2022届高考英语一轮总复习 练案2 必修1 Unit 2 English around the world练习(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语一轮总复习 练案2 必修1 Unit English around the world练习含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 必修 world 练习 解析 新人
- 资源描述:
-
1、必修一Unit 2English around the world.完形填空(2021郑州市质检)Very few of us become fluent in another language by learning it in high school.I went to university and then moved across the country to seek a 1.A job for a high salary, married and raised children. I made an effort to 2.C the little bit of French I
2、learned in school, but eventually I realized that this was really 3.B . I was quite aware that new languages are best learned when young, and that our abilities in that regard decline with 4.D .However, just before my 50th birthday, I 5.C French classes. After I was tested to see which group I belon
3、ged to, I was placed at almost the introductory 6.A . When I looked around at my first class, I was 7.B that many of the students were learning French as a third ,fourth or even fifth language.Contrary to my 8.C that learning a new language was impossibly difficult, there were people who learned new
4、 languages as a matter of course. While I had always thought of myself as a 9.D learner,that was no longer the case. I 10.A new vocabulary rather slowly. What I learned one week seemed to 11.C as soon as I learned the next skill. I had to look up the 12.B words and language structures over and over.
5、 Now, after several years of learning, I can listen to the news in French and 13.A 90% of it on the first try, read a novel if the language isnt too 14.C and do well in a conversation if it doesnt go too fast.Ive learned so much beyond grammar and vocabulary. Ive met people from around the world and
6、 all walks of life who have the 15.C to make fools of themselves in order to learn something new. Ive been taught by 16.B and inspirational teachers from many corners of the world. Listening to the news as it is 17.D to the people of France, I have a renewed understanding of how something can look 1
7、8.A different from another viewpoint. Ive learned that a language is not just a set of words, but a way of 19.B . But most of all, Ive learned that it is never too 20.C to learn something new.文章大意:作者以前认为学习新语言的最佳时候是年轻的时候,随着年龄的增长,我们的语言学习能力会下降。但是作者在50岁之前却报了法语班去学法语,其当时只有初级水平,但经过几年学习后,作者的法语水平有了很大的提高。从而,作
8、者意识到,学习新事物什么时候都不晚。1A.demandingBtemporaryCmeaningfulDsteady解析:根据该句中的“for a high salary”和生活常识可推知,作者找的工作应该是要求高的,一般来说做这样的工作才能拿到高工资。demanding“要求高的”。2A.understandBreviewCkeep Dmaster解析:根据该句中的定语从句“I learned in school”和语境可推知,作者想留住在学校里学的那一点点法语,但是作者最终发现那实际上是徒劳的。3A.helpful BpointlessCworthwhileDnecessary解析:参见上
9、题解析。pointless“无用的”。4A.healthBconcern Cinterest Dage解析:根据该句中的“I was quite aware that new languages are best learned when young”可推知,语言学习能力随着年龄的增长而下降。5A.got ready for Bgot on withCsigned up forDfell in love with解析:根据下一句中的“After I was tested to see which group I belonged to”可推知,作者在50岁前报名参加了法语培训班。sign up
10、 for“报名参加”。6A.levelBposition Cattempt Dtest解析:根据该句中的“After I was tested to see which group I belonged to”可知,作者在上课前参加了分班考试,被分到了几乎是初级水平的班。7A.disappointedBamazedCannoyed Dexcited解析:根据该句中的“many of the students were learning French as a third, fourth or even fifth language”和语境可推知,作者很吃惊班里许多学生把法语作为第三、第四甚至第
11、五语言来学习。8A.agreement BresearchCassumptionDconclusion解析:根据第一段“Very few of us become fluent in another language by learning it in high school”和对第二段的整体理解可推知,作者之前认为学习一门新语言会困难得不可思议。assumption“假定,假设”。9A.clumsy BconfidentCserious Dquick解析:根据该句中的“that was no longer the case”和下一句“I 10 new vocabulary rather sl
