分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 87

类型新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:单元练习UNIT 2 SPORTS CULTURE .ppt

  • 上传人:a****
  • 文档编号:393935
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:PPT
  • 页数:87
  • 大小:444KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:单元练习UNIT 2SPORTS CULTURE 新教材 2021 2022 学年 译林版 英语 选择性 必修 第二 练习 课件 单元
    资源描述:

    1、单元素养评价(二)Unit 2(120分钟 150分)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M:Have you finished your homework,Jane?W:Not yet.The temperature is so low that my hands are freezing.1.What season is it most probably now?A

    2、.Summer.B.Winter.C.Autumn.答案:BText 2M:I thought that you would go to Jims wedding yesterday.W:I was planning to,but my daughter Lucy was not feeling well,so I stayed at home.2.Why was the woman absent?A.She looked after her daughter.B.She forgot the invitation.C.She wasnt feeling well.答案:AText 3M:Co

    3、mpared with the yellow one,you look more beautiful in this white skirt.W:Thank you.I like the white one better.But how much will you charge me?M:It costs$100,but Id like to take off 30%,and thats it.3.How much will the woman pay for the skirt?A.$30.B.$70.C.$100.答案:BText 4W:OK,we are all done here.Ev

    4、erything looks fantastic.We will mail the test results to the home address we have on file for you within one week.M:Thank goodness!I thought I was dying!4.How does the man probably feel?A.Nervous.B.Relieved.C.Foolish.答案:BText 5W:Do you ever play computer games,Henry?M:I no longer do.Now I like to p

    5、lay chess.I used to play computer games,but theyre not good for our age,I feel.W:You sound like an expert in it.Do you ever do some exercise?M:Although I hate to exercise,I go hiking at least twice a week.5.How often does the man go hiking?A.Once a week.B.Twice a week.C.Every other day.答案:B第二节(共15小题

    6、;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。Text 6M:How can I help you?W:Im looking for some new coffee to try.M:Well,we have a lot of coffee beans here.Do you prefer dark or light coffee?W:I prefer the da

    7、rk kind.M:We have American coffee,European coffee,African coffee,or coffee from South America.W:What do you suggest?M:This one from Brazil is wonderful.It has a fruity taste.W:Ill take it!Id like two bags,please.M:The bags are on sale.Each one is$2 off their original price.So your total comes to$26.

    8、6.Where does the conversation take place?A.In an office downtown.B.In a restaurant downtown.C.In an apartment of a supermarket.答案:C7.What kind of coffee does the man want to buy?A.American coffee.B.Brazilian coffee.C.African coffee.答案:B听第7段材料,回答第8、9题。Text 7M:Where were you this morning,Julie?Mom and

    9、 I were going to take you to school.W:Oh,thanks,Dad.I thought you saw my note.I took the bus early in the morning.M:An early bus?I thought you were a night person.W:We had band practice.Were playing at the game next month,and I was excited.But now.M:Uh-oh.What happened?W:Its the uniforms.I saw them,

    10、and now Im sorry I ever started playing the flute.M:Ugly?Im sure youd look great in anything,Julie.W:Its not that.Theyre made out of wool.Wool!In August!M:Dear Lord!Youll all get too hot.W:Well,its worse for the saxophone players.M:I guess the drummers have the same problem.W:Yes.They complained,but

    11、 the school doesnt have money to buy new clothes for us.8.Why is the man surprised about Julies morning?A.Julie didnt leave him a note.B.He thought Julie hated taking the bus.C.He thought Julie hated getting up early.答案:C9.What does Julie think of the band uniforms?A.Ugly.B.Expensive.C.Hot.答案:C听第8段材

    12、料,回答第1012题。Text 8M:Hi,Tracy.I went into the college today to find out about evening classes.W:I still remember the painting course had so many people in it that you couldnt really get any personal help.M:Yes,but they have decided to limit the number this year,so if you want to do it you have to book

    13、 a place.Anyway I wonder whether I ought to do computing really.W:But would it be advanced enough for you?M:I think so.The woman who runs it is supposed to be very good.Shes not just a programmer.Shes a well-trained teacher as well.W:Its up to you of course.But at the end of a days work,I just want

    14、something relaxing.And Id have to pay for materials.I cant afford more than the minimum.M:Then why dont you try Spanish?And itd be really useful on holiday.W:Dont the language courses last two terms?M:I dont think so.10.What advice does the man give the woman about the painting course?A.Sign up as s

    15、oon as possible.B.Do a lot of preparations at first.C.Ask a teacher for personal help.答案:A11.What attracts the man most to study computing?A.The advanced contents.B.The bright future.C.The good teacher.答案:C12.Why does the man suggest the woman study Spanish?A.The course doesnt last very long.B.Its c

