分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 14

类型UNIT6 SURVIVAL ——2022-2023学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册单元基础巩固练习 WORD版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:784227
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:14
  • 大小:38.46KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    UNIT6 SURVIVAL 2022-2023学年高二英语外研版2019选择性必修第二册单元基础巩固练习 WORD版含解析 2022 2023 学年 英语 外研版 2019 选择性 必修 第二
    资源描述:

    1、Unit 6 Survival 考试时间:90分钟 满分:120分第一部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AElephant Conservation Country : Thailand This is a working vacation at a wildlife centre. Anyone can become a volunteer if he/she agrees to help the elephant keepers with tasks. Daily ta

    2、sks Collect the elephants at 6: 30 a.m. Take them to look for food in the forest. Clean the enclosure. Swim with the elephants in the lake in the afternoon. If volunteers want to relax after work, they can watch satellite television. How this vacation helps If these elephants hadnt been rescued, the

    3、y would still be living on the streets of Bangkok. A rural environment is much better for them than an urban environment where there is lots of pollution.Gorilla Safari Countries: Kenya, Rwanda, Uganda Departures: Aug. Dec., 23 departures per month Extras: gorilla permit 220 If youre lucky, youll se

    4、e lions, elephants and rhinos on safari. The highlight of the trip is the opportunity to see gorillas in the mountain forests. However, you must be in good healthif a gorilla caught a cold, it would be extremely harmful to its whole family. How this vacation helps There are only about 600 mountain g

    5、orillas left in the world as human activity has reduced the area where they can live. When you buy a permit, this will pay for the protection of the national park.Polar Bear Watching Country: Canada Departures: sixty trips between Oct. 1 Nov. 19 Every October and November, groups of polar bears gath

    6、er in Hudson Bay. As they are normally lonely creatures, this is unusual. The bears wait for the ocean to freeze so they can hunt seals, so this is the perfect opportunity to see them. How this vacation helps If the Arctic ice cap melts due to global warming, polar bears will be in danger. We give a

    7、 share of our profits to the Polar Bears Alive Charity. Your comment These awesome bears get all the liquid they need from their food.1.What will an elephant volunteer do?A.Take food for elephants at 6:30 a.m.B.Sweep the houses of elephants.C.Wash elephants in the lake in the afternoon.D.Watch satel

    8、lite television on elephants.2.What do we know about Gorilla Safari?A.You can find gorillas in Kenya and Canada.B.You might get a cold in the mountain forests.C.Visitors need to pay $220 to see 600 gorillas.D.There are about 10 trips to visit gorillas.3.What can we know from the last paragraph?A.Pol

    9、ar bears dont need to drink water.B.Polar bears store the liquid in their food.C.Polar bears drink all kinds of liquid.D.Polar bears eat mainly liquid food.B The connection between people and plants has long been the subject of scientific research. Recent studies have found positive effects. A study

    10、 conducted in Youngstown, Ohio, for example, discovered that greener areas of the city experienced less crime. In another, employees were shown to be 15% more productive when their workplaces were decorated with houseplants. The engineers at the Massachusetts Institute of Technology (MIT) have taken

    11、 it a step further changing the actual composition of plants in order to get them to perform diverse, even unusual functions. These include plants that have sensors printed onto their leaves to show when theyre short of water and a plant that can detect harmful chemicals in groundwater. Were thinkin

    12、g about how we can engineer plants to replace functions of the things that we use every day, explained Michael Strano, a professor of chemical engineering at MIT. One of his latest projects has been to make plants glow (发光) in experiments using some common vegetables. Stranos team found that they co

    13、uld create a faint light for three-and-a-half hours. The light, about one-thousandth of the amount needed to read by, is just a start. The technology, Strano said, could one day be used to light the rooms or even to turn trees into self-powered street lamps. In the future, the team hopes to develop

    14、a version of the technology that can be sprayed onto plant leaves in a one-off treatment that would last the plants lifetime. The engineers are also trying to develop an on and off switch where the glow would fade when exposed to daylight. Lighting accounts for about 7% of the total electricity cons

    15、umed in the US. Since lighting is often far removed from the power source (电源)一such as the distance from a power plant to street lamps on a remote highway a lot of energy is lost during transmission(传输). Glowing plants could reduce this distance and therefore help save energy.1.What is the first par

    16、agraph mainly about?A.A new study of different plants.B.A big fall in crime ratesC.Employees from various workplaces.D.Benefits from green plants.2.What is the function of the sensors printed on plant leaves by MIT engineers?A.To detect plants lack of water.B.To change compositions of plants.C.To ma

    17、ke the life of plants longer.D.To test chemicals in plants.3.What can we expect of the glowing plants in the future?A.They will speed up energy production.B.They may transmit electricity to the home.C.They might help reduce energy consumption.D.They could take the place of power plants.4.Which of th

