江苏省前黄高级中学2021届高三英语上学期期初试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 高级中学 2021 届高三 英语 上学 期期 初试 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省前黄高级中学2021届高三英语上学期期初试题(含解析)第I卷 (选择题, 共60小题,总计100分)第一部分:听力 (共两节, 满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分, 满分7.5分)听下面5 段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Whats wrong with the man?A. He has bad eyesight.B. He has a headache.C. He feels
2、dizzy.【答案】A【解析】【原文】W: Good morning! Whats wrong? Can I help?M: I think I need glasses. I cant read very easily these days.W: Any health problem? Do you have a headache or feel dizzy?M: No. Im fit and well otherwise.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where are the speakers?A. At a cinema.B. At the railway station.
3、C. At the airport.【答案】B【解析】【原文】W: Tickets, please.M: Yes, here you are.W: Your ticket is for Oxford. But this train goes to Liverpool.M: What? Liverpool? Oh, no!3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How does the woman feel?A. Excited.B. Surprised.C. Worried.【答案】C【解析】【原文】W: Good day at school, Bobby?M: Yeah, pretty g
4、ood. Except for one little thing W: Then why do I have a sinking feeling in my stomach? Failed exams? Your teacher wants to talk to me? Or4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How much gasoline did the two speakers use last month?A. 52 liters.B. 13 liters.C. 26 liters.【答案】B【解析】【原文】M: Honey, can you believe that we u
5、sed 26 liters in our car this month?W: You must be kidding! Thats twice the amount of last month5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers mainly talking about?A. A supermarket.B. A new store.C. A piece of furniture.【答案】B【解析】【原文】W: I went to that new furniture store at the weekend, the one thats lik
6、e a huge supermarket.M: Did you get anything?W: Not at all. It was hard to make a choice with all that furniture there.第二节(共15小题;每小题1.5分;满分22.5分)听下面5 段对话或独白。每段对话或独白后有2至4个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听每段对话前, 你将有5秒钟的时间阅读各个小题;听完后, 各小题将给出5秒钟的做答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6
7、. Why does the man make the call?A. Because the hotel is noisy.B. Because the room is small.C. Because the TV isnt working.7. How does the man feel at last?A. Satisfied.B. Puzzled.C. Annoyed.【答案】6. C 7. C【解析】【原文】M: Excuse me but Id like to change my room. Im in number twenty-two on the first floor.W
8、: Im afraid we only had small rooms left by the time you booked, sir.M: Im not complaining about the size; its the TV. It isnt working.W: The TV is an optional extra, sir. Five pounds for twenty-four hours.M: What! Im astonished that a hotel doesnt provide even the basics.W: Im sorry sir, but thats
9、where we differ from other hotels near the airport.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What do the speakers decide to do?A. Play bowling.B. Play tennis.C. Go dancing.9. When will the man leave?A. At 7:00.B. At 7:30.C. At 8:00.10. What does the man think of driving a car?A. Time-saving.B. Troubleso
10、me.C. Comfortable.【答案】8. A 9. B 10. B【解析】【原文】W: Id like to go dancing with Jane. But shes hurt her ankle so shed rather not.M: I guess it means she doesnt want to play tennis, either.W: Thats right. She says its OK to go bowling if we dont expect her to do well.M: Lets do it! I guess we can go danci
11、ng another time.W: Well, I booked us some time at the bowling center of Entertainment City. M: What time did you book for?W: The first booking I could get was 8 oclock.M: Its 7 now. What do you want to do first?W: Well, I think we should leave now.M: I cant be that quick. I have to make a phone call
12、 to my mum, and I need to get changed.W: OK. I think Ill leave in ten minutes.M: Ill take my car, so Ill be quite quick. Ill be out of here in half an hour .W: OK. Youre so lucky to have a car! You can get around so easily.M: Well, yes and no. I often spend ages driving around trying to find a car p
13、ark .听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】11. What is the woman doing?A. Joking about the mans fun experiences.B. Talking the man into trying something fun.C. Giving the man advice on avoiding danger.12. What does the woman prefer to do this weekend?A. Go to the library.B. Go mountain biking.C. Stay a
14、t home.13. What happened to the man on his last fishing trip?A. He broke his arm.B. He got sunburnt.C. He didnt catch any fish.【答案】11. B 12. B 13. C【解析】【原文】W: Friday finally! Honey, lets do something fun this weekend!M: I dont know. What do you have in mind?W: We can go to the lake and have a swim.M
