江苏省前黄高级中学2020-2021学年高一第一次阶段检测英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省前黄高级中学2020-2021学年高一第一次阶段检测英语试题 WORD版含解析 江苏省 高级中学 2020 2021 学年 第一次 阶段 检测 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省前黄高级中学2023届高一第一次阶段检测英语试卷(考试时间:120分钟 总分150分)第I卷(客观题)第一部分:听力 (共20小题,每小题1.5分,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. When is the next train to Chicago?A. At 8:00 B. At 8:30. C. At 8:40.2. Why does the man want to
2、 leave his job?A. He doesnt get on with his workmates.B. He thinks the job is too boring.C. The working place is too far.3. What is wrong with the man?A. Hes got a headache. B. He cant fall asleep at night. C. He doesnt feel the pain.4. What will the man do next?A. Leave. B. Phone Linda. C. Keep on
3、waiting.5. What are the speakers mainly talking about?A. James daily life. B. James business. C. James family.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the woman suggest
4、the man do?A. Call Ms. Hall. B. Phone the guy back. C. Give the guys number to Ms. Hall.7. What do we know about Ms. Hall?A. She will call the guy after lunch.B. She doesnt bring her cell phone.C. She will come in this afternoon.听第7段材料,回答第8、9题。8. What does the woman complain?A. She cant concentrate
5、on study.B. She doesnt have time to relaxC. She cant hear the TV clearly.9. What will the man do next?A. Do his homework. B. Turn off the TV. C. Close the door.听第8段材料,回答第10至12题。10. Where does this conversation take place?A. At a hotel. B. In the City Hall. C. On the street.11. Where is the Bank of S
6、witzerland?A. On the right of the City Hall. B. On the left of a park. C. Behind a post office.12. How will the man get to the park?A. On foot. B. By taxi. C. By subway.听第9段材料,回答第13至16题。13. Why cant the man meet the woman for lunch?A. He has to work at the office. B. He has to meet a customer. C. He
7、 has to look after the kids.14. How does the woman feel about the man?A. Worried. B. Satisfied. C. Annoyed.15. What can we learn from the conversation?A. The man will be busy next week.B. The woman will go to the theatre alone.C. The seats in the theatre have been booked up.16. What is the probable
8、relationship between the speakers?A. Husband and wife. B. Workmates. C. Salesman and customer.听第10段材料,回答第17至20题。17. Where are the speakers?A. In a film workshop. B. In a radio studio. (播音室) C. In a theatre.18 What was the woman when she got the lead in Starshine?A. A film star. B. A student. C. A st
9、age actress.19 Why didnt the woman make any more films after finishing Starshine?A. She didnt receive offers.B. She didnt like acting in films.C. She didnt want to work far from home.20. What is the woman doing now?A. Performing in a play. B. Studying at school. C. Staying at home.第二部分:阅读理解 (共15小题;每
10、小题2.5分,满分37.5分)认真阅读下列短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ABroken Hill was recently awarded one of Australias rare National Heritage (遗产) listings, but is that reason enough to make the journey?Broken Hill, in western New South Wales, is hardly up there as a place of interest of internation
11、al reputation(名声). Its miles from anywhere, boiling hot and lacks the more attractive elements that often make a place popular-for example, beautiful beaches, great accommodation(膳宿). But Broken Hills reputation is growing with its recent National Heritage Listing award.We asked Broken Hill mayor to
12、 tell us what makes Broken Hill so great. These are some reasons he gave us to visit :Perfect lightBroken Hill offers breathtaking scenery to discover and explore. The lively colours and perfect light have attracted film-makers and artists here for decades. From the wonders of the day comes an amazi
13、ng light show at night.The localsWe are always happy to greet people from “away”. In fact we love it when people come to town to visit. We are a friendly people who make you feel welcome. And we are pretty proud of our city.The Palace HotelThe home of Priscilla, Queen of the Desert and just a great
14、Broken Hill iconic(标志性的) pub. You can star in your own movie in the centre of town. It is a world-famous landmark and a good water hole for those nice warm days.The living desert and sculpturesLocated 9 km from the city, Broken Hill features 12 sandstone sculptures by artists from around the world a
15、s well as local artist Badger Bates. It displays the breathtaking beauty of the real outback (内地).1. What is the real purpose of writing this passage?A. To encourage readers to pay a visit to Broken Hill.B. To explain the causes of awarding Broken Hill.C. To list the reasons for Broken Hills greatne
16、ss.D. To express the authors pride for Broken Hills award.2. Which of the following factor is making Broken Hill better known to the world?A. Its friendly local people.B. Its Palace Hotel.C. Its National Heritage Listing Award.D. Its sandstone sculptures.3. Which of the following topics of Broken Hi
17、ll are mentioned in the passage?A. Traditional food and friendly localsB. Pleasant climate and perfect lightC. Beautiful beaches and lively sculpturesD. Splendid Hotel and friendly locals4. In which section of a magazine can you read such an article?A. World newsB. Fashion showC. ArtD. Travel【答案】1.
