2021版浙江省高考英语(人教版)一轮复习 基础考点聚焦 选修8 课后达标检测5 UNIT 5 课后达标检测 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版浙江省高考英语人教版一轮复习 基础考点聚焦 选修8 课后达标检测5 UNIT 5课后达标检测 WORD版含答案 2021 浙江省 高考 英语 人教版 一轮 复习 基础 考点 聚焦 选修
- 资源描述:
-
1、 (建议用时:35分钟).阅读理解A(2020温州适应性测试)Three boys were enjoying themselves in their hometown of Bovina, Mississippi. However, their lives were turned upside down when they discovered the jawbone of a Mastodon(乳齿象)Brothers Shawn and Caid Sellers and their cousin Michael Mahalitc found the prehistoric bone in
2、 a piece of earth that was recently plowed. “I thought it was a log,” Caid said. “I tried to pick it up and it was really heavy and I saw teeth on it.” The bone weighed about 50 pounds. They eventually got the bone to their home and fitted it in their bathtub, but it took their collective strength,
3、might and a golf cart, to carry the large Mastodon bone.“They didnt expect to find that,” Michaels mom said. “Now they believe that they will be more aware of their surroundings and what theyre digging up when they are digging and playing.”“Weve gotten a lot of petrified(石化的) wood and Civil War reli
4、cs from the area and thats what I thought it was,” the brothers mother said. “This is our first set of teeth weve found. So we thought it was their imagination. We were quite surprised to see that it was not their imagination.”They were exploring near the brothers home. Its surprising that they saw
5、what they thought resembled a fossil. It was the curator of paleontology(古生物学负责人) of the Mississippi Museum of Natural Science, George Phillips, who first identified the bone as a “very mature individual”The Mastodon was a mammal who lived during the prehistoric times. They had long tusks and trunks
6、, like elephants. They were clearly different from their modern day counterparts, as well as woolly mammoths(猛犸)【解题导语】美国密西西比州的三个男孩在玩耍的时候无意中发现了乳齿象的下颌骨,起初他们并不知道这是史前动物的遗骸。他们发现的遗骸对史前生物的研究有一定的促进作用。1How did they find the jawbone of a Mastodon?AWith great efforts.BBy chance.CInstructed by an expert. DThrou
7、gh imagination.B解析:细节理解题。根据第一段“Three boys were enjoying themselves.discovered the jawbone of a Mastodon(乳齿象)”可知,他们是在玩耍的时候无意中发现乳齿象的下颌骨的。2The discovery of the jawbone of a Mastodon is important mainly because it _Ahelps people to know more about the Civil WarBteaches kids to be more aware of their sur
8、roundingsCpromotes the research on more prehistoric creaturesDattracts the Mississippi Museum of Natural ScienceC解析:推理判断题。根据倒数第二段中的“who first identified the bone as a very mature individual”并结合倒数第一段可知,乳齿象下颌骨的发现可以促进对史前生物的研究。3Which of the following can be the best title for the article?APrehistoric Bo
9、nes Recently Found in MississippiBNot Petrified Wood nor Civil War RelicsCFirst Identifying Bone as a “Very Mature Individual”DUnexpectedly Discovering Mastodon JawboneD解析:标题归纳题。根据第一段并结合文章其他内容可知,美国密西西比州的三个男孩在玩耍的时候无意中发现了乳齿象的下颌骨,起初他们并不知道这是史前动物的遗骸,他们发现的遗骸对史前生物的研究有一定的促进作用,故D项最适合作文章标题。BThe American dream
10、 is the faith held by many people in the United States of America that through hard work, courage, creativity and determination, they can achieve a better life for themselves. More specifically, they agree on how to get ahead in America: get a college education, find a reliable job, and buy their ow
11、n house. But do Americans still believe in that path, and if they do, is it attainable?The most recent National Journal poll asked participants about the American dream, what it takes to achieve their goal, and whether or not they felt the control over their ability to be successful. Obviously, the
12、results show that today, the idea of the American dream and what it takes to achieve it looks quite different from it did in the late 20th century. Generally speaking, people felt that their actions and hard worknot outside forcewere deciding their lives. But the participants had definitely mixed fe
13、elings about what actions make for a better life in the current economy.In the last seven years, Americans have grown more pessimistic(悲观的) about the power of education to lead to success. Even though they see going to college as a fairly achievable goal, a majority52 percentthink that young people
