2020秋新教材高中英语 综合素养评估卷演练达标(含解析)新人教版必修第一册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020秋新教材高中英语 综合素养评估卷演练达标含解析新人教版必修第一册 2020 新教材 高中英语 综合 素养 评估 演练 达标 解析 新人 必修 一册
- 资源描述:
-
1、综合素养评估卷时间:100分钟分数:120分第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AVacation Packages in Los AngelesA Disney in Los Angeles Vacation PackageEnjoy a fantastic and magical adventure in the Los Angeles area with a Disney Vacation in Los Angeles, which includes four nights
2、of stay and a one-day Disneyland Park Hopper(通票) with transport which will help you set up a perfect experience to Disney.Details:4 nights stay in your choice of over 85 hotelsDisneyland one-day Park Hopper with transportDescription:People of all ages love Disneyland, and you will have the parks all
3、 kinds of rides and attractions. If you would prefer to look for excitement on exciting rides like Space Mountain, you are sure to find something new and exciting at Disneyland!Experience of the Hollywood Stars Vacation PackageWith Experience of the Hollywood Stars, you can get a two-night stay at a
4、 hotel and the chance to see some of the most popular stars of Los Angeles!Details:2 nights stay in your choice of over 85 hotels Stars homes and Rodeo Drive Shopping TourDescription:The package includes the Stars Homes and Rodeo Drive Shopping Tour, so you are sure to have a fantastic time in havin
5、g a look at the houses of your favourite stars and in shopping as well.Places of Interest in Los Angeles Vacation PackageThe fantastic city of Los Angeles has much to offer, and you can take full advantage of it with the Places of Interest in Los Angeles Vacation, offering three nights of stay at yo
6、ur choice of hotels.Details:3 nights stay in your choice of over 85 hotelsHalf-day Hollywood and Beverly Hills TourDescription:Visit the most beautiful sights in the area and come back to your freshly-made bed for all three nights of your stay. Youll be able to enjoy every moment of your vacation wh
7、ether in your room or out in the town.1. Which place should you go to when you would like to take exciting rides?A. Disneyland. B. Stars homes.C. Hollywood. D. Beverly Hills.解析:细节理解题。根据A Disney in Los Angeles Vacation Package部分“If you would prefer to look for excitement on exciting rides like Space
8、Mountain, you are sure to find something new and exciting at Disneyland!”可知当你想玩刺激的游乐设施时,你应该去迪士尼乐园,故选A。答案:A2. What can you do in the Experience of the Hollywood Stars Vacation Package?A. Meet your favourite stars in their homes.B. Visit the most wonderful sights.C. Enjoy all kinds of rides and shows.
9、D. Have great fun in shopping.解析:细节理解题。根据Experience of the Hollywood Stars Vacation Package部分“. so you are sure to have a fantastic time in having a look at the houses of your favourite stars and in shopping as well.”可知在Experience of the Hollywood Stars Vacation Package,你可以享受购物的乐趣,故选D。答案:D3. Which a
10、ctivity can you enjoy in the Vacation Packages in Los Angeles?A. Seeing the houses of stars.B. Having dinner with stars.C. Getting one-night stay at a hotel.D. Watching Disneyland cartoons.解析:细节理解题。根据Experience of the Hollywood Stars Vacation Package部分“. so you are sure to have a fantastic time in h
11、aving a look at the houses of your favourite stars .”可知在Vacation Packages in Los Angeles,你可以参观明星的房子,故选A。答案:ABOnce upon a time, a young man wanted to go to a village on business. Halfway there was a mountain. Before he left home, his family warned him to stay calm and climb onto trees if he was in fa
12、ce of beasts(野兽). In this way, the beasts couldnt do anything to him.The young man remembered these words and began his trip.He walked for a long time carefully and found no beasts were out there. He thought his familys worries were unnecessary. And he became relaxed as he walked. Just at that momen
13、t, he saw a fierce(凶猛的) tiger running to him and he climbed onto a tree nearby at once.The tiger roared(咆哮) around the tree and even jumped to reach the man. The young man was too scared to hold the tree and fell right on the back of the tiger. Full of fear, he had to hold the tiger tightly. The tig
14、er thought that must be a giant beast. So it was afraid and started running madly.People on the road didnt know what had happened and said, “Look at the young man. He is riding a tiger!” “Cool!” “Superman!”Hearing these words, the young man was very angry. “Why cant they see Im suffering a lot? Dont
15、 they understand I am in fear and almost scared to death?” he said to himself.4. Why did the young man go to the village?A. To travel. B. To visit friends.C. On business. D. For holiday. 解析:细节理解题。由短文第一句话可知这个年轻人去一个村子经商。故选C。答案:C5. How did the young man feel when he saw the tiger? A. Excited. B. Scared
16、.C. Surprised. D. Bored.解析:细节理解题。由“he climbed onto a tree nearby at once”(他立刻爬到附近一棵树上)和下段的叙述可知年轻人看到老虎非常害怕。scared表示“恐惧的;害怕的”。故选B。答案:B6. Why was the tiger afraid?A. It was old and weak.B. The young man was very strong. C. It thought people around would kill it.D. It mistook the young man for a giant b
17、east. 解析:推理判断题。由“The tiger thought that must be a giant beast. So it was afraid and started running madly.”(老虎认为这一定是一只巨兽。因此它很害怕,开始疯跑)可知,老虎误以为这个年轻人是一只巨兽。故选D。答案:D7. What can we learn from the last two paragraphs? A. People on the road were wise.B. The young man was very brave.C. We shouldnt admire oth
