分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 23

类型内蒙古呼和浩特市第一中学2023-2024学年高二上学期期中英语试题(Word版附解析).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:928603
  • 上传时间:2025-12-18
  • 格式:DOCX
  • 页数:23
  • 大小:46.62KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    内蒙古 呼和浩特市 第一 中学 2023 2024 学年 高二上 学期 期中 英语试题 Word 解析
    资源描述:

    1、高二年级英语增值性评价数据采集注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.本试卷满分150分,考试时间120分钟。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where are th

    2、e speakers?A. At a train station. B. In an airport. C. In a car.2. What are the speakers mainly talking about?A. A movie. B. A book. C. An actor.3. What does the man ask the woman to do?A. Help him with his homework.B. Go running in the park.C. Play football with him.4. What is the mans favorite thi

    3、ng to do when its hot out?A. Having ice cream. B. Going to the beach. C. Drinking iced tea.5. Who did the bag belong to first?A. The mans father. B. The woman. C. The man.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒

    4、钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What will the man do this afternoon?A. Plant flowers.B. Do his homework.C. Play football with John.7. What do we know about the man?A. He was tired from playing with Tony.B. Hes too busy to help Mr. Smith.C. Hell get paid for his work.听第7段材料,回答第8至10题。8. How long h

    5、asnt the woman seen her mother?A. For two months. B. For three months. C. For four months.9. Where does the womans mother live?A. By the ocean. B. On a farm. C. Near a lake.10. What is the likely relationship between the speakers?A. Husband and wife. B. Parent and child. C. Brother and sister.听第8段材料

    6、,回答第11至13题。11. What is the woman doing wrong, according to the man?A. Her hands are often dirty.B. She always touches her face.C. She seldom washes her face.12. How old is the woman?A. Shes over 20.B. Shes 12 years old.C Shes under 10.13. What does the man want the woman to learn?A. How to dress bet

    7、ter.B. How to wash her hands well.C. How to have better manners.听第9段材料,回答第14至16题。14. Why did the master kiss a pig?A. To keep his promise. B. To show his courage. C. To amuse the students.15. Where did the master kiss a pig?A. In the classroom. B. In the playground. C. On the road in front of the sc

    8、hool gate.16. What did the master want the students to do?A. Study harder. B. Protect the animals. C. Stop throwing garbage.听第10段材料,回答第17至20题。17. What has the weather been like so far?A. Very rainy. B. Very cold. C. Very dry.18. When will the big storm arrive?A. Later today. B. After Tuesday. C. At

    9、the beginning of the summer.19. How long will the storm last?A. Three days at most. B. About a week. C. At least two weeks.20. What are people advised not to do?A. Go to the beaches. B. Stand under a tree. C. Drive at a high speed.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题,每小题2.5分,满分37.5分)ALooking for books suit

    10、able for your juniors? Here are what our editors recommend:Room for EveryoneMusa and Dada drive to the shore but the bus stops many times: “You need a ride? Come in! Theres still room!” One stop becomes two stops which soon becomes ten, and the bus is overcrowded, but theres always room for one more

    11、 if you make the room, making this trip a joyous tale.Author: Naaz KhanReading age: 4 - 8WonderAuggie Pullman was born with a facial difference which prevents him from going to a mainstream school. Entering a new school, he wants nothing more than to be treated normally but his new classmates cant i

    12、gnore his extraordinary face. Auggie is a hero to prove that you cant give in when you were born to stand out.Author: R. J. PalacioReading age: 8 - 12Starfish HardcoverEllie is tired of being fat and shes found her safe space her swimming pool where she feels weightless in a fat-obsessed world. In t

    13、he water, she can stretch herself out like a starfish and take up all the room she wants. Finally, with the support of those loving her, Ellie might be able to be a starfish in real life by being her own excellent self.Author: Lisa FippsReading age: 10 - 13Swimming to Antarctica: Tales of a Long-Dis

    14、tance SwimmerLynne Cox started swimming almost as soon as she could walk. By age sixteen, she had broken all records for swimming the English Channel. She narrowly escaped a shark attack, and was cheered across the Cook Strait by dolphins. She even swam a mile in the Antarctic. Lynne writes the same

    15、 way she swims, with tough spirit and joy.Author: Lynne CoxReading age: 14 - 181. Who are the target readers of this text?A. Teenagers.B. Parents.C. Booksellers.D. Editors.2. What troubles both Auggie and Ellie?A. Their schooling.B. Their appearance.C. Their weight.D. Their friendship.3. Whose book

    16、should you choose if you are interested in challenges of human limits?A. Naaz Khans.B. R. J. Palacios.C. Lisa Fippss.D. Lynne Coxs.【答案】1. B 2. B 3. D【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了四本适合青少年阅读的书籍。【1题详解】推理判断题。根据第一段“Looking for books suitable for your juniors? Here are what our editors recommend:(寻找适合你的小孩阅读的书?以下

    17、是我们的编辑们的建议)”推知,这篇文章是写给父母的。故选B。【2题详解】细节理解题。根据Wonder部分的“Auggie Pullman was born with a facial difference which prevents him from going to a mainstream school.(Auggie Pullman生来就有面部差异,这使他无法进入主流学校)”和Starfish Hardcover部分的“Ellie is tired of being fat and shes found her safe space her swimming pool (艾莉厌倦了肥胖

    18、,她找到了自己的安全空间她的游泳池)”可知,Auggie和Ellie的共同问题是他们的外貌。故选B。【3题详解】细节理解题。根据Swimming to Antarctica: Tales of a Long-Distance Swimmer部分的“By age sixteen, she had broken all records for swimming the English Channel. She narrowly escaped a shark attack, and was cheered across the Cook Strait by dolphins. She even s

    19、wam a mile in the Antarctic.(到16岁时,她已经打破了所有游泳英吉利海峡的记录。她险些逃脱了鲨鱼的袭击,并在库克海峡对岸受到海豚的欢呼。她甚至在南极游了一英里)”可知,该故事讲述的主角一直在突破自己的极限。由此可知如果对挑战人类极限感兴趣,应该选择这本书。它的作者是Lynne Cox。故选D。【点睛】BA crowd cheered Kunle Adeyanju as he turned off his motorbike engine after completing a tiring 41-day trip. The 44-year-old left Londo

    20、n on April 19 and arrived in Nigerias commercial center Lagos on Sunday after travelling more than 8,000 miles across 13 countries. He started the impressive journey to raise funds for Rotary International to deal with polio (小儿麻痹症) in his native Nigeria.Accompanied by a dozen bikers for the last st