    16、heap and useful.C.There will be a limit on the number of people next year.答案:B听第9段材料,回答第1316题。Text 9W:Bill,here is a letter of thanks for you.Can you tell me who wrote the letter?M:Oh,it is from Mr Black.Hes an old man living near the post office.W:What help did you give him?M:I only took him to the

    17、 hospital.W:Why did you take him to the hospital?What happened to him?M:Well,do you remember the day I was almost two hours late for school?W:Yes.Why?M:That was because I had to take Mr Black to the hospital.You see,every morning before I go to school I go to the post office to pick up some newspape

    18、rs and I put them in the letterboxes of the people who live nearby.W:Yes,I see.M:That morning when I had delivered the last copy and was about to leave for school,I heard someone falling down the stairs.It was Mr Black.I yelled for help,but nobody answered.So I called the police and we took Mr Black

    19、 to the hospital.W:He was lucky that you were there when he fell down.M:Thats right.But that day I had to stay behind after school to study my lessons.13.Where does Mr Black live?A.Near the post office.B.Near the hospital.C.Behind the school.答案:A14.What is Bill?A.A postman.B.A doctor.C.A student.答案:

    20、C15.What does Bill usually do first in the morning?A.Sells newspapers.B.Does a part-time job.C.Works for Mr Black.答案:B16.How did Bill help Mr Black?A.He sent him to the hospital.B.He called the hospital.C.He saved Mr Black by himself.答案:A听第10段材料,回答第1720题。Text 10W:Henry saw a dog on the sidewalk look

    21、ing lost and upset.Approaching the dog,he patted its head.“Nice doggy,”he said to the dog.The dog wagged its tail.The dog had a collar that read its name.Its name was Spike.“Come on,Spike,”Henry said to the dog.The dog followed him home.He brought the dog upstairs to his room and opened a jar of dog

    22、 food.He used to have a dog.He poured the dog food into a bowl and placed it in front of Spike.Spike started eating.“Ill take care of you,Spike,”he said to the dog.He knew the dog did not belong to him.He printed posters of Spike.The poster said“Found Dog”.He went around hanging the poster.Nobody ca

    23、me to find Spike that day,though.17.What did the dog look like when Henry saw it?A.Excited.B.Upset.C.Hungry.答案:B18.How did Henry know the dogs name?A.By reading the collar.B.By checking online.C.By calling the police.答案:A19.Where did Heany take the dog to?A.His classroom.B.The Animal Centre.C.His ho

    24、me.答案:C20.Why did Henry print posters?A.To share his experience.B.To look for its owner.C.To make it known to people.答案:B第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A (2021如皋高二检测)Weve all been there:we go to the gym for a few days,and then we give in because its too t

    25、iring.Even though you have great determination in the beginning,you find it difficult to make daily exercise a habit.So,how can you do it?A.Plan the timeTake your day and break it into hours on a piece of paper.Its suggested by many experts that you exercise in the morning.Not only do you burn more

    26、calories at that time,but it will make you energetic.B.Choose your exerciseWhat do you like to do?Whether its swimming,running,cycling,or something else,find something you enjoy.If doing the same thing every day makes you bored,do something different.Change and make it fun!C.Set your goalWhat do you

    27、 want to get out of this?Whatever it is,write it down.Put a note by your bed with that goal written on it to motivate you to get up in the morning and actually get out the door.D.Stick to your planOnce you decide that youre going to do something,stick to it.Dont think that it will be easy.If you can

    28、 make it through the first few weeks then youre fast on your way to making exercise a habit.What exactly does building a habit do for you?Most importantly,it makes exercise a priority(优先的事物)in your life.People who have a habit ofexercising wont feel right if they dont get in their daily exercise tim

    29、e.【文章大意】这是一篇说明文。文章主要向我们介绍了怎样把锻炼变成一种坚持下来的习惯。21.Why do experts suggest doing sports in the morning?A.Because the air is fresher at that time.B.Because it can help to keep us warm.C.Because it makes us burn more calories and makes us energetic.D.Because it is the only free time we have during the day.【

    30、解析】选C。细节理解题。根据A.Plan the time部分中“Its suggested by many experts.make you energetic.”可知,早上锻炼能让我们消耗更多卡路里,让我们更精力充沛,所以专家才建议早上锻炼,故选C。22.The author thinks it difficult for us to_.A.form a good living habitB.make daily exercise a habitC.find proper sportsD.make the determination to exercise【解析】选B。细节理解题。根据第一

    31、段中“Even though you have great determination in the beginning,you find it difficult to make daily exercise a habit.”可知,作者认为我们很难养成每天锻炼的习惯。故选B。23.If we feel tired of the same sport,we can_.A.do it the other dayB.stop it for a certain period of timeC.set up another goal of exercisingD.change it for some