    18、e following can be the best title for the text?A.Can we grow more glowing plants?B.How do we live with glowing plants?C.Could glowing plants replace lamps?D.How are glowing plants made pollution-free?C Artemis is NASAs new lunar exploration program. Through the Artemis program, NASA will use new tec

    19、hnology to study the Moon in new and better ways, and prepare for human missions to Mars. NASAs new rocket will carry the Orion spacecraft to lunar orbit. Then, astronauts will dock(对接) Orion at a small spaceship called Gateway, from where the crew will take trips to the lunar surface in a new human

    20、 landing system, and then return to Gateway. The crew will return to the Earth aboard Orion. NASA will test the rocket and spacecraft in flight, and then send a crew for a test flight: Artemis 1 will be a test flight of the SLS rocket with the Orion spacecraft and with no crew. Artemis 2 will launch

    21、 the SLS rocket and Orion with a crew, which will fly past the Moon, then circle it and return to the Earth. This trip will be the farthest one any human has experienced in space. Artemis 3 will send a crew, including the first woman astronaut and a black astronaut, to the Moon by 2024. The Artemis

    22、3 crew will visit the Moons South Pole. No one has ever been there. At the Moon, astronauts will: Search for the Moons water and use it. Learn how to live and work on the surface of another celestial body (天体) where astronauts are just three days flight from home. Test the technologies we need befor

    23、e sending astronauts on missions to Mars, which can take an up-to-three-year round trip. The Moon is a good place to learn new science. NASA will learn more about the Moon, the Earth and even the Sun. The Moon is a test bed for Mars. The Moon is a place to show that astronauts will one day be able t

    24、o work away from the Earth on Mars for long periods of time.1.What is the aim of the Artemis program?A.To help astronauts return to the Earth.B.To be ready for the landing on Mars.C.To study Mars using new science.D.To test the Moon landing spacecraft, Orion.2.Which will be the achievement of the Ar

    25、temis series?A.Going to the Moons South Pole.B.Making the fastest trip into space.C.Sending the first man to the Moon.D.Flying to the Moon with three persons.3.What will Artemis astronauts do on the Moon?A.Send astronauts to Mars.B.Run a three-year-long test.C.Find and make use of water.D.Learn to l

    26、ive not far from home.4.What can we conclude from the text?A.It is possible to live on another planet now.B.The crew will reach the lunar surface by Orion.C.NASA has sent the first woman astronaut to the Moon.D.The Artemis program is of great help to Mars exploration.D Scientists have been studying

    27、Antarctica for over a century, but details as basic as what it looks like beneath all that ice have largely remained a mystery. Now, Earther reports that a team of scientists from Denmark, Norway, the Netherlands, and the UK has published the most detailed data yet on the continents subglacial topog

    28、raphy (冰川下的地形) near the South Pole. As they report in the journal Geophysical Research Letters, central Antarctica is home to three large canyons (峡谷), one of which is deeper than the Grand Canyon and nearly as wide at some points. The researchers made the discovery by flying a plane with radar over

    29、 the South Pole, a spot that isnt covered by satellites. They expected to find mountains beneath the ice sheet, but the wide canyons they found between the mountains came as a surprise. Of the three canyons, two hadnt been documented previously. The largest, the Foundation Trough(基础槽), measures 218

    30、miles long, up to 22 miles wide, and 6,260 feet deep, putting it up there with the planets most impressive canyons. The discoveries are significant on their own, but the real purpose behind the research is to better understand how the West and East Antarctic ice sheets will react to rising temperatu

    31、res. Human-caused climate change has made some of the continents ice not firm, and the West Antarctic ice sheet especially has been slowly melting to the sea. If patterns continue, the coastal glaciers supporting the large ice sheets could fall down, causing sea levels to rise a minimum of 10 feet.

    32、If this happens, the canyons could be a major factor in the speed and direction of ice flow from central Antarctica to the coast. The event isnt likely to happen in the near future, but further study of Antarcticas topography will allow scientists to better predict when it might.1.Which of the follo

    33、wing have scientists known little?A.The shape of Antarctica ice.B.The condition of Antarctica ice.C.The Grand Canyon.D.The beneath of Antarctica ice.2.Which of the following was found by a plane with radar?A.The Grand Canyon.B.The mountains.C.Three large canyons.D.Ice sheets.3.How do the scientists

    34、feel about finding the wide canyons?A.Unexpected.B.Interesting.C.Ridiculous.D.Common.4.Whats the aim of the study?A.To document the three canyons.B.To find out how large the three canyons are.C.To know how ice sheets react to rising temperatures.D.To show the importance of the three canyons.第二节 (共5小