14、do not need a 4year college education in order to be successful.Miguel Maeda, 42, who has a masters degree and works in public health, was the first in his family to go to college, which has allowed him to achieve a sense of financial stability(稳定) his parents and grandparents never did. While some,
15、 like Maeda, emphasized the value of degree rather than the education itself, others still see college as a way to gain new viewpoints and life experiences. To Fendley, a sense of drive and purpose, as well as an effective highschool education, and basic life skills, like balancing a checkbook(支票簿),
16、 are the necessary elements for a successful life in America.【解题导语】本文是一篇说明文。一项民意测验表明,美国人现在不像以前那么相信美国梦了,有一半多的美国人认为不接受大学教育也可以成功。4It used to be commonly acknowledged that to succeed in America, one had to have _Aa sense of drive and purposeBan advanced academic degreeCa firm belief in his or her dreamD
17、an ambition to get aheadB解析:细节理解题。根据第一段中的“More specifically, they agree on how to get ahead in America: get a college education, find a reliable job, and buy their own house.”可知,过去在美国,人们通常认为一个人要成功必须获得大学教育、有大学文凭。故正确答案为B。5What is the finding of the latest National Journal poll concerning the American
18、dream?AMore and more Americans are finding it hard to realize.BIt remains alive among the majority of American people.CAn increasing number of young Americans are abandoning it.DAmericans idea of it has changed over the past few decades.D解析:细节理解题。根据第二段中的“Obviously, the results show that today, the i
19、dea of the American dream and what it takes to achieve it looks quite different from it did in the late 20th century.”可知,这次民意调查发现在过去的几十年里,美国人对美国梦的看法已经改变了。故正确答案为D。6What do Americans now think of the role of college education in achieving success?AIt still remains open to debate.BIt has proved to be b
20、eyond doubt.CIt is much better understood now than ever.DIt is no longer as important as it used to be.D解析:推理判断题。根据第三段内容可知,现在美国人对大学教育能引领成功这一看法越来越悲观,有一半多的美国人认为成功并不需要大学教育。由此可知,现在美国人认为大学教育对于成功来说并不像过去那么重要。故正确答案为D。7How do some people view college education these days?AIt helps broaden their minds.BIt nee
21、ds to be strengthened.CIt widens cultural diversity.DIt promotes gender equality.A解析:推理判断题。根据最后一段中的“While some, like Maeda, emphasized the value of degree rather than the education itself, others still see college as a way to gain new viewpoints and life experiences.”可推知,如今一些人认为大学教育能帮助扩展他们的视野。故正确答案为
22、A。【难句分析】Miguel Maeda, 42, who has a masters degree and works in public health, was the first in his family to go to college, which has allowed him to achieve a sense of financial stability(稳定) his parents and grandparents never did.分析:本句是一个主从复合句。句子主干为Miguel Maeda was the first in his family to go to
23、 college。其中Miguel Maeda为主句的主语,系动词was是主句的谓语动词,the first in his family to go to college是主句中的表语。who has a masters degree and works in public health是非限制性定语从句,先行词是Miguel Maeda,补充说明主语的情况,关系代词who在定语从句中充当主语。which has allowed him to achieve a sense of financial stability也是一个非限制性定语从句,关系代词which指代主句的内容,在定语从句中作主
24、语。his parents and grandparents never did是限制性定语从句,修饰先行词a sense of financial stability,因为关系代词在定语从句中充当宾语,所以省略了关系代词which/that,而且该定语从句为了避免重复,所以用did代替动词achieved。译文:米格尔马埃达,42岁,拥有硕士学位,从事公共卫生工作。他是家中第一个上大学的人,这使他有了一种经济稳定的感觉,这是他的父母和祖父母从未有过的。.七选五Education is as important as the air everyone breathes. It is the m
25、ost valuable possession a person must have. 1._, you certainly need to get educated. Education is a must for a promising and secure future and a stable life.Your educational degree is considered as a proof of your knowledge by many. If you are educated you have more chances of being heard and taken
26、seriously. Generally, an uneducated man will find it harder to express his views and opinions owning to lack of confidence. 2._Moreover, education is of great help if you want to be a selfdependent person. And it benefits you in a lot of aspects in the life. 3._. You can guarantee stability in finan