    21、retch of the journey from the Republic of Benin, Adeyanju was welcomed by supporters in Ikeja, in central Lagos. Adeyanju, called “Lion Heart” by fans, won popularity among the public by posting daily pictures with comments about his journey on social media. At every stop along the way, he was greet

    22、ed by enthusiastic (热情地) supporters.He did face some challenges, like the one in Mali where one of his wheels broke. “I was standing in the middle of the night, alone in a bush, not knowing what to do, without speaking the language,” he said, explaining he had to walk to the nearest village. “Fortun

    23、ately, the locals helped me.” Not all of the challenges he faced were solved smoothly. “Mauritania, a country in northwest Africa, was terrible,” he said, after he got robbed of hundreds of euros. “The worst experience,” he added.The former Shell employee self-funded his trip with $ 20,400 in saving

    24、s, hoping to raise up to $ 48 million for Rotary International. “I have been suffering from a lack of sleep lately because I slept only three to four hours per night. But I feel proud because I finished this challenge,” Adeyanju said just after he arrived, wiping the sweat off his face. Adeyanju add

    25、ed that he is now planning to have a possible cycling trip to Ghana or a bike ride to Israel to help raise more funds. And he has another dream: to climb Mount Qomolangma.4. Why did Adeyanju go on the 41-day trip?A. To challenge himself.B. To help people fight polio.C. To connect with more people.D.

    26、 To advertise Rotary International.5. How did Adeyanju become popular during the journey?A. By using the title “Lion Heart”.B. By commenting on other bikers journeys.C. By sharing his experiences online.D. By showing his deep love for his hometown.6. What happened to Adeyanju in Mauritania?A. He got

    27、 lost in the bush.B. He met with crime and got robbed.C. He failed to understand the locals.D. He broke his motorbike.7. Which words can best describe Adeyanju?A. Caring and determined.B. Reliable and outstanding.C. Generous and brilliant.D. Ambitious and confident.【答案】4. B 5. C 6. B 7. A【解析】【导语】这是一

    28、篇新闻报道。文章主要讲述了为了给国际扶轮社筹集在他的家乡尼日利亚治疗小儿麻痹症的资金,Kunle Adeyanju成功完成了伦敦到拉各斯的摩托车骑行。【4题详解】细节理解题。根据第一段最后一句“He started the impressive journey to raise funds for Rotary International to deal with polio (小儿麻痹症) in his native Nigeria. (他开始了这段令人印象深刻的旅程,是为国际扶轮社筹集资金,在他的家乡尼日利亚防治小儿麻痹症。)”可知,Kunle Adeyanju进行为期41天的骑行是为了给

    29、国际扶轮社筹集资金,帮助他的家乡人们对抗小儿麻痹症。故选B。【5题详解】细节理解题。根据第二段第二句“Adeyanju, called “Lion Heart” by fans, won popularity among the public by posting daily pictures with comments about his journey on social media. (被粉丝们称为“狮子心”的Adeyanju通过在社交媒体上发布关于他的旅程的每日图片和评论,赢得了公众的喜爱。)”可知,Kunle Adeyanju每天都会在社交媒体上发布自己的旅行照片和评论,这使他在公众

    30、中广受欢迎;由此可知,Kunle Adeyanju通过每天在社交媒体分享他旅途中的经历获得公众的喜爱。故选C。【6题详解】细节理解题。根据第三段中“Not all of the challenges he faced were solved smoothly. Mauritania, a country in northwest Africa, was terrible, he said, after he got robbed of hundreds of euros. The worst experience, he added. (并非他所面临的所有挑战都能顺利解决。毛里塔尼亚,一个位于

    31、非洲西北部的国家,太可怕了,他在被抢劫数百欧元后说。这是最糟糕的经历,他补充道。)”可知,Kunle Adeyanju在毛里塔尼亚遇到了抢劫,被抢了数百欧元。故选B。【7题详解】推理判断题。根据第一段“A crowd cheered Kunle Adeyanju as he turned off his motorbike engine after completing a tiring 41-day trip. The 44-year-old left London on April 19 and arrived in Nigerias commercial center Lagos on

    32、Sunday after travelling more than 8,000 miles across 13 countries. He started the impressive journey to raise funds for Rotary International to deal with polio (小儿麻痹症) in his native Nigeria. (当Kunle Adeyanju在结束了41天的劳累之旅后关掉摩托车引擎时,人群为他欢呼。44岁的他于4月19日离开伦敦,周日抵达尼日利亚商业中心拉各斯,此前他穿越了13个国家,行程超过8000英里。他开始了一段令人印

    33、象深刻的旅程,为国际扶轮社筹集资金,在他的家乡尼日利亚防治小儿麻痹症。)”可知,Kunle Adeyanju进行为期41天的骑行是为了帮助他的家乡尼日利亚人们对抗小儿麻痹症;由此可推知,他是一个有爱心的人。根据第三段“He did face some challenges, like the one in Mali where one of his wheels broke. I was standing in the middle of the night, alone in a bush, not knowing what to do, without speaking the langu

    34、age, he said, explaining he had to walk to the nearest village. Fortunately, the locals helped me. Not all of the challenges he faced were solved smoothly. Mauritania, a country in northwest Africa, was terrible, he said, after he got robbed of hundreds of euros. The worst experience, he added. (他确实

    35、面临过一些挑战,比如在马里,他的一个轮子坏了。我一个人站在深更半夜的灌木丛里,不知道该做什么,也不会说当地的语言,他说,并解释说他不得不走到最近的村庄。幸运的是,当地人帮助了我。并非他所面临的所有挑战都得到了顺利解决。毛里塔尼亚,非洲西北部的一个国家,太可怕了,他在被抢劫了数百欧元后说。最糟糕的经历,他补充说。)”可知,在骑行中Adeyanju遇到了一些困难,如车坏了,甚至是抢劫,但他没有放弃;由此可推知,Adeyanju是意志坚定的人。因此,Adeyanju一个有爱心并且意志坚定的人。故选A。CIts obvious that plastic pollution is a big probl

    36、em nowadays. Luckily, researchers have found a chemical from a kind of worm can degrade one of the most common forms of plastic. The finding could open up new ways to deal with the problem.There have been several studies showing microorganisms can release enzymes (酶) that cause the plastic polyethyl