15、: I think its going to be hot that day, and I might get a sunburn. How about the library?W: The library is boring. Then how about going mountain biking ?M: That sounds great, but Id probably break my arm or something like I did last time.W: You wont this time. Come on!M: WellW: OK. Forget it! How ab
16、out fishing? Remember the last time we went? I caught like 10 fish.M: Yeah. I remember. And the only thing I caught was an old boot. Just forget it .W: OK. What do you suggest?M: We could stay home and uh.pop some popcorn and play board games.W: Listen, lets try something fun this time! You wont bre
17、ak your arm or get a sunburn. Itll be really pleasant. Just give it a try. Come on. Lets do it. Come on!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】14. Which word may best describe the woman?A. Encouraging.B. Dishonest.C. Interesting.15. What does the man worry about?A. How to speak to a woman bravely.B. How
18、 to develop a real interest.C. How to balance his study and work.16. Why does the man want to go back to school?A. He has too loose a schedule.B. He loves the feeling with students.C. He wants to decide his future development.【答案】14. A 15. C 16. C【解析】【原文】W: Im feeling really impressed with your work
19、 here.M: Thank you. I really love to work as a student doctor here. I have a question for you. But Im a little nervous to ask you.W: I want to feel it comfortable to be open and honest here. So ask anyway .M: So everyone who works here kind of has something they love to do, something they are really
20、 good at. For example, Andy, he loves movies. And Cathy, she has her music. She just loves her work so much. And you have your business, which is so cool.W: So you dont have one thing you love?M: Well, I think I know what it is.W: Tell me, thats great.M: I want to go back to school. I love learning
21、.W: Thats a wonderful idea.M: But I still want to be a student doctor here . Is that OK?W: Of course. We can make it work.M: Thats such a relief. I was still so scared to ask you.W: Its not really a big deal. We can work out a schedule. So what are you going to study?M: Im interested in so many diff
22、erent things. I think studying back at school will help me decide which direction I want to go .听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. Whats the purpose of providing the school students with yoga exercises?A. To enable students to reject violence.B. To help students face struggles more properly.C. To
23、eliminate(消除) poverty more effectively.18. What can students learn in the Mindful Moment Room?A. How to calm down by talking to teachers.B. How to clear their mind at night.C. How to respond to situations better.19. What change have yoga exercises brought to school?A. More students dropped out of sc
24、hool last year.B. There is less bad behavior on campus.C. More students are willing to be sent to the office.20. What does the speaker think of yoga?A. Its effect on students remains to be seen.B. Everyone can benefit from it.C. There is enough evidence for its importance.【答案】17. B 18. C 19. B 20. A
25、【解析】【原文】Along with the subjects, like reading and mathematics, school children at Robert W. Coleman Elementary School are learning yoga exercises. The aim is to provide them with better tools to deal with the daily struggles they face . Principle Thompson brought the programme to Coleman in 2010. A
26、few of her students are homeless but others live in homes with no electricity. Some have little or no food to eat, others are related to victims of gun violence. The Mindful Moment Room is a place where students do deep breathing exercises and clear their minds. They come to learn how they can bette
27、r react to situations and how to calm themselves. They can also speak with Mindful Moment specialists about what caused their teachers to send them there. Principle Thompson believes that yoga is responsible for the drop in leaving school at her school. Over the past year, there was no dropping out
28、of school at Coleman compared to four during the 2013-14 school year. And students are almost never sent to her offices for bad behavior any more . For the past half century, yoga has been studied as a possible treatment for anxiety and depression. As for students, theres some scientific evidence th
29、at yoga can help people but more is needed . However education expert Patricia Jennings told New York Times that these practices dont eliminate poverty and may not work for everybody .第二部分:阅读理解(共15小题:每小题2分, 满分30分)AThe best London hotels near Oxford StreetAn expert guide to the top London hotels near
