分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 19

类型湖北省武汉市蔡甸区实验高级中学2021届高三上学期10月联考英语试卷 WORD版含答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:566912
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:19
  • 大小:201.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    湖北省武汉市蔡甸区实验高级中学2021届高三上学期10月联考英语试卷 WORD版含答案 湖北省 武汉市 蔡甸区 实验 高级中学 2021 届高三 上学 10 联考 英语 试卷 WORD 答案
    资源描述:

    1、高考资源网() 您身边的高考专家英语试卷试卷满分:150分注意事项:1.答卷前, 考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.回答选择题时, 选出每小题答案后, 用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动, 用橡皮擦干净后, 再选涂其他答案标号。回答非选择题时, 将答案写在答题卡上, 写在本试卷上无效。第一部分 听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题:每小题1.5分, 满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.

    2、What has happened to the cup with little hearts? A. It has been lost.B. It has been damaged.C. It has been given to the man.2. What did the man ask the woman to do? A. Sew some clothes.B. Clean up the floors.C. Pay more attention next time.3. How many classes does the girl have on Monday? A. Two.B.

    3、Three.C. Four.4. Why does the woman advise the man to run? A. To catch the postman.B. To borrow some stamps.C. To reach the post office before closing.5. What is across from the new clothing store? A. A bank.B. A movie theater.C. A bookstore.第二节(共15小题:每小题1.5分, 满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的

    4、A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. How does the man feel? A. Confident.B. Tired.C. Confused.7. Which country was the man born in? A. Japan.B. China.C. Australia.听第7段材料,回答第8至10题。8. What is the possible relationship between the spea

    5、kers? A. Classmates.B. Tutor and student.C. Mother and son.9. What subject is the woman good at?A. Geography.B. French.C. Math.10. What activity is related to the womans job? A. Testing.B. Writing.C. Teaching.听第8段材料,回答第11至13题。11. Where are the speakers probably? A. In a store.B. In a gallery.C. In t

    6、he mans apartment.12. What color is the womans colored wall? A. Purple.B. Cream.C. Orange.13. Where is the wallpaper located? A. Under the brushes.B. Next to the sheets.C. Across from the paint.听第9段材料,回答第14至17题。14. What are the speakers mainly talking about? A. A missing pet.B. A late package.C. A w

    7、rong food order.15. Who is probably Tommy? A. The womans son.B. The womans pet.C. The womans boss.16. What is wrong with the delivery drivers? A. They are ill.B. They are out for lunch.C. They have left the company.17. What will the woman get the money for according to the man?A. Her lost item.B. De

    8、livery costs.C. Her time spent on the phone.听第10段材料,回答第18至20题。18. Why does the nursery offer the plans? A. To keep children safe.B. To make children healthy.C. To help children find their way.19. When are the teachers on duty? A. 8:00 p.m. on Monday.B. 7:00 a.m. on Thursday.C. 9:00 a.m. on Saturday.

    9、20. To whom is the speaker mainly talking? A. Children at the nursery.B. New teachers.C. Childrens parents.第二部分 阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题:每小题2.5分, 满分37.5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AJerrie: My hope is that my grandchildren and the next generation will inherit (继承) some of the values that were s

    10、o important to me. It is the best gift I could have given my family.Jodi: The special book written by my mother is one of the most precious gifts I could ever receive, and I cannot even describe my feelings about this labor of love that she completed, with the help of the team at LifeBook.Kelli: I w

    11、ant to say thank you for taking my grandmas pictures, emails, and stories and turning them into this beautiful and professional book. It is such a work of art and something I will forever keep.LET US WRITE YOUR PRIVATE AUTOBIOGRAPHY (自传)FOR YOU & YOUR FAMILYImagine your very own private autobiograph

    12、y. All your stories in a beautifully designed book are there for the whole family to enjoy forever.Let LifeBook take care of everything, with expert writers and interviewers recording your experiences over a memorable six-month journey.l The worlds leading private autobiography service.l Globally, o

    13、ver 7,000 people with LifeBooks since 2012.l A devoted project manager and a team of 5 to help you.l 20 hours of face-to-face interviews.l Interest-free payments.l Perfect for you, or as a gift for a loved one.REQUEST A FREE AUTOBIOGRAPHY GUIDETalk to a LifeBook planner today.FREE on 0800-999-2280 o

    14、n weekdays.For more information, visit the website: .21. What is the purpose of the first three paragraphs?A. To show the importance of the book.B. To spread Jerries values across her family.C. To introduce Jerries autobiography to people.D. To advertise and attract customers to Lifebook.22. What ca

    15、n we learn from LifeBooks service?A. LifeBook will take you on a tour.B. There will be six people helping you.C. There will be an interview on the phone.D. LifeBook wont provide free services for you. 23. What can you do if you are still confused after reading this text?A. Send an email to LifeBook.