    37、ene (聚乙烯) to start to change. But that process takes a long time. The recently-discovered enzymes were found in the saliva (唾液) of the wax worm moth. They appear to act in only a few hours.Federica Bertocchini is one of the researchers who helped write a study on the finding. She is also a beekeeper

    38、. Bertocchini said that one year she found her honeycombs full of wax worms. Honeycombs are built by bees to store honey. She cleaned the honeycombs and put the worms in a plastic bag. When she returned, she found the bag was full of holes. All this made her wonder if the worms were eating the plast

    39、ic or if there was a chemical reaction that caused the holes, leading to the idea of the research.“We checked that, doing proper lab experiments, and we found the polyethylene had been oxidized (氧化),” she said.In her latest research, Bertocchini and her coworkers identified two enzymes in the worms

    40、saliva. The enzymes appeared to break down polyethylene in only a few hours at room temperature. Bertocchini says her team is still trying to understand how the worms deal with the plastic. She adds, hopefully in the future, the enzymes can be used in homes, where each family could deal with their o

    41、wn plastic waste.8. What does the underlined word “degrade” in paragraph 1 probably mean?A Break down.B. Bring forth.C. Compete with.D. Pick out.9. What is the advantage of the recently-discovered enzymes?A. Theyre easily available.B. They can be produced at home.C. They function very fast.D. They c

    42、an be applied to all plastics.10. What does paragraph 3 mainly tell us?A. How Bertocchini found the enzymes.B. Why Bertocchini cleaned the honeycombs.C. How Bertocchini took care of the honeycombs.D. How Bertocchini came up with the idea of the research.11. What does Bertocchini expect of the enzyme

    43、s according to the text?A. They will work at room temperature.B. People can make them on their own.C. They will solve all plastic pollution.D. They will become a household product.【答案】8. A 9. C 10. D 11. D【解析】【导语】这是一篇说明文。研究人员在一种蠕虫的唾液中发现了可以使一些塑料降解的酶,而且其起效非常快。对解决塑料污染而言,这无疑是个好消息。【8题详解】词句猜测题。根据第一段中的“Luc

    44、kily, researchers have found a chemical from a kind of worm can degrade one of the most common forms of plastic.(幸运的是,研究人员发现一种蠕虫体内的化学物质可以degrade一种最常见的塑料。)”和第三段的“She cleaned the honeycombs and put the worms in a plastic bag. When she returned, she found the bag was full of holes. (她清洗了蜂巢,把蜡虫放进一个塑料袋里。

    45、当她回来时,她发现袋子满是洞。)”可知,Bertocchini将蜡虫放进塑料袋里,等她回来时,发现塑料袋都是洞,说明这些虫子可以分解塑料袋,degrade应与“分解”含义相近。A. Break down.分解;B. Bring forth.产生、引起;C. Compete with.与竞争;D. Pick out.挑选。degrade为动词,表示“分解、降解”,与break down为同义表达。故选A项。【9题详解】细节理解题。根据文章第二段“The recently-discovered enzymes were found in the saliva (唾液) of the wax wor

    46、m moth. They appear to act in only a few hours.(最近发现的酶是在蜡虫蛾的唾液中发现的。它们似乎在几个小时内就起作用了。)”可知,最近发现的酶在几个小时内就起作用,说明起作用很快。故选C项。【10题详解】主旨大意题。根据第三段“Federica Bertocchini is one of the researchers who helped write a study on the finding. She is also a beekeeper. Bertocchini said that one year she found her honey

    47、combs full of wax worms. Honeycombs are built by bees to store honey. She cleaned the honeycombs and put the worms in a plastic bag. When she returned, she found the bag was full of holes. All this made her wonder if the worms were eating the plastic or if there was a chemical reaction that caused t

    48、he holes, leading to the idea of the research.(Federica Bertocchini是帮助撰写关于这一发现的研究的研究人员之一。她也是一个养蜂人。Bertocchini说有一年她发现她的蜂巢里满是蜡虫。蜂房是蜜蜂建造来储存蜂蜜的。她清洗了蜂巢,把蜡虫放进一个塑料袋里。当她回来时,她发现袋子满是洞。所有这些都让她想知道,是蜡虫在吃塑料,还是化学反应导致了这些洞,从而产生了这项研究的想法。)”可知,本段主要讲述了Bertocchini提出这项研究想法的过程。故选D项。【11题详解】细节理解题。根据文章最后一段“She adds, hopefully

    49、 in the future, the enzymes can be used in homes, where each family could deal with their own plastic waste.(她补充说,希望在未来,这种酶可以在家庭中使用,每个家庭都可以处理自己的塑料垃圾。)”可知,Bertocchini期望他们发现的酶能在将来走进千家万户。故选D项。DWith more and more kids picking up bats and gloves, efforts to build a “baseball ecosystem” in China continue

    50、to produce impressive results. And with Major League Baseball (MLB) a key contributor to the drive, Chinese kids are learning from the very best in the business.“The baseball environment has changed greatly since MLB entered the Chinese market. When we first came to China in 2007, the baseball popul

    51、ation in the country was very limited,” said Tony Qi, managing director of MLB China. “But in 2019, the active baseball population had reached over 20 million. When we first organized the youth baseball match in five Chinese cities in 2008, each city had only one age group to take part. But this yea

    52、r we have 20 cities, and in some cities we have competitions for five age groups.”Around 400 teams have taken part in the MLB China Cup, a nationwide youth competition designed to encourage kids to take up baseball. During one recent season in Beijing, there were about 100 teams that wanted to take

    53、part in the MLB Cup. So, MLB, the Chinese Baseball Association and local baseball organizations are all working together for a brighter Chinese baseball future.Audiences have also been attracted by the 2020 documentary Tough Out, which tells the lives of a group of Chinese teenagers whose lives are

    54、changed through baseball. “In the documentary, the kids build a new home in their baseball team, together with their coaches in a Beijing suburb,” said Qi. “The notion (观念) of home is very important in baseball culture. Through baseball, these kids gained home, friendship and confidence. They also g

    55、ained the courage to fight against the hard situations they found themselves in. Were planning to produce more content like this to make baseball culture popular.”12. How does the author show the great change of baseball environment in China?A. By sorting out the facts.B. By listing benefits.C. By m

    56、aking comparisons.D. By stressing importance.13. Why is the MLB China Cup designed?A. To show Chinese baseball future.B. To inspire kids to learn baseball.C. To award more prizes to the youth.D. To work with local baseball organizations.14. What do we know about the 2020 documentary Tough Out?A. It

