分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型《创新设计》2017届高考英语二轮复习(全国通用)训练:阅读理解 七选五 书面表达:第5练 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:373764
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:10
  • 大小:92.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    创新设计 创新设计2017届高考英语二轮复习全国通用训练:阅读理解 七选五 书面表达:第5练 WORD版含解析 创新 设计 2017 高考 英语 二轮 复习 全国 通用 训练 阅读 理解 书面
    资源描述:

    1、高考资源网() 您身边的高考专家第5练阅读理解完形填空语法填空.阅读理解The poaching,or illegal killing,of rhinos (犀牛) in South Africa is growing worse each year.The government recently reported that a record number of rhinos were poached in 2014,a year which had more rhino killings in South Africa than ever before.The World Wildlife

    2、Fund,or WWF,says about 20,000 rhinos live in South Africa.That is more than 80 percent of the rhinos in the world.Edna Molewa,South Africas Environment Minister,says,“During 2014,we are sad to say this,1,215 rhinos were killed.This is a rise in the number of poached rhinos from 1,004 in 2013 and ind

    3、eed very worrying.”The animals are hunted for their horns(角)Many people in Asia believe the horn has curing power,which drives poachers,at all costs,mad for more horns.But there is no scientific evidence for this belief.The horn is made of keratin.That is the same thing as human hair,fingernails and

    4、 toenails.Ms.Molewa said 386 suspected poachers were arrested last year,an increase from the year before.But rhino protection workers say poachers often go unpunished after arrest.South Africas legal system is ineffective.Ms.Molewa said more needs to be done and South Africa is taking strong measure

    5、s to protect rhinos.The efforts include moving some of the animals to secret places in neighboring countries.“Now approximately 100 rhinos have been moved to neighboring states in the SADC region during 2014 and 200 more rhinos will be moved this year,” Molewa said.Jo Shaw,the rhino program manager

    6、at the WWF,said,“Were talking about a loss of a hundred rhinos a month,or more than three a day.We really need to see effective action not just at a national level but internationally.” She says officials should find the criminal groups responsible for the poaching and punish them.Government officia

    7、ls are to meet in Botswana in March at the Intergovernmental Conference on Illegal Wildlife Trade.【语篇解读】本文讲述了犀牛被猎杀的现状、原因及相关的应对策略。1What do we know about rhinos?AHalf of rhinos live in South Africa.BLess than 1,000 rhinos were killed in 2013.CThe killing reached the highest point in 2014.DThere are on

    8、ly 20,000 rhinos left in the world.答案C推理判断题。根据第一段的第二句“The government recently reported that a record number of rhinos were poached in 2014,a year which had more rhino killings in South Africa than ever before”可推知,2014年被非法猎杀的犀牛的数量是有史以来最多的,即C项正确。2What is the main reason for people to hunt rhinos?ATo g

    9、et more keratin.BTo protect the farmland.CTo use them for decoration.DTo make money from horns.答案D推理判断题。根据第三段的内容可推知,人们猎杀犀牛的主要原因是想用犀牛角来赚钱,即D项正确。3Jo Shaw thinks that _Amany criminal groups are well organizedBnew laws are needed to punish the killersCrhino protection needs international cooperationDcon

    10、ferences about protecting rhinos are to be held every year答案C细节理解题。根据最后一段中的“We really need to see effective action not just at a national level but internationally”可知,Jo Shaw认为犀牛保护需要国际间的合作,即C项正确。4What can we infer from the text?ARhino protection has a long way to go.BNo one would like to buy horns i

    11、n the future.CThe illegal killing of rhinos will soon disappear.DRhinos living in South Africa will move to other countries.答案A推理判断题。根据第四段的第二句和第三句“But rhino protection workers say poachers often go unpunished after arrest.South Africas legal system is ineffective”以及最后一段的内容可推知,保护犀牛还有很长的路要走,即A项正确。BAro

    12、und the world,honeybee groups are dying in huge numbers:about onethird of nests collapse each year.For bees and the plants they pollinate (授粉),as well as for beekeepers,farmers,honey lovers and everyone else who appreciates this marvelous social insect,this is a catastrophe.Honeybee collapse has bee

    13、n particularly worrying because there is not one cause,but rather a thousand little cuts.The main elements include the mixed impact of pesticides (杀虫剂)applied to fields,as well as pesticides applied directly into nests to control bugs,pests and diseases;nutritional shortages caused by vast acreages

    14、of singlecrop fields that lack diverse flowering plants; and commercial beekeeping itself,which destroys groups by moving most bees around the country multiple times each year to pollinate crops.The real issue,though,is not the volume of problems,but the interactions among them.Here we find a major

