分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 101

类型(浙江专用)2022版新教材高中英语 Unit 3 Food and Culture 单元素养评价课件 新人教版选择性必修2.ppt

  • 上传人:a****
  • 文档编号:780750
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:PPT
  • 页数:101
  • 大小:929KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    浙江专用2022版新教材高中英语 Unit Food and Culture 单元素养评价课件 新人教版选择性必修2 浙江 专用 2022 新教材 高中英语 单元 素养 评价 课件 新人 选择性 必修
    资源描述:

    1、单元素养评价(三)(Unit 3)(120分钟 150分)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M:May I speak to Mary,please?W:Shes not here right now.This is her sister speaking.Can I take a message?M:Could you ask her to call Max Pet

    2、erson at 465-878-4931?W:Hold on one second,Mr Peterson.Let me just get a pen.1.Who is the woman?A.Mary.B.Marys sister.C.Marys mother.Text 2W:Im going to spend the next year studying in London.Someone told me that you once lived there.M:Oh,but I was just a kid at that time.2.When did the man live in

    3、London?A.Last year.B.Last month.C.When he was a child.Text 3W:As most of our customers are foreigners,you must be able to speak at least one foreign language to be employed.M:In that case,Im fit for the position I think.I can speak Spanish fluently and can understand French.3.What is the requirement

    4、 for the job?A.Knowing a foreign language.B.Working at night.C.Leaving on business.Text 4M:Is Mr Stephen in his room,please?He has called to see me after dinner.W:If he is in,his key will be here.Yes,sir.Room 202.He is in his room.Would you like to ring up first,sir?4.What does the man want to do?A.

    5、Book a room.B.Pay Mr Stephen a visit.C.Invite the woman to dinner.Text 5M:Are you ready?We need to get going.We are going to be late!W:Oh,you say that every time,Jay,and we always end up getting to the place 20 minutes early.5.What does the woman mean?A.They are always late.B.They dont need to hurry

    6、.C.They still have 10 minutes.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。Text 6W:Where do you want to go for the summer holiday?M:Im not sure.But I would like to go to Republic of Korea or maybe

    7、Japan.W:Ive been to Republic of Korea before.So,maybe Japan is a better idea for thisyear.M:When did you go to Republic of Korea?W:I went during high school with my class.Remember?Thats why I missedChelseas birthday party that year.M:Oh Yeah!And you couldnt stop talking about kimchi for weeks.W:OK,O

    8、K.Its delicious!So,shall we go to Japan,then?I will look fortickets online.Hopefully,they wont be too expensive.M:Great,I cant wait!6.Why wont the speakers travel to South Korea?A.The woman likes Japan more.B.The woman has already been there.C.The tickets are too expensive.7.What had the woman kept

    9、talking about?A.A city in Republic of Korea.B.A type of food.C.A popular clothing brand.听第7段材料,回答第8、9题。Text 7W:Hi,Tony.Nice to meet you here.So you must have had a lot of fun since the summer vacation?M:Yes.As my father puts it,have fun while it lasts,as the excitement wears off really fast.And now

    10、Im considering going to New York for a visit,because my parents wanted me to go to an American university for my further education.W:Indeed,itll be a good experience to take a vacation to a different country,so that you can learn about different cultures.How I envy your good luck.Ill have to take a

    11、part-time job to help support my family.M:Well,we cannot choose our family background,but we have to try to make a difference.8.What does the mans father say?A.Its nice to have friends.B.Life is a struggle.C.Have fun when you can.9.What will the woman do during the holiday?A.Get a part-time job.B.Tr

    12、avel to America.C.Look after her brother.听第8段材料,回答第1012题。Text 8M:Hi,Carol.Did you see the pictures Amy just posted?I think shes in Germany.W:Yeah,she and her friends decided to go at the last minute.Theyre visiting for about two weeks,then theyre going to France after that.Then on to London.M:I feel

    13、 like an awful friend.I had no idea.Sometimes I wonder if Id have any idea whats going on in my friends lives if it werent for WeChat.W:Its strange,isnt it?Sometimes I feel like I know more about strangers who post frequently than I do about my closest friends.People write everything on the Internet

    14、.M:Yes,youre right.Its interesting how much social media has changed the way we interact with each other.W:So do you think theres a healthier way to use social media?M:Good question.I think its important to limit your time online and put the phone down when youre with others.10.Where is Amy now?A.In

    15、 Germany.B.In London.C.In France.11.How does the man know what his friends are doing?A.Through face-to-face talk.B.Through strangers posts.C.Through WeChat.12.How does the man think we should use social media?A.We should stop using it.B.We should post frequently.C.We should limit our time online.听第9

    16、段材料,回答第1316题。Text 9M:Hey,Mom.Whats up?W:Hi,Chris.Your father and I are coming home tomorrow.Can you pick us up atthe train station in the afternoon?M:What time will you arrive?W:We land around noon.So,we should be at the train station by 1:30 p.m.M:Oh,but I have to pick up Sandy from the vet at 1:30

    17、 p.m.I wont be ableto get to the station until 2:00 p.m.at the earliest.W:Whats wrong with Sandy?M:Nothing too serious.The vet said she might have caught a cold or something.W:Oh,Im sure she will be OK.Shes a strong girl.M:Thanks.Now,what should we do about tomorrow?W:Let me think.Your dad and I can