    57、attracts more people to live in Beijing suburbs.B. It gives kids courage to take part in baseball matches.C. It has greatly changed the life of Chinese teenagers.D. It plays a part in making baseball popular in China.15. What is the text mainly about?A. The introduction to Chinese baseballB. The int

    58、roduction to MLBC. The 2020 documentary Tough OutD. The influence of MLB on Chinese baseball【答案】12. C 13. B 14. D 15. D【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章介绍了在美国职业棒球大联盟MLB的推动下,中国的棒球环境发生了巨大变化,变得欣欣向荣,为了鼓励更多的青少年从事棒球运动,MLB组织了MLB中国杯的比赛,并拍摄了棒!少年纪录片来推广棒球文化。【12题详解】推理判断题。根据第二段中Qi所说的话“When we first came to China in 2007, the

    59、baseball population in the country was very limited (当我们2007年第一次来到中国时,这个国家的棒球人群的数量非常有限)”和“But in 2019, the active baseball population had reached over 20 million. When we first organized the youth baseball match in five Chinese cities in 2008, each city had only one age group to take part. But this

    60、year we have 20 cities, and in some cities we have competitions for five age groups. (但在2019年,活跃的棒球人群的数量已超过2000万。2008年我们第一次在中国5个城市组织青少年棒球比赛时,每个城市只有1个年龄组参加。但是今年我们有20个城市,在一些城市我们有5个年龄组的比赛)”可知,与2017年相比,2019年棒球人群的数量有了大幅增加,与2008年相比,现在组织青少年棒球比赛的城市变多了,参与比赛的年龄组也多了。由此可知,作者通过作比较展示了中国棒球环境的巨大变化。故选C项。【13题详解】细节理解题

    61、。根据第三段中“Around 400 teams have taken part in the MLB China Cup, a nationwide youth competition designed to encourage kids to take up baseball. (大约有400支球队参加了MLB中国杯,这是一项旨在鼓励孩子们打棒球的全国性青少年比赛)”可知,MLB中国杯旨在激励孩子们学习棒球。故选B项。【14题详解】推理判断题。根据最后一段中“Audiences have also been attracted by the 2020 documentary Tough O

    62、ut (观众们也被2020年的纪录片棒!少年所吸引)”和Qi所说的话“Were planning to produce more content like this to make baseball culture popular. (我们计划制作更多这样的内容,让棒球文化更受欢迎)”可知,纪录片棒!少年吸引了很多观众,Qi觉得可以制作更多类似内容推广棒球文化。由此可知,这部纪录片对棒球在中国的受欢迎起到了一定的作用。故选D项。【15题详解】主旨大意题。通读全文,尤其是第一段中的“And with Major League Baseball (MLB) a key contributor to

    63、 the drive, Chinese kids are learning from the very best in the business. (在美国职业棒球大联盟MLB的推动下,中国的孩子们正在向业内最优秀的人学习)”可知,文章主要介绍了在MLB的推动下,中国的棒球环境发生了巨大变化,变得欣欣向荣,为了鼓励更多的青少年从事棒球运动,MLB组织了MLB中国杯的比赛,并拍摄了与棒球相关的纪录片来推广棒球文化。由此可知,文章主要是关于MLB对中国棒球的影响。故选D项。第二节(共5小题,每小题2.5分,满分12.5分)Do you remember those times when your

    64、mother told you to avoid talking to strangers? But now youre not a child anymore. In fact, there are many advantages of talking to strangers.You can meet a really great person.Talking to a stranger is a good habit because you never know whom you may meet. _16_. You can also meet someone who will giv

    65、e you a chance to get your dream job._17_.You have some opinion about different subjects and you know your friends and relativespoints of view about them, too. But there are millions of other people who think differently and can give you unpredictable yet smart ideas that will broaden your horizons.

    66、You can improve your social skills._18_. Asking appropriate questions and attentive listening are two skills that many of us dont have. You can better these skills when talking to a stranger.You can cheer someone up.The thing youll definitely like about talking to strangers is that you can make some

    67、ones day better. _19_. Praise people and they will think something pleasant about you. Having a sweet short dialogue is one of those perfect chances to make people cheerful.You can find the solutions you didnt know about.Talking to someone you dont know is all about finding out something you didnt k

    68、now. You may have some problems that you cant solve for a long time. However, someone you suddenly meet can figure out the right solution you didnt even think about before. _20_.A. You can expand your world view.B. Smile and people will smile in return.C. Why not speak to someone until your turn com

    69、es?D. It may be the help you needed to get a long time ago.E. You shouldnt miss these unexpected chances of meeting people.F. You can meet a person who will become your best friend in the future.G. Whatever social skills you have, you can make them better when talking to strangers.【答案】16. F 17. A 18

    70、. G 19. B 20. D【解析】【导语】这是一篇说明文。主要介绍了与陌生人交谈的一些好处。【16题详解】根据该段标题“You can meet a really great person.”(你会遇到一个很棒的人。)引出话题,提到遇到一个很棒的人。以及下文“You can also meet someone who will give you a chance to get your dream job.”(你也可以遇到一个人,他会给你一个机会得到你梦想的工作。)说明遇到的另一个很棒的人。由此可推知,空格处内容为遇到其中之一很棒的人。结合选项F项“You can meet a perso

    71、n who will become your best friend in the future.(你会遇到一个人,他将来会成为你最好的朋友。)”符合此推断,上下文紧密连接,符合语境。故选F项。【17题详解】由该题为段落小标题可知,为总结该段内容。该段下文“You have some opinion about different subjects and you know your friends and relatives points of view about them, too. But there are millions of other people who think dif

    72、ferently and can give you unpredictable yet smart ideas that will broaden your horizons.”(你对不同的主题有一些看法,你也知道你的朋友和亲戚对他们的看法。但是还有成千上万的人有不同的想法,他们可以给你意想不到的聪明想法,开阔你的视野。)可知,讲的是与陌生人交谈可能会给你意想不到的观点,开阔你的视野。结合选项A项“You can expand your world view.(你可以扩展你的世界观。)”意思一致,为总结该段内容。故选A项。【18题详解】根据本段标题“You can improve your s

    73、ocial skills.”(你可以提高你的社交技能。)可知,本段讨论的是“与陌生人交谈对提高社交技能的作用”。结合选项G项“Whatever social skills you have, you can make them better when talking to strangers.(无论你有什么社交技巧,你都可以在与陌生人交谈时让它们变得更好。)”和本段主旨内容一致,上下文语意连贯,符合语境。故选G项。【19题详解】根据本段标题“You can cheer someone up.”(你可以让别人高兴起来。)引出话题,提到让别人高兴起来。以及下文“Praise people and

