山东省师范大学附属中学2019-2020学年高二英语下学期第二次线上检测试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 师范大学 附属中学 2019 2020 学年 英语 下学 第二次 线上 检测 试题 解析
- 资源描述:
-
1、山东省师范大学附属中学2019-2020学年高二英语下学期第二次线上检测试题(含解析)时间 100 分钟 满分 120 分I. 阅读理解(每小题 2.5 分, 共 37.5 分)阅读下列短文, 从每题所给的 A, B.C、D 四个选项中选出最佳选项。ACanadians are blessed with an abundance of natural wonders with enough lakes, mountains and rivers to explore for a lifetime. Weve also got some of the most shocking waterfal
2、ls on Earth.Pissing Mare Falls-Gros Morne National Park, Newfoundland and LabradorPissing Mare Falls may have a funny sounding name but they re no joke: in fact, they re one of the highest waterfalls in Canada. Located in the beautiful Gros Morne National Park, the falls are only accessible by boat
3、tour.Takakkaw Falls-Yoho National Park, British ColumbiaTakakkaw translated from Cree loosely means the magnificent, and its a suitable word for the second-highest waterfalls in Canada. After a steep drive up a winding road, these falls are only a short hike from the parking lot along a wheelchair a
4、ccessible path.Niagara Falls-Niagara Falls, OntarioNiagara Falls are the most famous waterfalls in Canada.Actually they are made up of three different fallsthe Horseshoe Falls, the most powerful in North America, are the only one located on the Canadian side.Melting glaciers(冰川)formed the falls thou
5、sands of years ago and the beautiful green color is due to dissolved salt and finely ground(磨)rock.Bridal Veil Falls-Bridal Veil Falls Provincial Park, British ColumbiaPretty and delicate, the Bridal Veil Falls are located just east of Chilliwack, British Columbia, and really do look like a bride wi
6、th a beautiful veil( 面 纱 ), with water gently pouring over smooth rock. An easy 15-minute walk to the falls takes you through rich leaves. Picnic tables are available, and there are lots of opportunities for viewing wildlife along the way.1. Where are Pissing Mare Falls?A. Near British Columbia.B. I
7、n a beautiful small park.C. On the highest mountain in Canada.D. Between Newfoundland and Labrador.2. How did Niagara Falls come into being?A. It remains a mystery.B. It originated from several rivers.C. It was formed by the melting glaciers.D. It was made by dissolved salt and finely ground rock.3.
8、 What can you do in Bridal Veil Falls?A. Hunting wildlife.B. Having a picnic.C. Collecting salt.D. Buying veils.【答案】1. B 2. C 3. B【解析】这是一篇应用文。文章介绍了加拿大四个令人震惊的瀑布。【1题详解】细节理解题。根据Pissing Mare Falls-Gros Morne National Park, Newfoundland and Labrador部分Located in the beautiful Gros Morne National Park, the
9、 falls are only accessible by boat tour.(瀑布位于美丽的格罗斯莫恩国家公园,只有乘船游览才能到达。)可知Pissing Mare瀑布在一个美丽的小公园里。故选B。【2题详解】细节理解题。根据Niagara Falls-Niagara Falls, Ontario部分Melting glaciers(冰川)formed the falls thousands of years ago and the beautiful green color is due to dissolved salt and finely ground(磨)rock.(融化的冰川在
10、几千年前形成了瀑布,美丽的绿色是由于溶解的盐和磨细的岩石。)可知尼亚加拉瀑布是由融化的冰川形成的。故选C。【3题详解】细节理解题。根据Bridal Veil Falls-Bridal Veil Falls Provincial Park, British Columbia部分Picnic tables are available, and there are lots of opportunities for viewing wildlife along the way.(野餐桌随处可见,沿途有很多观赏野生动物的机会。)可知在Bridal Veil 瀑布,你可以野餐。故选B。BIts hard
11、 to say which was in worse shape:the run-down, century-old gallery or the cancer-ridden(患有癌症的)56-year-old man sitting on its old steps. For years, Greg Thomas would sit on those very steps and think of the times when he walked his dogs along the country roads in rural Minnesota. But in May 2009, he
12、learned that the severe headaches, earaches, and jaw aches that he had suffered from for the past year were due to inoperable head and neck cancer. Doctors told Gregs family to be prepared to plan his funeral.I was sitting at the gallery and thinking one evening, Greg said. I kept looking at the bui
13、lding and the shape it was in. I said, Before I leave this earth, Id like to do something for you.”Greg decided to fix the peeling paint and the leaking(渗漏的)roof, and the damaged steps and so on. He approached the gallerys association with a deal : He would completely repair the building on one cond