18、A 2. C 3. D 4. D【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了澳大利亚的Broken Hill最近被列入了国家遗产保护名录,对其特点和游览特色进行了说明。【1题详解】推理判断题。由文中第一段Broken Hill was recently awarded one of Australias rare National Heritage (遗产) listings, but is that reason enough to make the journey?(Broken Hill最近被列入澳大利亚稀有国家遗产列表名单,但这是否足以成为踏上旅程的理由?)以及We asked Broken
19、 Hill mayor to tell us what makes Broken Hill so great. These are some reasons he gave us to visit(我们请Broken Hill市长告诉我们是什么使Broken Hill如此伟大,有一些让我们来此旅行的理由?)可知,作者通过提问的方式引出文章内容,介绍Broken Hill吸引游客来旅游的理由,目的是为了鼓励读者们去参观游玩Broken Hill。故选A项。【2题详解】细节理解题。由文中第二段“Broken Hill, in western New South Wales, is hardly u
20、p there as a place of interest of international reputation(名声).”(位于新南威尔士州西部的Broken Hill并不是一个享有国际盛誉的旅游景点。)以及“But Broken Hills reputation is growing with its recent National Heritage Listing award.”(但Broken Hill的声誉因其最近获得的国家遗产名录奖而不断增长。)可知,Broken hill一开始并不为世界所知,在被列入澳大利亚国家遗产名录奖之后才闻名于世界。故选C项。【3题详解】细节理解题。由
21、文中The locals部分“We are always happy to greet people from “away”. In fact we love it when people come to town to visit. We are a friendly people who make you feel welcome.”(我们总是很高兴与远方来的人们打招呼。 实际上,当人们到镇上参观时,我们会喜欢。 我们是一个友好的民族,使你感到宾至如归)以及The Palace Hotel部分中“It is a world-famous landmark and a good water
22、hole for those nice warm days.”(它是世界著名的地标,也是温暖日子的好去处。)中friendly可知当地人很友好,worldfamous landmark可知这里的酒店很有名,D选项中两个话题是文中所提到的。故选D项。【4题详解】推理判断题。由文中第一段首句“Broken Hill was recently awarded one of Australias rare National Heritage (遗产) listings, but is that reason enough to make the journey?”(Broken Hill最近被列入澳大
23、利亚稀有国家遗产列表名单,但这是否足以成为踏上旅程的理由?)以及We asked Broken Hill mayor to tell us what makes Broken Hill so great. These are some reasons he gave us to visit(我们请Broken Hill市长告诉我们是什么使Broken Hill如此伟大,有一些让我们来此旅行的理由?)可知,作者通过提问的方式引出文章内容,介绍Broken Hill吸引游客来旅游的理由,目的是为了鼓励读者们去参观游玩Broken Hill。然后下文进行了各个部分的介绍,可推知是杂志上关于旅行方面的
24、文章。故选D项。BIn the Hollywood movie The Martian, actor Matt Damon plays an astronaut who grows food on Mars(火星)to survive alone on the red planet.After seeing the movie, Washington State University physicist Michael Allen and University of Idaho food scientist Helen Joyner decided to carry out a case st
25、udy helping students figure out how to farm on Mars. In the case study, students have to imagine they are mining(采矿) on Mars and decide how to feed themselves there before starting on the journey. They get advice from Allen and Joyner on how to select crops and take the challenges of growing crops o
26、ver long periods on Mars. Students use a scoring system to select three foods to plant on Mars.Allen found the results impressive: among 30 students, “no two people have ever gotten the same answer”, he said.Human travelers to Mars will likely have to make use of resources on the planet rather than
27、take everything they need with them on a spaceship. This means farming their own food on another planet, one that has a very different ecosystem (生态系统) from Earths.One challenge for those who would like to live on Mars is the fact that there can be no farming tools. Like real astronauts, students ta
28、king part in the study cannot take a lot of farming tools with them. As Joyner put it to his student astronauts, “You are starting with nothing.”Besides, students also have to deal with a very limited choice of diet. “If I had to eat a single food for the rest of my life, could I do it?” Joyner aske
