分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型天津市南开区2015高考英语阅读理解选练(5)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:386624
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:59KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    天津市 南开区 2015 高考 英语 阅读 理解 答案
    资源描述:

    1、天津市南开区2015高考英语阅读理解选练(5)及答案阅读下列4篇短文,从每小题后所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。【陕西省咸阳市2014高考英语模拟考试】ABusy as I am every day, I always open my computer and check my email. Most of the time I am simply doing finger exercises, another form of piano practice without beautiful tones. Sometimes, however, I re

    2、ceive a gift, reminding me of the gifts in my life. The following passage is one of those gifts.Peter Jones is a 92-year-old, short, calm and proud man. Every morning he is fully dressed by eight oclock, with his hair fashionably combed and face perfectly shaved even though hi is unable to see anyth

    3、ing. He would move to a nursing home today. His wife of 70 years old has recently passed away, making the move necessary.After hours of waiting patiently in the entrance hall of the nursing home, he smiled sweetly when told his room was ready. As he moved his walking stick skillfully to the elevator

    4、, the nurse provided a visual description of his tiny room. “I love it,” he stated with enthusiasm. “Mr. Jones, you havent been the room,” said the nurse.“That doesnt have anything to do with it,” he replied. “Happiness is something you decide on ahead of time. Whether I like my room or not doesnt d

    5、epend on how the furniture is arrangedits how I arrange my mind. I have already decided to love it. Its a decision I make every morning when I wake up. I have a choice: I can spend the day in bed complaining of the difficulty I have with the parts of my body that no longer work, or get out of bed an

    6、d be thankful for the ones that do.”Each day is a gift, and as long as we are alive. Well focus on the new day and all the happy memories weve stored just as Mr. Jones does.46. What do we know about Mr. Jones ?A. He is a blind but very neat. B. His wife died many years ago.C. He likes playing the pi

    7、ano. D. His room in the nursing home is big.47.How did Mr. Jones feel about his room in the nursing home?A. worried B. curious C. disappointed D. content48. The underlined word “it” in paragraph 4 refers to _.A. the furniture B. the room C. a decision D. a gift49. What would be the best title for th

    8、e text?A. Each Day is a Gift B. Be Always Grateful C. Living in a nursing room D. Arrange Your Mind Every Day【答案】【小题1】A【小题2】D【小题3】B【小题4】A【解析】试题分析:本文通过Mr Jones对待生活的乐观态度告诉我们每一天都是上帝给我们的礼物,我们都要乐观对待。【小题1】A 细节题。根据文章第2段1,2行Peter Jones is a 92-year-old, short, calm and proud man. Every morning he is fully d

    9、ressed by eight oclock, with his hair fashionably combed and face perfectly shaved even though hi is unable to see anything.可知他的穿着很整洁,但是眼睛已经看不见了。故A正确。【小题2】D 推理题。根据文章第3段1,2行As he moved his walking stick skillfully to the elevator, the nurse provided a visual description of his tiny room. “I love it,”

    10、 he stated with enthusiasm可知他很喜欢养老院给他提供的房间。说明他是很满意的。故D正确。【小题3】B 推理题。根据文章第4段1,2行. Whether I like my room or not doesnt depend on how the furniture is arrangedits how I arrange my mind. I have already decided to love it.可知这里的it就是指前面一句中的my room。Jones在来之前就做出了决定要真正的喜欢这个房间。故B正确。【小题4】A 主旨大意题。根据文章主题段最后一段Eac

    11、h day is a gift, and as long as we are alive. Well focus on the new day and all the happy memories weve stored just as Mr. Jones does可知本文通过Mr Jones对待生活的乐观态度告诉我们每一天都是上帝给我们的礼物,我们都要乐观对待。故A正确。考点:考察人生感悟类短文阅读【宁夏银川市唐徕回民中学2014试题】 BChinas first moon rover,Yutu,or Jade Rabbit,separated from the lander early o

    12、n Sunday,December l5,2013,several hours after the Change-3 probe (探测器) soft-landed on the lunar surfaceThe l 40 kg six-wheeled rover touched the lunar surface at 4:35 am,leaving deep trace on the loose lunar soil. The process was recorded by the camera on the lander and the images were sent to the e

    13、arth,according to the Beijing Aerospace Control CenterAfter the separation,the rover and lander will take photos of each other and start their own scientific explorationsEngineers made final checks of the environment of the landing site,the situation of the probe and sent signals of separation to Ch

    14、ange-3 Yutu, on the top of the probe,extended its solar panel and started to drive slowly to the transfer mechanism (机械装置) at 3:10The transfer mechanism unlocked at 4:06 with one side reaching the moons surface,allowing the rover to descend to the surface following a ladder mechanismChange-3 landed