14、ition:I get a key to the front door so I can go in anytime I want to appreciate the paintings.The more he worked on the gallery, the better he felt. As Greg continued fixing the gallery, medical scans told him some startling news:His tumors were reducing. Four years and 23 days after Gregs diagnosis
15、, his doctors were able to remove his feeding tube. Today Gregs tumors are gone. He is considered officially recovered and no longer needs follow-up tests.After five years of Gregs labor and love, the gallery has been restored(恢复)to its former glory. Greg finished his main project last summer, but h
16、e will probably always be involved in recovering its beauty (he still wants to replace some windows, for example). Greg held his third annual open house there near Christmas, inviting the entire community. While I was restoring the gallery, Greg says, something was restoring me.4. What was Gregs pla
17、n that evening?A. To rent the building.B. To repair the gallery.C. To hold an exhibition.D. To study the paintings.5. When Greg was doing his work, he _A. stopped his medical treatmentB. received a large donationC. got his health improvedD. prepared his funeral6. What does the underlined word startl
18、ingin the fourth paragraph mean?A. Misleading.B. Disappointing.C. Confusing.D. Surprising.7. What can be a suitable title for the text?A. Work and love pay.B. Seniors need more attention.C. Cancer research progresses quickly.D. Cultural relics lack proper protection.【答案】4. B 5. C 6. D 7. A【解析】【分析】这是
19、一篇记叙文。文章讲述的是Greg身患癌症,但他勤于工作,致力于修复画廊,他乐观,对生活的充满爱,结果五年后肿瘤消失。【4题详解】细节理解题。根据第三段中Greg decided to fix the peeling paint and the leaking(渗漏的)roof, and the damaged steps and so on.“Greg决定修理剥落的油漆和漏水的屋顶,以及损坏的台阶等等。”由此可知,那天晚上Greg修复画廊。故选B。【5题详解】推理判断题。根据第四段第一句The more he worked on the gallery, the better he felt.
20、“他在画廊里干得越多,就越觉得舒服。”由此可知,Greg工作的时候,他的身体得到了改善。故选C。【6题详解】词义猜测题。根据第四段中His tumors were reducing. Four years and 23 days after Gregs diagnosis, his doctors were able to remove his feeding tube. Today Gregs tumors are gone. He is considered officially recovered and no longer needs follow-up tests.“他肿瘤在缩小。格
21、雷格被确诊后的4年零23天,他的医生成功地取出了他的喂食管。今天,格雷格的肿瘤不见了。他被认为已经正式康复,不再需要后续测试。”可知,肿瘤没有了。这是一个“令人惊讶的”消息。由此推知划线词的意思是“令人惊讶的”。故选D。【7题详解】标题判断题。根据最后一段中After five years of Gregs labor and love, the gallery has been restored(恢复)to its former glory. “经过Greg五年的辛勤工作和热爱,这个画廊已经恢复了往日的辉煌。”和While I was restoring the gallery, Greg
22、says, something was restoring me. “当我修复画廊的时候,”Greg说,“有些东西在修复我。”可知,Greg虽然身患癌症,但他辛勤工作,致力于修复画廊,结果自己的肿瘤没有了。由此推知,A项Work and love pay为最佳标题。故选A。【点睛】做词义猜测题时,利用上下文提供的情景和线索,进行合乎逻辑的综合分析进而推测词义,最常见的就是利用上下文语境、常识和语法关系推断词义。尤其是要抓住所需推断词汇前后的含义进行正确判断。本题第3小题,根据第四段中His tumors were reducing. Four years and 23 days after G
23、regs diagnosis, his doctors were able to remove his feeding tube. Today Gregs tumors are gone. He is considered officially recovered and no longer needs follow-up tests.“他的肿瘤在缩小。格雷格被确诊后的4年零23天,他的医生成功地取出了他的喂食管。今天,格雷格的肿瘤不见了。他被认为已经正式康复,不再需要后续测试。”可知,肿瘤没有了。这是一个“令人惊讶的”消息。由此推知划线词的意思是“令人惊讶的”。故选D。CWhy is it
24、that you can remember the name of your childhood best friend that you havent seen in years yet easily forget the name of a person you just met a moment ago?In other words, why are some memories stable over decades, while others disappear within minutes?Caltech researchers carried out their work abou
25、t memories in the laboratory. The research team developed a test to examine mices neural(神经的)activity as they learn about and remember a new place. In the test, a mouse was placed in a straight enclosure( 围 场 ), about 5 feet long with white walls. Unique symbols marked different locations along the
26、walls. Sugar water(a treat for mice)was placed at either end of the track. When a mouse was placed in the track, it was unsure of what to do at first and wandered left and right until it came across the sugar water. In these cases, single neurons were activated when the mouse took notice of a symbol
27、 on the wall. Over numerous experiences with the track, the mouse became familiar with it and remembered the locations of the sugar water. As the mouse became more familiar, more and more neurons were activated when seeing each symbol on the wall. Essentially, the mouse was recognizing where it was
