分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 39

类型2020-2022三年高考英语真题分项汇编 专题10 阅读理解应用文.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:583870
  • 上传时间:2025-12-11
  • 格式:DOCX
  • 页数:39
  • 大小:389.75KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2022三年高考英语真题分项汇编 专题10 阅读理解应用文 2020 2022 三年 高考 英语 真题分项 汇编 专题 10 阅读 理解 应用文
    资源描述:

    1、专题10 阅读理解应用文2022年高考真题1.【2022年新高考卷A篇】Grading Policies for Introduction to LiteratureGrading Scale90-100, A; 80-89, B; 70-79, C; 60-69, D; Below 60, E. Essays (60%)Your four major essays will combine to form the main part of the grade for this course: Essay 1 = 10%; Essay 2 = 15%; Essay 3 = 15%; Essay

    2、 4 = 20%.Group Assignments (30%)Students will work in groups to complete four assignments (作业) during the course. All the assignments will be submitted by the assigned date through Blackboard, our online learning and course management system. Daily Work/In-Class Writings and Tests/Group Work/Homewor

    3、k (10%)Class activities will vary from day to day, but students must be ready to complete short in-class writings or tests drawn directly from assigned readings or notes from the previous class lecture/discussion, so it is important to take careful notes during class. Additionally, from time to time

    4、 I will assign group work to be completed in class or short assignments to be completed at home, both of which will be graded. Late WorkAn essay not submitted in class on the due date will lose a letter grade for each class period it is late. If it is not turned in by the 4th day after the due date,

    5、 it will earn a zero. Daily assignments not completed during class will get a zero. Short writings missed as a result of an excused absence will be accepted.21. Where is this text probably taken from?A. A textbook.B. An exam paper.C. A course plan.D. An academic article.22. How many parts is a stude

    6、nts final grade made up of?A. Two.B. Three.C. Four.D. Five.23. What will happen if you submit an essay one week after the due date?A. You will receive a zero.B. You will lose a letter grade.C. You will be given a test.D. You will have to rewrite it.【答案】21. C 22. B 23. A【解析】【文章大意】本文是一篇说明文。文章介绍了文学概论课程

    7、评分办法。【21题详解】推理判断题。根据文章标题“Grading Policies for Introduction to Literature (文学概论课程评分办法)”和Essays (60%)部分“Your four major essays will combine to form the main part of the grade of for this course (你的四篇主要文章将构成本课程评分的主要部分)”可知,文章介绍了文学概论课程评分办法,可得出本文是出自一个课程计划。故选C项。【22题详解】细节理解题。根据黑体小标题“Essays (60%)”、“Group Ass

    8、ignments (30%)”和“Daily Work/In-Class Writings and Tests/Groups Work/Homework (10%)”可知,学生的最终成绩由3部分组成。故选B项。【23题详解】推理判断题。根据“Late Work”部分“If it is not turned in by the 4th day after the due date, it will earn a zero. (如果没有在截止日期后的第4天上交,将会得到零分)”可知,如果在截止日期后一周才交文章,你将会得零分。故选A项。2.【2021年全国甲卷A篇】Theatres and Ent

    9、ertainmentSt Davids HallSt Davids Hall is the award winning National Concert Hall of Wales standing at the very heart of Cardiffs entertainment centre. With an impressive 2,000-seat concert hall, St Davids Hall is home to the annual Welsh Proms Cardiff. It presents live entertainment, including pop,

    10、 rock, folk, jazz, musicals, dance, world music, films and classical music.The Hayes, Cardiff CF10 1AHwww.stdavidshallcardiff.co.ukThe Glee Club Every weekend this is “Wales” premier comedy club where having a great time is the order for both audiences and comedy stars alike. It is hard to name a co

    11、medy star who hasnt been on the stage here. If you are looking for the best comedies on tour and brilliant live music, you should start here.Mermaid Quay, Cardiff Bay, Cardiff CF10 5BZwww.glee.co.uk/cardiffSherman CymruSherman Cymrus theatre in the Cathays area of Cardiff reopened in February 2012.

    12、This special building is a place in which theatre is made and where children, artists, writers and anyone else have the opportunity (机会) to do creative things. Sherman Cymru is excited to present a packed programme of the very best theatre, dance, family shows and music from Wales and the rest of th

    13、e world.Senghennydd Road, Cardiff CF24 4YEwww.shermancymru.co.ukNew TheatreThe New Theatre has been the home of quality drama, musicals, dance and childrens shows for more than 100 years. Presenting the best of the West End along with the pick of the UKs touring shows, the New Theatre is Cardiffs ol

    14、dest surviving traditional theatre. Be sure to pay a visit as part of your stay in the city.Park Place, Cardiff CF10 3LNwww.newtheatrecardiff.co.uk21. Where is the Welsh Proms Cardiff hosted?A. At the New Theatre.B. At the Glee Club.C. At Sherman Cymru.D. At St Davids Hall.22. What can people do at

    15、the Glee Club?A. Watch musicals.B. Enjoy comedies.C. See family shows.D. Do creative things.23. Which website can you visit to learn about Cardiffs oldest surviving theatre?A. www.newtheatrecardiff.co.ukB. www.shermancymru.co.ukC. www.glee.co.uk/cardiffD. www.stdavidshallcardiff.co.uk【答案】21. D 22. B

    16、 23. A【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了Cardiff当地的一些剧院和娱乐场所。【21题详解】细节理解题。根据文章“St Davids Hall”部分中的“St Davids Hall is home to the annual Welsh Proms Cardiff (St Davids Hall是Cardiff一年一度的Welsh Proms的举办地)”可知,Cardiff的Welsh Proms活动在St Davids Hall举办。故选D。【22题详解】细节理解题。根据文章“The Glee Club”部分中的“If you are looking for the

    17、best comedies on tour and brilliant live music, you should start here (如果你正在寻找巡演中最好的喜剧和精彩的现场音乐,你应该从这里开始)”可知,人们可以在The Glee Club享受喜剧。故选B。【23题详解】细节理解题。根据文章“New Theatre”部分中的“The New Theatre has been the home of quality drama, musicians, dance and childrens shows for more than 100 years (100多年来,New Theat

    18、re一直是优质戏剧、音乐家、舞蹈和儿童节目的发源地)”以及其下面的网站“www.newtheatrecardiff.co.uk”可知,可以在www.newtheatrecardiff.co.uk网站找到Cardiff存在最久的剧院。故选A。3.【2021年全国乙卷A篇】Henry Raeburn (1756-1823)The ExhibitionThis exhibition of some sixty masterpieces celebrating the life and work of Scotlands best loved painter, Sir Henry Raeburn, c

    19、omes to London. Selected from collections throughout the world, it is the first major exhibition of his work to be held in over forty years. Lecture SeriesScottish National Portrait (肖像画) Gallery presents a series of lectures for the general public. They are held in the Lecture Room. Admission to le

    20、ctures is free. An Introduction to RaeburnSunday 26 Oct., 15.00DUNCAN THOMSONRaeburns English ContemporariesThursday 30 Oct., 13.10JUDY EGERTONCharacters and Characterisation in Raeburns PortraitsThursday 6 Nov., 13.10NICHOLAS PHILLIPSONRaeburn and Artists Training in the 18th CenturyThursday 13 Nov

    21、., 13.10MARTIN POSTLEExhibition TimesMonday Saturday 10.00 17.45 Sunday 12.00 17.45Last admission to the exhibition: 17.15. There is no re-admission. Closed: 24 26 December and 1 January. Admission4. Children under 12 years accompanied by an adult are admitted free. Schools and CollegesA special low

    22、 entrance charge of 2 per person is available to all in full-time education, up to and including those at first degree level, in organised groups with teachers.21. What is the right time for attending Raeburns English Contemporaries?A. Sun. 26 Oct.B. Thurs. 30 Oct.C. Thurs. 6 Nov.D. Thurs.13 Nov.22.

    23、 How much would a couple with two children under 12 pay for admission?A. 4.B. 8.C. 12.D. 16.23. How can full-time students get group discounts?A. They should go on Sunday mornings.B. They should come from art schools.C. They must be led by teachers.D. They must have ID cards with them.【答案】21. B 22.

    24、B 23. C【解析】【文章大意】这是一篇应用文。主要介绍了为纪念苏格兰最受欢迎的画家亨利雷伯恩爵士进行的展览的相关情况。【21题详解】细节理解题。根据表格右上角Raeburns English Contemporaries部分“Thursday 30 Oct. (10月30日星期四)”可知,在10月30日星期四可以去参加Raeburns English Contemporaries。故选B项。【22题详解】细节理解题。根据Admission部分“4. Children under 12 years accompanied by an adult are admitted free.(4英镑。

    25、12岁以下儿童在一位成人陪同下免费入场。)”可知,一对夫妇应付4+4=8英镑,两个12岁以下的儿童在成人陪同下免费,即入场费为8英镑。故选B项。【23题详解】细节理解题。根据最后一段“A special low entrance charge of 2 per person is available to all in full-time education, up to and including those at first degree level, in organised groups with teachers.(所有全日制教育的学生,高至并包括那些学士学位水平的学生,在有教师的组

    26、织团体中,均可享受每人2英镑的特别低入场费。)”可知,全日制学生在有教师的组织团体中,可以获得折扣,即他们必须由教师带领。故选C项。2021年高考真题1.【2021年新高考卷A篇】Rome can be pricey for travelers, which is why many choose to stay in a hostel (旅社). The hostels in Rome offer a bed in a dorm room for around25 a night, and for that, youll often get to stay in a central locat

    27、ion(位置)with security and comfort.Yellow HostelIf I had to make just one recommendation for where to stay in Rome, it would be Yellow Hostel. Its one of the best-rated hostels in the city, and for good reason. Its affordable, and its got a fun atmosphere without being too noisy. As an added bonus, it

    28、s close to the main train station.Hostel Alessandro PalaceIf you love social hostels, this is the best hostel for you in Rome. Hostel Alessandro Palace is fun. Staff members hold plenty of bar events for guests like free shots, bar crawls and karaoke. Theres also an area on the rooftop for hanging o