    18、 just eat lunch at the airport.That way,no one will feel rushed to be anywhere.Well plan to see you around 2:00 p.m.at the station.OK?M:Works for me.W:Oh,hang on a second.Where are we going to sit?If you are bringing Sandy in the car,we wont have room to sit in the back seat.M:Thats true.Also,what a

    19、bout your luggage?W:Son,cant you put off picking up Sandy until later in the afternoon?That would make everything a whole lot easier.M:I will call the vet and see if thats possible.Ill call you right back.W:OK.13.When had the man planned to pick up Sandy?A.1:30 p.m.B.2:00 p.m.C.2:30 p.m.14.Who might

    20、 Sandy be?A.The mans classmate.B.The womans daughter.C.The mans pet.15.Whats the woman mostly worried about?A.Enough space in the car.B.Sandys health.C.Where to have lunch.16.What will the man do next?A.Make a phone call.B.Go to the train station.C.Send a text message.听第10段材料,回答第1720题。Text 10W:It se

    21、ems that money plays an important role in our daily life.Everyone has an opinion on money.What do you think about it?Do you think money is the most important thing?Do you find yourself a slave to money?Now Ill introduce a book to you,which can help you stop worrying about money.When Susan was 13 she

    22、 watched her father dive into the flames of his burning house in order to rescue his cash.At that moment she learned that money was very important.And so she tried every means to become rich.But years later,when Susan became a wealthy woman with a huge firm,she was unhappy.What went wrong?She had no

    23、t yet achieved financial freedom.In this book,Susan covers the keys to financial success and her own experience of achieving happiness.If you want to be happy with money,just buy one book and have a look at it.Maybe you will find your answer in this book and have a better understanding of money.17.W

    24、hat is the speaker mainly introducing?A.A friend.B.A book.C.A programme.18.Why did Susan think that money was important?A.Her father couldnt buy her clothes.B.Her father was always worried about money.C.Her father went into his burning house to save his money.19.What did Susan do when she grew up?A.

    25、An advisor.B.A businesswoman.C.A professional writer.20.What does Susan try to tell people in her book?A.How to achieve happiness.B.How to run a firm.C.How to get freedom.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(2021秦皇岛高二检测)Our guide was excellent!He walked us th

    26、rough all the local villages and took extra time at the end to enjoy a local dinner.He stayed with us longer than he was obliged(必要)to and made this a fantastic experience.Tour snapshotTravel is all about the street food these days,and why not?Its fresh,fast,cheap and a great way to crack into the l

    27、ocal scene.Join this Hanoi tour to source the best street eats from markets,food carts,street cafs and other hard-to-find-but-totally-worth-the-effort secret spots.HighlightsSample delicious Vietnamese cuisine just like the locals doon the street.Stroll through hidden alleyways and bustling markets

    28、of Hanois charming old quarter.Learn more about Hanois unique food culture.Try local specialties with influences from French and Chinese cuisine.Take in a spectacular night view of Hoan Kiem lake from a secret caf.Schedule detailsDuration:2.5 hoursMeeting point:Sacombank ATM MachineNo.1 Dong Xuan st

    29、reet(front entrance of Dong Xuan Market,Corner of Dong Xuan St.with Cau Dong St.)Starting time:5:00 PMEnding point:Caf Pho Co-11 Hang Gai St.,Hoan Kiem【文章大意】本文是一篇应用文。文章讲述了我们在优秀导游的陪同下经历的一次美食之旅,享受了当地不同风格的食品,欣赏了壮观的美丽夜景。21.What did the guide do?A.He showed visitors around by car.B.He took many photos of

    30、 visitors.C.He stayed with visitors for extra time.D.He enjoyed breakfast with visitors.【解析】选C。细节理解题。由第一段的内容(他带我们走遍了当地所有的村庄,最后还花了些时间享受当地的晚餐。他和我们在一起的时间比他被要求的要长,这是一次奇妙的经历。),可知导游多待了一段时间来陪游客。故选C。22.What does the underlined word“snapshot”mean in the passage?A.A photograph taken quickly and casually.B.A b

    31、rief impression of something.C.An attempt to score in a game.D.An act of firing a gun.【解析】选B。词义猜测题。由第二段(这几天的旅游都是街头小吃,何乐而不为呢?它新鲜、快捷、便宜,是一个很好的切入当地风景的方式。加入这次河内之旅,从市场、食品车、街头咖啡馆和其他难以找到但完全值得努力的秘密地点寻找最佳街头美食。)可知,这几天的旅游都是关于街头食品的,它是一种新鲜、快速、廉价的进入当地生活的方式,所以这段是指旅游的大体印象,snapshot在此处意为“对某事的简短印象”。故选B。23.We can infer

    32、 from the passage that the ending time of the tour is.A.5:00 PMB.5:30 PMC.7:05 PMD.7:30 PM【解析】选D。细节理解题。由Schedule details部分,“Duration:2.5 hours”(持续时间:2.5小时)和“Starting time:5:00 PM”(开始时间:下午5:00),可知下午5点开始,持续2.5个小时,所以结束的时间是晚上7:30。故选D。B(2021合肥高二检测)A British friend told me he couldnt understand why Chines

