宁夏银川市第六中学2020-2021学年高二下学期期末英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏银川市第六中学2020-2021学年高二下学期期末英语试题 WORD版含解析 宁夏 银川市 第六 中学 2020 2021 学年 高二下 学期 期末 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、银川六中20202021学年第二二学期期末考试高二英语试卷考试时间:120分钟 试卷满分:150分第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节:(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What color shirt will the man probably choose?A. White. B. Blue. C. Pink.2. Where does the conversation probably take pla
2、ce?A. In a classroom. B. In a library. C. In a bookstore.3. What does the woman expect the man to do on Saturday?A. Celebrate their moms birthday.B. Take Brian out for the day.C. Help Brian move house.4. When can Mr. Jones see the man?A. At 10:00 a.m. B. At 3:40 p.m. C. At 4:00 p.m.5. How does the m
3、an suggest the woman go to the exhibition center from here?A. By taxi. B. By bus. C. On foot.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听第6段材料,回答第6,7题。6. What do we know about the womans grandfather?A. He works in a company now.B. He has white hair.C. He wears glasses.7. How old is the womans grandmother?A.60. B.65.
4、 C.70.听第7段材料,回答第8,9题。8. When is the woman available for the meeting?A. In the 1 week of May.B. In the 3rd week of May.C. In the 4h week of May.9. Where is the meeting going to be held?A. In Mexico City.B. In Chicago.C. In Toronto.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the woman speaker?A. A college student.B.
5、 A middle school student.C. A housewife.11. What kind of job would the woman like to do?A. Housework.B. Office work.C. Work in the open air.12. What job might the woman finally take?A. Working for a road-building company.B. Cutting grass like high school students.C. Typing letters in the office.听第9段
6、材料,回答第13至16题。13. What kind of drama does the woman like to see?A. Comedy dramas.B. Historical dramas.C. Musical dramas.14. What is the advantage of Regal Cinemas?A. Its cheap.B. Parking.C. The seats are comfortable.15. When is the movie playing at the Palace?A. At 3:30 p. m.B. At 8:30 p. m.C. At 9:3
7、0 p.m.16. Which theater will the two speakers go?A. Regal Cinemas.B. Harbor Theater.C. Palace.听第10段材料,回答第17至20题。17. When will students be arriving at the university?A. In a couple of days.B. In a few months.C. At the end of next month.18. Where will most research books be located?A. On the second fl
8、oor.B. On the third floor.C. On the forth floor.19. Which of the following are on the top floor?A. Films rooms. B. Study areas C. Meeting rooms.20. Who might the speaker be?A. The director of the library.B. A university professor.C. A department leader.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节:(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列
9、短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AADVERTISEMENTSHongnan RestaurantTel: 83386223Add: 635 Grand RoadOpen: Mon. to Fri. 7: 00 a.m.2: 30 p.m.5: 00 p.m. 9: 00 p.m.Sat.&Sun.7: 30 am- 2: 00 p.m.5: 00 p.m.10: 00 p.m.History MuseumTel: 87796960Add: 69 Hong Kong RoadOne of Guangdongs largest museums specializedin
10、 Guangdong history of the native people.Open: Mon. to Fri.9: 00 a.m.5: 00 p.m.Sat. &Sun.9: 00 a.m.3: 00 p.m.BaiHe Shopping CenterTel: 87872738Add: 5300 Shanghai RoadOpen: Mon. to Fri. 10: 00 a.m.11: 00 p.m.Sat. to Sun.9: 00 a.m.10: 30 p.m.Full HotelTel: 83338989Add: 368 East Huanshi RoadBreakfast: 6
11、: 30 a.m.9: 00 p.m.Lunch: lI: 30 a.m.2: 00 p.m. Dinner: 5: 30 a.m.10: 00 p.m.Coffee Shop:Mon. to Fri.7: 00 a.m.10: 00 p.m.Sat. to Sun. 8: 00 a.m.10: 00 p.m.1. If you want to go out for lunch on Sunday, you can call at_.A. 83386223 or 83338989B. 87679690 or 83386223C. 83338989 or 87872738D. 87872738
12、or 8767969662. If you want to buy a new dress, you can go to_.A. 69 Hong Kong RoadB. 368 East Huanshi RoadC. 5300 Shanghai RoadD. 635 Grand Road3. You can know _when you visit History Museum.A. the history of South ChinaB. the history of Guangdongs native peopleC. the history of ShanghaiD. the histo