    32、 other sports【解析】选D。细节理解题。根据B.Choose your exercise部分中“If doing the same thing every day makes you bored,do something different.Change and make it fun!”可知,如果我们厌烦了同样的运动,我们可以改变,去做一些其他的运动。故选D。B(2021赣州高二检测)Addyson Moffitt is an 8-year-old from Kansas City,Missouri.Maurine Chelagat is a 9-year-old from a

    33、village in Kenya called Bartabwa.It might not seem as if the girls have much in common,but when they met at a dinner two years ago,in Kansas City,they instantly hit it off.“We had this one little red ball to play with,”Addyson told others.“We didnt have any electronics or phones,no iPads or TV.It wa

    34、s just us playing.”Addyson and Maurine still keep in touch now.The dinner was hosted by the nonprofit group World Vision International.In some parts of the world people must walk several miles each day to collect water from a stream or another water source.Often,the water is polluted,World Vision bu

    35、ilds wells,pipelines,and rain catchers in these communities.Addyson was at the dinner because her family supports World Vision.Maurine was there because her village had been without clean water.World Vision fixed that by building a water station there.Addyson was inspired by Maurine.“People helped M

    36、aurine so she could have clean water,and kids are dying because they dont have it,”she says.“I want to help.”Races are one way World Vision raises money to pay for its water projects.Runners pledge to run a race,often a 26-mile marathon or 13-mile half marathon.They ask people to support them by don

    37、ating to World Vision.Addyson decided to run the 2017 Kansas City Half Marathon for World Vision.At age 7,she was one of the youngest-ever runners in the race,and had to get special permission to participate.Addyson spent four months training with her parents,waking up before 6 a.m.to run.Meanwhile,

    38、she started fundraising.She carried a jug of water around her neighborhood,to park conversation about World Visions work.She busedtables at a restaurant for tips.She asked friends to make donations as birthday presents.By October 2017,when Addyson ran the race,shed raised more than$20,000.Shes the y

    39、oungest person in World Vision history to raise more than$10,000.In 2018,she ran again and raised$36,000.But Addysons work is not finished.“My goal is for every kid to have clean water,”she says.【文章大意】这是一篇新闻报道。主要记叙了八岁的女孩Addyson通过参加马拉松比赛代表世界宣明会为水利项目筹集资金,呼吁全世界的人们支持他们,让每个孩子都有干净的水喝。24.What does the unde

    40、rlined phrase“hit it off”in the first paragraph mean?A.Had a quarrel.B.Did homework together.C.Played jokes on each other.D.Got along well with each other.【解析】选D。词义猜测题。根据下文的“We had this one little.keep in touch now.”可知,看似没有共同点的Addyson和Maurine,两年前在堪萨斯城的一次宴会上,她们一见如故,相处融洽。故可推测画线短语意思为“友好相处”。故选D。25.Why c

    41、ould Addyson and Maurine meet at a dinner?A.They met each other only by chance.B.Both of their villages are in need of clean water.C.They both were invited by World Vision International.D.Addyson wanted to help Maurine through World Vision.【解析】选A。推理判断题。根据第二段的Addyson was at the dinner.without clean w

    42、ater.可推知,她们两人的见面是一次偶然。故选A。26.What does the last paragraph mainly tell us?A.Addyson tried her best to raise money.B.Addyson trained hard to run Half Marathon.C.World Vision held many races to raise money.D.Addyson had donated lots of money to World Vision.【解析】选A。段落大意题。根据最后一段的She carried a jug of wate

    43、r.as birthday presents.可知,本段主要讲述Addyson 为了筹款所付出的努力。故选A。27.Which word can best describe Addyson?A.Brave.B.Caring.C.Understanding.D.Grateful.【解析】选B。推理判断题。根据最后一段的She carried a jug of water.as birthday presents.和“My goal is for every kid to have clean water,”she says.可推测,Addyson是一个非常有爱心、关心别人的女孩。故选B。C (2

    44、021宿迁高二检测)“TennisIm saying goodbye.”With these words,Russian tennis superstar Maria Sharapova has announced her retirement.“How do you leave behind the only life youve ever known?”she asked herself.Several reasons played a role in Sharapova leaving the tennis court for good.Over the last couple of y

    45、ears,shes dealt with an injury in her right shoulder and inflammation(炎症)in her forearms that may have prevented her from returning to top form.In more recent news,the death of her longtime friend,US basketball legend Kobe Bryant,also played a factor in her decision to retire.“As I think youve seen

    46、throughout my career,my perseverance has been my greatest tool,my greatest strength,”Sharapova said in an interview.“But Ive started feeling that it was becoming a weakness,because the stubbornness was keeping me going for wrong reasons.”Sharapova rose to stardom(明星身份)at age 17 when she won Wimbledo

    47、n in 2004.She won a total of five Grand Slam singles titles.She also earned the Fed Cup title in Russia in 2008 and an Olympic silver medal in singles in 2012,among many other accomplishments.For 16 straight years from 2004,Sharapova was the worlds highest-earning female athlete,according to Forbes.

