吉林省梅河口市第五中学2019-2020学年高二英语11月月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省 梅河口市 第五 中学 2019 2020 学年 英语 11 月月 考试题 解析
- 资源描述:
-
1、吉林省梅河口市第五中学2019-2020学年高二英语11月月考试题(含解析)第卷(选择题;共70分)第一部分听力(略)第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AAREA HOTELSSpend your vacation with us. We offer luxury suites ( 豪华套房), an Olympic-sized pool, astate-of-the-art fitness center, and a beauty spa. Leave
2、 business cares behind while you relax at the Rosewood Hotel. Youll never want to leave! Call 800-555-0942 for reservations.The Woodside Motel is the place to stay while visiting our city. After a day of sightseeing, relax in the comfort of your luxury room. All our rooms have king-sized beds, free
3、movies, and mini-bars. Our outdoor playground and indoor recreation room (娱乐室) mean the little ones will never be bored. Babysitting service available. Enjoy your next family vacation at the Woodside Motel.The Columbus Hotel is close to the citys finest restaurants and clubs. Enjoy the wonderful vie
4、w of the city skyline from the Columbus Rooftop Restaurant. Host your next conference or banquet ( 宴 会 ) with us. We have a selection of reception rooms and banquet rooms suitable for conferences and parties. Call 245-555-0982 to speak to our banquet coordinator (协调员), 245-555-0987 for dinner reserv
5、ations at the Rooftop Restaurant, and 245-555-0862 to reserve a room.Next time you re in town, stay at the City View Hotel. Whether you re here to shop, play, or work, City Views location can t be beaten. Were close to all major bus lines and right next to the citys business district. All rooms incl
6、ude kitchens. Call 492-555-5932 for reservations. Don t forget to ask about out special weekly and monthly prices.The Sunflower Motel offers reasonable prices and cable TV in every room. Pets are welcome (extra charge applies). Special weekend prices. Call 488-555-0821 for reservations.1. Which hote
7、l is most suitable for a couple with a six-month-old baby?A. The Rosewood Hotel.B. The Woodside Motel.C. The Columbus Hotel.D. The Sunflower Motel.2. What number may you call if you are looking for a place to hold a big birthday party?A. 245-555-0982.B. 245-555-0862.C. 492-555-5932.D. 488-555-0821.3
8、. What is the advantage of the City View Hotel?A. Its luxury suites.B. Its convenient location.C. Its personalized room service.D. Its sports-themed entertainments.4. Where does this text probably come from?A. A travel journal.B. A research paper.C. A business reportD. A tourist guidebook.【答案】1. B 2
9、. A 3. B 4. D【解析】本文是应用文。文章是对五家酒店的信息介绍。【1题详解】细节理解题。由第二段介绍 The Woodside Motel 中的 the little ones will never be bored 和 Babysitting service available 可知,该旅馆提供保姆服务,最适合带六个月大的婴儿同行的夫妇。故选B项。【2题详解】细节理解题。由第三段介绍 The Columbus Hotel 中的 a selection of banquet rooms suitable for parties. Call 245-555-0982 to speak
10、 to our banquet coordinator 可知,要想找一个可以举办大型生日宴会的地方,游客可以联系该酒店。故选A项【3题详解】细节理解题。由第四段介绍 the City View Hotel 中的 Whether youre here to shop, play, or work, City Views location cant be beaten. Were close to all major bus lines and right next to the citys business district 可知,该酒店地理位置优越、交通便捷。故选B项【4题详解】文章出处题。本
11、文针对旅游者提供了五处酒店信息,故本文最可能选自一本旅行指南。故选D项BThe year is 1971. Ray Tomlinson is sitting in his office in Cambridge, Massachusetts. He types a few letters on a keyboard. Then he moves to a second computer in the room and reads the monitor. He just sent the first electronic message from one computer to a diffe
12、rent computer through a network.What did this first e-mail say? Tomlinson doesnt remember. Maybe it was just a string ( 串 ) of letters, like q w e r t y u i o p. He does remember the second message. He sent it to his co-workers. This second e-mail message told people how to send e-mail on the comput
