张家界市2016高考英语阅读理解和信息匹配一轮自练(5)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 张家界市 2016 高考 英语 阅读 理解 信息 匹配 一轮 答案
- 资源描述:
-
1、阅读理解。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。Think about the different ways that people use the wind. You can use it to fly a kite or to sail a boat. Wind is one of our cleanest and richest power sources (来源), as well as one of the oldest. Evidence shows that windmills (风车) began to be used in ancient
2、Iran back in the seventh century BC. They were first introduced to Europe during the 1100s, when armies returned from the Middle East with knowledge of using wind power.For many centuries, people used windmills to grind (磨碎) wheat into flour or pump water from deep underground when electricity was d
3、iscovered in the late 1800s, people living in remote areas began to use them to produce electricity. This allowed them to have electric lights and radio. However, by the 1940s when electricity was available to people in almost all areas of the United States, windmills were rarely used.During the 197
4、0s, people started becoming concerned about the pollution that is created when coal and gas are burned to produce electricity. People also realized that the supply of coal and gas would not last forever. Then, wind was rediscovered, though it means higher costs. Today, there is a global movement to
5、supply more and more of our electricity through the use of wind.风能早在公元前七世纪就开始被人们用风车所利用,当人们发明了电以后,风能被用来发电,但随着电的广泛使用,风车逐渐不被人们使用了。而进入二十世纪七十年代后,人们又逐渐认识到了风能的优势。1From the text we know that windmills _.A. were invented by European armiesB. have a history of more than 2,800 yearsC. used to supply power to r
6、adio in remote areasD. have rarely been used since electricity was discovered答案:C。细节理解题。由第一段最后两句话可知风车首先是在古代伊朗被使用,故排除A项;公元前七世纪到现在应是不足2800年,故排除B项;由第二段当中的第二、三句话可以排除D项,同时也能知道C项是正确的。2What was a new use for wind power in the late l9th century?A. Sailing a boat. B. Producing electricity.C. Grinding wheat i
7、nto flour.D. Pumping water from underground.答案:B。细节理解题。由文章第二段中的第二句话可知“在十九世纪末期人们发现了电以后,住在偏远地区的人们开始用风车发电”。3One of the reasons wind was rediscovered in the 1970s is that _.A. wind power is cleanerB. it is one of the oldest power sourcesC. it was cheaper to create energy from windD. the supply of coal a
8、nd gas failed to meet needs答案:A。主旨大意题。由文章最后一段可知。4What would the author probably discuss in the paragraph that follows?A. The advantages of wind power.B. The design of wind power plants.C. The worldwide movement to save energy.D. The global trend towards producing power from wind.答案:D。推理判断题。文章最后一句话“如
9、今,出现了一个全球化的运动,要通过风能的利用来提供越来越多的电力”,表明作者会就这个话题继续展开。阅读理解。A German study suggests that people who were too optimistic about their future actually faced greater risk of disability or death within 10 years than those pessimists who expected their future to be worse.The paper, published this March in Psych
10、ology and Aging, examined health and welfare surveys from roughly 40,000 Germans between ages 18 and 96.The surveys were conducted every year from 1993 to 2003.Survey respondents (受访者) were asked to estimate their present and future life satisfaction on a scale of 0 to 10, among other questions.The
11、researchers found that young adults (age 18 to 39) routinely overestimated their future life satisfaction, while middleaged adults (age 40 to 64) more accurately predicted how they would feel in the future.Adults of 65 and older, however, were far more likely to underestimate their future life satis
12、faction.Not only did they feel more satisfied than they thought they would, the older pessimists seemed to suffer a lower ratio (比率) of disability and death for the study period.“We observed that being too optimistic in predicting a better future than actually observed was associated with a greater
13、risk of disability and a greater risk of death within the following decade,” wrote Frieder RLang, a professor at the University of ErlangenNuremberg.Lang and his colleagues believed that people who were pessimistic about their future may be more careful about their actions than people who expected a
14、 rosy future.“Seeing a dark future may encourage positive evaluations of the actual self and may contribute to taking improved precautions (预防措施),” the authors wrote.Surprisingly, compared with those in poor health or who had low incomes, respondents who enjoyed good health or income were associated
