广西来宾市2020届高三5月教学质量诊断性联合考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西来宾市2020届高三5月教学质量诊断性联合考试英语试题 WORD版含解析 广西 来宾 2020 届高三 教学质量 诊断 联合 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、广西2020年5月份高三教学质量诊断性联合考试英 语考生注意:1. 本试卷分选择题和非选择题两部分。满分150分,考试时间120分钟。2. 答题前,考生务必用直径0.5毫米黑色墨水签字笔将密封线内项目填写清楚。3. 考生作答时,请将答案答在答题卡上。选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;非选择题请用直径0.5毫米黑色墨水签字笔在答题卡上各题的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效,在试题卷、草稿纸上作答无效。4. 本卷命题范围:高考范围。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从
2、题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where does the conversation most probably take place?A. In a local clinic. B. In a kindergarten. C. In the mans house.2. What made the womans parents put off the visit?A. An emergency. B. The womans plan. C. The mans disagreement.3.
3、What is the womans attitude towards J. K. Rowlings works?A. Uninterested. B. Cautious. C. Favorable.4. What does the man mean?A. He doesnt know a ladys room.B. The ladys room can not be used.C. The woman should put up a sign.5. Why does the woman decline to eat more?A. She is full. B. She is on a di
4、et. C. The food isnt delicious.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What can we know about Kate?A. She has been ill for weeks. B. She plans to rest for a while. C. She never listens to t
5、he man.7. What will the man probably do?A. Pay visit to Kate alone. B. Take Kate to the hospital. C. Meet Kate with the woman.听第7段材料,回答第8、9题。8. What does the man think of everything?A. Changeable. B. Difficult. C. Boring.9. What is the womans suggestion for the man?A. Going hunting. B. Finding a new
6、 job. C. Taking a holiday.听第8段材料,回答第10至12题。10. Why does the man call the woman?A. To rent some bikes. B. To ask her to buy bikes. C. To invite her out today.11. How many motorbikes does the man need?A. One. B. Two. C. Four.12. Where is the woman now?A. At No. 12 Burts Bicycle.B. At the Holiday Sun H
7、otel.C. At No. 100 Teckman Street.听第9段材料,回答第13至16题13. When was the woman expected to hand in her report?A. On September 1 B. On September 3 C. On September 5.14. What did the woman leave out in her report?A. The taste of Starbuckscoffee.B. Selections of Starbucksservice.C. Starbucksgreat management.
8、15. What does the man suggest the woman do?A. Change a new topic. B. Work in a coffee shop. C. Write her report again.16. What is the probable relationship between the speakers?A. Fellow workers. B. Boss and secretary. C. Teacher and student.听第10段材料,回答第17至20题。17. How does Task Rabbit find people to
9、offer help? A. By sending invitations door to door.B. By walking around the neighborhood.C. By using the Internet and smart phones.18. What do Taskers do according to the speaker?A. Offer services they specialize in.B Record good deeds in society.C. Observe busy peoples life.19. What does the speake
10、r say about the Taskers?A. They all turn the work into a full-time job.B. Theyve generally received high education.C. They have financial problems helping others.20. Who is Leah Busque?A. The founder of Task Rabbit.B. A keeper at an animal shelter.C. A new worker for Task Rabbit.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)
11、第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe Berkshire Riding Centre Ltd is a highly recommended riding school. Everyone is welcome. Whether you are an absolute beginner or have dreams of becoming an Olympic champion, we can design the right riding lesson program for you.Riding lesson
12、s for beginnersWe help kids from the age of 4 and adults learn to ride. We start beginners with half-hour private lessons while they learn the basics. Once you ride independently (usually after 46 lessons), your instructor will recommend a suitable group.Private lessonsWe offer 1-to-1 private tuitio
13、n (讲授) for riders of all levels. We start beginners with half-hour private lessons while they learn the basics and build their confidence. The more experienced riders will benefit from personal tuition too. Whether you want to improve specific aspects of your riding, or just enjoy riding, private le
14、ssons are tailored to your specific requirements.Group riding lessonsWe offer broad range of group riding lessons, from child or adult beginner to advanced dressage (花样骑术) lessons and jumping lessons. Call the office to discuss the weekly Group Lesson Schedule on 01344 884992.Riding lessons on your
