山西省运城市临晋中学2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西省 运城市 晋中 2019 2020 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、山西省运城市临晋中学2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析)(本试卷共150分,考试时间120分钟答案一律写在答卷页上)第一部分 阅读理解(共两节,满分60分)第一节(共15小题,每小题3分,共45分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AName: Off the Beaten Path Cover price: $30.00 Our price: $l9.80 The best-selling Readers Digest travel book has 40% new content including over
2、 200 new sites, over 200 new full-color photographs, and all-new, up-to-date maps. It spotlights over l, 000 of the United States most overlooked must-see destinations. Name: Container Gardens by Number Cover price: $l5.95 Our price: $9.49 A unique book contains 50 easy-to-follow container designs.
3、Each design provides a simple numbered planting plan that shows exactly how to create each display, with an instruction of the finished planter and in-depth plant information. The plans are easy to follow and for any type of living space or garden. Name: Best Weekend Projects Cover price: $l7.95 Our
4、 price: $l3.96 Choose from 80 unique ideas to create an extraordinary living space. The projects are practical, as well as attractive, and will improve your home and yard and can be made in a weekend. These 80 well-designed projects are presented in a clear, easy-to-follow style that addresses reade
5、rs in an accessible, user-friendly tone. Name: l80l Home Remedies Cover price: $40.00 Our price: $29.96 Plenty of health complaints can be handled at home. Each and every remedy will be tested by a doctor to make sure it is safe and sound. Dozens of conditions are covered, from headaches, sunburn, b
6、ad breath, and blisters to allergies, and hiccups.1. How much money could you save if you want to buy a travel book?A. $6.46.B. $l0. 20.C. $l3.96.D. $l9.80.2. Which of the following could help you to deal with common diseases without a doctor?A. Off the Beaten Path.B. Container Gardens by Number.C.
7、l80l Home Remedies.D. Best Weekend Projects.3. Whats the purpose of the passage?A. To share his opinion about the books with readers.B. To advise readers to read more in spare time.C. To share the pleasure of reading with readers.D. To advise readers to buy their books.【答案】1. B 2. C 3. D【解析】这是一篇应用文。
8、文章主要介绍了四本价格打折的书籍,介绍了价格和书的内容等信息。【1题详解】细节理解题。根据Off the Beaten Path部分中The best-selling Readers Digest travel book has 40% new content including over 200 new sites, over 200 new full-color photographs, and all-new, up-to-date maps. It spotlights over l, 000 of the United States most overlooked must-see
9、destinations.可知最畅销的读者文摘旅游书中有40%的新内容,包括200多个新网站,200多张全彩照片和全新的、最新的地图。它突出了1000个美国最被忽视的必看景点。可知,Off the Beaten Path是一本旅游书,再结合Cover price: $30.00(封面价格:30美元)Our price: $l9.80(我们的价格:19.8美元)由此可知,如果你想买一本旅游书,你能省30-19.8=10.2美元。故选B。【2题详解】细节理解题。根据l80l Home Remedies部分中Plenty of health complaints can be handled at
10、home. Each and every remedy will be tested by a doctor to make sure it is safe and sound.可知很多健康问题都可以在家里解决。每一种治疗方法都要经过医生的检验,以确保其安全可靠。由此可知,l80l Home Remedies可以帮助你在没有医生的情况下,处理常见病。故选 C。【3题详解】推理判断题。根据文章主要介绍了四本价格打折的书籍,介绍了价格和书的内容等信息。由此可推知,这篇文章的目的是建议读者买书。故选D。BSandra Cisneros was born in Chicago in 1954 to a
11、 Mexican American family. As the only girl in a family of seven children, she often felt like she had “seven fathers,” because her six brothers, as well as her father, tried to control her. Feeling shy and unimportant, she retreated(躲避) into books. Despite her love of reading, she did not do well in
12、 elementary school because she was too shy to participate.In high school, with the encouragement of one particular teacher, Cisneros improved her grades and worked for the school literary magazine. Her father encouraged her to go to college because he thought it would be a good way for her to find a