    33、e people love eatingsunflower seeds as a snack so much.“Ive met a lot of older Chinese and many havea crack in their front teeth,I believe thats from cracking the seeds,”he said.I had never noticed the habit,but once he mentioned it,I suddenly becamemore aware.I realized that whenever Im watching TV

    34、 or typing a report,I alwaysstart mindlessly cracking sunflower seeds.My friend doesnt like sunflower seeds,and,to him,it seems unnecessary to work so much just to get one small seed.When we were young,the whole family would usually get together for ChineseNew Year.Then,we all lived close to one ano

    35、ther,usually in a small city,andsometimes even neighbors would go door-to-door on Chinese New Years Eve tocheck out what every household was making.I remember my parents would be in the kitchen cooking.Out in the living room,a large table would already be laid out,complete with fancy tablecloth,read

    36、y-madedumpling fillings,and dishes full of candy,fruits and sunflower seeds.Some of thedishes were to be offered to our ancestors later,while others were for neighbors andchildren to eat before the evening feast.I must have learned how to crack sunflowerseeds back then.I dont think its right to crit

    37、icize ones choice in food or eating habits,nomatter how strange they may seem.Its not only in China.When I went abroad,I found people had all sorts ofstrange habits when it came to food.In Denmark,they put salted red fish on breadand eat it for dinner,no matter how much it ruins your breath.They thi

    38、nk its adelicacy(美味佳肴),and its connected to their certain culture.I think its awonderful tradition.【文章大意】本文是一篇夹叙夹议文,用中国人喜欢嗑瓜子和丹麦人喜欢吃面包配咸红鱼来证明饮食习惯来自特定的文化。24.Why can not the British friend understand when he found Chinese love eating sunflower seeds?A.Because the seeds are too hard to crack.B.Because

    39、he thinks they are harmful to teeth.C.Because he doesnt think the seeds are good.D.Because he doesnt think the seeds are worth eating.【解析】选D。推理判断题。根据第二段最后一句(我的朋友不喜欢葵花籽,对他来说,似乎没有必要为了得到一颗小种子而付出那么多的努力。)可知,作者的外国朋友认为葵花籽不值得吃,所以当这位英国朋友发现中国人喜欢吃葵花籽时,他并不理解。故选D。25.What does the writer prove by mentioning Chine

    40、se New Year?A.The families get together for it.B.Eating sunflower seeds is related to it.C.The traditions of celebrating it disappear.D.Children can eat delicious food on that day.【解析】选B。推理判断题。根据第四段内容可知,春节的时候桌子上会摆放很多美食,其中就有瓜子,小孩在可以在年夜饭前吃,作者就是在那时学会了嗑瓜子。由此可知,作者提到春节是为了证明嗑瓜子和春节有关,故选B。26.Whats the writer

    41、s attitude to Denmarks way of eating bread?A.Indifferent.B.Critical.C.Understandable.D.Doubtful.【解析】选C。推理判断题。根据文章最后一句话可知,作者认为丹麦人吃面包配咸红鱼是一个很好的传统,由此可知,作者可以理解这种吃法,故选C。27.What idea does the writer want to express in this passage?A.It is good to form healthy eating habits.B.Eating habits come from a cert

    42、ain culture.C.Changing your eating habits will change your life.D.One kind of food doesnt necessarily suit everyone.【解析】选B。推理判断题。根据最后一段中的倒数第二句可知,丹麦人认为这样吃面包是美味的,这和他们的特定的文化有关,正如作者喜欢嗑瓜子和春节文化有关,由此可知,作者想在这篇文章中表达的观点是,饮食习惯来自特定的文化,故选B。C(2021合肥高二检测)In the first days after a team of 25 delivery robots landed

    43、on George MasonUniversitys campus in January,they appeared to cause curious glances and manyphotos but not much else.It was clear,officials said,that more time and more data would be necessary tounderstand whether the robots would change the campus culture or become forgettable.Two months later,an e

    44、xtra 1,500 breakfast orders have been deliveredautonomously,according to the technologists of Sodexo,a company that managesfood service for GMU and works closely with the robots.Research has shown that up to 88 percent of college students skip breakfast,primarily because of lack of time,but that num

    45、ber is starting to turn around when delivery robots arrive on campus.Theyre constantly seen making the 15-minute trip from campus restaurant to a handful of nearby dorms,as well as to other buildings across campus,where students meet them.Two months later,breakfast has replaced dinner as the go-to m

    46、eal for robot delivery.Sodexo officials have noted that college students are main users of food delivery apps and place a high value on convenience and multiple options when they dine.During the morning hours,restaurant experts say,there is generally more emphasis(强调)on speed than any other part of

    47、the day.Combine college students love of food delivery with messy morning routines,and perhaps they have a perfect recipe for robots to deliver in the campus.The robots also provide campus officials with valuable data showing how meal plans are being used,which could lead to changes in how the unive

    48、rsity serves students over time.Sodexo technologists also announced Monday that a new team of more than 30 robots is launching at Northern Arizona University.【文章大意】本文是一篇新闻报道。25个送餐机器人进驻乔治梅森大学后,为很多大学生提供送早餐服务,改变了他们因为忙碌而不吃早餐的习惯,给他们紧张的生活带来了很多便利。28.Why dont most college students have breakfast according t