    29、ut with other travelers during the summer.Youth Station HostelIf youre looking for cleanliness and a modern hostel, look no further than Youth Station. It offers beautiful furnishings and beds. There are plenty of other benefits, too;it doesnt charge city tax;it has both air conditioning and a heate

    30、r for the rooms;it also has free Wi-Fi in every room.Hotel and Hostel Des ArtistesHotel and Hostel Des Artistes is located just a 10-minute walk from the central city station and its close to all of the citys main attractions. The staff is friendly and helpful, providing you with a map of the city w

    31、hen you arrive, and offering advice if you require some. However, you need to pay 2 euros a day for Wi-Fi.1.What is probably the major concern of travelers who choose to stay in a hostel?A.Comfort. B.Security. C.Price. D.Location.2.Which hotel best suits people who enjoy an active social life?A.Yell

    32、ow Hostel.B.Hostel Alessandro Palace.C.Youth Station Hostel.D.Hotel and Hostel Des Artistes.3.What is the disadvantage of Hotel and Hostel Des Artistes?A.It gets noisy at night.B.Its staff is too talkative.C.It charges for Wi-Fi.D.Its inconveniently located.【文章大意】本文为应用文,主要介绍罗马四个旅行社的特色。【解析】1.C 【解析】细节

    33、理解题。根据第一段第一句Rome can be pricey for travelers, which is why可知,在罗马旅游可能会很昂贵,因此人们会比较关注价格因素。故选C。2.B【解析】 细节理解题。根据题干an active social life定位到第三段第一句If you love social hostels, this is the best hostel for you in Rome.可知,Hostel Alessandro Palace最适合社交。故选B。3.C【解析】细节理解题。根据题干定位到第五段,由第五段最后一句However, you need to pay

    34、 2 euros a day for Wi-Fi.可知,HHDA旅馆的Wi-Fi是收费的。故选C。2.【2021年全国甲卷 A篇】Take a view, the Landscape(风景) Photographer of the Year Award, was the idea of Charlie Waite, one of todays most respected landscape photographers. Each year, the high standard of entries has shown that the Awards are the perfect platf

    35、orm to showcase the best photography of the British landscape. Take a view is a desirable annual competition for photographers from all corners of the UK and beyond.Mike Shepherd(2011)Skiddaw in WinterCumbria, EnglandIt was an extremely cold winters evening and freezing fog hung in the air. I climbe

    36、d to the top of a small rise and realised that the mist was little more than a few feet deep, and thought it was only a short climb. I found myself completely above it and looking at a wonderfully clear view of Skiddaw with the sun setting in the west. I used classical techniques, translated from my

    37、 college days spent in the darkroom into Photoshop, to achieve the black-and-white image(图像).Timothy Smith(2014)MacclesfieldForestCheshire, EnglandI was back in my home town of Macclesfield to take some winter images. Walking up a path through the forest towards Shutlingsloe, a local high point, I c

    38、ame across a small clearing and immediately noticed the dead yellow grasses set against the fresh snow. The small pine added to the interest and I placed it centrally to take the view from the foreground right through into the forest.1.Who would most probably enter for Take a view?A.Writers. B.Photo

    39、graphers. C.Painters. D.Tourists.2.What do the works by Shepherd and Smith have in common?A.They are winter images.B.They are in black and white.C.They show mountainous scenes.D.They focus on snow-covered forests.3.Where can the text be found?A.In a history book. B.In a novel. C.In an art magazine.

    40、D.In a biography.【文章大意】本文为应用文,主要介绍了英国风景摄影比赛Take a view及其两位摄影师参赛作品的内容。1.B【解析】细节理解题。根据题干enter forTake a view定位到第一段第二句Each year, the highstandard of entries has shown that the Awards are the perfect platform toshowcase the very best photography of the British landscape. 每年参加比赛的高标准已经表明了这个奖项是展示英国风景摄影最完美的

    41、平台,可知最有可能参加这个比赛项目的人应该是B项摄影家。2.A【解析】推理判断题。根据题干关键词 Shepherd and Smith have in common 定位在原文Shepherd and Smith Mike Shepherd图表中的It was an extremely coldwinters evening and freezing fog hung in the air和Timothy Smith图表中I wasback in my home town of Macclesfield to take some winter images,理解可知shepherd和Smith

    42、二人作品的共同点是它们都是关于冬天的图像。故选A项。3.C【解析】推理判断题。根据全文可知Take a view是一项针对英国摄影师的每年一度的比赛,并有两位摄影师Shepherd 和Smith用自己的作品参与了比赛可知,这篇文章有可能在艺术杂志里找到,而不是A项的故事书、B项的小说或D项的个人自传。3.【2021年全国乙卷A篇】The Biggest Stadiums in the WorldPeople have been pouring into stadiums since the days of ancient Greece. In around 80 A.D., the Roman

    43、s built the Colosseum, which remains the worlds best-known stadium and continues to inform contemporary design. Romes Colosseum was 157 feet tall and had 80 entrances, seating 50, 000 people. However, that was small fry compared with the citys Circus Maximus, which accommodated around 250, 000 peopl

    44、e.These days, safety regulationsnot to mention the modern sports fans desire for a good view and a comfortable seattend to keep stadium capacities (容量)slightly lower. Even soccer fans tend to have a seat each; gone are the days of thousands standing to watch the match.For the biggest stadiums in the

    45、 world, we have used data supplied by the World Atlas list so far, which ranks them by their stated permanent capacity, as well as updated information from official stadium websites.All these stadiums are still functional, still open and still hosting the biggest events in world sport.Rungrado 1st o

    46、f May Stadium, Pyongyang, D.P.R. Korea. Capacity: 150, 000. Opened: May 1, 1989.Michigan Stadium, Ann Arbor, Michigan, U.S. Capacity: 107, 601. Opened: October 1, 1927.Beaver Stadium, Sate College, Pennsylvania, U.S. Capacity: 106, 572. Opened: September 17, 1960.Ohio Stadium, Columbus, Ohio, U.S. C

    47、apacity: 104, 944. Opened: October 7, 1922.Kyle Field College Station, Texas, U.S. Capacity: 102, 512. Opened: September 24, 1927.1.How many people could the Circus Maximus hold?A.104,944. B.107,601. C.About 150,000. D.About 250,000.2 Of the following stadiums, which is the oldest?A.Michigan Stadium

    48、. B.Beaver Stadium.C.Ohio Stadium. D.Kyle Field.3. What do the listed stadiums have in common?A.They host big games.B.They have become tourist attractions.C.They were built by Americans.D.They are favored by architects.【文章大意】本文为说明文。文章主要介绍了当今世界上最大的体育场。【解析】1.D 【解析】细节理解题。根据题干信息Circus Maximus,定位到原文第一段最后

    49、一句However, that was small fry compared with the citys Circus Maximus, which accommodated around 250, 000 people.分析可知,Circus Maximus大约可以容纳250, 000人。故选D。2.C 【解析】细节理解题。根据题干信息oldest,定位到文章结尾部分,其中包括各个体育场的成立日期。分析可知,Ohio Stadium的成立日期最早,为1922年10月7日,因此它是最老的体育场。故选C。3.A 【解析】细节理解题。根据题干信息the listed stadiums,定位到文章

    50、结尾部分。分析可知,文章没有明确说明它们是否都有成为旅游景点,故排除B;其中的Rungrado 1st of May Stadium建设于朝鲜平壤,因此这些场馆并不都是由美国人建造的,故排除C;文章也没有明确说明它们都受到了建筑师的喜爱,故排除D。但由原文最后一段的第一句话All these stadiums are still functional, still open and still hosting the biggest events in world sport. 可知,这些体育场现在都还在正常使用中,会举办大型体育比赛。故选A。2020年高考真题【2020全国卷I,A】Trai

    51、n InformationAll customers travelling on TransLink services must be in possession of a valid ticket before boarding. For ticket information, please ask at your local station or call 13 12 30.While Queensland Rail makes every effort to ensure trains run as scheduled, there can be no guarantee of conn

    52、ections between trains or between train services and bus services.Lost property(失物招领)Call Lost Property on 13 16 17 during business hours for items lost on Queensland Rail services. The lost property office is open Monday to Friday 7:30 am to 5:00 pm and is located(位于)at Roma Street station.Public h

    53、olidays On public holidays, generally a Sunday timetable operates. On certain major event days,i.e. Australia Day, Anzac Day, sporting and cultural days, special additional services may operate. Christmas Day services operate to a Christmas Day timetable. Before travel please visit translink. com. a

    54、u or call TransLink on 13 12 30 anytime.Customers using mobility devicesMany stations have wheelchair access from the car park or entrance to the station platforms. For assistance, please call Queensland Rail on 13 16 17.Guardian trains (outbound)DepartOriginDestinationArrive6:42pmAltandiVarsity Lak

    55、es7:37pm7:29pmCentralVarsity Lakes8:52pm8:57pmFortitude ValleyVarsity Lakes9:52pm11:02pmRoma StreetVarsity Lakes12:22am1. What would you do to get ticket information?A. Call 13 16 17.B. Visit .au.C. Ask at the local station.D. Check the train schedule.2. At which station can you find the lost proper

    56、ty office?A. Altandi.B. Roma Street.C. Varsity Lakes.D. Fortitude Valley.3. Which train would you take if you go from Central to Varsity Lakes?A.6:42 pm.B.7:29 pm.C.8:57 pm.D.11:02 pm.【文章大意】这是一篇应用文。文章主要介绍了一些火车信息,包括失物招领、公共假期安排以及列车出发时间等信息。1. C【解析】细节理解题。根据第一段中For ticket information, please ask your loc

    57、al station or call 13 12 30.可知查询车票信息,请向您当地的车站询问或拨打131230。由此可知,你可以询问当地车站或拨打131230来获得车票信息。故选C。2. B【解析】细节理解题。根据Lost property部分中The lost property office is open Monday to Friday 7:30am to 5:00pm and is located at Roma Street station.可知失物招领处周一至周五早上7:30到下午5:00营业,位于罗马街车站。由此可知,在Roma Street你可以找到失物招领办公室。故选B。3