    35、题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Will there be an outbreak of bird flu that threatens humans? Many experts disagree on when or whether a human pandemic(大流行病) will occur, but do say there is a chance that the virus could mutate(变异), leading to widespread infection. _ Heres

    36、what you need to know to help keep yourself healthy. Stock up on food, water and household supplies. If there is a bird flu pandemic, youll want to minimize your chance of catching it by staying indoors; you might even be required to stay home if the government asks that people remain in quarantine(

    37、隔离期). Youd better stock up today on at least 2-week worth of essentials such as water, food, emergency and medical supplies. _ Have an outbreak plan. It may feel odd or uncomfortable to talk to family members and loved ones about the worst-case pandemic scenario(预测). But if that scenario strikes, yo

    38、ull all be much better off if you have a plan decided on and ready._ Figure out how you would care for them and what your first response and responsibilities would be; this is an especially important conversation with those with special care needs. _ Things like keeping a balanced diet, exercising r

    39、egularly and getting sufficient rest can help keep you healthy in an outbreak and also keep you from catching the common cold. Particularly in a flu outbreak situation, it will be important to wash your hands with soap and water for at least 20 seconds. Be diligent about covering coughs and sneezes

    40、with tissues. Moreover, know your essential health information such as your blood type, allergies, and past or current medical conditions. Make a list of that essential information for all the members of your family. _ And do make sure everyone in your household knows where to find it.A.Work out reg

    41、ularly to stay slim.B.Pick up the habits of healthy behavior.C.It is wise to keep it somewhere safe and visible.D.Its important to ask yourself these questions before a pandemic occurs.E.Talk with your friends and family about how youd respond to an epidemic.F.In that case, the best thing you can do

    42、 right now is to prepare for that possibility.G.That will help you get through an extended time at home if an outbreak happens.第二部分 语言知识运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 A couple in Ohio accidentally dropped off a bag containing almost $100,000 at an Oh

    43、io charity shop. Thanks to 1 employees, they got money back. The employees were going through2 last week when they came across a3 . Inside was $97,004. It was so much cash, employee Kelsey Croy said. I looked in the bag and we4 it right there on the desk. And it was $97,004. Thankfully, the owners5

    44、a receipt for tax purposes when they dropped off6 that morning. The employees7 called the couple but there was no8 . Not wanting to9 that amount of cash in the store, they called in the Zanesville Police Department. 10 repeated calls, officers finally got a hold of the couple. The couple hadnt reali

    45、zed the money was 11 . They told police they withdrew all their money to another bank. On the way, they 12 at the charity shop to donate a bag of clothes. Thats 13 the money ended up there. When we finally 14 them, they just asked if they could get it sometime tomorrow. the officer said.The couple h

    46、as since made contact with the original 15 who found the money to thank them. Im just glad that I meet with a bunch of honest and loyal people, Cray said.1.A.honestB.generousC.braveD.clever2.A.goodsB.donationsC.foodD.money3.A.suitcaseB.boxC.bagD.wallet4.A.putB.countedC.hidD.cleared5.A.asked forB.ask

    47、ed aboutC.gave upD.gave out6.A.cardsB.fruitsC.billsD.clothes7.A.surprisedlyB.hesitatinglyC.eventuallyD.immediately8.A.concernB.informationC.replyD.letter9.A.depositB.leaveC.wasteD.spend10.A.AfterB.DuringC.BeforeD.In11.A.foundB.missingC.stolenD.forgotten12.A.stoppedB.sighedC.quarreledD.wandered13.A.w

    48、hyB.whenC.whereD.how14.A.inspected onB.got rid ofC.got throughD.dropped in on15.A.policesB.officersC.customersD.employees第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 Since Brad Ryan began to take grandma Joy on trips to the breathtaking landscapes of America, they _ (go) through dozens

    49、of cross-country adventures. In 2015, Brad Ryan visited his 85-year-old grandma _ (live) a simple life on her own, and then he hoped that spending some quality family time with her would help to lift her spirits. When he told_ (story) of his travels to his grandma, she regretted not seeing more of t

    50、he world. Then Ryan invited his grandma _ (hike) with him, and she accepted his idea_ (cheerful). From then on, the pair travelled to 29 National Parks in total, and had many adventures along the way, _ has even affected his way of life. Life for her now is a lot _ (rich). It was the look in her eye

    51、s that impressed me a lot. Ryan said, I love my grandma. She has taught me how to live, and Ive learned to slow down and see the world in _ different way. There are so many viewpoints and knowledge we can gain_ our elders. Even if some day she does pass away, I can go back to these places to feel he

    52、r spirit and feel _ (connect) to her.第三部分 写作(共两节,满分40分)第一节 (满分15分)最近,你班同学就“太空是否值得探索”这一话题展开了一场讨论。请你根据下面提供的信息,用英语写一篇短文介绍讨论的情况。 1.30%的同学认为太空不值得探索; 2.70%的同学认为太空值得探索。注意: 1.词数80左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯。_第二节 (满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。 It was somewhere between spring and summer.

