分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 39

类型7_7、湖南省长郡中学2021-2022学年高一下学期期中考试英语试题.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:777195
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:39
  • 大小:146.42KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    _7 湖南 省长 中学 2021 2022 学年 一下 学期 期中考试 英语试题
    资源描述:

    1、长郡中学20212022学年度高一第二学期期中考试英语时量:120分钟 满分:100分第一部分 听力(共两节,满分10分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题0.5分,满分2.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C。1. What can we learn about t

    2、he man?A. Hes worried about his health. B. Hes dissatisfied with his life. C. Hes giving the woman suggestions.2. What do we know about Tom?A. He is gifted at volleyball. B. He plays the violin very well. C. Hes a graduate of a famous college.3. What can we learn about the new law?A. Its about prote

    3、cting private cars. B. It benefits private car drivers. C. It will be passed soon.4. What can we learn about the woman?A. She was rejected by the drama society.B. She submitted an informal application.C. She was disappointed at the drama show.5. What are the speakers mainly talking about?A. How to k

    4、eep the normal order of society.B. How to improve communication skills.C. How to behave on the Internet.第二节 (共15小题;每小题0.5分,满分7.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is the woman busy doing?A. Dealing with

    5、her travel visa. B. Finding a UK school. C. Preparing for an interview.7. How does the woman feel now?A. Worried. B. Sad. C. Disappointed.听第7段材料,回答第8至10题。8. Which languages does the woman want to learn next year?A. German and French. B. French and Spanish. C. Spanish and Chinese.9. Who was born in E

    6、ngland?A. The womans mother. B. The womans grandmother. C. The womans grandfather.10. Why will the woman go to China?A. To find work. B. To have a holiday. C. To attend a course.听第8段材料,回答第11至13题。11. Why did the woman call the man?A. To ask about Tom. B. To talk about work. C. To know a customer.12.

    7、What did the man do yesterday morning?A. He did some research. B. He attended a meeting. C. He met some representatives.13. Who wrote the report?A. Alan. B. Iris. C. Tom.听第9段材料,回答第14至17题。14. Why does the woman recommend Lucys Cafe?A. Its very cheap. B. Its a vegetarian restaurant. C. It offers a who

    8、le range of foods.15. In which place can people enjoy a pleasant view of the river?A. Food Box. B. Lucys Cafe. C. Old Mill.16. What is a specialty of Food Box?A. Coffee. B. Meat. C. Mushroom soup.17. What is a problem for people who want to eat at the Four Seasons?A. Parking is difficult. B. The nei

    9、ghborhood is rough. C. The service is very slow.听第10段材料,回答第18至20题。18. What happened to several whale species in the last century?A. Their populations recovered.B. They were hunted near to extinction.C. They maintained the balance of the ecosystem.19. What can protected areas ensure?A. Less paper are

    10、 used. B. Water and food supplies are safe. C. The impact of human activities is removed.20. What difference will using less paper make?A. Itll contribute to creating protected areas.B. Itll affect the number of whales directly.C. Itll save animals.第二部分 阅读(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)阅读下列短文

    11、,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ATo attract more applicants, many schools now offer extra benefits to be enjoyed by all their students.Michigan Technological University in HoughtonTaking advantage of the cold winter weather, Michigan Technological University sets itself apart with its ski resort (胜地), Mon

    12、t Ripley, which is accessible (可使用的) and free for all students. Instead of hitting the campus gym, youll be able to get your exercise outside.University of Missouri in ColumbiaAt the University of Missouri, you can enjoy one of the best campus recreational centers in the country. It features an “ind

    13、oor beach” complete with a waterfall and a lazy river, as well as a full-service spa.New York University ManhattanIf youre a fan of museums, NYU is the perfect university for you. Not only will you be located in the heart of a city featuring some of the best museums in the world, but the university

    14、will provide you with free admission to many of them. These include the Museum of Modern Art, the Whitney Museum and the Frick Collection.Seton Hall University, South OrangeIf youre stressing out about the extra cost of technology when you start college, Seton Hall has something great to offer you:

    15、All incoming freshmen are given free computers through the universitys Mobile Computing Program. Then, after two years, they receive new, updated computers designed to carry them through graduation and beyond.High Point University in High PointIf you see yourself quickly tiring of dining-hall food,

    16、the university has a great option: a private steakhouse for students. Its a first-class restaurant, called 1924 PRIME.Students are allowed one five-course meal each week, which would normally amount to about $50. The campus also offers free ice cream from a campus ice-cream truck, a free movie theat

    17、er and a big store.1. What activity does Mont Ripley offer to students?A. Sailing.B. Skiing.C. Skating.D. Swimming.2. Which university are students likely to choose if they like visiting museums?A. New York University.B. Michigan Technological University.C. Seton Hall University.D. High Point Univer

    18、sity.3. What do we know about 1924 PRIME?A. It offers free meals to students.B. It opens one day each week.C. It is run by several students.D. It is a high-quality restaurant.BThe Olympic spirit is about a lot more than winning medals and setting records. Just look at the story of swimmer Eric Mouss

    19、ambani.The Equatoguinean found his passion for swimming shortly after high school. Unfortunately, football is far and away the most popular sport in Moussambanis home country. Living in such a football-crazed country, it was difficult for Moussambani to find a place to train consistently (持续地). Even

    20、tually, he found a 13-meter-sized hotel pool that he only had access to three hours a week. On days he could not use the pool, he trained in rivers.After about eight months of swimming, he gained entry into the 2000 Summer Olympics through a program where the International Olympic Committee gave wil

    21、d cards to developing nations to promote their sport further. In Sydney, Moussambani saw an Olympic-sized swimming pool for the first time, which was so big that Moussambani said he was “so scared” to compete in it.The day of the 100m freestyle came. Moussambani made an energetic start in the first

    22、50 meters, but in the final half of the race, he struggled to stay afloat (漂浮着), so much so that those on the sidelines considered jumping in and helping him out of the water. “It was then that I heard the crowd screaming and shouting, encouraging me to Go, go, go. It gave me the strength to finish,

    23、” Moussambani said.Moussambani finished the race with a time of 1:52.72, the slowest recorded time in Olympic history, but the fans did not care, cheering him as if he had broken the world record. “This is what the Olympics are all about,” a commentator said. “The most important thing in the Olympic

    24、 Games is not winning, but taking part. The essential thing in life is not defeating others, but fighting well,” he said.Moussambani serves as the national swim team coach for Equatorial Guinea now. Gone are the days when Equatoguinean swimmers needed to train in open water. They now have two Olympi

    25、c-sized swimming pools. Moussambani hopes to grow the sport in his country.4. Why did Moussambani fail to get proper swimming training?A. Swimming was not taken seriously in his country.B. Swimming in rivers appealed to him.C. He was busy with his schoolwork.D. He could not afford it.5. How did Mous

    26、sambani do in the race?A. He was too scared to swim.B. He quit at the first sign of trouble.C. He finished with great difficulty.D. He was pulled out of the water halfway.6. What did the commentator think of Moussambani?A. He showed the Olympic spirit.B. He was a talented swimmer.C. He disappointed

    27、his fans.D. He could have fought better.7. What does Moussambani wish to do now?A. Build some Olympic-sized swimming pools.B. Promote swimming in his country.C. Coach the national swim team.D. Win an Olympic medal.CA unique curved (弯曲的) barrier has been designed by researchers at Imperial College Lo

    28、ndon, who publish new findings in the journal Cities & Health on how the structure can protect people from the damaging effects of air pollution.The health concerns arising from lower air quality are more significant amongst lower-income communities which are more likely to be near roads with heavy

    29、traffic. Similarly, children are more readily exposed (接触) to air pollution simply because they live closer to the ground, where heavier pollutants settle over time.Dr Tilly Collins from Imperials Centre for Environmental Policy found this issue particularly worrying, especially after noticing the s

    30、evere pollution in the air while watching her child playing netball in a school playground alongside a busy London A-road. “I started researching the effect of walls along roads.” Dr Collins said. “It became evident that along the pedestrian (行人的) side of these roadside walls, there are vortexes (涡旋

    31、) where the air quality can actually be even worse as the pollutants get trapped in them.”Initially building off simple models, Dr Collins and Dr Huw Woodward, also from the Centre for Environmental Policy, explored ideas of urban design that would mitigate these vortex effects and improve air quali

    32、ty for pedestrians and especially children.Inspired by sound-walls alongside motorways in Germany and the Netherlands, the researchers found that curved structures would more effectively reflect pollutants back towards the roads and would very rapidly improve air quality for pedestrians in an inexpe

    33、nsive manner.When asked about the challenges faced during this project, Dr Collins said: “Initially, it was difficult to convince others to get on board. The focus is very much on successfully reducing smoke from cars, but there are things we can do now to protect our children.”“With increased atten

    34、tion being placed on the challenges associated with air pollution, there is a need for unique and effective urban design, and these curved barriers are able to handle these challenges head on, providing huge benefits to the general public,” said Marcus Grant, editor in chief of Cities & Health.8. Wh

    35、y are children more likely to be victims of air pollution?A. They are shorter in height.B. They have bigger airways.C. They tend to breathe more slowly.D. They like playing near busy roads.9. What does the underlined word “mitigate” in Paragraph 4 mean?A. Monitor.B. Reduce.C. Predict.D. Explain.10.