    49、o the research?A.They are on diets.B.They have a tight schedule.C.The food doesnt agree with them.D.GMU doesnt offer delivery services.【解析】选B。细节理解题。由第三段第一句(研究表明,多达88%的大学生不吃早餐,主要是因为时间不够)可知,大部分大学生不吃早餐是因为他们很忙,时间很紧张,故选B。29.What does the underlined word“they”in Paragraph 4 refer to?A.College students.B.C

    50、ampus officials.C.College professors.D.Restaurant managers.【解析】选A。词义猜测题。根据第四段内容(索迪斯官员指出,大学生是外卖应用程序的主要用户,他们非常看重就餐时的便利性和选择的多样性。)以及“Combine college students.campus(把大学生们对外卖的热爱与他们忙乱的晨间生活结合起来,或许他们有一个让机器人在校园里送餐的秘诀。)”可知,虽然早晨的时间很紧张,但是有很多学生喜欢机器人送餐的方便快捷性,因此推断出,第四段中“they”,指的是大学生,故选A。30.What do we know about th

    51、e first 25 delivery robots?A.They make timely deliveries.B.They were ignored at first.C.They mainly carry dinner at present.D.They have changed the whole campus culture.【解析】选A。细节理解题。根据第三段中的内容(研究表明,多达88%的大学生不吃早餐,主要是因为时间不够,但这一数字在送货机器人到达后开始好转。人们经常看到它穿梭在校园餐厅与附近的几个宿舍和其他建筑之间,完成它长达15分钟的送餐旅途。)”可知,25个送货机器人服务

    52、非常快,故选A。31.Whats the best title for the text?A.Delivery services grow fast in college.B.Breakfast in necessary for college students.C.Robots help with GMUs campus management.D.Delivery robots are changing students eating habits.【解析】选D。标题归纳题。由第三段的内容可知,送餐机器人到达学校两个月后,学生们不吃早餐的现象获得了很大的改善,早餐成了必备餐。可见,大学生的吃

    53、饭习惯得到了改变。故选D。D(2021攀枝花高二检测)Its 3 oclock and youve been hard at work.As you sit at your desk,a strong desire for chocolate overcomes you.You try to busy yourself to make it go away.But it doesnt.Here is another situation.Perhaps you are not feeling well.The only thing you want to eat is a big bowl of

    54、 chicken soup,like your mom used to make when you were sick as a child.Food cravings are a strong desire for a specific type of food.And they are normal.Scientists at the website How Stuff Works compare hunger and cravings this way.Hunger is a fairly simple connection between the stomach and the bra

    55、in.They even call it simply“stomach hunger”.When our stomachs burn up all of the food we have eaten,a hormone(荷尔蒙)sends a message to one part of the brain for more food,which controls our most basic body functions such as thirst,hunger and sleep.The brain then produces a chemical to start the appeti

    56、te(食欲)and you eat.Hunger is a function of survival.A craving is more complex.It activates(刺激)brain areas related to emotion,memory and reward.These are the same areas of the brain activated during drug-craving studies.Because of this,some scientists call food cravings“mind hunger.”People often crave

    57、 foods that are high in fat and sugar.Foods that are high in fat or high in sugar produce chemicals in the brain.These chemicals give us feelings of pleasure.In a 2007 study,researchers at Cambridge University found that“dieting or controlled eating generally increases the possibility of food cravin

    58、g.”So,the more you refuse yourself a food that you want,the more you may crave it.However,fasting is a bit different.They found that eating no food at all for a short period of time reduced food cravings.So,the next time you crave something very special,know that its the fault of your brain,instead

    59、of your stomach.【文章大意】本文是一篇说明文。本文主要介绍了饮食冲动的调查结果。食物与情感有关系,节食的结果会导致食物欲望的增加。32.The author describes two situations in the first paragraph to.A.deepen the understanding of hungerB.report the discovery of craving studyC.introduce the topic of the whole passageD.remind readers of their own special food【解析

    60、】选C。推理判断题。根据第一段最后一句可知,第一段是为了引入整篇文章的话题。故选C。33.What do we learn about food craving?A.It shows food is connected with emotion.B.It makes sure that a person survives hunger.C.It means the stomach functions well.D.It proves the brain decides your appetite.【解析】选A。推理判断题。根据第三段一、二句可知,对食物的渴望是复杂的,它刺激与情感、记忆和奖赏有

    61、关的大脑区域。因此可知食物与情感有关系。故选A。34.Whats the likely result of dieting?A.The drop of chemicals.B.The increase of food desire.C.The refusal of fat and sugar.D.The disappearance of appetite.【解析】选B。推理判断题。根据倒数第二段第一句可知,在2007年的一项研究中,剑桥大学的研究人员发现“节食或限制饮食通常会增加对食物渴望的可能性”。故选B。35.In which part of a newspaper can you see

    62、 this passage?A.Education.B.Entertainment.C.Science.D.Economy.【解析】选C。推理判断题。根据最后一段可知,所以,下次你想吃什么特别的东西时,要知道你的大脑比你的胃更应该受到责备。以及本文主要谈论饮食冲动的调查结果。由此可知,本篇文章可能会出现在报纸的科学版块。故选C。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2021长沙高二检测)Chopsticks Taboos:Unholy Ways to Pick Up Your FoodThe us

