2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 3 ENVIRONMENTAL PROTECTION 单元检测(含解析)新人教版选择性必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT ENVIRONMENTAL PROTECTION 单元检测含解析新人教版选择性必修第三册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 单元 检测 解析
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(三)第一部分阅读(共两节,满分 50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AActivities to Get You Outdoors While TravellingMany of us would enjoy getting outside and escaping our daytoday work with some fresh air while travelling.But where do you start?Try out a few of these activities and
2、 youre sure to find a new outdoor hobby to help you enjoy nature on your next holiday.Horseback RidingMany people may shy away from this,excusing lack of experience with horses,but most operators have horses for riders of any experience including none if they meet the physical requirements.Horses ca
3、n take you greater distances in a shorter time,covering areas that would be difficult or inaccessible otherwise.FlyFishingFor an excuse to stand in a river enjoying the sounds,smells and scenery of some of the most beautiful places,try flyfishing.Fishing is a perfect activity to enjoy with children,
4、grandparents or whoever.With enough practice,you may even catch a delicious big fish.CyclingMountain BikingOn the path or the road,spending time on a bike allows you to slow down and leisurely take in the scenery around you.Mountain biking can give you the biggest excitement,while road cycling may o
5、ffer a more peaceful and calm experience.Travel with your bike or rent one at your travelling places,and your possibilities for exploration have already increased.Rock ClimbingFor a more physical and challenging experience outdoors,try your hand at rock climbing.You can get a feel for climbing in a
6、gym,but its real rewards lie in putting those skills to use outside.Many popular tourist attractions have great climbing events within a daytrip distance.【语篇解读】本文是一篇应用文。文章介绍了在旅行时能进行的一些户外活动。1Who can take a horseback ride?AAnybody who wants to take a horse ride.BTravellers without experience of horse
7、riding.CThose who have the basic physical conditions.DThe explorers who like to travel in dangerous places.C细节理解题。根据Horseback Riding标题下的“Many people may shy away from this,excusing lack of experience with horses,but most operators have horses for riders of any experience including none if they meet
8、the physical requirements.(许多人可能会回避这一项,因为他们缺乏骑马经验,但大多数经营者都有马匹提供给有任何经验的骑手,也包括没经验的骑手使用,只要他们身体条件符合要求。)”由此可知,符合基本身体条件的人都可以骑马。故选C项。2Which activity is the fittest for all the families?AFlyFishing.BRock Climbing.CHorseback Riding.DCyclingMountain Biking.A细节理解题。根据FlyFishing标题下的“Fishing is a perfect activity
9、 to enjoy with children,grandparents or whoever.(钓鱼是可以与孩子、祖父母或其他任何人一起享受的一项完美活动。)”由此可知,飞蝇钓是最适合所有家庭的活动。故选A项。3What do mountain biking and road cycling have in common?AAllowing travellers to fully enjoy the scenery.BSlowing down the pace of travel to have enough rest.CGetting the travellers to have the
10、biggest excitement.DOffering travellers a more peaceful and comfortable experience.A细节理解题。根据CyclingMountain Biking下的“On the path or the road,spending time on a bike allows you to slow down and leisurely take in the scenery around you.(在小路或公路上,花时间骑自行车可以让你放慢速度,悠闲地欣赏周围的风景。)”由此可知,山地自行车和公路自行车的共同之处在于能让游客充
11、分享受风景。故选A项。BWhen I began my career as a jazz singer,I was told to start by covering the standards.But I didnt follow the path most new jazz artists take and produced original albums instead.I believe when you have something to say,you cant really keep it down.Two of those original albums,Liquid Spir
12、it and Take Me to the Alley,earned me a loyal fan base and two Grammys for Best Jazz Vocal Album in 2014 and 2017 respectively.My idol is Nat King Cole,whose music has an important place in our household.I could smell the greens on the stove and the cornbread in the oven when I hear Nats music.I wan
13、ted to have his music come through my body and sing it as an expression of appreciation of him.My mother had always been a fan of his music.This was something I did one day:Imagine her coming home from some protest movement or march,“Smile though your heart is aching,smile even though its breaking.”