    36、What do we know about the researchers design?A. It can reduce smoke from cars greatly.B. It can benefit urban traffic in some way.C. It can limit pedestrians exposure to poor air.D. It can be used as sound-walls alongside motorways.11. What does Marcus Grant suggest about the project?A. It needs mor

    37、e attention from the public.B. It might come across many challenges.C. It is very likely to have a bright future.D. It should be expanded in more industries.DIm writing today from my balcony(阳台)in the Gothic Quarter of Barcelona. Its summertime. Its hot. Tourism is at its highest. I look out below a

    38、s selfie(自拍)sticks extend, sunburns worsen, and loudness takes over.Living in the Gothic Quarter has been one of the best, yet worst decisions Ive made while living in Barcelona. Im surrounded by beautiful architecture, fantastic shops are at my doorstep, and my favorite coffee shop is just around t

    39、he corner. However, also at my doorstep are hundreds of tourists.More than 30 million people visit Barcelona every year. But the city isnt developing well. Its dying. Financially, its doing well. However, the locals arent happy. Whats wrong? Landlords(房东)have realized theres more profit in Airbnb, s

    40、o when contracts come up for renewal, its common to find locals unable to pay up due to the increase in their rental prices. Locals dont dare visit its nearest beach Barceloneta once the weather warms up. A lot of stores have turned into souvenir(纪念品)shops. Living prices have increased while salarie

    41、s remain low.People arent sitting back and taking it, though. There are regular anti-tourism protests. The Barcelona City Council has felt pressure from the community to resist tourism. In 2017, a law was approved to control the amount of accommodation made available for tourists. It was hoped the l

    42、aw would distribute tourist accommodation more evenly across the city, placing less pressure on already heavily populated neighborhoods. However, many tourists who come to Barcelona are day-trippers, only crowding the citys streets. The councils efforts are not controlling tourism. Theyre only contr

    43、olling accommodation.If you want to visit Barcelona, consider avoiding May through August. Though Id argue Barcelona doesnt quite have an “off season”. Check out some of Catalonias other beautiful destinations: putting less pressure on Barcelona and benefiting smaller towns and cities economies. Lea

    44、rn some phrases in Catalan. It goes a long way towards showing respect. “Bon dia” instead of “buenos dias” and “adeu” rather than “adios”.12. Why does the author like the Gothic Quarter?A. It has good weather all year long.B. It gives her many conveniences of life.C. It makes a perfect location for

    45、taking selfies.D. It helps her make much money as a landlord.13. What does the author say about the 2017 law?A. It increases rental prices for the locals.B. It turns many visitors into day-trippers.C. It results in regular anti-tourism protests.D. It fails to control the number of visitors.14. What

    46、does the author intend to show in the last paragraph?A. Ways to boost Catalonias economies.B. Tips on journeying through Barcelona.C Respectful greetings used in Barcelona.D. Catalonias other beautiful destinations.15. What is the best title for the text?A. Tourism is killing Barcelona: A locals vie

    47、wB. Barcelonas must-go places: They are worth itC. Barcelona is to vote on Airbnb ban: Whose idea?D. Sustainable tourism in Barcelona: Who benefits?第二节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Top tips for students doing voluntary holiday workI have had some of the best and wors

    48、t experiences of my life doing volunteers projects. Having taken part in a few such programs before, here are some tips I have picked up._16_Many of these schemes are advertised on legal websites, but even these can have hosts who take advantage of them. These people will advertise something that si

    49、mply isnt true and when you arrive the arrangement may be different from what you expected.Choose somewhere with a lot of positive reviews.Many sites that advertise work projects have a space for reviews. Reviews tend to mean people have been there. _17_ Again, be cautious because reviews can be fak

    50、ed. Besides, what one person loves may not be your cup of tea.Bring a friend or a few._18_ And its good to have a partner if you end up in a difficult situation. Try to find a friend with some good skills to travel with you. Trade skills can be very useful._19_In one place where I volunteered, a tea

    51、m member complained about having to work a few hours a day. He didnt seem to realize it was a small(or no)price to pay to live in a hotel with food and a swimming pool for free.If you find a good place, dont move on too soon.If you like the work and youre getting free food and accommodation, why lea

    52、ve? _20_Anyway, volunteering is an amazing experience. Enjoy it.A. Only go if you intend to work.B. Learn the language of where you are going.C. It can be nice to have a familiar face around.D. And positive reviews indicate people enjoyed it.E. The grass isnt always greener on the other side.F. Dont

    53、 believe everything you read on the Internet.G. People are likely to ask you to help them with their projects.第三部分 语言运用(共两节,满分25分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Two dolphins race around in a big pool in the Ocean Park. The smaller dolphin, Grace, shows off a few of he

    54、r _21_, turning around and waving hello to the _22_. The most amazing thing about her, however, is that shes even swimming at all. She doesnt have a _23_.Grace lost her tail as a baby when she _24_ in a fish trap. When the dolphin arrived at the Ocean Park in December 2005, she was _25_ for her life

    55、. Over the past six years, she has learned to swim without her tail. Grace _26_ herself to move another waylike a fish! She pushes herself _27_ through the water by moving her peduncle(背鳍)from side to side.The _28_ put harmful pressure on Graces backbone So a company _29_ to create a man-made tail f

    56、or her. The tail had to be _30_ enough to stay on Grace as she swam but soft enough that it wouldnt _31_ her.The first time Grace wore the man-made tail, she soon _32_ it off and let it sink to the bottom of the pool. Now, she is still learning to use the tail. This month, Grace will star in Dolphin

    57、 Tale, a film that focuses on her _33_ and recovery. Her progress has inspired more than just a new movie. Many people travel from near and far to _34_ her. Seeing Grace swim with her man-made tail gives people so much _35_.21. A. hobbiesB. tricksC. inventionsD. greetings22. A. crowdB. keepersC. par

    58、tnerD. enemies23. A. choiceB. tailC. babyD. head24. A. was lostB. turned upC. got caught upD. stayed up25. A. fightingB. waitingC. caringD. longing26. A. exploredB. taughtC. ledD. caused27. A. upwardB. downwardC. backwardD. forward28. A. ideaB. attemptsC. movementsD. success29. A. pretendedB. offere

    59、dC. happenedD. managed30. A. bigB. longC. cuteD. strong31. A. hurtB. annoyC. embarrassD. kill32. A. tookB. preferredC. shookD. cut33. A. rangeB. behaviorC. natureD. rescue34. A. helpB. foolC. meetD. approach35. A. courageB. experienceC. funD. equipment第二节 (共10小题;每小题1分,满分10分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当单词或括号内单词

    60、的正确形式。In late August, 2005, Hurricane Katrina, one of the most _36_ (destroy) hurricanes in American history, hit the south-eastern parts of the country.It began on August 23, causing only slight damage in the beginning. But it soon _37_ (grow) to be a Category 5 hurricane over the warm waters of th

    61、e Gulf of Mexico, causing severe damage along its path.New Orleans, a city _38_ was built largely below sea level, was worst hit. In _39_ (react) to the coming hurricane, the city government gave an order _40_(clear) the city of all residents. However, many stayed in the city. Some of them chose to

    62、stay because they believed that the citys defense system _41_ (keep) them safe and sound, while others were unable to leave _42_ they had no access to transport. The defense system finally failed. As _43_ result, 80% the city was flooded for weeks. People were stuck in the city without power, food,

    63、or drinking water, _44_ (anxious) waiting for rescue.The hurricane died away on August 31. In all, Hurricane Katrina caused nearly 2, 000 deaths, and left _45_ (million) of people homeless.第四部分 写作(共三节,满分35分)第一节 (满分10分)46. 假设你是李华,你的美国朋友Leo最近身体不适,医生建议他多锻炼,但他却觉得没有时间锻炼,他来信征求你的建议。请你用英语给他回一封信,内容包括:1. 鼓励他多

    64、锻炼;2. 提出锻炼的具体建议。注意:1. 写作词数应为80左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Dear Leo,_Yours,Li Hua第二节 (满分20分)47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。It was evening and time for my little sister and me to take our showers and get ready for bed. As I passed the mirror in the bathroom, there it wasa wild hair right in the

    65、middle of my forehead, threatening to be the beginning of the third eyebrow (眉毛). I went into the shower trying to think of a solution, and then I spotted a razor (剃刀). I took it and started trying to shave off the savage hair.Usually I would trust my moms advice about what to do in this sort of sit

    66、uation, but this was just too complicated for heror so I thought. Well, while I was shaving that hair off, the razor slipped, and I ended up shaving off half my eyebrow! Then I did what any girl would do in this situationI tried to even them out. When I was finished, I looked in the mirror. It was a