    16、B. Talk to the planner anytime.C. Visit the website of LifeBook.D. Call 0800-999-2280 on Sunday. BA group of volunteers joined forces to form a human chain to free four dolphins which had been stranded (搁浅) in a canal for four days. The four dolphins were seen in the water near the Fossil Park neigh

    17、borhood in St Petersburg, Florida, US, on Sunday. Experts from the Florida Fish and Wildlife Conservation Commission (FWC) had monitored the dolphins activities in the past few days and hoped that they would swim out with the tide. But when the dolphins struggled to leave the canal, the brave volunt

    18、eers joined members of the National Oceanic and Atmospheric Administration and the Clearwater Marine Aquarium to form a rescue team to free them. Dozens of people gathered to take videos and pictures of the kind act. A team of 14 volunteers held hands to act as a block to guide the dolphins out of t

    19、he narrow channel. They shouted and patted the water with their hands to direct the dolphins to vast expanses of Riviera Bay. Dolphins find their way in the water through echolocation(回声定位). That means that, by making high-frequency sounds, they can recognize the echoes of sound waves that bounce of

    20、f objects to find their way around.Andy Garrett, a biologist of the FWC said, We were able to keep that chain together. The dolphins were interested. They actually came over right away. He added that when the team reached a bridge, the dolphins appeared a bit nervous and started doing some spins. Th

    21、ey made one real hard pass at our team and then went under the bridge and took off, Garrett said. The operation lasted about 45 minutes and the rescue team did not use nets or any items that could stress the dolphins.24. What can we know about the dolphins from paragraph l? A. They formed a chain to

    22、 protect themselves. B. They lived in the water near the Fossil Park. C. They were observed in secret by volunteers. D. They were forced to stay in a canal for four days.25. Why did volunteers shout and pat the water? A. To make sounds to attract some people. B. To guide the dolphins out to Riviera

    23、Bay. C. To celebrate the success of saving dolphins. D. To test the different reactions of the dolphins.26. What words could best describe the rescuers? A. Brave and caring. B. Cautious and humorous. C. Smart and ambitious. D. Optimistic and energetic.27. Whats the main idea of the text? A. Dolphins

    24、 swam to the canal to hunt for food. B. Rescuers formed a human chain to save dolphins. C. Volunteers helped four dolphins find their way home. D. Experts studied the ways of dolphins finding directions.CThe Guardian(卫报) has updated its style guide to introduce terms that more accurately describe th

    25、e environmental crises facing the world.Instead of “climate change” the preferred terms are “climate emergency, crisis or breakdown” and “global heating” is favoured over “global warming”, although the original terms are not banned.“We want to ensure that we are being scientifically precise, while a

    26、lso communicating clearly with readers on this very important issue,” said the editor-in-chief, Katharine Viner. “The phrase climate change, for example, sounds rather passive and gentle when what scientists are talking about is a catastrophe for humanity.”“Increasingly, climate scientists and organ

    27、isations from the UN to the Met Office are changing their terms, and using stronger language to describe the situation were in,” she said. Other terms that have been updated, including the use of “wildlife” rather than “biodiversity”, “fish populations” instead of “fish stocks” and “climate science

    28、denier” rather than “climate sceptic”.Earlier in May, Greta Thunberg, the Swedish teenager who has inspired school strikes for climate around the globe, said: “Can we all now call it what it is: climate breakdown, climate crisis, climate emergency, ecological breakdown, ecological crisis and ecologi

    29、cal emergency?”The update to the Guardians style guide follows the addition of the global carbon dioxide level to the Guardians daily weather pages. “Levels of CO2 in the atmosphere have risen so dramatically including a measure of that in our daily weather report is symbolic of what human activity

    30、is doing to our climate,” said Viner in April. “People need reminding that the climate crisis is no longer a future problem we need to tackle it now, and every day matters.”28. Why is the Guardian changing the language it uses about the environment?A. To achieve more accurate description of the dive

    31、rse world we live in.B. To remove all the negative expressions concerning environment problems.C. To illustrate the worlds environment crises in a more precise way.D. To make the terms about environment sound more academic.29. In terms of the Guardians language changing in the field of environment,

    32、which of the following statement is true?A. Since the new terms about environment crises have been adopted, the original ones are all banned.B. Compared with “climate crisis”, “climate change” sounds more pessimistic and depressing.C. “Climate crisis” as a stronger term helps to describe the real th

    33、reat facing the world.D. Global carbon dioxide level is added to the Guardians daily weather pages long before the update of the style guide. 30. All the following are newly updated terms except _.A. wildlifeB. fish populationC. climate science denierD. biodiversity31. Why did Greta Thunberg inspire

    34、 school strikes for climate?A. To set a good example for teenagers as a well-behavior student.B. To show it is urgent to update environment terms.C. To convey Swedish schools willing to listen to different voices from teenagers.D. To show how popular environment campaigns are among Sweden. DEveryone

    35、 needs to be safe, loved and to have a sense of belonging. These are inborn and natural basic needs. In an effort to have these needs satisfied, many of us tend to please others. And it works for a while. We find that we experience less conflict with others, but the conflict within ourselves grows.