    58、. B【解析】细节理解题。根据Guardian trans部分中信息,可知从起始地Central出发,开往目的地Varsity Lakes的火车是下午7:29开车。由此可知,如果你要从Central去往Varsity Lakes,你应当乘坐下午7:29的火车。故选B。【2020 江苏卷,A】Some important dates in Chinas fighting Covid-19 before May 7,2020Jan 20, 2020 Feb 20,2020Jan 23: Wuhan declared temporary outbound (向外的) traffic restrict

    59、ions.Jan 24: National medical teams began to be sent to Hubei and Wuhan.Jan 27: The Central Steering (指导) Group arrived in Wuhan.Feb 18: The daily number of newly cured and discharged (出院) patients exceeded that of the newly confirmed cases.Feb 21, 2020 Mar 17,2020Feb 21: Most provinces and equivale

    60、nt administrative units started to lower their public health emergency response level.Feb 24: The WHO-China Joint Mission on Covid-19 held a press conference in Beijing.Mar 11-17: The epidemic (流行病) peak had passed in China as a whole.Mar 18,2020 Apr 28,2020Apr1: Chinese customs began NAT (核酸检测) on

    61、inbound arrivals at all points of entry.Apr 8: Wuhan lifted outbound traffic restrictions.Apr 26: The last Covid-19 patient in Wuhan was discharged from hospital.Apr 29, 2020 May 7,2020Apr 30: The public health emergency response was lowered to Level 2 in the Beijing-Tianjin-Hebei region.May 7: The

    62、State Council released Guidelines on Conducting Covid-19 Prevention and Control on an Ongoing Basis.1. What happened between January 20 and February 20?A. The Central Steering Group arrived in Wuhan.B. The WHO-China Joint Mission on Covid-19 held a press conference.C. The last Covid-19 patient in Wu

    63、han was discharged from hospital.D. Beijing lowered its emergency response level.2. From which date were private cars allowed to go out of Wuhan? A. January 23.B. March 11.C. April 8.D. May 7.【文章大意】这是一篇记叙文。文章主要介绍了2020年5月7日前,中国抗击新冠肺炎的重要日期。1. A【解析】细节理解题。根据表格中Jan20, 2020-Feb 20,2020部分 Jan27: The Centra

    64、l Steering (指导) Group arrived in Wuhan.可知,在一月二十号到二月二十号之间,中央领导小组抵达武汉。故选A。2. C【解析】推理判断题。根据表格中Mar18, 2020-Apr28, 2020部分Apr 8: Wuhan lifted outbound traffic restrictions(4月8日:武汉取消出境交通限制)可推知,从四月八日起,私家车被允许离开武汉。故选C。【2020全国卷II,A】The Lake District Attractions GuideDalemain Mansion & Historic GardensHistory,

    65、Culture & Landscape(景观). Discover and enjoy 4 centuries of history, 5 acres of celebrated and award-winning gardens with parkland walk. Owned by the Hasell family since 1679, home to the International Marmalade Festival. Gifts and antiques, plant sales, museums & Mediaeval Hall Tearoom.Open:29 Mar-2

    66、9 Oct,Sun to Thurs.Tearoom,Gardens & Gift Shop:10.30-17.00(16.00 in Oct).House:11.15-16.00(15.00 in Oct).Town: Pooley Bridge & Penrith Abbot Hall Art Gallery & Museum Those viewing the quality of Abbot Halls temporary exhibitions may be forgiven for thinking they are in a city gallery. The impressiv

    67、e permanent collection includes Turners and Romneys and the temporary exhibition programme has Canaletto and the artists from St Ives. Open: Mon to Sat and Summer Sundays. 10.30 -17.00 Summer.10.30 -16.00 Winter.Town:KendalTullie House Museum & Art GalleryDiscover, explore and enjoy award-winning Tu

    68、llie House, where historic collections, contemporary art and family fun are brought together in one impressive museum and art gallery. There are four fantastic galleries to visit from fine art to interactive fun, so theres something for everyone!Open: High Season 1 Apr 31 Oct: Mon to Sat 10.00 17.00

    69、, Sun 11.00 17.00.Low Season 1 Nov 31 Mar: Mon to Sat 10.00 16.30, Sun 12.00 16.30.Town: CarlisleDove Cottage & The wordsworth MuseumDiscover William Wordsworths inspirational home. Take a tour of his Lakeland cottage, walk through his hillside garden and explore the riches of the collection in the

    70、Museum. Visit the shop and relax in the caf. Exhibitions, events and family activities throughout the year. Open: Daily, 09.30 17.30 (last admission 17.00).Town: Grasmere21. When is the House at Dalemain Mansion & Historic Gardens open on Sundays in July?A.09.3017.30. B.10.3016.00. C. 11.1516.00. D.

    71、12.0016.30.22. What can visitors do at Abbot Hall Art Gallery & Museum?A. Enjoy Ronneys works.B. Have some interactive fun.C. Attend a famous festival.D. Learn the history of a family23. Where should visitors go if they want to explore Wordsworths life?A. Penrith. B. Kendal. C. Carlisle. D. Grasmere

    72、.【文章大意】本文是应用文。是湖区景点指南,介绍了几个主要的景点的特色,地点和参观时间。21. C【解析】细节理解题。根据题干中的Dalemain Mansion& Historic Gardens 可知定位在第一部分,根据段中的House:11:15-16:00可知,在7月周日的参观时间是11:15-16:00。C. 11:15-16:00.符合以上说法,故选C项。22. A【解析】细节理解题。根据题干中的Abbot Hall Art Gallery& Museum可知答案定位在第二部分,根据其中的The impressive permanent collection includes Tu

    73、rners and Romneys and the temporary exhibition programme has Canaletto and the artists from St Ives.(令人印象深刻的永久性收藏包括特纳和罗姆尼,临时展览计划有卡纳莱托和来自圣艾夫斯的艺术家)可知,在这个博物馆可以欣赏到Romneys的作品。A. Enjoy Romneys works.(欣赏Romneys的作品)符合以上说法,故选A项。23. D【解析】细节理解题。根据题干中的explore Wordsworths life可知答案定位在最后一部分第一句,以及最后一行Town: Grasmere

    74、可知,如果想了解Wordsworths的生活,可以去Grasmere。D. Grasmere.符合以上说法,故选D项。【2020全国卷III,A】Journey Back in Time with ScholarsClassical Provence(13days)Journey through the beautiful countryside of Provence,France,with Prof. Ori Z. Soltes. We will visit some of the best-preserved Roman monuments in the world. Our tour

    75、also includes a chance to walk in the footsteps of Van Gogh and Gauguin. Fields of flowers, tile-roofed(瓦屋顶)villages and tasty meals enrich this wonderful experience.Southern Spain(15days)Spain has lovely white towns and the scent(芳香)of oranges,but it is also a treasury of ancient remains including

    76、the cities left by the Greeks,Romans and Arabs. As we travel south from Madrid with Prof. Ronald Messier to historic Toledo,Roman Merida and into Andalucia, we explore historical monuments and architecture.Chinas Sacred Landscapes(21days)Discover the China ofpast ages,its walled cities,temples and m

    77、ountain scenery with Prof. Robert Thorp. Highlights(精彩之处)include Chinas most sacred peaks at Mount Tai and Hangzbous rolling hills,waterways and peaceful temples. We will wander in traditional small towns and end our tour with an exceptional museum in Shanghai.Tunisia(17days)Join Prof. Pedar Foss on

    78、 our in-depth Tunisian tour. Tour highlights include the Roman city of Dougga,the underground Numidian capital at Bulla Regia, Roman Sbeitla and the remote areas around Tataouine and Matmata,uique for underground cities. Our journey takes us to picturesque Berber villages and lovely beaches.21. What

    79、 can visitors see in both Classical Provence and Southern Spain?A. Historical monuments.B. Fields of flowers.C. Van Goghs paintings.D. Greek buildings.22. Which country is Prof. Thorp most knowledgeable about?A. France.B. Spain.C. China.D. Tunisia.23. Which of the following highlight the Tunisian to

    80、ur?A. White towns.B. Underground cities.C. Tile-roofed villages.D. Rolling hills.【文章大意】这是一篇应用文。文章主要介绍了四个国家中,那些可以让人们回顾过去的著名景点。21. A【解析】细节理解题。根据第一部分的We will visit some of the best-preserved Roman monuments in the world. (我们将参观一些世界上保存最完好的罗马建筑遗迹)和第二部分的we explore historical monuments and architecture.(我们

    81、探索历史遗迹和建筑)可知,在Classical Provence 和Southern Spain游客们可以参观历史遗迹。A. Historical monuments(历史遗迹)符合以上说法,故选A项。22. C【解析】推理判断题。根据第三部分的Chinas Sacred Landscapes (21days)(中华神山 21天)和Discover the China of past ages, its walled cities, temples and mountain scenery with Prof Robert Thorp. Highlights include Chinas mo

    82、st sacred peaks at Mount Tai and Hangzhous rolling hills, waterways and peaceful temples (和Robert教授一起发现中国的过去,有墙的城市、寺庙和山景。精彩之处包括中国最神圣的泰山之巅,杭州起伏的群山、运河和宁静的寺庙)可知,去中国的神山之行总共有27天,而且Thorp对中国的名山非常了解。由此推测Thorp在这四个国家里最了解中国。C. China(中国)符合以上说法,故选C项。23. B【解析】细节理解题。根据第四部分的Tour highlights include the Roman city of

    83、 Dougga, the underground Mumidian capital at Bulla Regia, Roman Sbeitla and the remote areas around Taraounine and Matmata, unique for underground cities.(突尼斯的旅游亮点包括罗马城市Dougga,地下城市Mumidian,它是Bulla Regia的首府,Roman Sbeitla以及在Taraounine和Matmata附近的区域,它们是独特的地下城市)可知,突尼斯的旅游亮点是地下城市。B. Underground cities(地下城市