    15、lesson from the bees that we ignore our risk:the concept of synergy (协同作用),where one plus one equals three,or four,or more.A typical honeybee colony contains remains from more than 120 pesticides.Alone,each represents a benign dose(良性剂量)But together they form a poisonous soup of chemicals whose inte

    16、rplay(相互作用)can greatly reduce the effectiveness of bees immune systems,making them easier to suffer from diseases.Observing the death of honeybees should warn us that our own wellbeing might be similarly threatened,and the widespread collapse of so many groups presents a clear message.We must demand

    17、 that our regulatory authorities require studies on how exposure to low dosages of combined chemicals may affect human health before approving compounds.Bees also provide some clues to how we may build a more collaborative relationship with the services that ecosystems can provide.Bees could offer s

    18、ome of the pollination services needed for agriculture.People discover that crop harvests,and thus profits,are maximized if some croplands are left uncultivated for bees.Meanwhile a variety of wild plants means a healthier,more diverse bee population,which will then move to the planted fields next d

    19、oor in larger and more active numbers.【语篇解读】本文主要讲述了蜜蜂大量消失的原因以及给人们带来的启示。5Which of the following is NOT the cause that leads to bees death?ALack of nutrition from enough diverse flowering plants.BThe pests and diseases of the bees.CThe beekeepers destroying without intention.DThe pesticides applied to

    20、 crops.答案A细节理解题。根据第二段中的“nutritional shortages caused by vast acreages of singlecrop fields that lack diverse flowering plants”可知,营养的缺乏是因为缺少正在开花时节的植物。故选A项。6By saying “one plus one equals three,or four,or more” in Paragraph 3,the author means that _Aunited bees mean they are much more powerfulBunited

    21、bees mean they are much more poisonousCmixed pesticides mean they are much more poisonousDmixed pesticides mean they are much more effective答案C推理判断题。根据第三段的最后一句的“But together they form a poisonous soup of chemicals”可知,混合型的杀虫剂毒性更大,即C项正确。7The lesson people can learn from bees death is that _Amedicine i

    22、s as powerful as pesticidesBour health might be threatened by pesticidesCwe should protect bees by reducing the usage of pesticidesDmedicine may be harmful to us when used together答案D推理判断题。根据倒数第二段的第二句的“how exposure to low dosages of combined chemicals may affect human health before approving compoun

    23、ds”可推知,药物混合使用可能会对人体有害,即D项正确。8What is the last paragraph mainly about?AKeeping a balance with nature is important.BMore plants mean more and healthier bees.CBees are very important to agriculture.DBees can bring in good higher profits to farmers.答案A段落大意题。根据最后一段的第一句“Bees also provide some clues to how

    24、 we may build a more collaborative relationship with the services that ecosystems can provide”可知,蜜蜂也提供了一些线索,关于我们如何与生态系统提供的服务建立一个更多的合作关系,因此本段主要讲述了与自然保持平衡是重要的。故A项正确。.完形填空In the palace of Rubyland there was a thief.No one knew who it was,but the only thing known about him was that he _9_ in the palace.

    25、The King decided to _10_ who it was,and he asked for help from a wise dwarf who was famed for his _11_The dwarf spent some days there,watching and listening,until there was another _12_ another ruby(红宝石)was stolen.The next day after breakfast the wise dwarf made all the _13_ inhabitants meet up toge

    26、ther in the same room.The dwarf _14_ them all one by one.But suddenly,one of the _15_ began coughing and crying,writhing and crying,and finally he _16_ to the floor.The dwarf explained that the food they had just eaten was _17_,and the only antidote(解药) for this poison was hidden inside the ruby tha

    27、t had been stolen the _18_ night.And he expected that only the thief would be able to _19_ himself,because the poison was _20_ quick working.Gradually the coughs and groans spread around the whole room,and _21_ took hold of all present.All except one person.A footman quickly _22_ over to where he ha

    28、d hidden the ruby,from where he took the ruby,opened it and _23_ the strange liquid inside to save his own life.In fact,the gardener was one of the dwarfs _24_,and the poison was just a kind of potion(药水)prepared by the dwarf which could cause a few _25_ pains for a short while.Then the footman was

    29、_26_ by the guards and taken immediately to court.The King,grateful,generously rewarded the dwarf.When he asked the dwarf what his _27_ was,the dwarf smiled and said:“I only try to get the person _28_ the truth to reveal that truth.Anyone can deceive everyone,but no one can deceive themselves.”【语篇解读

    30、】从前在Rubyland的宫殿里经常发生盗窃案。为了找到小偷,国王派聪明的小矮人破案。小矮人以让人中毒的方式,迫使小偷用宝石自救。小偷终于被逮住了。9A.took Blived Cbelieved Dbrought答案B根据第一段第一句话In the palace of Rubyland there was a thief.和第四段的第二句话A footman quickly _22_ over to where he had hidden the ruby,from where he took the ruby,opened it and _23_ the strange liquid in