15、 with expecting a greater decline.Also, the researchers said that higher income was related to a greater risk of disability.The authors of the study noted that there were limitations to their conclusions.Illness, medical treatment and personal loss could also have driven health outcomes.However, the
16、 researchers said a pattern was clear.“We found that from early to late adulthood, individuals adapt their expectations of future life satisfaction from optimistic, to accurate, to pessimistic,” the authors concluded.67According to the study, who made the most accurate prediction of their future lif
17、e satisfaction?AOptimistic adults. BMiddleaged adults.CAdults in poor health. DAdults of lower income.68Pessimism may be positive in some way because it causes people _Ato fully enjoy their present lifeBto estimate their contribution accuratelyCto take measures against potential risksDto value healt
18、h more highly than wealth69How do people of higher income see their future?AThey will earn less money.BThey will become pessimistic.CThey will suffer mental illness.DThey will have less time to enjoy life.70What is the clear conclusion of the study?APessimism guarantees chances of survival.BGood fin
19、ancial condition leads to good health.CMedical treatment determines health outcomes.DExpectations of future life satisfaction decline with age.【要点综述】 本文是一篇议论文,主要讲述对未来过于乐观的人将面对残疾或死亡的巨大危险。在研究中,研究人员发现,年轻人对未来过于乐观,中年人对未来的预测很准确,而老年人相对低估。随着年龄的增长,人们对未来的预测越来越现实。67B 细节理解题。根据第四段中的“while middleaged adults (age
20、40 to 64) more accurately predicted how they would feel in the future.”知,中年人对未来预测得更准确。故B正确。68C 细节理解题。根据第六段中的“people who were pessimistic about their future may be more careful about their actions ”知,对未来悲观的人可能在行动时更小心、更谨慎。句中的be more careful about与take measures against potential risks一致。故C正确。69A 细节理解题。
21、根据第八段中的“respondents who enjoyed good health or income were associated with expecting a greater decline.”知,身体好、收入高的人认为,他们的收入在未来将会下降,即挣的钱少了。故A正确。70D 推理判断题。根据最后一段中的内容可知,研究人员认为有一点很清楚:从少年到成年,每个人都在调整自己对未来生活的满意度,从乐观,到适度到悲观。故D正确。阅读理解。Too much TV-watching can harm childrens ability to learn and even reduce t
22、heir chances of getting a college degree, new studies suggest in the latest effort to examine the effects of television on children. One of the studies looked at nearly 400 northern California third-graders. Those with TVs in their bedrooms scored about eight points lower on math and language arts t
23、ests than children without bedroom TVs. A second study ,looking at nearly 1000 grown-ups in New Zealand, found lower education levels among 26-year olds who had watched lots of TV during childhood. But the results dont prove that TV is the cause and dont ride out that already poorly motivated youngs
24、ters (年轻人)may watch lots of TV. Their study measured the TV habits of 26-year-olds between ages5 and 15. These with college degrees had watch an average of less than two hours of TV per week night during childhood, compared with an average of more than 2 1/2 hours for those who had no education beyo
25、nd high school. In the California study, children with TVs in their rooms but no computer at home scored the lowest while those with no bedroom TV but who had home computers scored the highest. While this study does not prove that bedroom TV sets caused the lower scores, it adds to accumulating find
26、ings that children shouldnt have TVs in their bedrooms. ( ) 1. According to the California study, the low-scoring group might _. A. have watched a lot of TV B. not be interested ted in math C. be unable to go to college D. have had computers in their bedrooms ( ) 2. What is the researchers understan
27、ding of the New Zealand study results? A. Poorly motivated 26-year-olds watch more TV. B. Habits of TV watching reduce learning interest. C. TV watching leads to lower education levels of the 15-year-olds. D. The connection between TV and education levels is difficult to explain ( ) 3. What can we l
28、earn from the last two paragraphs? A. More time should be spent on computers. B. Children should be forbidden from watching TV. C. IV sets shouldnt be allowed in childrens bedrooms. D. Further studies on high-achieving students should be done. ( ) 4. What would be the best title for this text? A. Co
29、mputers or Television B. Effects of Television on Children C. Studies on TV and College EducationD. Television and Childrens Learning Habits 1. A.细节理解题.根据第二段中 Those with TVs in their bedrooms scored about eight points lower on math and language arts tests than children without bedroom TVs.可得出答案. 2.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