13、ry of Hong Kong【答案】1. A 2. C 3. B【解析】【分析】这是一篇应用文,文章是四则广告,介绍了四个地点的联系电话、地址及营业时间。【1题详解】细节理解题。根据第一则广告“HONGNAN RESTAURANT”中“Tel:83386223”及最后一则广告“FULL HOTEL”中“Tel: 83338989”可知,如果你想在周日出去吃午饭,可以去HONGNAN饭店或者Full Hotel,拨打83386223或者83338989。故选A。【2题详解】细节理解题。根据Baihe Shopping Center部分“Add: 5300 Shanghai Road”可知,如果
14、想买一件新裙子,可以去Baihe购物中心,其地址是5300 Shanghai Road。故选C。【3题详解】细节理解题。根据History Museum部分中“One of Guangdongs largest museums specialized in Guangdong history of the native people.(广东最大的博物馆之一,专门研究广东本地人历史)”可知,当你参观历史博物馆时,你可以知道广东本地人的历史。故选B。BThere are three different kinds of friends in our life. I classify (分类) th
15、em according to how well I know them and how well they know me.The first type of friend is just an acquaintance (熟人). This means that you only know their name. You might not even remember what they look like if you go away for a short vacation. You dont miss them when they are elsewhere. It is also
16、this type of friend who gives you the most amount of anger. Since most of the time you are placed in a position where you have to act friendly. You would not normally tell an acquaintance when he or she is doing something that makes you feel angry, such as tapping the fingers on a table or shouting
17、loudly. I call them “pest friends”. The second kind of friend is a “guest friend”. They are just social partners. You meet them at a certain location and at the end of the meeting you go your separate way and they go theirs. You dont talk too often with this sort of friend, and you dont share each o
18、ther s secrets.Lastly, we have “best friends”. This sort of friend is there when you need them. They know you as a person and they are there through thick and thin. Best friends are the ones that you can depend on no matter what happens. If you need a listening ear, they will be the one to lend supp
19、ort.Friends come in all different shapes and sizes. Every friend has an impact on our life.4. The author thinks that when a friend of the first type acts in an annoying way, you may_.A. leave him/her aloneB. stay away from him/herC advise him/her to correct his/her behaviorD. find it hard to tell hi
20、m/her not to do so5. Which of the following statements is NOT TRUE about the second type of friend? _.A. They are called “pest friends” by the writer.B. You dont talk very often with them.C. You dont share your secrets with them.D. They are only social partners.6. If someone is with you through thic
21、k and thin, it means _.A. he/she has an impact on your daily lifeB. he/she is with you even when there are difficultiesC. you spend most of your time togetherD. he/she agrees with whatever you say7. What is mainly discussed in the text? _.A. What a true friend is like.B. Why there are different kind
22、s of friends.C. The role that friends play in our life.D. Three kinds of friends in our life.【答案】4. D 5. A 6. B 7. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。作者介绍了生活中常见的三类朋友的特征及表现,最后告诉读者朋友各不相同,每个朋友对我们的生活都有影响。【4题详解】细节理解题。根据第二段中“Since most of the time you are placed in a position where you have to act friendly. You would not
23、normally tell an acquaintance when he or she is doing something that makes you feel angry, such as tapping the fingers on a table or shouting loudly.( 因为大多数时候你处于一个必须表现得友好的位置。当你的熟人在做让你生气的事情时,比如用手指敲桌子或大声喊叫,你通常不会告诉他或她。)”可知,对于熟人朋友,其行为令人讨厌时,你可能会发现很难告诉他/她不要这样做。故选D。【5题详解】细节理解题。根据第三段中“They are just social p
24、artners. You dont talk too often with this sort of friend, and you dont share each others secrets.(他们只是社交伙伴。你们在某个地方见面,见面结束后,你们各走各的路,他们各走各的路。)”可知,对于“客人一样的朋友”,他们只是你的社会伙伴。你不会经常和这类朋友交谈,也不会分享彼此的秘密。B、C、D三项正确。根据第二段中“I call them pest friends.(我称他们为“难缠的朋友”)”可知,A项是第一类朋友的特点。故选A。【6题详解】推理判断题。根据第四段中“They know you
25、 as a person and they are there through thick and thin. Best friends are the ones that you can lean and depend on no matter what happens.(他们了解你作为一个人,他们与你同甘共苦。最好的朋友是无论发生什么事你都可以依靠的人。)”可推断,如果有人与你同甘共苦,它意味即使你有困难,他们也会和你在一起。故选B。【7题详解】主旨大意题。文章首段提出“There are three different kinds of friends in our life.( 我们生
