广东省惠州市惠阳区中山中学2021-2022学年高一上学期第一次质量检测英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省惠州市惠阳区中山中学2021-2022学年高一上学期第一次质量检测英语试题 WORD版含解析 广东省 惠州市
- 资源描述:
-
1、2021-2022学年广东省惠州市惠阳区中山中学高一上学期第一次质量检测英语试题(总分100分,考试时间90分钟)第一部分:高考题型(共60分)第一节:阅读理解(共12小题:每小题2.5分,共30分)AThe Adventures of Amilya Rose: The Lieby Chavonne D. StewartThe Adventures of Amilya Rose: The Lie is the first book in a wonderful childrens books series, which is fun and exciting and also teaches
2、kids valuable lessons. It tells the story of Amilya Rose Patterson, a creative eight-year-old with “can do” attitude and full of imagination, who is determined to set out on a new adventure, even if it means getting into trouble in the end and learning a lesson. Once she sets her mind to do somethin
3、g, nothing can stop her.The Little Princeby Antoine de Saint-ExupryThe Little Prince, the most translated book in the French language, tells the story of a little boy who leaves the safety of his own tiny planet to explore the universe, learning the unexpected and unpredictable changes of adult beha
4、viour through a series of his personal journeys to Earth and further adventures.Chester and Gusby Cammie McGovernChester has always wanted to become a service dog. When he fails his test, though, it seems like that dream might never come trueuntil a family adopts (收养) him to be a companion for their
5、 ten-year-old son, Gus, who has autism (自闭症). But Gus acts so differently from anyone Chester has ever met. He never wants to pet Chester, and sometimes he doesnt even want him in the room. Chester is not sure how to help Gus since this isnt exactly the job he trained forbut hes determined to find i
6、t out and show hes the right dog for the job.Invisible Emmieby Terri LibensonThe novel tells the story of two totally different little girlsquiet, shy, artistic Emmie and popular, outgoing, athletic Katieand how their lives unexpectedly intersect (相交) one day, when a note falls into the wrong hands.
7、1. From whom can you learn how to achieve your goals?A. Gus.B. Emmie.C. Katie.D. Amilya.2. Which book shows the exploration of the universe?A. The Adventures of Amilya Rose: The Lie.B. The Little Prince.C. Chester and Gus.D. Invisible Emmie.3. What do these four books have in common?A. They are stor
8、ies about children.B. They are written for parents.C. They are about popular people.D. They are love stories.【答案】1. D 2. B 3. A【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了四本儿童文学书,介绍了它们的书名、作者、出版时间等信息。【1题详解】推理判断题。根据第一本书中的“Once she sets her mind to do something, nothing can stop her”(她一旦下定决心要做某事,没有什么能阻止她)可以推断,Amilya是一个坚持努力实现自
9、己目标的人,即你可以向Amilya学习如何实现你的目标。故选D。【2题详解】细节理解题。根据第二本书中的“The Little Prince, the most translated book in the French language, tells the story of a little boy who leaves the safety of his own tiny planet to explore the universe, learning the unexpected and unpredictable changes of adult behaviour through
10、a series of his personal journeys to Earth and further adventures.”(小王子是法语翻译量最大的一本书,讲述了一个小男孩离开自己的小星球去探索宇宙的故事,他通过一系列的个人地球之旅和进一步的冒险,了解到了成人行为的意外和不可预测的变化)可知,小王子这本书讲述了一个小男孩离开自己的星球去探索宇宙的故事。故选B。3题详解】推理判断题。通读全文可知,第一本书提到“kids”;第二本书提到“a little boy”;第三本书提到“ten-year-old son”;第四本书提到“different little girls”。可知四本书
11、的介绍都提到了孩子,它们的共同点是都是关于孩子们的故事。故选A。BA crew(全体成员)of six teenage girls completed a nine-day sailing trip in the US recently, after having seasickness and strong winds.For the past three years, the Sea Cadet teenagers who set sail were all male. Roger Noakes, who captained(担任队长)the boat, said this was the
12、 first time hed taken out an all-female crew.The girls asked for an all-girls trip in August this year. The crew set sail along with three adults, Noakes and two Sea Cadet representatives. The original plan was for the girls to sail 24 hours a day in rotating shifts(轮流换班)along the coast and then ret