    36、Saying no produces feeling of guilt and saying yes brings anger.My father was in the military, so we moved frequently. Being shy, I didnt make friends. Whats more, I grew up in a household where grades, image and how others saw our family were very important. In our household a C was unacceptable, a

    37、 B should have been an A and an A meant the lesson was too easy. I was too skinny, my sister was too fat and my brothers lips and ears were too big for his tiny head.To stop pleasing others is easier said than done. Its a long process, one in which I am consistently working to be perfect. The turnin

    38、g point for me came shortly after I got married. The very first thing we did to end the cycle of catering to others was develop our own identity as individuals and then as a couple. And then we developed a strong set of core values and a vision for our future. The third and one of the most valuable

    39、things we did during this process was develop our own personal influence on others and we valued deeply the opinions of the wiser and more successful people around us.Besides, we should understand that sometimes helping people actually hurts them. Struggle is necessary to success. Struggle strengthe

    40、ns character, making people determined. So sometimes allowing people to struggle is the best thing you can do for them.32. How are we likely to feel when pleasing others?A. SatisfiedB. Guilty.C. HappyD. Angry. 33. What can we infer from the authors experience as a child?A. He grew up doing a lot of

    41、housework.B. His parents had great expectations of the children.C. He realized the value of opinions from others.D. It was hard for him to adjust to the moving life.34. What is the third paragraph mainly about?A. What steps the author took to go on pleasing others.B. Why the author further developed

    42、 his values and character.C. How the author stepped out of the cycle of pleasing others.D. When the author turned to others for their valuable opinions.35. What does the author suggest doing?A. Helping others without delay.B. Thinking twice before offering help.C. Refusing to help others.D. Leaving

    43、someone alone in trouble.第二节(共5小题:每小题2. 5分, 满分12. 5分)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。With Moon as His Muse, Japanese Billionaire Signs Up for SpaceX VoyageWhen Yusaku Maezawa took the stage here at one corner of the SpaceX factory floor, he explained that he did not just want to be the fi

    44、rst private citizen to circle the moon. “I choose to go to the moon, with artists,” Mr. Maezawa said, echoing President John F. Kennedys speech in 1962. 36 While SpaceXs Falcon 9 and Falcon Heavy rockets have been significant technological achievements, SpaceXs engineers have started to turn their a

    45、ttention toward the B.F.R., a much more ambitious vehicle that SpaceX hopes will take Mr. Maezawa to circle the moon. It is a promising project at SpaceX, and is one that would grow rapidly in the coming several years. 37 Although he would not discuss how much Mr. Maezawa is to pay for his trip, Spa

    46、ceXs CEO Mr. Musk made clear it would make a significant contribution to the development costs. 38 “I dont think its more than 10, and I dont think its less than two,” he said.Mr. Maezawa said he did not like to be alone and so he would invite five to eight artists and performers to accompany him, p

    47、art of a project he called Dear Moon. 39 “Art makes people smile, brings people together.” He said.When asked whether a trip around the moon was the most beneficial way to spend his fortune, Mr. Maezawa said, “I want to contribute to society in a different way. Maybe 10 years from now, people will b

    48、e laughing I paid so much, but somebody needs to make the first payment,” he added. “Otherwise, space development is not going to evolve. 40 ”A. Mr. Maezawa also said that art contributed to his hope of world peace.B. Thats why I think I should be the one to do this.C. Mr. Maezawas trip to the moon

    49、was expected to last 5 days or so.D. Mr. Maezawas four- to five-day moon trip would probably occur in 2023.E. Mr. Musk estimated development costs at roughly $5 billion.F. Only together with the financial help from all the artists, can humans realize the dream of flying to the moon.G. He announced h

    50、is intentions to travel to space with an unconventional crew during a news conference Monday evening. 第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题:每小题1分,满分15分)阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Hello, Mr. Wi-Fi. Life without you is next to impossible. Were happy to sing your name from morning till evening, so

    51、metimes till dawn. _41_ I know you help me, sometimes youre making me do things with _42_ attention. Many times I promise myself that Ill _43_ my feelings towards you, but youre _44_ me closer and closer Youve entered both my home and my workplace. Youre just a window for our _45_ and information. B

    52、ut we people arent _46_ only with the window. So we open all our doors for you. Is this a(n) _47_ or some kind of attachment? If this is an illness, is it curable? And if this is an attachment, will you _48_ me to the lifelong togetherness?We want you all days. Cant you take a few days off so that b

    53、oth you and I can _49_? Youre a poison not a slow one but a super-fast poison which holds our mind and makes us dance _50_ its tune. Nowadays youre so _51_ that anyone can buy and make you our companion. Youll never be bothered about our health but well _52_ be concerned about your “health”. Because

    54、 you accompany us everywhere and never let us be alone.If you were a _53_ person made of flesh and blood, would we love you the same? You control us with your numerous talents and we even cant get rid of you. Were all your _54_. Sometimes I wonder how people in the previous generations _55_, but if

    55、they did why cant we?41. A. Now thatB. Only ifC. ThoughD. When42. A. praisedB. increasedC. focusedD. divided43. A. keep onB. bring backC. approve ofD. give up44. A. drawingB. pushingC. forcingD. observing45. A. entertainmentB. argumentC. expansionD. struggle46. A. strictB. satisfiedC. generousD. bus

    56、y47. A. diseaseB. inspirationC. routineD. situation48. A. recommendB. instructC. promiseD. adapt49. A. persistB. relaxC. progressD. balance50. A. toB. againstC. fromD. within51. A. affordableB. valuableC. conventionalD. attractive52. A. sometimesB. alwaysC. neverD. seldom53. A. selfishB. dishonestC.

