2021版英语名师讲练大一轮复习外研版通用核心素养测评 八 必修2 MODULE 2 NO DRUGS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版英语名师讲练大一轮复习外研版通用核心素养测评 必修2 MODULE 2NO DRUGS WORD版含解析 2021 英语
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。核心素养测评 八必修2Module 2No Drugs(限时35分钟). 阅读理解A(2020雅礼中学模拟)Sally Dawly is a woman from Auburn, California. Over the last three and a half years, the anti-littering woman has spent most of her free time picking up cigarette butts (烟头) from the
2、streets of her home city. Called the “Butt Lady” by her local community, Dawly began her mission to rid the streets of her city of cigarette butts in October, 2014. The woman looked for cigarette butts, picked them up and threw them in the trash. To keep a count of how many butts she picks up, the B
3、utt Lady has been using a tablet, and earlier this month, she hit a historic milestoneone million cigarette butts. “I got tired of going on my walks and seeing cigarette butts everywhere, ” Sally Dawly said. “Im just shocked that I had to pick up so many. Ive ever picked up 3, 000 butts in one day,
4、” she said. “Dont throw away your butts; better yet, stop smoking. ”With so many cigarette butts littering the streets, can one persons efforts really make a difference? Surprisingly, the answer seems to be yes. Soon after the Butt Lady of Auburn started her mission and word of her efforts spread, c
5、igarette cans started appearing around bars and restaurants in the city. Members of the local community even came out to cheer her on as she approached her one-million-butt milestone. Sally knows her citys cigarette butt littering problem wont be solved anytime soon, but she hopes her work will insp
6、ire people to at least think twice before dropping cigarette butts in the streets. She has decided to continue cleaning up after irresponsible smokers, and already has a new milestone in her sightstwo million cigarette butts. Word of the Butt Ladys efforts to keep the streets cigarette butt-free has
7、 reached neighboring communities as well, and CBS Sacramento reports that other cities have started seeking her help as well. 【文章大意】本文是一篇说明文。众所周知, 吸烟有害健康, 有时候让人更加烦恼的是随处可见的烟头。在美国加利福尼亚有这样一位“烟头女士”, 她利用业余时间捡拾烟头, 并在最近捡到了第100万个烟头! 1. Why does Sally Dawly carry an iPad with her while picking up the butts?
8、A. To entertain the crowds. B. To monitor the smokers. C. To attract peoples attention. D. To record the number of butts. 【解析】选D。细节理解题。由第二段中To keep a count of how many butts she picks up, the Butt Lady has been using a tablet一句可知, 为了记录自己捡到的烟头数量, the Butt Lady带了平板电脑。故选D。2. How did Sally Dawly feel wh
9、en picking up cigarette butts? A. Excited but upset. B. Shocked and sorry. C. Frightened but content. D. Astonished and desperate. 【解析】选B。推理判断题。根据第三段内容可知, Sally很厌烦看到这么多烟头, 她对捡起来这么多数量的烟头感到震惊, 并且劝告大家最好不要吸烟。因此她的感受应该是“震惊和难过的”。故B项最恰当。3. From the text, what can be inferred about Sally Dawly? A. She picks
10、up nearly 3, 000 cigarette butts every day. B. She will work in other cities in California in the future. C. She has set a new goal of picking up two million cigarette butts. D. She picked up one million cigarette butts with members of her community. 【解析】选C。细节理解题。根据倒数第二段and already has a new milesto
11、ne in her sightstwo million cigarette butts可知C项正确。根据第三段. . . Ive ever picked up 3, 000 butts in one day. . . 可知A项错误; 根据最后一段可知Sally的行动影响了邻近的城市, 但并不是她要去邻近的城市工作, 故B项错误; 根据倒数第三段Members of the local community even came out to cheer. . . 可知D项错误。故选C。4. What is the text mainly about? A. Californias “Butt La
12、dy”. B. Fighting against smoking. C. Californians health problems. D. Smoking problems in California. 【解析】选A。主旨大意题。本文讲了来自加利福尼亚州的一位女士在业余时间捡起了一百万个烟头, 并且获得了“烟头女士”的称号的故事, 故A项最恰当。【知识拓展】长难句分析To keep a count of how many butts she picks up, the Butt Lady has been using a tablet, and earlier this month, she
13、hit a historic milestoneone million cigarette butts. 句意: 为了统计她捡了多少个烟头, 这位“烟头女士”一直在用平板电脑记录, 这个月早些时候她达到了一个历史性的里程碑一百万个烟头。分析: To keep. . . she picks up是动词不定式作目的状语, 其中how many butts she picks up是介词of的宾语从句。B世纪金榜导学号At the age of 14, James Harrison had a major chest operation and he required 13 units (3. 4
14、gallons) of blood afterwards. The blood donations saved his life, and he decided that once he turned 18, he would begin donating blood as regularly as he could. More than 60 years and almost 1, 200 donations later, Harrison, whose blood contains an antibody(抗体) that has saved the lives of 2. 4 milli
15、on babies from miscarriages (流产), retired as a blood donor on May 11. Harrisons blood is valuable because he naturally produces Rh-negative blood, which contains Rh-positive antibodies. His blood has been used to create anti-D in Australia since 1967. “Every bottle of anti-D ever made in Australia h
16、as James in it, ” Robyn Barlow, the Rh program director told the Sydney Morning Herald. “Its an amazing thing. He has saved millions of babies. I cry just thinking about it. ” Since then, Harrison has donated between 500 and 800 milliliters of blood almost every week. Hes made 1, 162 donations from
17、his right arm and 10 from his left. “Id keep going if they let me, ” Harrison told the Herald. His doctors said it was time to stop the donationsand they certainly dont take them lightly. They had already extended the age limit for blood donations for him, and theyre cutting him off now to protect h
18、is health. He made his final donation surrounded by some of the mothers and babies who his blood helped save. Harrisons retirement is a blow to the Rh treatment program in Australia. Only 160 donors support the program, and finding new donors has proven to be difficult. But Harrisons retirement from
19、 giving blood doesnt mean hes completely out of the game. Scientists are collecting and cataloging his DNA to create a library of antibodies and white blood cells that could be the future of the anti-D program in Australia. 【文章大意】这是一篇记叙文。短文叙述了一位澳大利亚男子在他14岁时, 因为他的病, 急需要血液, 别人输血救了他的生命。因此他决定一旦年满18岁, 就开
20、始尽可能定期献血。他一直捐献自己极其罕见的血液来救别人, 60多年里, 献血将近1200次, 救了240万婴儿的生命。5. What do we know about James Harrison? A. He saved 2. 4 million poor people. B. He is to retire as a blood donor. C. He is a very grateful blood donor. D. He donates blood nearly every day. 【解析】选C。推理判断题。由第一段“he decided that once he turned
21、18, he would begin donating blood as regularly as he could”以及第二段“More than 60 years and almost 1, 200 donations later, Harrison, whose blood contains an antibody that has saved the lives of 2. 4 million babies from miscarriages ”可知, 他决定一旦年满18岁, 就开始尽可能定期献血。60多年内, 他献血将近1200次。他的血液中含有一种抗体, 这种抗体挽救了240万婴儿
22、的生命。所以哈里森兑现了他14岁许下的诺言。故通过关键词“begin donating blood as regularly, 60 years, 1, 200 donations, save”可以判断出, 哈里森是个非常感恩的献血者。故C选项正确。6. What is the authors purpose of writing paragraph 4? A. To state Harrisons decision to continue donating blood. B. To describe how Harrisons donations come to an end. C. To
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354238.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