13、 husband. Cisneros did attend college, but instead of searching for a husband, she found a teacher who helped her join the famous graduate writing program at the University of Iowa. At the universitys Writers Workshop, however, she felt lonely-a Mexican American from a poor neighborhood among studen
14、ts from wealthy families. The feeling of being so different helped Cisneros find her “Creative voice.”“It was not until this moment when I considered myself truly different that my writing acquired a voice. I knew I was a Mexican woman, but I didnt think it had anything to do with why I felt so much
15、 imbalance in my life, but it had everything to do with it! Thats when I decided I would write about something my classmates couldnt write about.”Cisneros published her first work, The House on Mango Street, when she was twenty-nine. The book tells about a young Mexican American girl growing up in a
16、 Spanish-speaking area in Chicago, much like the neighborhoods in which Cisneros lived as a child. The book won an award in 1985 and has been used in classes from high school through graduate school level. Since then, Cisneros has published several books of poetry, a childrens book, and a short-stor
17、y collection.4. Which of the following is TRUE about Cisneros in her childhood?A. She had seven brothers.B. She felt herself a nobody.C. She was too shy to go to school.D. She did not have any good teachers.5. The graduate program gave Cisneros a chance to _.A. work for a school magazineB. run away
18、from her familyC. make a lot of friendsD. develop her writing style6. According to Cisneros, what played the decisive role in her success?A. Her early years in college.B. Her training in the Workshop.C. Her feeling of being different.D. Her childhood experience.7. What do we learn about The House on
19、 Mango Street?A. It is quite popular among students.B. It is the only book ever written by Cisneros.C. It wasnt success as it was written in Spanish.D. It won an award when Cisneros was twenty-nine.【答案】4. B 5. D 6. C 7. A【解析】这是一篇说明文。本篇文章为我们介绍了一个人物有一个害羞的小女孩成为知名作家的故事,着重描述了她独特写作风格形成的原因。【4题详解】细节理解题。由第一段
20、的第三句话 Feeling shy and unimportant, she retreated(躲避) into books.可知,她感到害羞,不重要,她躲到书本中。由此可知, Cisneros在童年时感到自己是个不重要的人。故选B项。【5题详解】细节理解题。由第二段最后一句The feeling of being so different helped Cisneros find her “Creative voice.”在大学的文学社,她感到孤独这种与别人不同的认知帮助她找到了她的“独创声音”即写作风格。所以研究生课程给了西斯内罗斯一个机会来发展她的写作风格。故选D项。【6题详解】细节理
21、解题。由第三段第一句她It was not until this moment when I considered myself truly different that my writing acquired a voice直到我认识到我真的与众不同我的写作才获得声音。所以她的与众不同在她的成功中扮演着重要的角色。故选C项。【7题详解】推理判断题。由第四段第二句The book won an award in 1985 and has been used in classes from high school through graduate school level. 这本书在1985年获
22、得了一个奖项,并在从高中到研究生阶段的课堂上使用。由此判断出The House on Mango Street很受学生的欢迎。故选A项。CHoney (蜂蜜) from the African forest is not only a kind of natural sugar, it is also delicious. Most people, and many animals, like eating it. However, the only way for them to get that honey is to find a wild bees nest (巢) and take
23、the honey from it. Often, these nests are high up in trees, and it is difficult to find them. In parts of Africa, though, people and animals looking for honey have a strange and unexpected helpera little bird called a honey guide.The honey guide does not actually like honey, but it does like the wax
24、 (蜂蜡) in the beehives (蜂房). The little bird cannot reach this wax, which is deep inside the bees nest. So, when it finds a suitable nest, it looks for someone to help it. The honey guide gives a loud cry that attracts the attention of both passing animals and people. Once it has their attention, it
25、flies through the forest, waiting from time to time for the curious animal or person as it leads them to the nest. When they finally arrive at the nest, the follower reaches in to get at the delicious honey as the bird patiently waits and watches. Some of the honey, and the wax, always falls to the