28、with respect to each unique symbol.To study how memories disappear over time, the researchers then kept back the mice from the track for up to 20 days. Upon returning to the track after this break, mice that had formed strong memories encoded(编码)by higher numbers of neurons remembered the task quick
29、ly. Even though some neurons showed different activity, the mouses memory of the track was clearly identifiable when researchers analyzed the activity of large groups of neurons.This work shows that memories might disappear more rapidly as we age because a memory is encoded by fewer neurons and if a
30、ny of these neurons fail, the memory will be lost. The study suggests that one day, designing treatments that could encourage a higher number of neurons to encode a memory could help prevent memory loss.8. What is the purpose of the first paragraph?A. To introduce the topic of the text.B. To show th
31、e examples of bad memory.C. To compare different peoples memories.D. To prove the importance of childhood memories.9. During the research, the mouse _A. lost interest in the symbols soonB. had to climb over the long white wallC. would get sugar water as their rewardsD. wandered left and right nervou
32、sly all the time10. What is special about the mice that remembered the task quickly after the break?A. They had their neurons show different activity.B. They love sugar water better than other mice.C. They stayed in the track for over 20 days.D. They possessed more activated neurons.11. What does th
33、e last paragraph imply?A. Mices memory seems better than humansB. The aging process of humans is unavoidable.C. Memory loss is expected to be cured in the future.D. The study has found the way to prevent neurons from failing.【答案】8. A 9. C 10. D 11. C【解析】这是一篇科普说明文。文章通过老鼠的试验,来说明记忆的丧失。记忆丧失有望在未来得到治愈。【8题
34、详解】推理判断题。根据第一段Why is it that you can remember the name of your childhood best friend that you havent seen in years yet easily forget the name of a person you just met a moment ago?In other words, why are some memories stable over decades, while others disappear within minutes?“为什么你能记住多年未见的儿时好友的名字,却很
35、容易忘记刚刚认识的人的名字?换句话说,为什么有些记忆几十年不变,而有些却在几分钟内就消失了?”由此可知,第一段的目的是为了引出文章的主题。故选A。【9题详解】推理判断题。根据第三段中Over numerous experiences with the track, the mouse became familiar with it and remembered the locations of the sugar water.“在无数次使用这条轨迹经历中,老鼠逐渐熟悉了它,并记住了糖水的位置。”由此可知,在研究过程中,老鼠会得到糖水作为奖励。故选C。【10题详解】推理判断题。根据第四段中Upo
36、n returning to the track after this break, mice that had formed strong memories encoded(编码)by higher numbers of neurons remembered the task quickly.“在这一休息之后回到轨道上时,那些已经形成了由更多的神经元编码的强大记忆的老鼠很快就记住了这个任务。”由此可知,休息后很快记住任务的老鼠的特殊之处是“他们拥有更多被激活的神经元。”故选D。【11题详解】推理判断题。根据最后一段中This work shows that memories might di
37、sappear more rapidly as we age because a memory is encoded by fewer neurons, and if any of these neurons fail, the memory will be lost. The study suggests that one day, designing treatments that could encourage a higher number of neurons to encode a memory could help prevent memory loss.“这项研究表明,随着我们
38、年龄的增长,记忆可能会消失得更快,因为记忆是由更少的神经元编码的,如果这些神经元中的任何一个消失了,记忆就会消失。这项研究表明,有朝一日,设计出一种能够促使更多神经元编码记忆的治疗方法,可能有助于防止记忆丧失。”由此可知,最后一段暗示我们“记忆丧失有望在未来得到治愈。”故选C。DStories play a vital role in the growth and development of children. The books they read and the characters they get to know can become like friends. Its also g
39、ood for children to understand that books are a useful source of information and that good reading skills are important for success in their future lives.Children who can read well are more likely to have higher confidence levels. This will benefit them in school as theyll feel able to participate f
40、ully in activities. Another part of building confidence is to know where you fit into the world. Stories can help with this process by showing children what peoples lives are like where they live and in other parts of the world.Stories are a great way to introduce new words and ideas into a childs l
41、anguage-starting with picture books for the very young, working up to more complex novels for teenagers. Fiction based on real life can also help children with their own life experience-it shows them how diverse the world is and that some peoples lives are vastly different from theirs. And the proce