    84、)符合以上说法,故选B项。【2020新高考全国卷I(山东卷),A】POETRY CHALLENGEWrite a poem about how courage, determination, and strength have helped you face challenges in your life.Prizes3 Grand Prizes:Trip to Washington, D. C. for each of three winners, a parent and one other person of the winners choice. Trip includes round

    85、-trip air tickets, hotel stay for two nights, and tours of the National Air and Space Museum and the office of National Geographic World.6 First Prizes:The book Sky Pioneer:A Photobiography of Amelia Earhart signed by author Corinne Szabo and pilot Linda Finch.50 Honorable Mentions:Judges will choos

    86、e up to 50 honorable mention winners, who will each receive a T-shirt in memory of Earharts final flight.RulesFollow all rules carefully to prevent disqualification.Write a poem using 100 words or fewer. Your poem can be any format, any number of lines.Write by hand or type on a single sheet of pape

    87、r. You may use both the front and back of the paper.On the same sheet of paper, write or type your name, address, telephone number, and birth date.Mail your entry to us by October 31 this year.1. How many people can each grand prize winner take on the free trip?A. Two.B. Three.C. Four.D. Six.2. What

    88、 will each of the honorable mention winners get?A. A plane ticket.B. A book by Corinne Szabo.C. A special T-shirt.D. A photo of Amelia Earhart.3. Which of the following will result in disqualification?A. Typing your poem out.B. Writing a poem of 120 words.C. Using both sides of the paper.D. Mailing

    89、your entry on October 30.【文章大意】这是一篇应用文。本文是一篇诗歌大赛的征稿启事。文章就参赛作品的内容、奖项、参赛规则等做了介绍。1. A【解析】细节理解题。根据Prizes部分中第一段中的“Trip to Washington, D.C. for each of three winners, a parent and one other person of the winners choice”可知,每位获奖者都可以带一名家长和另一名由获奖者选择的人员。因此,每位获奖者可以带两个人。故选A。2. C【解析】细节理解题。根据Prizes部分中第三段“50 Honora

    90、ble Mentions: Judges will choose up to 50 honorable mention winners, who will each receive a T-shirt in memory of Earharts final flight”可知,每位优秀奖获奖者都将获得一件纪念埃尔哈特最后一次飞行的T恤。故选C。3. B【解析】细节理解题。根据最后一部分中的“Follow all rules carefully to prevent disqualification. Write a poem using 100 words or fewer”可知,所写的诗字数

    91、不能超过100字。否则,将会被取消资格。故结合选项,B选项(写一首120字的诗)是会被取消资格的。故选B。2019年高考真题1. 【2019全国卷I,A】Need a Job This Summer?The provincial government and its partners offer many programs to help students find summer jobs. The deadlines and what you need to apply depend on the program.Not a student? Go to the government web

    92、site to learn about programs and online tools available to help people under 30 build skills, find a job or start businesses all year round.Jobs for YouthIf you are a teenager living in certain parts of the province, you could be eligible(符合条件)for this program. Which provides eight weeks of paid emp

    93、loyment along with training.Who is eligible: Youth 15-18 years old in select communities(社区).Summer CompanySummer Company provides students with hands-on business training and awards of up to $3,000 to start and run their own summer businesses.Who is eligible: Students aged 15-29, returning to schoo

    94、l in the fall.Stewardship Youth Ranger ProgramYou could apply to be a Stewardship Youth Ranger and work on local natural resource management projects for eight weeks this summer.Who is eligible: Students aged 16 or 17 at time of hire, but not turning 18 before December 31 this year.Summer Employment

    95、 Opportunities(机会)Through the Summer Employment Opportunities program, students are hired each year in a variety of summer positions across the Provincial Public Service, its related agencies and community groups.Who is eligible: Students aged 15 or older. Some positions require students to be 15 to

    96、 24 or up to 29 for persons with a disability.21. What is special about Summer Company?A. It requires no training before employment.B. It provides awards for running new businesses.C. It allows one to work in the natural environment.D. It offers more summer job opportunities.22. What is the age rang

    97、e required by Stewardship Youth Ranger Program?A. 15-18.B. 15-24.C. 15-29.D. 16-17.23. Which program favors the disabled?A. Jobs for Youth.B. Summer Company.C. Stewardship Youth Ranger Program.D. Summer Employment Opportunities.【语篇解读】本文为应用文。本文叙述了省政府及其合作伙伴提供了许多项目来帮助学生暑期在找到工作。21.B 【解析】细节理解题。根据Summer C

    98、ompany部分中的“Summer Company provides students with .awardsof up to 3,000 to start and run their own summer businesses”可知“Summer Company为学生提供高达3000美元的奖励,来开始和经营他们自己的暑期业务”。“start and run their own summer businesses”即“为开办新的业务”,这对应B项中的“runn new businesses”,二者是词义之间的转述关系。故选B。22.D 【解析】细节理解题。根据Stewardship Yout

    99、h Ranger Program部分中的第二段“Who is eligible: Students aged 16 or 17 at time of hire, but not turning 18 before December 31 this year.”可知“符合条件的学生:16岁或17岁的学生,但在今年12月31日之前未满18岁”。由此得出,这个项目要求年龄在16-17岁之间。分析选项可知D项符合题意,故选D。23.D 【解析】细节理解题。根据Summer Employment Opportunities部分中的最后一段最后一句“Who is eligible: .Some posit

    100、ions require students to be 15to 24 or up to 29 for persons with a disability”,可知Summer Employment Opportunities有些职位是给残疾人的。分析选项可知,D项符合题意,故选D。2. 【2019全国卷II,A】My Favourite BooksJo Usmar is a writer for Cosmopolitan and co-author of the This Book Will series(系列)of lifestyle books. Here she picks her to

    101、p reads.MatildaRoald DahlI once wrote a paper on the influence of fairy tales on Roald Dahls writing and it gave me a new appreciation for his strange and delightful words. Matildas battles with her cruel me parents and the bossy headmisres,Miss Trunchbull,are equally fumy and frightening,but theyre

    102、 also aspirational.After DarkHaruki MurakamiIts about two sisters-Eri,a model who either wont or cant stop sleeping,and Mari, a young student . In trying to connect to her sister. Mari starts changing her life and discovers a world of diverse ”night people” who are hiding secrets.Gone GirlGillian Fy

    103、nnThere was a bit of me that didnt want to love this when everyone else on the planet did but the horror story is brilliant. Theres tension and anxiety from the beginning as Nick and Amy battle for your trust. Its a real whodunit and the frustration when you realise whats going on is horribly enjoya

    104、bleThe StandStephen KingThis is an excellent fantasy novel from one of the best storytellers around. After a serious flu outbreak wipes out 99.4% of the worlds population, a battle unfolds between good and evil among those let. Randall Flagg is one of the scariest characters ever.21. Who does I refe

    105、r to in the text?A. Stephen King.B. Gillian Flynn.C. Jo Usmar.D. Roald Dahl22. Which of the following tells about Mari and Eri?A. Cosmopolitan.B. Matilda.C. After Dark.D. The Stand.23. What kind of book is GoneGirl?)A. A folk tale.B. A biography.C. A love story.D. A horror story.【语篇解读】 这是一篇应用文。短文介绍了

    106、作家Jo Usmar最喜欢的书籍。21.C 【解析】细节理解题。由Matilda中的“I once wrote a paper on the influence of fairy tales on Roald Dahls writing and it gave me a new appreciation for his strange and delightful words”可知,我曾经写过一篇关于童话故事对罗尔德达尔写作有影响的论文,这篇论文让我对他奇怪而有趣的文字有了新的认识。所以Jo Usmar在介绍Matilda这本书,用第一人称“I”口吻来说明自己曾经写过一篇关于童话故事对罗尔德达

    107、尔写作有影响的论文。所以“I”指的是Jo Usmar。故C选项正确。22.C 【解析】细节理解题。由After Dark中的“Its about two sister-Eri,a model who either wont or cant stop sleeping, and Mari,a young student”可知,故事讲的是两个姐妹-Eri是一个突然一觉不醒的模特。玛丽,是一个充满青春活力的学生。所以After Dark中讲述了Eri和Mari的故事。故C选项正确。23.C 【解析】细节理解题。由Gone Girl中的“.but the horror story is brillia

    108、nt”可知,但是这个恐怖的故事很精彩。所以Gone Girl讲述的是一个恐怖故事。故D选项正确。3. 【2019全国卷III,A】OPENINGS AND PREVIEWSAnimals Out of PaperYolo!Productions and the Great Griffon present the play by Rajiv Joseph,in which an origami(折纸术)artist invites a teenage talent and his teacher into her studio. Merri Milwe directs. In previews.