    57、 responsibleD. real54. A. friendsB. slavesC. colleaguesD. employers55. A. sufferedB. connectedC. survivedD. surfed第二节(共10小题:每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Many of Van Goghs paintings were inspired by warm, yellow sunlight because he loved how it could light up the world in differen

    58、t ways. His painting Sunflowers, for example, 56 (fill) with vivid yellows and browns. These colors give 57 painting a feeling of warmth and well-being. However, the sunflowers are actually dead and dying.The result is a painting that combines the warmth of life that Van Gogh loved 58 the feelings o

    59、f sadness that were all around him. It is a painting that is warm, beautiful and sad, all at the same time.Van Goghs most famous painting, The Starry Night, takes this 59 (mix) of joy and sadness one step further. It is a landscape full of deep blues and shadows 60 represent the sadness Van Gogh was

    60、 feeling as he 61 (paint), rather than what he was actually seeing.This is why Van Goghs 62 (image) in his painting look more imagined than real. The stars and moon in The Starry Night are 63 (unusual) bright, 64 (they) light swirling(旋动) above the darkening hills. A tree that looks like black fire

    61、cuts through the view of the night, 65 (interrupt) its beauty.第四部分 写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)66. 假设你叫王平,李华是你的同窗好友,请根据下列要点,用英文给李华写一篇毕业留言。请包含以下要点:1.心中的李华;2.简要的事例;3.美好祝福。注意:1.内容积极向上,语意连贯,结构完整。词数80左右。2.不能写成诗歌形式:不能使用真实姓名和学校名称。Dear Li Hua,Its time to say goodbye. _ Wang Ping第二节(满分25分)67.阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头

    62、语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。The cost of a smileKathy was a young woman in her 20s who worked in a small restaurant as a waitress. One day, as she went about her shift with her usual angry look, a kind old man walked in and sat down at the counter. He read the menu and politely told her what he wanted.Kathy t

    63、ook his order and yelled, “Your food will be ready soon.” As she turned to leave, the man said, “A smile costs nothing”. Kathy rolled her eyes at him and walked away.She brought his order, cleared his plates, and gave him the bill, for which he left a nice tip.Each time the old man saw her, he smile

    64、d and thanked her. This only made her angrier.A week went by, and every day the man came for lunch and the same thing happened. And each time Kathy took his order he would say, “A smile costs nothing.”But a week later, Kathy picked up a menu, wrote the words “1 SMILE $20 at the bottom, and placed it

    65、 on the counter for the kind old man to see.He came, and Kathy waited for his reaction as he read the menu. The old man ordered his usual and added, “ and a smile, if you dont mind”. Kathy was so surprised. She laughed out loud, “Now, now ” The man jokingly scolded. “I ordered a smile, not a laugh”.

    66、 So Kathy put on a bright smile and said, “Coming right up, sir.” And to her surprise, he left $20 tip!A few years went by, and the two bonded like family. Charlie, the kind old man, was a retired manager whose wife passed away long ago. He spent most of his time at home, with the exception of his f

    67、requent restaurant visits. Every day Kathy spent her break talking to him.注意:1. 续写词数应150左右:2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Paragraph 1:One day he didnt come to the restaurant. _Paragraph 2:Several days after the funeral(葬礼), Kathy received a very important-looking letter in the mail. _英语试卷参考答案【听力】1-5 BCBCB6-10

    68、 CACAB11-15 AACBB16-20 ACABC21-23 DBC24-27 DBAB28-31 CCDB32-35 DBCB36-40 GDEAB41-45 CDDAA 46-50 BACBA 51-55 ABDBC56.is filled 57. the 58. with 59.mixture60. which/that 61. was painting 62. images 63. unusually 64. their 65.interrupting第四部分 写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)【应用文】Sample Writing:Dear Li Hua, Its

    69、 time to say goodbye. Its time to recall those beautiful days we spend together. You are the most considerate person who knows exactly what l need and the very person who gives me a hand when necessary. Still remember that night two years ago? When I suddenly fell ill, it was you who carried me on y

    70、our back to a nearby hospital. You took good care of me while I was having an injection. Later, you managed to help me with my lessons. Without your help, I would have failed in the examination. I still have hundreds of stories to share with you. I still have thousands of blessings for you. May all

    71、your dreams come true! May our friendship last till the end of the universe! Wang Ping第二节(满分25分)【读后续写】Sample Writing:Possible version 1:One day he didnt come to the restaurant. Kathy couldnt concentrate on her work the whole day. Even when the restaurant was going to close, Charlie didnt show up, an

