四川省自贡市田家炳中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省自贡市田家炳中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析 四川省 自贡市 田家 中学 2020 2021 学年 一下 学期 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、自贡市田家炳中学高一下期中英语试题第一部分 听力 (共两节,满分30分)第一节 (共5小题; 每小题1.5分, 满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,每段对话仅读一遍。1. Where is Mike from?A. Canada. B. Japan. C. Australia.2. What will the man do with the TV?A. Turn it up. B. Turn it off. C. Turn it down.3. What does the woman want to buy?A. A coat. B
2、. A hat. C. A box.4. What does the man think of the show?A. Its funny. B. Its out of style. C. Its a modern show.5. Why does the man want the apartment outside the city?A. Its cheaper. B. Its larger. C. Its more convenient.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,每段
3、对话或独白读两遍.听第 6 段材料,回答第 6、7 题。6. How often does Tim run now?A. Every day. B. About two days a week. C. About four days a week.7. When did Tim start running?A. When he was in university. B. When he was in high school.C. When he was in primary school.听第 7 段材料,回答第 8 至 10 题。8. Why doesnt the man take the
4、first table?A. Its too small. B. The style isnt nice. C. He doesnt like the color.9. How does the man pay?A. In cash. B. With a store card. C. By credit card.10. Where does the conversation probably take place?A. In a restaurant. B. In a furniture store. C. At the womans house.听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题
5、。11. How much money does Chris have?A. 25 yuan. B. 50 yuan. C. 100 yuan.12. What does Chris say about Pookie?A. He is lost. B. He is dead. C. He is sick.13. What do we know about Stan?A. He has several kids. B. He loves dogs. C. He is helpful.听第 9 段材料,回答第 14 至 17 题。14. What kind of room does Mr. Joh
6、nson need?A. A double room. B. A single room. C. A business room.15. How much will Mr. Johnson pay for the room a night?A. 100 dollars. B. 120 dollars. C. 200 dollars.16 What does Mr. Johnson tell the woman?A. His name and flight number.B. His name and phone number.C. His phone number and email addr
7、ess.17. When will Mr. Johnson land?A. At 7:00 p.m. B. At 9:00 p.m. C. At 10:00 p.m.听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题。18. How many people visited the park in its first six months?A. 5.6 million. B. 7 million. C. 16 million.19. Which themed area is now under development?A. Treasure Cove. B. Tomorrowland. C. Toy
8、 Story Land.20. What was built instead of Disneys classic Main Street USA?A. Mickey Land. B. Mickey Avenue. C. Minnie Gardens. 第二部分 阅读理解 (共两节,满分40 分)第一节 (共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)AWhats On?Electric Underground7.30pm1.00am Free at the Cyclops TheatreDo you know whos playing in your area? Were bringing
9、 you an exciting evening of live rock and pop music from the best local bands. Are you interested in becoming a musician and getting a recording contract(合同)? If so, come early to the talk at 7.30pm by Jules Skye, a successful record producer. Hes going to talk about how you can find the right perso
10、n to produce your music.Gee Whizz8.30pm-10.30pm Comedy at KaleidoscopeCome and see Gee Whizz perform. Hes the funniest stand-up comedian on the comedy scene. This joyful show will please everyone, from the youngest to the oldest. Gee Whizz really knows how to make you laugh! Our bar is open from 7.0
11、0pm for drinks and snacks(快餐).Simons Workshop5.00pm-7.30pm Wednesdays at Victoria StageThis is a good chance for anyone who wants to learn how to do comedy. The workshop looks at every kind of comedy, and practices many different ways of making people laugh. Simon is a comedian and actor who has 10
12、years experience of teaching comedy. His workshops are exciting and fun. An evening with Simon will give you the confidence to be funny.Charlotte Stone8.00pm-11.00pm Pizza WorldFine food with beautiful jazz music; this is a great evening out. Charlotte Stone will perform songs from her new best-sell
13、ing CD, with James Pickering on the piano. The menu is Italian, with excellent meat and fresh fish, pizzas and pasta(面食). Book early to get a table. Our bar is open all day, and serves cocktails, coffee, beer, and white wine.1. Who can help you if you want to have your music produced?A. Jules Skye.B
14、. Gee Whizz.C. Charlotte Stone.D. James Pickering.2. At which place can people of different ages enjoy a good laugh?A. The Cyclops TheatreB. KaleidoscopeC. Victoria StageD. Pizza World3. When will Charlotte Stone perform her songs?A. 5.00pm-7.30pm.B. 7.30pm1.00am.C. 8.00pm-11.00pm.D. 8.30pm-10.30pm.