13、urn. Things turned out differently, however. “The first night was difficult because the wind was really hard. The waves were going up and down,” said Abby Fairchild,16. “Everybody got seasick.” Noakes gave the girls the choice of just sailing in the bay and not going into open water. “But they decid
14、ed they were going.”The teenagers then sailed a long way overnight and slept in shifts. “Weve learned everything from controlling the boat to putting up the sails while we have rough seas,” said 15-year-old Olivia Wilcox.The teenagers stopped on land in Massachusetts. They didnt make it to their ori
15、ginal destination(目的地) in Maine, where they were supposed to have a celebratory dinner, due to the weather and winds. They said they werent disappointed, however, as theyd learned a lot. “They learned about boating, and above all, they built confidence and character,” said Noakes.4. What was special
16、 about the Sea Cadet trip this year?A. It was the longest sailing trip ever.B. It was the first all-female-crew sailing trip.C. It was the most dangerous sailing trip ever.D. It was the first sailing trip for teenagers.5. What happened on the crews first day of the trip?A. They all felt sick on the
17、boat.B. Some of them were hurt.C. Their boat was out of control.D. They went into open water by mistake.6. Which of the following best describes these young sailors?A. Strong-minded and having a strong sense of teamwork.B. Hard-working and having great leadership skills.C. Understanding and creative
18、.D. Adventurous and skillful.7. According to Noakes, what was the sailors greatest benefit from the trip?A. They knew the sea better.B. They made many friends.C. They got excellent sailing skills.D. They developed good personalities.【答案】4. B 5. A 6. A 7. D【解析】【分析】本文为一篇记叙文,讲述了一次特殊的女性船员的航海之旅,尽管没有如预期那样
19、到达目的地,她们却不失望,认为收获颇丰。【详解】1.细节理解题。根据文章第二段关键句“For the past three years, the Sea Cadet teenagers who set sail were all make. Roger Noakes, who captained the boat, said this was the first time hed taken out an all-female crew.”(在过去的3年里,出海的青少年都是男性。这艘船的船长罗 杰诺克斯(Roger Noakes)说,这是他第一次把全是女性的船员带上岸。)可知,今年的海航学员之
20、旅的特殊之处是它是首次全女性船员航海旅行。故选B项。2.细节理解题。根据文章第三段关键句“The first night was difficult because the wind was really hard. The waves were going up and down,” said Abby Fairchild,16. “Everybody got seasick.” ”(“第一个晚上很难熬,因为风真的很大。海浪起伏不定,”16岁的艾比费尔柴尔德说。“每个人都晕船。” )可知,在旅行的第一天,她们都晕船。故选A项。3.推理判断题。根据文章第三段关键句“Noakes gave th
21、e girls the choice of just sailing in the bay and not going into open water. “But they decided they were going.”(诺克斯让姑娘们选择在海湾里航行而不进入开阔水域。“但她们决定要去。”)及文章第四段关键句 “The teenagers then sailed a long way overnight and slept in shifts.“Weve learned everything from controlling the boat to putting up the sails
22、 while we have rough seas,” said 15-year-old Olivia Wilcox.”(然后,这些少年在夜里航行了很长一段路,轮班睡觉。15 岁的奥利维亚威尔科克斯说:“从控制船只到在波涛汹涌的海面上扬帆,我们学会了一切。”)可以判断,这些年轻的水手意志力顽强,且有较强的团队合作意识。故选A项。4.细节理解题。根据文章最后一段关键句“They learned about boating, and above all, they built confidence and character,” said Noakes.”(诺克斯说:“他们学会了划船,最重要的是,
23、她们建立了信心和性格。”)可知,根据Noakes的话可知,海员们从这次航行中得到的最大好处是她们发展了好的性格。故选D项。七选五Its normal to wake up on the wrong side of the bed every now and then. But who wants to be unhappy for an entire day? There are a few simple steps to make today a brighter day for you.Wake up earlyBy waking up even just fifteen minutes
24、earlier, youll give yourself a bit more time to prepare yourself for the day ahead. _8_ .So you should consider setting your alarm for the time when you want to be up and out of bed._9_Exercising your muscles first in the morning will restart your system and set the tone for the rest of the day. You
25、ll do something healthy and productive, which will lift your mood(心情)and make you more energetic. Morning exercise can also prevent muscle pain, help you sleep sounder and lose weight.Write a to-do listIf you have a lot on your mind, writing a to-do list will help, as it will enable you to organize