    48、Off the court,she made millions of dollars from companies such as Evian and Nike,as well as starting her own candy company.“Tennis showed me the world and it showed me what I was made of,”Sharapova wrote on Facebook on Feb.26.“Its how I tested myself and how I measured my growth.And so in whatever I

    49、 might choose for my next chapter,my next mountain,III still be pushing.Ill still be climbing.Ill still be growing.”【文章大意】这是一篇新闻报道。文章主要讲了俄罗斯网球名将Sharapova退役。28.Which of the following is NOT the reason for Sharapovas retirement?A.Her age.B.Her personality.C.Her former injuries.D.Her friends death.【解析】

    50、选A。细节理解题。此题宜用排除法。根据第二段“Several reasons played a role in Sharapova leaving the tennis court.played a factor in her decision to retire.”可知,她的旧伤和科比的去世,是她做出退役决定的原因,故排除C、D项。根据第三段”.my perseverance has been my greatest tool,my greatest strength.But Ive started feeling that it was becoming a weakness.可知,她的性

    51、格也是她决定退役的一个因素,排除B项。全文没有提到她因为年龄问题要退役。故选A。29.What can we infer from the underlined part in Paragraph 3?A.She was so stubborn as to fail to make use of her greatest tool.B.She didnt want to make wrong decisions despite perseverance.C.She was aware that her best personality had become an obstacle.D.She

    52、knew stubbornness cant be a good approach to success.【解析】选C。推理判断题。根据第三段“As I think youve seen throughout my career.started feeling that it was becoming a weakness.”可推断出,她已经意识到她自己的性格已经成为她在这个领域向前的障碍。故选C。30.Which of the following is WRONG?A.The success in Wimbledon let her become a star.B.She made a lo

    53、t of money mainly from playing tennis.C.Besides tennis,she runs other businesses successfully.D.In 2012,she got the second place in the Olympic Games.【解析】选B。细节理解题。根据最后一段“Off the court,she made millions of dollars from companies such as Evian and Nike,as well as starting her own candy company.”可知,她除了

    54、运动员的收入以外,在投资做生意时也有很多收入,所以B项内容说她主要靠打网球挣钱是不符合文章内容的。故选B。31.How does Sharapova find her life of retirement?A.Regretful about her retirement.B.Unable to fit into the new life.C.Enthusiastic about new challenges.D.Peaceful back to normal.【解析】选C。推理判断题。根据最后一段中“.so in whatever I might choose for my next chap

    55、ter,my next mountain,III still be pushing.Ill still be climbing.Ill still be growing.”可知她对自己退役之后面临的挑战充满激情。故选C。D (2021哈尔滨高二检测)Tokyos newly completed National Stadium was formally opened at a ceremony attended by Japanese Prime Minister Shinzo Abe and the famous architect Kengo Kuma.Costing around 157

    56、 billion yen($1.4 billion),the 68,000-seat stadium will host the opening and closing ceremonies at both the 2020 Olympics and Paralympics.It will also be used for soccer matches and various track-and-field events during the Games.Kuma said his design features three tiers(层)of seats beneath a partial

    57、ly covered roof made from steel and wood.“With the 2020 Olympics,we wanted to create something that focuses public attention on the environment or the Earth at the time,”he told CNN in an interview in June.“So,we thought that the best material for this era would be wood.”At Sundays ceremony,Abe prai

    58、sed the design for achieving“harmony with the surrounding environment and a Japanese character.”But as recently as 2015,the new National Stadium could have looked dramatically different.A futuristic design by the late British-Iraqi architect Zaha Hadid had initially been selected,though Japans Olymp

    59、ic organizers eventually gave up the plan because of enormous costs and fierce criticisms.Celebrated architect Arata Isozaki describedHadids design as a“disgrace to future generations”.The mission was then passed to 65-year-old Kuma,and he set about reimagining the project in his characteristically

    60、organic style.The architect said that his stadium design was partly inspired by Tokyos Edo-period temples.“All over the world,architecture in the 20th century that uses concrete and steel feels cold and stiff.I want to make it softer,kinder,warmer.”said Kuma.His final design features large roof eave