13、er network.Before 1971, people only had keyboards monitors, which were all connected to a computer, at their desks. People could only send messages to other people on the same computer. They could send files (文件) to other computers through the network, but they couldnt talk.To solve this problem, To
14、mlinson needed a way to direct messages to the right person on the right computer on any network. He chose the symbol to separate a persons name from the name of the computer the person was using. The symbol was a good choice. This symbol was not in anyones name. Few people used it. In fact, typewri
15、ter companies thought about taking it off the keyboard.In the 1970s, only about 500 people used e-mail to do projects at work. Then, in the 1980s, the first personal computers arrived. For the first time, people could have computers at home. Then cane the Internet: Soon e-mail became a popular way t
16、o communicate. Today, over one billion people use it.Tomlinson is sorry about one thing spam. Most of it is advertising that tries to sell something. As much as 70 percent of each days 180 billion e-mail messages is spam. As the number of e-mail users grows, spam is becoming more and more of a probl
17、em.Pitifully, Tomlinson never made any money from e-mail and most people dont even know his name. However, thanks to this unknown hero, people all over the world can communicate with each other in seconds.5. What can we learn about Tomlinsons first e-mail?A. It had several files attached.B. It was j
18、ust a test message.C. It was an e-mail usage warning.D. It came from one of his co-workers.6. What happened before e-mail?A. There wasnt the symbol on the keyboard.B. Personal computers had been networked.C. Not many people used the symbol.D. Computers had been used at home.7. What did the public th
19、ink of e-mail in the 1970s?A. They were against it.B. They thought highly of it.C. They paid little attention to it.D. They had high expectations for it.8. What does spam probably refer to?A. Unfinished e-mail.B. Unknown e-mail.C. Unwanted e-mail.D. Unfamiliar e-mail.【答案】5. B 6. C 7. C 8. C【解析】本文是记叙
20、文。文章介绍了电子邮件的发明者。【5题详解】细节理解题。由第一段对 Tomlinson 发送第一封电子邮件的描述和第二段的 What did this first e-mail say? Maybe it was just a string of letters, like “q w e r t y u i o p.”可知,他发的第一封电子邮件的内容是键盘上的第一排字母,仅仅只是测试信息。故选B项。【6题详解】细节理解题。由第四段的 He chose the symbol was not in anyones name. Few people used it. In fact, typewri
21、ter companies thought about taking it off the keyboard 可知, 在Tomlinson 发明电子邮件之前,很少有人用键盘上的键。故选C项。【7题详解】推理判断题。由倒数第三段的 In the 1970s, only about 500 people used e-mail to do projects at work 可知,上世纪七十年代,仅仅有大约 500 人在工作中使用电子邮件,由此可知,那时人们对电子邮件的关注非常少。故选C项。【8题详解】词义猜测题。由倒数第二段对 spam 的解释 Most of it is advertising
22、that tries to sell something. As much as 70 percent of each days 180 billion e-mail messages is spam becoming more and more of a problem 可知,spam 是指那些不被需要的邮件,尤其是垃圾广告。故选C项。CThe Egyptian city Thonis-Heracleion was founded in the eighth century B.C. For centuries, its location at the mouth of the Nile R
23、iver made it a gateway to Egypt which foreign traders needed to pass through. This brought it both wealth and influence. Its name shows the city s foreign ties: Thonis was its Egyptian name, but the Greeks, who had close contact with the Egyptians, named it Heracleion after the hero Hercules.The nei
24、ghboring city Canopus shared Thonis-Heracleion s wealth and prestige (声望). Both cities appear in the writings of ancient historians and poets. But then they disappeared from all records. For centuries, no one even knew where these once-great cities were located.In 1933 a British pilot flew over a ba
25、y in Egypt and spotted ruins. He reported his find, but nothing came of it. Not until 2000 did anyone research into the bay thoroughly. That year French archaeologist Franck Goddio used a tool that measured variations in the earths magnetic field ( 磁场 ) to make a detailed map of the ocean floor. The