    109、 Opens Feb.12.(West Park Presbyterian Church,165 W.86th St.212-868-4444.)The AudienceHelen Mirren stars in the play by Peter Morgan,about Queen Elizabeth II of the UK and her private meetings with twelve Prime Ministers in the course of sixty years. Stephen Daldry directs. Also starring Dylan Baker

    110、and Judith Ivey. Previews begin Feb.14.(Schoenfeld,236 W.45th St.212-239-6200.)HamiltonLin-Manuel Miranda wrote this musical about Alexander Hamilton,in which the birth of America is presented as an immigrant story. Thomas Kail directs. In previews. Opens Feb.17.(Public,425 Lafayette St.212-967-7555

    111、.)On the Twentieth CenturyKristin Chenoweth and Peter Gallagher star in the musical comedy by Betty Comden and Adolph Green,about a Broadway producer who tries to win a movie stars love during a cross-country train journey. Scott Ellis directs,for Roundabout Theatre Company. Previews begin Feb.12.(A

    112、merican Airlines Theatre,227 W.42nd St.212-719-1300.)21. What is the play by Rajiv Joseph probably about?.A. A type of art.B. A teenagers studio.C. A great teacher.D. A group of animals.22. Who is the director of The Audience?A. Helen Mirren.B. Peter Morgan.C. Dylan Baker.D. Stephen Daldry.23. Which

    113、 play will you go to if you are interested in American history?A. Animals Out of Paper.B. The Audience.C. Hamilton.D. On the Twentieth Century.【语篇解读】这是一篇应用文。这篇文章对一些话剧的开幕和新剧首映进行了介绍。21.A 【解析】细节理解题。根据话剧Animals Out of Paper的Productions and the Great Griffon present the play by Rajiv Joseph, in which an

    114、origami artist invites a teenage talent and his teacher into her studio.可知,Rajiv Joseph创作的的话剧是关于折纸的一种艺术。故选A。22.D 【解析】细节理解题。根据话剧The Audience的Stephen Daldry directs.可知,本剧是Stephen Daldry导演的。故选D。23.C 【解析】细节理解题。根据话剧Hamilton 的Li-Manuel Miranda wrote this musical about Alexander Hamilton in which the birth

    115、 of America is presented as an immigrant story.可知,话剧Hamilton的主题是美国的诞生,由此可知,如果你对美国历史感兴趣,你可以看这部话剧。故选C。4. 【2019北京卷,A】Want to explore new cultures,meet new people and do something worthwhile at the same time? You can do all the three with Global Development Association(GDA).Whatever stage of life youre

    116、at,wherever you go and whatever project you do in GDA,youll create positive changes in a poor and remote community(社区).We work with volunteers of all ages and backgrounds. Most of our volunteers are aged 17-24.Now we need volunteer managers aged 25-75.They are extremely important in the safe and eff

    117、ective running of our programmes. We have such roles as project managers,mountain leaders,and communication officers.Depending on which role you choose,you could help to increase a communitys access to safe drinking water,or help to protect valuable local cultures. You might also design an adventure

    118、 challenge to train young volunteers.Not only will you help our young volunteers to develop personally,youll also learn new skills and increase your cultural awareness. You may have chances to meet new people wholl become your lifelong friends.This summer we have both 4-week and 7-week programmes:Co

    119、untrySchedule4-week programmes7-week programmesAlgeria5 Jul.- 1Aug.20Jun. -7Aug.Egypt24 Jul-20 Aug.19Jun.-6 Aug.Kenya20 Jul.-16Aug.18 Jun.-5 Aug.South Africa2Aug.-29 Aug.15 Jun.-2Aug.GDA ensures that volunteers work with community members and local project partners where our help is needed. All our

    120、projects aim to promote the development of poor and remote communities.There is no other chance like a GDA programme. Join us as a volunteer manager to develop your own skills while bringing benefits to the communities.Find out more about joining a GDA programme:Website:wwwglodeve.orgEmail:humanreso

    121、urcesglodeve.org31. What is the main responsibility of volunteer managers?A. To seek local partnersB. To take in young volunteersC. To carry out programmesD. To foster cultural awareness32. The programme beginning in August will operate in_.A. EgyptB. AlgeriaC. KenyaD. South Afria33. The shared goal

    122、 of GDAs projects to _.A. explore new culturesB. protect the environmentC. gain corporate benefitD. help communities in need【语篇解读】这是一篇应用文,这是一篇招聘志愿者的广告。31. C 【解析】细节理解题。题干问管理人员的主要职责是什么。根据第三段中Depending on which role you choose, you could help to increase .,or help to project.You might also design.可知,根据

    123、岗位不同,管理人员可以帮助增加小区的饮用水,可以规划地方文化,可以设计挑战项目培训年轻的志愿者,从这些内容上可以判断出其主要职责是执行项目计划。故选C。32. D 【解析】细节理解题。题干问八月份开始的这个项目将在哪里开展。根据这个表格中4-week programmes中的最后一个,可知答案选D。33. D 【解析】细节理解题。题干问GDA的所有项目的共同目的是什么。根据倒数第二段中All our projects aim to promote the development of poor and remote communities可知,其目标就是促进偏远贫穷区域的发展,即帮助有需要的小

    124、区。故选D。5. 【2019天津卷,A】History Fair CompetitionUnderstanding history is vital to understanding ourselves as a people and as a nation.History is much more than the study of dusty old objects and events long past. It is an essential part of who we are today and who we will become. Thornton fiddle School

    125、History Fair Competition makes understanding history exciting,engaging,and fun!This Years ThemeAll participants must address how communication or transportation technology has promoted the quality of life for Americans throughout history. To many people,technology means computers,hand-held devices,o

    126、r vehicles that travel to distant planets. However,technology is also the application of scientific knowledge to solve a problem,touching lives in countless ways.Individuals or groups may enter one of the following categories:PerformanceDocumentary(纪实作品)Essay WritingCategory RequirementsPerformance:

    127、 A dramatic presentation of the topic no more than 10 minutes long. If special clothes are used,they should truly represent a given period.Documentary: A visual presentation(such as a video,slide show,or computer project)no more than 10 minutes long. A desktop computer,screen,projector,and loudspeak

    128、ers will be available. Students must provide their presentations on CDs before Friday,March 23.Essay Writing: An academic paper of 2,000 to 2,500 words. No illustrations(图解)are allowed. Please do not include covers. A list of references must be included.Important DatesJanuary 5 Submit a topic propos

    129、al to your history teacher. The teacher may require a second proposal if the first is off-topic or unclear.February 5 Submit a first draft of your essay,performance script(剧本),or documentary highlights.February 19 A committee of teachers will evaluate materials and give opinions. Students then have

    130、an opportunity to improve their products.March 9 Submit a final draft of your essay.March 15 Performance and documentary committee previewMarch 24 Thornton Middle School History Fair Competition7:00A. M-9:00A. M Participants signing in at the gym10:00A. M. -6:00PM. Competition and judges review7:00P

    131、.M. Awards ceremony and picnic36. According to Paragraph 1,what is the major goal of understanding history?A. To preserve national traditions.B. To prepare for a history competition.C. To better know the present and future.D. To further explore historical mysteries.37. What is the theme of this year

    132、s competition?A. Technology advances science.B. Science interacts with technology.C. Science has made the study of history easy.D. Technology has improved the life of Americans.38. Among the items provided by the school for a visual presentation are_A. special clothes and a screenB. a desktop comput

    133、er and a CDC. a projector and special clothesD. a desktop computer and loudspeakers39. What would a participant have to do with an essay of 1,500 words to meet the category requirement?A. Include more information in the essay.B. Remove the references.C. Provide a cover for the essay.D. Explain the d

    134、etails with illustrations.40. What will the committee of teachers do on February 19?A. Preview performances and documentaries.B. Make comments on the materials.C. Improve the participants first draft.D. Collect a second proposal from the participant.【语篇解读】这是一篇应用文。短文介绍了桑顿中学举办的历史展览竞赛的相关信息。36. C 【解析】细节

    135、理解题。由第一段“It is an essential part of who we are today and who we will become”可知,历史告诉了今天我们是谁,将来我们要成为谁,它是我们重要的组成部分。所以根据第一段,了解历史的主要目地是更好地了解现在和未来。故C选项正确。37. D 【解析】细节理解题。由This Years Theme中的“All participants must address how communication or transportation technology has promoted the quality of life for Am

    136、ericans throughout history ”可知,所有的参与者都必须要说明通信或运输技术如何在整个历史过程中如何提高了美国人的生活质量。所以今年竞赛的主题是:技术提高了美国人的生活。故D选项正确。38. D 【解析】细节理解题。由Documentary中的“A desktop computer, screen,projector,and loudspeaker will be available”可知,将提供台式电脑、屏幕、投影仪和扬声器。所以学校提供的视觉展示设备包括台式电脑和扩音器。故D选项正确。39. A【解析】细节理解题。本题采用排除法。由Essay Writing 中的“

    137、An academic paper of 2,000 to 2,5000 words ”No illustration are allowed。Please do not include covers. A list of references must be included”可知,要求一份2000至25000字的学术论文。不允许有插图。请不要包括封面。必须包括一份参考文献列表。所以通过排除法,可以看出B,C,D选项都被排除,故一个参与者需要在文章中列入更多的信息才能使一篇1500字的论文满足类别要求。故A选项正确。40. B 【解析】细节理解题。由Important Dates中的“Feb

    138、ruary 19 A committee of teachers will evaluate materials and give opinions ”可知,2月19日,教师委员会将对材料进行评估并发表意见。所以在2月19日。教师委员会将对材料做出评论。故B选项正确。6. 【2019江苏卷,A】Whatever your age or interests, Buxton has something to see or do to make your visit truly memorable.High energy If you desire physical activities, you

    139、can choose activities from swimming to horse riding. Explore the heights with Go Ape, the high wire forest adventure course, or journey beneath the earth at Pooles Cavern. And dont forget: we are surrounded by a natural playground just perfect for walking, caving, climbing and cycling.High mindedBux

    140、ton is justifiably proud of its cultural life and you ll find much to suit all tastes with art, music, opera and the performing arts at Buxton Opera House & Pavilion Arts Centre and Green Man Gallery. There are plenty of opportunities for the creative person to become involved, including workshops a

    141、nd events.Keeping the kids happyChildren love the small train and playgrounds in the Pavilion Gardens and theres plenty more to explore at the Buxton Museum. Theres a new indoor play centre, plus the special events and workshops, and others during school holiday periods56. If you want to take an und

    142、erground journey, which place is the best choice?A. Poles Caven.B. Pavilion Gardens.C. Buxton Museum.D. Green Man Gallery.57. Buxton Open House & Pavilion Arts Centre is special because it offers _.A. rides in small trainsB. courses in modern artsC. artistic and cultural activitiesD. basic courses i

    143、n horse riding【语篇解读】这是一篇说应用文。短文向游客介绍了去布克斯顿旅游可以去的一些景点的相关信息。56.A 【解析】细节理解题。由High energy中的“. journey beneath the earth at Pooles Cavern”可知,在 Pooles Cavern,可以在地下旅行,也就是乘坐地铁旅行。所以如果你想乘地铁旅行,Pooles Cavern是你最好的选择。故A选项正确。57.C 【解析】细节理解题。由High minded中的“Buxton is justifiably proud of its cultural life and you wil