26、活中有三类朋友)”,下文三段分别介绍这三类朋友的特征及具体表现。由此可知文章主要是介绍生活中常见的三类朋友。故选D。CIts a popular belief that a fishs memory lasts for only seven seconds. It may seem sad to think that they dont remember what theyve eaten or where theyve been, and they dont identify you or any of their friends- every moment in their life wo
27、uld be like seeing the world for the first time.But dont be so quick to feel sorry for them. A new study has found that fish have a much better memory than we used to think. In fact, certain species of fish can even remember events from as long as 12 days ago. In the study, researchers from Mac Ewan
28、 University in Canada trained a kind of fish called African cichlids to go to a certain area of their tank to get food. They then waited for 12 days before putting them back in the tank again. Researchers used computer software to monitor the fishs movements. They found that after such a long break
29、the fish still went to the same place where they first got food. This suggested that they could remember their past experiences.In fact, scientists had been thinking for a long time that African cichlids might have a good memory. An earlier study showed that they behaved aggressively (挑衅地) in front
30、of certain fish, perhaps because they remembered their past “fights”. But until the latest findings, there was no clear evidence.Just as a good memory can make our lives easier, it also plays an important part when a fish is trying to survive in the wild. “If fish are able to remember that a certain
31、 area contains safe food, they will be able to go back to that area without putting their lives at risks,” lead researcher Trevor Hamiton told Live Science.For a long time, fish were placed far below chimpanzees, dolphins and mice on the list of smart animals. But this study has given scientists a n
32、ew understanding of their intelligence.8. According to the article, people used to believe that _.A. fish have no memory of their past experiences.B. fish can remember all the things that happened long time ago.C. fish dont recognize any of their friends.D. a fishs memory lasts for only seven minute
33、s.9. How can fish take advantage of a good memory? They can remember _.A. their enemies and fight.B. where to get food and survive.C. where to escape to when in danger.D. their friends and help each other.10. Which of the following is TRUE according to the passage?A. African cichlids can remember th
34、ings for 12 days.B. African cichlids always treat other fish aggressively.C. African cichlids are not friendly to their friends.D. Only African cichlids have a good memory.11. What is the article mainly about?A. Fish having very bad memories.B. What we can learn from fish.C. How fish improve their m
35、emory.D. Fish being smarter than we thought.【答案】8. C 9. B 10. A 11. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。人们普遍认为鱼的记忆力只有七秒。一项新的研究发现,鱼的记忆力可以持续12天,他们要比人们以前想的更聪明。【8题详解】细节理解题。根据第一段“Its a popular belief that a fishs memory lasts for only seven seconds. It may seem sad to think that they dont remember what theyve eaten or whe
36、re theyve been, and they dont identify you or any of their friends- every moment in their life would be like seeing the world for the first time.( 人们普遍认为鱼的记忆只能持续七秒钟。他们不记得自己吃过什么,去过哪里,不知道你是谁,也不知道自己的朋友是谁他们生命中的每一刻都像是第一次看到这个世界,这似乎很可悲。)”可知,以前人们认为鱼认不出它们的任何朋友。故选C。【9题详解】细节理解题。根据倒数第二段中的“If fish are able to re
37、member that a certain area contains safe food, they will be able to go back to that area without putting their lives at risks.(如果鱼能够记住某个区域有安全的食物,它们就能够回到那个区域,而不会将自己的生命置于危险之中。)”可知,如果鱼有记忆,就能够记得哪个地方有安全的食物。故选B。【10题详解】细节理解题。根据第二段 “ In fact, certain species of fish can even remember events from as long as
38、12 days ago. In the study, researchers from Mac Ewan University in Canada trained a kind of fish called African cichlids to go to a certain area of their tank to get food. They then waited for 12 days before putting them back in the tank again. Researchers used computer software to monitor the fishs