30、 Oxford Streeteight minutes walk or less including the best hotels for their family-friendly services and budget accommodation.The London EDITIONSoho, London, EnglandThis place is just off Oxford Street in leafy Fitzrovia. It will suit those who want more than a bed for the night. The multi-function
31、al lobby makes a great entrance, though its the restored ceiling, old not new, that really grabs the attention. The picture- lined restaurant is an equally successful space. The rooms are a bit like being inside a luxurious cigar box, with their wood-panelled walls and artful fur sofa covers that ad
32、d a feeling of warmth.The Langham, LondonMarylebone, London, EnglandAn advert from the late 19th century declares that the Langham is situated in the most healthy, convenient and fashionable position in London. Today this still holds true; the hotel is right in the centre of London. This is one of L
33、ondons oldest grand hotels. Everything feels as if it has been running the way it should for a long time. Expect enormous vases of fresh flowers in public areas, oriental furnishings and marble baths in the rooms. This is also home to Michel Roux Jrs Roux, which does tasty French cuisine. The Grazin
34、g GoatMarylebone, London, EnglandThe hotel is located on New Quebec Street, a quiet road lined with clothing shops and beauty salons about three minutes walk from Oxford Street. Theres something of a village feel to this area of London that is difficult to correspond with the tourist groups moments
35、awaybut its most welcome. Rooms have Egyptian cotton beds, Aesop toilets and walls in the color of moss green and steel blue. The food menu offers seasonal British foods with the latest trendy ingredients.21. In The London EDITION, customers are most likely to be attracted by its .A. multi-functiona
36、l lobbyB. restored ceilingC. luxurious cigar boxD. wood-panelled walls22. What do The Langham, London and The Grazing Goat have in common?A. They are old grand hotels.B. They serve delicious French cuisine.C. They offer fresh flowers in their bedrooms.D. They are located in Marylebone, London.23. Wh
37、ich hotel gives customers the feeling of being in the rural area?A. The London EDITION.B. The Langham, London.C. The Grazing Goat.D. All the above.【答案】21. B 22. D 23. C【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了三家伦敦牛津街附近最好的旅馆的情况,包括地址和特色等信息。【21题详解】细节理解题。根据The London EDITION部分中The multi-functional lobby makes a great entranc
38、e, though its the restored ceiling, old not new, that really grabs the attention.可知多功能大厅是一个很好的入口,不过,真正吸引人们注意的是修复后的天花板(旧的而不是新的)。由此可知,在The London EDITION,顾客最有可能被修复的天花板所吸引。故选B。【22题详解】细节理解题。根据The Langham, London部分中Marylebone, London, England(英国伦敦,Marylebone)以及The Grazing Goat部分中Marylebone, London, Engla
39、nd(英国伦敦,Marylebone)可知,The Langham,London 和The Grazing Goat的共同之处是他们位于伦敦的Marylebone。故选D。【23题详解】细节理解题。根据最后一段中Theres something of a village feel to this area of London that is difficult to correspond with the tourist groups moments awaybut its most welcome.可知伦敦的这个地区有一种乡村的感觉,这种感觉很难与远处的旅游团相适应但这是最受欢迎的。由此可知
40、,The Grazing Goat酒店能给客人一种置身于乡村的感觉。故选C。BHumankind has tried to improve its standard of living since the very beginning of civilization. Back then, as well as today, providing food and security was the basic task for a person. However, nowadays the range of required goods has expanded significantly. P
41、eople feel the need for not only some primary things, such as a piece of bread and a roof over their heads, but also for various facilities and luxuries. Providing humanity with these things is connected to the use of natural resources, which requires energy. In turn, the common sources of energy we
42、 use today cause pollution, so economic growth is almost unavoidably associated with environmental damage.Economic growth is the increase in numbers of goods and services produced over time by an economy, and it is calculated in terms of real Gross Domestic Product (GDP). Before growth is calculated
43、, inflation (通货膨胀)is adjusted in order to take into account its misleading effect on the price of goods and services. Economic growth can also be explained as the increase in expected output, which results from an increase in actual output, or total demand.There are certain aspects of economic growt
44、h which affect the environment. The first of these is the fact that in order to produce more goods and products, at a faster rate, the construction of large industrial plants is required. These plants produce a lot of waste, leading to the pollution of water and the atmosphere, which may cause negat
