2022版新教材高中英语 UNIT 4 ADVERSITY AND COURAGE Section Ⅳ Expanding Your World基础训练(含解析)新人教版选择性必修第三册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新教材高中英语 UNIT ADVERSITY AND COURAGE Section Expanding Your World基础训练含解析新人教版选
- 资源描述:
-
1、Expanding Your World. 单句语法填空1.Since I have worked as a volunteer in different activities, I believe that I am qualified (qualify) for the position you advertised for.2.She sank (sink) back into her seat, exhausted.3.They showed great perseverance (persevere) in the face of difficulty.4.Both sides me
2、t in order to try to resolve (resolution) their differences.5.The children had suffered cruelty (cruel) and neglect.6.The invention would have a wide range of applications (apply) in industry.7.Activities all take place under the guidance of an experienced tutor.8.Dirty streets and homelessness are
3、no advertisement (advertise) for a prosperous society. 同义替换cosy; unfortunately; be enthusiastic about; commitment; thorough; abandon; under ones guidance; odd1.The baby had been deserted by its mother. abandoned 2.Martin would be a good judge, I thought. He was calm and careful. thorough 3.I am look
4、ing forward to working with her help. under her guidance 4.He was injured in the first game and unluckily missed the final. unfortunately 5.The sponsor was interested in the concert venue. was enthusiastic about 6.What she did was unforgivable, but the strange thing was that he didnt seem to mind. o
5、dd 7.On a summer evening in Beijing in 2008, all those long, hard hours of work and devotion finally bore fruit. commitment 8.Its such a comfortable bed. cosy . 完成句子1.虽然线上展览也很真实, 但亲自参观博物馆真的是太棒了。(there is nothing like)While online exhibitions also look real, theres nothing like visiting the museum in
6、 person.2.如果那时我们被发现了, 我不知道我们会有什么后果。(含蓄虚拟语气)If we had been spotted at that point, I dont know what would happen to us.3.如果他们花很长时间谈论一幅你不感兴趣的画会怎么样呢?(what if) What if they talked for a long time about a painting you werent interested in?素养综合练. 阅读理解(2020黑龙江哈尔滨第六中学高二上期末)Born blind is tough in any case. Bu
7、t things were even harder for Srikanth Bolla who was born in a small village in India, where the common belief was that kids with disabilities were “of no use” and therefore, better off dead. Fortunately, Srikanths parents loved their son and refused to give him up. Instead, they encouraged the blin
8、d boy to dream big and reach for the star.Srikanth did not disappoint his parents. The now twenty-four-year-old man is the founder and CEO of Bollant Industries.Of course, getting here was not easy. Being both blind and poor meant that Srikanth had to face hard challenges. As a young boy, Srikanth a
9、ttended a regular school near his home. Unfortunately, the students and teachers didnt quite like him because of his disability. As a result, the young boy was largely ignored and often spent the entire day alone.Concerned that this would hold back Srikanths development, his family decided to send h
10、im to a special school in Hyderabad. Sure enough, the young boy soon rose to the top of his class, earning awards in speech and debate competitions. But Srikanth was prevented from studying sciences when he reached the 10th grade, because it was thought too “dangerous” for a blind student. Not wanti
11、ng to give up, Srikanth took legal actions and became the first blind student in the country to be allowed to study sciences.Later, after graduating from the Massachusetts Institute of Technology, Srikanth set up Bollant Industries in 2012. For just four years, it has become a powerhouse with over 4
12、50 employees,70% of whom are physically challenged.Being disabled doesnt mean being unable. “If the world looks at me and says, Srikanth, you can do nothing, I will look back at the world and say I can do anything,” says the young man.1.Why was Srikanth sent to a special school?A.His parents became
13、richer than before.B.He could be treated equally there.C.This school was free for disabled students.D.He was sent away by the regular school.2.What can we know about Srikanth from the text?A.He was born in a poor village.B.He cared about disabled people.C.His parents were strict with him in his stud
14、y.D.He was loved by the villagers when he was young.3.What words can best describe Srikanth?A.Intelligent and determined.B.Active and honest.C.Patient and careful.D.Kind but stubborn.4.What can be the best title for the text?A.Chances Are EverywhereB.No Challenges, No SuccessC.A Big Dream Makes a Di
15、fferenceD.Disability Doesnt Mean Being Unable 答案:1.B 解析:1.语篇解读本文是一篇记叙文。印度的Srikanth Bolla先天性失明, 但他的父母并没有放弃他, 而是培养他立志求学, 最终他学业有成并创立了自己的公司。【命题立意】推理判断题。【解题思路】根据第三段中的 Unfortunately, the students and teachersalone. 以及第四段第一句Concerned that this woulda special school in Hyderabad. 可知, 家人因为担心他在普通学校受到的冷落会影响他,
16、所以决定送他去特殊学校, 故可推测他在特殊学校可以受到平等对待, 所以B项正确。答案:2.B 解析:2.【命题立意】推理判断题。【解题思路】根据第五段中的70% of whom are physically challenged 可知 Srikanth很关心残疾人, 故选择B项。答案:3.A 解析:3.【命题立意】推理判断题。【解题思路】根据Srikanth求学的波折经历可知他意志坚定, 根据Srikanth 在学业和商业上的成功可知他富有智慧, 所以A项正确。答案:4.D 解析:4.【命题立意】主旨大意题。【解题思路】根据文章讲述的Srikanth的励志经历和最后一段中的总结全篇的中心句 B
17、eing disabled doesnt mean being unable. 可知D项是最佳标题。深度解析词汇积累1. challenge n.挑战 2. ignore vt.忽视, 不理会3. debate n.辩论 4. competition n.竞赛难句分析原句:But things were even harder for Srikanth Bolla who was born in a small village in India, where the common belief was that kids with disabilities were “of no use” a
18、nd therefore, better off dead. 但是对于出生在印度的一个小村庄的Srikanth Bolla来说, 情况甚至更糟糕, 那里普遍的观念是残疾孩子“没有用”, 因此, 不如死了算了。分析:本句是主从复合句。who引导定语从句, 修饰先行词Srikanth Bolla; where引导非限制性定语从句, 修饰先行词village。. 七选五(2020广东汕头金山中学高二期中)How you talk to yourself about events, experiences and people plays a large role in shaping how you
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-728483.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