    67、 disaster! I tried to figure out if there was anyway to fix this mess. Thankfully, I found a way to hide my mistake. I put my bangs over my eyebrows. It worked perfectly!Just then my parents called me to come and say good night. Nobody noticed my eyebrows, but they did notice my little sisters eyebr

    68、ows! It turned out that while I was fighting the stray hair, she had found another razor in the drawer and began copying me. Now her eyebrows were completely missing! My parents were very confused until they finally noticed that half my eyebrows were gone as well. After a lot of questioning, I broke

    69、 down and confessed (坦白) to what had happened.I thought that my parents would be mad at me until my mom took me aside to tell me that when she was a pre-teen, she had done a similar thing. In her case, it was her underarms. While away at camp on a swimming day, she was extremely embarrassed because

    70、she had some long hairs in her armpits (腋窝).注意:1. 续写词数应为120左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。My grandma, her mom, had told her she was too young to shave yet. _But by the end of the letter my grandma laughed, because she was just so relieved to find out about what had actually happened. _第三节 (共10空,每空0.5分,满分5分

    71、)课文默写。48. Dead plants and animals _ more quickly.(根据句意填空)49. The _ are soon taken in by the roots of the plants deep beneath the ground. (根据句意填空)50. As a result, readers are _ of better understanding the gap between rich and poor, men and women, the learned and the uneducated in the historical _. Cu

    72、ltural and historical _ like these make A Dream of Red Mansions a timeless classic. _, we can learn much about a specific period in history from classic literature. (根据句意填空)51 Some such experience as this lies _ for us when we begin the study of literature. (根据句意填空)52. Iceboxes of soft drinks and be

    73、er lined the _ streets, and the smell of roasted meat filled the air as we passed wave after wave of street stands. I _ the party fever that I hardly noticed five hours fly by! (根据句意填空)53. I did not understand all of the traditional customs, but a few made a deep impression on me. One was the brideg

    74、rooms entrance on a beautiful white horse. I had never seen that back home! Another was the part when Nadims father proudly led his daughter through the rows of seats to her husband. It reminded me of my sisters wedding. _.(根据句意填空)听力答案: ABBACCACBCACAACCABBC答案解析长郡中学20212022学年度高一第二学期期中考试英语时量:120分钟 满分:

    75、100分第一部分 听力(共两节,满分10分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题0.5分,满分2.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C。1. What can we learn about the man?A. Hes worried about his health.

    76、 B. Hes dissatisfied with his life. C. Hes giving the woman suggestions.2. What do we know about Tom?A. He is gifted at volleyball. B. He plays the violin very well. C. Hes a graduate of a famous college.3. What can we learn about the new law?A. Its about protecting private cars. B. It benefits priv

    77、ate car drivers. C. It will be passed soon.4. What can we learn about the woman?A. She was rejected by the drama society.B. She submitted an informal application.C. She was disappointed at the drama show.5. What are the speakers mainly talking about?A. How to keep the normal order of society.B. How

    78、to improve communication skills.C. How to behave on the Internet.第二节 (共15小题;每小题0.5分,满分7.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is the woman busy doing?A. Dealing with her travel visa. B. Finding a UK school

    79、. C. Preparing for an interview.7. How does the woman feel now?A. Worried. B. Sad. C. Disappointed.听第7段材料,回答第8至10题。8. Which languages does the woman want to learn next year?A. German and French. B. French and Spanish. C. Spanish and Chinese.9. Who was born in England?A. The womans mother. B. The wom

    80、ans grandmother. C. The womans grandfather.10. Why will the woman go to China?A. To find work. B. To have a holiday. C. To attend a course.听第8段材料,回答第11至13题。11. Why did the woman call the man?A. To ask about Tom. B. To talk about work. C. To know a customer.12. What did the man do yesterday morning?A

    81、. He did some research. B. He attended a meeting. C. He met some representatives.13. Who wrote the report?A. Alan. B. Iris. C. Tom.听第9段材料,回答第14至17题。14. Why does the woman recommend Lucys Cafe?A. Its very cheap. B. Its a vegetarian restaurant. C. It offers a whole range of foods.15. In which place ca

    82、n people enjoy a pleasant view of the river?A. Food Box. B. Lucys Cafe. C. Old Mill.16. What is a specialty of Food Box?A. Coffee. B. Meat. C. Mushroom soup.17. What is a problem for people who want to eat at the Four Seasons?A. Parking is difficult. B. The neighborhood is rough. C. The service is v

    83、ery slow.听第10段材料,回答第18至20题。18. What happened to several whale species in the last century?A. Their populations recovered.B. They were hunted near to extinction.C. They maintained the balance of the ecosystem.19. What can protected areas ensure?A. Less paper are used. B. Water and food supplies are s

    84、afe. C. The impact of human activities is removed.20. What difference will using less paper make?A. Itll contribute to creating protected areas.B. Itll affect the number of whales directly.C. Itll save animals.第二部分 阅读(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ATo attract m

    85、ore applicants, many schools now offer extra benefits to be enjoyed by all their students.Michigan Technological University in HoughtonTaking advantage of the cold winter weather, Michigan Technological University sets itself apart with its ski resort (胜地), Mont Ripley, which is accessible (可使用的) an

    86、d free for all students. Instead of hitting the campus gym, youll be able to get your exercise outside.University of Missouri in ColumbiaAt the University of Missouri, you can enjoy one of the best campus recreational centers in the country. It features an “indoor beach” complete with a waterfall an

    87、d a lazy river, as well as a full-service spa.New York University, ManhattanIf youre a fan of museums, NYU is the perfect university for you. Not only will you be located in the heart of a city featuring some of the best museums in the world, but the university will provide you with free admission t

    88、o many of them. These include the Museum of Modern Art, the Whitney Museum and the Frick Collection.Seton Hall University, South OrangeIf youre stressing out about the extra cost of technology when you start college, Seton Hall has something great to offer you: All incoming freshmen are given free c

    89、omputers through the universitys Mobile Computing Program. Then, after two years, they receive new, updated computers designed to carry them through graduation and beyond.High Point University in High PointIf you see yourself quickly tiring of dining-hall food, the university has a great option: a p

    90、rivate steakhouse for students. Its a first-class restaurant, called 1924 PRIME.Students are allowed one five-course meal each week, which would normally amount to about $50. The campus also offers free ice cream from a campus ice-cream truck, a free movie theater and a big store.1 What activity doe

    91、s Mont Ripley offer to students?A. Sailing.B. Skiing.C. Skating.D. Swimming.2. Which university are students likely to choose if they like visiting museums?A. New York University.B. Michigan Technological University.C. Seton Hall University.D. High Point University.3. What do we know about 1924 PRIM

    92、E?A. It offers free meals to students.B. It opens one day each week.C. It is run by several students.D. It is a high-quality restaurant.【13题答案】【答案】1. B 2. A 3. D【解析】【导语】这是一篇应用文。文章主要介绍了五所著名大学为吸收更多申请者,为学生提供了各种各样的福利。【1题详解】细节理解题。根据“Michigan Technological University in Houghton”这部分中的“its ski resort(胜地),

    93、Mont Ripley, which is accessible (可使用的) and free for all students.(它的滑雪胜地蒙特里普利,对所有学生来说都是免费的。)”可知,Mont Ripley免费提供学生滑雪。故选B项。【2题详解】细节理解题。根据“New York University, Manhattan”这部分中的“If youre a fan of museums, NYU is the perfect university for you(如果你是博物馆迷,纽约大学是最适合你的大学)”及“be located in the heart of a city fe

    94、aturing some of the best museums in the world, but the university will provide you with free admission to many of them.(位于世界上一些最好的博物馆所在的城市中心,但大学将为你提供许多博物馆的免费入场券。)”可知,纽约大学的学生可以免费参观许多博物馆,由此可知,如果学生喜欢参观博物馆,他们会选择纽约大学。故选A项。【3题详解】细节理解题。根据“High Point University in High Point”这部分中的“Its a first-class restaura

    95、nt, called 1924 PRIME.(这是一家名为1924PRIME的一流餐厅。)”可知,1924 PRIME是高品质的餐厅。故选D项。BThe Olympic spirit is about a lot more than winning medals and setting records. Just look at the story of swimmer Eric Moussambani.The Equatoguinean found his passion for swimming shortly after high school. Unfortunately, footb

    96、all is far and away the most popular sport in Moussambanis home country. Living in such a football-crazed country, it was difficult for Moussambani to find a place to train consistently (持续地). Eventually, he found a 13-meter-sized hotel pool that he only had access to three hours a week. On days he

    97、could not use the pool, he trained in rivers.After about eight months of swimming, he gained entry into the 2000 Summer Olympics through a program where the International Olympic Committee gave wild cards to developing nations to promote their sport further. In Sydney, Moussambani saw an Olympic-siz

    98、ed swimming pool for the first time, which was so big that Moussambani said he was “so scared” to compete in it.The day of the 100m freestyle came. Moussambani made an energetic start in the first 50 meters, but in the final half of the race, he struggled to stay afloat (漂浮着), so much so that those

