2020-2021学年高中英语 Unit 4 Public transport测评同步练习 牛津译林版选修7.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 Unit Public transport测评同步练习 牛津译林版选修7 2020 2021 学年 高中英语 transport 测评 同步 练习 牛津 译林版 选修
- 资源描述:
-
1、第四单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:How long do you think itll take to fix it?M:Hard to tell.Sometimes a few minutes and sometimes an hour or two.W:Should I wait or come back
2、later?M:Suit yourself,but its probably better to come back later.1.What is the man?A.A salesman.B.A fisherman.C.A repairman.答案CM:I hope that the post office is still open now.W:Please look at the sign over there.It says“9:00 a.m.to 5:00 p.m.weekdays;9:00 a.m.to 12:00 noon Saturdays.”2.How long is th
3、e post office open on Saturdays?A.For 3 hours.B.For 5 hours.C.For 8 hours.答案AM:How about playing some of the records you bought this afternoon?W:Impossible.M:Well.What happened?W:I put them on the bed where I could see them,then left to have a drink and when I came back,I sat on them.3.Why cant the
4、woman play her records?A.Because shes broken them.B.Because shes left them in the cafe.C.Because shes forgotten where she put them.答案AM:The children would like to watch the panda a little while longer.W:OK.Lets stay a little longer and have a good time here.4.Where does the conversation most likely
5、take place?A.At a department.B.In a club.C.In the zoo.答案CW:This is the best dinner Ive ever had.M:How about the soup then?W:Ive never tasted anything better.5.What does the woman mean?A.She likes the dinner but doesnt like the soup.B.She likes the soup but doesnt like the dinner.C.She likes both the
6、 soup and the dinner.答案C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。M:Helen,you must be excited at going abroad.W:Yeah,Ive been looking forward to it for ages.M:What do your classmates
7、think of it?W:They give me a lot of congratulations.M:How long will you study there?W:Oh,maybe three years.Ill study and get the masters degree first,and then Ill decide whether I will stay there or come back.M:Which university will you go to?W:The University of Chicago.My major is economics.6.In wh
8、ich country is the woman going to study?A.Australia.B.Britain.C.America.答案C7.How does the woman feel about going abroad?A.Happy.B.Calm.C.Disappointed.答案A8.What do we know about the woman?A.She will stay abroad forever.B.She will study economics in the university.C.She has got a masters degree.答案B听第7
9、段材料,回答第9至11题。M:Jessica,what a wonderful dinner!Thats the best meal Ive had for a long time.W:Oh,thank you!M:Shall I help you with the dishes?W:Oh,dont bother.Ill do with them myself later.Hey,would you like me to make some coffee?M:Thanks a lot.Id love some.Uh,would you mind if I smoked?W:Not in the
10、 slightest.Here is the ashtray.M:Thanks very much.Oh,Jessica,I didnt realize you were such a good cook.W:Well,telling you now,Ive only just learned how;you know,its because Ive taken some courses on cooking.M:But I am not good at cooking.W:Youd better take a couple of classes on cooking.9.Where did
11、the conversation probably take place?A.At the womans house.B.At a restaurant.C.At the mans house.答案A10.What else does the man prefer to do after the meal?A.To watch TV.B.To smoke.C.To drink some water.答案B11.What does the woman advise the man to do to be good at cooking?A.Learn how to cook from her.B
12、.Get a book and do after it.C.Take some courses on cooking.答案C听第8段材料,回答第12至14题。W:Hello,may I speak to Mr.Johnson,please?M:Speaking.Whos calling?W:This is the Town Job Center.Weve received your email and we have a job you may be interested in.M:Can you tell me about it?What kind of job?Where?W:Well,a
13、 college wants to hire some laboratory assistants.Its the kind of job you would like to do,according to your email.M:Yes,I did put that in my email.W:Yes.They also want a person who knows how to operate computers,so we think you are just the right person for the position.M:What about the pay and the
14、 hours?W:Let me check that.The pay they are offering is quite satisfactory,but the work hours are a bit irregular.Sometimes early in the morning,and sometimes late in the afternoon.M:Well.I am still interested in it,but I need some more details so that I can talk it over with my wife.W:Why dont you
15、come here tomorrow?M:OK,Ill do that.See you tomorrow morning then.Bye!12.Why did the woman call Mr.Johnson?A.To introduce a job.B.To set up a laboratory.C.To go to a college.答案A13.How did the Town Job Center know Johnson was looking for a job?A.Johnson phoned them.B.Johnson emailed them.C.Johnson te
16、legrammed them.答案B14.What did Mr.Johnson decide to do?A.To take the job.B.To talk to his wife.C.To go to the Town Job Center tomorrow.答案C听第9段材料,回答第15至17题。W:Lets go in here and order some coffee while we look at your pictures.M:Good idea.We both like coffee.OK,here is one of my roommatesBill.I took t
17、his picture right after we arrived at school this fall.We have just met in fact.And this was our room in the dorm while we were unpacking all of our things.What a mess!W:You certainly had a lot of boxes.How did you ever find room for everything?M:In the beginning we thought wed never get it all arra
18、nged.But now we are very comfortable.Luckily,Bill keeps his things neat.W:Do you like living in the dorm?M:Its not bad.Sometimes Bill turns his radio up too loud and makes too much noise.Then I get angry.Sometimes I leave my books and clothes lying around and he gets angry.But usually we get along w
19、ell.Here is a picture of him taken when we went to visit my family during vacation.W:And this last one?M:Thats my dog,Alexander.15.Where is the conversation taking place?A.In the room.B.In the classroom.C.In a snack bar.答案C16.Why does Bill sometimes get angry at the man?A.He doesnt tell the truth.B.