29、d.But Allen believes the case study is about more than farming and eating on the Red Planet.“Im not teaching about growing food on Mars,” Allen said. “Im teaching about living with choices. Im teaching about problem solving.”5. In the case study, students have to _.A. watch the movie to know the con
30、ditions on MarsB. decide which crop to grow on Mars with the help of the teachersC. design different types of diets on Mars for them to chooseD. understand how to farm on Mars with their favorite farming tools6. Michael Allen thinks that the case study _.A. increases students knowledge about farming
31、B. helps student know more about MarsC. develops students skills of solving problemsD. teaches students how to make proper choices7. The passage is mainly intended _.A. to describe a research on how to farm on MarsB. to prepare us to deal with problems on MarsC. to teach us how to survive on Mars al
32、oneD. to introduce a Hollywood movie, The Martian【答案】5. B 6. C 7. A【解析】【分析】这是一篇说明文。短文介绍了一项关于如何在火星上种植作物的研究。【5题详解】细节理解题。由第二段“They get advice from Allen and Joyner on how to select crops and take the challenges of growing crops over long periods on Mars”可知,他们从Allen and Joyne那里得到如何选择农作物的建议,并接受在火星上长时间种植农
33、作物的挑战。所以在案例研究中,学生必须在老师的帮助下决定在火星上种植哪种作物。故选B项。【6题详解】推理判断题。由最后段“Im teaching about problem solving”可知,我在教解决问题。所以通过Michael Allen所说的话可以判断出,Michael Allen认为案例研究培养了学生解决问题的能力。故选C项。【7题详解】推理判断题。通读全文可知,第一段以一部电影引出“ a research on how to farm on Mars”的话题,第二段说明了要在老师的帮助下,选择研究所需要种植的种子,第三段,第四段,第五段,第六段说明了这项火星种植作物所面对的有限的
34、客观条件,第七段和第八段说明了这项研究的意义。所以判断出这篇短文的主要目的是描述一项关于如何在火星上种植作物的研究。故选A项。【点睛】根据文章中人物所说的话的内容是解决推理判断题的重要方法,因为通过所说的内容,我们可以判断出,作者所要想表达的观点是积极的还是消极的,是中立的还是支持或者否定某一方,对事情是关心的还是冷漠的。是在提出建议还是在提出具体的解决措施。由最后段“Im teaching about problem solving.”可知,我在教解决问题。所以通过Michael Allen所说的话可以判断出,Michael Allen认为案例研究培养了学生解决问题的能力。故小题2选C项。C
35、Four “Fun facts” that are complete lies, but you believe themNo1 You can see the Great Wall of China from spaceThis seems right, doesnt it? The Great Wall of China is huge, after all, and you can see large things from far away. But even from a low orbit, its pretty much invisible (看不见的) to the naked
36、 eye, and not exactly easy to pick out with an advanced camera lens. Strangely, this myth (谬论) existed before we even went into space, so it had the opportunity to become a “fact” before it could even be checked. There are many other man-made objects visible from space, but because the Great Wall is
37、 made from rocks gathered in the surrounding area, it doesnt stand out against the landscape enough to be visible. How Stuff Works helpfully suggests that China could paint the wall in hot pink to fix the matter.No.2 Einstein failed at schoolEinstein, the modern archetypal genius (天才), failing at sc
38、hool is a “fact” which serves as an encouragement to under-performing schoolchildren and is repeated by motivational speakers wanting to make some point about failure and success. It would be fairly comforting if true, but reality doesnt tend to care about how comfortable you are. There are versions
39、 of this myth focusing on maths, but in either case, its just not true. The myth seems to result from the fact that the grading system used in his school was changed the year after he leftfrom 1 being the highest mark to 6 being the highest. Einstein got 1s, but to anybody looking back at his grades