26、your thoughts and clear your head. Just write down everything that youre worried about getting done. Then rewrite it in order of importance. _10_.Have a proper breakfastBefore you go about your day, it is important to eat breakfast. _11_. Dont try to rush or just grab(抓紧吃)something on the go. Be sur
27、e to eat something that will fill you up as well, such as milk or fried eggs!Wash and present yourself nicely_12_. This will also make you feel more confident. If you want to treat yourself, run a bath instead of a shower. Youll find that a little me-time can really cheer up your day.A. Do morning e
28、xerciseB. Take your time over itC. Exercise at least twice a weekD. Eat as many vegetables as possible for the breakfastE. Its a wise idea to shower and make yourself look tidyF. So you can focus on the most urgent(紧急的)tasks right awayG. You can also take things slowly, rather than rush and stress y
29、ourself out【答案】8. G 9. A 10. F 11. B 12. E【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍一些开始快乐阳光的一天的方法。【8题详解】根据上文中的“By waking up even just fifteen minutes earlier, youll give yourself a bit more time to prepare yourself for the day ahead.(即使提前15分钟起床,你也会给自己多一点时间来为即将到来的一天做准备。)”可知,早点起床会让你有时间为一天做好准备,也能够让你慢慢做事而不用匆忙紧张,G项“也可以慢慢来
30、,而不是匆忙地把自己搞得压力山大”符合语境。故选G项。【9题详解】下文“Exercising your muscles first in the morning will restart your system and set the tone for the rest of the day.(早上锻炼肌肉会让你的身体系统重新启动,为一天的其余时间定下基调。)”可知,本段主要说的是要早晨锻炼,A项“做晨练”符合语境。故选A项。【10题详解】上文“Then rewrite it in order of importance.(然后按照重要性的顺序重写。)”可知,按照事情的重要性的顺序列清单,你就
31、可以知道哪些是紧急的事情,F项“所以你可以马上关注最紧迫的任务”符合语境,故选F项。【11题详解】上文“Before you go about your day, it is important to eat breakfast.(在你开始一天的工作之前,吃早餐是很重要的。)”说出吃早饭的重要性,下文“Dont try to rush or just grab(抓紧吃)something on the go.(不要匆忙,也不要在路上吃东西。)”可知,不要着急走,要花一定时间在早餐上,B项“慢慢来”符合语境。故填B项。【12题详解】上文小标题“Wash hand present yourself
32、 nicely(洗手,好好表现自己)”,空处进入话题,下文“If you want to treat yourself, run a bath instead of a shower. (如果你想犒劳自己,放个浴缸而不是淋浴。)”可知,本段主要说的是洗漱好,要好好表现自己,所以早晨洗澡是一个好主意,E项“洗澡使自己看起来整洁是个明智的主意”符合语境。故选E项。第二节:完型填空(共15小题;每小题1分,满分15分)A US bus driver is being praised for the way she helped a passenger get some needed assistan
33、ce(帮助). In October, bus driver Natalie Barnes started_13_with a passenger named Richard. He told her he had been_14_for a week, since there was a big fire in the place where he had been living and his house was_15_.When he asked if he could_16_along for the night to stay out of the_17_, she agreed.
34、“At some point in our lives, everybody needs_18_ ,” Barnes said.“I want to do what I could to help Richard in some way.” At one point during her shift, she took a_19_at the University of Wisconsin-Milwaukee and_20_to get her passenger something to eat. Richard was _21_.“Now I dont know what to say b
35、ut to say thank you,” he said to Barnes and promised to_22_her back somehow.She_23_, saying, “I want to help you.” But one act of kindness wasnt_24_for Barnes. During another break, she turned to a friend for help, who helped get Richard into temporary(临时的)_25_ . Barnes and Richard became_26_during
36、that six-hour bus ride. Now he has her cellphone number, and they keep in_27_.13. A. playingB. talkingC. competingD. debating14. A. homelessB. carelessC. hopefulD. helpful15. A. set upB. cleaned upC. broken intoD. burned down16. A. driveB. walkC. rideD. work17. A. moonB. sunC. airD. cold18. A. restB
37、. helpC. foodD. medicine19. A. breakB. lookC. riskD. chance20. A. plannedB. failedC. offeredD. remembered21. A. satisfiedB. concernedC. confusedD. moved22. A. takeB. payC. callD. turn23. A. refusedB. acceptedC. stoppedD. agreed24. A. suitableB. importantC. specialD. enough25. A. schoolsB. spaceC. ho
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-457551.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
