2021届高考英语一轮总复习 Book 7 Unit 3 Under the sea课时跟踪练 新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语一轮总复习 Book Unit Under the sea课时跟踪练 新人教版 2021 高考 英语 一轮 复习 sea 课时 跟踪 新人
- 资源描述:
-
1、课时跟踪练33 Unit 3 Under the sea.阅读理解Blue Planet s latest episode focuses on how plastic is having a devastating effect on the ocean and slowly poisoning our sea creatures.Researchers recently also found that sea creatures living in the deepest place on Earth,the Mariana Trench,have plastic in their sto
2、machs.Indeed,the oceans are drowning in plastic.Though it seems now that the world couldnt possibly function without plastics,plastics are a remarkably recent invention.The first plastic bags were introduced in the 1950s,the same decade that plastic packaging began gaining in popularity in the Unite
3、d States.This growth has happened so fast that science is still catching up with the change.Plastics pollution research,for instance,is still a very early science.We put all these plastics into the environment and we still dont really know what the outcomes are going to be.What we do know,though,is
4、disturbing.Ocean plastic is estimated to kill millions of marine animals every year.Nearly 700 species,including endangered ones,are known to have been affected by it.One in three leatherback turtles,which often mistake plastic bags for jellyfish,have been found with plastic in their bellies.Ninety
5、percent of seabirds are now eating plastics on a regular basis.By 2050,that figure is expected to rise to 100 percent.And its not just wildlife that is threatened by the plastics in our seas.Humans are consuming plastics through the seafood we eat.I could understand why some people see ocean plastic
6、 as a disaster,worth mentioning in the same breath as climate change.But ocean plastic is not as complicated as climate change.There are no ocean trash deniers(否认者),at least so far.To do something about it,we dont have to remake our planet energy system.This is not a problem where we dont know what
7、the solution is.We know how to pick up garbage.Anyone can do it.We know how to dispose (处理)of it.We know how to recycle.We can all start by thinking twice before we use singleuse plastic products.Things that may ordinary,like using a reusable bottle or a reusable bag when taken collectively,these ch
8、oices really do make a difference.1Why is plastics pollution research still a very early science?AThe plastics pollution research is too difficult.BPlastics have produced less pollution than coal.CThe world couldnt possibly function without plastics.DPlastics have gained in popularity too fast for s
9、cience to catch up.2How did the author support his opinion in Paragraph 3?AHe presented statistics.BHe cited quotes from leading experts.CHe used examples from his own experience.DHe used the strategy of comparison and contrast.3What can we infer about climate change?AClimate change is caused by hum
10、an activities.BSome people cast some doubts on climate change.CClimate change is less important than ocean pollution.DOcean plastic is more complicated than climate change.4What is the main idea of this passage?AOcean plastic is a global issue.BThe oceans become choked with plastic.CBlue Planet has
11、left viewers heartbroken.DPlastics gain in popularity all over the world.【语篇解读】塑料给海洋以及海洋中的生物造成了灾难性的影响,同时,也对人类的身体造成了影响。但是,塑料是可以降解的废物,人类只要注意自己的行为,并对塑料做无害化处理,这一污染问题是可以解决的。1解析:细节理解题。根据第二段中的“The first plastic bags were introduced in the 1950s.Plastics pollution research,for instance,is still a very early
12、 science.”可知,第一批塑料袋出现于20世纪50年代,同一时期美国的塑料包装开始流行起来,这一发展是如此之快以至于科学仍在努力赶上这一变化,而对于塑料污染问题的研究仍然还是一个非常早期的科学。故选D项。答案:D2解析:推理判断题。根据本段信息可知,环境中的塑料每年杀死上百万只海洋动物,近700个物种,包括濒危物种在内,都受到了影响;90%的海鸟在吃塑料,而到2050年,这一数额会达到100%。由此可知,作者通过列举具体的数据来说明塑料的危害。故选A项。答案:A3解析:推理判断题。根据第四段中的“I could understand why some people see ocean p
13、lastic as a disaster,worth mentioning in the same breath as climate change.But ocean plastic is not as complicated as climate change.There are no ocean trash deniers,at least so far.”可知,有人视海洋中的塑料为灾难,认为可与气候变化问题相提并论。但是,海洋中的塑料并不像气候变化那样复杂。而且至少到目前为止,还没有海洋垃圾的否认者。也就是说,一些人对气候变化问题提出了质疑。故选B项。答案:B4解析:主旨大意题。本文介
14、绍了塑料自从被人类发明以来,给人类带来便利的同时,也在污染着环境,尤其是海洋,目前很多物种因塑料污染而受到威胁。故选B项。答案:B.完形填空Paul looked out of the window of the classroom and sighed.The driveway was still 1 and it was getting dark.His dad had said that he would 2 him up by 5:30,but it was almost seven and Paul hadnt heard a word from him.Paul 3 to do s
15、ome of his reading homework. 4 ,he couldnt help thinking of his dad.He knew that his dad had a 5 and a life,but he couldnt 6 why he was always breaking his 7 The next day at school,Paul didnt 8 his maths homework.Pauls teacher noticed his unusually 9 performance and asked him why.Paul didnt want to
16、10 him.He knew that if he started talking,a flood of 11 would pour out.He just wanted to be alone with his 12 ,so he sat there 13 ,not even looking at the teacher.“Well Paul,you cant have this thing eat you up.The sooner you get it off your 14 ,the sooner you can 15 ”As Paul walked home from school,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361584.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