    15、on the moons Sinus Iridum,or the Bay of Rainbows,at 9:11 pmSaturday,making China the third country in the world to carry out such a rover mission after the United States and former Soviet UnionIn ancient Chinese mythology,Yutu was the white pet rabbit of the lunar goddess ChangeThe name for the rove

    16、r was selected following an online poll that collected several million votes from people around the worldThe rover,1.5 meters long with its two wings folded,1 m in width and l1 m in height,is a highly efficient robot controlled by the command center from the earthIt will face challenges including te

    17、mperature differences of more than 300 degrees Celsius on the moonYutu will survey the moons geological structure and surface substances and look for natural resources for three months,while the lander will conduct in-situ (现场) exploration right at its landing site for one year25Whats the passage ma

    18、inly about?AChinas first moon rover,Yutu,touched the lunar surfaceBThe rover and the lander took photos of each other successfullyCChange-3 landed on the moons Sinus Iridum, or the Bay of RainbowsDYutu will survey the moons geological structure to find substances26Which of the following show the cor

    19、rect order of the Yutus landing? adrive to the transfer mechanism bextend its solar panel cfollow a ladder mechanism ddescend to the surface etransfer mechanism Aebacd Babedc Cbaecd Dcabed 27We can learn from the last two paragraphs that AYutus two wings are l5 meters long and l meter wide BYutu wil

    20、l explore the moon right at its site for one year CYutu will get out of the earth command centers controlDYutu can bear great temperature differences on the moon【参考答案】ACD 阅读理解-CSince the end of World War I (WWI) in 1918,Canadians, and millions of others around the world have paused at the 11th hour

    21、of the 11th day of the 11th month to honour the sacrifices our soldiers have made in different wars, fighting for the freedoms that we all enjoy today. Known as Remembrance Day, the day originated as a tribute to the soldiers of WWI, a dark period for our young country, which claimed the lives of ov

    22、er 60,000 military personnel and civilians and over 16 million dead worldwide.As there are no more surviving soldiers of WWI,today we rely on the wisdom and words of those soldiers who fought in the wars that followed,and this day now also recognizes their heroic contribution.They tell us to always

    23、remember what those brave souls fought for, and all they ask in return is that we never forget.Thats why we wear the red poppy (罂粟花);thats why when we see a soldier in uniform we should stop him or her and say “Thank you” ; thats why we take a pause from our busy lives for two short minutes today to

    24、 honor that request.Yet this message is fading away, year after year.Take for example the terrible decision to allow parents to excuse students from Remembrance Day ceremonies at school.Not only is this disrespectful, it distances the student from his or her classmates.It is difficult to understand

    25、why any Canadian parent would want to remove their child from the time-honored tradition of reading the poem In Flanders Fields, while a wreath of poppies is laid.It is more important than ever to teach school-aged children about our history,no matter how violent it was. Sheltering them from the rea

    26、lities of war is a great disservice.Understanding why conflicts happened, or happen today, can help shape choices and decisions they make as adults.Of course, because we live in a free society, we cannot force an individual to do something. It is unfortunate, but some parents now have their child “o

    27、pt-out” of the services. These people should be reminded they are free to make such choices only because of the men and women the rest of us are remembering.36.Which of the following is true about Remembrance Day?A.Its only held in Canada.B.Its ceremony lasts 11 hours.C.It falls on November 11th eac

    28、h year.D. Its to celebrate the countrys independence.【答案】C【解析】细节理解题。第一段讲“自从1918年第一次世界大战结束,加拿大和数百万世界各地人,都在每年第11个月的第11天的第11个小时(也就是11月11日11时)停下来,向为我们今天所享受的自由而战,在不同的战争中牺牲的战士表示敬意。”故选C。37.Which of the following is NOT mentioned as a Remembrance Day activity today?A.Stopping at 11a.m. to remember the war d

    29、ead.B.Listening to stories told by WWI soldiers.C.Wearing a red poppy to show respect.D.Showing gratitude to soldiers in uniform.【答案】B【解析】细节理解题。第一段,提到人们在每年11 月11 日11时停下来纪念阵亡战士,即A。第五段“Thats why we wear the red poppy (罂粟花);thats why when we see a soldier in uniform we should stop him or her and sayTha

    30、nk you”。提到戴红罂粟花和向穿制服的军人说谢谢,即C和D。整篇文章没有提到听一战战士讲故事。故选B。38.What can we learn from the passage?A.War history is too violent for school children.B.The writer was once a soldier in the Canadian army.C.Few students are willing to take part in Remembrance Day ceremonies.D.More parents are keeping their chil

