2021届高考英语二轮专题训练 模块2 专题2 第1讲 根据设题位置破题模拟精练 巧押题(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语二轮专题训练 模块2 专题2 第1讲 根据设题位置破题模拟精练 巧押题含解析新人教版 2021 高考 英语 二轮 专题 训练 模块 根据 位置 破题 模拟 精练 押题 解析 新人
- 资源描述:
-
1、专题2 第1讲A根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2020北京海淀一模)Is there a link between social media and depression? Do social media have a negative impact on your mental health? Its complicated.In a recent study,the investigators compared social media use and depression between teens. 1 Specifically,f
2、or every hour per day that one teen spent on social media more than her peers,she likely had a 0.64-point higher depression score.A different study published in 2018 identified five distinct types of social media users.The finding was that “problematic social media use” was one of the main themes fo
3、r people whose mental health was affected by social media.You can have alcohol in your life without it being a problem,or your alcohol use may become problematic. 2 Theres one important thing to remember about survey researchjust because two things happen together,its not necessarily true that one c
4、auses the other. 3 For all we know,it could be that people who are already more depressed choose to spend more time on social media. 4 If you think that we shouldnt paint social media with one broad brush,youre on the right track.On the one hand,participants often described social media as a valuabl
5、e way to cope with stress.On the other hand,cyberbullying via social media was also a common experience for participants.Some also said that constantly checking their own social media profile was stressful.Its certainly possible that experiences like cyberbullying,comparing yourself to idealized ima
6、ges,and constantly monitoring your profile,are bad for your mood.Its also true for many that social media offer community support and positive messages.Given the inconclusive research,its safe to say that at least we shouldnt write off social media altogether. 5 Anyway,you cannot use it as a crutch
7、for coping with other stressors and mental health problems.AIts the same with social media.BSocial media can be a double-edged sword.CPeople get more opinionated about the potential problems of social media.DThey found that those who used social media more had higher depression scores.EThey reviewed
8、 all existing research and found that there were both benefits and drawbacks.FThe key to benefiting from social media may lie in using it in moderation and staying socially connected.GFor example,just because higher social media use co-occurs with higher levels of depression doesnt mean social media
9、 use causes depression.【答案】1.D2.A3.G4.B5.F【解析】这是一篇说明文。文章分析了社交媒体的使用和抑郁之间的关系。1段中题。空前句表明,“在最近的研究中,调查者比较了解青少年中社交媒体的使用和抑郁之间的关系。”D选项含义“他们发现使用社交媒体更多的人有更高的抑郁分数。”上一句出现了investigators 复数的人,选项中的 they 代指上文可以确定D和E选项,结合句意 ,D选项符合上文所说内容,与前句形成承接。故正确答案是D。2段尾题。空前一句表明,“在你的生活中有酒精可能不会成为问题,或者酒精的使用会成为问题。”这句话使用例子来阐述两者之间的关系,结
10、合段落大意,可知这一点在社交媒体中也是适用,选项A中的it指代前面一句话,且符合段落主旨。A选项含义:“它与社交媒体是一样的。”故正确答案是A。3段中题。第四段第一句“两件事情一起发生,并不一定意味着一个导致另一个。”,接下来就是解释说明,即G选项“例如,仅仅因为更多地社交媒体的使用与高水平的抑郁同时发生,并不意味着社交媒体的使用引起抑郁。”,举例说明上文,承上启下。故正确答案是G。4段首题。空位于段首,常为总起句,因此应选择概括性选项,而避免描述具体细节的选项。B选项“社交媒体可能是双刃剑”,之后全段也是针对社交媒体优缺点的进一步描述。故正确答案是B。5段中题。 空前一句肯定社交媒体的存在的
11、合理性,含义“至少我们不应该把社交媒体都取消了”。意思是合理使用社交媒体而不是过度使用,这符合 F 选项所表达的意思“从社交媒体受益的好处就在于适度并且保持社交连接”,因此公司不要把社交媒体当成拐杖去处理负面情绪。故正确答案是F。B根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2020安徽省江南十校高三综合素质检测)It can be difficult to start a hobby.You may not know where to begin or you may have come across one that requires costly
12、equipment. 6 To find a low-cost hobby,pick something that is interesting to you,doesnt require a lot of materials,and is available to you in your area.Begin a collection.Many different collections can be started with little or no cost. 7 Look for rocks,plant leaves and flowers,or insects you can pre
13、serve and keep.Another way is to begin to collect an object in your house,such as saving bottle-caps. 8 Youtube contains quantities of music you can listen to for free.Besides,you can discover music you like by using online radio stations or services including Pandora and Spotify.By exposing yoursel
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361739.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