15、own horseWe also welcome horse owners who would like to bring their own for either one-off lessons or a concentrated course of lessons to improve their riding. Your horse is going or to prepare you both for competitions. Pricing is the same.How to book your riding lessonCall the office on 01344 8849
16、92 or email us on infobrc. co. uk.We are open 7 days a week and have evening riding lessons on Tuesday, Wednesday, Thursday and Friday. Our three all-weather schools, two outside and one inside, make us have good all-year-round riding.Note: All new riders, regardless of their abilities, must have a
17、30-minute assessment lesson so that we can design the most appropriate plan for them.1. When are beginners likely to ride on their own?A. Before having three private lessons.B. Before building up their confidence.C. After meeting with their instructors.D. After taking about five riding lessons.2. Ho
18、w can learners discuss their schedules of group riding lessons?A. By making calls to the office.B. By visiting the riding school in person.C. By writing to group members.D. By writing emails to their instructors.3. What are all new riders required to do?A. Take four evening riding lessons.B. Get ass
19、essed for proper programs.C. Spend half an hour riding horses.D. Offer plans on how to ride horses.【答案】1. D 2. A 3. B【解析】本文是一篇应用文。主要介绍了一所马术学校的课程类型及其他相关信息。【1题详解】细节理解题。根据Riding lessons for beginners部分中Once you ride independently (usually after 46 lessons), your instructor will recommend a suitable gro
20、up.可知一旦你独立骑行(通常在4到6节课之后),你的教练会推荐一个合适的团队。由此可知,初学者在上了大概五节课之后就可以独立骑马了。故选D。【2题详解】细节理解题。根据Group riding lessons部分中Call the office to discuss the weekly Group Lesson Schedule on 01344 884992.可知请致电办公室讨论01344 884992的每周小组课程表。由此可知,团体马术课学习者可以通过给办公室打电话以讨论课程安排。故选A。【3题详解】细节理解题。根据最后一段Note: All new riders regardless
21、 of their abilities must have30-minute assessment lesson so that we can design the most appropriate plan for them.可知注意:所有新骑手,无论他们的能力如何,都必须参加30分钟的评估课程,以便我们为他们设计最合适的计划。由此可知,所有的新骑手都需要被评估以找到适合他们的课程。故选B。BAfter a Blockbuster store in Australia closes on March 31, the American city of Bend, Oregon will hav
22、e the only one left on Earth.For years, Blockbuster was a big name in the video rental business. The company had thousands of stores in the United States and around the world. But Blockbuster began to lose money during the 2000s. By 2014, all company-owned stores had closed. Since then, locally owne
23、d Blockbusters have closed, one by one.Operating the last Blockbuster Video on Earth is not easy. The computer system uses old disks that only the stores general manager knows how to use. The video rentals are recorded on a kind of aging tape. The tape cannot be replaced because Radio Shack, another
24、 once famous store, went out of business.Sandi Harding has worked at the Blockbuster in Bend for over 15 years and is the stores general manager. She says “stubbornness” is part of the reason the store is still open. “We did everything we could to cut costs and keep ourselves relevant,” she said.Zek
25、e Kamm lives in Bend. He is making a documentary about the store with his friend. He notes that many people who rented videos over the years want to share memories of their experiences Kamm explained how Blockbuste were once an important part of small town in America. The Blockbuster was the only pl
26、ace that was open past nine at night, and a lot of them stayed open much later.Recently, Harding has noticed that more children are coming to the store, brought in by their parents who like remembering the past. Jerry Gilless and his wife, Elizabeth, on a trip to Oregon, recently brought their two c
27、hildren, aged 3 and 5, to the store in Bend. They watched with a smile as their children walked from row to row, looking at movies. “How could we not stop? Its the last one,” said Gilless. “They need to see that not everythings on the iPad.”4. What is the third paragraph mainly about?A. The populari
28、ty of the video rental business.B. The special computer system of the last store.C. The value of the last Blockbuster on Earth.D. The difficulties of running the last Blockbuster.5. Why is the Blockbuster store in Bend still open?A. It has a long history in all Blockbuster stores.B. Its employees tr