    72、d she was trapped in anxiety. After work, Kathy hurried to Charlies home, only to be told by his neighbors that he had passed away last night. Not until then did she know that he had fought against cancer alone during the past years. Kathy couldnt trust her ears when she heard this. She was totally

    73、overwhelmed by grief. At Charlies funeral, the happy memories with Charlie kept flashing in her mind. Several days after the funeral, Kathy received a very important-looking letter in the mail. She opened the letter with her hands shaking slightly. At the sight of the familiar handwriting, tears wel

    74、led up in Kathys eyes. Charlie expressed his gratitude for her company these years. Looking at the words .and you must continue to smile at life, she couldnt contain her sorrow and tears poured down her cheeks. It suddenly dawned on Kathy that with the help of Charlie, she transformed from the previ

    75、ous angry-looking waitress to a smiling girl. Only then did she realize the true meaning of smile: bring others warmth and company. At the thought of this, a faint and long-expected smile flickered across her lips.Possible version 2: One day he didnt come to the restaurant. She called his home, only

    76、 to hear an answering machine. With nervousness wrapped into anxiety, Kathy went to his house and found out from his neighbor that he had died the previous night. On hearing the bad news, she felt seized by a burst of sadness and couldnt help crying bitterly. Because Charlie had no family or close f

    77、riends, Kathy put herself in charge of his funeral arrangements. She and the neighbor were the only people to attend.Several days after the funeral, Kathy received a very important-looking letter in the mail. It was sent to her from Charlies lawyer. Enclosed was a check for almost $600,000! Kathy ne

    78、arly fainted, but then she noticed a handwritten note which read: “Dear Kathy, by the time you read this, I will be gone. Here I have left for my best friend a small token of my gratitude I can never repay you for what youve given me, for you see, Kathy, a smile is worth much more than $20”. Indeed,

    79、 a smile is priceless.【答案解析】第二部分 阅读(共两节, 满分50分)A21-23 DBC【题源】 【导语】这是一篇应用文,文章主要介绍了LifeBook可以为人们私人订制自传。 21.D 【解析】推理判断题。这是一篇广告类应用文,旨在宣传LifeBook,让更多的人了解和选择LifeBook。A项以偏概全;B项只是Jerrie的目的;C项文中未提及。故正确答案为D项。 22.B 【解析】细节理解题。根据文中“A devoted project manager and a team of 5 to help you.可知,有尽职尽责的项目经理和五人团队帮助你。根据文中“

    80、with expert writers.six-month journey可知,LifeBook会让专家作家和采访者通过为期六个月的旅程记录你的经历,而不是LifeBook带你旅行,故A项错误:根据文中20 hours of face-to-face interviews可知,LifeBook会提供长达20个小时的面对面采访,不是电话采访,故C项错误;根据文中“Interest-free payments可知,LifeBook让你享受无息支付,不是免费提供服务,故D项错误。故正确答案为B项。 23.C 【解析】细节理解题。根据文中“For more information, visit the

    81、 website: .可知,如果你想要了解更多的信息,可以访问。故正确答案为C项。B24-27 DBAB【题源】The Mirrorhttps:/www.mirror.co.uk/news/us-news/rescuers-form-human-chain-save-20096939【导语】这是一篇记叙文,文章主要讲述了救援人员组成人墙来拯救搁浅在运河中的四只海豚的故事。 24.D 【解析】细节理解题。根据第一段中的“four dolphins which had been stranded in a canal for four days可知,这四只海豚在运河里搁浅了四天。志愿者组成人墙来拯

    82、救搁浅在运河中的海豚,而非海豚形成一条锁链来保护自己,故A项错误;人们在圣彼得斯堡的化石公园附近水域看到了这四只海豚,并不能表明它们就生活在这片区域,故B项错误;FWC的专家们在过去的几天里监测了海豚的活动,并非是志愿者们秘密地观察这群海豚,故C项错误。故正确答案为D项。 25.B 【解析】细节理解题。根据第二段中的“They shouted and patted the water with their hands to direct the dolphins to vast expanses of Riviera Bay.可知,志愿者们大声喊叫并用手拍打水面是为了引导海豚游出狭窄的通道,游

    83、向Riviera Bay。A、C两项是根据第二段中的细节信息臆造的选项;D项文中未提及。故正确答案为B项。 26.A 【解析】推理判断题。根据最后一段中的the rescue team did not use nets or any items that could stress the dolphins可以看出救援人员很贴心,考虑到海豚看到网或者其他工具会害怕紧张,他们并未使用任何工具:根据全文内容可知,救援人员为了营救海豚,下到水中组成人墙引导海豚游出运河,这体现了他们很勇敢。B项错在“humorous”,文中未体现救援人员幽默;C项错在“ambitious”;D项文中并未有相关信息体现他