    74、they will think something pleasant about you.”(赞美别人,他们就会对你有好感。)由此可知,本段谈论的是,与陌生人交谈可以让别人开心。结合选项B项“Smile and people will smile in return.(微笑,别人也会报以微笑。)”和本段内容主旨一致,起到上下文的承上启下作用,符合语境。故选B项。【20题详解】根据上文“However, someone you suddenly meet can figure out the right solution you didnt even think about before.”(然

    75、而,你突然遇到的某个人可以想出你以前甚至没有想过的正确解决方案。)讲的是别人提供帮助,给你解决方案。结合选项D项“It may be the help you needed to get a long time ago.(这可能是你很久以前就需要的帮助。)”承接上文内容,为上文内容的语意递进,上下文紧密连接。故选D项。第三部分 语言知识运用(共三节,满分45分)第一节 完形填空(共15小题,每小题1分,满分15分)About one year ago, it hit me that I should be grateful for the small good things. So I sta

    76、rted _21_ things that I hadnt before. One day, something big happened.I used to live in an area where the public _22_ was not very good. If you came back home after 7 p. m. you would have to _23_ for about an hour to catch a bus or a taxi. So there were many non-official “taxis” _24_ to take people

    77、home, but for a bit higher _25_ that not everyone could afford every day. _26_, I would take them only when I was really _27_ and anxious to go home.One day, when I took a non-official “taxi”, which was _28_ cheaper than the official ones, I felt lucky and _29_. But that was just the beginning! When

    78、 we _30_, the driver said that he would not _31_ and that he was just doing it as an act of _32_, because his mother had done it before.I felt so _33_ that I failed to find words to _34_ how grateful I was for being one of the people he took. He made my day and I felt so good during the following da

    79、ys because of that free ride. Since then I have decided to do acts of kindness myself that might _35_ others.21. A. performingB. producingC. noticingD. organizing22. A. communicationB. welfareC. transportationD. relationship23. A. stopB. walkC. planD. wait24. A. agreeingB. strugglingC. offeringD. ma

    80、naging25. A. debtB. priceC. serviceD. discount26. A. PersonallyB. NaturallyC. ObviouslyD. Gradually27. A. excitedB. interestedC. tiredD. confused28. A. stillB. neverC. hardlyD. even29. A. gratefulB. awfulC. regretfulD. hopeful30. A. whisperedB. complainedC. arrivedD. argued31. A. commentB. chargeC.

    81、insistD. respond32. A. graceB. wonderC. kindnessD. mercy33. A. puzzledB. touchedC. delightedD. embarrassed34. A. proveB. expressC. explainD. suggest35. A. affectB. controlC. warnD. challenge【答案】21. C 22. C 23. D 24. C 25. B 26. A 27. C 28. D 29. A 30. C 31. B 32. C 33. B 34. B 35. A【解析】【导语】这是一篇记叙文。作

    82、者讲述了自己的一次乘车经历,正是这次经历让作者决定以后多帮助他人。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:所以我开始注意到我以前没有注意到的事情。A. performing表演;B. producing生产;C. noticing注意;D. organizing组织。根据上文“I should be grateful for the small good things.”我应该感激那些美好的小事,由此可推知,此处应表示作者开始注意到我以前没有注意到的事情。故选C项。【22题详解】考查名词词义辨析。句意:我以前住在一个公共交通不太发达的地方。A. communication交流;B. welfar

    83、e福利;C. transportation运输;D. relationship关系。根据下文“catch a bus or a taxi”和“many non-official “taxis”可知,此处指的是这里的公共交通不是很好。public transportation意为“公共交通”,符合语境。故选C项。【23题详解】考查动词词义辨析。句意:如果你晚上7点后回家,你将不得不等大约一个小时才能赶上公共汽车或出租车。A. stop停止;B. walk步行;C. plan计划;D. wait等待。根据下文“for about an hour to catch a bus or a taxi.”

    84、一个小时才能赶上公共汽车或出租车,由此可知,此处应表示想要乘坐公交或出租车,就要等大约一个小时。故选D项。【24题详解】考查动词词义辨析。句意:因此,有许多非官方的“出租车”提供送人们回家,但价格略高,不是每个人每天都能负担得起。A. agreeing同意;B. struggling斗争;C. offering提供;D. managing经营。根据句意以及该句中的“to take people home”可知,此处应表示这些非官方的“出租车”是为了赚钱,主动搭载乘客。offer to do sth表示“主动做某事”。故选C项。【25题详解】考查名词词义辨析。句意:因此,有许多非官方的“出租车”

    85、提供送人们回家,但价格略高,不是每个人每天都能负担得起。A. debt债务;B. price价格;C. service服务;D. discount折扣。根据下文“not everyone could afford every day.”可知,此处表示这些非官方的“出租车”收费较高。故选B项。【26题详解】考查副词词义辨析。句意:就我个人而言,只有当我真的很累,急于回家的时候,我才会乘坐它们。A. Personally个人地;B. Naturally自然地;C. Obviously显然;D. Gradually渐渐地。根据下文“I would take them only whengo home

    86、.”是作者在说明自己的情况,因此用Personally,表示“就本人而言”。故选A项。【27题详解】考查形容词词义辨析。句意:就我个人而言,只有当我真的很累,急于回家的时候,我才会乘坐它们。A. excited激动的;B. interested感兴趣的;C. tired疲劳的;D. confused困惑的。根据下文“anxious to go home.”着急回家,由此可推知,此处应表示作者工作了一天,感到很疲劳,着急回家。故选C项。28题详解】考查副词词义辨析。句意:有一天,当我乘坐一辆非官方的“出租车”时,它甚至比官方的更便宜,我感到幸运和感激。A. still仍然;B. never从不;

    87、C. hardly几乎不;D. even甚至。根据上文提到的非官方“出租车”收费较高,以及下文“cheaper than the official ones”可知,此处应表示作者乘坐的非官方“出租车”的价格甚至比官方的更便宜,故用even“甚至”表示强调。故选D项。【29题详解】考查形容词词义辨析。句意:有一天,当我乘坐一辆非官方的“出租车”时,它甚至比官方的更便宜,我感到幸运和感激。A. grateful感激的;B. awful可怕的;C. regretful后悔的;D. hopeful有希望的。根据上文的“cheaper”和“lucky”说明作者很感激。故选A项。【30题详解】考查动词词义