    53、My mom and I were driving through the countryside. Back then I was 13 years old and always felt dissatisfied with Mom. But little did I know that this trip was going to be a special one. A pot of flowers sat in the back seat, whose heavenly scent filled the car. Suddenly, in the middle of nowhere, m

    54、y mom pulled over. What are you doing? I cried, fearing that the car had broken down and wed be stuck there, so far from home. But that wasnt the case. My mom hopped out of the car, grabbing the flowers from the back seat. Itll just be a minute, she called back through the open windows. My eyes impa

    55、tiently skimmed the edge of the road before settling on a little sign showing that it was a nursing home. I looked back to the building, somewhat annoyed, as my mom reappeared emptyhanded. Before she started the car, curiosity drove me to ask, Do you know anyone there? She shook her head. Then what

    56、did you do with the flowers? She smiled slightly, I gave them to the receptionist(接待员). What? She laughed at my confusion. I told the receptionist to givethe flowers to whoever needed them. I kept silent for a moment. Not long after we continued our driving, I spoke again, Did you leave your name? T

    57、o this she answered instantly, No. Leaving flowers there for someone who will appreciate them makes me feel good, which is enough for me. Suddenly, still thinking about Moms deed, I heard something burst loudly. It was our car that broke down! Nothing could be worse, because neither my mom nor I und

    58、erstood how to repair it, and we didnt know where the garage was. It also seemed impossible to wait for any passer-by, since we had seen so few along the way.注意:续写词数应为150左右。Paragraph 1: We were worrying about what could be done. _Paragraph 2: As we drove along, a flower shop came into sight on the r

    59、oad._答案以及解析第一部分 阅读理解第一节A.答案:1-3.BDA解析:1.细节理解题。根据文章Daily tasks中的Clean the enclosure.可知,志愿者要负责清理大象的住所,故选B。该部分中的“Collect the elephants at 6:30 a.m. Take them to look for food in the forest.(上午6点半把大象集中在一起,带它们去森林里觅食)”与A项“早晨6点半给大象拿食物”不符;“Swim with the elephants in the lake in the afternoon.(下午和大象一起在湖里游泳)”

    60、和C项“下午在湖里洗大象”不符;“If volunteers want to relax after work, they can watch satellite television.(如果志愿者下班之后想放松,可以看卫星电视)”与D项“在大象上看卫星电视”不符。所以选B。2.细节理解题。从文章Gorilla Safari中的Aug.Dec.,23 departures per month可知大约有10次去观赏大猩猩的行程。由该部分中的Countries: Kenya, Rwanda, Uganda可知,A项“你可以在肯尼亚和加拿大发现大猩猩”中的“加拿大”不正确;“However, you

    61、 must be in good healthif a gorilla caught a cold, it would be extremely harmful to its whole family.(然而,你一定要身体健康如果一只大猩猩得了感冒,这对它的全家是极为有害的)”与B项“你可以在山林中得感冒”不符;根据gorilla permit 220可知看大猩猩的门票费用是220英镑,而不是C项中的“220美元”。因此选D。3.推理判断题。根据最后一段的内容可知,北极熊不需要喝水,它所需要的液体都是从食物中获得的。B项“北极熊把液体储存在食物中”,C项“北极熊喝各种液体”和D项“北极熊主要吃

    62、液体食物”都与最后一段的描述不符。故选A。 B.答案:1-4.DACC解析:1.考查段落大意。根据第一段第二句Recent studies have found positive effects及本段中的greener areas of the city experienced less crime和employees were shown to be 15% more productive when their workplaces were decorated with houseplants可知,D选项Benefits from green plants能概括本段内容。2.考查细节理解。

    63、根据第二段第二句中的These include plants that have sensors printed onto their leaves to show when theyre short of water可知,A选项正确。根据该句后半部分a plant that can detect harmful chemicals in groundwater可知,干扰项D选项错误。3.考查推理判断。根据最后一段的内容尤其是最后一句Glowing plants could reduce this distance and therefore help save energy可推知,在未来发光

    64、的植物可能有助于减少能源消耗。4.考查标题判断。文章第一段点明植物的积极作用;第二段是有关植物的其他方面的功能的研究;第三段说明最新的研究表明植物可以发光;第四段是有关将来要开发的一种用在植物叶子上的技术及研究植物发光是否可以打开和关上;第五段表述能量在传输中损失很多,或许发光植物可以解决这一问题。故C选项(发光的植物能代替灯吗?)最能凸显本文主题。 C.答案:1-4.BACD解析:1.细节理解题。根据第一段的 Through the Artemis program, NASA will use new technology to study the Moon in new and bette