    31、dren away from frightening war stories.【答案】D【解析】细节理解题。“Take for example the terrible decision to allow parents to excuse students from Remembrance Day ceremonies at school.”提到父母为孩子找借口离开纪念日仪式。倒数第三段“It is more important than ever to teach school-aged children about our history,no matter how violent it

    32、 was. Sheltering them from the realities of war is a great disservice.”说明把历史教给学龄孩子是比以前更加重要,无论那是多么猛烈。对他们掩盖真相是极其有害的行为。这些信息都说明,更多的父母在让他们的孩子远离战争故事。故选D。39.The underlined word “It” in the last paragraph probably refers to _A.the death of so many soldiers in warsB.the fact that there were so many wars afte

    33、r WWIC.peoples ungratefulness for the freedom they haveD.removing children from Remembrance Day events【答案】D【解析】细节理解题。“It is unfortunate, but some parents now have their child “opt-out” of the services.”现在一些父母让他们的孩子选择退出服役。通过上下文可知,这是很不幸的。40.The writer believes that 。A.the sacrifice of the soldiers sho

    34、uld always be rememberedB.Remembrance Day is becoming less important for soldiersC.schools - no longer think Remembrance Day is necessaryD.people should be forced to learn about the realities of war【答案】A【解析】细节理解题。倒数第三段“It is more important than ever to teach school-aged children about our history,no matter how violent it was. Sheltering them from the realities of war is a great disservice.”说明作者坚信战士们的牺牲应该永远被纪念。故选A。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:天津市南开区2015高考英语阅读理解选练(5)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-386624.html
    相关资源 更多
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练6 (阅读理解:科普类) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练6 (阅读理解:科普类) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练1 (阅读:生态环保类;完形:记叙文) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练1 (阅读:生态环保类;完形:记叙文) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(二) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(二) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(一) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(一) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练9 第1部分 必修2 UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练9 第1部分 必修2 UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练7 第1部分 必修2 UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练7 第1部分 必修2 UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练4 第1部分 必修1 UNIT 4 EARTHQUAKES WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练4 第1部分 必修1 UNIT 4 EARTHQUAKES WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练35 第1部分 选修7 UNIT 5 TRAVELLING ABROAD WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练35 第1部分 选修7 UNIT 5 TRAVELLING ABROAD WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练33 第1部分 选修7 UNIT 3 UNDER THE SEA WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练33 第1部分 选修7 UNIT 3 UNDER THE SEA WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练30 第1部分 选修6 UNIT 5 THE POWER OF NATURE WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练30 第1部分 选修6 UNIT 5 THE POWER OF NATURE WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练29 第1部分 选修6 UNIT 4 GLOBAL WARMING WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练29 第1部分 选修6 UNIT 4 GLOBAL WARMING WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练28 第1部分 选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练28 第1部分 选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练26 第1部分 选修6 UNIT 1 ART WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练26 第1部分 选修6 UNIT 1 ART WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练24 第1部分 必修5 UNIT 4 MAKING THE NEWS WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练24 第1部分 必修5 UNIT 4 MAKING THE NEWS WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练18 第1部分 必修4 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练18 第1部分 必修4 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练14 第1部分 必修3 UNIT 4 ASTRONOMY:THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练14 第1部分 必修3 UNIT 4 ASTRONOMY:THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练10 第1部分 必修2 UNIT 5 MUSIC WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练10 第1部分 必修2 UNIT 5 MUSIC WORD版含答案.doc
  • 云南省云龙县第二中学2013-2014学年高一下学期二调考试英语试题 扫描版含答案.doc云南省云龙县第二中学2013-2014学年高一下学期二调考试英语试题 扫描版含答案.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE3 LITERATURE WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE3 LITERATURE WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE2 HIGHLIGHTS OF MY SENIOR YEAR WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE2 HIGHLIGHTS OF MY SENIOR YEAR WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:选修6-MODULE2 FANTASY LITERATURE WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:选修6-MODULE2 FANTASY LITERATURE WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE4 CARNIVAL WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE4 CARNIVAL WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc
  • 云南省云龙县2013-2014学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含答案.doc云南省云龙县2013-2014学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE5 A TRIP ALONG THE THREE GORGES WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE5 A TRIP ALONG THE THREE GORGES WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE3 BODY LANGUAGE AND NON VERBAL COMMUNICATION WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE3 BODY LANGUAGE AND NON VERBAL COMMUNICATION WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE2 TRAFFIC JAM WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE2 TRAFFIC JAM WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修3-MODULE5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修3-MODULE5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1