    88、辨析。句意:当我们到达时,司机说他不收钱,他这么做只是出于好意,因为他妈妈以前就这么做过。A. whispered耳语;B. complained抱怨;C. arrived到达;D. argued争论。根据下文内容并结合语境可知,此处表示他们已经到达目的地。故选C项。【31题详解】考查动词词义辨析。句意:当我们到达时,司机说他不收钱,他这么做只是出于好意,因为他妈妈以前就这么做过。A. comment评论;B. charge收费;C. insist坚持;D. respond回复。根据下文“because of that free ride.”可知,司机师傅没有收费。charge表示“收费,要价

    89、”符合语境。故选B项。【32题详解】考查名词词义辨析。句意:当我们到达时,司机说他不收钱,他这么做只是出于好意,因为他妈妈以前就这么做过。A. grace优雅;B. wonder奇迹;C. kindness善良;D. mercy仁慈。 根据句意以及下文“because his mother had done it before.”由此可推知,此处应表示司机师傅没有收费只是为了做好事。故选C项。【33题详解】考查形容词词义辨析。句意:我感到如此感动,以至于我无法用语言来表达我对成为他带走的人之一的感激之情。A. puzzled困惑的;B. touched感动的;C. delighted高兴的;D

    90、. embarrassed尴尬的。根据下文“how grateful I was for being one of the people he took.”可知,作者被司机师傅的行为感动。故选B项。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:我感到如此感动,以至于我无法用语言来表达我对成为他带走的人之一的感激之情。A. prove证明;B. express表达;C. explain解释;D. suggest建议。 根据语境以及上文“I failed to find words”可知,此处应表示作者不知道用什么样的语言表示感谢。故选B项。【35题详解】考查动词词义辨析。句意:从那时起,我决定自己做一些

    91、可能影响他人的善举。A. affect影响;B. control控制;C. warn警告;D. challenge挑战。根据句意以及上文“I have decided to do acts of kindness”由此可知,此处应表示司机的善意行为让作者非常感动,作者也决定去做可能会影响到别人的善事。故选A项。第二节 语法填空(共10小题,每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入 1 个单词或括号内所给单词的正确形式。As everyone knows, it is Jingdezhen in Jiangxi province where the local porcelain

    92、(瓷器) is highly desirable that is the center of world porcelain. Last year, my school held a two-day research activity, _36_ (guide) by the slogan, “Exploring ceramic (陶瓷的) culture, traveling through ancient and modern times”. The aim was to build students _37_(aware) of traditional culture.On our wa

    93、y to Jingdezhen, our guide introduced _38_ (we) to the basics of porcelain production. Our first stop was the Museum of Chinese Ceramics, which has _39_ unique and exquisite collection of porcelain made from materials such as clay (陶土) and stone.The guide told us the great achievements in ceramics f

    94、rom ancient times until today. I listened carefully to everything. _40_ (date) back to Neolithic (新石器时代) period, clay was used to make pottery (陶器), _41_ was used to carry water and food. Today, we still use porcelain but our pottery is really far more beautiful than the products of those times._42_

    95、 the second day, the team leader took us to a small DIY porcelain factory. Under the guidance of the teacher, we _43_ (give) some clay and the chance to design a piece of pottery. Although our efforts were not as beautiful as the articles in the museum, they were our own work. The two-day activity w

    96、as enjoyable and _44_(meaning). I learned a lot about porcelain and _45_ (make) an item on my own. It meant a lot to me.【答案】36. guided 37. awareness 38. us 39. a 40 Dating 41. which 42. On 43. were given 44. meaningful 45. made【解析】【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者参加的一个关于瓷器的活动。【36题详解】考查非谓语动词。句意:去年,我们学校举办了为期两天的调

    97、研活动,活动的口号是“探索陶瓷文化,穿越古今”。分析句子结构可知,空处作非谓语动词,guide与逻辑主语research activity之间是被动关系,所以空处应用动词的过去分词形式guided作状语。故填guided。【37题详解】考查名词。句意:目的是培养学生的传统文化意识。空处用于名词所有格students之后,应用名词awareness,表示“意识”,作动词build的宾语,符合题意。故填awareness。【38题详解】考查代词。句意:在去景德镇的路上,导游向我们介绍了瓷器生产的基本知识。空处作动词introduced的宾语,应用代词的宾格形式us,表示“我们”。故填us。【39题

    98、详解】考查冠词。句意:我们的第一站是中国陶瓷博物馆,这里收藏了由粘土和石头等材料制成的独特而精美的瓷器。结合语意可知,此处表示“一种独特而精美的收藏”,空处应用不定冠词表示泛指,unique是辅音音素开头的单词,前边应用不定冠词a。故填a。【40题详解】考查非谓语动词。句意:追溯到新石器时代,粘土被用来制作陶器,用来运送水和食物。分析句子可知,空处作非谓语动词,date back to表示“追溯回”,与逻辑主语clay之间是主动关系,应用现在分词形式作状语,dating置于句首,首字母大写。故填Dating。【41题详解】考查定语从句。句意:追溯到新石器时代,粘土被用来制作陶器,用来运送水和食

    99、物。分析句子结构可知,空处引导非限制性定语从句,修饰先行词pottery,先行词指物,关系词从句中作主语,应用关系代词which引导从句。故填which。【42题详解】考查介词。句意:第二天,领队带我们去了一家小型DIY瓷厂。表示在具体的某一天,应用介词on,置于句首,首字母大写。故填On。【43题详解】考查时态和语态。句意:在老师的指导下,我们得到了一些粘土,并有机会设计一件陶器。根据上下文时态可知,此处陈述过去发生的事情,应用一般过去时,give与主语we之间是被动关系,应用一般过去时的被动语态,且主语we 复数,be动词应用were。故填were given。【44题详解】考查形容词。句

    100、意:为期两天的活动令人愉快而又充满意义。空处与enjoyable并列,应用形容词meaningful,表示“有意义的”,作句子表语。故填meaningful。【45题详解】考查时态。句意:我学到了很多关于瓷器的知识,并自己制作了一件瓷器。根据句中learned可知,句子使用一般过去时,动词应用过去式形式made,与learned作并列谓语。故填made。第三节 单词填空(共15小题,每小题1分,满分15分)46. Three women and their children _(rescue) from the burning house by the firemen since the fi