    99、on the sidelines considered jumping in and helping him out of the water. “It was then that I heard the crowd screaming and shouting, encouraging me to Go, go, go. It gave me the strength to finish,” Moussambani said.Moussambani finished the race with a time of 1:52.72, the slowest recorded time in O

    100、lympic history, but the fans did not care, cheering him as if he had broken the world record. “This is what the Olympics are all about,” a commentator said. “The most important thing in the Olympic Games is not winning, but taking part. The essential thing in life is not defeating others, but fighti

    101、ng well,” he said.Moussambani serves as the national swim team coach for Equatorial Guinea now. Gone are the days when Equatoguinean swimmers needed to train in open water. They now have two Olympic-sized swimming pools. Moussambani hopes to grow the sport in his country.4. Why did Moussambani fail

    102、to get proper swimming training?A. Swimming was not taken seriously in his country.B. Swimming in rivers appealed to him.C. He was busy with his schoolwork.D. He could not afford it.5. How did Moussambani do in the race?A. He was too scared to swim.B. He quit at the first sign of trouble.C. He finis

    103、hed with great difficulty.D. He was pulled out of the water halfway.6. What did the commentator think of Moussambani?A. He showed the Olympic spirit.B. He was a talented swimmer.C. He disappointed his fans.D. He could have fought better.7. What does Moussambani wish to do now?A. Build some Olympic-s

    104、ized swimming pools.B. Promote swimming in his country.C. Coach the national swim team.D. Win an Olympic medal.【47题答案】【答案】4. A 5. C 6. A 7. B【解析】【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了奥运会100米自由泳项目世界最慢记录的创造者埃里克莫桑巴尼鼓舞人心的故事。【4题详解】细节理解题。根据第二段中的“Unfortunately, football is far and away the most popular sport in Moussambanis h

    105、ome country. Living in such a football-crazed country, it was difficult for Moussambani to find a place to train consistently (持续地) (不幸的是,在莫桑巴尼的祖国,足球无疑是最受欢迎的运动。生活在这样一个足球狂热的国家,莫桑巴尼很难找到一个地方持续训练)”可知,在莫桑巴尼的祖国,崇尚足球运动,对游泳不够重视,这导致他无法得到正规的训练。故选A项。【5题详解】细节理解题。根据第四段“The day of the 100m freestyle came. Moussam

    106、bani made an energetic start in the first 50 meters, but in the final half of the race, he struggled to stay afloat (漂浮着), so much so that those on the sidelines considered jumping in and helping him out of the water. It was then that I heard the crowd screaming and shouting, encouraging me to Go, g

    107、o, go. It gave me the strength to finish, Moussambani said.(100米自由泳比赛的日子到来了。莫桑巴尼精力充沛地开始游了前50米,但在比赛的最后一半,他挣扎着浮在水面上,以至于那些旁观者考虑跳进水里帮他上岸。就在那时,我听到了人群的尖叫和呼喊,鼓励我加油,加油,加油。这给了我完成任务的力量,穆森巴尼说。)”可知,100米的赛程,莫桑巴尼游了一半就只能以“漂浮”的方式呆在水中,使人误以为他需要急救了,尽管也完成了比赛,但过程艰难。故选C项。【6题详解】推理判断题。根据倒数第二段“This is what the Olympics are

    108、all about, a commentator said. The most important thing in the Olympic Games is not winning, but taking part. The essential thing in life is not defeating others, but fighting well, he said.(这就是奥运会的意义所在,一位评论员说。在奥林匹克运动会中最重要的事情不是取胜,而是参与。人生最重要的不是打败别人,而是好好战斗。)”可知,莫桑巴尼在奥运会中的表现正是“重在参与”的最好体现。由此可推知,在这位评论员看来

    109、,莫桑巴尼展现了奥运精神。故选A项。【7题详解】细节理解题。根据最后一段最后一句“Moussambani hopes to grow the sport in his country.(莫桑巴尼希望在他的国家发展这项运动)”可知,莫桑巴尼现在希望能在自己的国家推广游泳运动。故选B项。CA unique curved (弯曲的) barrier has been designed by researchers at Imperial College London, who publish new findings in the journal Cities & Health on how the

    110、 structure can protect people from the damaging effects of air pollution.The health concerns arising from lower air quality are more significant amongst lower-income communities which are more likely to be near roads with heavy traffic. Similarly, children are more readily exposed (接触) to air pollut

    111、ion simply because they live closer to the ground, where heavier pollutants settle over time.Dr Tilly Collins from Imperials Centre for Environmental Policy found this issue particularly worrying, especially after noticing the severe pollution in the air while watching her child playing netball in a

    112、 school playground alongside a busy London A-road. “I started researching the effect of walls along roads.” Dr Collins said. “It became evident that along the pedestrian (行人的) side of these roadside walls, there are vortexes (涡旋) where the air quality can actually be even worse as the pollutants get

    113、 trapped in them.”Initially building off simple models, Dr Collins and Dr Huw Woodward, also from the Centre for Environmental Policy, explored ideas of urban design that would mitigate these vortex effects and improve air quality for pedestrians and especially children.Inspired by sound-walls along

    114、side motorways in Germany and the Netherlands, the researchers found that curved structures would more effectively reflect pollutants back towards the roads and would very rapidly improve air quality for pedestrians in an inexpensive manner.When asked about the challenges faced during this project,

    115、Dr Collins said: “Initially, it was difficult to convince others to get on board. The focus is very much on successfully reducing smoke from cars, but there are things we can do now to protect our children.”“With increased attention being placed on the challenges associated with air pollution, there

    116、 is a need for unique and effective urban design, and these curved barriers are able to handle these challenges head on, providing huge benefits to the general public,” said Marcus Grant, editor in chief of Cities & Health.8. Why are children more likely to be victims of air pollution?A. They are sh

    117、orter in height.B. They have bigger airways.C. They tend to breathe more slowly.D. They like playing near busy roads.9. What does the underlined word “mitigate” in Paragraph 4 mean?A. Monitor.B. Reduce.C. Predict.D. Explain.10. What do we know about the researchers design?A. It can reduce smoke from

    118、 cars greatly.B. It can benefit urban traffic in some way.C It can limit pedestrians exposure to poor air.D. It can be used as sound-walls alongside motorways.11. What does Marcus Grant suggest about the project?A. It needs more attention from the public.B. It might come across many challenges.C. It

    119、 is very likely to have a bright future.D. It should be expanded in more industries.【811题答案】【答案】8. A 9. B 10. C 11. C【解析】【导语】本文是说明文。伦敦帝国理工学院的研究人员设计出了弯曲的路障,可保护人们尤其是儿童免受空气污染的破坏性影响。【详解】1. 细节理解题。根据第二段中的“children are more readily exposed (接触) to air pollution simply because they live closer to the ground

    120、(儿童更容易暴露在空气污染中,仅仅是因为他们生活在离地面更近的地方,随着时间的推移,更多的污染物会沉淀下来。)”可知,孩子们身高相对成人更矮小,生活的环境与地面的距离更近,而地面是重污染聚集地,所以孩子们更容易受到空气污染的侵害。故选A。2.词句猜测题。根据第三段中对涡旋的解释“vortexes (涡旋) where the air quality can actually be even worse as the pollutants get trapped in them(空气中有漩涡,当污染物被困在漩涡中时,空气质量会变得更糟。)”可知,涡旋处空气质量非常差。结合划线单词所在句子“Ini

    121、tially building off simple models, Dr Collins and Dr Huw Woodward, also from the Centre for Environmental Policy, explored ideas of urban design that would mitigate these vortex effects and improve air quality for pedestrians and especially children.(柯林斯博士和同样来自环境政策中心的休伍德沃德博士最初建立了简单的模型,探索城市设计的理念,以.这些

    122、涡流的影响,改善行人,尤其是儿童的空气质量。)”可知,涡旋处空气质量非常差,所以为了改善空气质量,Collins博士和Woodward博士的设计应该是要“减少”涡旋效应。由此可知,划线单词“mitigate”与B项“Reduce(减少)”意思一样,故选B。3. 细节理解题。根据第五段中的“the researchers found that curved structures would more effectively reflect pollutants back towards the roads and would very rapidly improve air quality fo

    123、r pedestrians in an inexpensive manner(研究人员发现,弯曲的结构能更有效地将污染物反射回道路,并且能以一种廉价的方式非常迅速地改善行人的空气质量。)”可知,这些科研人员发现弯曲的结构可以更有效地将污染物反射回道路,从而快速提高空气质量。由此可知,研究人员的设计有望减少行人暴露于污染空气的机会。故选C。4.推理判断题。根据最后一段Grant的言论“With increased attention being placed on the challenges associated with air pollution, there is a need for

    124、unique and effective urban design, and these curved barriers are able to handle these challenges head on, providing huge benefits to the general public,”(随着人们越来越关注与空气污染相关的挑战,我们需要独特而有效的城市设计,这些弯曲的屏障能够迎头应对这些挑战,为公众带来巨大的利益。)”可知,随着应对空气污染的挑战越来越受到人们关注,亟需独特、有效的城市设计来防治空气污染,而这种弯曲的路障可以有效解决这些问题,给公众带来益处。由此可推知,Gra

