广东省2013年高考英语二轮复习 专题升级训练卷十四 阅读综合训练卷(六).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省2013年高考英语二轮复习 专题升级训练卷十四 阅读综合训练卷六 广东省 2013 年高 英语 二轮 复习 专题 升级 训练 十四 阅读 综合
- 资源描述:
-
1、2013年高考第二轮复习英语广东版专题升级训练十四阅读综合训练(六)第一节阅读理解AApril 27 is Take Our Daughters to Work Day in Britain.Started at first in the United States and brought to Britain in 1994,Take Our Daughters to Work Day has become a special day for girls between 11 and 15.On that day thousands of girls take a day off schoo
2、l and go together with one of their parents to their work places.The purpose of this day is to broaden girls horizons and raise their selfconfidence.For many years people have thought that boys can do better than girls in society.But actually,“girls can be whatever they want to be just like boys,whe
3、ther it is a pilot,a nurse or a chief executive,”says the chairman of the Our Sons and Daughters Charitable Trust,an organization which supported the activity of the Day.“Now the girls have a close look at what their parents are doing and this may help them to be more selfconfident when they are fac
4、ed with a choice of work.”Schools and many companies support the activity too.Palmers Green High School for girls,in North London,has made the day necessary part of career education.Zarina Bart,15,from Pahners Green,went with her mother to her Lawyers office this years Take Our Daughters to Work Day
5、.She found it interesting to see her mother at work.“Its really strange seeing Mum at workrunning around,getting serious and telling people what to do.”She has always liked this idea of going into law and thinks it likely that:she will follow in her mothers footsteps.Having a chance to see how her m
6、other works has given her more selfconfidence.Experts believe that girls with higher selfconfidence aim higher and are more likely to be successful in life.Parents have most important effect on the confidence of teenage girls.If parents believe in their daughters and show examples at work as well as
7、 at home for them,this will give a lot of help to girls.Take Our Daughters to Work Day is surely a step in the right direction.【文章大意】本文主要介绍了英国的“Take Our Daughters to Work Day”。这一节日起源于美国,并于1994年传入英国。在这一天,女儿们被带到其爸爸或妈妈工作的地方,观看他们工作,以增强其自信心,让其明白男人能做的事女人一样能做。1Which is the best title of this passage?AGirls
8、 Can Be Excellent Too.BFollowing Footsteps.CRaising Selfconfidence.DTake Our Daughters to Work Day.答案:D解析:文章第一段是全文的中心段,第一段第一句“April 27 is Take Our Daughters to Work Day in Britain.”更是全文的中心句。所以D项最适合做文章的标题,故选D项。2It can be inferred from Paragraph 2 that _.Apeople have wrongly believed that girls can do
9、 as well as boysBfor many years boys have a comparatively wider choice of workCwomen pilots are popular in BritainDgirls are sure about their future jobs答案:B解析:根据文章第二段第一句“For many years people have thought that boys can do better than girls in society.”以及最后一句话“Now the girls have a close look at what
10、 their parents are doing and this may help them to be more selfconfident when they are faced with a choice of work.”可知,多年来,男孩子在工作上的选择比女孩子的要多。故选B项。3According to the passage,which of the following statements is TRUE?APalmers Green High School for girls favors Take Our Daughters to Work Day.BParents al
11、ways show good examples for their children both at work and at home.CTake Our Daughters to Work Day is British in origin.DOn Take Our Daughters to Work Day,children are taken to their parents work places.答案:A解析:根据文章第三段“Schools and many companies support the activity too.Palmers Green High School for
12、 girls,in North London,has made the day necessary part of career education.”可知,A项符合文意;根据文章最后一段可知,B项错误;根据文章第一段第二句可知,C项错误;根据文章第一段倒数第二句可知,D项错误。故选A项。4After her experience on Take Our Daughters to Work Day,Zarina felt _.Aconfident about her study.Bstrange to work in a lawyers officeCsure about what to ch
13、oose as her future careerDinterested in following in her fathers footsteps答案:C解析:根据文章第四段最后两句“She has always liked this idea of going into law and thinks it likely that:she will follow in her mothers footsteps.Having a chance to see how her mother works has given her more selfconfidence.”可知,在经历过Take
14、Our Daughters to Work Day以后,扎瑞纳对未来职业的选择很自信。故选C项。5The authors attitude towards Take Our Daughters to Work Day is _.Acritical BunclearCfavorable Dnot sure答案:C解析:根据文章最后一段最后一句“Take Our Daughters to Work Day is surely a step in the right direction.”并结合全文可知,作者对Take Our Daughters to Work Day是很支持的(favorable
15、)。故选C项。BThere is a brown female Canadian duck that weighs only four hundred fifty grams.The duck had flown to the southern state of Florida for the winter.A hunter shot it on January fifteenth and took it to his home in the city of Tallahassee.He put it in the refrigerator.Two days later the mans wi
16、fe opened the refrigerator door.The duck lifted its head and looked at her.It was alive!The family took the duck to a doctor who treats animals.The doctor gave the duck to the Goose Creek Animal Sanctuary.Animal sanctuaries provide homes for animals and teach people about their care.The doctor said
17、it was easy to understand why people thought the duck was dead.He said ducks generally do not move a lot,especially after being shot.And he said its low body temperature helped it survive in the refrigerator.That was enough to make the duck famous around the world.The Tallahassee newspaper published