    101、re broke out. (所给词的适当形式填空)【答案】have been rescued【解析】【详解】考查时态和语态。句意:自从火灾发生后,消防队员已经从着火的房子里救出了三个妇女和她们的孩子。此句为主从复合句,设空处在主句中作谓语,由时间状语从句since the fire broke out可知主句为现在完成时,主语Three women and their children与动词rescue之间为被动关系,此主句谓语用现在完成时的被动语态,Three women and their children作主语,谓语动词用复数。故填have been rescued。47. At th

    102、e beginning of a speech, it is very important _(grab) the audiences attention and make them interested in what you have to say. (所给词的适当形式填空)【答案】to grab【解析】【详解】考查动词不定式。句意:在演讲的开始,抓住听众的注意力,让他们对你要说的感兴趣是非常重要的。句子分析可知,句中it作形式主语,“_ (grab) the audiences attention and make them interested in what you have to

    103、say”为真正主语,设空处应填动词不定式to grab。故填to grab。48. Chinese _(sculptor) have created many excellent works from their rich life experience and artistic practice. (所给词的适当形式填空)【答案】sculptors【解析】【详解】考查名词复数。句意:中国雕塑家在丰富的生活经历和艺术实践中创作了许多优秀的作品。设空处在句中作主语,sculptor“雕刻家;雕塑家”为可数名词,由句意以及谓语动词“have created”可知设空处表复数概念,应填sculpto

    104、r的复数形式sculptors。故填sculptors。49. The Spring Festival is coming and everyone feels _(delight) with the atmosphere in the street. (所给词的适当形式填空)【答案】delighted【解析】【详解】考查形容词。句意:春节就要到了,每个人都为街上的气氛感到高兴。设空处在句中作表语,句子主语为everyone,形容词delighted“高兴的;愉快的”符合句意。故填delighted。50. Only by learning more about different cultu

    105、res can we avoid misunderstanding during international _(cooperate). (所给词的适当形式填空)【答案】cooperation【解析】【详解】考查名词。句意:只有更多地了解不同的文化,我们才能在国际合作中避免误解。international是形容词,修饰名词,cooperate的名词是cooperation,意为“合作”,是不可数名词,故填cooperation。51. It keeps us _(inform) of the latest news, and also provides entertainment. (所给词的

    106、适当形式填空)【答案】informed【解析】【详解】考查过去分词。句意:它让我们了解最新的新闻,也提供娱乐。设空处在句中作宾语补足语,宾语us与动词inform之间为被动关系,设空处应填inform的过去分词informed表被动。故填informed。52. John spent a week _(settle) the differences with his father and finally they reached agreement. (所给词的适当形式填空)【答案】settling【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:约翰花了一个星期的时间与他父亲解决分歧,最后他们达成了协议

    107、。分析句子可知,此处为动词短语spend +时间+( in) doing sth,表示“花时间做某事”,所以此处为ing形式。故填settling。53. His goal is to get as great a _ (diverse) of material relating to the latest research on medicine as possible. (所给词的适当形式填空)【答案】diversity【解析】【详解】考查名词。句意:他的目标是尽可能多地搜集与最新医学研究有关的各种材料。由空前的冠词“a”以及空后的介词“of”可知设空处应填名词单数形式,所给词divers

    108、e的名词diversity意为“多样性,不同”,其固定搭配a diversity of意为“多种多样的”符合句意。故填diversity。54. We are looking for a person who is _(rely) and hard-working. (所给词的适当形式填空)【答案】reliable【解析】【详解】考查形容词。句意:我们正在寻找一个可靠和勤奋的人。由and连接的hard-working为形容词可知,此处也应为形容词形式,共同构成句子的表语成分。故填reliable。55. In 2003, Yao Ming became the first Chinese sp

    109、ortsperson _(win) the award. (所给词的适当形式填空)【答案】to win【解析】【详解】考查不定式。句意:2003年,姚明成为第一位获得该奖项的中国运动员。Chinese sportsperson前有序数词修饰,空格处用不定式作后置定语,故填to win。56. My parents always a_ great importance to my getting a good education. (根据首字母单词拼写)【答案】attach#ttach【解析】【详解】考查动词。句意:我的父母总是非常重视我得到良好的教育。设空处在句中作谓语,动词短语attach

    110、importance to意为“重视,认为重要”符合句意,由时间状语always可知此句为一般现在时,主语为My parents,谓语动词用复数,设空处填动词attach。故填attach。57. Treat the boy _(patient). After all, he is just a student in Grade one. (所给词的适当形式填空)【答案】patiently【解析】【详解】考查副词。句意:耐心地对待这个男孩。毕竟,他只是一年级的学生。设空处在句中作状语修饰动词“Treat”,应填所给词patient的副词形式patiently。故填patiently。58. L

    111、ast term, I became ill and spent two months in hospital, which made me f_ behind others. (根据首字母单词拼写)【答案】fall#all【解析】【详解】考查动词。句意:上学期,我生病了,在医院住了两个月,这使我落后于其他人。动词短语fall behind意为“落后;落在后面”符合句意;make sb do sth意为“使某人做某事”,设空处应填动词原形(不带to的不定式)作宾语补足语。故填fall。59. While _(walk) along the river bank, she was singing

    112、 a pop song with her classmates. (所给词的适当形式填空)【答案】walking【解析】【详解】考查状语从句的省略。句意:她一边沿着河岸散步,一边和同学们唱着流行歌曲。此处是while引导的状语从句的省略,当主句和从句主语是同一主语,且从句含有be动词时,从句可以省略主语和be动词,主语she和动词walk是主动关系,从句表示过去某一时刻正在沿着河岸散步,应用过去进行时,完整从句为While she was walking along the river bank,省略主语和be动词,故填walking。60. It is _(type)that the old

    113、 man will fall asleep while having dinner. (所给词的适当形式填空)【答案】typical【解析】【详解】考查形容词。句意:这是典型的老人会在吃饭的时候睡着。根据句意以及空前is系动词可知,此处为形容词typical“典型的”作表语,满足句意要求。故填typical。第四部分 书面表达(满分25分) 61. 你的学校近期举行了一次篮球比赛。假定你是学校英语报的记者,请写一篇短文,报道这场比赛的决赛。内容包括:1.比赛的时间、地点和人物;2.赛前的准备情况、比赛的过程及结果;3.你对于这次活动的评论。注意:1.词数100左右;2.可适当增加细节,以使行文

    114、连贯。_【答案】On April 10, the basketball final between Class 1 and Class 2 began on the basketball court.Students spent a lot of time preparing for the basketball game before the sports event. Practising day in and day out was not easy for them. However, each team fought for winning the game. At first, C