45、ive long term health effects to nearby populations of animals, or people._They_also lead to global warming.Industrial manufacturing leads to the constantly increasing energy consumption. The traditional energy sources, which are commonly used nowadays, are considered to be the greatest polluters to
46、the environment. There also exist so-called eco-friendly sources of energy. They are sometimes preferred but replacing the traditional sources with them also requires time, during which people have to make some sacrifices to support these undertakings.In order to produce economically practical energ
47、y, a sometimes significant transformation of the natural site is often inevitable. This is expensive and, has harmful effects on the environment. Application of wind energy would block airflows natural speed which is the reason for their decrease in strength, after crossing the windmill. Consequentl
48、y, the pressure balance that is brought about by this current will be affected, and it is important to remember that the environment and weather conditions are directly affected by atmospheric pressure.For these reasons, bringing about economic growth without any resulting environmental damage, what
49、soever, is impossible.24. What does the passage mainly talk about?A. Pollution caused by plant construction.B. Effects of windmills on the environment.C. Economic growth and human civilization.D. Economic growth and environmental damage.25. What does the underlined word “They” in the third paragraph
50、 refer to?A. Goods and productsB. The industrial plantsC. Water and atmosphereD. Negative health effects26. According to the passage, the author holds the opinion that _.A. economic growth should be calculated in terms of GDPB. use of natural resources causes no damage to the environmentC. industria
51、l manufacturing may cause damage to the environmentD. a windmill is a perfect way to produce economically practical energy27. Which of the following shows the structure of the passage?A. B. C. D. 【答案】24. D 25. B 26. C 27. B【解析】这是一篇说明文。本文主要讲述的是经济发展和环境破坏之间的联系。并详细分析了经济增长的多个方面对环境的不同影响。【24题详解】主旨大意题。根据文章主
52、题段第一段Providing humanity with these things is connected to the use of natural resources, which requires energy. In turn, the common sources of energy we use today cause pollution, so economic growth is almost unavoidably associated with environmental damage.可知为人类提供这些东西与自然资源的使用有关,这需要能源。反过来,我们今天使用的普通能源
53、会造成污染,所以经济增长几乎不可避免地与环境破坏联系在一起。所以本文主要讲述的是经济发展和环境破坏之间的联系。故D正确。【25题详解】词句猜测题。根据These plants produce a lot of waste, leading to the pollution of water and the atmosphere, which may cause negative long term health effects to nearby populations of animals, or people. They also lead to global warming.可知,这些植
54、物产生大量的废物,导致水污染和大气,这可能会对附近的动物或人的健康造成长期的负面影响。所以这些植物不仅仅产生很多的垃圾,而且也会导致全球变暖。所以“ They”指的是“工业植物”。故B正确。 【26题详解】 细节理解题。根据文章倒数第二段1,2行Industrial manufacturing leads to the constantly increasing energy consumption. The traditional energy sources, which are commonly used nowadays, are considered to be the greate
55、st polluters to the environment.可知,工业制造导致能源消耗不断增加。目前普遍使用的传统能源被认为是对环境的最大污染源。所以工业制造对环境产生的破坏作用是很大的,故C正确。【27题详解】 推理判断题。本文第一段是主题段,第二段说明经济增长是环境破坏的主要原因。第三段做出列举,接下来的4,5,6三段具体说明各种经济增长的行为对环境的影响。最后一段进行总结,故B正确。 CWhen we talk to our friends online,typing can become a little boring.More often than not,we turn to
56、memes(表情包)to make our conversations more fun. But sometimes, sending the wrong meme can mean trouble.At least 10 students who were admitted to Harvard University lost their chance to study there after posting offensive memes in a private Facebook group, the universitys student newspaper, the Harvard
57、 Crimson, reported on June 5.In fact, this was not the first time Harvard had dealt with a case like this. Instead of regular jokes, the memes “went to truly dark and ugly places, joking about Orthodox Jews, the Holocaust and Mexican children,” reported CNN.At first,the group was meant for would-be
58、Harvard freshmen to get to know each other before they began university.But later,some students set up another group where they traded several offensive memes.When Harvard University found out about the group, it took back the students offers.The incident has caused fierce debates, both in the unive
59、rsity and around the world.“I appreciate humor, but there are so many topics that just should not be joked about.” incoming freshman Jessica Zhang told the Harvard Crimson. “I do not know how those offensive images could be defended.”However, others believe the university overstepped the boundaries.