15、【答案】1. A 2. B 3. C【解析】【分析】本文属于广告类阅读文章介绍了四则广告及其有关事宜。【1题详解】细节理解题。根据第一则广告最后一句Hes going to talk about how you can find the right person to produce you music可知Jules skye会谈论如何找到一个好的音乐制作人。故选A。【2题详解】细节理解题。根据文章第二则广告第三句This joyful show will please everyone,from the youngest to the oldestGee Whizz really knows
16、 how to make you laugh!Our bar is open from 7.00pm for drinks and snacks(快餐).可知这场表演能够让所有年轻的人都很开心。表演的场所在Kaleidoscope。故选B。【3题详解】细节理解题。根据第四则广告第二行8.00pm-11.00pmPizzaWorld可知CharlotteStone将在晚上8.00至11点之间表演她最受欢迎的歌曲。故选C。BAuthor Walter Dean Myers died at the age of 76 after a brief illness. Walter Dean Myers
17、was the author of more than 100 books for children and young adults and received many top awards.The prolific author was loved for his vivid description of the lives of African American children, and for writing books for young people that covered different subjects. “Myers has written about all tho
18、se subjects with deep understanding and a hard-won, qualified sense of hope” said Leonard S. Marcus in 2008.He was born in 1937 and was adopted by Florence Dean and Herbert after his mother died while giving birth to his younger sister. They loved him very much and his mother read to him from a very
19、 young age. Reading pushed him to discover worlds beyond his landscape.He began writing at an early age. He wrote well in high school and an English teacher recognized this and advised him to keep on writing no matter what happened to him. “Its what you do,” she said.He dropped out of high school at
20、 17 and joined the army. After finishing his service, he entered a dark period in his life. Myers began writing at night to pull himself through that miserable time.In an essay published in The New York Times earlier this year, Myers described how a short story by James Arthur Baldwin helped change
21、the course of his life. “I didnt love the story, but I was lifted by it,” he wrote, “for it took place in Harlem, and it was a story concerned with black people like those I knew. By humanizing the people who were like me, Baldwins story also humanized me. The story gave me a permission that I didnt
22、 know I needed, the permission to write about my own landscape, my own map.”“I write books or the troubled boy I once was,” he wrote, “and for the boy who lives within me still.”4. What does the second paragraph mainly talk about?A. How popular Myers was.B. How Myers became successful.C. What makes
23、Myers works popular.D. What people think of Myers works.5. Who discovered Myers writing talent?A. James Arthur Baldwin.B. His mother.C. Leonard S. Marcus.D. One of his teachers.6. What does the underlined word “prolific” in Paragraph 2 probably mean?A. Productive.B. Unfortunate.C. Enthusiastic.D. Hu
24、morous.7. Why was the short story by James Arthur Baldwin so important for Myers?A. It helped him survive the dark period.B. It inspired him to pursue his writing career.C. He learned many writing techniques from it. D. The author of the story permitted him to write.【答案】4. C 5. D 6. A 7. B【解析】【分析】这是
25、一篇记叙文。文章介绍了著名作家Walter Dean Myers的生平。【4题详解】主旨大意题。由第二段“The prolific author was loved for his vivid description of the lives of African American children, and for writing books for young people that covered different subjects. “Myers has written about all those subjects with deep understanding and a ha