    115、lass 2 fell behind Class 1 in the game, but they didnt give up and seized every opportunity to attack. In the end, Class 2 defeated the opponent with one shot into the basket, which was beyond everyones expectations. As a result, their dream came true and they won the game due to the cooperation bet

    116、ween teammates.I think that the team spirit is the key to their remarkable performance and self-belief also contributes to their success.【解析】【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生写一篇短文,报道学校近期举行的篮球比赛的决赛情况,内容包括:1.比赛的时间、地点和人物;2.赛前的准备情况、比赛的过程及结果;3.你对于这次活动的评论。【详解】1.词汇积累为做准备:prepare formake preparations for首先:at firstfirst

    117、 of all抓住:seizecatch hold of由于:due tobecause of/owing to2.句式拓展简单句变复合句原句:As a result, their dream came true and they won the game due to the cooperation between teammates.拓展句:As a result, their dream came true and they won the game because teammates had good cooperation.【点睛】【高分句型1】In the end, Class 2 defeated the opponent with one shot into the basket, which was beyond everyones expectations. (运用了which引导的非限制性定语从句)【高分句型2】I think that the team spirit is the key to their remarkable performance and self-belief also contributes to their success. (运用了that引导的宾语从句)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:内蒙古呼和浩特市第一中学2023-2024学年高二上学期期中英语试题(Word版附解析).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-928603.html
    相关资源 更多
  • 2012高三物理一轮复习课件:12.1电磁感应现象、楞次定律.ppt2012高三物理一轮复习课件:12.1电磁感应现象、楞次定律.ppt
  • 如何加强施工现场安全管控.docx如何加强施工现场安全管控.docx
  • 2012高三物理一轮复习课件:11.3带电粒子在复合场中的运动.ppt2012高三物理一轮复习课件:11.3带电粒子在复合场中的运动.ppt
  • 2012高三物理一轮复习课件:10.7测定电源的电动势和内阻.ppt2012高三物理一轮复习课件:10.7测定电源的电动势和内阻.ppt
  • 如何加强基层人才建设一篇与新时代下基层审计人才队伍建设刍议.docx如何加强基层人才建设一篇与新时代下基层审计人才队伍建设刍议.docx
  • 2012高三物理一轮复习课件:10.5测定金属的电阻率.ppt2012高三物理一轮复习课件:10.5测定金属的电阻率.ppt
  • 2012高三物理一轮复习课件:10.4描绘小灯泡的伏安特性曲线.ppt2012高三物理一轮复习课件:10.4描绘小灯泡的伏安特性曲线.ppt
  • 2012高三物理一轮复习课件:10.2闭合电路的欧姆定律.ppt2012高三物理一轮复习课件:10.2闭合电路的欧姆定律.ppt
  • 2012高三物理一轮复习课件:1.4实验 研究匀变速直线运动.ppt2012高三物理一轮复习课件:1.4实验 研究匀变速直线运动.ppt
  • 2012高三物理一轮复习课件:1.3运动图象、追及相遇问题.ppt2012高三物理一轮复习课件:1.3运动图象、追及相遇问题.ppt
  • 如何加强农村饮水安全管理.docx如何加强农村饮水安全管理.docx
  • 2012高三数学(文)二轮复习课件:第一篇 专题5 第2课时.ppt2012高三数学(文)二轮复习课件:第一篇 专题5 第2课时.ppt
  • 2012高三数学(大纲版)一轮复习课件:2.9函数的应用.ppt2012高三数学(大纲版)一轮复习课件:2.9函数的应用.ppt
  • 2012高三数学(大纲版)一轮复习课件:2.7对数函数.ppt2012高三数学(大纲版)一轮复习课件:2.7对数函数.ppt
  • 2012高三数学(大纲版)一轮复习课件:2.6指数函数.ppt2012高三数学(大纲版)一轮复习课件:2.6指数函数.ppt
  • 2012高三数学(大纲版)一轮复习课件:2.4函数的奇偶性与周期性.ppt2012高三数学(大纲版)一轮复习课件:2.4函数的奇偶性与周期性.ppt
  • 2012高三数学(大纲版)一轮复习课件:2.2函数的定义域和值域.ppt2012高三数学(大纲版)一轮复习课件:2.2函数的定义域和值域.ppt
  • 2012高三数学(大纲版)一轮复习课件:2.1映射、函数及反函数.ppt2012高三数学(大纲版)一轮复习课件:2.1映射、函数及反函数.ppt
  • 2012高三政治课堂新坐标一轮复习课件:第二单元整合提升(人教版必修2).ppt2012高三政治课堂新坐标一轮复习课件:第二单元整合提升(人教版必修2).ppt
  • 2012高三政治课堂新坐标一轮复习课件:第三单元整合提升(人教版必修1).ppt2012高三政治课堂新坐标一轮复习课件:第三单元整合提升(人教版必修1).ppt
  • 2012高三政治课堂新坐标一轮复习课件:第一单元整合提升(人教版必修1).ppt2012高三政治课堂新坐标一轮复习课件:第一单元整合提升(人教版必修1).ppt
  • 如何制订绩效考核标准.docx如何制订绩效考核标准.docx
  • 如何制定施工企业应急预案.docx如何制定施工企业应急预案.docx
  • 2012高三政治课堂新坐标一轮复习课件:必修4-4-12实现人生的价值.ppt2012高三政治课堂新坐标一轮复习课件:必修4-4-12实现人生的价值.ppt
  • 2012高三政治课堂新坐标一轮复习课件:必修4-3-7唯物辩证法的联系观.ppt2012高三政治课堂新坐标一轮复习课件:必修4-3-7唯物辩证法的联系观.ppt
  • 2012高三政治课堂新坐标一轮复习课件:必修4-2百舸争流的思想.ppt2012高三政治课堂新坐标一轮复习课件:必修4-2百舸争流的思想.ppt
  • 如何分析高新技术产业的形成条件专项练习.docx如何分析高新技术产业的形成条件专项练习.docx
  • 2012高三政治课堂新坐标一轮复习课件:必修4-1美好生活的向导.ppt2012高三政治课堂新坐标一轮复习课件:必修4-1美好生活的向导.ppt
  • 2012高三政治课堂新坐标一轮复习课件:必修3-第2单元-第5课文化创新.ppt2012高三政治课堂新坐标一轮复习课件:必修3-第2单元-第5课文化创新.ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1