20、Hes too noisy.C.Hes messy.答案C17.What did Bill do during the vacation?A.He took a long trip.B.He visited the mans family.C.He stayed in the dorm.答案B听第10段材料,回答第18至20题。Well,John,Im trying to think what else I should be telling you.As you know,Im going to a conference in London.I hope to have a little t
21、ime to look around.Its a great city!I do hope I can manage to get to at least some of the theatres and museums.Im looking forward to all the things I have to do at the conference,too.Im giving a paper on Tuesday,the 26th and there are a couple of really exciting events planned later in the conferenc
22、e program.I hope to meet up with an old teacher of mine at the conference.She taught English literature at my old high school and weve kept in touch through letters over the years.She teaches now at the University of Durham,and Im really looking forward to seeing her again.Would you do me a favour p
23、lease?I havent had time to cancel an appointment.It was made a long time ago and I forgot about it until this morning.Its with my dentist,for a check up on Thursday,the 28th.Could you please call the dentist at 816 2525 and cancel the appointment for me?Thanks a lot,John.The last thing.When you leav
24、e the house,make sure the windows and doors are shut.Have fun!Ill see you when I get back.This is your friend Peter,saying goodbye.18.Why is the speaker leaving for London?A.To visit some museums.B.To attend a conference.C.To go on business.答案B19.What will the speaker do in London?A.Meet his old tea
25、cher.B.Study English literature.C.See the dentist.答案A20.Who does the speaker want John to telephone?A.Peter.B.The teacher.C.The dentist.答案C第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(2020全国)Train InformationAll customers travelling on TransLink services must be in po
26、ssession of a valid ticket before boarding.For ticket information,please ask at your local station or call 13 12 30.While Queensland Rail makes every effort to ensure trains run as scheduled,there can be no guarantee of connections between trains or between train services and bus services.Lost prope
27、rty(失物招领)Call Lost Property on 13 16 17 during business hours for items lost on Queensland Rail services.The lost property office is open Monday to Friday 7:30am to 5:00pm and is located(位于) at Roma Street station.Public holidaysOn public holidays,generally a Sunday timetable operates.On certain maj
28、or event days,i.e.Australia Day,Anzac Day,sporting and cultural days,special additional services may operate.Christmas Day services operate to a Christmas Day timetable.Before travel please visit .au or call TransLink on 13 12 30 anytime.Customers using mobility devicesMany stations have wheelchair
29、access from the car park or entrance to the station platforms.For assistance,please call Queensland Rail on 13 16 17.Guardian trains (outbound)DepartOriginDestinationArrive6:42pmAltandiVarsity Lakes7:37pm7:29pmCentralVarsity Lakes8:52pm8:57pmFortitude ValleyVarsity Lakes9:52pm11:02pmRoma StreetVarsi
30、ty Lakes12:22am21.What would you do to get ticket information?A.Call 13 16 17.B.Visit .au.C.Ask at the local station.D.Check the train schedule.答案C解析细节理解题。由文章第一段“For ticket information,please ask at your local station or call 13 12 30.”可知,如果想查寻火车票相关信息,可咨询当地车站或打13 12 30查询。故选C项。22.At which station can
31、 you find the lost property office?A.Altandi.B.Roma Street.C.Varsity Lakes.D.Fortitude Valley.答案B解析细节理解题。由文章“Lost property”部分“The lost property office is open Monday to Friday 7:30am to 5:00pm and is located at Roma Street station.”可知,失物招领处位于Roma Street车站。故选B项。23.Which train would you take if you go
32、 from Central to Varsity Lakes?A.6:42pm.B.7:29pm.C.8:57pm.D.11:02pm.答案B解析细节理解题。由文章“Guardian trains (outbound)”部分可知,从Central到Varsity Lakes要乘坐晚上7:29的火车。故选B项。BYou probably know who Marie Curie was,but you may not have heard of Rachel Carson.Of the outstanding ladies listed below,who do you think was th