14、Imagine her putting on,“Pick yourself up,dust yourself off,and start all over again.”I see the optimism and the strength in his music.Writing from a personal experience can bring about my feelings and power of feelings that can be instantly connected to the instrument and my voice.When I sing Mother
15、s Song,Insanity,even Holding On,I am expressing things I have a connection to.The song Holding On is a soul song.It connects Nat King Cole with its optimism,the optimism about the power and the strength of love.I like the fact that I can have 17to 25yearolds all over the world jumping and dancing to
16、 this song.Theyre still getting the message.【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者讲述了自己作为爵士乐歌手的职业生涯,指出受偶像纳特金科尔的影响,作者创作的作品都是基于内心的真实情感。4How did the writer start his career as a musician?ABy copying his idol.BBy singing for awards.CBy covering the standards.DBy creating original music.D细节理解题。根据第一段中的“But I didnt follow the
17、path most new jazz artists take and produced original albums instead.”可知,作者通过创作原创音乐开始了自己的音乐生涯。故选D项。5Whats Paragraph 3 mainly about?AThe writers childhood experience.BNat King Coles contribution to jazz.CThe writers mother in the protest movement.DNat King Coles influence on the writer and his family
18、.D段落大意题。在第三段中,作者讲述了自己在听纳特金科尔的音乐时的感受以及他母亲很喜欢纳特的音乐,尤其根据“I see the optimism and the strength in his music.”可知,第三段主要讲述了纳特金科尔对作者及其家人的影响。故选D项。6What does the writer express in his songs?AHis personal emotions.BHis strong love for jazz.CHis attitude towards social injustice.DHis memories of the good old day
19、s.A细节理解题。根据倒数第二段中的“Writing from a personal experience can bring about my feelings and power of feelings that can be instantly connected to the instrument and my voice.”可知,作者在自己的歌曲里表达了个人情感。故选A项。7What conclusion can be drawn from the text?AThe dream of the writers mother has come true.BThe writers mus
20、ic is influencing young people.CNat King Coles jazz music is highly valued by all.DOptimism is the soul of the writers original songs.B推理判断题。根据最后一段中的“I like the fact that I can have 17to 25yearolds all over the world jumping and dancing to this song.Theyre still getting the message.”可推知,作者的音乐影响着年轻人。
21、故选B项。CIts true that quite a few most respected scientific authorities have confirmed that the world is becoming hotter and hotter.Theres also strong evidence that humans are contributing to the warming.Countless recent reports have proved the same thing.For instance,a summary about the climate scien
22、ce by the Royal Society noted,“The global warming over the last halfcentury has been caused mainly by human activities.”You may not believe that humans could change the planets climate,but the basic science is well understood.Each year,billions of tons of greenhouse gases are released into the atmos
23、phere because of human activities.As has been known for years,these gases hold heat that would otherwise escape to space,wrapping the planet in an invisible blanket.Of course,the earths climate has always been changing due to natural factors such as volcanic eruptions or changes in solar system,or c
24、ycles concerning the earths going around the sun.According to the scientific research,however,the warming observed by now matches the pattern of warming we would expect from a buildup of greenhouse gases in the atmospherenot the warming we would expect from other possible causes.Even if scientists d
25、id discover another reasonable explanation for the warming recorded so far,that would give birth to a difficult question.As Robert Henson puts it:“If some newly discovered factors are to blame for the climate change,then why arent carbon dioxide and the other greenhouse gases producing the warming t
26、hat basic physics tells us they should be?”The only way to prove with 100% certainty that humans are responsible for global warming would be to run an experiment with two identical earthsone with human influence and one without.That obviously isnt possible,so most scientists are careful not to state
27、 human influence as an absolute certainty.【语篇解读】本文是一篇议论文。文章对人类活动是否是全球变暖的主要原因进行了讨论。8How many natural factors causing global warming are mentioned in the text?A1.B2.C3.D4.C细节理解题。根据第三段中的“.natural factors such as volcanic eruptions or changes in solar system,or cycles concerning the earths going around
28、the sun.”可知,火山爆发、太阳系的变化或者地球绕太阳运行的周期是文中提到的三个导致气候变化的自然因素。故选C项。9The text is developed by _Agiving typical examplesBfollowing the order of spaceCanalysing a theory and arguing itDcomparing and finding differencesC推理判断题。根据文章内容可知,第一段提出人类活动是导致全球气候变暖的主要因素这一论点。接下来分析讨论为什么说人类活动可以导致全球变暖及其是否真的为全球变暖的主要因素。文章就是按照分析
29、理论并进行辩论的方式展开论述,故选C项。10What does the underlined word “identical” in the last paragraph probably mean?ATotally different.BExactly the same.CExtremely important.DPartly independent.B词义猜测题。根据最后一段中的“The only way to prove with 100% certainty that humans are responsible for global warming would be to run a
30、n experiment with two identical earthsone with human influence and one without.”可知,如果要分析全球变暖是否是人类造成的,需要有两个完全一样的地球来进行实验,一个是有人类影响的地球,一个是没有人类影响的地球。由此推知identical意为“完全一样的”。故选B项。11Which of the following can be the best title?AAre All the Scientists Really Scientific?BWhere Is Global Warming Leading Us to?
