2022年新教材高考英语一轮复习 UNIT 5 FIRST AID训练(含解析)新人教版选择性必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022年新教材高考英语一轮复习 UNIT FIRST AID训练含解析新人教版选择性必修第二册 2022 新教材 高考 英语 一轮 复习 AID 训练 解析 新人 选择性 必修 第二
- 资源描述:
-
1、UNIT 5 FIRST AIDA卷小题夯基练.语境填词1Every now and then, pictures of sweet moments floated into their minds with sweetness and bitterness, which made them smile and then choke(哽咽) up to tears.2To wear a scarf gracefully, first fold the scarf narrowly and then wrap(包裹) it around the neck with the ends hangin
2、g in front.3One major loss caused by the delay(推迟) of the 2020 Olympic Games in Tokyo is tourism, which is an important part of the Japanese economy.4Tom became frightened at the sound of explosion and his wife also got into a(n) panic(恐慌)5Since I did not have any experience, I studied carefully and
3、 learned some basic operation techniques(技能) so that I can use the software on my own. 6It is a disturbing news that people in big cities are falling victim(受害者) to air pollution. .词形转换和动词的形式变换(用所给词的正确形式填空)1(2020江苏卷)They decide to have more workers for the project so that it wont be_delayed(delay)2(
4、2019全国卷满分作文)As a result, adequate preparation is urgently(urge) needed, including practice, nutrition and a perfect plan.3(2018全国卷)The bay was_bathed(bathe) in sunshine, and there was a group of kayakers around 150m off the shore.4Seeing a snake, the girl was so frightened that she ran home, screami
5、ng(scream) all the way.5Knowing basic first aid techniques(technique) will help you respond quickly to emergencies.6The poor little boy was lying in the middle of the road,bleeding(bleed) very heavily.7I was so tightly(tight) wedged between two women that it was difficult for me to get up and leave
6、the bus.8Children who always play truant (逃学) at my school are very much in the minority(minor)9As a consequence of the_foggy(fog) weather, the activity had to be put off.固定用法和搭配(在空白处填入1个适当的单词)1(2020全国卷)Finding common ground in communication style can be a challenge.2(全国卷)I never felt an urge to lea
7、rn any sign language before. The spoken languages were enough in all my interactions.3You will never gain success unless you are fully devoted to your work.4We were packing to leave for a weekend away when my daughter heard cries for help.5Physical exercise helps us have a good appetite, sleep well
8、and stay in good shape.选词填空sense of touch, electric shock, help sb. to ones feet, face up/down, sleep in, out of shape, stick to1He hesitated and wondered whether he should help the old man to_his_feet2To prevent from fire or electric_shock,_please dont use a damaged power cord.3The evidence suggest
9、s that our sense_of_touch is programmed to diminish with age.4On a hot day, the metal expands and if there were no gaps, the rails would be out_of_shape5Practicing is tiresome, but stick_to it and some day you will be a good pianist.完成句子/一句多译1(2018北京卷)沿着古丝绸之路旅行是一次有趣而又有意义的经历。Traveling_along_the_old_S
10、ilk_Road is an interesting and rewarding experience.2我正要出门去你家辅导你英语,这时我叔叔来了。I was_about_to_go/on_the_point_of_going_to_your_home to help you with your English when my uncle came.3我不会说法语,但是一位好心的男士来帮助我并告诉了我怎么走。(aid短语)I couldnt speak any French, but a nice man came_to_my_aid and told me where to go. 4我们
11、为您提供参观不同少数民族文化的机会,让您亲身体验他们的传统、风俗和生活习惯。We offer_you_the_chance_to_visit_different_minority_cultures and experience for yourself their traditions, customs and ways of life.5灾难过后,那个地区的人们急需食物和水的供给。After the disaster, people in that area urgently_needed supplies of food and water. (urgently)After the dis
12、aster, people in that area were_in_urgent_need of supplies of food and water. (urgent)B卷大题提能练.阅读理解A(2021黑龙江哈尔滨三中高三期末)For years, the US. has experienced a shortage of registered nurses. The Bureau of Labor Statistics projects that while the number of nurses will increase by 19 percent by 2022, demand
13、 will grow faster than supply, and that there will be over one million unfilled nursing jobs by then.So whats the solution? Robots.Japan is ahead of the curve when it comes to this trend. Toyohashi University of Technology has developed Terapio, a robotic medical cart that can make hospital rounds,
14、deliver medications and other items. It follows a specific individual, such as a doctor or nurse, who can use it to record and access patient data. This type of robot will likely to be one of the first to be implemented in hospitals because it has fairly minimal patient contact.A robots appearance a
15、ffects its ability to successfully interact with humans, which is why the RIKENTRI Collaboration Center for HumanInteractive Robot Research decided to develop a robotic nurse called Actroid F. It is so humanlike that some patients may not know the difference. This conversational robot companion has
16、cameras in its eyes, which allow it to track patients and use appropriate facial expressions and body language in its interactions. During a monthlong hospital trial, researchers asked 70 patients how they felt being around the robot and “only three or four said they didnt like having it around”Its