26、rd-won, qualified sense of hope” said Leonard S. Marcus in 2008. (这位多产的作家因其对非洲裔美国儿童生活的生动描述,以及为年轻人撰写涵盖不同主题的书籍而受到人们的喜爱。“Myers以深刻的理解和来之不易的合格的希望感写下了所有这些主题”,Leonard S. Marcus于2008年说)”可知,这位多产的作家因其对儿童生活的生动描述,以及为年轻人写的涉及不同话题的书籍而深受喜爱;由此可知,该段主要介绍了他的作品受欢迎的原因。故选C项。【5题详解】细节理解题。由第四段中的“He wrote well in high school
27、and an English teacher recognized this and advised him to keep on writing no matter what happened to him. “Its what you do,” she said. (他在高中时写得很好,一位英语老师认识到了这一点,并建议他无论发生什么事都要继续写作。“这就是你所能做的,”她说)”可知,他的写作天赋是他的一位英语老师发现的。故选D项。【6题详解】词义猜测题。由第一段中的“Walter Dean Myers was the author of more than 100 books for c
28、hildren and young adults and received many top awards. (Walter Dean Myers是100多本儿童和青少年书籍的作者,并获得了许多最高奖项)”可知,Walter Dean Myers写了100多本读物,并获得了许多最高奖项,由此可推知,他是一位多产的作家,prolific意为“多产的(Productive)”。故选A项。【7题详解】推理判断题。由倒数第二段中的“In an essay published in The New York Times earlier this year, Myers described how a s
29、hort story by James Arthur Baldwin helped change the course of his life. (在今年早些时候纽约时报上发表的一篇文章中,Myers描述了James Arthur Baldwin的一篇短篇小说是如何改变了他的一生)”和“The story gave me a permission that I didnt know I needed, the permission to write about my own landscape, my own map. (这个故事给了我一个我不知道我需要的许可,允许我写我自己的风景,我自己的地
30、图)”可知,James Arthur Baldwin写的故事让Myers去写自己的故事,鼓励了Myers追求他自己的写作事业。故选B项。CFor several months, Cara has been working up the courage to approach her mom about what she saw on Instagram. Not long ago, the 11-year-old girl, like all the other kids in this story, discovered that her mom had been posting her p
31、hotos for much of her life.“Ive wanted to bring it up.Its strange to see myself up there, and sometimes there are pictures of myself I dont like,”she said.Like most other modern kids, Cara grew up in social media. While many kids may not yet have accounts themselves, their parents, schools, sports t
32、eams, and other organizations have been organizing online presence for them since birth.The shock of realizing that details about your life have been shared online without your permission or knowledge has become an important experience in the lives of many teenagers. Recently a parenting blogger (博主
33、) wrote in an essay of The Washington Post that despite (尽管)her 14-year-old daughters horror of discovering that her mother had shared years of highly personal stories and information about her online, she simply could not stop posting them on her blog and social media. The writer said that promisin
34、g her daughter that she would stop posting things about her publicly on the Internet “would mean shutting down an important part of myself, which isnt necessarily good for me or her”.But its not just crazy mommy bloggers who construct their childrens online identity; plenty of average parents do the
35、 same. Theres even a special word for it: sharenting (晒娃成癖). Almost a quarter of children begin their digital lives when parents upload their photos to the Internet, according to a study conducted by the Internet-security (安全)firm AVG. The study also found that 92 percent of kids under the age of 2
36、already have their own unique digital identity.8. How does Cara probably feel about her moms behavior?A. Its aggressive.B. Its appropriate.C. Its annoying.D. Its favorable.9. Why did the parenting blogger post things about her daughter online?A. It filled up her blog.B. It showed off her success.C.