26、 map helped him and his team choose the most promising areas to dig.At the bottom of the ocean, Goddios team found the remains of Thonis-Heracleion and Canopus. They carefully dug the cities out from mountains of sand that had settled over them. They made some amazing discoveries, such as a five-met
27、er-tall statue. A stele, (石碑) records the city s name and information about laws, such as tax regulations. And 69 ships lay buried in the same bay - the largest group of ancient ships ever found.For all their glory, these cities were built on a foundation of soft clay ( 黏 土 ). As their populations g
28、rew, the weight of people and homes pressed the clay. In A.D. 800 the ground below the city collapsed (坍塌), causing people to run away. The ground collapsed again some time later, and over the course of 1,000 years, the land sank under the waves. Under the water, sand settled gently over the ruins,
29、saving them from being destroyed.9. What can we learn about the city Thonis-Heracicion?A. It was less famous than Canopus.B. It was once an important center of trade.C. It was once under the control of the Greeks.D. It was recorded in more detail than Canopus.10. Goddio found the sites of Thonis-Her
30、aclcion and Canopus .A. completely by chanceB. according to the historical recordsC. with the support of the British pilotD. thanks to the map of the ocean floor he made11. What do we know about the treasures found by Goddios team?A. They are still in good condition.B. They are of little historical
31、value.C. They were hidden in the mountains.D. They belonged to Thonis-Heracleion.【答案】9. B 10. D 11. A【解析】本文是说明文。文章介绍了两座沉入海底上千年的埃及古城被发现的过程。【9题详解】推理判断题。由第一段的 made it a gateway to Egypt which foreign traders needed to pass through. This brought it both wealth and influence 可知,埃及古城 Thonis-Heracleion 曾是重
32、要的贸易中心。故选B项。【10题详解】细节理解题。由第三段的 Franck Goddio make a detailed map of the ocean floor. The map helped him and his team choose the most promising areas to dig 可知,Goddio 是通过他绘制的海床细部地图找到 Thonis-Heracleion 和 Canopus 两座古城的。故选D项。【11题详解】推理判断题。由倒数第二段的 dug the cities out from mountains of sand that had settled
33、 over them 和最后一段的 sand settled gently over the ruins, saving them from being destroyed 可知,Goddio 的团队发现的那些宝藏都保存完好。故选A项。DWhatever happened to the familiar scene from the past of children playing “tag(捉人游戏)” in the streets while their parents chatted with the neighbors over the garden fence? This pictu
34、re is fading fast today, as children are now leaving the streets in favor of a screen.Several organizations are attempting to change this situation. One of these organizations is Play England, which aims to improve opportunities for children to play outside. A leading figure in the campaign is 50-ye
35、ar-old Adrian Voce, who has childhood memories of days spent in the “Big Woods” near his house with his older brothers. “We were given a packed lunch and told not to talk to strangers. I can still remember wandering in and out of each others houses.” he says.However, it is not only the children that
36、 Mr. Voce and his organization have to convince. In many cases the parents themselves block his efforts. A survey in 2014 found that 85 percent of adults agreed that it was important for children to be able to play safely in the road or street where they live. However, many of them were not prepared
37、 to park their cars an extra 50 meters away from their homes.Mr. Voces attempts to encourage children to play outside include the organization of campaigns like National Playday. Hundreds of communities all over the country take part in this effort, yet it can take a lot of people to give children a
38、 taste of what it is like to play in the streets. On one street in Aldershot last year there were five policemen, three community support officers, a traffic management crew, a closed-circuit television van, and a team of play workers.”Society today has changed to such an extent that children do not