    65、r ways, and prepare for human missions to Mars.(通过 Artemis计划,美国国家航空航天局将使用新技术以新的和更好的方式研究月球,并为人类前往火星的任务做好准备)可知, Artemis计划的目的是为登上火星做准备。故选B。2.细节理解题。根据第六段的 The Artemis 3 crew will visit the Moons South Pole. No one has ever been there. 可知,Artemis3的工作人员将参观月球的南极,从来没有人去过那里。故选A。根据第五段中的 This trip will be the

    66、farthest one any human has experienced in space.(这将是人类进入太空最远的一次旅行)可知,B项(进行进入太空的最快的旅行)说法不正确。根据第六段中的 Artemis 3 will send a crew, including the first woman astronaut and a black astronaut, to the Moon by 2024.( Artemis 3将在2024年前派出一支包括第一位女性宇航员和一位黑人宇航员在内的队伍登陆月球)可知,C(送第一个男性到月球上去)、D(和三个人飞往月球)说法均不正确。3.细节理解题

    67、。根据 At the moon, astronauts will: Search for the Moons water and use it.可知,在月球上宇航员将寻找水并使用它。故选C。根据倒数第二段 Test the technologies we need before sending astronauts on missions to Mars, which can take an up-to-three-year round trip.(在送宇航员去火星执行往返行程可能长达三年的任务之前,测试我们需要的技术。)可知,送宇航员去火星并不是在月球上要做的事情,在月球上只是测试一些所需要

    68、的技术,所以A项说法不正确。倒数第二段中的 which can take an up-to-three-year round trip所修饰的是 sending astronauts on missions to Mars,并不是要在月球上进行三年的测试。所以B项说法不正确。倒数第三段提到 Learn how to live and work on the surface of another celestial body(天体) where astronauts are just three days flight from home.(学习如何在另一个离宇航员家只有三天航程的天体表面生活和

    69、工作。),虽然只有三天的航程,但地球到月球的距离不能称之为近,D项(学会在离家不远的地方生活)说法不正确。4.推理判断题。根据最后一段的 The moon is a test bed for Mars. The Moon is a place to show that astronauts will one day be able to work away from the Earth on mars for long periods of time.(月球是火星的“试验台”。月球是一个表明宇航员有一天能够在火星上长时间远离地球工作的地方)并结合上文可知, Artemis计划对火星探索有很大帮

    70、助。故选D。A项(现在有可能生活在另一个星球上。)文中未提及,且结合常识可排除;根据第二段第一、二句可知,宇航员登陆月球表面是通过 Gateway,而不是Orion。所以B项说法错误。根据第六段的 Artemis 3 will send a crew, including the first woman astronaut and a black astronaut, to the moon by 2024.可知,并不是NASA已经将第一位女字航员送上了月球。所以C项说法错误。D.答案:1-4.DCAC解析:1.细节理解题。根据第一段中的Scientists have been. a myst

    71、ery.(科学家已经研究南极一个多世纪了,但是关于所有冰下是什么样的这些基本的细节,在很大程度上还是一个谜)可知,科学家对于南极冰下的情况知之甚少。故选D项。2.细节理解题。根据第二段中的As they report in the journal. over the South Pole(正如他们在杂志地球物理研究快报上报道的那样,南极的中部是三个大峡谷的所在地研究人员在南极上空驾驶一架带雷达的飞机发现的)可知,带雷达的飞机发现了位于南极中部的三个大峡谷。A项科罗拉多大峡谷不是飞机雷达在南极发现的;由第二段最后一句They expected to. as a surprise.(他们原以为在冰

    72、盖下能发现山脉,但他们在山脉间发现了宽广的峡谷,这使他们大吃一惊)可知,B项山脉是科学家们预计会发现的,文中未提飞机雷达发现了山脉;D项冰盖是有目共睹的事实,文中未提冰盖是飞机雷达发现的。故选C项。3.推理判断题。根据第二段中的They expected to.as a surprise.(他们原以为在冰盖下能发现山脉,但他们在山脉间发现了宽广的峡谷,这使他们大吃一惊)可推知,发现大峡谷让科学家感到意外。unexpected出乎意料的;interesting感兴趣的;ridiculous荒谬的;common常见的。故选A项。4.细节理解题。根据第四段中的The discoveries are

    73、significant. react to rising temperatures.(这些发现本身具有重大意义,但这项研究背后的真正目的是更好地了解南极洲的东西方的冰盖对上升的气温的反应)可知,这项研究的真正目的是了解南极洲冰盖会对上升的气温作出怎样的反应。由第三段第一句Of the three canyons, two hadnt been documented previously.(三个峡谷中,有两个之前没有被记录)可知,A项记录这三个大峡谷不符合文意;B项研究这三个大峡谷有多大和D项表明这三个峡谷的重要性都不是这项研究的目的。故选C项。 第二节答案: FGEBC解析:F项中的that