40、, it would seem like that meant hed failed.No.3 _Many people claim that if you wake someone when theyre sleepwalking, the shock of finding themselves not in bed will lead them to suffer a heart attack or otherwise do some serious damage. In actual fact, waking somebody who is sleepwalking does them
41、no harm whatsoever. They might be a little confused. In fact, they could hurt themselves by continuing to sleepwalk freely, for obvious reasons. So, its better to guide a sleepwalker back to bed without waking, but if you do wake him, it wont do any harm.No.4 Sharks dont get cancerThis fact has gain
42、ed acceptance despite having merely been invented as a reason for selling people shark cartilage pills as a cancer cure. Firstly, even if it was true that sharks didnt get cancer, that wouldnt mean that using a part of it was a cure or treatment for cancer. There were some initial positive results,
43、but they were also gained with other animal cartilages and didnt translate into a reliable treatment. In short, eating shark cartilage pills does nothing for cancer patients. And to pile more stupidity on top of it, sharks clearly do get cancer.8. Why are we unable to see the Great Wall directly in
44、space?A. The colour of the rocks is not hot pink.B. Advanced cameras are not employed.C. Its too small to stand out from far away.D. The Great Wall is made from nearby rocks.9. What does the underlined sentence in No.2 mean?A. Failure is the mother of success.B. Reality has something to do with imag
45、ination.C. Success and failure should be both experienced.D. Assumption (设想) is one thing, but reality is another.10. Which of the following may be the subtitle of No.3?A. Sleepwalkers might be at a lossB. Sleepwalkers might attack othersC. Waking sleepwalkers will harm themD. Waking sleepwalkers wi
46、ll shock them11. Who are more likely to benefit from the lie “Sharks dont get cancer”?A. Drug sellers.B. Health advisors.C. Cancer patients.D. Shark researchers.【答案】8. D 9. D 10. C 11. A【解析】这是一篇说明文。作者向我们介绍了四个被普遍接受的谬论,并做了解释【8题详解】细节理解题。由第一段第五个句子“There are many other man-made objects visible from space
47、, but because the Great Wall is made from rocks gathered in the surrounding area, it doesnt stand out against the landscape enough to be visible.”,( 因为长城是用从它周围区域收集来的岩石修建而成的,所以在周围同色系地貌背景下,长城并不足够突出可以被在太空中看到)可知,因为修建长城用的石头就是从附近就地取材,和周围颜色相近所以不够醒目突出。故选D项。【9题详解】推理判断题。划线句子的意思:如果是真的那还真是很抚慰人心,但是事实并不打算关心你有多舒服。
48、使用了but 转折,并且下面“The myth seems to result from the fact that the grading system used in his school was changed the year after he leftfrom 1 being the highest mark to 6 being the highest. Einstein got 1s, but to anybody looking back at his grades, it would seem like that meant hed failed.”说明,爱因斯坦上学时评价制
49、度是一等是最高分,六等级最低分,爱因斯坦得到的都是一等,而在他毕业之后评价机制改革了,成为了一等级最低分,六等级最高。所以后人们按后来的等级评价制度回看爱因斯坦就认为他是不及格的差等生。D选项符合划线句子的意思。故选D项。【10题详解】主旨大意题。该题要求选出第三个副标题,应该能概括第三段段落大意,并且应该是一个谬论。第三段首句“Many people claim that if you wake someone when theyre sleepwalking, the shock of finding themselves not in bed will lead them to suff
50、er a heart attack or otherwise do some serious damage.”表明很多人认为把梦游的人突然弄醒会让他惊吓出心脏病或其他伤害。第二三句“In actual fact, waking somebody who is sleepwalking does them no harm whatsoever. They might be a little confused.”其实真实的情况是,弄醒他不会造成危害,他醒后只是有些困惑而已。第四句“In fact, they could hurt themselves by continuing to sleepw