18、ers blindly.D. The young man shouldnt listen to his family.解析:推理判断题。短文最后两段叙述的是路人以为年轻人骑着老虎是超人,而年轻人则吓得要命。故选C项,“我们不应当盲目地赞美别人”。答案:CCMany young people would like to make a booth(货摊) to do business on the street in the name of entrepreneurship(创业精神) and sell lemon. It might seem like an easy sellkids offe
19、ring cool drinks. Some entrepreneurs offer their tips on how to make money from this.Joe Mansueto, founder of the investment company Morningstar, sold lemonade as a kid. “You should always pay attention to customers,” he said. “When somebodys walking down the street, get out from behind the booth, g
20、reet them, talk to them and just make friends with them to attract more customers.”However, his two sons decided to sell a different drink. When they were 8 and 10, his boys sold cocoa outside their home. The great thing about business is that there are really no rules. You can be creative and try s
21、omething different, Mansueto said.But it wasnt enough for US representative Mike Quigley and his older brother to sell drinks. They sold old books at the booth and would rent them out for customers to read while they enjoyed their drinks.Adam Ochstein, founder of StratEx Partners, a human resources
22、service company, gave frequent visitors cards which were printed with a lemon. Every five drinks, customers got one card which allowed them to pay less than half of the next drink. However, they didnt price the drinks. “If you want to give nothing, give nothing. If you want to give $2, give $2. I th
23、ink we had let the adults give more money than they probably would like to.” Today, he suggests kids use social media for marketing. He said, “It can tell people where the booth is going to be and what unique specials youre running.”8. What is the second paragraph mainly about?A. How to set up a big
24、 company.B. How to attract more customers.C. How to make friends with others.D. How to tell apart rich customers.解析:段落大意题。由第二段中“You should always pay attention to customers, he said.When somebodys walking down the street, get out from behind the booth, greet them, talk to them and just make friends
25、with them to attract more customers.”(“你应该一直关注客户,”他说,“当有人在街上走的时候,从摊位后面走出来,跟他们打招呼,跟他们说话,和他们交朋友,以此吸引更多的顾客。”)可知第二段主要讲述如何吸引更多的客户,故选B。答案:B9. How did Mike Quigley make his booth different from the others?A. By selling cocoa outside his home.B. By renting used books to the customers.C. By making friends wi
26、th his customers.D. By lending new books to his customers.解析:细节理解题。根据倒数第二段中“They sold old books at the booth and would rent them out for customers to read while they enjoyed their drinks.”可知通过租借用过的书给顾客,Mike Quigley使他的摊位与众不同,故选B。答案:B10. What advice about the booth does Ochstein give to kids?A. Giving
27、 visitors free drinks.B. Giving visitors cards with a lemon.C. Taking advantage of social media.D. Allowing customers to pay less money.解析:细节理解题。根据最后一段中“Today, he suggests kids use social media for marketing.”可知Ochstein建议孩子们利用社交媒体来经营货摊,故选C。答案:C11. What is the best title for the passage?A. Street Bus
28、iness B. Marketing FashionC. Service Culture D. Social Activities解析:主旨大意题。由第一段中“Many young people would like to make a booth to do business on the street”和全文内容可知,这篇文章主要讲了货摊生意的营销技巧,故选A。答案:ADLittle boys dont like reading any more and even little girls dont enjoy it as much as they once did: this is th
29、e accepted wisdom inside the book industryand in many British families, too. Parents and booksellers tend to blame the growing appeal of online entertainment and handheld games, but research from the US is challenging these assumptions.Michael Norris, an American publishing expert, will release find
30、ings in the monthly Book Publishing Report which show that, despite the best intentions, it is well-meaning mothers and fathers who often stop their sons and daughters from picking up the reading habit.“Parents have too much of a role in deciding which books their child is going to read,” said Norri
31、s. “It is turning children off.”The results of a number of surveys Norris has carried out with hundreds of American booksellers over the past year have provided the basis for a series of tips for parents designed to help children find enjoyment in books.One of his tips is to make sure children talk
32、directly to a librarian or a bookseller, while parents stand well back. Parents should allow children to choose their own reading material. “Even if a mother or father is just standing with the child when the bookseller asks them what they like to read, we have found that the child will give an answ
33、er they think their parent wants to hear. It will not be the same answer they would give alone,” said Norris.Norris said, “What we have found is that parents should not worry whether a title looks too young or too old for a child. If it is childrens favourite book, then let them take it.” Children,
34、added Norris, often enjoy reading books that are easy for them to understand. “My father made me read The Hunt for Red October by Tom Clancy when I was much too young, which, I think, was totally wrong, and I have never read another Clancy since,” said Norris.12. What did Norris think prevents child
35、ren from enjoying reading?A. Childrens interest in handheld games.B. The declining market of the book industry.C. Parents influence on childrens book selection.D. The growing popularity of online entertainment.解析:推理判断题。根据第三段“Parents have too much of a role in deciding which books their child is goin
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-394918.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