26、ground, and this is when the honey guide takes its share.Scientists do not know why the honey guide likes eating the wax, but it is very determined in its efforts to get it. The birds seem to be able to smell wax from a long distance away. They will quickly arrive whenever a beekeeper is taking hone
27、y from his beehives, and will even enter churches when beeswax candles are being lit.8. Why is it difficult to find a wild bees nest?A. Its small in sizeB. Its covered with wax.C. Its hidden in trees.D. Its hard to recognize.9. What do the underlined words “the follower” in Paragraph 2 refer to?A. A
28、 honey seeker.B. A bird.C. A bee.D. A beekeeper.10. The honey guide is special in the way _.A. it gets its foodB. it goes to churchC. it sings in the forestD. it reaches into bees nests11. What can be the best title for the text?A. Wild BeesB. Wax and HoneyC. Beekeeping in AfricaD. Honey-Lovers Help
29、er【答案】8. C 9. A 10. A 11. D【解析】这是一篇说明文。文章主要说明了来自非洲森林的蜂蜜不仅是一种天然糖,而且味道鲜美。但是这些巢穴在高高的树上,很难找到。然而,在非洲的部分地区,寻找蜂蜜的人和动物有一种奇怪而意想不到的帮助一种叫作“蜂蜜向导”的小鸟。作者还介绍了这种小鸟是如何引导人们找到蜂巢的。【8题详解】细节理解题。根据第一段中Often, these nests are high up in trees, and it is difficult to find them.可知通常,这些巢穴在高高的树上,很难找到。由此可知,野蜂的巢很难找到,因为巢藏在树里。故选C。【
30、9题详解】词义猜测题。根据后文reaches into get at the delicious honey as the bird patiently waits and watches.可知当他们最终到达鸟巢时,蜂蜜寻找者伸手去取美味的蜂蜜,而鸟儿则耐心地等待,并注视着。由此可知,划线单词指的是“蜂蜜寻找者”。故选A。【10题详解】细节理解题。根据第二段中The little bird cannot reach this wax, which is deep inside the bees nest. So, when it finds a suitable nest, it looks
31、for someone to help it. The honey guide gives a loud cry that attracts the attention of both passing animals and people. Once it has their attention, it flies through the forest, waiting from time to time for the curious animal or person as it leads them to the nest. When they finally arrive at the
32、nest, the follower reaches in to get at the delicious honey as the bird patiently waits and watches. Some of the honey, and the wax, always falls to the ground, and this is when the honey guide takes its share.可知小鸟够不到蜂蜡,蜂蜡在蜂巢的深处。所以,当它找到合适的巢穴时,它就会找人来帮助它。蜂蜜导游发出一声响亮的叫声,吸引了路过的动物和人们的注意。一旦它引起了它们的注意,它就会在森林
33、中飞来飞去,不时地等着带他们回巢的好奇的动物或人。当他们最终到达鸟巢时,蜂蜜寻找者伸手去取美味的蜂蜜,而鸟儿则耐心地等待,并注视着。一些蜂蜜,蜡,总是掉到地上,这是蜂蜜向导的那一份。由此可知,蜂蜜向导在获取食物的方式上很特别。故选A。【11题详解】主旨大意题。根据第一段中In parts of Africa, though, people and animals looking for honey have a strange and unexpected helpera little bird called a honey guide.可知然而,在非洲的部分地区,寻找蜂蜜的人和动物有一种奇怪
34、而意想不到的帮助一种叫作“蜂蜜向导”的小鸟。结合文章,主要说明了来自非洲森林的蜂蜜不仅是一种天然糖,而且味道鲜美。但是这些巢穴在高高的树上,很难找到。然而,在非洲的部分地区,寻找蜂蜜的人和动物有一种奇怪而意想不到的帮助一种叫作“蜂蜜向导”的小鸟。作者还介绍了这种小鸟是如何引导人们找到蜂巢的。由此可知,D选项“蜂蜜爱好者的助手”最符合文章标题。故选D。DIf you wear glasses chances are you are smarter. Research published in the famous British journal Nature Communications has
35、 found that people who displayed higher levels of intelligence were almost 30 percent more likely to wear glasses.The scientists studied the genes of thousands of people between the ages of 16 and 102.The study showed intelligence can be connected to physical characteristics. One characteristic was
36、eyesight. In out of 10 people who were more intelligent, there was a higher chance they needed glasses. Scientists also said being smarter has other benefits. It is connected to better health.It is important to remember these are connections which are not proven causes. Scientists call this correlat
37、ion. Just because something is connected to something else does not mean one of those things caused the other. And its worth noting that what constitutes intelligence is subjective and can be difficult, if not impossible, to measure.Forget genes though. Plenty of proof shows wearing glasses makes pe