    84、们乐观且精力充沛。故正确答案为A项。 27.B 【解析】主旨大意题。本文主要讲述了救援人员组成人墙来拯救搁浅在运河中的四只海豚的故事。A、C、D三项均是根据文中细节信息臆造的选项,且无法概括全文。故正确答案为B项。C28-31 CCDB【题源】The Guardian【导语】这是一篇说明文,文章主要介绍了英国卫报更新了一些环境术语,及该行为背后的原因。28. C【解析】推理判断题。文章第二段介绍了卫报更换环境措辞的具体例子后,第三段段首即点出背后的原因,根据题干中疑问词“Why”定位到第三段首句中的“want to ensure that we are being scientifically

    85、 precise, ”(表目的),“我们想要确保我们科学上准确,并且清楚地向读者交流这一非常重要的事情。A项错在文章并不是描述世界的多样性;B项为无中生有项;D项错在术语并没有更学术性”。故正确答案为C。29. C【解析】正误判断题。原文Para 4提及“climate scientists and organisations from the UN to the Met Office are changing their terms, and using stronger language to describe the situation were in,”气侯学家们在改变他们的术语,用更

    86、强烈的语言来描述我们所处的状况。A项对应Para 2, 错在原来的术语并没有被完全禁止;B项对应Para 3,提及原来的术语听起来更passive and gentle, 而不是pessimistic and depressing, 故B项错误;D项对应Para 6, 错在“long before”表述不准。故正确答案为C项。30. D【解析】细节理解题。文章Para 4第2句讲述了另外几项更改的术语,“biodiversity”为原来术语,而非更新后的术语。故正确答案为D项。31. B【解析】写作目的题。文章讲述卫报更换更强烈的环境术语以更准确的方式描述环境问题,并引用他人观点来证明本文的观

    87、点。Para 5引用Greta Thunberg认为“climate crisis”描述得更加真实准确的观点,来强调更改环境术语刻不容缓。故正确答案为B项。D32-35 DBCB【导语】本文是一篇议论文。主要讲述了作者对于迎合他人这种态度的转变过程。不迎合他人,会使自己有负罪感,但迎合他人,又会让自己生气。作者最后指出,有时候帮助他人,反而会伤害到他人,这时不妨给他人些空间,让他们自己经历挣扎。32. D 【解析】细节理解题。根据文中第一段的Saying no produces feeling of guilt and saying yes brings anger.可知,迎合他人会带来愤怒。

    88、故D正确。33. B【解析】推理判断题。根据文中的I grew up in a household where grades, image and how others saw our family were very important可知,作者的父母对他们的孩子抱有很高的期望。故B正确。34. C 【解析】总结概括题。根据第三段To stop pleasing others is easier said than done. Its a long process, one in which I am consistently working to perfect. The turning

    89、point for me came shortly after I got married.可知,作者讲述的是如何停止去迎合他人。故C正确。35. B【解析】细节理解题。根据最后一段中的So sometimes allowing people to struggle is the best thing you can do for them.可知,有时候,最好的方法就是让他们自己挣扎,而不是提供给他们帮助。故B正确。第二节(共5小题:每小题2. 5分, 满分12. 5分)36-40 GDEAB【题源】New York Times【导语】这是一篇新闻报道,报道了日本商人Yusaku Maezaw

    90、a赞助SpaceX公司环月项目,并有望成为第一位以私人名义登上太空环绕月球旅行的人。36. G【解析】文章第一段为新闻导语总分,概括主要新闻事件,G项符合该文体特征。37. D【解析】37空前一句提及Mr. Maezawa将搭乘的B.F.R.号火箭“would grow rapidly in the coming several years.”所以接下来连接提及Mr. Maezawa的月球之旅可能实现的时间的D项。本段核心时间概念为本题做题关键。38. E【解析】38空所在段落主要介绍Mr. Maezawa参与的登月计划的费用问题,且38空前一句提到他“a significant contri

    91、bution”, 与E项中提及的SpaceX公司CEO对于该项目成本估计能完美衔接。另外,E选项中的数字“5”能与38空后一句中的数字“10,two”在语义上衔接,故该空正确答案为E项。39. A【解析】本段主要介绍Mr. Maezawa的艺术情怀,故A项中的“art contributed to his hope of world peace”意义上与本段衔接。40. B【解析】40空前几句介绍了Mr. Maezawa自费环月旅行的原因,与B项中的“why”相匹配,且B项中的代词“this”正好指该段中的“I paid so much.”故正确答案为B项。第三部分语言运用(共两节,满分30分

    92、)第一节(共15小题:每小题1分,满分15分)41-45 CDDAA 46-50 BACBA 51-55 ABDBC【导语】本文是一篇记叙文。文章用拟人的手法控诉了Wi-Fi已经控制了人们的生活,人们都成为了它的奴隶。41. C【解析】考查连接词辨析。句意:虽然我知道你会帮助我,但有时你会让我做事时分神。A. Now that既然;B. Only if只有;C. Though尽管;D. When当 时候。根据句意可知前后是让步关系,此处表示“尽管、虽然”。故C项正确。42. D【解析】考查动词词义辨析。句意同上。A. praised表扬;B. increased增加;C. focused集中;

