2020届人教版高三英语二轮复习测试:题型组合练(九) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020届人教版高三英语二轮复习测试:题型组合练九 WORD版含答案 2020 届人教版高三 英语 二轮 复习 测试 题型 组合 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、题型组合练(九)阅读理解阅读七选五.阅读理解阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(2019潍坊高三模拟)When traveling on a budget,every dollar counts.Unfortunately,the cost of tickets alone can make a serious hole in your savings.Dont let that stop you from taking your dream vacation,though.According to Jeff Klee,CEO of CheapA,there
2、is a “sweet spot” to get the biggest bang for your buck.“The most important rule is fairly obvious:dont wait until the last minute,as that rarely works out,”he said in a statement.“But beyond that,you also want to be careful not to buy too early.”Still,thats easier said than done.Finding the most co
3、st efficient time to book is tough.Luckily,somebody did the mathso you dont have to.Data crunchers from the online travel agency CheapA surveyed over 917 million fares to determine the day with the cheapest rates.Heres what they found:while prices tend to stay the same between 320 and 106 days befor
4、e a trip,they start dropping at the 105day mark.That said,you might be tempted to book the moment prices drop.But hold on!Youll save even more money by booking precisely 70 days before your trip.According to CheapA,you can save 48 percent of the tickets total cost by using this trick.After that date
5、,airfares will begin to increase again.And dont even think about booking any later than 20 days ahead of time,as prices will be soaring.So,what are you waiting for?Start planning your next dream vacation,and book accordingly.Your wallet will thank youguaranteed.1When can we book our plane tickets to
6、 save the most money?AThe later,the better.BAs early as possible.C105 days before our trip.D70 days before our trip.2How much can the trick help us save if the ticket costs$400 totally?A$48.B$192.C$208. D$352.3Whats the purpose of the author in writing this text?ATo explain what a “sweet spot” is.BT
7、o attract people to traveling by plane.CTo show the ways of booking plane tickets.DTo tell people how to buy cheap plane tickets.体裁:说明文题材:旅游主题:如何购买便宜的飞机票【语篇解读】本文介绍了购买便宜飞机票的方法和策略。1解析:细节理解题。根据第四段的内容尤其是第四句“Youll save even more money by booking precisely 70 days before your trip”可知,旅行前第70天预订机票节省的钱最多,故选D
8、。答案:D2解析:数字计算题。根据第四段第五句“According to CheapA,you can save 48 percent of the tickets total cost by using this trick”,并结合题干可知:原价是400美元的飞机票总共可以节省:$40048%$192,故选B。答案:B3解析:写作意图题。根据第一段第一句“When traveling on a budget,every dollar counts”和对本文的整体理解可推知,本文的主要目的在于介绍购买便宜飞机票的策略和方法,故选D。答案:DB(2019唐山质量检测)Judy Wright a
9、nd her husband decided to move closer to their son,Chris,who lived in Georgia.About a month after the move,Judy fell ill,suffering from her ongoing battle against Parkinsons disease.Her condition worsened rapidly and she required medical care at home.The family hired a nursing aid who canceled at th
10、e last minute.Instead,a woman named TunDe Hector showed up in her place.One day,TunDe shared a story with Judy and her family.She remembered a particularly difficult day in 2014,when a stranger had helped her with a kind gesture.She had run out of gas,and with only$5 in her pocket,was walking to a g
11、as station,gas can in hand.A man saw her walking and turned his car around.He paid for her gas and gave her all the cash left in his wallet.Upon hearing the story,Judys son,Chris,took off his hat and said.“That was me!”He was the stranger that had helped TunDe on that difficult day.During the care o
12、f Judy,the Wright family learned about TunDes family and her own dream.The nursing aid,TunDe hoped that one day she could become an OBGYN nurse.Her tuition was past due and she had a family to care for,but she was determined to achieve that goal for herself and her family.Judy died on July 9,2017.In
13、stead of flowers,her family asked mourners to donate to TunDes education,to assist her in paying for her nursing school.In less than a week,they raised more than$8,000 and presented her with the surprise check.4Why did Judys family choose TunDe in the end?ATo help her with a kind gesture.BTo replace
14、 another nursing aid.CTo look after Judy in the hospital.DTo give Judy the best medical care.5How might Chris feel when hearing TunDes story?AShocked. BThrilled.CPuzzled. DDelighted.6How did the Wright family help TunDe after Judys death?AThey paid for her education.BThey helped care for her family.
15、CThey helped her realize her dream.DThey bought her a surprise present.7What does the whole story mainly tell us?AKindness comes full circle.BActions speak louder than words.CThe truth never fears investigation.DConstant dropping wears the stone.体裁:记叙文题材:人生经历主题:善有善报【语篇解读】本文是一篇记叙文,讲述了一个善有善报的故事。4解析:细节
16、理解题。根据题干定位答案在第二段。根据本段的内容可知,Judy病情急剧恶化,所以需要请家庭护工,但是原本说好的护工在最后一刻反悔了,这时TunDe出现代替了原本的护工,故答案为B。答案:B5解析:推理判断题。根据题干定位答案在第三段。根据本段中“That was me”后的感叹号,再结合文意可知,TunDe分享了自己之前被一个陌生人帮助的故事,Chris意识到这个陌生人碰巧是自己,由此可推断Chris非常震惊,故选A。thrilled“兴奋的”;puzzled“迷惑不解的”;delighted“高兴的”。答案:A6解析:推理判断题。根据题干中的“after Judys death”定位答案在最
17、后一段。Judy的家人请求吊唁者不要送花,而是捐款给TunDe,以帮助她上护理学校;再根据第四段可知,当妇产科护士是TunDe的梦想,因此Wright一家为她筹款帮助她实现自己的梦想,故答案为C。答案:C7解析:主旨大意题。根据全文大意可知,TunDe帮助照顾Chris生病的母亲,Chris的母亲去世后,他们一家又帮助TunDe实现梦想,由此可知本文主要讲:你帮助了别人,别人也会帮助你,善有善报。故选A。答案:AC(2019洛阳、许昌高三质量检测)“Time is a problem for kids.” states a news report for a new Swiss watch.C
18、hildren in some countries “learn time slowly” because “they dont wear watches” and “parents dont really know how to teach them time”The kids grow up with this handicap and become adultsand then cant get to work on time.Is there an answer to this problem?Of courseits the Flik Flak,made by a famous Sw
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
英语选修7人教新课标MODULE 7山东PPT:词汇过关(10张).ppt