38、ople think you are more intelligent, even if you do not need glasses. A number of studies have found people who wear glasses are seen as smarter, hard-working and honest. Many lawyers use this idea to help win their cases. Lawyer Harvey Solves explained this. Glasses soften their appearance. He said
39、 Sometimes there has been a huge amount of proof showing that people he was defending broke the law. He had them wear glasses and they werent found guilty.Glasses are also used to show someone is intelligent in movies and on TV. Ideas about people who wear glasses have begun to shift. People who do
40、not need glasses sometimes wear them for fashion only. They want to look worldly or cool. But not everyone is impressed by this idea, though. GQ magazine said people who wear glasses for fashion are trying too hard to look smart and hip (时髦的). However, that hasnt stopped many celebrities from happil
41、y wearing glasses even if they do not need them. Justin Bieber is just one high-profile fan of fashion glasses.12. What does the new study show?A. People wearing glasses are smarter.B. People wearing glasses are healthier.C. Wearing glasses can make people cleverer.D. Wearing glasses is associated w
42、ith higher IQ.13. What does the underlined word in Paragraph 3 mean?A. Shift.B. Link.C. Proof.D. Consequence.14. Why do some lawyers ask their clients to wear glasses in court?A. Because it can create a moral image.B. Because it can mislead the witnesses.C. Because it can highlight clients qualities
43、.D. Because it can prove the clients innocence.15. What is the general attitude to those who wear glasses for fashion?A Positive.B. Negative.C. MixedD. Indifferent.【答案】12. D 13. B 14. A 15. C【解析】本文是一篇说明文,介绍了研究发现戴眼镜和高智商有关,文章还指出有些人只是为了追求时尚而戴眼镜。【12题详解】细节理解题。根据第二段中的“The study showed intelligence can be
44、connected to physical characteristics. One characteristic was eyesight. In out of 10 people who were more intelligent, there was a higher chance they needed glasses.”可知,研究表明,智力与身体特征有关,其中一个特征就是视力,在10个更聪明的人中,他们需要眼镜的几率更高,也就是说戴眼镜与高智商有关,故D项正确。【13题详解】词义猜测题。根据画线词后的“Just because something is connected to so
45、mething else does not mean one of those things caused the other.”可知,仅仅因为某物与其他事物相联系并不意味着其中一个事物导致了另一个事物,这是对画线词的解释说明,因此此处是说重要的是要记住这些都是没有被证实的原因的联系,科学家称之为相关性,由此可知画线词词义为“相关联、联系”,故B项正确。【14题详解】细节理解题。根据第四段中的“A number of studies have found people who wear glasses are seen as smarter, hard-working and honest.
46、Many lawyers use this idea to help win their cases. Lawyer Harvey Solves explained this. Glasses soften their appearance.”可知,许多研究发现,戴眼镜的人被视为更聪明、更勤奋、更诚实,眼镜使他们看起来更温和,许多律师利用这个想法来帮助他们赢得官司,由此可知,一些律师让他们的当事人在法庭上戴眼镜是因为戴上眼镜有助于塑造一个道德的形象,故A项正确。【15题详解】推理判断题。根据最后一段中“People who do not need glasses sometimes wear
47、them for fashion only. They want to look worldly or cool. But not everyone is impressed by this idea, though.”可知,不需要眼镜的人有时戴眼镜只是为了时尚,他们想显得酷一些,但并不是每个人都对这个想法印象深刻,由此可知,对于那些追求时尚而戴眼镜的人来说,人们的态度是既有人支持也有人反对,故C项正确。第二节(共5小题;每小题3分,满分15分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项.选项中有两项为多余选项.Roger Sperry and Robert Ornstein o
48、f the California Institute of Technology, Nobel Prize winners, discovered that the human brain has two sides, and each side has different work to do. The left side of the brain controls language and number and it analyses and reasons. _16_ It controls our appreciation of music and our sense of rhyth
49、m. It is also the right side of our brain which daydreams. Leonardo da Vinci was the great painter and sculptor. He was also an architect, a scientist and an inventor! _17_ When he invented machines he used both his imaginative ability and his analytical (分析)ability._18_ Albert Einstein enjoyed art,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-356689.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
课堂新坐标2013届高考语文一轮复习课件:第一编专题四 扩展语句 专题小结(广东专用).ppt