39、 movements. They found that after such a long break the fish still went to the same place where they first got food. .(事实上,某些鱼类甚至能记住12天前发生的事情。在这项研究中,来自加拿大麦克尤恩大学的研究人员训练了一种叫做非洲慈鲷的鱼,让它们游到鱼缸的特定区域获取食物。然后他们等了12天再把它们放回水箱。研究人员使用计算机软件监测鱼的活动。他们发现,经过这么长时间的休息,鱼仍然会去他们第一次得到食物的地方。)”可知非洲慈鲷可以记住东西12天。故选A。【11题详解】主旨大意题
40、。根据第二段 “A new study has found that fish have a much better memory than we used to think. (一项新的研究发现,鱼的记忆力比我们过去认为的要好得多。)”及全文可知,一项新的研究发现,鱼的记忆力可以持续12天,他们要比人们以前想的更聪明。故选D。DAt the end of January, a man surnamed Chen had a fever and coughed for a few days after traveling from Wuhan to Shanghai. He hesitated
41、 for a few days before going to Huashan Hospital in Shanghai, according to Xinmin Evening News. He wanted to talk with the doctor alone because he worried that others would fear him.Since the outbreak of the new virus, there has been a sense of fear of people from Hubei province. On January 23, Chen
42、 Xue, an editor working in Beijing, went to Chongli in Hebei for a ski trip. Though her temperature was fine and she hasnt been back to her hometown- Hubei province- since October last year, the hotel she was in told her that it wouldnt receive Hubei guests from the next day.“What we should isolate
43、(隔离) is the virus instead of people from Hubei province,” Peoples Daily commented on January 27. Singaporean Prime Minister Lee Hsien Loong recently gave a speech in which he repeated this idea. “Even though the virus started in Wuhan, it doesnt respect (顾及) nationality. Anybody can be infected,” he
44、 said.Others have also called for greater understanding. “People from Wuhan or Hubei have made even more sacrifices,” TV host Hai Xia said on CCTV News.Wuhan has been sealed off and many people are unable to return to their hometown. If we discriminate (歧视) against them, it will make things worse. I
45、f patients dont go to hospitals for fear of discrimination, the virus could spread to more people. Protecting them is just as important as protecting ourselves.12. Why did Chen hesitate to go to the hospital?A. Because he feared of people from Hubei province.B. Because he was afraid of being isolate
46、d.C. Because he worried about other patients.D. Because he worried other people would fear him.13. What does this idea in Paragraph 3 mean?A. We should isolate the virus but not the people from Hubei province.B. Singaporean Prime Minister Lee Hsien Loong gave a speech.C. Even though the virus starte
47、d in Wuhan, it doesnt respect nationality or race.D. Anybody could be infected.14. What might be the negative influence of discriminating against patients?A. Many people couldnt return to their hometown.B. The virus could spread to more people.C. Wuhan should be sealed off.D. The hotel wouldnt recei
48、ve guests from Hubei province.15. What would be the best title for the passage?A. Patients Should Be IsolatedB. Virus Causes PrejudiceC. Fighting the Virus togetherD. Protecting Human Beings【答案】12. D 13. A 14. B 15. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了自新型冠状病毒爆发以来,湖北人受到偏见的社会现象。【12题详解】细节理解题。根据第一段“He wanted to talk
49、 with the doctor alone because he worried that others would fear him.(他想和医生单独谈谈,因为他担心别人会害怕他。)”可知,陈犹豫要不要去医院是因为他担心其他人会害怕他。故选D。【13题详解】词句猜测题。根据前文“What we should isolate (隔离) is the virus instead of people from Hubei province(我们应该隔离的是病毒,而不是湖北人)”可猜测,新加坡总理李显龙提到this idea指的是前句中“我们应该隔离病毒,而不是湖北人。”这个观点。故选A。【14题
50、详解】细节理解题。根据最后一段“If patients dont go to hospitals for fear of discrimination, the virus could spread to more people.(如果患者因为害怕歧视而不去医院,病毒可能会传染给更多人。)”可知,歧视病人负面影响是病毒会传染给更多人。故选B。【15题详解】主旨大意题。根据第二段“Though her temperature was fine and she hasnt been back to her hometown- Hubei province- since October last y
51、ear, the hotel she was in told her that it wouldnt receive Hubei guests from the next day.(虽然她的体温很好,而且从去年10月起就没有回过家乡湖北,但她住的酒店告诉她,从第二天起不再接待湖北客人。)”及全文可知,本文介绍的是因为疫情导致湖北人受到偏见的社会现象。所以“Virus Causes Prejudice(病毒导致偏见)”作为文章标题最为合适。故选B。第二节:七选五(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。For paren
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-387219.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