33、e most important woman of the past 100 years?Jane Addams (1860-1935)Anyone who has ever been helped by a social worker has Jane Addams to thank.Addams helped the poor and worked for peace.She encouraged a sense of community (社区)by creating shelters and promoting education and services for people in
34、need.In 1931,Addams became the first American woman to win the Nobel Peace Prize.Rachel Carson (1907-1964)If it werent for Rachel Carson,the environmental movement might not exist today.Her popular 1962 book Silent Spring raised awareness of the dangers of pollution and the harmful effects of chemic
35、als on humans and on the worlds lakes and oceans.Sandra Day OConnor (1930-present)When Sandra Day OConnor finished third in her class at Stanford Law School,in 1952,she could not find work at a law firm because she was a woman.She became an Arizona state senator (参议员) and,in 1981,the first woman to
36、join the U.S.Supreme Court.OConnor gave the deciding vote in many important cases during her 24 years on the top court.Rosa Parks (1913-2005)On December 1,1955,in Montgomery,Alabama,Rosa Parks would not give up her seat on a bus to a white passenger.Her simple act landed Parks in prison.But it also
37、set off the Montgomery bus boycott.It lasted for more than a year,and kicked off the civil-rights movement.“The only tired I was,was tired of giving in,”said Parks.24.What is Jane Addams noted for in history?A.Her social work.B.Her teaching skills.C.Her efforts to win a prize.D.Her community backgro
38、und.答案A解析细节理解题。根据第二段第一句内容可知,Jane Addams在历史上出名是因为她在社会工作方面做出了伟大的贡献。25.What was the reason for OConnors being rejected by the law firm?A.Her lack of proper training in law.B.Her little work experience in court.C.The discrimination against women.D.The poor financial conditions.答案C解析细节理解题。根据倒数第二段第一句中的“.b
39、ecause she was a woman.”可知,OConnor不能在律师事务所找到工作是因为当时的社会对女性存在性别歧视。26.Who made a great contribution to the civil-rights movement in the U.S.?A.Jane Addams.B.Rachel Carson.C.Sandra Day OConnor.D.Rosa Parks.答案D解析细节理解题。根据最后一段倒数第二句中的“.and kicked off the civil-rights movement.”可知,对美国的民权运动做出伟大贡献的是Rosa Parks。
40、27.What can we infer about the women mentioned in the text?A.They are highly educated.B.They are truly creative.C.They are pioneers.D.They are peace-lovers.答案C解析推理判断题。文章主要介绍了过去的一百年中出现的四位伟大女性,她们的共同特点是在某个领域起到了先驱的作用。CMany independent Chinese women like to earn their own bread,even if their husbands are
41、 already bringing home the bacon.But a recent survey suggests that such women find more joy from relationships,rather than successful careers.About 73 percent of the 7,000 women surveyed in Beijing,Shanghai and Guangzhou said they would choose to work even if their husbands earned enough for the fam
42、ily.The survey also found that 77 percent defined happiness as “enjoying a relationship”.But striking a balance between career and family can bring challenges to the womens career advancement.“In my company,women usually have an equal or even a higher starting salary than men,” said Li Hua,general m
43、anager of Beijing Chuangjiashe Book Circulation Company.“However,as they begin to climb up the career ladder,women often meet problems along the way,while men can climb the ladder more easily.”“Both physical and emotional differences can prevent some women from taking tough positions,”Li said.“But f
44、amily life is often the main difficulty for Chinese career women.”Despite these challenges,however,some experts believe its reasonable for some women to want to be breadwinners.“In this way,the roles of a family are decided by the parents ability rather than their gender(性别),” said Gu Donghui,a soci
45、ology professor at Fudan University.Gu says women should have the freedom to decide if they want to stay at home or work to support the family.“Everyone has a different interpretation(解释)of what it means to find self-worth.”Wang Haibin,an economic expert from Renmin University shares that view:“Trad
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-583032.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