    93、D. divided分开。根据常识可知,Wi-Fi很容易让人做事的时候分神。故D项正确。43. D【解析】考查动词短语辨析。句意:很多次我向自己保证,我会放弃对你的感情,但你却不断地吸引我。A. keep on继续;B. bring back拿回;C. approve of赞成;D. give up放弃。上文说有时你会让我做事时分神,所以我要放弃对你的依恋。故D项正确。44. A【解析】考查动词词义辨析。句意同上。A. drawing吸引;B. pushing推;C. forcing强迫;D. observing观察。根据常识可知,人们很难抵抗Wi-Fi的诱惑,它会把人们吸引到它身边。故A项正

    94、确。45. A【解析】考查名词词义辨析。句意:你是我们娱乐和获取信息的一扇窗。A. entertainment消遣,娱乐;B. argument争论;C. expansion扩展;D. struggle努力。根据空后的information可知,人们连接Wi-Fi主要是为了娱乐和获取信息。故A项正确。46. B【解析】考查形容词词义辨析。句意:但我们不满足于仅仅是一扇窗,所以我们为你敞开所有的大门。A. strict严厉的;B. satisfied满意的,满足的;C. generous慷慨的;D. busy忙碌的。空后说我们为你敞开所有的大门,这表明我们不满足于仅仅是一扇窗。故B项正确。47.

    95、 A【解析】考查名词词义辨析。句意:这是一种病还是某种依恋?A. disease疾病;B. inspiration灵感;C. routine常规;D. situation形势。空后说如果这是一种病,它可以治愈么?因此此处指“疾病”。故A项正确。48. C【解析】考查动词词义辨析。句意:如果这是一种依恋,你会承诺永远和我在一起么?A. recommend推荐;B. instruct指导;C. promise承诺;D. adapt适应。根据空后的“me to the lifelong togetherness?”可知,你会承诺永远和我在一起么?故C项正确。49. B【解析】考查动词词义辨析。句意:

    96、你不能请几天假让我和你都放松一下么?A. persist坚持;B. relax放松;C. progress前进;D. balance平衡。根据空前的We want you all days. Cant you take a few days off? 可知,整天和你在一起让我感觉很疲惫,你就不能请几天假让我们都放松一下一下么?故B项正确。50. A【解析】考查固定搭配。句意同上。你是一种(药效)奇快的毒药,它控制着我们的思想,让我们跟着它的旋律跳舞,dance to表示“随着起舞”。故A项正确。51. A【解析】考查形容词词义辨析。句意:现在你是如此的实惠,任何人都可以买你,与你为伴。A. a

    97、ffordable负担得起的;B. valuable贵重的;C. conventional传统的;D. attractive吸引人的。空后说任何人都可以买你,因此你是负担得起的。故A项正确。52. B【解析】考查副词词义辨析。句意:你永远不会担心我们的健康,但我们会一直关心你的健康。A. sometimes有时;B. always总是,一直;C. never从不;D. seldom很少。空后说你无时无刻地陪伴着我们,所以我们一直关心你的健康,故B项正确。53. D【解析】考查形容词词义辨析。句意:如果你是一个有血有肉的真人,我们会同样爱你吗?A. selfish自私的;B. dishonest

    98、不诚实的;C. responsible可靠的;D. real真实的。根据空后的person made of flesh and blood可知此处指“真实的”。故D项正确。54. B【解析】考查名词词义辨析。句意:我们都成了你的奴隶。A. friends朋友;B. slaves奴隶;C. colleagues同事;D. employers雇主。空前说你控制了我们,我们甚至摆脱不了你,因此我们成为了你的奴隶。故B项正确。55. C【解析】考查动词词义辨析。句意:有时我在想前几代人是怎么熬过来的,但如果他们都熬过来了,为什么我们就不能?A. suffered受苦;B. connected连接;C.

    99、 survived幸存,从中坚持过来;D. surfed冲浪。上文说你已经控制了我们,我们都成为了你的奴隶,因此有时我在想前几代人是怎么熬过来的。故C项正确。 第二节(共10小题:每小题1. 5分, 满分15分)56.is filled 57. the 58. with 59.mixture60. which/that 61. was painting 62. images 63. unusually 64. their 65.interrupting【导语】本文主要是介绍画家梵高以及它的一些名作。56. is filled 考查时态语态。本文用现在时描述,故此处用现在时,根据句意用固定搭配b

    100、e filled with 充满,故填is filled.57. the 考查定冠词。此外为特指,故用the.58. with 考查介词。此处为固定搭配:combine with 把和结合起来。59.mixture 考查名词。此处为代词修饰名词,快乐和悲伤的混合。60. which/that 考查定语从句。此处为定语从句,先行词为landscape, 且从句缺少主语,故填which/that.61. was painting 考查时态。此处意为他在作画的时候,故用过去进行时。62. images 考查名词。所有格后接名词,且此处应用复数,故填images.63. unusually 考查副词。