51、alk freely, for obvious reasons.”实际上,任他们随便梦游不去喊醒倒有可能使他们自己伤害到自己。该题C 选项是一个谬论,符合题意。故选C项。【11题详解】推理判断题。由最后一段首句“This fact has gained acceptance despite having merely been invented as a reason for selling people shark cartilage pills as a cancer cure.”( 虽然这个理论只是被发明编造出来作为卖给人们鲨鱼软骨丸的理由而已),可以推断出药品销售商可以因此谬论获益。故
52、选A项。DThe other day, my sister and I were sitting in the restaurant, trying to have a conversation, but her children, four-year-old Willow and seven-year-old Luca, would not stop fighting. The arguments-over a fork, or who had more water in a glass-never stopped.Then my sister reached into her handba
53、g, produced two shiny iPads, and handed one to each child. Suddenly, the two were quite. They sat playing games and watching videos, and we continued with our conversation.After our meal, as my sister stuffed the iPads back into her bag, she said, “I dont want to give them the iPads at the dinner ta
54、ble, but if they keep them occupied for an hour so we can eat in peace, I often just hand them over. I am afraid that its bad for them. I do worry that it makes them think its OK to use electronics at the dinner table in the future.”Dr. Gary Small, director of the Longevity Center at the University
55、of California, Los Angeles says that the brain is highly sensitive to stimuli(刺激物),like iPads and smartphone screen, and if people spend too much time on one technology, and less time interacting(互动)with people like parents at the dinner table, that could prevent the development of certain communica
56、tion skills.“Conversations with each other are the way children learn to have conversations with themselves, and learn how to be alone,” said Sherry Turkle, a professor of science, technology and society at the Massachusetts Institute of Technology. She fears that children who do not learn real inte
57、ractions, which often have imperfections, will come to know a world where perfect, shiny screens give them a false sense of intimacy(亲密)without risk. However, they need to be able to gather themselves and know who they are. So someday they can form a relationship with another person without a panic
58、of being alone. “If you dont teach your children to be alone, they will only know how to be lonely,” she said.12. What did Willow and Luca fight about?A. Little things.B. iPads.C. Delicious food.D. Interesting things.13. How did the authors sister feel about offering children iPads?A. She was critic
59、al of it.B. She was uncertain about it.C. She felt it was worth a try.D. She felt surprised at its effect.14. According to Dr. Small, what should parents do?A. Provide their children with various technologies.B. Teach their children communication skills.C. Limit their childrens screen time.D. Talk t
60、o their children at the dinner table.15. What is Sherry Turkle worried?A. Children are afraid of taking risks.B. Children try to escape from the real world.C. Children cant deal with companion-less situations.D. Children cant live without electronic devices.【答案】12. A 13. B 14. C 15. C【解析】本文是一篇夹叙夹议文。
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-555444.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