    144、l find much to suit all tastes with art ,music,opera,and the performing arts at Buxton Opera House&Pavilion Arts Center and Green Man Gallery”可知,Buxton 以其丰富的文化生活而自豪,在Buxton Opera House&Pavilion Arts Center and Green Man Gallery,您将发现许多适合各种品味的艺术、音乐、歌剧和表演艺术。所以Buxton Opera House&Pavilion Arts Center特别是因

    145、为它提供艺术和文化活动。故C选项正确。2018年高考真题1. 【2018全国卷I,A】Washington, D.C. Bicycle ToursCherry Blossom Bike Tour in Washington, D.C.Duration: 3 hoursThis small group bike tour is a fantastic way to see the world-famous cherry trees with beautiful flowers of Washington, D.C. Your guide will provide a history lesson

    146、 about the trees and the famous monuments where they blossom. Reserve your spot before availability and the cherry blossoms disappear!Washington Capital Monuments Bicycle TourDuration: 3 hours (4 miles)Join a guided bike tour and view some of the most popular monuments in Washington, D.C. Explore th

    147、e monuments and memorials on the National Mall as your guide shares unique facts and history at each stop. Guided tour includes bike, helmet, cookies and bottled water.Capital City Bike Tour in Washington, D.C. Duration: 3 hoursMorning or Afternoon, this bike tour is the perfect tour for D.C. newcom

    148、ers and locals looking to experience Washington, D.C. in a healthy way with minimum effort. Knowledgeable guides will entertain you with the most interesting stories about Presidents, Congress, memorials, and parks. Comfortable bikes and a smooth tour route (路线) make cycling between the sites fun an

    149、d relaxing.Washington Capital Sites at Night Bicycle TourDuration: 3 hours (7 miles)Join a small group bike tour for an evening of exploration in the heart of Washington, D.C. Get up close to the monuments and memorials as you bike the sites of Capitol Hill and the National Mall. Frequent stops are

    150、made for photo taking as your guide offers unique facts and history. Tour includes bike, helmet, and bottled water. All riders are equipped with reflective vests and safety lights.21. Which tour do you need to book in advance?A. Cherry Blossom Bike Tour in Washington, D.C.B. Washington Capital Monum

    151、ents Bicycle Tour.C. Capital City Bike Tour in Washington, D.C.D. Washington Capital Sites at Night Bicycle Tour.22. What will you do on the Capital City Bike Tour?A. Meet famous people.B. Go to a national park.C. Visit well-known museums.D. Enjoy interesting stories.23. Which of the following does

    152、the bicycle tour at night provide?A. City maps.B. Cameras.C. Meals.D. Safety lights.【文章大意】本文是一篇广告应用文。文章介绍了骑自行车到Washington, D.C.旅游的四种路线的相关行程及注意事项。21. A 【解析】细节理解题。根据文章Cherry Blossom Bike Tour in Washington, D.C.中的Reserve your spot before availability可知,这个骑行项目需要提前预约。故选A。22.D 【解析】细节理解题。根据文章Capital City

    153、Bike Tour in Washington, D.C.中的Knowledgeable guides will entertain you with the most interesting stories about Presidents, Congress, memorials, and parks.可知,在这个活动中,你可以享受有趣的故事。故选D。23.D 【解析】细节理解题。根据文章Washington Capital Sites at Night Bicycle Tour中的All riders are equipped with reflective vests and safe

    154、ty lights.可知,所有骑行者都要装备反光背心和安全手电筒。故选D。【点睛】本篇文章最容易出错的题是21题,究其原因是不熟悉词汇reserve的词义:预约。in advance意为:提前。因此,高考前熟悉词汇和短语是重中之重的事情。Reserve your spot before availability and the cherry blossoms disappear在有效期和樱花消失前预约。2. 【2018全国卷II,A】Summer ActivitiesStudents should read the list with their parents/careers, and se

    155、lect two activities they would like to do. Forms will be available in school and online for them to indicate their choices and return to school. Before choices are finalised, parents/careers will be asked to sign to confirm their childs choices.ActivityDescriptionMember of staffCostOutdoor Adventure

    156、 (OUT)Take yourself out of your comfort zone for a week, discover new personal qualities, and learn new skills. You will be able to take part in a number of activities from canoeing to wild camping on Dartmoor. Learn rock climbing and work as a team, and enjoy the great outdoor environment.Mr. Cleme

    157、ns140WWI Battlefields and Paris(WBP)On Monday we travel to London. After staying overnight in London, we travel on Day 2 to northern France to visit the World War I battlefields. On Day 3 we cross into Belgium. Thursday sees us make the short journey to Paris where we will visit Disneyland Paris par

    158、k, staying until late to see the parade and the fireworks. Our final day, Friday, sees us visit central Paris and tour the main sights.Mrs. Milson425CraftyFoxes(CRF)Four days of product design centred around textiles. Making lovely objects using recycled and made materials. Bags, cushions and decora

    159、tions.Learn skills and leave with modern and unusual textiles.Mrs. Goode30Potty about Potter(POT)Visit Warner Bros Studio, shop stop to buy picnic, stay overnight in an approved Youth Hostel in Streatley-on -Thames, guided tour of Oxford to see the film locations, picnic lunch outside Oxfords Christ

    160、church, boating on the River Cherwell through the University Parks, before heading back to Exeter.Miss Drake15021. Which activity will you choose if you want to go camping?A. OUT.B. WBP.C. CRF.D. POT.22. WhatwillthestudentsdoonTuesdaywithMrs.Wilson?A. TraveltoLondon.B. Seeaparadeandfireworks.C. Tour

    161、centralParis.D. VisittheWWIbattlefields.23. HowlongdoesPottyaboutPotterlast?A. Twodays.B. Fourdays.C. Fivedays.D. Oneweek.【语篇解读】本文是一篇广告布告类说明文。文中讲述了家长和孩子一起挑选可以参加的活动。文中分别对这些活动的名称,活动内容,活动特色和活动组织工作人员还有活动的价格进行了详细的描述。21.A 【解析】细节理解题。根据题干中的go camping,我们可以迅速浏览到第一个活动当中的wild camping (野外露营)这个关键信息。故选A。22.D 【解析】细

    162、节理解题。 根据题干中的with Wilson,我们锁定在第二个活动;根据On Monday we travel to London. After staying overnight in London, we travel on Day 2 to northern France to visit the World War I battlefields.可知,星期一是去伦敦并在伦敦住一夜,第二天也就是星期二到法国北部参观一站战场。故选D 。23.A 【解析】细节理解题。根据题干中的信息Potty about Potter last我们从最后一种活动来寻找答案。关键信息overnight意为“

    163、一夜的逗留”。故这个活动是持续两天。故选A。点睛:做广告布告类说明文题型时一定要先看题干,再从文中找答案。我们可以清楚的看到:这三道题是互相之间没有联系的并且都是根据题干中的关键信息就可以锁定某一段落直接找答案的。3. 【2018全国卷III,A】Welcome to Holker Hall & GardensVisitor InformationHow to Get to HolkerBy Car: Follow brown signs on A590 from J36, M6. Approximate travel times: Windermere-20 minutes, Kendal-

    164、25 minutes, Lancaster-45 minutes, Manchester-1 hour 30 minutes.By Rail: The nearest station is Cark-in-Cartmel with trains to Carnforth, Lancaster and Preston for connections to major cities & airports.Opening TimesSunday-Friday (closed on Saturday)11:00 am-4:00pm, 30th March-2nd November.Admission

    165、ChargesHall & GardensGardensAdults:12.008.00Groups:9.005.50Special EventsProducers Market 13th AprilJoin us to taste a variety of fresh local food and drinks. Meet the producers and get some excellent recipe ideas.Holker Garden Festival 30th May The event celebrates its 22nd anniversary with a great

    166、 show of the very best of gardening, making it one of the most popular events in gardening.National Garden Day 28th AugustHolker once again opens its gardens in aid of the disadvantaged. For just a small donation you can take a tour with our garden guide.Winter Market 8th NovemberThis is an event fo

    167、r all the family. Wander among a variety of shops selling gifs while enjoying a live music show and nice street entertainment.21. How long does it probably take a tourist to drive to Holker from Manchester?A.20 minutes.B.25 minutes.C.45 minutes.D.90 minutes.22.How much should a member of a tour grou

    168、p pay to visit to Hall & Gardens?A.l2.00.B. 9.00.C. 8.00.D. 5.50.23.Which event will you go to if you want to see a live music show? A. Producers Market.B. Holker Garden Festival.C. National Garden Day.D. Winter Market.【文章大意】文章为旅游指南。文章主要介绍了去Holker Hall& Garden 旅游的相关信息,如:出行方式,开放时间,旅行费用以及主要活动等。21.D 【解

    169、析】细节理解题。根据第一段How to Get to Holker中By car里Approximate travel times后面内容可知,从Manchester到Holker要用1 hour and 30 minutes,即90分钟,故选D。22.B 【解析】细节理解题。根据Admission Charges可知,团体中的一员去Hall & Gardens 需要支付9英镑。故选B。23.D 【解析】细节理解题。根据文章最后一段Winter Market中最后一句Wander among a variety of shops selling gifts while enjoying a l

    170、ive music show and nice street entertainment.可知,如果想去看现场表演需要去Winter Market。故选D。【点睛】文章主题和中心思想的阐述往往需要大量细节信息的支持,这些细节对于理解全文内容至关重要,同时也是归纳和概括文章中心思想的基础。命题人往往会要求考生根据不同的要求阅读文章,以获得某些特定的信息,或准确地寻求所需的细节,并对细节进行直接或间接辨认和理解。文章细节的理解可以细化为:(1)一一对应型。(2)语言转述型。(3)语意理解型。(4)是非辨别型。(5)事实排序型。此题中的三题全为细节理解题。细节理解题首先要根据题干准确定位信息句,其次

