2021版高考英语一轮复习课时提能练34Module4Music外研版选修6.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 一轮 复习 课时 提能练 34 Module4Music 外研版 选修
- 资源描述:
-
1、课时提能练(三十四)选修6Module 4Music课时作业A:基础层面.语境语法填空1She is fond of singing and often takes part in competitions regarding(regard) music.Every time she performs, her liveliness (lively) can give life to the audience.2In addition to the elderly and middleaged, many young people also like square dancing, becau
2、se dancing to the music can make them very relaxed(relax)3He often makes contact with his friends and relatives (relative), and he feels it a pleasure to share feelings and ideas with them.4One of his ambitions (ambition) is to become a firstrate pianist,interpreting (interpret) the world with his p
3、iano.To achieve it, he must combine his talent with/and hard work.5I feel honoured (honour) to say a few words about voluntary (volunteer) work at the meeting.If everyone draws upon/on their spare time to do bits for our society, the world will become better and better.语境改错文中共有8处错误,每句中最多有两处,请找出并改正。A
4、s we all know it, musicians share feelings and ideas to others by composing their music.They give lives to music because their music is connecting with life.Music is one kind of common languages of human beings.People can draw upon music make contact with people in any country.In addition to, music
5、can relieve peoples pain and make people relaxing too; therefore, it can promote understanding among people. Nowadays, listen to music has become the most common and popular form of entertainment.答案As we all know it, musicians share feelings and ideas others by composing their music.They give to mus
6、ic because their music is with life.Music is one kind of common languages of human beings.People can draw upon music make contact with people in any country.In addition to, music can relieve peoples pain and make people too; therefore, it can promote understanding among people.Nowadays, to music has
7、 become the most common and popular form of entertainment.根据提示补全句子1如果他能够把自己的才能和努力学习结合起来,应该会很有成就。(combine)If he can combine_his_ability_with/and_hard_work,_he should be very successful.2除了这些安排以外,另增救护车值班至午夜。(In addition to.)In_addition_to_these_arrangements,_extra ambulances will be on duty until midn
8、ight.3令我非常欣慰的是,我们所有人都在这次重要的面试中取得了成功。(relief)Much_to_my_belief,_all of us succeeded in the important interview.4有你和我们一起享受丰富多彩的日子我将深感荣幸。(honour)It_will_be_my_honour to have you there with us, enjoying the colourful days.5托德的爸爸是个诚实的人,并且工作努力,托德也是这样。(Its the same with .)Todds father is an honest man and
9、works hard.It_is_the_same_with_Todd.课时作业B:能力层面.阅读理解(2019福州市质量抽测)A walk through the galleries of Quebecs Montreal Museum of Fine Arts(MMFA) places individuals facetoface with some 43,000 artworks ranging from Chinese ceramics to Inuit sculpture.While the visiting is an incredible cultural experience,
10、 a group of local physicians will soon be able to prescribe(开处方) museum visits as treatment for some illnesses.“We know that art contributes to neural(神经的) activity,” said MMFA director Nathalie Bondil.“What we see is that being in contact with art can really help your wellbeing.”Hlne Boyer, vice pr
11、esident of a Montrealbased medical association, explains that museum visits have been shown to increase levels of serotonin, a neurotransmitter (神经递质) known as the “happy chemical” which helps to lift the mood.According to Boyer, the small increase in hormones associated with enjoying an afternoon o
12、f art is similar to that offered by exercise, making museum visits prescriptions ideal for the elderly experiencing pain that prevents them from regularly joining in physical activity.The museum visits are designed to improve traditional methods.As Bondil notes, spending time in a peaceful environme
13、nt can provide a welcome distraction.“What is most important is this experience can help them escape from their own pain,” she says.“When you enter the museum, you escape from the speed of our daily life.”“I am convinced that in the 21st century, culture will be what physical activity was for health
14、 in the 20th century,” said Bondil.“Some people would do well to recall that just in the 19th century, sports were believed to do harm to the body.Just as doctors now prescribe exercise, they will be able to prescribe a visit to the MMFA.”【语篇解读】本文是一篇说明文。文章指出参观博物馆不仅能让人们接受艺术的熏陶,还能舒缓心情、治疗疾病。1What does
15、Hlne Boyer think of museum visits?AThey can cheer people up.BThey can reduce physical activity.CThey can slow down our life pace.DThey can increase levels of art appreciation.A细节理解题。根据第四段“Hlne Boyer, vice president of a Montreal based medical association, explains that museum visits have been shown
16、to increase levels of serotonin, a neurotransmitter(神经递质) known as the happy chemical which helps to lift the mood”可知,一个总部设在蒙特利尔的医学协会的副主席Hlne Boyer解释说,参观博物馆被证明可以提高血清素水平,血清素是一种被称为“快乐化学物质”的神经递质,它有助于振奋情绪;据此可知,Hlne Boyer认为参观博物馆可以帮助人们振作起来,故A项正确。2How do museum visits affect people?AStop them concentrating
17、 on pain.BStop them focusing on traditional methods.CEncourage them not to be absentminded.DEncourage them to slow their steps while walking.A细节理解题。根据第六段中的“What is most important is this experience can help them escape from their own pain”可知,参观博物馆可以让人们逃避痛苦,故A项正确。3What does the last paragraph suggest
18、?APhysical activity was popular in the 19th century.BSports are considered to be harmful to the body.CIdeas of treating illnesses are changing over time.DDoctors prescribe museum visits regularly now.C推理判断题。根据尾段最后两句“Some people would do well to recall that just in the 19th century, sports were belie
19、ved to do harm to the body.Just as doctors now prescribe exercise, they will be able to prescribe a visit to the MMFA”可知,在19世纪,体育运动被认为对身体有害;现在,就像医生给病人开运动处方一样,人们将能给病人开去蒙特利尔美术博物馆参观的处方。据此可推知,治疗疾病的方法随着时间的变化而改变,故C项正确。4What is the main idea of the text?AMuseum visits are ideal for the elderly.BThe happy c
20、hemical helps to lift the mood.CPeaceful environment helps escape pain.DCultural activities will promote health.D主旨大意题。通读全文可知,文章第一段通过描述参观蒙特利尔美术博物馆引入本文话题,接着介绍当地医生将给病人开参观博物馆的处方来治疗一些疾病,然后重点介绍了艺术欣赏对人的健康的积极作用,故D项符合文意。.阅读七选五(2019大连市一模)In a study recently published in the journal Neuron, researchers found
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357676.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
六年级下册语文课件-顶碗少年 (6)_人教新课标.ppt
