2020-2021学年高中英语人教版必修第二册课后习题:第四单元过关检测 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语人教版必修第二册课后习题:第四单元过关检测 WORD版含解析 2020 2021 学年 高中英语 人教版 必修 第二 课后 习题 第四 单元 过关 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、第四单元过关检测(时间:90分钟满分:120分)第一部分阅读理解(共两节,满分30分)第一节(共10小题;每小题2分,满分20分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AIts always adventurous and romantic to visit an island country.Take a look at some breathtakingly beautiful island countries in the world,which everyone should visit at least once in his lifetime.Maldi
2、vesIts believed that Maldives is one of the most popular honeymoon(蜜月) places as well as one of the most beautiful island countries.Situated in the middle of the Indian Ocean,Maldives is made up of a series of ancient coral reefs that grow up along the sides of ancient volcanoes,with fascinating bea
3、ches.FijiFiji has plenty of surprises for any adventurous traveller.It is famous for the worlds best surf scenes,attracting many surfing lovers to ride the great waves.Well,if surfing is not for you and you love sitting on the beach and relaxing,hiking or seeing breathtaking waterfalls,Fiji is also
4、a suitable island country to visit.MaltaMalta,a beautiful southern European country in the Mediterranean Sea,has a rich history and culture.There are amazing sky-high cliffs to climb,wonderful temples to visit and lots of amazing places to go diving.There are plenty of interesting things to explore
5、here and everyone can find something to enjoy.The historic part of Malta is shown in its architecture,great walled cities,and many underground tunnels.1.Which place will be most likely to be chosen by a newly-married couple according to the text?A.Maldives.B.The Mediterranean Sea.C.Malta.D.Fiji.答案A解
6、析细节理解题。根据Maldives部分中的“ItsbelievedthatMaldivesisoneofthemostpopularhoneymoonplacesaswellasoneofthemostbeautifulislandcountries.”可知,人们认为马尔代夫是最受欢迎的度蜜月胜地之一,也是最美丽的岛国之一。所以新婚夫妇最有可能选择去马尔代夫。故选A项。2.What is the special part about Fiji?A.You can see ancient volcanoes.B.It is surfing lovers favourite island coun
7、try.C.There are sky-high cliffs to explore.D.You can try the worlds longest coral reef.答案B解析细节理解题。根据Fiji部分中的“Itisfamousfortheworldsbestsurfscenes,attractingmanysurfingloverstoridethegreatwaves.”可知,它以世界上最好的冲浪场景而闻名,吸引了许多冲浪爱好者来此冲浪。所以,斐济的特别之处在于它是冲浪爱好者最喜欢的岛国。故选B项。3.What can tourists do in Malta?A.Hike on
8、 green plains.B.Ride the greatest waves.C.See breathtaking waterfalls.D.Explore underground tunnels.答案D解析推理判断题。根据Malta部分中的“ThehistoricpartofMaltaisshowninitsarchitecture,greatwalledcities,andmanyundergroundtunnels.”可知,马耳他有历史意义的部分体现在它的建筑风格、有城墙的城市和许多地下隧道上。分析选项可判断D项正确。BIn China,Major Cold(大寒) is the la
9、st solar term in winter and also the last solar term in the annual lunar calendar(阴历).In this period,snow,rain and icy cold weather have a big influence on peoples lives.Here are several things you should know about Major Cold.Eating“cold-dispellingcake”During Major Cold,people in Beijing have a hab
10、it of eating “cold-dispelling cake”,a kind of rice cake.Sticky rice,the cakes main ingredient,contains more sugar than rice,which can make people feel warm all over their bodies.In Chinese the pronunciation of “rice cake” is the same as “higher in a new year”,which symbolises good luck and continual
11、 promotion.EatingfriedspringrollsIn Anqing of Anhui Province,people traditionally eat fried spring rolls during Major Cold.They use a round,cooked,thin pancake to wrap stuffing in a thin roll.Then it is fried in a pan with oil until it turns yellow and floats to the top.The stuffing inside the sprin
12、g roll contains meat or vegetables and the flavour can be salty or sweet.Drinkingstewed(炖的)soupPeople in Nanjing of Jiangsu Province like to drink stewed soup during Major Cold,which can make people feel warm from head to foot.They always stew the aged hen soup with ginseng(人参),matrimony vine(枸杞) an
13、d black fungus.Doingwintersports There is a saying that goes,“Dripping water freezes during Minor and Major Cold.” In various regions of China,Major Cold is the perfect time for winter sports such as skiing,ice-skating and sledding.4.Which statement is TRUE about Major Cold according to the passage?