    61、s(屋檐)that encourage air to circulate,allowing breeze(微风)to enter the stadium during hot weather.“We would like both athletes and audiences to enjoy the stadium,but we also thought of something we can contribute to the community,”Kuma said,highlighting the pedestrianized areas he designed around the

    62、structure.The late switch of design meant that construction on the stadium did not begin until late 2016.As such,plans for the stadium to host matches in the recent Rugby World Cup were canceled.【文章大意】这是一篇说明文。文章讲述了日本用来举办东京奥运会的国家体育馆,介绍了其设计思路和建设过程。32.What can we learn about Tokyos new National Stadium

    63、?A.It cost about$157 billion in all.B.It uses wood as one of its leading materials.C.It has several partially covered wooden roofs.D.It will be used for all ball games during the Games.【解析】选B。推理判断题。根据第二段中Kuma的原话“So,we thought that the best material for this era would be wood”并结合对于国家体育馆的介绍可知,其显著的特点就是

    64、用木头作为建筑材料。故选B。33.Whats the authors purpose in mentioning Zaha Hadid in Paragraph 3?A.To expose the beauty of the futuristic design.B.To report Abes great appreciation for her design.C.To show her contribution to Japanese architecture.D.To explain why Kumas design was adopted later.【解析】选D。推理判断题。根据第三段

    65、中“A futuristic design.fierce criticisms.”可知,一开始选用的是设计师Zaha Hadid的设计方案,但后来因为造价和受到批评而放弃了,其实就是在借此说明Kuma的设计为什么得以采用。故选D。34.Which of the following inspired Kumas design of the new stadium?A.Zaha Hadids designs.B.Ancient temples in Tokyo.C.Arata Isozakis masterpieces.D.Architecture in the 20th century.【解析】

    66、选B。细节理解题。根据第四段第二句“The architect said that his stadium design was partly inspired by Tokyos Edo-period temples.”可知,该场馆的设计一部分受到了东京江户时代寺庙的启发。故选B。35.What can be inferred from the last paragraph?A.The Rugby World Cup matches will be put off.B.The National Stadium wasnt completed on time.C.Kumas design of

    67、 the community was controversial.D.The construction of the stadium didnt begin until 2017.【解析】选B。推理判断题。根据最后一段最后两句“The late switch of design.were canceled.”可知,因为改换设计方案使得场馆建设很晚才开始进行,甚至为此而取消了举办比赛的计划,也就是并未按时建造完成。故选B。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2021如皋高二检测)Why play

    68、sports?You might say“to get exercise”and youd be right.To have fun?Thats true,too.But theres more.36.According to the Womens Sports Foundation,girls who play sports get a lot more than just fit.Girls who play sports do better in school.You might think that playing sports will take up all your study

    69、time.37.Exercise improves learning,memory,and concentration(集中;专心),which can give active girls an advantage in the classroom.Girls who play sports learn teamwork and goal-setting skills.38.When you work with coaches,trainers,and teammates to win games and achieve goals,youre learning how to be succe

    70、ssful.Those skills will serve you well at work and in family life.Sports are good for a girls health.In addition to being fit and keeping a healthy weight,girls who play sports are also less likely to smoke.And later in life,girls who exercise are less likely to get osteoporosis(骨质疏松症).Playing sport

    71、s improves self-confidence.39.Why?It builds confidence when you know you can practice,improve,and achieve your goals.Sports are also a feel-good activity because they help girls get in shape,keep a healthy weight,and make new friends.40.Playing sports can reduce pressure and help you feel a little h

    72、appier.How?The brain chemicals released during exercise improve a persons mood.Friends are another mood-lifter.And being on a team creates tight bonds between friends.Its good to know your teammates will support you both on and off the field!A.Exercise cuts the pressure.B.Sports teach valuable life

    73、skills.C.In fact,there are at least 5 more reasons.D.Regular exercise increases quality of life.E.Girls who play sports feel better about themselves.F.Playing sports offers children more than just physical benefits.G.But research shows that girls who play sports do better in school than those who do

    74、nt.【文章大意】这是一篇阅读填句。文章讲述了人们进行运动的好处,运动不只是为了锻炼和快乐,还有至少五种理由让你参加运动。36.【解析】选C。根据上文提到人们运动的原因,并结合上一句“But theres more.”提到不只这些原因可知,C项(实际上,至少还有五条原因。)承接上文意思,符合文意。故选C。37.【解析】选G。根据上句提到你或许会认为运动会占用你很多时间,下文提到锻炼会给你带来的好处,所以推知此处要用一个转折句,G项(但是研究表明,在学校里运动的女孩比那些不参加运动的女孩做得更好。)承上启下,故选G。38.【解析】选B。根据本段主题句Girls who play sports l

