2019版高考英语一轮复习Unit7TheSea课时练北师大版必修3.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 复习 Unit7TheSea 课时 北师大 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 7The Sea课时练(一)阅读理解提速练练速度(限时:35分钟).阅读理解A(2018陕西省西安市高三模拟)Two young giantpanda twins born in the United States have returned home to China,but are struggling to adapt to the language and food. The 3yearold sisters,Mei Lun and Mei Huan,were the first surviving panda twins to be born in the United S
2、tates,and were returned to China from Zoo Atlanta on Nov. 5.But the pair still understand English better than Chinese,and prefer American biscuits to Chinese bread. A zookeeper said that his main concern is that the pair are so addicted to American biscuits that everything they eatfrom bamboos to ap
3、pleshas to be mixed with biscuits. They even want to snack on(吃零食)biscuits when drinking water. The zookeeper is trying to wean_them_off their biscuit habit,gradually replacing the American food with Chinese bread. Mei Huan is adapting,but Mei Lun doesnt want to touch the unfamiliar bread. Mei Lun i
4、s the livelier of the two,often jumping onto the roof and hanging upside down from a rail,but her slightly younger sister Mei Huan is calmer,preferring to sit still,observe her new environment and occasionally snack on bamboo. A language barrier is also reported. While the pair respond to their own
5、names,and understand some English phrases such as“come here”,they dont understand the Sichuan dialect of Chinese. The news caused some laughter on Chinese social media,with some users commenting that the pandas would soon get used to Sichuans famous spicy cuisine.【语篇解读】本文是一则新闻报道,介绍了从美国归来的熊猫美轮和美奂目前还不
6、能适应中国的语言和食物的事情。1Based on the passage,which statement do you think is right?AThe panda twins can fit in well in Sichuan.BThe panda twins are only fond of Sichuan food and dishes.CThe panda twins have been used to the new environment very quickly.DIts hard for the panda twins to get used to the new en
7、vironment soon. 解析:D细节理解题。根据文章首句中的“but are struggling to adapt to the language and food”可知,从美国归国的熊猫正努力适应新的语言和食物,且从第二、三段可知,它们并没有很快适应新环境。 2.What does the underlined part“wean them off” in the fourth paragraph mean? AHelp them get rid of. BHelp them form. CHelp them strengthen. DHelp them keep. 解析:A词义猜
8、测题。根据画线部分后面的“gradually replacing the American food with Chinese bread”可知,饲养员逐步尝试用中国面包代替美国饼干,目的是让熊猫们戒掉对美国饼干的“依恋”。由此可猜测,wean them off的意思是“使它们逐渐戒除”。 3.From the passage we learn that of the two sisters _. AMei Huan mainly eats bamboo BMei Lun is living a more active life CMei Huan is not smarter than Me
9、i Lun DMei Lun is as quiet as her younger sister 解析:B细节理解题。根据第五段中的“Mei Lun is the livelier of the two”可知,美轮是两只熊猫中较活跃的一只,故B项正确。根据第五段中的“but her slightly younger sister Mei Huan is calmer,preferring to sit still,observe her new environment and occasionally snack on bamboo”可知,A、D项表述错误,C项在文中并未提及。B(2018山西
10、省省际名校联考)This time last year I entered two longdistance massparticipation swimming events, including the Jubilee River 10 km swim. At the last minute, just before both swims, I decided to pull out. The reality is, I live in fear of coming last.Last year, before the two events, I realized that I could
11、nt deal with coming last. I had looked at the swim times of those who had completed the previous year and calculated that, at my current swim pace, I would probably have come last in both. I just couldnt face it. But when next year came around, I decided to enter those same events again.For a few mo
12、nths, I trained hard, but I didnt get any faster. Then it was June 5, the day of the Jubilee River 10 km. The event started at 9:30 am, and the swimmers were anxious and eager to start. As I swam along, the river was quiet and clean and everything was peaceful. The sun shone. Meadows (草地) rolled by
13、and every now and then someone would wave at the scene unfolding in the water.As the day wore on, somehow I didnt mind that, predictably, almost everyone was ahead. There were at least some swimmers still near me, and although we shared the same river we quietly occupied our own spaces. As I concent
14、rated on doing my own thing, watching the sky, the bank, the other swimming caps passing or not passing. I realized I was enjoying myself.In the end, four hours and 29 minutes after Id started, I staggered (摇摇晃晃地走) out of the water and was greeted with a smile and a “well done” from the race organiz