    31、side to save his own life.可以推出小偷住在皇宫里。10A.make out Bbring outCfind out Dtake out答案C句意:国王决定弄明白他是谁。make out理解;bring out出版,生产;take out 拿出;find out弄清楚,找出。根据句意可知应选C项。11A.intelligence BstrengthCheight Dweight答案A根据上下文当中的wise以及国王找他破案可以推出小矮人是以智力而出名的。故选A项。12A.thief Brobber Cenemy Dstealing答案D根据another ruby wa

    32、s stolen可以推出应该是又发生了一次盗窃,故选D项。13A.palace Bcourt Ccountry Dcity答案A根据第一段第二句话No one knew who it was,but the only thing known about him was that he _9_ in the palace.可知应该是将皇宫里的所有居民集中到一起进行调查。故选A项。14A.helped Basked Ccomforted Dtended答案B根据常识可知小矮人应该是一个一个地问他们,故选B项。15A.guards Bthieves Cgardeners Ddwarfs答案C根据第五

    33、段第一句话In fact,the gardener was one of the dwarfs _24_.可知应选C项。16A.fell Bdied Ckilled Ddrove答案A根据第五段第一句话.a potion(药水)prepared by the dwarf which could cause a few _25_ pains for a short while.可知那位园丁并没有死,故排除B、C两项;同时,根据常识可知中毒后应该是倒在地上,故选A项。17A.polluted Bpoisoned Ccleaned Ddestroyed答案B根据后面的the only antidot

    34、e(解药)for this poison 可知他们吃的食物被下毒了。故选B项。18A.following Bdark Cprevious Dwarm答案C根据第二段第三句话当中的The next day 可以推出盗窃案发生在前一天晚上,故选C项。19A.leave Bpunish Cescape Drescue答案D根据第四段最后一句话.to save his own life可知应选D项。20A.gently BslightlyCparticularly Dsimply答案C根据第四段第二句话A footman quickly _22_ over to where he had hidden

    35、 the ruby.可以推出那种毒药发作的特别快。故选C项。21A.pleasure Bterror Chappiness Dworry答案B前面提到已经有一位园丁因中毒而倒地,现在房间里其他人也出现了园丁倒地前的症状,因此可推断出在场的所有人都充满了恐惧。故选B项。22A.walked Bstepped Cran Dmoved答案C根据当时的情况:有人已经因为中毒而倒地,其他人也有了中毒的症状,因此为了救自己的命,应该是跑着去取解药。故选C项。23A.boiled Bwaved Cdrew Ddrank答案D根据常识可知服用液体东西应该是喝(drink),故选D项。24A.assistant

    36、s BenemiesCsons Drelatives答案A根据常识可知帮助小矮人破案的应该是他的助手。25A.small Bgentle Cstrong Dslight答案C根据上文第三段第一句话 But suddenly,one of the _15_ began coughing and crying,writhing and moaning,and finally he _16_ to the floor.和第四段第一句话Gradually the coughs and groans spread around the whole room,and _21_ took hold of a

    37、ll present.可知毒药引起的疼痛非常强烈。故选C项。26A.treated Bbeaten Cassisted Darrested答案D从上文可知小矮人已经用事实证明了男仆就是偷宝石的小偷,因此应该是被士兵逮捕了。故选D项。27A.secret Bquestion Cbenefit Dstrength答案A根据文章的内容可知,一直困扰国王的盗窃案,却被小矮人轻而易举地解决了,由此国王应该是问小矮人破案的秘密是什么。故选A项。28A.refusing BapprovingCobjecting Dknowing答案D句意:我只是尽力使了解真相的人去揭露真相。根据句意可知应选D项。.阅读下面

    38、材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Great changes have taken place in the countryside in our country.As a child,I _29_(live) in a poor family.The second hand clothes,rainleaking roof of the house became part of my memory._30_,the worst impression is that I _31_(feel) hungry all the time.Sometimes hunger

    39、 hit me so severely _32_ I regarded dried sweet potato slices as delicious snack.At that time,my dream was getting enough _33_(fill) my empty stomach.In the early years of the 1980s,as the reform and openingup policy was carried out,our dream came true.And then,another dream became clearer and clear

    40、er in my mind.I must try my _34_(better) to escape out of my poor and backward hometown.I worked _35_(hard) at my study than most of my classmates,and,after luckily _36_(succeed) in the national college entrance examination,I realized my dream again.After _37_(graduate),I became a citizen working in