    125、nt认为这一项目未来前景广阔。故选C。DIm writing today from my balcony(阳台)in the Gothic Quarter of Barcelona. Its summertime. Its hot. Tourism is at its highest. I look out below as selfie(自拍)sticks extend, sunburns worsen, and loudness takes over.Living in the Gothic Quarter has been one of the best, yet worst decis

    126、ions Ive made while living in Barcelona. Im surrounded by beautiful architecture, fantastic shops are at my doorstep, and my favorite coffee shop is just around the corner. However, also at my doorstep are hundreds of tourists.More than 30 million people visit Barcelona every year. But the city isnt

    127、 developing well. Its dying. Financially, its doing well. However, the locals arent happy. Whats wrong? Landlords(房东)have realized theres more profit in Airbnb, so when contracts come up for renewal, its common to find locals unable to pay up due to the increase in their rental prices. Locals dont d

    128、are visit its nearest beach Barceloneta once the weather warms up. A lot of stores have turned into souvenir(纪念品)shops. Living prices have increased while salaries remain low.People arent sitting back and taking it, though. There are regular anti-tourism protests. The Barcelona City Council has felt

    129、 pressure from the community to resist tourism. In 2017, a law was approved to control the amount of accommodation made available for tourists. It was hoped the law would distribute tourist accommodation more evenly across the city, placing less pressure on already heavily populated neighborhoods. H

    130、owever, many tourists who come to Barcelona are day-trippers, only crowding the citys streets. The councils efforts are not controlling tourism. Theyre only controlling accommodation.If you want to visit Barcelona, consider avoiding May through August. Though Id argue Barcelona doesnt quite have an

    131、“off season”. Check out some of Catalonias other beautiful destinations: putting less pressure on Barcelona and benefiting smaller towns and cities economies. Learn some phrases in Catalan. It goes a long way towards showing respect. “Bon dia” instead of “buenos dias” and “adeu” rather than “adios”.

    132、12. Why does the author like the Gothic Quarter?A. It has good weather all year long.B. It gives her many conveniences of life.C. It makes a perfect location for taking selfies.D. It helps her make much money as a landlord.13. What does the author say about the 2017 law?A. It increases rental prices

    133、 for the locals.B. It turns many visitors into day-trippers.C. It results in regular anti-tourism protests.D. It fails to control the number of visitors.14. What does the author intend to show in the last paragraph?A. Ways to boost Catalonias economies.B. Tips on journeying through Barcelona.C. Resp

    134、ectful greetings used in Barcelona.D. Catalonias other beautiful destinations.15. What is the best title for the text?A. Tourism is killing Barcelona: A locals viewB. Barcelonas must-go places: They are worth itC. Barcelona is to vote on Airbnb ban: Whose idea?D. Sustainable tourism in Barcelona: Wh

    135、o benefits?【1215题答案】【答案】12. B 13. D 14. B 15. A【解析】【导语】这是一篇议论文。作者在文中讨论了旅游对巴塞罗那的影响;虽然旅游带动了当地经济,但当地人的生活成本也水涨船高,生活的幸福指数也不高。【12题详解】推理判断题。根据第二段第二句“Im surrounded by beautiful architecture, fantastic shops are at my doorstep, and my favorite coffee shop is just around the corner.(我周围是美丽的建筑,家门口就有很棒的商店,我最喜欢的

    136、咖啡馆就在附近)”可知,住在Gothic Quarter的作者,家四周有美丽的建筑,商店和咖啡馆都很近,由此可推知,作者住在这里生活很便利,这也是作者热爱这里的原因。故选B。【13题详解】细节理解题。根据第四段最后两句“The councils efforts are not controlling tourism. Theyre only controlling accommodation(市议会的努力并没有制约旅游业。他们只是规范了旅客的食宿)”可知,作者认为这项法律没有解决根本问题没有减少巴塞罗那的旅游人数。故选D。【14题详解】推理判断题。根据最后一段“If you want to v

    137、isit Barcelona, consider avoiding May through August. Though Id argue Barcelona doesnt quite have an “off season”. Check out some of Catalonias other beautiful destinations: putting less pressure on Barcelona and benefiting smaller towns and cities economies. Learn some phrases in Catalan. It goes a

    138、 long way towards showing respect. “Bon dia” instead of “buenos dias” and “adeu” rather than “adios”.(如果你想去巴塞罗那,要考虑避开5月到8月。尽管我认为巴塞罗那并不存在旅游“淡季”。去看看加泰罗尼亚其他一些美丽的目的地:减轻巴塞罗那的压力,让小城镇和小城市的经济受益。学习一些加泰罗尼亚语。这对表达尊重有很大帮助。用“Bon dia”代替“buenos dias”,用“adeu”代替“adios”)”可知,作者提出避开旺季、去加泰罗尼亚地区的其他地方也转转,学习一些加泰罗尼亚语以示尊敬的建议,

    139、可推知本段作者的目的是给来巴塞罗那的旅客提出建议。故选B。【15题详解】主旨大意题。本文作者作为一名巴塞罗那本地人,亲眼所见过度旅游对巴塞罗那造成的问题:当地人生活成本增加,幸福指数降低,城市失去了生命力,结合第三段前两句“More than 30 million people visit Barcelona every year. But the city isnt developing well. Its dying.(每年有3000多万人游览巴塞罗那。但这座城市发展得不好。它快死了)”可知,“Tourism is killing Barcelona: A locals view(旅游业正

    140、在扼杀巴塞罗那:一位当地人的看法)”最能概括文意,适合作为文章标题。故选A。第二节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Top tips for students doing voluntary holiday workI have had some of the best and worst experiences of my life doing volunteers projects. Having taken part in a few such programs before, here are

    141、some tips I have picked up._16_Many of these schemes are advertised on legal websites, but even these can have hosts who take advantage of them. These people will advertise something that simply isnt true and when you arrive the arrangement may be different from what you expected.Choose somewhere wi

    142、th a lot of positive reviews.Many sites that advertise work projects have a space for reviews. Reviews tend to mean people have been there. _17_ Again, be cautious because reviews can be faked. Besides, what one person loves may not be your cup of tea.Bring a friend or a few._18_ And its good to hav

    143、e a partner if you end up in a difficult situation. Try to find a friend with some good skills to travel with you. Trade skills can be very useful._19_In one place where I volunteered, a team member complained about having to work a few hours a day. He didnt seem to realize it was a small(or no)pric

    144、e to pay to live in a hotel with food and a swimming pool for free.If you find a good place, dont move on too soon.If you like the work and youre getting free food and accommodation, why leave? _20_Anyway, volunteering is an amazing experience. Enjoy it.A. Only go if you intend to work.B. Learn the

    145、language of where you are going.C. It can be nice to have a familiar face around.D. And positive reviews indicate people enjoyed it.E. The grass isnt always greener on the other side.F. Dont believe everything you read on the Internet.G. People are likely to ask you to help them with their projects.

    146、【1620题答案】【答案】16. F 17. D 18. C 19. A 20. E【解析】【导语】本文是说明文。文章给出了一些做志愿工作的建议。【16题详解】空处为本段小标题。根据下文“Many of these schemes are advertised on legal websites, but even these can have hosts who take advantage of them. These people will advertise something that simply isnt true and when you arrive the arrangem

    147、ent may be different from what you expected. (许多这样的计划都在合法网站上做广告,但即使是这些计划也可能有很多人利用它们。这些人会宣传一些根本不真实的东西,当你到达时,他们的安排可能与你预期的不同)”可知,本段建议我们不要盲目相信网上关于志愿工作的广告。F项“不要相信你在网上看到的一切”可以作为本段的小标题。故选F。【17题详解】结合本段小标题“Choose somewhere with a lot of positive reviews. (选择一个有很多正面评价的地方)”可知,选择正面评论多的地方是因为人们都喜欢。D项“好评表明人们喜欢它”符合

    148、题意,positive reviews是关键词。故选D。【18题详解】结合小标题“Bring a friend or a few. (带上一个或几个朋友)”可知,本段建议作志愿者工作时带上朋友一起。根据下文“And its good to have a partner if you end up in a difficult situation. (如果你陷入困境,有个搭档是件好事)”推知,空处也应陈述带上朋友一起的好处。C项“身边有一张熟悉的面孔是件好事”符合题意。故选C。【19题详解】空处为本段小标题。根据下文“In one place where I volunteered, a tea

    149、m member complained about having to work a few hours a day. He didnt seem to realize it was a small(or no)price to pay to live in a hotel with food and a swimming pool for free. (在我做志愿者的一个地方,一名团队成员抱怨每天必须工作几个小时。他似乎没有意识到,住在一家免费提供食物和游泳池的酒店,这是一个很小(或根本没有)的代价)”可知,有时我们会抱怨工作时间太长。由此推知,本段建议如果不打算工作的话就不要去做志愿者。A