14、A.Major Cold is the coldest term in the four seasons.B.Major Cold is the last solar term in the traditional Chinese calendar.C.Snow and rain dont have a great effect on peoples lives.D.You cant eat many green vegetables during this period.答案B解析细节理解题。根据第一段中的“.alsothelastsolartermintheannuallunarcalen
15、dar.”可知答案。5.The passage tells us things we should know about Major Cold.A.threeB.fourC.fiveD.six答案B解析细节理解题。根据“HereareseveralthingsyoushouldknowaboutMajorCold.”下面的四个黑体小标题可知,文章介绍了四件我们应该了解的关于大寒的事情。6.Which of the following food can make people feel warm in the cold winter?A.Stewed soup and fried spring
16、rolls.B.Dispelling cold cake and fried spring rolls.C.Stewed soup and rice cakes.D.Cold-dispelling cake and stewed soups.答案D解析细节理解题。根据Eating“cold-dispellingcake”和Drinkingstewedsoup两部分的叙述可知答案。7.During the Major Cold period,.A.everyone must eat fried spring rolls in AnqingB.people cant do outdoor spor
17、tsC.you can be lucky if you eat “dispelling cold cake”D.you can go skiing in some places of China答案D解析细节理解题。根据最后一段中的“InvariousregionsofChina,MajorColdistheperfecttimeforwintersportssuchasskiing,ice-skatingandsledding.”可知答案。CTea,one of the most important English drinks,is a relative latecomer to Brit
18、ish shores.Although the custom of drinking tea dates back thousands of years in China,it was not until the mid-17th century that tea first appeared in England.Afternoon tea was introduced to England by Anna,the seventh Duchess of Bedford,in the year 1840.The Duchess would become hungry around four o
19、clock in the afternoon.The evening meal in her household was served fashionably late at eight oclock,thus leaving a long period of time between lunch and dinner.The Duchess asked her servant to bring a tray of tea,bread,butter and cake to her room during the late afternoon.This became a habit of her
20、s and she began inviting friends to join her.This pause for tea became a fashionable social event.During the 1880s upper class and society women would change into long gowns(长袍),gloves and hats for their afternoon tea which was usually served in the drawing room between four and five oclock.Traditio
21、nal afternoon tea consists of a selection of dainty(讲究的) sandwiches,scones(烤饼) served with cream and jams.Cakes and pastries(面团) are also served.Tea grown in India or Ceylon is poured from silver teapots into delicate bone china cups.Nowadays,however,in the average suburban home,afternoon tea is lik
22、ely to be just a biscuit or small cake and a mug of tea,usually produced using a teabag.8.The best title of the passage is “”.A.Anna,the seventh Duchess of BedfordB.Tea,one of the most important English drinksC.Anna,a person introducing afternoon tea to EnglandD.Afternoon tea,a very British traditio
23、n答案D解析标题归纳题。根据文章的内容和第二段第一句“AfternoonteawasintroducedtoEnglandbyAnna,theseventhDuchessofBedford.”可知这篇文章介绍英式下午茶的历史由来。故选D项。9.Traditional afternoon tea can be made up of .A.sandwiches,scones as well as cakes and pastriesB.a biscuit or small cake and a mug of teaC.a tray of tea,bread,butter and cakeD.a s
24、election of dainty sandwiches答案A解析细节理解题。根据文章第四段的“Traditionalafternoonteaconsistsofaselectionofdaintysandwiches,sconesservedwithcreamandjams.Cakesandpastriesarealsoserved.”可知传统的下午茶包含三明治、烤饼、蛋糕和面团。故选A项。10.According to the passage,we can learn that .A.tea appeared in England much earlier than in ChinaB.
25、the reason why the Duchess was hungry at 4 p.m.is that dinner time came quite lateC.in the suburban home,afternoon tea is also served in a dainty wayD.tea grown in India or Ceylon is poured from china teapots into delicate silver cups答案B解析细节理解题。根据第二段的“TheDuchesswouldbecomehungryaroundfouroclockinthe
26、afternoon.Theeveningmealinherhouseholdwasservedfashionablylateateightoclock,thusleavingalongperiodoftimebetweenlunchanddinner.”可知Duchess在下午4点会饿,因为晚餐太迟了。故选B项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Learning to set goals plays an important role as your child starts to gain indepe
27、ndence.However,setting goals doesnt come naturally to your child,so helping him to learn the process should probably be one of your goals.Explaintheword“goal”.Your child may know what a goal is when it comes to soccer,but he may not understand what it means in everyday life.11Listentoyourchild.Ideal
28、ly,you want your child to be able to decide for himself what his goals are.12 Let him talk about what he thinks he does well and what he thinks needs to improve.If hes stuck,you can provide some examples of your own personal goals.Helpkeepgoalsachievable.Dont throw cold water on your child.13 For ex
29、ample,if your child wants to be a champion(冠军) swimmer,but cant swim an entire lap of the pool yet,you can suggest he start by making that his first goal.14 Help your child write down his goals in an easy-to-follow form.Being able to see and check off the steps on the way to his goal is key in keepi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-583221.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2023年新教材高考英语一轮复习 写作专项提升 Step 2 第一讲 词汇优美4角度课件 北师大版.pptx