29、y their best to keep it runningC. Its general manager is very stubborn woman.D. It is a place where people can watch old movies.6. What is the documentary of Zeke Kamm probably about?A. Peoples experiences of sharing their own memories.B. Zeke Kamms work with his friend in the Blockbuster.C. Peoples
30、 memories of renting videos in the Blockbuster.D. Blockbustersimportant role in a small town of America.7. Whats the best title for the text?A. Oregon Will Have the Last Blockbuster on EarthB. Different Opinions About the Last BlockbusterC. People Are Interested in the Last BlockbusterD. A Documenta
31、ry About the Last Blockbuster【答案】4. D 5. B 6. C 7. A【解析】本文是一篇记叙文。主要介绍了世界上最后一家Blockbuster录影带租赁商店在其员工的共同努力下仍然坚持营业。【4题详解】主旨大意题。根据第三段Operating the last Blockbuster Video on Earth is not easy. The computer system uses old disks that only the stores general manager knows how to use. The video rentals are
32、recorded on a kind of aging tape. The tape cannot be replaced because Radio Shack, another once famous store, went out of business.可知操作地球上最后一段轰动一时的视频并不容易。计算机系统使用旧磁盘,只有这家商店的总经理知道如何使用。租来的录像是在一种老旧的磁带上录制的。这种磁带无法更换,因为另一家曾经很有名的商店Radio Shack破产了。由此可知,第三段主要讲述了经营最后一家 Blockbuster的困难。故选D。【5题详解】细节理解题。根据第四段中“We d
33、id everything we could to cut costs and keep ourselves relevant,” she said.可知她说:“我们尽了一切努力来削减成本,保持自身的相关性。”由此可知,位于本德的Blockbuster仍然营业的原因是其员工尽他们最大的努力让它继续运行。故选B。【6题详解】推理判断题。根据第五段中He notes that many people who rented videos over the years want to share memories of their experiences. Kamm explained how Blo
34、ckbuste were once an important part of small town in America.可知他指出,多年来许多租借录像带的人都希望分享他们的经验记忆。Kamm解释说,Blockbuste曾经是美国小镇的重要组成部分。由此可推断,Zeke Kamm的纪录片很可能是关于人们在Blockbuster租借视频的回忆。故选C。7题详解】主旨大意题。根据第一段After a Blockbuster store in Australia closes on March 31, the American city of Bend, Oregon will have the o
35、nly one left on Earth.可知澳大利亚一家Blockbuster店将于3月31日关门,地球上仅存一家Blockbuster店就在美国俄勒冈州的本德市。结合本文主要讲述了世界上最后一家Blockbuster的录影带租赁商店在其店员的共同努力下仍然坚持营业的事情。故A选项“俄勒冈州将是地球上最后一家Blockbuster所在地”最符合文章标题。故选A。CWhen my 8-month-old cries, I ask him if hes hungry, or wet or just needs a hug.“Babububuu,” he says.What I need is
36、a baby cry translator. Thats just what a team of researchers say theyve developed.“Experienced nurses or pediatricians (儿科医师) can identify why baby is crying because they have experience, says Lichuan Liu, a professor of electrical engineering at Northern Illinois University, who conducted the resea
37、rch.” We talked to them, and they mentioned that based on the crys sound therere some clues (线索).”So Liu set out to identify the features of cries that can help mark them as expressions of pain or discomfort. These features include differences in pitch (音高) and frequency. The team then developed an
38、algorithm (算法) based on automatic speech recognition to detect and identify these features. This “cry language recognition algorithm” was trained on recordings of baby cries taken from a hospital. It uses compressed sensing, a process that reconstructs a signal based on incomplete data. It can ident
39、ify a baby cry against a background of, say, adult speech or loud television sounds. By classifying different cry features, like pitch, the algorithm can suggest whether the cry is due to sickness or pain, and identify the degree of urgency.The team had experienced pediatric care providers assess fo
40、rty-eight baby cry recordings for probable cause of crying hunger, tiredness, etc. They then compared these to the algorithms assessments. The algorithm agreed with the humans 70% of the time. Generally, so-called “uncommon cry signals”signs of pain or sicknessare high-pitched and very loud compared
41、 to ordinary crying.Liu and her team continue to train the technology for greater accuracy. They also plan to add more features, like the ability to identify and classify movement and facial expressions. This could help give more detailed reading of babys emotional (情感的) and physical state. They als
42、o hope to begin human trials in the near future.8. The author mentions the 8-month-old child to _.A. draw attention to baby criesB. prove baby cries are commonC. lead in a translator for baby criesD. show the use of cry translators9. What inspired Lichuan Lius idea of doing the study?A. Pediatric ca