60、 “It sounds like Harvard is intruding too deeply into the private lives of students, ”Alan Dershowitz, a retired Harvard Law School professor, told The Guardian, “It may affect them for life.”The university didnt explain the decision to withdraw the offers,saying it doesnt comment publicly on the ad
61、mission of individual applicants.But one of Harvards own policies says it has the right to withdraw offers of acceptance if “an admitted student engages in behavior that brings into question his or her honesty,maturity,or moral character”, according to the Harvard Crimson.28. From the text we can kn
62、ow that .A. people send memes to make fun of friends during conversationsB. some Harvard students set up a group to get familiar with university coursesC. Harvard University had never dealt with similar cases beforeD. Alan Dershowitz thinks it wrong to take back these students offers29. Harvard with
63、drew the students offers probably because .A. they sent memes onlineB. their moral characters were questionableC. their behavior affected their private livesD. they joked about Harvards policy.30. What is the writers attitude toward the decision?A. Supportive.B. Objective.C. Subjective.D. Indifferen
64、t.31. Which of the following might be the best title for the text?A. Harvard Hopefuls Pay Tough PriceB. Harvard Freshmen Face ChargesC. Harvard Draws the Publics AttentionD. Harvard Focuses on Students Privacy【答案】28. D 29. B 30. B 31. A【解析】这是一篇新闻报道。文章介绍了一群准哈佛学生因在社交媒体上发布攻击性表情包,而被校方撤回了录取通知,此事在全世界引发了各方
65、的热议。【28题详解】推理判断题。根据倒数第二段中的“It sounds like Harvard is intruding too deeply into the private lives of students, ” Alan Dershowitz, a retired Harvard Law School professor, told The Guardian. “It may affect them for life.”可知,Alan Dershowitz认为哈佛对学生的私生活干涉得太深了,这个决定可能会影响他们的一生。由此推知,Alan Dershowitz认为校方撤回这些学生的
66、录取通知书是错误的。故选D。【29题详解】细节理解题。根据最后一段中的“But one of Harvards own policies says it has the right to withdraw offers of acceptance if an “admitted student engages in behavior that brings into question his or her honesty, maturity, or moral character”, according to the Harvard Crimson.”可知,哈佛大学的一条政策解释到:如果被录取
67、的学生从事的行为使他或她的诚实,成熟或道德品格受到质疑,哈佛大学有权撤回录取通知。由此可知,哈佛大学撤回录取通知书可能是因为这些学生的道德品质是有问题的。故选B。【30题详解】推理判断题。根据倒数第四段“The incident has caused fierce debates, both in the university and around the world.”可知,这一事件在大学和全世界引起了激烈的争论;倒数第三段列举了即将入学的大一新生Jessica Zhang的观点:有很多话题不应该被开玩笑;倒数第二段列举了哈佛大学法学院退休教授Alan Dershowitz的观点:哈佛对学生
68、的私生活干涉得太深了,这个决定可能会影响他们的一生;最后一段中的“The university didnt explain the decision to withdraw the offers, saying it doesnt comment publicly on the admission of individual applicants.”提到哈佛大学没有解释撤回录取通知的决定。由此可知,文章中提到了该事件引发的反应及各方对这件事的态度,作者没有发表自己的看法,可知作者是在客观地描述这件事及各方的反应。故选B。【31题详解】标题判断题。通读全文,尤其根据第一、二段中的“But som
69、etimes, sending the wrong meme can mean trouble.”和“At least 10 students who were admitted to Harvard University lost their chance to study there after posting offensive memes in a private Facebook group, the universitys student newspaper, the Harvard Crimson, reported on June 5.”可知,有时候,发送错误的表情包意味着麻烦
70、。至少10名准哈佛学生因在社交媒体上发布攻击性的表情包,而被校方撤回了录取通知。即本文主要介绍了有望进入哈佛大学的学生因在社交媒体上发布攻击性的表情包从而付出了沉重的代价,因此A项适合作为文章的标题。故选A。DThe three phases of life are increasingly a thing of the past. Where once working lives fitted neatly into the model of education, employment and then retirement, the simplicity of that division
71、is being challenged by changing standards of the workforce.Increasing numbers of workers, nearing their long-imagined transition(过渡)into retirement, seem to be actively putting off the moment at which they down tools. Newly released figures from the Office for National Statistics(ONS)have shown that
72、 there are over a million more over 50s in part-time work than a decade ago.And with nine out of 10 employers reporting difficulties hiring workers,theres likely to be a growing market for their talents as bosses extend their searches to older people,including those who are willing to take on part-t
73、ime responsibilities.The ending of the three phases of working life isnt simply down to people living longer or financial necessity-though those are certainly important factors-but also to an increasing desire to maintain a purposeful life. One survey of British retirees over 50 found that 85 per ce
74、nt of them felt theyd retired too youngstopping working had left a void that they regretted afterwards.The 2015 film The Intern conveyed this human need to have value. In it, Robert De Niro plays a 70-year-old widower who finds himself a fish out of water when he joins a trendy internet start-up.In
75、the end, not only does he find the sense of belonging that he desires but his colleagues come to rely on his experience and different perspective.Its a plot we can increasingly expect to happen in real-life offices over the decades to come as people live ever longer.Already, we are seeing people in
76、their 50s and 60s looking ahead to a retirement lasting 30 years, choosing instead to build second careers that they can maintain into their 70s or beyond. Freed from the financial burden of young children, they can prioritize flexibility, shorter working hours or more rewarding jobs in areas such a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