    150、项“只有你想工作的时候才去”符合题意。故选A。【20题详解】根据上文“If you like the work and youre getting free food and accommodation, why leave? (如果你喜欢这份工作,还能得到免费的食宿,为什么要离开呢?)”可知,有了好的工作就不要急着离开去寻找更好的工作,这山望着那山高。E项“另一边的草并不总是更绿”形象地比喻了有了好工作还着急离开的情况。故选E。第三部分 语言运用(共两节,满分25分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。

    151、Two dolphins race around in a big pool in the Ocean Park. The smaller dolphin, Grace, shows off a few of her _21_, turning around and waving hello to the _22_. The most amazing thing about her, however, is that shes even swimming at all. She doesnt have a _23_.Grace lost her tail as a baby when she

    152、_24_ in a fish trap. When the dolphin arrived at the Ocean Park in December 2005, she was _25_ for her life. Over the past six years, she has learned to swim without her tail. Grace _26_ herself to move another waylike a fish! She pushes herself _27_ through the water by moving her peduncle(背鳍)from

    153、side to side.The _28_ put harmful pressure on Graces backbone. So a company _29_ to create a man-made tail for her. The tail had to be _30_ enough to stay on Grace as she swam but soft enough that it wouldnt _31_ her.The first time Grace wore the man-made tail, she soon _32_ it off and let it sink t

    154、o the bottom of the pool. Now, she is still learning to use the tail. This month, Grace will star in Dolphin Tale, a film that focuses on her _33_ and recovery. Her progress has inspired more than just a new movie. Many people travel from near and far to _34_ her. Seeing Grace swim with her man-made

    155、 tail gives people so much _35_.21. A. hobbiesB. tricksC. inventionsD. greetings22. A. crowdB. keepersC. partnerD. enemies23. A. choiceB. tailC. babyD. head24. A. was lostB. turned upC. got caught upD. stayed up25. A. fightingB. waitingC. caringD. longing26. A. exploredB. taughtC. ledD. caused27. A.

    156、 upwardB. downwardC. backwardD. forward28. A. ideaB. attemptsC. movementsD. success29. A. pretendedB. offeredC. happenedD. managed30. A. bigB. longC. cuteD. strong31. A. hurtB. annoyC. embarrassD. kill32. A. tookB. preferredC. shookD. cut33. A. rangeB. behaviorC. natureD. rescue34. A. helpB. foolC.

    157、meetD. approach35. A. courageB. experienceC. funD. equipment【2135题答案】【答案】21. B 22. A 23. B 24. C 25. A 26. B 27. D 28. C 29. B 30. D 31. A 32. C 33. D 34. C 35. A【解析】【导语】这是一篇记叙文。主要讲述了失去尾巴的Grace在海洋馆里戴着人造尾巴努力地生活,带给人们欢乐。【21题详解】考查名词词义辨析。句意:较小的海豚格蕾丝,展示了她的一些技巧,转过身来,向人群挥手问好。A. hobbies爱好;B. tricks技巧;C. inve

    158、ntions发明;D. greetings问候。根据“turning around and waving hello to the _2_”(转过身来,向人群挥手问好)可知,海豚在表演自己的技巧。故选B项。【22题详解】考查名词词义辨析。句意:较小的海豚格蕾丝,展示了她的一些技巧,转过身来,向人群挥手问好。A. crowd人群;B. keepers饲养员;C. partner伙伴;D. enemies敌人。根据前文“Two dolphins race around in a big pool in the Ocean Park.”(两只海豚在海洋公园的一个大水池里游来游去。)可知,这两只海豚在

    159、海洋公园表演给人们看。故选A量。【23题详解】考查名词词义辨析。句意:她没有尾巴。A. choice选择;B. tail尾巴;C. baby宝贝;D. head头。根据下文“Grace lost her tail ”可知,她没有了尾巴。故选B项。【24题详解】考查动词短语辨析。句意:Grace在小时候被鱼网缠住,失去了尾巴。A. was lost迷失;B. turned up出现;C. got caught up遭遇;D. stayed up熬夜。根据前文“She doesnt have a _3_.”(她没有尾巴)可知,Grace 小时候缠到了渔网中,失去了自己的尾巴。故选C项。【25题详解

    160、】考查动词词义辨析。句意:当这只海豚于2005年12月抵达海洋公园时,她正在努力活着。A. fighting打斗;B. waiting等待;C. caring关心;D. longing期望。根据前文“Grace lost her tail as a baby when she _4_ in a fish trap.”(Grace在小时候被鱼网缠住,失去了尾巴。)以及“for her life ”可知,小Grace失去了尾巴,生活很艰辛,刚到海洋馆时,很努力地活着。故选A项。【26题详解】考查动词词义辨析。句意:格蕾丝学会了另一种移动方式像鱼一样游动! A. explored探索;B. taug

    161、ht教;C. led带领;D. caused造成。根据前文“Over the past six years, she has learned to swim without her tail.”(在过去六年里,她已经学会了没有尾巴游泳。)可知,小Grace自学游泳。故选B项。【27题详解】考查副词词义辨析。句意:她通过移动背鳍来推动自己在水中前进。A. upward向上;B. downward向下;C. backward向后;D. forward向前。根据前文“Grace _6_ herself to move another waylike a fish!”(格蕾丝学会了另一种移动方式像鱼一

    162、样游动!)可知,小Grace学会了像鱼一样在水中向前游泳。故选D项。【28题详解】考查名词词义辨析。句意:这种动作对格蕾丝的脊柱造成了有害的压力。A. idea想法;B. attempts尝试;C. movements动作;D. success成功。根据后文“by moving her peduncle(背鳍)from side to side.)可知,像鱼一样游泳对格蕾丝有害,所以一家公司提出给她做人造尾巴。故选C项。【29题详解】考查动词词义辨析。句意:于是一家公司提出为她制造一条人造尾巴。A. pretended假装;B. offered提供;C. happened发生;D. manag

    163、ed管理。根据前文“The _8_ put harmful pressure on Graces backbone.”(这种动作对格蕾丝的脊柱造成了有害的压力。)以及“to create a man-made tail for her.”可知,一家公司愿意为她提供人造尾巴来减轻用背鳍游泳的伤害。故选B项。【30题详解】考查形容词词义辨析。句意:尾巴必须足够强壮,才能在格蕾丝游泳时紧贴在她身上,但又必须足够柔软,不会伤害到她。A. big大的;B. long长的;C. cute可爱的;D. strong坚固的。根据句意,此处意指在格蕾丝游泳的时候尾巴必须足够坚固才不会脱落。故选D项。【31题详解

    164、】考查动词词义辨析。句意:尾巴必须足够强壮,才能在格蕾丝游泳时紧贴在她身上,但又必须足够柔软,不会伤害到她。A. hurt伤害;B. annoy烦恼;C. embarrass使尴尬;D. kill杀害。根据“soft enough”(足够柔软)可知,人造尾巴必须柔软,才能不伤害到小海豚。故选A项。【32题详解】考查动词词义辨析。句意:格蕾丝第一次戴上这条人造尾巴时,很快就把它甩了下来,让它沉到池底。A. took花费;B. preferred更喜欢;C. shook摇晃;D. cut切。根据“let it sink to the bottom of the pool”(让它沉到池底)可知,格蕾

    165、丝刚戴上这个尾巴时,很不适应,把它甩落了。故选C项。【33题详解】考查名词词义辨析。句意:本月,格蕾丝将主演海豚故事,这部电影主要讲述了她的救援和康复。A. range范围;B. behavior行为;C. nature自然;D. rescue拯救。根据前文“Grace lost her tail as a baby when she _4_ in a fish trap. When the dolphin arrived at the Ocean Park in December 2005, she was _5_ for her life.”(Grace在小时候被鱼网缠住,失去了尾巴。当这

    166、只海豚于2005年12月抵达海洋公园时,她正在努力活着。)以及下文“ recovery”可知,格蕾丝被救回来,送到了海洋公园。故选D项。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:许多人从四面八方赶来见她。A. help帮助;B. fool愚弄;C. meet遇见;D. approach靠近。根据“Seeing ”,此处意指格蕾丝的故事吸引了很多人前来看她的表演。故选C项。【35题详解】考查名词词义辨析。句意:看到格蕾丝戴着她的人造尾巴游泳鼓舞了人们。A. courage勇气;B. experience经历;C. fun荔乐趣;D. equipment装备。根据上文,格蕾丝小时候失去了尾巴,但是依然

    167、努力地活着,带给人们欢乐,这给了人们很大的生活勇气,鼓舞了人们。故选A项。第二节 (共10小题;每小题1分,满分10分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。In late August, 2005, Hurricane Katrina, one of the most _36_ (destroy) hurricanes in American history, hit the south-eastern parts of the country.It began on August 23, causing only slight damage in the begi

    168、nning. But it soon _37_ (grow) to be a Category 5 hurricane over the warm waters of the Gulf of Mexico, causing severe damage along its path.New Orleans, a city _38_ was built largely below sea level, was worst hit. In _39_ (react) to the coming hurricane, the city government gave an order _40_(clea

    169、r) the city of all residents. However, many stayed in the city. Some of them chose to stay because they believed that the citys defense system _41_ (keep) them safe and sound, while others were unable to leave _42_ they had no access to transport. The defense system finally failed. As _43_ result, 8