    74、possibility和空前的a chance相呼应, 分析语境可知, F项在此处起到了承上启下的过渡作用, 所以选F项。本空是段尾句, 有总结之意。此外, G选项中的That和空前一句Youd better stock up today on at least 2-week worth of essentials such as water, food, emergency and medical supplies.相衔接, 且G选项中的an extended time at home与上文中的people remain in quarantine相呼应, 所以选G项。根据It may fe

    75、el.decided on and ready.及Figure out.would be可知, 空处陈述的应是你和家人讨论的内容, E选项符合语境。本空是段首句。根据对本段的整体理解可知, 本段主要陈述的是健康的行为习惯的具体方面, 与选项B内容呼应, 所以选B项。空后一句中的where to find it与C选项中的keep it somewhere safe and visible相呼应, 故空处应是建议把必要信息单放在安全且家人都能看到的地方, 所以选C项。第二部分 语言知识运用第一节答案:1-5.ABCBA; 6-10.DDCBA; 11-15.BADCD解析:1.考查形容词词义辨析

    76、。句意:多亏了诚实的员工,他们才找回了钱。根据下文Im just glad that I meet with a bunch of honest and loyal people可知这对夫妇很高兴见到了一群诚实忠诚的人。honest诚实的;generous慷慨大方的;brave勇敢的;clever聪明的。2.考查名词词义辨析。句意:上周,员工们在接受捐款时,发现了一个包。根据上文可知,一对夫妇在俄亥俄州的一家慈善商店不小心掉了一个装有近10万美元的包。慈善商店的员工接受捐款的时候,发现了这个包。goods货物;donation捐赠;food食物;money金钱。3.考查名词词义辨析。句意:上周

    77、,员工们在接受捐款时,发现了一个包。根据上文“A couple in Ohio accidentally dropped off a bag containing almost $100,000 at an Ohio charity shop.”可知,俄亥俄州的一对夫妇在俄亥俄州的一家慈善商店不小心掉了一个装有近10万美元的包。suitcase手提箱;box箱子;bag包;wallet钱包。4.考查动词词义辨析。句意:我往包里看了看,我们就在桌子上数了数。根据下文“And it was $97,004.”可知,员工数了数包里的现金,知道了总额是97,004美元。put放;count数;hide

    78、藏;clear清除。5.考查动词短语词义辨析。句意:值得庆幸的是,那天早上,当他们把衣服送去的时候,主人(那对夫妇)索要了税务收据。捐赠者在捐赠时要求慈善商店提供税务收据,因此留下了联系方式。ask for要求;ask about询问;give up放弃;give out分发。6.考查名词词义辨析。句意:值得庆幸的是,那天早上,当他们把衣服送去的时候,主人(那对夫妇)索要了税务收据。根据后文donate a bag of clothes,可知选D。card 卡片;fruit水果;bill账单;clothes衣服。7.考查副词词义辨析。句意:员工们立即给这对夫妇打了电话,但没有回音。慈善商店的雇

    79、员有了联系方式,立即联系失主。surprisedly惊讶地;hesitatingly犹豫地;eventually最终;immediately立即。8.考查名词词义辨析。句意:员工们立即给这对夫妇打了电话,但没有回音。员工们给这对夫妇打了电话,但是他们没有接电话。concern 担心;information信息;reply回答;letter信件。9.考查动词词义辨析。句意:由于不想把那笔钱留在店里,他们打电话到赞斯维尔警察局。慈善商店不想把那笔钱留在店里,故选B。deposit 存入;leave留下;waste浪费;spend花费。10.考查介词词义辨析。句意:经过多次电话,警察终于找到了这对夫

    80、妇。在打了多次电话之后,警察联系上丢钱的夫妇。after在之后;during在期间;before在之前;in在里。11.考查动词词义辨析。句意:这对夫妇没有意识到钱不见了。find发现;miss丢失;steal偷;forget忘记。12.考查动词词义辨析。句意:在路上,他们在慈善商店停下来,捐了一袋衣服。这对夫妇途中在慈善商店停下来捐赠衣服。stop停;sigh叹息;quarrel争吵;wander游荡。13.考查副词词义辨析。句意:钱就这样到了那里。本句讲述这对夫妇是如何把钱遗落在慈善商店的。why为什么;when何时;where何地;how如何。14.考查动词短语词义辨析。句意:当我们接通