    75、earn teamwork and goal-setting skills.(参加体育运动的女孩能学习团队合作和目标设定技巧。)可知,B项(运动会教授有用的生活技巧。)符合本段文意,故选B。39.【解析】选E。根据本段主题句Playing sports improves self-confidence.(运动能提高自信心。)可知,E项(喜欢运动的女孩对自己更有信心。)符合本段文意,故选E。40.【解析】选A。根据本段下一句Playing sports can reduce pressure and help you feel a little happier.(运动可以减轻压力,让你感觉更快乐

    76、。)可确定本段的大意,该处作为本段首句应该是本段主旨,A项(锻炼能减少压力。)能准确地概括本段的主旨。故选A。第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。(2021宿迁高二检测)When I was a young boy,our whole family lived in my Nanas old house right beside a set of railroad tracks.I can remember the whole house would41_when t

    77、he trains passed by.I often spent my summer afternoons walking down the42.I can remember the first time I tried to 43myself and walk on a(n)44rail.The steel rail was very narrow and quite 45so I didnt have much success.First I tried holding my arms out and 46my feet as I walked.This only led to me f

    78、alling off after a few steps.I 47to walk backwards once but quickly slipped off.It was only when I started looking 48that I was able to walk the rails.Looking back on this time I now49that it also gave me a wonderful lesson about 50.You cant go through life watching every 51you take or choice you ma

    79、ke.This only leads to 52yourself and you soon go off therails.Looking behind you is even 53.Only when you look ahead can you really 54forward and see the life you want to lead.Then you will walk on with a light 55.【文章大意】这是一篇夹叙夹议文。作者通过小时候走铁轨认识到,生活中不能看着你走的每一步,担心你做的每一个选择,总是回头看,只有向前看,你才能真正前进。41.A.collap

    80、seB.shakeC.breakD.burn【解析】选B。根据常识和“our whole family lived in my Nanas old house right beside a set of railroad tracks”可知,作者的家住在火车站附近,所以每当火车经过,房子都会晃动。collapse崩溃;shake摇晃;break 打破;burn燃烧。故选B。42.A.tracksB.roadC.trainD.farm【解析】选A。根据后文“I can remember the first time I tried to_myself and walk on a(n)_rail”

    81、可知,作者记得第一次尝试在铁轨上走路的经历,故而可以判断此处说作者经常在铁轨上走。tracks轨道;road道路;train火车;farm农场。故选A。43.A.entertainB.testC.balanceD.help【解析】选C。作者在铁轨上走路,因此需要平衡身体。entertain款待;test测验;balance平衡;help帮助。故选C。44.A.dirtyB.oldC.blackD.single【解析】选D。根据“The steel rail was very narrow”可知,铁轨很窄,所以此处是走在单一的轨道上。single单一的。故选D。45.A.longB.hardC.

    82、slipperyD.safe【解析】选C。根据“but quickly slipped off.”可知,作者之所以没成功是因为铁轨很窄,而且很滑。slippery滑的。故选C。46.A.watchingB.swingingC.raisingD.dragging【解析】选A。根据后文“my feet”和“It was only when I started looking”可推知,作者一开始眼睛是看着脚底下走路的。swinging摇摆;raising举起;dragging拖,拉。故选A。47.A.preparedB.startedC.offeredD.decided【解析】选D。根据“This

    83、only led to me falling off after a few steps”可知,之前的失败让作者决定往后走。故选D。48.A.upB.aheadC.downD.aside【解析】选B。根据后文“Only when you look ahead can you really_forward and see the life you want to lead.”可知,此处指的是作者看着前方向前走,故选B。49.A.realizeB.suggestC.commentD.declare【解析】选A。根据“it also gave me a wonderful lesson”可知,作者通

    84、过走铁轨的经历意识到了生活也是如此。realize意识;suggest建议;comment评论;declare宣布。故选A。50.A.studyingB.livingC.travellingD.playing【解析】选B。根据后文“You cant go through life watching every_you take or choice you make.”可知,在生活中不能只盯着脚下的路,故此处作者指的是关于生活的一课,故选B。51.A.actionB.chanceC.stepD.risk【解析】选C。take every step,指你走的每一步。action行动;chance机

    85、会;step步骤;risk危险。故选C。52.A.helpingB.supportingC.believingD.doubting【解析】选D。根据“and you soon go off the rails”可知,很快就会脱轨,故而是怀疑自己。doubting怀疑。故选D。53.A.worseB.betterC.easierD.messier【解析】选A。根据前文“I_to walk backwards once but quickly slipped off.”可知,往后走很快就掉下来,故而指的是生活中往回看只会更糟糕。故选A。54.A.lookB.putC.moveD.bend【解析】选