    101、此处为副词修饰形容词,故填unusually.64. their 考查代词。此处为代词修饰名词,做定语,故填their.65. interrupting 考查非谓语动词。此处填非谓语动词作状语,表主动关系,故填interrupting.英语听力录音稿Text 1W: Have you seen my favorite cup? The one with little hearts on it. I think Ive lost it.M: Sorry, I meant to tell you that I broke it last week while washing it. (1) But

    102、 I got you this one to replace it.W: I love it!Text 2M: Mindy, I found a needle on the floor. I almost stepped on it. You should be more careful. (2)W: It wasnt me, Ben. It was my mother. She came over to help with the childrens clothes. But Ill sweep the floor right now to make sure there arent any

    103、 more.Text 3M: I have dance class first thing, and then music straight after lunch.W: Lucky you. For me, its a busy Monday. I have double classes of math and then geography. (3)Text 4M: Do you have any stamps I can borrow? I want to send this straight away.W: Im afraid I dont. But if you run, you mi

    104、ght just catch the post office. (4)Text 5M: I was in that new clothing store next to the bank and they had some shirts that would really suit you.W: Is it opposite the cinema? What did the place use to be before the clothing store opened?M: Yeah, (5) it was a bookstore before.Text 6M: Excuse me, can

    105、 you help me? I cant understand part of this form. (6)W: Certainly, sir. What part are you having problems with?M: Part 3A. Im not quite sure what its asking. Ive read it several times but it does not make any sense. (6)W: That part of the form is only for foreign travelers.M: Technically, I am. Im

    106、originally from Japan, (7) but then I was raised in Australia before coming to China.W: Where do you live now?M: I live in Hong Kong.W: You are well traveled.M: I am, but sometimes these forms still confuse me.Text 7 (第8题为推断题)W: Malcolm, have you finished your homework yet?M: Not yet, I need Dads he

    107、lp with one of the questions. (9)W: Well, maybe I can help?M: Thanks, but Dad knows more about algebra than you. W: I am just as capable as your father. We both went to university.M: But Dad uses it all the time in his job. You write a lot in your job, (10) so I come to you when I need help with my

    108、English tests.W: Thats very smart, but sometimes your father wont be able to help you. So if you need it, Im here. Im also good at geography. (9)M: OK then. Can you tell me the answer to this one?W: No, but I can show you how to find the answer yourself.Text 8 (第11题为推断题)M: Excuse me, can you tell me

    109、 where the paint section is?W: Its straight down there.M: Thank you. Were going to paint my apartment.W: Oh, I love decorating. What color are you going for?M: Maybe something in cream or white. We might sell it soon, so we want it to look airy.W: A lot of people these days have one wall in a bright

    110、 or distinct color to make it stand out. I have a purple one in my bedroom. (12)M: I did see one at a friends house. He had painted one side of his living room orange. It looked very smart. Im just not sure I could do as good a job. Im not an artist.W: Well, we have all the tools you need next to th

    111、e paint, (13) like brushes and sheets to keep your furniture clean. Or if you want a challenge, the wallpaper is on the opposite side. (13)M: Youve been most helpful.W: If you need anything else, just let me know.Text 9 (第14题为总结题)W: I have been on hold for half an hour trying to find out where my de

    112、livery is!M: I apologize, Mrs. Smith. This is not the level of service we usually offer.W: Then what is the problem? Its a present for my little Tommy. Its his birthday tomorrow. I picked some dog food for him. (15) Why havent I received his present yet?M: We had to use a delivery service instead of

    113、 our own drivers.W: Why?M: I shouldnt really say.W: I demand an explanation, or I want to speak to your boss.M: Our drivers all eat from the same restaurant at lunch. They have all got food poisoning. (16)W: Well, Im sorry to hear that. I hope they are OK.M: Me too. Because you are such a loyal cust

    114、omer, I would like to offer you a full refund for the item.W: I guess that would be acceptable. Hold on, theres someone at my door.M: Hello, Mrs. Smith?W: That was your driver. It arrived! Thank you so much.M: Im glad it all worked out fine. We would still like to offer you a refund, for the length

    115、of the call. (17)W: Thank you. That would be lovely.Text 10 (第20题为推断题)There is another thing to point out about safety before we start todays nursery tour. The safety of your children is, of course, our main concern and we are constantly working to improve it in any possible way. We also try to make

    116、 sure that your children enjoy their time at nursery and benefit from it as much as possible. The nursery offers two plans to ensure you know that your children are safe. (18) The Bus Trip plan is to make sure that children get where they need to go after nursery with a teacher on duty to protect th

    117、em, whether they are going straight home or somewhere else. The In-School plan gives you peace of mind when the children are being taught. A careful record is kept of where children are in the building so that we can locate them quickly at any time. You are provided with a number, so you can call the nursery between 7:00 a.m. and 7:00 p.m. on the weekdays. (19) Requirements can also be made by text and email. All in all, we are trying our best to make sure your children are safe while they are attending the nursery.- 19 - 版权所有高考资源网

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:湖北省武汉市蔡甸区实验高级中学2021届高三上学期10月联考英语试卷 WORD版含答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-566912.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1