纳题。通读全文尤其是第三段和最后一段的最后一句可知,本文主要讲述了中国文化及中国美学对国际时尚的影响,展现了中国对国际时尚和设计发展的引领作用。故D项“中国文化推动国际时尚潮流”最适合作为本文的标题。CThe students
44、of Washington High School have been quite busy getting to know their newest and tallest classmatea 6-meter-tall giraffe outside their school.The giraffe is a huge sculpture (雕像).The schools headmaster noticed it in an artists garden as he drove past one day,and thought it would be perfect for his sc
45、hool.“I knew everyone would love it,” he said,“because our basketball team is known as the Washington Giraffes,and they wear giraffes on their shirts.So I asked them to write to the artist,asking how much it would cost to buy the giraffe.He was very kind and got it ready to be delivered in six weeks
46、all for nothing! It was expected to arrive one Sunday morning,so that the students would see it when they got to school on Mondayat that time they had no idea that we were getting it.”The artist,Tom Bennett,was a university professor of chemistry before he retired in 2012 and only took up metalwork
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-446937.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