    86、C。根据“Only when you look ahead”可知,只有往前看你才能向前进。故选C。55.A.atmosphereB.heartC.toneD.task【解析】选B。根据前文“see the life you want to lead”,只有前行你才能看到你想过的生活,故而才会带着轻松的心前行。atmosphere气氛;heart心;tone语气;task任务。故选B。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。(2021瑞安高二检测)Mourning Kobe Basketball legend Kobe Br

    87、yant and one of his daughters were among nine people 56._(kill)Sunday morning when a helicopter crashed into a hillside in Calabasas,California.Everyone from current and former NBA players 57._ former President Barack Obama mourned Bryants 58._(die).NBA Clippers(快船队)coach Doc Rivers,who59._(know)Bry

    88、ant for many years,was 60._(emotion)when discussing it.“He means a lot to me,obviously.He was 61._a great opponent that he helped arouse our potential.Its 62._ you want in sports,”Rivers said.He also said Bryant had the“DNA”63._very few athletes could ever have.Most people will remember Kobe as the

    89、magnificent athlete who inspired 64._whole generation of basketball players,65._I will always remember him as a man who was much more than an athlete.【文章大意】这是一篇新闻报道。篮球传奇人物科比布莱恩特和他的一个女儿周日早上在加州卡拉巴萨斯一架直升机坠毁在山坡上,9人遇难。文章主要列举了NBA快船教练Doc Rivers对科比的评价等。56.【解析】killed。考查动词语态。此处主语与谓语动词构成被动关系,结合上文were可知为一般过去时的被

    90、动语态。故填killed。57.【解析】to。考查介词。结合句意表示“从到”短语为from.to.。故填to。58.【解析】death。考查名词。根据上文名词所有格Bryants可知应填名词death作宾语。故填death。59.【解析】had known/knew。考查动词时态。根据后文“for many years”可知此处可用过去完成时,表示“过去的过去”,也可用一般过去时,表示描述过去发生的事情。故填had known/knew。60.【解析】emotional。考查形容词。根据上文was可知应填形容词作表语。故填emotional。61.【解析】such。考查形容词。此处引导结果状语

    91、从句,表示“如此以至于”用such.that.,such修饰名词opponent。故填such。62.【解析】what。考查表语从句。空处引导表语从句,从句中缺少宾语,指事情应用what。故填what。63.【解析】that/which。考查定语从句。此处为定语从句,修饰先行词the“DNA”,先行词在从句中作宾语,指物,故填that/which。64.【解析】a。考查冠词。generation为可数名词,此处表泛指,应用不定冠词,且whole是发音以辅音音素开头的单词,故填a。65.【解析】but。考查连词。上文提到科比是伟大的运动员,激励了整整一代的篮球运动员,后文则说他不仅仅是运动员,前

    92、后为转折关系,故填but。第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)第24届冬季奥林匹克运动会将于2022年2月在北京和张家口市联合举行,现面向社会招募志愿者。假如你是李华,请根据自己的情况写一封80词左右的英文申请信。内容包括:1.热爱体育;2.英语流利;3.性格外向开朗,有组织能力。Dear Sir or Madam,_Yours,Li Hua【参考范文】Dear Sir or Madam,I have heard the news that you are recruiting volunteers for the Winter Olympic Games to be he

    93、ld in 2022.So I am writing to apply to be one of the volunteers.I love sports so much that I can devote all my energies to serving the game.Besides,with a very good command of English,I can speak the language fluently,which makes me more qualified to help foreigners.Meanwhile,not only do I have the

    94、ability to organize activities,but also I am outgoing and energetic,whichbenefits me in communicating with strangers.I would appreciate it if you could consider my application.Looking forward to your reply.Yours,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。(2021泰州高二检测)Lungs nearly bursting,I

    95、 struggled to lift my head out of the water.Inch by inch,my tired body reached for the end of the pool.The extent of my swimming career was purely recreational,while the competitive swimmers nearby thought nothing of the seemingly simple task of a 500-meter swim test.Pushing myself to finish what I

    96、had started,I could only think:why not take the easy way out?Earlier that week,I had turned in my first job application at a local pool.Overqualified,I was hired on the spot.However,the tasks were boring:helping confused visitors and measuring the height of children before they went down the slide,t

    97、hose sorts of things.I was capable of more.So a swim test was required,establishing the mere fact that I was not completely helpless in a pool.Midway through,the manager administering the test remarked,“This looks really easy for you.Why arent you applying to become a guard?”“The thought hadnt cross

    98、ed my mind.”“Well,lifeguarding demands more responsibility,strength and respect.Thus the position pays$2 more per hour.Your swimming skills are strong enough.All you need to do is complete a certification class.”Inside I was unsure of myself,but his words inspired me.You never know what you are capa