37、It recorded her stories.D. It meant a lot to her.10. Who are fond of sharenting?A. A quarter of students.B. Many ordinary parents.C. Kids under the age of 2.D. Some crazy bloggers.11. Which of the following can be the best title for the text?A. Childrens New TroubleB. Social MediaC. Kids Online Perf
38、ormanceD. Mommy Bloggers【答案】8. C 9. D 10. B 11. A【解析】【分析】本文是一篇议论文。许多父母在他们的孩子出生以后就将他们的个人信息、照片、故事等在社交媒体上公布,孩子的学校、体育团队和其他组织也会在网上公布孩子的个人信息。研究表明,92%两岁以下的孩子已经有了他们的网上身份。【详解】1.推理判断题。根据第一段中“Ive wanted to bring it up.Its strange to see myself up there, and sometimes there are pictures of myself I dont like,”s
39、he said.”(她说:“我一直想提起这件事,看到自己站在那里感觉很奇怪,有时候我也不喜欢自己的照片。”)可以判断,当Cara看到妈妈将自己的个人资料在网上公布时,她可能会感到震惊和恼怒。故选C。2.细节理解题。根据第二段最后一句“The writer said that promising her daughter that she would stop posting things about her publicly on the Internet “would mean shutting down an important part of myself, which isnt nec
40、essarily good for me or her”.”(这个博主说,向女儿承诺她将停止在互联网上公开发布关于她的信息将意味着关闭她的一个重要部分,这对她或她女儿不一 定有好处)可知,在网上分享她女儿的信息和故事对她来说很有意义。故选D。3.细节理解题。根据第三段第一句“But its not just crazy mommy bloggers who construct their childrens online identity; plenty of average parents do the same.”(但是不仅仅是疯狂的妈妈博客创造了孩子的在线身份,很多普通的父母也这样做。)
41、 可知,很多普通的父母都喜欢在网上分享他们孩子的信息。故选B。4.主旨大意题。根据第二段中“While many kids may not yet have accounts themselves, their parents, schools, sports teams, and other organizations have been organizing online presence for them since birth.The shock of realizing that details about your life have been shared online with
42、out your permission or knowledge has become an important experience in the lives of many teenagers.”(虽然许多孩子自己可能还没有账户,但他们的父母、学校、运动队和其他组织从出生起就在网上为他们组织活动。意识到你的生活细节在没有你的允许或知识的情况下在网上被分享,对此的震惊已经成为许多青少年生活中的一个重要经历。)可知,许多父母在他们的孩子出生以后就将他们的个人信息、照片、故事等在社交媒体上公布,孩子的学校、体育团队和其他组织也会在网上公布孩子的个人信息。最后一段中“Almost a quarte
43、r of children begin their digital lives when parents upload their photos to the Internet, according to a study conducted by the Internet-security (安全)firm AVG.The study also found that 92 percent of kids under the age of 2 already have their own unique digital identity.”(根据互联网安全公司AVG的一项研究,几乎四分之一的孩子是
44、在父母把他们的照片上传到互联网时,开始他们的数字生活的。这项研究还发现,92%的2岁以下的孩子已经有了他们自己独特的数字身份。)可知,92%两岁以下的孩子已经有了他们的网上身份。孩子们对此感到气愤和震惊。据此可知,选项A项“孩子的新麻烦”最适合作为全文的标题。故选A。DEndless queues and long waits at the ticket inspection desks at Chinas major train stations were signature of the Spring Festival travel rush before this year. Every
45、 year, as the countrys biggest national holiday unfolded a huge flow of travelers would leave staff at the check-in desks facing a dilemma.But with the installment (安装) of artificial intelligence (AI) in dozens of train stations this year, including a facial recognition system which is able to proce
46、ss passenger identification within five seconds and therefore speed up the waiting process, busy scenes started to become something of the past.When a passenger approaches the camera inside the facial recognition system at the station, it scans his face and then quickly compares it with the photogra
47、ph shown on his identification card in real time. If the information matches, the barrier gates will open and allow the passenger to go through.Such use of facial recognition technology is in line with discussions heard at the recent two sessions meeting, a key annual political event, which focused
48、on the widespread application of a security network named Tianwang (“Sky Net” in English) currently being used by Chinas public security department.The network, according to reports by the People Daily, has the potential to recognize the facial features of anyone in the world and match them on the s
49、pot with photographs on a database of criminal suspects. In fact, it can analyze photographic identity so quickly that it can scan every single Chinese face on the planet in just one second, and it would only take two seconds to scan every face in the world, with an accuracy rate of up to 99.8 perce
50、nt.Those are just two examples that highlight the development of Chinese visual AI technology, which industry insiders predict could contribute to powerful growth in the global technology sector this year.12. Whats the authors purpose in writing the first paragraph?A. To introduce the following topi
51、c of the passage.B. To describe the Spring Festival.C. To inform readers of the development of China.D. To explain the dilemma of the staff.13. Whats the solution to the Spring Festival travel rush?A. Using artificial intelligence.B. Opening more barrier gates.C. Limiting the number of passengers.D.
52、 Increasing more staff at the check-in desks.14. What can we know about facial recognition technology?A. Its application leads to a heated discussion.B. Its application is useless to policemen.C. Its operating speed is not yet high enough.D. Its accuracy rate is very high.15. Whats the authors attit
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-447608.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