    81、电话的时候,他们只是问是否可以在明天的某个时候拿到。inspect on检查;get rid of免除;get through接通电话;drop in on顺道拜访。15.考查名词词义辨析。句意:后来,这对夫妇就联系了最初找到钱的员工,向他们表示感谢。这对夫妇联系上找到钱的慈善商店雇员,故选D。police警察;officer官员;customer顾客;employee雇员。 第二节答案:have gone living stories to hike cheerfully which richer a from connected解析:考查时态。句意:自从布拉德瑞恩开始带着乔伊奶奶去美国那些

    82、令人惊叹的地方旅行以来,他们已经经历了几十次越野冒险。句中的时间状语从句Since Brad Ryan began.是since +从句,表示一段时间的时间状语,故本句应用现在完成时。故填have gone。考查非谓语动词。句意:2015年,布拉德瑞恩看望了自己过着简单生活的85岁奶奶分析句子结构可知,本空应用现在分词作后置定语,修饰grandma,表主动。故填living。考查名词。句意:当他向奶奶讲述他旅行的故事时,奶奶后悔没有多看看这个世界。根据空后的travels可知本空应用名词复数形式,表示很多旅行的故事。故填stories。考查非谓语动词,动词不定式。句意:然后瑞恩邀请他的奶奶和他

    83、一起去远足invite sb.to do sth.固定短语,邀请某人做某事。故填to hike。考查副词。句意:她欣然接受了他的想法。分析句子可知本空应用副词作状语,修饰动词accepted,故填cheerfully。考查非限制性定语从句的引导词。句意:从那以后,他们一起去了29个国家公园,一路上经历了很多冒险,这甚至影响了他的生活方式。分析句子可知本句为非限制性定语从句,在从句中作主语,应用which引导,代指整个主句。故填which。考查形容词比较级。句意:她现在的生活更丰富了。奶奶现在的生活比以前更丰富,因此应用形容词比较级。故填richer。考查冠词。句意:我学会了放慢脚步,用不同的方

    84、式看世界。in a different way一种不同的方式,不定冠词表示泛指,different读音以辅音音素开头,应用不定冠词a。考查介词。句意:我们可以从长辈那里获得很多观点和知识。gain from固定短语,从得到。故填from。考查形容词。句意:即使有一天她真的去世了,我也可以回到这些地方去感受她的精神和她的联系。feel系动词,后面应跟形容词作表语。connected 形容词,有联系的。第三部分 写作第一节答案: Recently, students in our class have had a discussion on whether space is worth explo

    85、ring. 30% of us think space exploration is not worthwhile. They think space is too far away from us and our daily life. And the money spent on space exploration can be used to solve the earths problems such as starvation and pollution. On the other hand,70% think space is worth exploring because we

    86、have benefited a lot from it, such as using satellites for communication and the weather forecast. Whats more, with further space research, we may solve the population problem by moving to other planets one day. Also, space research will enable us to find new sources to solve the problem of energy s

    87、hortages on earth.第二节答案: Paragraph 1: We were worrying about what could be done. After waiting for a long time, Mom and I decided to walk back to the nursing home and seek help. How far we had driven! When we arrived, the receptionist was surprised but warmly helped us contact the garage. There, the

    88、 old men who had received the flowers were excited to meet us, talking about how great that day was. It amazed me what random actions of kindness could mean to the people who received it. While we were laughing and talking happily, the garage got our car repaired.Paragraph 2: As we drove along, a fl