27、ce because of landing the good career.4_, education is a necessity. It contributes to doing away with the existing differences between different social classes. It opens a whole world of opportunities for the poor so that they may have an equal shot at wellpaid jobs. Education also has a major role
28、in women employment.We all live in a society which has its own set spoken or unspoken rules and one of them is education. The society expects you to go to school followed by college, get a job etc. 5._. An educated person certainly has a greater chance to make contributions to his community, and par
29、ticipate in the ongoing changes and developments of the society.AEducation gives you confidence to express your voiceBThe more educated you are, the better options you haveCTo enjoy happiness and other good things society offersDIf you want to see society as a just and harmonious placeEEducation is
30、a factor that contributes to the communitys peaceFEducated people will get wellpaid jobs based on more optionsGIn fact, education helps you become a useful member of society【解题导语】本文是一篇说明文,作者从几个方面讲述了教育的重要性。1C解析:依据下文中的“Education is a must for a promising and secure future and a stable life.”和下面各段对教育作用
31、的说明可知,空处总结说明教育的作用:能让人享有幸福和美好事物。2A解析:依据空前提到的没有受过教育的人的情况“Generally, an uneducated man will find it harder to express his views and opinions owning to lack of confidence.”可知,空处应与之对比,讲述教育能赋予人表达自己观点的自信,故选A项。3F解析:依据空后的“You can guarantee stability in finance because of landing the good career.”可知,空处是教育和工作的
32、关系,也就是“受过教育的人有更多机会找到高薪的工作”。4D解析:本段主要讲教育有助于消除社会不公平,为贫困的人提供获得高薪工作的机会。空处所在句总领该段内容,即如果你想要社会公正、和谐,教育是必需的。5G解析:前一句说“社会期望你上学,然后上大学,工作等”, 下文说受教育者更有可能为社会做出贡献,故G项“实际上,教育可以帮你成为社会中有用的一员”符合语境。.语法填空(2020瑞安高三模拟)Throughout history people have worn clothing of one description or another. Apart 1._ protection against
33、 the weather, clothes were also often used 2._(show) the wearers status and wealth. Over the years, many fashions in clothing have come and gone. While some of these have been popular for relatively short 3._(period), others have lasted longer.Until the first half of the 20th century, the ability to
34、 follow fashion was limited to those 4._ had the money to do so. But following fashion did not only demand money, it also required large amounts of time. Wealthy people took fashion very 5._(serious) and close attention had to 6._(pay) to details. Wearing the correct clothes for different occasions
35、7._(be) very important, despite the fact that this often meant 8._(change) clothes five or six times a day.More recently, fashionable clothes have come within the reach of ordinary people. The 9._(tradition) methods of dressmaking, which usually involved sewing by hand, were both costly and slow. Bu
36、t todays clothing industry has made 10._ easier for people to keep up with changes in fashion without having to spend a great amount of money.【解题导语】本文介绍了时尚服装由最初的仅在有钱人中盛行到逐步进入普通人的生活的发展历程。1from解析:考查介词。句意:除了抵御天气(的影响),衣服还经常被用来显示穿衣者的地位和财富。apart from为固定搭配,意为“除了”,故填from。2to show解析:考查非谓语动词。句意见上一题解析。be used
37、to do sth.为固定搭配,意为“被用来做某事”,故填to show。3periods解析:考查名词的数。句意:其中一些流行的时间相对较短,而另一些持续时间较长。period表示“一段时间;阶段;周期”时是可数名词,此处表示复数概念,应用复数形式,故填periods。4who解析:考查定语从句。句意:直到20世纪上半叶,追随时尚的能力只限于那些有钱人。先行词为those,指人,关系词在定语从句中作主语,所以填who。5seriously解析:考查词性转换。句意:富人对时尚非常重视,他们对细节的关注非常密切。设空处修饰动词took,应用副词,take sth. seriously意为“认真对
38、待某事;重视某事”。故填seriously。6be paid解析:考查动词的语态。句意见上一题解析。分析句子成分可知,pay与close attention之间是被动关系,应用被动形式,且have to do sth.为固定搭配,意为“不得不做某事”,故填be paid。7was解析:考查动词的时态和主谓一致。句意:在不同场合穿合适的衣服非常重要,尽管这通常意味着每天要换五到六次衣服。分析句子成分可知,设空处在句中作谓语,主语“Wearing the correct clothes for different occasions”为动名词短语,表示单数概念,故谓语应用单数形式,根据上下文时态可
39、知,此处叙述发生在过去的事情,应用一般过去时,故填was。8changing解析:考查非谓语动词。句意见上一题解析。分析句子成分可知,本句中that后的从句已有谓语动词meant,设空处在句中作meant的宾语,且mean在此作“意味着”讲,后应跟动名词作宾语,故填changing。9traditional解析:考查词性转换。句意:传统制衣方法通常需要手工缝纫,既昂贵又缓慢。设空处在句中修饰名词methods,应用形容词,故填traditional。10it解析:考查代词。句意:但今天的服装业使得人们不用花很多钱就能更容易地跟上时尚的变化。分析句子成分可知,本句中真正的宾语是动词不定式短语“t