31、CAre Humans Definitely Causing Global Warming?DWhats the Relation of Global Warming and Greenhouse Gases?C标题归纳题。文章对人类活动是否是气候变暖的主要原因进行了讨论,结果是人类活动对气候变暖的影响尚不能下定论,所以最佳标题是C项(的确是人类导致了全球变暖吗?)。D(2020全国卷)When you were trying to figure out what to buy for the environmentalist on your holiday list,fur probably
32、 didnt cross your mind.But some ecologists and fashion(时装) enthusiasts are trying to bring back the market for fur made from nutria(海狸鼠)Unusual fashion shows in New Orleans and Brooklyn have showcased nutria fur made into clothes in different styles.“It sounds crazy to talk about guiltfree furunless
33、 you understand that the nutria are destroying vast wetlands every year,”says Cree McCree,project director of Righteous Fur.Scientists in Louisiana were so concerned that they decided to pay hunters $5 a tail.Some of the fur ends up in the fashion shows like the one in Brooklyn last month.Nutria wer
34、e brought there from Argentina by fur farmers and let go into the wild.“The ecosystem down there cant handle this nonnative species(物种)Its destroying the environment.Its them or us,”says Michael Massimi,an expert in this field.The fur trade kept nutria in check for decades,but when the market for nu
35、tria collapsed in the late 1980s,the catsized animals multiplied like crazy. Biologist Edmond Mouton runs the nutria control program for Louisiana.He says its not easy to convince people that nutria fur is green,but he has no doubt about it.Hunters bring in more than 300,000 nutria tails a year,so p
36、art of Moutons job these days is trying to promote fur. Then theres Righteous Fur and its unusual fashions.Model Paige Morgan says,“To give people a guiltfree option that they can wear without someone throwing paint on themI think thats going to be a massive thing,at least here in New York.”Designer
37、 Jennifer Anderson admits it took her a while to come around to the opinion that using nutria fur for her creations is morally acceptable.Shes trying to come up with a label to attach to nutria fashions to show it is ecofriendly.【语篇解读】本文介绍了海狸鼠破坏了生态系统,穿海狸鼠皮毛制成的衣服并不会对环境造成威胁,而且人们也不会有负罪感。12What is the p
38、urpose of the fashion shows in New Orleans and Brooklyn?ATo promote guiltfree fur.BTo expand the fashion market.CTo introduce a new brand.DTo celebrate a winter holiday.A细节理解题。根据第二段中的“Unusual fashion shows in New Orleans and Brooklyn have showcased nutria fur”“It sounds crazy to talk about guiltfree
39、 fur.every year”可知,时装秀的意图是推销无罪恶感的毛皮衣服。故选A。13Why are scientists concerned about nutria?ANutria damage the ecosystem seriously.BNutria are an endangered species.CNutria hurt local catsized animals.DNutria are illegally hunted.A细节理解题。根据第二段中的“the nutria are destroying vast wetlands every year”以及第四段中的“Th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384776.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2023新教材高考语文二轮专题复习 专题一 语言文字运用 第4讲 析脉理概括语段选用变换句式课件.pptx