43、re workers words.B. The pediatricians strong requests.C. Her own nursing experiences.D. Her doubts about the previous research.10. What did the researchers do in the study?A. They collected baby cries from big hospitals.B. They got 48 baby cry recordings evaluated.C. They created an automatic speech
44、 recognition.D. They analyzed cry features with compressed sensing.11. What can we know about Lius cry language recognition algorithm?A. It has been widely used in daily life.B. Its mainly meant for hungry cry signals.C. It has been proved effective on babies.D. Its only been tested on recorded crie
45、s now.【答案】8. C 9. A 10. B 11. D【解析】本文是一篇说明文。主要介绍了一款儿童哭声识别器的研发。【8题详解】推理判断题。根据第三段What need is baby cry translator. Thats just what team of researchers say theyve developed.(我需要的是一个婴儿哭声翻译器,这正是一组研究人员所开发的。)可推断,作者在开头提到八个月大的小孩是为了导入婴儿哭声翻译器。故选C。【9题详解】推理判断题。根据第四段We talked to them, and they mentioned that base
46、d on the crys sound therere some clues (线索).(我们和他们谈过了,他们提到,基于哭声,有一些线索是可以发现的)和第五段So Liu set out to identify the features of cries that can help mark them as expressions of pain or discomfort.(因此,刘开始识别哭声的特征,这些特征可以帮助将它们标记为疼痛或不适的表达。)可推断,是儿科护理工作人员的话语促使Lichuan Liu做这个研究。故选A。【10题详解】细节理解题。根据倒数第二段“The team ha
47、d experienced pediatric care providers assess forty-eight baby cry recordings for probable cause of cryinghunger, tiredness, etc. They then compared these to the algorithms assessments.( 该团队经验丰富的儿科护理提供者评估了48个婴儿哭声记录的可能原因饥饿,疲劳等。 然后,他们将这些与算法的评估进行了比较)”可知,研究者在这个研究中评估了48个婴儿哭声记录。故选B。【11题详解】推理判断题。根据最后一段“Liu
48、 and her team continue to train the technology for greater accuracy. They also plan to add more features, like the ability to identify and classify movement and facial expressions. They also hope to begin human trials in the near future.(刘和她的团队继续完善这项技术,以提高其准确性。 他们还计划增加更多特征,比如识别和分类动作和面部表情的能力。他们还希望在不久
49、的将来开始人类试验。)”可推断,Liu的哭声语言识别算法目前只用于测试录制的哭声。故选D。DGenetic modification (基因改良) dates back to ancient times, when humans influenced genetics by selectively breeding organisms (培育生物) according to an article by Gabriel Rangel, a public health scientist at Harvard University. When repeated over several gener
50、ations, this process leads to great changes in the organisms.Dogs were likely the first animals to be purposefully genetically modified, with the beginnings of that effort dating back about 32,000 years, according to Rangel. Wild wolves joined our hunter-gatherer ancestors in East Asia, where the ag
51、gressive canines were kept in the household and bred to become docile and easier to get along with. Over thousands of years, people bred dogs with different desired character and physical characteristics, eventually leading to the wide variety of dogs we see today.The earliest known genetically modi
52、fied plant is wheat. This valuable crop is thought to have originated in the Middle East and northern Africa in the area known as the Fertile Crescent, according to a 2015 article published in the Journal of Traditional and Complementary Medicine. Ancient farmers selectively bred wheat grasses begin
53、ning around 9000 B. C. to create improved varieties with larger grains and hardier seeds. By 800 B.C., the cultivation (培养) of improved wheat had spread across Europe and Asia. The continued selective cultivation of wheat resulted in the thousands of varieties that are grown today.Corn has also expe
54、rienced some of greatest genetic changes over the past few thousand years. The main crop was changed from a plant known as teosinte, a wild grass with tiny ears and only a few seeds. Over time, farmers selectively bred the teosinte grasses to create corn with large ears bursting with seeds.Beyond th
55、ose crops, many of the fruit and vegetables we eat today, including bananas, apples and tomatoes, have experienced several generations of selective raising, according to Rangel.In 1973, researchers also modified bacteria to be used as drugs. In 1982, human insulin (胰岛素) made from genetically enginee
56、red bacteria, became the first genetically engineered human drugs approved by the FDA.12. What does the word “docile” in paragraph 2 most probably mean?A. Gentle.B. Loyal.C. Smart.D. Ambitious.13. How did the ancient farmers try to improve wheat?A. Through selective cultivation.B. By editing its gen
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-374061.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