    63、e of chopsticks to pick food up from the plate will earn you severalcomplements from Chinese people.But over time,once in a while your closefriends might remind you about some basic chopsticks etiquette(礼节)such as neverinsert chopsticks vertically(垂直地)into a bowl of rice.36,here are severalrules to

    64、keep in mind.Do not use chopsticks of different lengths.This will remind people of a Chinese idiom“three long and two short”,37,because a coffin without a lid is composed of five boards,three long,and two short.Dont use chopsticks to poke at each dish without knowing what you want or only one chopst

    65、ick to fetch the food in the plate.38.Chinese people believe that their ancestors are resting underneath the earth,and dropping chopsticks would disturb them.Dont make noise with chopsticks by hitting the side of your bowl,39.While passing someone a bowl of rice or noodles,never insert the chopstick

    66、s vertically in the middle of the food for convenience.40.A.Do not drop your chopstick on the floorB.which is used as another name for coffinC.because only beggars do that to get attentionD.If you want to master the art of using this old toolE.In Chinese culture,the sign of crossing is negativeF.Do

    67、not drop food and liquid from your chopsticks to the tableG.The action would remind people of burning certain sticks in the pot in memory of the dead【文章大意】本文是一篇说明文。主要介绍了想要了解筷子这个古老用具的艺术,就要了解使用它的一些禁忌问题。36.【解析】选D。根据前文内容(你亲密的朋友可能会不时提醒你一些基本的筷子礼仪,如永远不要把筷子垂直插入一碗米饭。)可知,D选项中的this old tool指的是前文的chopsticks,再根据

    68、句子结构可知,此处一定是一个从句,空格后是主句:牢记以下使用筷子的规则。下文主要介绍了使用筷子的一些禁忌,D项承接下文,故选D。37.【解析】选B。根据下文可知因为没有盖子的棺材是由五块板组成的,由此得出B选项中的coffin和下文相呼应,故选B。38.【解析】选A。根据下文内容(中国人相信他们的祖先在地下休息,掉筷子会打扰他们。)可知,A选项能作为主旨句来概括本段内容,故选A。39.【解析】选C。根据上文内容(不要用筷子敲击碗的侧面发出声音)可知,该句是主句部分,C选项是从句部分,另外C选项是用来解释其原因的,故选C。40.【解析】选G。根据上文内容(当递给别人一碗米饭或面条时,不要为了方便

    69、而把筷子垂直插在食物中间。)可知,G选项中的the action指“把筷子垂直插在食物中间”这个动作,且语义能承接上文,故选G。第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。(2021邢台高二检测)I left my junior year confused,slightly out of touch with reality.Along with it,I had no clear idea of how to 41my life.Due to this 42,I made

    70、thedecision to 43the Georgetown Medical Institute,which is a seven-day44that aimed to teach high school students about the medical field.Being 45theability to learn and have exposure to something like this was really important for46from my state of confusion.The seven-day course was fairly meaningfu

    71、l to my47.I had been 48acareer in the medical field since I entered high school.49,I didnt know whatmedical profession would actually be like.Attending this institute placed me in anenvironment completely 50from anything I had ever experienced.I was so51for all the information these people were will

    72、ing to give.I was afraid to take my 52off anyone.Everything was a 53experience.Through this experience,however,I 54that medical field was not what I wanted.I wanted to 55at school.I wanted to share knowledge with students and participate in their complete communication.I wanted to be able to get mor

    73、e friends too.【文章大意】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者通过参加乔治敦医学院的课程找到了自己的发展方向和人生目标的故事。41.A.makeB.experienceC.changeD.predict【解析】选C。句意:同时,我也不清楚如何改变我的生活。由上文内容和“Along with it”可知,作者初中时很困惑,不现实,说明作者没有明确的人生目标,而伴随困惑而来的是,作者也不清楚如何改变自己的生活。故选C。42.A.dutyB.confusionC.preparationD.direction【解析】选B。句意:由于这种困惑,我决定去参加一个为期七天的乔治敦医学院的课程,这门

    74、课程旨在向高中生传授医学领域的知识。由上文以及下文的“my state of confusion”可知,作者对自己的人生感到困惑。故选B。43.A.searchB.designC.pass D.attend【解析】选D。由下一句可知,作者参加了乔治敦医学院课程,这个课程让作者从困惑中走了出来。故选D。44.A.courseB.playC.raceD.camp【解析】选A。由下文可知,这种东西旨在向高中生传授医学领域的知识,说明这是一门课程。故选A。45.A.deniedB.hidedC.reducedD.offered【解析】选D。句意:被提供学习和接触这样的东西的能力对我从困惑状态中前进真的

    75、很重要。由上文“which is a seven-day”和空后内容可知,这门七天课程提供给作者学习医学的能力。故选D。46.A.moving forwardB.looking aroundC.coming alongD.building up【解析】选A。句意:被提供学习和接触这样的东西的能力对我从困惑状态中前进真的很重要。由下文语境可知,作者从困惑中走了出来,有了确切的人生目标,说明这门七天课程让作者在困惑中前进。故选A。47.A.studyB.familyC.careerD.health【解析】选C。句意:七天的课程对我的职业生涯相当有意义。由下文可知,作者从高中以来,一直在考虑在医学领