    89、ower shop came into sight on the road. I walked quickly into the flower shop, where a bunch of beautiful flowers caught my eye. Having witnessed the effect of kindness and love, I decided to send Mom the sweet flowers. Soon, the heavenly scent filled the car again. Mom tried to hide her excitement, but the tears failed her. Through this trip, I discovered that, despite my occasional anger at her, I actually felt proud of Mom. This was a special trip of my life.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:UNIT6 SURVIVAL ——2022-2023学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册单元基础巩固练习 WORD版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-784227.html
    相关资源 更多
  • 专题24 与二次函数相关的压轴题-三年(2019-2021)中考真题数学分项汇编(全国通用)(原卷版).docx专题24 与二次函数相关的压轴题-三年(2019-2021)中考真题数学分项汇编(全国通用)(原卷版).docx
  • 专题24 三角函数中的化简求值(教师版).docx专题24 三角函数中的化简求值(教师版).docx
  • 专题24 、25估算题和电路设计电路动态变化-2021年全国中考物理真题专项汇编(第一期)(解析版).docx专题24 、25估算题和电路设计电路动态变化-2021年全国中考物理真题专项汇编(第一期)(解析版).docx
  • 专题24 unit 12 易错综合练习-2021-2022学年七年级下册单元重难点易错题精练(人教版).docx专题24 unit 12 易错综合练习-2021-2022学年七年级下册单元重难点易错题精练(人教版).docx
  • 专题24直线的方程-【中职专用】中职高考数学二轮复习专项突破.docx专题24直线的方程-【中职专用】中职高考数学二轮复习专项突破.docx
  • 专题24正弦定理和余弦定理-2021年新高考数学基础考点一轮复习.docx专题24正弦定理和余弦定理-2021年新高考数学基础考点一轮复习.docx
  • 专题24复数及推理与证明【多选题】(解析版).docx专题24复数及推理与证明【多选题】(解析版).docx
  • 专题24复数及推理与证明【多选题】(原卷版).docx专题24复数及推理与证明【多选题】(原卷版).docx
  • 专题23锐角三角函数-2021年中考数学真题分项汇编(原卷版)【全国通用】(第02期).docx专题23锐角三角函数-2021年中考数学真题分项汇编(原卷版)【全国通用】(第02期).docx
  • 专题23概率统计与图论(教师版含解析)-备战2021年高中数学联赛之历年真题汇编(1981-2020).docx专题23概率统计与图论(教师版含解析)-备战2021年高中数学联赛之历年真题汇编(1981-2020).docx
  • 专题23概率统计与图论(学生版)-备战2021年高中数学联赛之历年真题汇编(1981-2020).docx专题23概率统计与图论(学生版)-备战2021年高中数学联赛之历年真题汇编(1981-2020).docx
  • 专题23实验:探究加速度与物体受力、物体质量的关系.docx专题23实验:探究加速度与物体受力、物体质量的关系.docx
  • 专题23函数与矩形存在性问题-【压轴必刷】2023年中考数学压轴大题之经典模型培优案(解析版).docx专题23函数与矩形存在性问题-【压轴必刷】2023年中考数学压轴大题之经典模型培优案(解析版).docx
  • 专题23函数与矩形存在性问题-【压轴必刷】2023年中考数学压轴大题之经典模型培优案(原卷版).docx专题23函数与矩形存在性问题-【压轴必刷】2023年中考数学压轴大题之经典模型培优案(原卷版).docx
  • 专题23二面角、面面角大题专练B卷-2023届高三数学二轮专题复习.docx专题23二面角、面面角大题专练B卷-2023届高三数学二轮专题复习.docx
  • 专题23二次函数推理计算与证明综合问题-挑战2023年中考数学压轴题之学霸秘笈大揭秘(全国通用)(解析版).docx专题23二次函数推理计算与证明综合问题-挑战2023年中考数学压轴题之学霸秘笈大揭秘(全国通用)(解析版).docx
  • 专题23二次函数推理计算与证明综合问题-挑战2023年中考数学压轴题之学霸秘笈大揭秘(全国通用)(原卷版).docx专题23二次函数推理计算与证明综合问题-挑战2023年中考数学压轴题之学霸秘笈大揭秘(全国通用)(原卷版).docx
  • 专题23《不规则物体体积算法》2020-2021学年小升初数学真题汇编专项复习训练(全国通用).docx专题23《不规则物体体积算法》2020-2021学年小升初数学真题汇编专项复习训练(全国通用).docx
  • 专题23 相似形.docx专题23 相似形.docx
  • 专题23 实验:探究加速度与力、质量的关系.docx专题23 实验:探究加速度与力、质量的关系.docx
  • 专题23.6 解直角三角形章末九大题型总结(拔尖篇)(沪科版)(解析版).docx专题23.6 解直角三角形章末九大题型总结(拔尖篇)(沪科版)(解析版).docx
  • 专题23.6 解直角三角形章末九大题型总结(拔尖篇)(沪科版)(原卷版).docx专题23.6 解直角三角形章末九大题型总结(拔尖篇)(沪科版)(原卷版).docx
  • 专题23.4 解直角三角形章末拔尖卷(沪科版)(解析版).docx专题23.4 解直角三角形章末拔尖卷(沪科版)(解析版).docx
  • 专题23.4 解直角三角形章末拔尖卷(沪科版)(原卷版).docx专题23.4 解直角三角形章末拔尖卷(沪科版)(原卷版).docx
  • 专题23.3 构造直角三角形解题四大题型(沪科版)(解析版).docx专题23.3 构造直角三角形解题四大题型(沪科版)(解析版).docx
  • 专题23.2 解直角三角形【十大题型】(举一反三)(沪科版)(解析版).docx专题23.2 解直角三角形【十大题型】(举一反三)(沪科版)(解析版).docx
  • 专题23.2 解直角三角形【十大题型】(举一反三)(沪科版)(原卷版).docx专题23.2 解直角三角形【十大题型】(举一反三)(沪科版)(原卷版).docx
  • 专题23-申请信.docx专题23-申请信.docx
  • 专题23 阅读理解 议论文 - 2023年中考英语语法题型总复习宝典.docx专题23 阅读理解 议论文 - 2023年中考英语语法题型总复习宝典.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1