39、 feel safe on the streets and their parents no longer feel comfortable about letting them play there. It is not only the appeal of computers and video games that has driven children inside, but also the presence of traffic, crime, and violent young people. However, thanks to the efforts of people li
40、ke Adrian Voce, it may not be too late to turn back the clock.12. What kind of feeling does Adrian Voce show when he looks back on his childhood?A. RegretB. ShameC. DelightD. Surprise13. Why does the author say the parents themselves block Mr. Voces efforts?A. They dont want their children to be out
41、side.B. They are worried about the safety of the streets.C. They are not optimistic about Mr. Voces campaign.D. They wont make the street safer for their children to play in.14. What can we learn about National Playday?A. It has rapidly spread to other countries.B. A lot of people are needed to make
42、 it work.C. It has not lived up to the organizers expectations.D. It aims to call on parents to play with their children.15. What is the authors attitude towards children playing in the streets?A. Worried.B. Hopeful.C. UnclearD. Shocked.【答案】12. C 13. D 14. B 15. B【解析】【分析】本文为说明文。父母隔着花园篱笆和邻居聊天时,孩子们在街上
43、玩“捉人游戏”熟悉场景,现在又怎么了?这张照片在今天正迅速褪色,因为孩子们现在离开街道,喜欢上了屏幕。一些组织正试图改变这种情况。其中一个组织是Play England,旨在为孩子们提供更多的户外玩耍的机会。【12题详解】推理判断题。根据第二段中的I can still remember wandering in and out of each others houses.(我还记得我们在彼此的房子里进进出出的情景)可推知,阿德里安沃斯回顾他的童年时,他还能感受到快乐。故C选项正确。【13题详解】细节理解题。根据第三段中的85 percent of adults agreed that it
44、was important for children to be able to play safely in the road or street where they live. However, many of them were not prepared to park their cars an extra 50 meters away from their homes.(85%的成年人认为,让孩子们能够安全地在他们居住的道路或街道上玩耍是很重要的。然而,他们中的许多人不准备把车停在离家50米以外的地方。)可知,父母自己阻止沃斯的努力,因为他们没有让孩子们玩耍的街道更安全。故D选项正
45、确。【14题详解】细节理解题。根据第四段中的Hundreds of communities all over the country take part in this effort, yet it can take a lot of people to give children a taste of what it is like to play in the streets.(全国数百个社区都参加了这项活动,但要让孩子们体验在街头玩耍的滋味,需要很多人的参与。)可知,需要很多人才能使国家游戏日正常运作。故B选项正确。【15题详解】推理判断题。根据最后一段中的However, thanks
46、 to the efforts of people like Adrian Voce, it may not be too late to turn back the clock.(然而,多亏了像Adrian Voce这样的人的努力,让时光倒流也许还不算太晚。)可推知,作者对儿童街头玩耍充满希望。故B选项正确。【点睛】细节事实理解题主要考查考生对文章中某一些特定细节或文章的重要事实的理解能力。它一般包括直接理解题和语义理解题两种。直接理解题的答案与原文直接挂钩,从阅读材料中可以找到。此外,在阅读中可以使用定位法与跳读法解决细节理解题。定位法即根据题干和选项所提供的信息直接从原文中找到相应的句子
47、(即定位),然后进行比较和分析(尤其要注意一些同义转换),从而找出正确答案。跳读法即根据题干和选项所提供的信息跳读原文,并找到相关的句子(有时可能是几个句子)或段落,然后进行分析和推理等,从而找出正确答案。以本文第3小题为例,本题运用定位法:我们根据题干中What can we learn about National Playday?,其关键词是National Playday,从而直接定位到含有National Playday的文段第四段中的Hundreds of communities all over the country take part in this effort, yet
48、it can take a lot of people to give children a taste of what it is like to play in the streets.(全国数百个社区都参加了这项活动,但要让孩子们体验在街头玩耍的滋味,需要很多人的参与。)可知,需要很多人才能使国家游戏日正常运作。故B选项正确。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出填入空白处的最佳选项并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。Ideas for bringing order to your lifeYou think youre a clean
49、person. You dont leave dirty dishes in the sink - not often. You sweep occasionally. _16_ . But there is still so much clutter (凌乱的东西) in your house. And it quickly becomes so troublesome that its hard to know where to start.That is why we asked professional organizers for their top tips on getting
50、rid of clutter for good! They re simple and wont leave you picking up for hours on end. _17_.Many people get discouraged because the job is just too big. Choose one drawer, take everything out and ask yourself: What is this doing here? If you don t know the answer, the item needs a new home.- Rachel
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391908.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