    171、要对信息句进行准确的理解和判断,如第一题为转述型,1 hour and30 minutes,即90分钟。第二题和第三题则为简单的一一对应型,只要找到信息句即可得出答案。4. 【2018天津卷,A】Fire Prevention InformationThe University of Adelaide employs a full-time staff of fire prevention professionals. They inspect all campus buildings and test and maintain all sprinkler(喷水灭火装置) systems, f

    172、ire alarms, and fire extinguishers (灭火器). They also provide educational programs on fire safety in the residence halls. Whenever you move to a new area, you should locate the fire alarm pull stations and the two exits nearest your room.Fire AlarmsThe floors of all campus buildings are equipped with

    173、manual(手动的) fire alarm systems which include fire alarm pull stations and pipes. Most are also equipped with automatic fire alarm systems consisting of heat detectors, smoke detectors and sprinklers. For your safety, never tamper with(胡乱摆弄) these systems. False fire alarms are illegal and may lead t

    174、o imprisonment.Fire DrillsA fire drill will be conducted in your residence hall every semester. During a fire drill, please do the following:Take your room key and ID, close and lock the door to your room.Exit immediately from the nearest emergency exit; do not use a lift.Meet outside of your reside

    175、nce hall and wait for further instructions.Fire ExtinguishersFire extinguishers are located on each floor and in each apartment. Use a fire extinguisher only if you have been trained to do so. Irresponsible use of a fire extinguisher can create a dangerous situation for other residents and could res

    176、ult in damage to personal property. Misuse of a fire extinguisher will result in fines.Smoke DetectorsA smoke detector is on the ceiling in your room. Some buildings also have heat detectors on the ceilings. Do the following to ensure the safe operation of your smoke detector:If your smoke detector

    177、is working properly, the red light should be on. If the red light is not blinking(闪动), contact residence hall staff immediately.Do not cover or block your smoke detector in any way.If a smoke detector sets off an alarm and there is no fire or smoke, inform your hall staff.36. What is the main duty o

    178、f the fire prevention professionals?A. To provide part-time jobs for students.B. To lead the students to the nearest exits.C. To check and maintain fire prevention equipment.D. To train teachers to be fire prevention professionals.37. What do the automatic fire alarm systems include?A. Pipes and smo

    179、ke detectors.B. Smoke detectors and sprinklers.C. Fire alarm pull stations and pipes.D. Sprinklers and fire alarm pull stations.38. In a fire drill, the students should _.A. rush quickly to a liftB. gather at the nearest exitC. shut the door and leave at onceD. wait for instructions in the hall39. W

    180、hat do we know about the use of fire extinguishers?A. Using them wrongly results in punishment.B. Irresponsible use of them can damage them.C. Improper use of them can destroy the apartment.D. Using them without a trainer present is forbidden.40. To ensure the safe operation of the smoke detector, o

    181、ne should_.A. contact the hall staff regularlyB. cover the things that burn easilyC. start the smoke detector in a fireD. make certain the red light is working【答案】36. C 37. B 38. C 39. A 40. D【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要从火警、消防训练、灭火器和烟雾探测器的使用等方面介绍了一些防火信息。36.C 【解析】细节理解题。根据文章第一段They inspect all campus buildings

    182、 and test and maintain all sprinkler(喷水灭火装置)systems fire alarms and fire extinguishers (灭火器).可知,专职消防人员主要职责是检查、测试和维护所有的校园建筑物防火装备。故选C。37.B 【解析】细节理解题。根据文章Fire Alarms中的句子Most are also equipped with automatic fire alarm systems consisting heat detectors, smoke detectors and sprinklers.可知,火灾自动报警系统由热探测器、烟雾

    183、探测器和喷头组成。故选B。38.C 【解析】细节理解题。根据文章Fire Drills中的句子Take your room key and ID, close and lock the door to your room.和Exit immediately from the nearest emergency exit do not use a lift.可知,在消防演习中,学生锁好门并立即从最近的紧急出口离开。故选C。39.A 【解析】细节理解题。根据文章Fire Extinguishers中的句子Misuse of a fire extinguisher will result in fi

    184、nes.可知,误用灭火器会导致罚款。故选A。40.D 【解析】细节理解题。根据文章Smoke Detector中的句子If your smoke detector is working properly, the red light should be on. If the red light is not blinking(闪动),contact residence hall staff immediately.可知,烟雾探测器是否安全运行,看红灯是否闪动。故选D。点睛:文章内容较为简单,集中考查细节题,对此类题型,考生可以首先从问题中找到关键词然后以此为线索,运用略读及查阅的技巧在文中迅速

    185、寻找这一细节找到后再把这一部分内容仔细阅读一遍,仔细比较所给选项与文中细节的细微区别。如小题3中C选择项中leave at once与文中的Exit immediately表达的同一个意思;小题4中考生要理解文中fines(罚款)是A选择项中punishment(惩罚)的一种,这些都考生需要比较它们之间的细微区别。5. 【2018江苏卷,A】The Metropolitan Museum of Art1000 Fifth Avenue New York, NY 10028211-535-7710 www.metmuseum.orgEntrancesFifth Avenue at 82nd St

    186、reetHoursOpen 7 days a week.Sunday-Thursday 10:00-17:30Friday and Saturday 10:00-21:00Closed Thanksgiving Day, December 25, January 1, and the first Monday in May.Admission$25.00 recommended for adults, $12.00 recommended for students, includes the Main Building and The Cloisters(回廊)on the same day;

    187、 free for children under 12 with an adult.Free with AdmissionAll special exhibitions, as well as films, lectures, guided tours, concerts, gallery talks, and family/childrens programs are free with admission.Ask about todays activities at the Great Hall Information Desk.The Cloisters Museum and Garde

    188、nsThe Cloisters museum and gardens is a branch of The Metropolitan Museum of Art devoted to the art and architecture of Europe in the Middle Ages. The extensive collection consists of masterworks in sculpture, colored glass, and precious objects from Europe dating from about the 9th to the 15th cent

    189、ury.Hours: Open 7 days a week.March-October 10:00-17:15November-February 10:00-16:45Closed Thanksgiving Day, December 25, and January 1.56. How much may they pay if an 11-year-old girl and her working parents visit the museum?A. $12.B. $37.C. $ 50.D. $ 6257. The attraction of the Cloisters museum an

    190、d gardens lies in the fact that _.A. it opens all the year roundB. its collections date from the Middle AgesC. it has a modern European-style gardenD. it sells excellent European glass collections【文章大意】本文为旅游指南。文章主要介绍了The Metropolitan Museum of Art 的地理位置,开放时间,门票收取,展出内容以及分馆The Cloisters Museum and Gar

    191、dens的相关情况。56.C 【解析】数字计算题。根据admission 部分$25 recommended for adults,$12recommended for students,free for children under 12 with an adult 可知11岁的女孩和她父母去参观博物馆只需付两个成人的票价即252=50,故答案为C。57. B 【解析】细节理解题。根据文章The Cloisters Museum and Gardens 部分the extensive collection consists of masterworks in sculpture, color

    192、ed glass, and precious objects from Europe dating from about the 9th to the 15th century.可以得知,The Cloisters Museum and Gardens的吸引人的地方在于它的中古时期的收藏品,故选B。点睛:文章主题和中心思想的阐述往往需要大量细节信息的支持,这些细节对于理解全文内容至关重要,同时也是归纳和概括文章中心思想的基础。命题人往往会要求考生根据不同的要求阅读文章,以获得某些特定的信息,或准确地寻求所需的细节,并对细节进行直接或间接辨认和理解。文章细节的理解可以细化为:(1)一一对应型。答

    193、案与题目在表达形式和意义上直接吻合,一一对应,一目了然。属于浅层次的阅读试题,分数比例较少。(2)语言转述型。这是一类间接事实细节题,答案与题目在意义上从分运用了词义之间的转述关系,即正确选项是原文有关词语和句子的另类表达。属于中档难度题,分数比例较大。(3)语意理解型。这是一类深层事实细节理解题,答案与题目之间存在着一定的逻辑联系,这种联系需要建立在事实的基础上通过上、下文来进行判断、分析、归纳和整合,才能得出正确答案。属于较高难度的事实细节题。(4)是非辨别型。这是一类综合事实细节题,出题形式常常是“三正一误”(三项正确,只有一项不符合原文内容)或“三误一正”(三项错误,只有一项符合原文内

    194、容)。(5)事实排序型。这是一类运用多项事实进行排序的事实细节题,要求根据动作发生的先后顺序、时间顺序或者句子之间的逻辑关系,找出时间发生,发展的正确顺序。本题中两题皆为细节理解题,其中第一题为语义理解题,根据文章中admission部分的信息,通过计算很容易得出答案。而第二题也属于语义理解题。根据最后一部分中the extensive collection consists of masterworks in sculpture, colored glass, and precious objects from Europe dating from about the 9th to the

    195、15th century.可以推出其收藏品主要是中国时期的。6. 【2018北京卷,B】Find Your Adventure at the Space and Aviation(航空) CenterIf youre looking for a unique adventure, the Space and Aviation Center (SAC) is the place to be. The Center offers programs designed to challenge and inspire with hands-on tasks and lots of fun. More

    196、than 750,000 have graduated from SAC, with many seeking employment in engineering, aviation, education, medicine and a wide variety of other professions. They come to camp, wanting to know what it is like to be an astronaut or a pilot, and they leave with real-world applications for what theyre stud

    197、ying in the classroom. For the trainees, the programs also offer a great way to earn merit badges(荣誉徽章). At Space Camp, trainees can earn their Space Exploration badge as they build and fire model rockets, learn about space tasks and try simulated(模拟) flying to space with the crew from all over the

    198、world. The Aviation Challenge program gives trainees the chance to earn their Aviation badge. They learn the principles of flight and test their operating skills in the cockpit(驾驶舱) of a variety of flight simulators. Trainees also get a good start on their Wilderness Survival badge as they learn abo