12、owly”可推知,作者之前一直认为自己是学得快的人。quick“敏捷的,迅速的”。10A.absorbedBconsultedCcreated Drecognized解析:根据上一句中的“learner”可推知,作者学新词汇学得相当慢。absorb“吸收”。11A.go downBpay offCslip awayDbuild up解析:根据空后一句可推知,作者学了一个星期的东西很快就忘了。slip away“消失”符合语境。12A.key BsameCfresh Dcomplex解析:根据该句中的“over and over”,可推知,同样的单词和语言结构作者要反复查看才行。13A.catc
13、hBreciteCguessDhear解析:根据该句中的“Now,after several years of learning”和语境可推知,作者的法语水平有了很大的提高,可以一遍听懂90%的法语新闻。catch“领会”。14A.changeable BinternationalCdifficult Dnative解析:根据该句中的“do well in a conversation if it doesnt go too fast”可推知,如果小说不太难的话作者还是能够读懂的。15A.chance BtrickCcourage Ddesire解析:根据该句中的“make fools of
14、themselves in order to learn something new”可推知,为了学习语言而让自己出丑,这需要勇气。16A.strictBpatient CpoliteDsimple解析:根据语境和空后的“inspirational”可知,作者遇到了有耐心(patient)且有感召力的老师。simple“普通的,平凡的,一般的”不符合语境。17A.announced BsentCreturned Dpresented解析:作者也听给法国人听的新闻。present“展示”符合语境。18A.completely BequallyCroughly Dslightly解析:根据该句中的
15、“from another viewpoint”并结合语境和常识可推知,此处表示“某些事物从另一个角度看是如何完全不同的”。19A.challengingBthinking Cliving Dlearning解析:根据上一句中的“I have a renewed understanding of how something can look 18 different from another viewpoint”可推知,作者意识到语言也是一种思维方式。20A.slow BimpossibleClate Dinconvenient解析:根据上文可知,作者在50岁之前报法语班学习法语,其当时只有初
16、级水平,但经过几年学习后,其法语水平有了很大的提高,由此可推知,作者意识到学习新事物什么时候都不晚。.阅读理解(2020广州市综合测试)Depending on what language you speak, your eyes see coloursand the worlddifferently from someone else.The human eyes can physically perceive millions of colours. But we dont all recognise these colours in the same way. Some people c
17、ant see differences in coloursso-called colour-blindnessdue to a defect or absence of certain cells in their eyes. But the distribution of these cells also varies across people with “normal vision”, causing us all to experience the same colour in slightly different ways.Language affects our colour p
18、erception too. Different languages and cultural groups also categorize colours differently. Some languages like Dani, spoken in Papua New Guinea, and Bassa, spoken in Liberia, only have two terms, dark and light. Dark roughly translates as cool colours in those languages, and light as warm colours.
19、So colours like black, blue, and green are glossed as cool colours, while lighter colours like white, red, orange and yellow are glossed as warm colours. Other cultural groups have no word for “colours” at all.Remarkably, most of the worlds languages have five basic colour terms. As well as dark, li
20、ght, and red, these languages typically have a term for yellow, and a term that refers to both blue and green. That is, these languages do not have separate terms for “green” and “blue” but use one term to describe both colours. Also, Russian, Greek, Turkish and many other languages have two separat
21、e terms for blueone referring exclusively to darker shades, and one referring to lighter shades.The way we perceive colours can also change during our lifetime. Greek speakers, who have two different terms to describe light and dark blue, are more likely to see these two colours as the same after li
22、ving for long periods of time in the UK. There, these two colours are described in English by the same fundamental colour termblue.Different languages can influence our perceptions in all areas of life, not only in colour. Scientists are now investigating how different languages change the way we pe
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347412.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2024七年级语文下册 第一单元 1邓稼先作业课件 新人教版.ppt