18、 the story that was reprinted in many different countries.But that was not the end of the story.Workers at the wildlife sanctuary named the duck Perky.And they arranged for the doctor to perform an operation to repair the ducks damaged wing.During the operation,Perky stopped breathingnot just once b
19、ut twice.The doctor tried to save Perky by giving her oxygen through a face mask.But he finally said the duck had died.A few seconds later,however,Perky began to move.Reports say the people in the operating room were so happy that they cried.Workers at the wildlife sanctuary say Perky will not have
20、any more operations.It seems she had a bad reaction to the drugs that were used.Perky is expected to live at the sanctuary.And a local company has begun to sell Tshirts showing a picture of the lucky duck.Money from the sale of the shirts will help pay for Perkys care.【文章大意】本文主要讲述了一只幸运的鸭子。这只鸭子被枪打中并放
21、入冰箱两天,居然还活着。后来,这只鸭子被送入动物避难所,并受到了很好的照顾。6What is the best title for the passage?AStop Killing Ducks. BThe Poor Duck.CSave the Duck. DThe Lucky Duck.答案:D解析:通读全文可知,本文主要讲述了一只幸运的鸭子。文章最后一段倒数第二句“And a local company has begun to sell Tshirts showing a picture of the lucky duck.”点明了文章的中心,所以D项是适合做文章的标题。故选D项。7T
22、he duck in the story _.Awas considered dead before being put in the refrigeratorBstayed in the refrigerator to keep its body temperature lowCflew to Florida for foodDwas big and strong答案:A解析:根据文章第一段中的“A hunter shot it on January fifteenth and took it to his home in the city of Tallahassee.”以及文章第三段第一
23、句“The doctor said it was easy to understand why people thought the duck was dead.”可知,这只鸭子被放入冰箱之前,就被认为已经死了。故选A项。8The underlined word “That” in the fourth paragraph refers to the fact that _.Athe Tallahassee newspaper published the storyBthe duck survived the shot and the cold in the refrigeratorCthe
24、hunter shot the duck from CanadaDthe hunter had saved the duck by freezing it答案:B解析:由文章第三段最后两句话“He said ducks generally do not move a lot,especially after being shot.And he said its low body temperature helped it survive in the refrigerator.”可知,此处的that指的应该是“这只鸭子在被枪击中后,却依旧存活在冰箱里”。故选B项。9Which of the f
25、ollowing statements is TRUE?AThe hunter shot the duck in the wing.BAnimal sanctuaries are homes specially for wounded animals.CThe hunters wife intended to free the duck in the refrigerator.DDucks do not move at all for the whole winter.答案:A解析:根据文章第五段第二句“And they arranged for the doctor to perform a
26、n operation to repair the ducks damaged wing.”可知,A项符合文意;根据文章第二段最后一句可知,B项错误;文章并未提及C项;根据文章第三段第二句可知,D项错误。故选A项。10It can be inferred from the passage that _.Athe local company will get large profits by selling the TshirtsBthe duck is likely to be well cared for in the sanctuaryCPerky likes Florida better
27、 than CanadaDit was illegal for the hunter to shoot the duck答案:B解析:根据文章第六段最后一句“Money from the sale of the shirts will help pay for Perkys care.”并结合全文可知,这只鸭子在动物避难所将得到很好的照顾。故选B项。CBernard Jackson is a free man today, but he has many bitter memories. Jackson spent five years in prison after a jury wrong
28、ly convicted(宣判有罪)him of raping two women. At Jacksons trial, although two witnesses testified that Jackson was with them in another location at the times of the crimes, he was convicted anyway. Why? The jury believed the testimony(证词)of the two victims, who positively identified Jackson as the man
29、who had attacked them. The court eventually freed Jackson after the police found the man who had really committed the crimes.Many factors influence the accuracy of eyewitness testimony. For instance,witnesses sometimes see photographs of several suspects before they try to identify the person they s
30、aw in a lineup of people. They can become confused by seeing many photographs of similar faces. The number of people in the lineup, and whether it is a live lineup or a photograph, may also affect a witness decision. People sometimes have difficulty identifying people of other races. The questions t
31、he police ask witnesses also have an effect on them.Many people believe that police officers are more reliable than ordinary people.Psychologists decided to test this idea, and they discovered that it is not true. Two psychologists showed a film of crimes to both police officers and civilians(百姓). T
32、he psychologists found no difference between the police and the civilians in correctly remembering the details of the crimes.Despite all the possibilities for inaccuracy, courts cannot refuse eyewitness testimony from a trial. American courts depend almost completely on eyewitness testimony to resol
33、ve court cases. Sometimes it is the only evidence to a crime, such as rape. Furthermore, eyewitness testimony is often correct. Although people do sometimes make mistakes, many times they really do identify individuals correctly.American courts depend on the ability of the twelve jurors(陪审员), and no
34、t the judges, to determine the accuracy of the witness testimony. It is their responsibility to decide if a certain witness could actually see, hear, and remember what occurred.In a few cases the testimony of eyewitnesses has convicted innocent people.More importantly, it has rightly convicted a lar
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