    76、域谋一份事业,说明七天的课程对作者的职业生涯有很大影响。故选C。48.A.workingB.interviewingC.consideringD.advertising【解析】选C。句意:从我进入高中以来,我一直在考虑在医学领域谋一份事业。由下文可知,作者不知道真正的医学行业是怎样的,说明作者对医学行业概念还不清晰,因此一直在考虑中。故选C。49.A.ThereforeB.HoweverC.FinallyD.Instead【解析】选B。句意:然而,我不知道真正的医学行业是怎样的。由上下文语境可知,作者一直在考虑在医学领域谋一份事业,然而作者并不知道真正的医学行业是怎样的,二者是转折关系,应用H

    77、owever。故选B。50.A.separateB.safeC.sufferD.absent【解析】选A。乔治敦医学院的课程提供给作者学习医学领域知识的能力,而这是作者在以前人生经历中很少接触、难以学到的,说明这门课程完全不同于作者以前所处的环境。separate from与分开。故选A。51.A.sadB.gratefulC.anxiousD.responsible【解析】选B。由上文的“The seven-day course was fairly meaningful to my”和下文内容可知,七天的课程对作者的职业生涯相当有意义,因此作者感激那些给予所有信息(知识)的人。故选B。52

    78、.A.earsB.legsC.handsD.eyes【解析】选D。由上文语境可知,七天的课程让作者从困惑中走出来,对作者的职业生涯相当有意义,作者感激那些给予所有知识的人,说明作者很重视这次学习,不舍得把视线从任何教授医学知识的人的身上移开,以免错过学习医学知识的机会。故选D。53.A.trainingB.learningC.observingD.exchanging【解析】选B。句意:一切都是一次学习的经历。由上文语境可知,作者很重视这次学习,不敢把视线从任何教授医学知识的人的身上移开,以免错过学习医学知识的机会,因此作者认为所接触的每一个事物都是学习的经历。故选B。54.A.remembe

    79、redB.explainedC.realizedD.informed【解析】选C。句意:然而,通过这次经历,我意识到医学领域并不是我想要的。由下文可知,作者想与学生分享知识,参与他们的全面交流,说明作者想当教师,意识到医学领域并不是自己想要的。故选C。55.A.teachB.cureC.recordD.write【解析】选A。句意:我想在学校教书。由下文可知,作者想与学生分享知识,参与他们的全面交流,说明作者想当教师。故选A。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。(2021佛山高二检测)As a country that

    80、 pays great attention to good manners,the food culture is 56.(deep)rooted in Chinas history.As a visitor or guest in 57.a Chinese home or restaurant,you will find that table manners areessential in our daily life!It is really an 58.(admire)custom to respect others at table,the aged,teachers and gues

    81、ts 59.(include)while taking good care of children.Meanwhile,60.practice of presenting the best or fine food first to the senior members of the family has been observed for countless 61.(generation).When hosts place dishes on the table,they will arrange the main courses at the center with the support

    82、ing dishes evenly placed around 62.When the main dishes 63.(prepare)in a decorative form either by cut or other means,they will be placed 64.(face)the major guests and elder people at the table,65.also represents virtue(美德).【文章大意】本文是一篇说明文,介绍了中国的一些餐桌礼仪。56.【解析】deeply。考查副词。句意:作为一个注重礼仪的国家,饮食文化深深植根于中国的历史

    83、。修饰动词rooted用副词,deep和deeply都可作副词,但前者表示空间的深度,而后者常常带有感情色彩,根据语境可知此处应该用后者,故填deeply。57.【解析】either。考查固定搭配。句意:作为一个家庭访客或在餐馆用餐的顾客,你会发现餐桌礼仪在我们的日常生活中是必不可少的。根据空后的“a Chinese home or restaurant”可知此处使用either.or.这一搭配,表示“或者或者”,故填either。58.【解析】admirable。考查形容词。句意:在餐桌上尊重他人,包括老人、老师和客人,同时照顾好孩子,这是一种很好的习俗。修饰名词custom用形容词,表示“

    84、令人钦佩的,极好的”,故填admirable。59.【解析】included。考查独立主格。句意:在餐桌上尊重他人,包括老人、老师和客人,同时照顾好孩子,这是一种很好的习俗。分析句子结构可知此处为“n./pron.”形式的独立主格结构,表示“也包括在内”,这一结构可当作固定用法来记忆,故填included。60.【解析】the。考查冠词。句意:与此同时,先把最好的或精美的食物给年长的家庭成员的做法已经流传了好多代。根据空后内容可知此处特指“先把最好的或精美的食物给家里的年长成员的这种做法”,需要用定冠词修饰,故填the。61.【解析】generations。考查名词的数。句意:与此同时,先把最

    85、好的或精美的食物给年长的家庭成员的做法已经流传了好多代。表示“一代人”时,generation是可数名词,countless修饰可数名词复数,故填generations。62.【解析】them。考查代词。句意:当主人在餐桌上摆菜时,他们会将主菜摆放在中央,辅菜均匀地摆放在它们周围。根据“main courses”可知此处表示“它们”,作介词around的宾语用宾格形式,故填them。63.【解析】are prepared。考查时态和语态。句意:当主菜被切成装饰性的形状或以其他方式准备好后,就会摆在主要客人和年长的人面前,这也代表了美德。陈述的是客观事实,主语main dishes与prepar