    170、0% the city was flooded for weeks. People were stuck in the city without power, food, or drinking water, _44_ (anxious) waiting for rescue.The hurricane died away on August 31. In all, Hurricane Katrina caused nearly 2, 000 deaths, and left _45_ (million) of people homeless.【3645题答案】【答案】36. destruct

    171、ive 37. grew 38. which#that 39. reaction 40. to clear 41. would keep 42. because#as#for 43. a 44. anxiously 45. millions【解析】【导语】这是一篇记叙文。主要介绍了美国历史上最具破坏性之一的飓风Katrina对城市造成的影响,让受困的人们缺水少食断电,数百万人无家可归。【36题详解】考查形容词。句意:2005年8月下旬,卡特里娜飓风袭击了美国东南部地区,这是美国历史上破坏性最强的飓风之一。分析句子结构可知,此处该用形容词作定语,the most destructive意为“最具

    172、破坏性的”。故填destructive。【37题详解】考查时态。句意:但它很快就成为了墨西哥湾温暖水域上的5级飓风,沿途造成严重破坏。空处是谓语,且句子描述过去发生的事,需用一般过去时。故填grew。【38题详解】考查定语从句。句意:New Orleans是一座建在海平面以下的城市,受到的打击最为严重。分析句子结构可知,“_was built largely below sea level,”是限定性定语从句,先行词是物(a city),定语从句缺主语,应该填关系代词which或that。故填which/that。39题详解】考查名词。句意:作为对即将到来的飓风的反应。in reaction

    173、to为固定搭配,意思是:对的反应。故填reaction。【40题详解】考查非谓语动词。句意:市政府下令撤退该市所有居民。give an order to do sth.是固定搭配,意为“下令做某事”。故填to clear。【41题详解】考查时态。句意:他们中的一些人选择留下来,因为他们相信城市的防御系统会保证他们的安全。believed为过去时,此空表达的是将来的动作,故该用过去将来时。故填would keep。【42题详解】考查连词。句意:他们中的一些人选择留下来,因为他们相信城市的防御系统会保证他们的安全。分析句意可知,此处存在因果关系。故填because/as/for。【43题详解】考查

    174、冠词。句意:结果,80%的城市被洪水淹没了数周。as a result是短语,意为“因此”。故填a。【44题详解】考查副词。句意:人们被困在城市里,没有电力、食物或饮用水,焦急地等待救援。分析句子结构可知,修饰动词应该用副词。故填anxiously。【45题详解】考查数词。句意:卡特里娜飓风总共造成近2000人死亡,数百万人无家可归。millions of是固定短语,意为“数百万的,大量的”。故填millions。第四部分 写作(共三节,满分35分)第一节 (满分10分)46. 假设你是李华,你的美国朋友Leo最近身体不适,医生建议他多锻炼,但他却觉得没有时间锻炼,他来信征求你的建议。请你用英

    175、语给他回一封信,内容包括:1. 鼓励他多锻炼;2. 提出锻炼的具体建议。注意:1. 写作词数应为80左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Dear Leo,_Yours,Li Hua【46题答案】【答案】Dear Leo,Im sorry to hear that you havent been feeling well recently. But the doctor is rightyou do need to exercise more. I have some suggestions that you might find helpful.Try to do small am

    176、ounts of exercise whenever you can. For example, try taking the stairs up to your flat instead of the lift. When you study for a long time, remember to take regular breaks. Get out of your chair and move around a bit: take a walk or practise some dance moves.Im sure youll soon be feeling happier and

    177、 healthier.Yours,Li Hua【解析】【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生给最近身体不适的美国朋友Leo写信,建议他遵循医生的建议,多锻炼,并阐述锻炼的具体意义。【详解】1.词汇积累 最近:recentlylately有帮助的:helpful beneficial例如:for examplefor instance而不是:instead of rather than2.句式拓展 简单句变复合句原句:But the doctor is rightyou do need to exercise more.拓展句:But what the doctor said is right

    178、what you need to do is exercise more.【点睛】【高分句型1】I have some suggestions that you might find helpful.(运用了that引导的限制性定语从句)【高分句型2】Try to do small amounts of exercise whenever you can.(运用了动词不定式作补语,whenever引导状语从句) 第二节 (满分20分)47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。It was evening and time for my little si

    179、ster and me to take our showers and get ready for bed. As I passed the mirror in the bathroom, there it wasa wild hair right in the middle of my forehead, threatening to be the beginning of the third eyebrow (眉毛). I went into the shower trying to think of a solution, and then I spotted a razor (剃刀).

    180、 I took it and started trying to shave off the savage hair.Usually I would trust my moms advice about what to do in this sort of situation, but this was just too complicated for heror so I thought. Well, while I was shaving that hair off, the razor slipped, and I ended up shaving off half my eyebrow

    181、! Then I did what any girl would do in this situationI tried to even them out. When I was finished, I looked in the mirror. It was a disaster! I tried to figure out if there was anyway to fix this mess. Thankfully, I found a way to hide my mistake. I put my bangs over my eyebrows. It worked perfectl

    182、y!Just then my parents called me to come and say good night. Nobody noticed my eyebrows, but they did notice my little sisters eyebrows! It turned out that while I was fighting the stray hair, she had found another razor in the drawer and began copying me. Now her eyebrows were completely missing! M

    183、y parents were very confused until they finally noticed that half my eyebrows were gone as well. After a lot of questioning, I broke down and confessed (坦白) to what had happened.I thought that my parents would be mad at me until my mom took me aside to tell me that when she was a pre-teen, she had d

    184、one a similar thing. In her case, it was her underarms. While away at camp on a swimming day, she was extremely embarrassed because she had some long hairs in her armpits (腋窝).注意:1. 续写词数应为120左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。My grandma, her mom, had told her she was too young to shave yet. _But by the end of

    185、the letter my grandma laughed, because she was just so relieved to find out about what had actually happened. _【47题答案】【答案】My grandma, her mom, had told her she was too young to shave yet. But she went against her moms wishes and borrowed her friends razor and shaved her armpits. Then she wrote her m

    186、om a confession letter telling her that she had done a terrible thing and that she was very sorry. At the very end of this long two-page letter, she finally told her mom what she had done. As my grandma read through the letter, she was so worried about this terrible thing that her daughter had done.

    187、But by the end of the letter my grandma laughed, because she was just so relieved to find out about what had actually happened. My grandmother totally understood how my mom had felt, just like my mom now understood me. This ended up bringing my mom and me even closer together. I still wouldnt ever r

    188、ecommend trying to shave your eyebrows. I suggest that you find a different way to get closer to your mom! As for my little sister, it took a long time for her eyebrows to grow back in. From then on, Ive learned to be a better example to her because she still copies everything I do!【解析】【导语】本文以人物为线索展

    189、开,讲述了作者本想用剃刀刮掉前额中间意外长出来的一个头发时,把自己的一半的眉毛都剃掉了,只能以刘海遮着,而此时,妹妹居然模仿作者,剃光了自己的眉毛,妈妈和作者进行了交流,当年她也有类似的经历,母女关系因此亲近了很多,而作者开始注意起自己的行为举止,她要为妹妹树立一个好榜样。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“我的外婆,她的妈妈,曾告诉她,她还太小,不能刮毛发。”可知,第一段可描写当初作者的妈妈违背外婆的意愿,刮了自己的腋毛,还特意写忏悔信告知外婆,使得外婆担心。由第二段首句内容“我的外婆笑了,因为她发现了实际发生的事情,如释重负。”可知,第二段描述外婆读完信知道真相后,完全理解妈妈的感受,

    190、经过沟通,作者与妈妈更亲近了,并决定以后为妹妹树立好的榜样。2.续写线索:当年妈妈剃腋毛后写信忏悔外婆读信先担忧后失笑当初外婆理解妈妈,如今妈妈理解作者母女关系更亲近作者感悟3.词汇激活 行为类.通读:read through/sit through .建议:recommend/suggest.理解:understand/comprehend 情绪类.可怕的:terrible/awful.为而担心:be worried about/ be concerned about 【点睛】高分句型1. Then she wrote her mom a confession letter telling

    191、her that she had done a terrible thing and that she was very sorry. (运用了现在分词作状语,that引导的宾语从句)高分句型2.This ended up bringing my mom and me even closer together. I still wouldnt ever recommend trying to shave your eyebrows.(运用动名词做宾语)第三节 (共10空,每空0.5分,满分5分)课文默写。48. Dead plants and animals _ more quickly.(根

    192、据句意填空)【48题答案】【答案】are broken down【解析】【详解】考查动词短语、时态和语态。句意:死去的动植物被更快地分解。根据句意和句子结构,设空处缺谓语动词;陈述客观事实,应用一般现在时态;根据主语“Dead plants and animals”可推知,此处考查动词“分解”,表达为break down,该动词与逻辑主语之间为动宾关系,应用被动语态;主语为复数,be动词应用are。故填are broken down。49. The _ are soon taken in by the roots of the plants deep beneath the ground. (