40、o keep up with changes in fashion.”,设空处是形式宾语,故填it。写作规范练(八) (建议用时:45分钟)学生用书P417(单独成册).应用文写作(2020台州高三模拟)假设你叫李华,你听说即将来你校任职的外籍教师David需要一名学生助手,你想自荐做他的助手。请你用英文写一封自荐信,要点包括:1写信目的;2你作为助手的优势;3表达期待。注意:1.词数80左右,开头和结尾已给出,但不计入总词数;2可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear David,_Yours,Li HuaOne possible version:Dear_David,Im Li Hua,
41、a student from Xinhua Senior Middle School. Its great to hear that you are coming to teach in our school next semester. You said you want an assistant to help you with your work, and I think I am qualified for the job.Firstly, being one of the top ten students in our school, I am able to speak fluen
42、t English. Secondly, I can use the computer skillfully. Whats more, I have a gift for communicating with others and I am always ready to help people in need. So Im sure to be helpful in your work and life in China.Ill appreciate it if I have the chance to be your assistant. Looking forward to your r
43、eply.Yours,Li_Hua【亮点词句】亮点词汇:be qualified for sth.(在某方面有资格); have a gift for sth./doing sth.(在某方面有天赋/才能);be ready to do sth.(乐意做某事/准备好做某事)亮点句式:Its great to hear that.; Ill appreciate it if.(表达期望和感谢)【一句多译】表达方式一:I am so happy to hear that you are coming to teach in our school next semester.表达方式二:Hearin
44、g that you are coming to teach in our school next semester, I feel so cheerful.First, I am one of the top ten students in our school and able to speak English fluently.概要写作阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。Look inside any family home in the evening, and you might see a typical enough scene: Mom and Dad, eac
45、h on their own laptop or tablet, streaming movies, catching up on work or maybe answering emails on their smartphones. Meanwhile, one child is chatting online with one school friend while texting another. The other is playing a video game with a friend on the other side of the city at the same time.
46、 Each member of the family is totally absorbed in his or her own piece of technologies.According to some experts, the effect of technology on human relationships is worrying as technology becomes a substitute for facetoface human relationships. It appears to be the case that many people would much r
47、ather spend time with their electronic gadgets(电子产品)than with one another. Young people say it is difficult to get their parents attention and they have to compete with smartphones, tablets and other technologies.However, a report from the Pew Internet and American Life Project offers a more helpful
48、 and encouraging view, suggesting that far from replacing human contact, technology can actually better family relationships. Just over half of the 2,253 people surveyed agreed that technology had enabled them to increase their contact with distant family members and 47 percent said it had improved
49、the communication with the people they lived with. Moreover, even the closest members of families need time away from each other at some point to seek their own interests. Family members who might otherwise have sat in separate rooms can now be in the same one while still occupying a different menta
50、l space.Look back at our typical family scene above. Is it any different from four people reading their own books? Or is it driving family apart? Where technology will lead us remains to be seen. Yet there is no need to worry. As a matter of fact, how it affects our family relationships depends on o
51、ur attitude toward technology._One possible version:Nowadays family members are often found lost in their own electronic products.(要点1) Some experts fear that technology can affect family relationships for lack of facetoface communication.(要点2) However, a report has found technology benefits family
52、bonds in that it makes members closer and provides private mental space as well.(要点3) Actually, not technology itself but peoples attitude towards it influences family relations.(要点4)读后续写 (一) (建议用时:25分钟)阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。“Were you Marks math teacher?” an old man came to my office and ask
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354061.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