42、ss is done in a natural way. Theres no actual teaching involved at all, but they learn from simply reading the story.Reading helps children understand that there are other children who feel the same way and they are not alone. This helps children understand that feelings are normal and should be exp
43、ressed. Watching their responses to the feelings of the characters in the stories will give you some idea of how a child feels about certain situations and emotions. For example, how the child responds to the character in the story feeling sad or scared will give you some idea of how the child think
44、s.As you can see, childrens stories are important for a number of reasons and form a vital part of the growing process. Being part of that process can bring children a sense of satisfaction as well as being great fun. So, go and get your children some wonderful books to allow them to enjoy a relaxin
45、g bedtime story.12. What can we know from Paragraph 1?A. Reading stories benefits children a lot.B. Reading is the best way to gain information.C. Reading stories helps children make more friends.D. Reading skills should be developed at a young age.13. How could reading stories raise childrens confi
46、dence?A. Inspiring children to get good grades.B. Supporting childrens language development.C. Aiding children with living in a better family environment.D. Allowing children to explore their suitable positions in society.14. What does the author think about learning through reading?A. Unrealistic.B
47、. Effective.C. Time-savingD. Expensive.15. What can be inferred from the text?A. Most teenagers are fond of complex novels.B. Picture books are lacking in real life situations.C. Most children have difficulty in expressing themselves.D. Parents can know kids better from kids reading responses.【答案】12
48、. A 13. D 14. B 15. D【解析】这是一篇议论文。文章主要讲了故事对儿童的成长和发展起着至关重要的作用。【12题详解】细节理解题。根据第一段The books they read and the characters they get to know can become like friends. Its also good for children to understand that books are a useful source of information and that good reading skills are important for success
49、 in their future lives.(他们可以和读的书和认识的人物成为朋友。让孩子们明白书籍是有用的信息来源,良好的阅读技巧对他们未来的成功也很重要,这对他们也有好处。)由此可知,A选项“阅读故事对孩子们很有好处”这个表述正确,故选A。【13题详解】细节理解题。根据第二段Another part of building confidence is to know where you fit into the world. Stories can help with this process by showing children what peoples lives are like
50、 where they live and in other parts of the world.(建立自信的另一个方法是了解自己在这个世界上的位置。故事通过向孩子们展示他们居住的地方和世界的其他地方的人们的生活是什么样的,帮助这个进程。)由此可知,通过阅读故事,让孩子们探索自己在社会中的合适位置,来提高孩子的自信心。故选D。【14题详解】推理判断题。根据第三段And the process is done in a natural way. Theres no actual teaching involved at all, but they learn from simply readin
51、g the story.(这个过程是用自然的方式完成的。没有实际的教学涉及,但他们只是通过阅读故事来学习。)由此推断出,作者认为通过阅读学习非常有效。故选B。【15题详解】推理判断题。根据倒数第二段Watching their responses to the feelings of the characters in the stories will give you some idea of how a child feels about certain situations and emotions.(观察他们对故事中人物情感的反应会让你了解孩子对某些情况和情感的感受。)由此推断出,父母
52、可以从孩子的阅读反应中更好地了解孩子。故选D。II. 七选五(每小题 2.5 分, 共 12.5 分)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Youngsters usually benefit from having a relationship with someone older and wiser to mentor(指导) them. The mentor might be a teacher, family member or more experienced peer. However, not everyone is suitabl
53、e to be an influential, positive role model. _16_ Here are some common characteristics of good role models.They are confident. Most people admire those who have much confidence in themselves. _17_ So they are able to acknowledge their skills and achievements without becoming arrogant ( 自 大 的 ). Just
54、 as Child Development Specialist Dr.Robyn Silverman suggests, healthy self-confidence shows as pride in who you are and what youve learned throughout your life._18_ Role models show their commitment to a desired goal by their actions and are willing to invest the necessary time and effort to achieve
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-368997.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
六年级下册语文课件-《语文乐园(四)》|鄂教版(共28张PPT).ppt
