2021高考英语人教版一轮复习题组训练:选修7 UNIT 4 SHARING WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高考英语人教版一轮复习题组训练:选修7 UNIT 4SHARING WORD版含解析 2021 高考 英语 人教版 一轮 复习题 组训 选修 SHARING WORD 解析
- 资源描述:
-
1、Unit 4Sharing.阅读A(21世纪报第14期)Do you have good friends?Do you sometimes feel so close to them that they are like family to you?It turns out that this isnt just an expression.A study by Yale University and the University of California,San Diego,has found that you and your friends have more genes in com
2、mon than strangers do,the Guardian reported.Researchers looked at the genes of 1,932 people and compared them in pairs of unrelated friends and strangers.They found that friends have 1 percent of genes that match.“One percent may not sound like much to the layperson (外行),but to geneticists (遗传学家) it
3、 is a significant number,” Professor Nicholas Christakis of Yale University told Discovery News.In fact,this is the same amount of genes you share with your fourth cousins,those who have the same great-great-great grandparents as you.So is it a coincidence that you become friends with people who sha
4、re your genes?Not at all.In fact,it is evolution that brings you together.People who share certain genes also share skills and have similar likes and dislikes,researchers said.In ancient times,it was critical that people who were alike stayed together.For example,people who had a similar susceptibil
5、ity (易感性) to the cold were more likely to help each other build a fire,giving them a better chance to survive.Researchers also found that among all the genes studied,those affecting sense of smell were the most similar in friends.This is probably because people who smell things in the same way are m
6、ore easily drawn to similar environments.For example,people who like the smell of coffee may hang out at cafes more often and are therefore more likely to meet and become friends with each other.Based on their findings,the team has developed an interesting test called the “friendship score”.It calcu
7、lates how big the chances are that two people will be friends by studying their genes.So,here is a question for you:would you like to take this test and know in advance who your friends are going to be,or would you still prefer to figure it out by yourself and let time be the judge?1.What is the aut
8、hors main purpose in writing the article?A.To explain why friends share skills and interests.B.To report on recent findings about making friends.C.To analyze what influences the way people make friends.D.To explain an interesting test called the “friendship score”.2.According to the researchers of t
9、he study,people .A.form friendship by complete coincidenceB.are genetically similar to their friends,compared to strangersC.make friends with those who share nearly 10 percent of their genesD.may share more similar genes with their friends than with their fourth cousins3.With the examples of ancient
10、 people developing the ability to speak and helping each other build a fire,the author intends to .A.show how ancient people helped each other surviveB.explain that similar interests are what lead to friendshipC.show that it is evolution that brings friends togetherD.tell us why it was easier for an
11、cient people to find friends4.According to the article,people with similar genes that affect their sense of smell .A.like to hang out at cafes more oftenB.are easily attracted to the smell of their friendsC.are more likely to be attracted to a similar environmentD.can identify people in a crowd who
12、can become friends语篇解读:本文是一篇研究性报告,研究结果表明朋友之间有相似的基因。答案及剖析:1.B写作意图题。研究性报告的写作目的是告知读者一项研究结果,故B项符合题意。2.B细节理解题。根据第二段第二句“A study.has found that you and your friends have more genes in common than strangers do.”可知,B项符合题意。3.C细节理解题。根据第五段最后一句“In fact,it is evolution that brings you together”以及第六段最后一句可知,C项符合题意。
13、4.C细节理解题。根据第七段第二句“This is probably because people who smell things in the same way are more easily drawn to similar environments”可知,C项符合题意。B(2019山东安丘、诸城、五莲县、兰山区高三模拟)Who can think of the race between the tortoise and the rabbit when it comes to the greatest races?Sure,that race only took place in anc
14、ient Aesops mind,but while the great modern races can teach us a lot about commitment,perseverance (毅力) and the virtues of having a rather large engine,“The Tortoise and the Rabbit” may tell us everything about animals and even vehicles on this planet.In a study published this week,Adrian Bejan,a pr
15、ofessor of mechanical engineering,concludes that no one should be surprised that the tortoise wins over the seemingly speedier rabbit.In fact,after analyzing the reported speeds of land-air-and-water-based animals,Bejan concludes that the worlds well-known speedsters are actually among the slowest w
16、hen their movements are averaged out over the course of a lifetime.The study builds on Bejans previous research showing that an animals speed increases with mass regardless of species.And that principle can also be extended to non-living things,like aircraft.After studying data from historical airpl
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-348954.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