    41、 a city.As the first college graduate out of a remote village,my success set an example for my folks.They came to realize that schooling is a good way to change ones fate.In the following years,there were fewer dropouts and more college graduates in my village,_38_ I am proud of even today.【语篇解读】作者出

    42、生于贫穷的乡村,但是他通过自己的努力,实现了梦想。他的经历给家乡的孩子们树立了榜样,说明知识会改变命运。29lived考查动词时态。根据上文as a child可知,此处指过去,故用一般过去时。30However考查副词。上句讲述了作者小时候艰苦的生活,后句又说起童年中最坏的记忆,前后是一种转折关系,表示前面提到的还不是最差的。故填However。31was feeling考查动词时态。根据时间状语all the time判断用进行时态,而文章讲述的是过去的事情,所以用过去进行时。故填was feeling。32that考查结果状语从句。句意:有时我太饿了,以至于将干红薯片当作美味的零食。根据

    43、句意可知此处是结果状语从句,so.that.为固定结构。故填that。33to fill考查非谓语动词。句子中不缺谓语,故填非谓语动词。enough后接不定式表结果。34best考查固定搭配。try ones best to do sth意为“尽某人最大努力做某事”,为固定短语。35harder考查比较等级。根据句中出现的than可以判断用比较级。故填harder。36succeeding考查非谓语动词。介词after后接动名词作宾语,且动词succeed与I之间是逻辑上的主动关系。故填succeeding。37graduation考查词性转换。after为介词,后接名词作宾语,after graduation意为“毕业后”。38which考查定语从句。所填词引导非限制性定语从句,修饰前面整个句子。从句中缺少宾语,指代上句内容,故填which。高考资源网版权所有,侵权必究!

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:《创新设计》2017届高考英语二轮复习(全国通用)训练:阅读理解 七选五 书面表达:第5练 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-373764.html
    相关资源 更多
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练6 (阅读理解:科普类) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练6 (阅读理解:科普类) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练1 (阅读:生态环保类;完形:记叙文) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练1 (阅读:生态环保类;完形:记叙文) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(二) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(二) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(一) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(一) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练9 第1部分 必修2 UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练9 第1部分 必修2 UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练7 第1部分 必修2 UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练7 第1部分 必修2 UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练4 第1部分 必修1 UNIT 4 EARTHQUAKES WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练4 第1部分 必修1 UNIT 4 EARTHQUAKES WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练35 第1部分 选修7 UNIT 5 TRAVELLING ABROAD WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练35 第1部分 选修7 UNIT 5 TRAVELLING ABROAD WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练33 第1部分 选修7 UNIT 3 UNDER THE SEA WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练33 第1部分 选修7 UNIT 3 UNDER THE SEA WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练30 第1部分 选修6 UNIT 5 THE POWER OF NATURE WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练30 第1部分 选修6 UNIT 5 THE POWER OF NATURE WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练29 第1部分 选修6 UNIT 4 GLOBAL WARMING WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练29 第1部分 选修6 UNIT 4 GLOBAL WARMING WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练28 第1部分 选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练28 第1部分 选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练26 第1部分 选修6 UNIT 1 ART WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练26 第1部分 选修6 UNIT 1 ART WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练24 第1部分 必修5 UNIT 4 MAKING THE NEWS WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练24 第1部分 必修5 UNIT 4 MAKING THE NEWS WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练18 第1部分 必修4 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练18 第1部分 必修4 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练14 第1部分 必修3 UNIT 4 ASTRONOMY:THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练14 第1部分 必修3 UNIT 4 ASTRONOMY:THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练10 第1部分 必修2 UNIT 5 MUSIC WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练10 第1部分 必修2 UNIT 5 MUSIC WORD版含答案.doc
  • 云南省云龙县第二中学2013-2014学年高一下学期二调考试英语试题 扫描版含答案.doc云南省云龙县第二中学2013-2014学年高一下学期二调考试英语试题 扫描版含答案.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE3 LITERATURE WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE3 LITERATURE WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE2 HIGHLIGHTS OF MY SENIOR YEAR WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE2 HIGHLIGHTS OF MY SENIOR YEAR WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:选修6-MODULE2 FANTASY LITERATURE WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:选修6-MODULE2 FANTASY LITERATURE WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE4 CARNIVAL WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE4 CARNIVAL WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc
  • 云南省云龙县2013-2014学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含答案.doc云南省云龙县2013-2014学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE5 A TRIP ALONG THE THREE GORGES WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE5 A TRIP ALONG THE THREE GORGES WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE3 BODY LANGUAGE AND NON VERBAL COMMUNICATION WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE3 BODY LANGUAGE AND NON VERBAL COMMUNICATION WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE2 TRAFFIC JAM WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE2 TRAFFIC JAM WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修3-MODULE5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修3-MODULE5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1