    86、e之间是被动关系,所以用一般现在时的被动语态,且主语为复数,故谓语动词用复数,故填are prepared。64.【解析】facing。考查非谓语动词。句意:当主菜被切成装饰性的形状或以其他方式准备好后,就会摆在主要客人和年长的人面前,这也代表了美德。分析句子结构可知,句子的谓语是will be placed,因此此处为非谓语动词,they与face之间是逻辑上的主谓关系,表示主动,用现在分词作状语,故填facing。65.【解析】which。考查非限制性定语从句。句意:当主菜被切成装饰性的形状或以其他方式准备好后,就会摆在主要客人和年长的人面前,这也代表了美德。此处为非限制性定语从句,关系词

    87、指代前面整个主句内容并在从句中作主语,故填which。第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)(2021威海高二检测)假如你是李华,你的新西兰笔友Pal想学做一道中国传统美食,参加学校即将举办的美食节(Food Fair)。请你就此回复一封邮件,内容包括名称及做法等。注意:1.词数80左右;2.不得透露学校、姓名等任何个人信息。_【参考范文】Dear Pal,Glad to know that youll participate in your schools Food Fair.Do you think zongzi,one of Chinese traditional fo

    88、od is a good choice?Its easy to make!First,soak rice in water for 12 hours or so.Fold the boiled bamboo leaves and put rice in,with other ingredients such as meat,dates and yolks in the center.Wrap the fillings up into a pyramid shape.Tie it with thread.Finally,immerse them in water and boil 2 hours

    89、.The smell will make your mouth water.Hope youll make it!Yours,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。(2021任丘高二检测)A.J.shut the door of the truck.“Ready,”he said.His dad started the truck.It was six oclock and freezing,but the strong morning sun promised warmer temperatures.It had been

    90、colder than normal over the past week,and the ground and ponds were already frozen.“After we check on the cows,”Dad said,“you should have some time to practice roping cattle.”A.J.wanted to enter the rodeos(牛仔竞技表演)in which cowboys rode wild horses,and caught cattle with ropes.The best professionals c

    91、ould break from the gate on horseback,rope a calf(小牛),and hog-tie(捆绑)the calf in less than ten seconds.So far,A.J.needed nearly a minute and a half,but hed only been at it for a few months.The truck bounced down the dirt road.In a few minutes,they passed through the field gate.A.J.pulled a pair of t

    92、elescopes.The black spots of cows on the far hill took shape.The cows gathered around the pond.A.J.guessed they wanted the water locked under the ice.Suddenly,they heard extremely frightened shouts from one cow.Dad stopped the truck,and he and A.J.stared at the frozen pond anxiously.A calf lay on th

    93、e ice in the middle of the pond.A cow,no doubt the calfs mother,stood onshore,shouting desperately.The calf struggled to get up but slipped and fell each time.The morning sun seemed warmer.Too warmer.A.J.knew that the situation was urgent.If the calf lay there too long,she could fall through the ice

    94、 and drown.Dad eased the truck down the hill and stopped at the edge of the pond.“No telling how long shes been there,”he said.“The ice could be about to melt.I dont think we can risk it.”Dad shook his head,“Its just not safe.”注意:续写词数应为 150 左右。A.J.watched the calf,whose eyes were wide with fear._It

    95、would be just like rodeo practice,A.J.thought,trying to stay calm._【参考范文】A.J.watched the calf,whose eyes were wide with fear.Though frightened,the calf gathered all her strength to get up but slipped over and over again.Seeing the danger,the mother cow let out shouts with horror and cast helpless gl

    96、ances at A.J.and his dad as if begging them for help.An atmosphere of sadness blanketing the whole world,every nerve in A.J.s body screamed at him that he must save the poor calf.All of a sudden,an idea came into his mind like a flash.It would be just like rodeo practice,A.J.thought,trying to stay c

    97、alm.He rushed to the truck to grab the rope quickly,aimed it at the calf and let it go.Luckily,he made it at the first attempt!With palms sweating,he and his dad struggled to pull the calf out of the frozen pond.After what seemed like a century,they managed to save the calf.Seeing the calf running t

    98、o her mother happily,A.J.felt comforted and glad that what he had learned helped save a life.【教师备选】阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。(2021沧州高二检测)According to most people,after a long period of studying or working,we need to have a rest to refresh ourselves.However,that may not be the case.According to a rec

    99、ent report,you dont need the break as much as you may think that makes you feel less tired.Scientists have long assumed that willpower is a limited resource,which is why you feel the need to have a rest,have a snack and then get back to task when you are feeling better.They argue that the only way i

    100、t restores willpower is by rest,food or entertainment.But psychologists have challenged this theory,saying weak willpower is all in your head.They have found that peoples belief in willpower determines how long and how well theyll be able to work on tough mental exercise.“If you think of willpower a

    101、s something that is not really used up,you can go on and on.”said Professor Veronika Job.The researchers designed four experiments to test students belief in willpower.After a tiring task,those who believed,or were led to believe that willpower is a limited resource,performed worse on standard conce

