2021版高考英语(外研版)一轮复习课后达标检测:必修2 2 MODULE 2 NO DRUGS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语外研版一轮复习课后达标检测:必修2 MODULE 2NO DRUGS WORD版含解析 2021 高考 英语 外研版 一轮 复习 课后 达标 检测 必修 NO WORD 解析
- 资源描述:
-
1、 (建议用时:35分钟).阅读理解A(2020惠州第一次调研)I was selfish as a teenager. I usually spent my time thinking about myself and taking care of my own needs. I let my older brother do most of the work around the house until he left for college. I let my mom and dad worry about our bills and problems while I read books
2、, played, and lost myself in my own imagination. This didnt change even when I went to college either. I studied hard but only to make my own life better. Even when I started to explore my faith, it was only to increase my own happiness.I married after graduation and decided to start a family. Of co
3、urse, I had no idea what hard knocks reality had in store for my selfish soul. Soon I found myself unemployed, deeply in debt, and with a new baby on the way. I found out that life has little sympathy for spoiled people. In fact, all of the struggles I was going through were beating the selfishness
4、slowly out of me. Still, I didnt give up on happiness, I knew that there must be a way to find it. I finally realized, however, that it had to include more than just my own needs, wants, and desires. The answer began to make itself clear one night shortly after my baby boy was born. I got a bottle a
5、nd held him in my arms. As I was feeding him I looked down and saw his big, innocent, trusting eyes. I smiled and talked to him. Then he smiled and I could feel my heart growing, expanding with love. I felt such peace and joy. At that moment I had a hint of the truth: It is by growing our hearts wit
6、h love that we find our happiness.Carolyn Arends wrote:“The more people you let into your heart, the bigger your heart gets. The more love you get, the more love you have to give. It just keeps growing.” So, keep loving, keep living and keep caring. Keep growing your heart today, tomorrow, and alway
7、s.【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文,主要讲述作者由一个自私的人成长为一个心中对他人有爱的人,也明白了“爱他人即幸福”的道理的经历。1What do we know about the author form the first paragraph?AHe often helped his brother with housework.BHe studied hard for his family.CHe put his own needs above othersDHe was concerned about his family.C解析:推理判断题。根据第一段中的“let my older
8、 brother do most of the work” “let my mom and dad worry about our bills and problems” “This didnt change even when I went to college either” “I studied hard but only to make my own life better.”和“it was only to increase my own happiness” 的描述可推知,作者在青少年时期较为自私,行为处事总是只考虑自己,几乎不为家人考虑,即他把自己的需要放在别人的需要之上。故选C
9、项。2What did the author realize after he suffered in life?ASpoiled people cant survive the hardship of life.BLife is cruel to spoiled people.CSpoiled people are never happy in life.DSelfishness is helpful.B解析:细节理解题。根据第二段中的“Soon I found myself unemployed, deeply in debt, and with a new baby on the way
10、. I found out that life has little sympathy for spoiled people.”可知,作者在经历了人生的失意后,终于发现生活对被宠坏的人是残酷的。3What can be inferred from the passage?AThe author loved kids.BThe author often fed his baby.CThe author realized the importance of happiness.DWhen caring for his baby, the author got inspired.D解析:推理判断题。
11、根据第三段中的“As I was feeding him I looked down and saw his big, innocent, trusting eyes. I smiled and talked to him. Then he smiled and I could feel my heart growing, expanding with love. I felt such peace and joy. At that moment I had a hint of the truth: It is by growing our hearts with love that we f
12、ind our happiness.”可推知,作者在照料孩子的过程中领悟到了通往幸福的途径。4Which can be the best title for the passage?ALoving Others, a Way to HappinessBThe Elder One Grows, the More He GetsCHelp Others, Help OneselfDKeep Growing to Live a Happy LifeA解析:标题归纳题。根据最后一段中的“The more people you let into your heart, the bigger your h
13、eart gets. The more love you get, the more love you have to give. It just keeps growing. So, keep loving, keep living and keep caring. Keep growing your heart today, tomorrow, and always.”的描述可推知,这篇文章的主旨是“爱他人即幸福”。B(2020江西三校联考)When I was three years old, I couldnt speak. It was a strange reality that
14、none of the doctors I visited could understand.One day, I was shadowing(尾随) my mother. She found herself looking in a mirror, and through it our eyes met. She began to speak to me through the reflection, and I slowly began to mimic(模仿) her mouths movements until I formed a word.It turned out that Im
15、 deaf in my left ear, and have a slight problem in my right. Being hard of hearing has been difficult, but Ive never lived in a state of selfhating sorrow. Imagine being able to shut out all sound as you lay your head down to sleep by simply rolling over onto one side. Thats my reality when I sleep
16、on my “good ear”, and it makes me feel like a superhero sometimes.People call my deaf side my “bad ear”, but when I wear my hearing aid, I have access to a range of features that some other deaf people dont. In cinemas, for example, with one click of a button I can enjoy a whole film as though it we
17、re whispered to me from the mouths of the actors.Owning a hearing aid hasnt always felt good, however. On the first day I got my aid, when I was eight, I took it to school for show and tell. As I explained how it worked to my classmates, a boy yelled out, “Arent those for old men?” At that moment, I
18、 felt different. It took a long time for me to get over that sense of being so unlike my peers.But its not just schoolkids who can make us deaf and hardofhearing people feel like burdens. Every video on social media that lacks subtitles(字幕), for example, means an entire community of deaf people is u
19、nable to enjoy it. Completely deaf people are excluded from enjoying many movies too, as subtitles in cinemas are almost impossible to find.And with hearing aids costing around $2,500 each, it can be hard for many people to afford to be able to listen to things that others take for granted. As for m
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-358059.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
三年级上册语文课件- 1.大海的歌∣语文S版 (共9张PPT).ppt