17、important to note that robotic nurses dont decide courses of treatment or make diagnoses. Instead, they perform routine and laborious tasks, freeing nurses up to attend to patients with immediate needs. This is one industry where it seems the interaction of robots will lead to collaboration, not rep
18、lacement.【解题导语】本文是一篇新闻报道。文章主要介绍了日本率先提供机器人护理,但机器人并不能取代真正的护士。1What does the author say about Japan?AIt ranks top in future robotics technology.BIt takes the lead in offering robotic nursing.CIt is in desperate need of registered nurses.DIt provides the best medication for the elderly.B解析:细节理解题。根据第一段中的
19、“For years, the US. has experienced a shortage of registered nurses.”,第二段“So whats the solution? Robots.”和第三段中的“Japan is ahead of the curve when it comes to this trend. Toyohashi University of Technology has developed Terapio, a robotic medical cart that can make hospital rounds, deliver medications
20、 and other items.”可知,对于缺少注册护士,日本率先提供机器人护理,即日本在提供机器人护理方面处于领先地位。故选B。2Which of the following best explains“implemented” underlined in paragraph 3?ACancelled.BConstructed.CImproved.DApplied.D解析:词义猜测题。根据第三段中的“It follows a specific individual, such as a doctor or nurse, who can use it to record and access
21、 patient data. This type of robot will likely to be one of the first to be implemented in hospitals because it has fairly minimal patient contact.”可知,此种机器人能在医院帮助医生或护士,所以这种机器人很可能在医院被应用,因此implemented在此处意为“applied(被应用)”。故选D。3What do we know about the robot Actroid F?AIt has no difference from a human n
22、urse.BIt gets favorable remarks from all the patients.CIt interacts with patients like a human companion.DIt uses body language even more effectively than words.C解析:细节理解题。根据第四段中的“This conversational robot companion has cameras in its eyes, which allow it to track patients and use appropriate facial
23、expressions and body language in its interactions.”可知,机器人伴侣可以和病人说话,使用适当的面部表情和肢体语言与病人互动,即它像人类同伴一样与患者互动。故选C。4What is the authors attitude towards robotic nurses?ASkeptical.BPositive.CCritical.DIndifferent.B解析:观点态度题。根据最后一段可知,机器人护士不会决定疗程或做出诊断。相反,它们执行日常和艰苦的任务,让护士能照顾有迫切需要的病人。在这个行业,机器人的互动似乎会促成协作,而不是替代。因此,机
24、器人不会让护士变得多余,而是和护士一起合作,说明作者对机器人护士持肯定的(Positive)态度。故选B。B(2021深圳二模)That morning, I dropped our eldest at kindergarten and returned home to let our two younger children play while I worked on my medical report. It was wonderful, but it hit me that my career in hospital wasnt making a difference in anyon
25、es life. I needed something that would stretch my limits and push me to grow. My career enabled me to work from home. I could work from home, and become a foster (领养) mother, providing safety for a child who needed it desperately.On Monday morning, I picked up the phone and dialed the number I had g
26、oogled for the nearest Department of Children Services. The man on the other end was receptive to my questions and explained the next step of training, involving eight weeks of classes designed to prepare and educate foster parents. We continued through all the classes, the home visits, background c
27、hecks, and seemingly endless steps.Five long months after we were approved, the phone rang. In the middle of the night, I woke my husband and rushed to East Tennessee Childrens Hospital. Our placement was waiting for us in the emergency room, sick and lack of nutrition. It didnt take long for us to
28、realize the full depth of her suffering. Six months later, her halfbrother came to us by our request. We now had five children under our care.On August 12, 2016, our family of seven walked into a small courtroom. The childrens lawyer and social worker were there. With just a few words, our adoption
29、was finalized. These two amazing children werent going home, because they were already home. We are their forever family and they are our forever children. We may not be able to change the entire world, but we have changed the world entirely for our new children.【解题导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者在医院有一份满意的工作,但
30、是作者想要通过自己的努力来改善他人的人生,于是走上了收养孩子的道路的故事。5How did the author feel about her hospital work?AUnusually demanding.BLacking in motivation.CFilled with challenges.DPacked with chances.B解析:推理判断题。根据第一段中的“It was wonderful.who needed it desperately.”可知,作者的工作和生活都很好,但是作者意识到自己在医院的工作不能让别人的生活发生改变,需要做一些事来拓展她的极限,促使自己成长
31、,由此可推知作者觉得自己在医院的工作缺少动力。故选B。6What led the author to decide to adopt children?AShe wanted to make a difference in other people.BShe felt sympathetic for abused children she knew.CShe felt confident about her ability to raise children.DShe experienced training to raise children properly.A解析:推理判断题。根据第一段
32、中的“It was wonderful.who needed it desperately.”可知,作者意识到在医院的工作并没有改变任何人的生活,她需要一些能拓展她的极限、推动她成长的东西,于是希望挑战自己的能力,为需要安全的孩子提供安全的成长环境。由此可推知作者收养孩子的原因是她想给别人的生活造成影响。故选A。7What does the underlined word “placement” in paragraph 3 refer to?AThe child to be adopted.BThe need to get trained.CThe approval of adoption.
33、DThe official at the hospital.A解析:词义猜测题。根据第三段中的“Our placement was waiting for us in the emergency room.under our care.”可知,“我们”的在医院的急诊室等待“我们”,一脸的病态,并且营养不良。没过多久“我们”就意识到她的痛苦有多深。六个月后,她同父异母的弟弟应“我们”的要求来找“我们”,“我们”现在照顾五个孩子。因此这里的placement指作者准备领养的孩子,故选A。8Why did the author appear at the courtroom?ATo put the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-547691.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