    102、ntration tests than those who thought of willpower as something they had more control over.They also found that leading up to the final exam week,students who believed the limited resource theory ate junk food 24 percent more often than those who believed they had more control in resisting the tempt

    103、ation.Mr Job said,“The theory that willpower is a limited resource is interesting.Belief in willpower as a non-limited resource makes people stronger in their ability to work through challenges.”The findings can help people who are battling against temptation.Willpower isnt driven by a biologically-

    104、based process as much as we used to think.The belief in it is what influences your behaviors._【参考范文】Based on a recent report,having a rest to refresh yourself is not so essential as some people think.(要点1)Willpower,assumed to be a limited resource by some scientists,were thought to be only regained by rest,food,as well as entertainment.(要点2)However,this theory has been challenged.Researchers,including Veronika Job,conducted experiments and made some new discoveries.(要点3)If you believe that willpower is limitless,you will be more powerful,which is a potential help to resist temptation.(要点4)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:(浙江专用)2022版新教材高中英语 Unit 3 Food and Culture 单元素养评价课件 新人教版选择性必修2.ppt
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-780750.html
    相关资源 更多
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 《课时通》2015-2016学年高一英语外研版必修4课件:MODULE 5 INTEGRATING SKILLS .ppt《课时通》2015-2016学年高一英语外研版必修4课件:MODULE 5 INTEGRATING SKILLS .ppt
  • 《讲练测&三位一体》高中英语北师大版选修八课件:UNIT22SECTIONⅠWARM-UPGLOBAL & WARMING.ppt《讲练测&三位一体》高中英语北师大版选修八课件:UNIT22SECTIONⅠWARM-UPGLOBAL & WARMING.ppt
  • 《广东》2014版英语《高考专题辅导》课件:语法填空 第2讲 提示词填空语法项目 .ppt《广东》2014版英语《高考专题辅导》课件:语法填空 第2讲 提示词填空语法项目 .ppt
  • 《同步参考》2014-2015学年高中英语必修一配套课件:MODULE 1 INTRODUCTION AND READING(外研版).ppt《同步参考》2014-2015学年高中英语必修一配套课件:MODULE 1 INTRODUCTION AND READING(外研版).ppt
  • 2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮学案:四 考察频率最高的12个主题素材 WORD版含解析.doc2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮学案:四 考察频率最高的12个主题素材 WORD版含解析.doc
  • 2023版高考英语一轮总复习 专题十四 完形填空习题.docx2023版高考英语一轮总复习 专题十四 完形填空习题.docx
  • 2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十五 书面表达.docx2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十五 书面表达.docx
  • 2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十一 推理判断.docx2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十一 推理判断.docx
  • 2023年高考英语一轮复习 专题3 不容忽视的小词 新人教版.pptx2023年高考英语一轮复习 专题3 不容忽视的小词 新人教版.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 5 MUSIC 新人教版必修第2册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 5 MUSIC 新人教版必修第2册.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 4 NATURAL DISASTERS课件 新人教版必修第一册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 4 NATURAL DISASTERS课件 新人教版必修第一册.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 2 WILDLIFE PROTECTION 新人教版必修第2册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 2 WILDLIFE PROTECTION 新人教版必修第2册.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 2 TRAVELLING AROUND 新人教版必修第1册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 2 TRAVELLING AROUND 新人教版必修第1册.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 Unit 1 Lifestyles课件 北师大版必修1.pptx2023年高考英语一轮复习 Unit 1 Lifestyles课件 北师大版必修1.pptx
  • 2022年高考英语一轮复习 Unit 4 Cyberspace 单元主题语篇训练(一)(含解析)北师大版必修2.doc2022年高考英语一轮复习 Unit 4 Cyberspace 单元主题语篇训练(一)(含解析)北师大版必修2.doc
  • 2022年高考英语一轮复习 Unit 3 Celebration 单元主题语篇训练(二)(含解析)北师大版必修1.doc2022年高考英语一轮复习 Unit 3 Celebration 单元主题语篇训练(二)(含解析)北师大版必修1.doc
  • 2023届高考二轮总复习课件 英语 (适用于老高考新教材) 专题四 语篇填空.pptx2023届高考二轮总复习课件 英语 (适用于老高考新教材) 专题四 语篇填空.pptx
  • 2023届高考二轮总复习课件 英语 (适用于老高考新教材) 专题三 完形填空.pptx2023届高考二轮总复习课件 英语 (适用于老高考新教材) 专题三 完形填空.pptx
  • 河南省2021届高三英语上学期1月期末试题汇编 短文改错专题.doc河南省2021届高三英语上学期1月期末试题汇编 短文改错专题.doc
  • 河南省2015届高三高考冲刺卷 英语 扫描版含答案.doc河南省2015届高三高考冲刺卷 英语 扫描版含答案.doc
  • 五年高考(2011-2015)英语试题分项精析版专题22 阅读理解之社会生活类(解析版) WORD版含解析.doc五年高考(2011-2015)英语试题分项精析版专题22 阅读理解之社会生活类(解析版) WORD版含解析.doc
  • 2022版高考英语一轮复习 专题二十一 应用文写作模拟训练(含解析).docx2022版高考英语一轮复习 专题二十一 应用文写作模拟训练(含解析).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1