    199、ut water- and land-survival through designed tasks and their search and rescue of downed pilot. With all the programs, teamwork is key as trainees learn the importance of leadership and being part of a bigger task. All this fun is available for ages 9 to 18. Families can enjoy the experience togethe

    200、r, too, with Family Camp programs for families with children as young as 7. Stay an hour or stay a week there is something here for everyone!For more details, please visit us online at www. oursac. com. 40. Why do people come to SAC?A. To experience adventures. B. To look for jobs in aviation. C. To

    201、 get a degree in engineering. D. To learn more about medicine. 41. To earn a Space Exploration badge, a trainee needs to . A. fly to spaceB. get an Aviation badge firstC. study the principles of flightD. build and fire model rockets42. What is the most important for trainees?A. Leadership. B. Team s

    202、pirit. C. Task planning. D. Survival skills. 【文章大意】本文为说明文。文章主要介绍了宇航中心培训项目简介,命题时从读者的真实需求出发,着重考查培训项目的相关内容和特点。激发考生的航天梦想,探险精神和团队合作精神。40.A 【解析】细节理解题。根据文章第一段第一句If youre looking for a unique adventure, the Space and Aviation Center (SAC) is the place to be. 可知,人们来SAC是为了寻找与众不同的冒险体验,故选A。41.D 【解析】细节理解题。根据文章第三

    203、段At Space Camp, trainees can earn their Space Exploration badge as they build and fire model rockets, learn about space tasks and try simulated(模拟) flying to space with the crew from all over the world. 可知,要想获得太空探险徽章需要建造和发射火箭模型,学习空间任务,尝试与飞行员模拟太空飞行等,故选D。42.B 【解析】细节理解题。根据文章第四段With all the programs, te

    204、amwork is key as trainees learn the importance of leadership and being part of a bigger task. 可知,对于受训者来说,团队合作是关键,故团队精神是最重要的,故选B。点睛:文章主题和中心思想的阐述往往需要大量细节信息的支持,这些细节对于理解全文内容至关重要,同时也是归纳和概括文章中心思想的基础。命题人往往会要求考生根据不同的要求阅读文章,以获得某些特定的信息,或准确地寻求所需的细节,并对细节进行直接或间接辨认和理解。文章细节的理解可以细化为:(1)一一对应型。(2)语言转述型。(3)语意理解型。(4)是非

    205、辨别型。(5)事实排序型。此题中的三题都是细节理解题。解题关键是首先要根据题干准确定位信息句,其次要对信息句进行准确的理解和判断,此题的三小题均为一一对应型,只要找准信息句,一一对应即可得出答案。而第二小题也可以用排除法,如文章第三段At Space Camp, trainees can earn their Space Exploration badge as they build and fire model rockets, learn about space tasks and try simulated(模拟) flying to space with the crew from all over the world. 提到,要想获得太空探险徽章需要建造和发射火箭模型,学习空间任务,尝试与飞行员模拟太空飞行等,选项ABC都是歪曲事实,所以只有D正确.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2022三年高考英语真题分项汇编 专题10 阅读理解应用文.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-583870.html
    相关资源 更多
  • 专题6.22 相似三角形的性质(巩固篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学下册基础知识专项讲练(苏科版).docx专题6.22 相似三角形的性质(巩固篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学下册基础知识专项讲练(苏科版).docx
  • 专题6.22 反比例函数(折叠问题)(培优篇)(专项练习)-2022-2023学年八年级数学下册基础知识专项讲练(浙教版).docx专题6.22 反比例函数(折叠问题)(培优篇)(专项练习)-2022-2023学年八年级数学下册基础知识专项讲练(浙教版).docx
  • 专题6.22 一次函数与二元一次方程(知识梳理与考点分类讲解)-2023-2024学年八年级数学上册基础知识专项突破讲与练(苏科版).docx专题6.22 一次函数与二元一次方程(知识梳理与考点分类讲解)-2023-2024学年八年级数学上册基础知识专项突破讲与练(苏科版).docx
  • 专题6.22 《反比例函数》全章复习与巩固(巩固篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学上册基础知识专项讲练(北师大版).docx专题6.22 《反比例函数》全章复习与巩固(巩固篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学上册基础知识专项讲练(北师大版).docx
  • 专题6.21 相似三角形的性质(基础篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学下册基础知识专项讲练(苏科版).docx专题6.21 相似三角形的性质(基础篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学下册基础知识专项讲练(苏科版).docx
  • 专题6.21 反比例函数(折叠问题)(综合篇)(专项练习)-2022-2023学年八年级数学下册基础知识专项讲练(浙教版).docx专题6.21 反比例函数(折叠问题)(综合篇)(专项练习)-2022-2023学年八年级数学下册基础知识专项讲练(浙教版).docx
  • 专题6.21 《反比例函数》全章复习与巩固(基础篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学上册基础知识专项讲练(北师大版).docx专题6.21 《反比例函数》全章复习与巩固(基础篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学上册基础知识专项讲练(北师大版).docx
  • 专题6.20 相似三角形的性质(知识讲解)-2022-2023学年九年级数学下册基础知识专项讲练(苏科版).docx专题6.20 相似三角形的性质(知识讲解)-2022-2023学年九年级数学下册基础知识专项讲练(苏科版).docx
  • 专题6.20 反比例函数和一次函数综合(培优篇)(专项练习)-2022-2023学年八年级数学下册基础知识专项讲练(浙教版).docx专题6.20 反比例函数和一次函数综合(培优篇)(专项练习)-2022-2023学年八年级数学下册基础知识专项讲练(浙教版).docx
  • 专题6.20 《反比例函数》全章复习与巩固(知识讲解)-2022-2023学年九年级数学上册基础知识专项讲练(北师大版).docx专题6.20 《反比例函数》全章复习与巩固(知识讲解)-2022-2023学年九年级数学上册基础知识专项讲练(北师大版).docx
  • 专题6.2 期末押题卷(沪科版)(原卷版).docx专题6.2 期末押题卷(沪科版)(原卷版).docx
  • 专题6.2 普查和抽样调查(培优分阶练)(解析版).docx专题6.2 普查和抽样调查(培优分阶练)(解析版).docx
  • 专题6.2 数量积及最值(范围)问题(原卷版).docx专题6.2 数量积及最值(范围)问题(原卷版).docx
  • 专题6.2 数据的收集与整理(全章分层练习)(基础练)-2023-2024学年七年级数学上册基础知识专项突破讲与练(北师大版).docx专题6.2 数据的收集与整理(全章分层练习)(基础练)-2023-2024学年七年级数学上册基础知识专项突破讲与练(北师大版).docx
  • 专题6.2 图形的相似(全章分层练习)(基础练)-2023-2024学年九年级数学下册全章复习与专题突破讲与练(苏科版).docx专题6.2 图形的相似(全章分层练习)(基础练)-2023-2024学年九年级数学下册全章复习与专题突破讲与练(苏科版).docx
  • 专题6.2 反比例函数(基础篇)(专项练习)-2022-2023学年八年级数学下册基础知识专项讲练(浙教版).docx专题6.2 反比例函数(基础篇)(专项练习)-2022-2023学年八年级数学下册基础知识专项讲练(浙教版).docx
  • 专题6.2 反比例函数的实际应用(知识解读)-2022-2023学年九年级数学上册《同步考点解读•专题训练》(北师大版).docx专题6.2 反比例函数的实际应用(知识解读)-2022-2023学年九年级数学上册《同步考点解读•专题训练》(北师大版).docx
  • 专题6.2 反比例函数的实际应用(专项训练)(解析版).docx专题6.2 反比例函数的实际应用(专项训练)(解析版).docx
  • 专题6.2等差数列(原卷版).docx专题6.2等差数列(原卷版).docx
  • 专题6.2等差数列(解析版).docx专题6.2等差数列(解析版).docx
  • 专题6.1小题易丢分期末考前必做选择30题(提升版) 【苏科版】(解析版).docx专题6.1小题易丢分期末考前必做选择30题(提升版) 【苏科版】(解析版).docx
  • 专题6.1反比例函数新版初中北师大版数学9年级上册同步培优专题题库(教师版) .docx专题6.1反比例函数新版初中北师大版数学9年级上册同步培优专题题库(教师版) .docx
  • 专题6.19 反比例函数中的几何模型(专项练习)-2022-2023学年九年级数学上册基础知识专项讲练(北师大版).docx专题6.19 反比例函数中的几何模型(专项练习)-2022-2023学年九年级数学上册基础知识专项讲练(北师大版).docx
  • 专题6.18 探索三角形相似的条件(培优篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学下册基础知识专项讲练(苏科版).docx专题6.18 探索三角形相似的条件(培优篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学下册基础知识专项讲练(苏科版).docx
  • 专题6.18 反比例函数解题方法-设参求值(巩固篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学上册基础知识专项讲练(北师大版).docx专题6.18 反比例函数解题方法-设参求值(巩固篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学上册基础知识专项讲练(北师大版).docx
  • 专题6.18 反比例函数和一次函数综合(基础篇)(专项练习)-2022-2023学年八年级数学下册基础知识专项讲练(浙教版).docx专题6.18 反比例函数和一次函数综合(基础篇)(专项练习)-2022-2023学年八年级数学下册基础知识专项讲练(浙教版).docx
  • 专题6.17 探索三角形相似的条件(巩固篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学下册基础知识专项讲练(苏科版).docx专题6.17 探索三角形相似的条件(巩固篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学下册基础知识专项讲练(苏科版).docx
  • 专题6.17 一次函数的图象(直通中考)(培优练)-2023-2024学年八年级数学上册基础知识专项突破讲与练(苏科版).docx专题6.17 一次函数的图象(直通中考)(培优练)-2023-2024学年八年级数学上册基础知识专项突破讲与练(苏科版).docx
  • 专题6.16 探索三角形相似的条件(基础篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学下册基础知识专项讲练(苏科版).docx专题6.16 探索三角形相似的条件(基础篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学下册基础知识专项讲练(苏科版).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1