    99、ble of until you force yourself to do it.Soon I passed the swim test.All left was to practice and learn first aid,CPR(心肺复苏),and procedures for different land and water-based emergencies.Work started soon.A well-intentioned yet anxious feeling in me soon passed.Days,weeks,and months went by without i

    100、ncident;emergencies were rare.Theskills and training I had so carefully studied and acquired seemed unnecessary.Today appeared to be another uneventful day.However,shortly after the other guards signaled to the children to exit the pool,I noticed one boy was still in the middle while the others had

    101、climbed up.注意:续写词数应为150左右。“Something must have gone wrong with him,”I thought to myself._neck._【参考范文】“Something must have gone wrong with him,”I thought to myself.Sure enough,with a closer look,I found the boy waving his hands desperately.I quickly dived into the water,swimming towards the boy at fu

    102、ll speed.By the time I reached him,he had sunk to the bottom of the pool,his head hanging down,which filled my heart with fright and concern.I picked the boy up and headed to the poolside,keeping his head above the water.Having the boy on the floor,I put my ear to his mouth and my fingers at his nec

    103、k.I could tell that he had no heartbeat and wasnt breathing.Every second counted!Without hesitation,I did first aid,giving him mouth-to-mouth breathing and doing CPR as trained.Other guards watching anxiously,I carried on,sweating.Suddenly,a stream of water burst out of his mouth and the boy coughed intensely.Seeing the boy regain consciousness,those around broke into cheers.Exhausted,I sighed with relief.I thought had I accepted that easy position,I would have been nothing but a bystander.Im happy I didnt take the easy way out.本课结束

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:单元练习UNIT 2 SPORTS CULTURE .ppt
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-393935.html
    相关资源 更多
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练6 (阅读理解:科普类) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练6 (阅读理解:科普类) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练1 (阅读:生态环保类;完形:记叙文) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练1 (阅读:生态环保类;完形:记叙文) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(二) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(二) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(一) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(一) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练9 第1部分 必修2 UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练9 第1部分 必修2 UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练7 第1部分 必修2 UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练7 第1部分 必修2 UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练4 第1部分 必修1 UNIT 4 EARTHQUAKES WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练4 第1部分 必修1 UNIT 4 EARTHQUAKES WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练35 第1部分 选修7 UNIT 5 TRAVELLING ABROAD WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练35 第1部分 选修7 UNIT 5 TRAVELLING ABROAD WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练33 第1部分 选修7 UNIT 3 UNDER THE SEA WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练33 第1部分 选修7 UNIT 3 UNDER THE SEA WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练30 第1部分 选修6 UNIT 5 THE POWER OF NATURE WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练30 第1部分 选修6 UNIT 5 THE POWER OF NATURE WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练29 第1部分 选修6 UNIT 4 GLOBAL WARMING WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练29 第1部分 选修6 UNIT 4 GLOBAL WARMING WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练28 第1部分 选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练28 第1部分 选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练26 第1部分 选修6 UNIT 1 ART WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练26 第1部分 选修6 UNIT 1 ART WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练24 第1部分 必修5 UNIT 4 MAKING THE NEWS WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练24 第1部分 必修5 UNIT 4 MAKING THE NEWS WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练18 第1部分 必修4 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练18 第1部分 必修4 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练14 第1部分 必修3 UNIT 4 ASTRONOMY:THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练14 第1部分 必修3 UNIT 4 ASTRONOMY:THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练10 第1部分 必修2 UNIT 5 MUSIC WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练10 第1部分 必修2 UNIT 5 MUSIC WORD版含答案.doc
  • 云南省云龙县第二中学2013-2014学年高一下学期二调考试英语试题 扫描版含答案.doc云南省云龙县第二中学2013-2014学年高一下学期二调考试英语试题 扫描版含答案.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE3 LITERATURE WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE3 LITERATURE WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE2 HIGHLIGHTS OF MY SENIOR YEAR WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE2 HIGHLIGHTS OF MY SENIOR YEAR WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:选修6-MODULE2 FANTASY LITERATURE WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:选修6-MODULE2 FANTASY LITERATURE WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE4 CARNIVAL WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE4 CARNIVAL WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc
  • 云南省云龙县2013-2014学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含答案.doc云南省云龙县2013-2014学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE5 A TRIP ALONG THE THREE GORGES WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE5 A TRIP ALONG THE THREE GORGES WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE3 BODY LANGUAGE AND NON VERBAL COMMUNICATION WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE3 BODY LANGUAGE AND NON VERBAL COMMUNICATION WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE2 TRAFFIC JAM WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE2 TRAFFIC JAM WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修3-MODULE5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修3-MODULE5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1