15、er. I glanced back over my shoulder toward the water and noticed that there were a small handful of swimmers who were still to finish, behind me, out of a field of around 300 swimmers. But it didnt matter. I_was_just_relieved,_proud_and_happy_to_finish.As I drove away, my thoughts turned to my next
16、long race of the season and how much I was looking forward to it, my fears of coming last gently receding (渐渐远去)【语篇解读】作者通过描述自己参加游泳比赛的经历告诉我们最后一名并不可怕,关键是要学会享受比赛的过程。4The author intended to quit swimming mainly because _.Ashe feared that she couldnt finish the two racesBshe was afraid that she would let
17、 family members downCshe was unwilling to accept the possibility of finishing lastDshe wasnt fully prepared for the two races解析:C细节理解题。根据第一段最后一句可知,作者放弃比赛是因为害怕自己是最后一名。故选C项(她不愿接受成为最后一名的可能性)。5The author hopes to convey the message that _.Anever give up when facing challengesBit is process that matters
18、mostCfailure is the mother of successDwinners always take it all解析:B推理判断题。根据倒数第三段最后一句可知,在游泳的过程中,当作者关注自己的事情时,无论别人游得快慢,作者都不介意,并且意识到自己乐在其中。所以作者想要传达给我们的信息是:过程最重要。6What does the underlined sentence mean in Paragraph 5?AShe took pride in leaving all the other swimmers behind.BShe was proud that she was no
19、t the last one in the race.CShe was glad to finish the race and had a sense of relief.DShe was proud to be praised by the organizer.解析:C词义猜测题。结合前一句But it didnt matter.可知,relieved意为“减轻的;缓和的”,这和C项中的a sense of relief(解脱感)意思相符;proud and happy to finish在句中作伴随状语。该句意为“我只是松了一口气,为自己完成比赛感到骄傲和快乐”。7It can be in
20、ferred from the end that the author is likely to _.Aparticipate in another race without any hesitationBanalyze the reason why she failed in the raceClose confidence completelyDdecide whether she is suitable for the race解析:A推理判断题。根据最后一段中的“my thoughts turned to my next long race of the season and how
21、much I was looking forward to it”可知,作者盼望着参加下一次比赛,故选A项(毫不犹豫地参加另一次比赛)。C(2018福建泉州检测)We know a lot about the advantages and disadvantages of reading a hardcopy book vs. reading electronically. The problem is, many of us refuse to listen.Dont get me wrong: Digital reading has some real advantages. Ask pe
22、ople what they like most about reading on digital screens, and you hear over and over again about convenience. More points for digital reading:ebooks tend to be cheaper. Theres also the environmental argument. Think of the trees!Yet the soundness of this case is arguable. The earth metals to build e
23、readers are not just rare but highly poisonous. And think about all that energy needed to run servers and cooling fans. And remember, trees are a renewable resource.Then, theres the appeal of a hard copy. Many people prefer print when reading both for pleasure and for school or work. Drawing example
24、s from my own research, some of the reasons are aesthetic (美学的). Others involve a sense of accomplishment, ease of annotation (“I can write on the pages”), and navigation (“easy to locate where I was”). Meanwhile, I hear abundant complaints about eye strain (眼疲劳) and headaches when using screens.Muc
25、h of what students liked about reading print involved their minds. They say “its easier to focus”. Some also acknowledged they took more time with printed text and read more carefully.But what makes the failure of electronic reading is concentration. More than 92% of those I surveyed said they conce
26、ntrated best when reading a hard copy. When a digital device has an Internet connection, its hard to resist the temptation (诱惑)So if digital interruptions dont threaten your enjoyment or understanding of a text, then medium may not matter. Casual reading like David Baldacci? If you break to check sp
27、orts scores, there will be little harm done. But just dont expect to understand Joyces novels this way.【语篇解读】文章主要介绍了在网络高度发达的社会中,电子书有愈来愈替代纸质书的趋势,然而作者通过对比两者的优缺点表达了对纸质书的青睐。8What is an advantage of reading a hardcopy book?AIt is cheaper.BIt is easier to carry around.CIt helps people think deeper.DIt pro
28、vides instant information.解析:C细节理解题。根据文章第五段中的“. involved their minds. easier to focus. with printed text and read more carefully.”可知,读纸质书能让人更专注、更认真,因此思考更深入。故选C项。9Whats the biggest problem of reading digitally?AEnvironmental concern.BPhysical discomfort.CLack of concentration.DInternet connection.解析:
29、C细节理解题。根据文章第六段第一句“But what makes the failure of electronic reading is concentration.”可知,电子书阅读的最大的失败是缺乏专注。故选C项。10Whats the authors attitude toward ereading?ASupportive.BDisapproving.COptimistic. DUnconcerned.解析:B推理判断题。根据文章第三至六段尤其是最后一段可知,作者认为,如果电子阅读不会影响你阅读的愉悦感和对文本的理解,那么无可厚非。但是读类似乔伊斯的作品时就不是合适地选择了。由此可推测
30、,作者对电子阅读持不赞成的态度。故选B项。11How is the passage mainly developed?ABy analyzing possible reasons.BBy providing typical examples.CBy listing practical suggestions.DBy presenting direct comparisons.解析:D推理判断题。文章的第二段主要讲了电子书的好处,第三段讲了电子书的缺点,第四、五段主要讲了纸质书的益处,第六段讲了电子书的缺点。因此整个文章是通过比较来写作的。故选D项。D(2018安庆二模) Dragging a
31、sleigh loaded with enough presents for the worlds children can be no easy skill. But,since ancient times,the Christmas Eve duty has been performed with distinction by a team of beloved reindeer(驯鹿) Soon,however,Santa Claus may have to start looking around for a stronger type of animal,as a new resea
32、rch shows the species is becoming increasingly puny.A 16year survey on the arctic Norwegian island of Svalbard found the reindeer there have declined in weight by an alarming 12 percent. The reduction in average bodymass is being blamed on global warming. In the research presented lately at a meetin
33、g of the British Ecological Society in Liverpool,scientists have explained how rising temperatures are robbing female reindeer of nutrients during important periods of pregnancy. Snow in Svalbard typically covers the ground for eight months of the year,which,combined with low temperatures,limits gra
34、ss growth to June and July. But as summer temperatures have increased by around 1.5,grass has become more productive,allowing female reindeer to gain more weight by the autumn and therefore to have more babies. However,warmer winters have brought with them greater rainfall which freezes when it sett
35、les on the snow. Reindeer can often access the poor food sources beneath the snow by clearing it away with their antlers(鹿角),but they cannot break through the hard ice. As a result,female reindeer are becoming starved,causing them to abort their babies or give birth to much lighter young. Despite th
36、e findings,reindeer appear to be suffering less from the effect of climate change than some other arctic species. Last week the scientists warned that a third of the worlds polar bears could disappear in the next 40 years.【语篇解读】本文主要介绍了一项关于驯鹿受气候变化影响的研究。12Which of the following can replace the underli
37、ned word “puny” in Paragraph 2?AStrong. BMature.CHeavy. DWeak.解析:D词义猜测题。根据第二段第一句“Soon,however,Santa Claus may have to start looking around for a stronger type of animal.”可知,圣诞老人可能很快就得开始寻找一种更加强壮的动物了,由此可推断出驯鹿不像以前那样强壮了,故puny的意思为“瘦弱的”,与weak意思相近。13Why do female reindeer become fat in autumn?AThe temperat
38、ure is getting low.BThey give birth to more babies.CGrass has grown well since summer.DThey often break through the hard ice.解析:C细节理解题。根据第四段第二句“But as summer temperatures have increased by around 1.5,grass has become more productive,allowing female reindeer to gain more weight by the autumn and ther
39、efore to have more babies.”可知,由于夏季气温会升高约1.5,牧草更茂盛,使得雌性驯鹿到了秋天会变胖。14What can we infer from the text?AClimate change has little effect on reindeer.BPolar bears suffer more from climate change.CReindeer have no trouble finding food in winter.DPolar bears will disappear in the near future.解析:B推理判断题。根据文章最
40、后一段可知,驯鹿受气候变化的影响似乎比其他北极的生物受到的影响要小,且科学家们警告称,全球三分之一的北极熊可能在未来40年内消失。15What does the text mainly talk about? AThe Christmas Eve duty will still be carried out by reindeer. BReindeer has decreased in weight owing to global warming. CGlobal warming contributes to more young reindeer. DMany arctic species
41、are at the risk of dying out. 解析:B主旨大意题。通读文章,本文主要介绍全球变暖导致驯鹿平均体重降低了12%,故选B项。A项表述并非事实;C、D两项偏离主题。.七选五(2018贵州省普通高等学校招生适应性考试)Many arguments teenagers have with their parents are about one thing: independence. As you get older, youll want to do more stuff on your own, without your mom and dad tagging alon
42、g with you. The arguments generally start when your parents think you arent ready for extra responsibility while you think you are. Arguing with your parents isnt the best solution at all, but the best solution is gaining trust from your parents. _1_Understand that its not your parents who do not wa
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
