2021届高考英语一轮复习 第一编 必修1 Module 1 My First Day at Senior High课时作业(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语一轮复习 第一编 必修1 Module My First Day at Senior High课时作业含解析外研版 2021 高考 英语 一轮 复习 第一 必修 High 课时 作业
- 资源描述:
-
1、Module 1 My First Day at Senior High课时作业.阅读A(2019重庆第二外国语学校模拟)Sharon, Aged 22The most important thing to keep in mind when going into high school is to be yourself. Besides, I dont know what your middle school was like, but high school teachers will not care about things such as how much homework you
2、 already have in one night. Its best to just learn to deal with things and manage your time wisely so you can achieve everything you need to.Frank, Aged 21I think almost every kid feels both nervous and excited before their first day. You will probably love it. I know I did. You should join some spo
3、rts or activities that will make your high school experience more enjoyable. Good luck!Eddie, Aged 20When I started high school, I was really nervous too, especially since I had been homeschooled all through middle school and didnt really know anyone. I suppose the best advice would be to just relax
4、. The first couple of days can be a little bit hard, but things will become easier before you know it.David, Aged 19Im not going to lie. The first day is kind of frightening (令人恐惧的). But youll get used to it. Dont be afraid of anyone; upperclassmen will pick on you more if you let them know youre af
5、raid. Just take it easy. Making some friends and staying with them will greatly help you get used to high school quickly. After the first week, its really not bad at all. Dont worry.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了四个人回忆自己刚上高中的情形,并对此话题发表了各自的看法。1What can we infer from Sharon about high school?ATeachers are quite s
6、trict.BStudents often stay up at night.CTeachers provide little care for students.DStudents should make good use of their time.答案:D推理判断题。根据第一段最后一句“Its best to just learn to deal with things and manage your time wisely so you can achieve everything you need to.”可知,Sharon认为在高中阶段最好要学会处理事情和学会合理地管理时间,这样你
7、就可以得到你需要的一切。故D项(充分利用时间)正确。2How did Eddie feel on his first day of high school?AExcited. BBored.CWorried. DRelaxed.答案:C细节理解题。根据第三段第一句中的“When I started high school, I was really nervous too”可知,Eddie在高中开始的时候很紧张。文中really nervous对应C项中Worried。3Who mentions the importance of friends?AFrank.BDavid.CSharon.D
8、Eddie.答案:B细节理解题。根据最后一段第六句“Making some friends and staying with them will greatly help you get used to high school quickly.”可知,David认为交一些朋友,和他们在一起,会极大地帮助你快速适应高中生活。【词汇积累】keep . in mind 记住deal with 处理wisely adv. 聪明地get used to 适应【难句分析】原文:The most important thing to keep in mind when going into high sch
9、ool is to be yourself. 上高中时要记住的最重要的事情是做你自己。(第一段第一句)分析:本句为主从复合句。句子的主体为The most important thing is to be yourself; to keep in mind为不定式作定语,修饰thing; when going into high school为省略形式的时间状语从句。B(2020广东省实验中学高三上学期第一次考试)Many high school students consider a college education useless. Therefore, they choose not
10、to go to college. If youre one of them, think again. Here are some reasons why you should go to college and receive a good education there.Schools and universities are the first sources of knowledge. We take that knowledge later on to build our careers after graduation. More knowledge will be gained
11、 after you start working, but without an education, that job will not be within easy reach. Knowledge leads to knowledge.While limited within the walls of the educational institutions, we openly explore other cultures of the world. We come to know that ours is not the only culture. Other cultures ha
12、ve valuable insights to share, enriching our own. Education also makes us want to travel and interact with various cultures, broadening our horizons.When theres a downturn in the economy, those who attended college will be more likely to find a new job than those who only finished grade school and h
13、ave limited skills. The more education you have, the more chances you will get to improve the quality of your life as you have a better job and earn a higher salary.When youre skillful and knowledgeable, you get to “rub knees” with people of similar backgrounds and tastes. It means a good education
14、leads to excellent networking. Good networking can benefit you a lot in your later life.A good education makes you a more interesting person. You can talk about ideas and events instead of just other people and whats on sale in stores. An educated person doesnt gossip, having a preference to discuss
15、 ideas and listen to what other people have to say.篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了上大学的好处并在那里接受良好教育的一些理由。4Paragraph 2 mainly shows that going to college allows you to .Akeep gaining knowledgeBhave a chance to study abroad Cbecome a more interesting person Drealize the importance of knowledge答案:A推理判断题。根据第二段中的“Sch
16、ools and universities are the first sources of knowledge.”可知,学校和大学是知识的第一来源。由此可推知选A。5According to Paragraph 3, what does going to college mean?AThinking differently from others. BValuing our own culture much more. CBeing limited within the walls of a college. DHaving a greater understanding of differ
17、ent cultures.答案:D细节理解题。根据第三段中的“Other cultures have valuable insights to share, enriching our own. Education also makes us want to travel and interact with various cultures, broadening our horizons.”可知,其他文化有宝贵的见解可以分享,丰富我们自己的文化。教育也让我们想去旅行,与不同的文化交流,开阔我们的视野,由此可知选D。6By giving the example of a downturn in
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361433.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