    193、根据句意填空)【49题答案】【答案】nutrients【解析】【详解】考查名词。句意:养分很快就被深埋在地下的植物根系吸收。分析句子结构可知,设空处需填入名词作主语,结合句意可知,可数名词nutrient“营养素”符合句意,有are可知,此处需用复数。故填nutrients。50. As a result, readers are _ of better understanding the gap between rich and poor, men and women, the learned and the uneducated in the historical _. Cultural

    194、and historical _ like these make A Dream of Red Mansions a timeless classic. _, we can learn much about a specific period in history from classic literature. (根据句意填空)【50题答案】【答案】 . capable . contexts . elements . In summary【解析】【详解】考查形容词、名词和短语。句意:因此,读者能够更好地理解历史背景下的贫富差距、男女差距、有学问的人和没有受过教育的人之间的差距。 诸如此类的文

    195、化和历史元素使红楼梦成为一部永恒的经典。 总而言之,我们可以从古典文学中了解到历史上某个特定时期的许多情况。分析句意可知,第一个空格处用be capable of表示“能够” ;分析句意再根据第二个空和第三个前的形容词historical可知,第二空格处用名词context的复数形式表示历史“背景”下,第三个空格处用名词element的复数形式表示历史“元素” ;再分析句式结构可知,最后一个空格是总结上文内容,所以用In summary表示“总而言之”。故答案为:capablecontextselementsIn summary。51. Some such experience as this

    196、 lies _ for us when we begin the study of literature. (根据句意填空)【51题答案】【答案】in store【解析】【详解】考查固定短语。句意:当我们开始学习文学时,就会有一些这样的经验等着我们。根据下for可知此处为短语in store for,表示“即将发生(在某人身上);等待着(某人)”,故填in store。52. Iceboxes of soft drinks and beer lined the _ streets, and the smell of roasted meat filled the air as we passe

    197、d wave after wave of street stands. I _ the party fever that I hardly noticed five hours fly by! (根据句意填空)【52题答案】【答案】 . narrow . was caught up in【解析】【详解】考查形容词和固定短语。句意:狭窄的街道两旁摆满了软饮料和啤酒的冰柜,当我们经过一波又一波的小摊时,空气中弥漫着烤肉的味道。我沉浸在派对的狂热中,几乎没有注意到五个小时飞逝而过!第一空根据句意“狭窄的”可知应填形容词narrow,作定语;第二空表示“参与”短语为be caught up in,时态

    198、为一般过去时,主语为I,谓语用单数。故填narrow和was caught up in。53. I did not understand all of the traditional customs, but a few made a deep impression on me. One was the bridegrooms entrance on a beautiful white horse. I had never seen that back home! Another was the part when Nadims father proudly led his daughter

    199、through the rows of seats to her husband. It reminded me of my sisters wedding. _.(根据句意填空)【53题答案】【答案】Although our cultures are so different, the smiling faces are the same【解析】【详解】考查让步状语从句。句意:我不了解所有的传统习俗,但有一些给我留下了深刻的印象。一个是新郎骑着一匹漂亮的白马入场。我在家乡从来没见过这种情况!还有一段是Nadim的父亲,骄傲地带着女儿穿过一排排座位,来到她丈夫面前。让我想起了我姐姐的婚礼。虽然

    200、我们的文化差异很大,但笑脸是一样的。该空句意为“虽然我们的文化差异很大,但笑脸是一样的。”,所以“虽然我们的文化差异很大”可用although引导让步状语从句,句子描述的是客观事实,应用一般现在时,“文化差异很大”表示为our cultures are so different,主句为“但笑脸是一样的”,表示为“the smiling faces are the same”。故填Although our cultures are so different, the smiling faces are the same。听力答案: ABBACCACBCACAACCABBC若您具有丰富教学经验,若

    201、您对教辅资料有独到的见解,若您也希望“让每一位学生分享高品质教育”,别犹豫,我们寻找的就是您!加入我们,共同打造师生喜爱的优质教辅!招募要求:1. 热爱教育教学,认同曲一线“让每一位学生分享高品质教育”的企业使命2. 6年以上高中一线教学经验,带过两届毕业班,中一以上职称3. 3. 对高考、新教材有深入研究4. 有良好的沟通表达能力与团队协作精神,责任心强5. 有无教辅编写、审稿经验均可,全职、兼职均可为提高5年高考3年模拟高中同步教辅书的质量,保证图书内出现的练习题为最新、最优质的试题资源。现长期有偿征集全国最新优质试卷,欢迎大家踊跃提供,为教育事业贡献一份力量!征集要求:1. 试卷范围:百强校卷、省前十校卷、联考卷、统考卷、市区卷2. 试卷类别:仅限高一、高二的新学年、新学期月考、期中、期末卷联系人:李老师:13810445359(同微信) 殷老师:13810455358(同微信)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:7_7、湖南省长郡中学2021-2022学年高一下学期期中考试英语试题.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-777195.html
    相关资源 更多
  • 专题05 动词和非谓语动词专项讲练-2023中考英语二轮复习讲练测(广东专用).docx专题05 动词和非谓语动词专项讲练-2023中考英语二轮复习讲练测(广东专用).docx
  • 专题05 动词和非谓语动词专项测试-2023中考英语二轮复习讲练测(广东专用).docx专题05 动词和非谓语动词专项测试-2023中考英语二轮复习讲练测(广东专用).docx
  • 专题05 动点折叠类问题中函数及其综合题型(学生版)学霸冲冲冲shop348121278.taobao.com.docx专题05 动点折叠类问题中函数及其综合题型(学生版)学霸冲冲冲shop348121278.taobao.com.docx
  • 专题05 功和功率【考题猜想】(解析版).docx专题05 功和功率【考题猜想】(解析版).docx
  • 专题05 功和功率【考题猜想】(原卷版).docx专题05 功和功率【考题猜想】(原卷版).docx
  • 专题05 功和功率【考点清单】(解析版).docx专题05 功和功率【考点清单】(解析版).docx
  • 专题05 功和功率【考点清单】(原卷版).docx专题05 功和功率【考点清单】(原卷版).docx
  • 专题05 分类打靶函数应用与函数模型(练习)(解析版).docx专题05 分类打靶函数应用与函数模型(练习)(解析版).docx
  • 专题05 分类打靶函数应用与函数模型(练习)(原卷版).docx专题05 分类打靶函数应用与函数模型(练习)(原卷版).docx
  • 专题05 分类打靶函数应用与函数模型(6大核心考点)(讲义)(解析版).docx专题05 分类打靶函数应用与函数模型(6大核心考点)(讲义)(解析版).docx
  • 专题05 分类打靶函数应用与函数模型(6大核心考点)(讲义)(原卷版).docx专题05 分类打靶函数应用与函数模型(6大核心考点)(讲义)(原卷版).docx
  • 专题05 分段函数研究(教师版).docx专题05 分段函数研究(教师版).docx
  • 专题05 分段函数研究(学生版).docx专题05 分段函数研究(学生版).docx
  • 专题05 分式篇(解析版).docx专题05 分式篇(解析版).docx
  • 专题05 分式篇(原卷版).docx专题05 分式篇(原卷版).docx
  • 专题05 分式方程(解析版).docx专题05 分式方程(解析版).docx
  • 专题05 分式方程(原卷版).docx专题05 分式方程(原卷版).docx
  • 专题05 函数的概念-【中职专用】中职高考数学二轮复习专项突破.docx专题05 函数的概念-【中职专用】中职高考数学二轮复习专项突破.docx
  • 专题05 函数的最大(小)值(含解析)-2021-2022学年高一数学重难点手册(函数的概念与性质篇人教A版2019必修第一册).docx专题05 函数的最大(小)值(含解析)-2021-2022学年高一数学重难点手册(函数的概念与性质篇人教A版2019必修第一册).docx
  • 专题05 函数 5.9函数零点 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(原卷版).docx专题05 函数 5.9函数零点 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(原卷版).docx
  • 专题05 函数 5.8函数图像 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(解析版).docx专题05 函数 5.8函数图像 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(解析版).docx
  • 专题05 函数 5.8函数图像 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(原卷版).docx专题05 函数 5.8函数图像 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(原卷版).docx
  • 专题05 函数 5.7对称性与周期性 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(解析版).docx专题05 函数 5.7对称性与周期性 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(解析版).docx
  • 专题05 函数 5.6奇偶性 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(解析版).docx专题05 函数 5.6奇偶性 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(解析版).docx
  • 专题05 函数 5.6奇偶性 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(原卷版).docx专题05 函数 5.6奇偶性 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(原卷版).docx
  • 专题05 函数 5.5单调性 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(解析版).docx专题05 函数 5.5单调性 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(解析版).docx
  • 专题05 函数 5.5单调性 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(原卷版).docx专题05 函数 5.5单调性 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(原卷版).docx
  • 专题05 函数 5.4对数函数 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(原卷版).docx专题05 函数 5.4对数函数 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(原卷版).docx
  • 专题05 函数 5.3指数函数 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(解析版).docx专题05 函数 5.3指数函数 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(解析版).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1