分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 39

类型2020-2021学年高中英语(新教材)人教版选择性必修一单元素养评价(四) WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:454984
  • 上传时间:2025-12-07
  • 格式:DOC
  • 页数:39
  • 大小:192KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021学年高中英语新教材人教版选择性必修一单元素养评价四 WORD版含解析 2020 2021 学年 高中英语 新教材 人教版 选择性 必修 单元 素养 评价 WORD 解析
    资源描述:

    1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元素养评价(四)(Unit 4)(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Im going to be here for a short time. Id like to open a checking acco

    2、unt. W: All right. Here are the rules. Read them carefully and sign your name here. 1. Where are the speakers? A. In a bank. B. At the Customs. C. In a library. 答案: AText 2W: I like these cloth bags. How much are they? M: They are 30 yuan each or 55 yuan a pair. 2. How much should the woman pay for

    3、four cloth bags? A. 55 yuan. B. 110 yuan. C. 120 yuan. 答案: BText 3M: I dont feel like going out. Why dont we just stay at home and watch TV instead? W: Come on. You promised to take me out for dinner and to the theatre on my birthday. 3. What do we learn from the conversation? A. The woman insisted

    4、on going out. B. The woman didnt like watching TV. C. The man promised her a birthday party. 答案: AText 4M: I just received an email from one of my former classmates. I was surprised. I hadnt heard from him for ages. W: Well, Ive been out of touch with most of my old friends. Only one or two still dr

    5、op me a line occasionally. 4. What does the woman mean? A. Only true friendship can last. B. She keeps in touch with her classmates regularly. C. She has lost contact with most of her old friends. 答案: CText 5M: Hey, Joanne. Whats up? Are you heading to the beach, too? W: Im trying to get there as fa

    6、st as I can. I need to deposit some money at the bank and mail some letters at the post office. But first, Ive really got to find a ladies room! 5. Where will the woman go first? A. To the beach. B. To the bank. C. To the bathroom. 答案: C第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A

    7、、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: Molina, youre so gifted. Your new film is a big hit. W: But I feel terrible. M: Why say so? W: I hate being famous. Its boring. I have to go to parties. I have to wear make-up all day. M: But your

    8、e rich now. You can buy anything you want. W: Yes, but there are photographers everywhere. It seems that they are always looking around me. I cant walk down the street. I cant go shopping. I cant have a private life. M: Well, why did you make the film? W: And I have to answer stupid questions. 6. Wh

    9、at does the woman dislike? A. Being well-known. B. Going shopping. C. Starring in the films. 答案: A7. What does the woman think of the mans questions? A. Interesting. B. Creative. C. Foolish. 答案: C听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: Did you hear a new gym opened on the street nearby? M: Thats great news! Do you

    10、 know if the gym offers Latin Dance classes? W: Im not sure. Im planning to go there on Thursday evening to look around. Do you want to join me? M: Let me check my schedule for this week. Im too busy on Thursday, so can we go on Sunday afternoon instead? W: Sure. We can see what the gym offers, and

    11、get some exercise, too. Its fun to work out in a gym with other people. We can meet new people with similar hobbies! M: Lets see what the gym looks like first before we start planning. Lets meet at the White Rainbow Caf for lunch before we go. W: Good plan! 8. When will the speakers go to the gym? A

    12、. On Friday. B. On Saturday. C. On Sunday. 答案: C9. What do the speakers decide to do first? A. Meet for lunch. B. Go to the gym. C. Make an exercise plan. 答案: A听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Hello, Thomas Brothers. M: Hello, this is Mike Landon here. Is Jack Cooper there by any chance? W: I am afraid not

    13、, he is away for a day or two, back on, lets see, Monday morning. M: Oh, well, perhaps I can leave a message for him. W: Yes, of course, just a minute. Now, lets see, to Jack Cooper from Mike London. M: No, Landon, L-a-n-d-o-n. W: Sorry, yes, got that, and whats the message? M: Well its just this: C

    14、ould he come to a meeting on Monday afternoon at 5: 00 pm? W: Thats this coming Monday, October 12th? M: Right. Its to discuss the new factory in France. W: Fine, Ive got that. I will tell him as soon as he returns on Monday. M: Good, thank you. Goodbye. 10. Who is making the telephone call? A. Thom

    15、as Brothers. B. Mike Landon. C. Jack Cooper. 答案: B11. What relation is the woman to Mr Cooper? A. His wife. B. His boss. C. His secretary. 答案: C12. What is the message about? A. A meeting. B. A visit to France. C. The date for a trip. 答案: A听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: Hello, Sunshine Flowers Shop. This

    16、 is Sharon speaking. M: This is Tom Hanks. Id like to order some flowers for my mother and have them sent to her apartment. W: Fine, Mr Hanks. What kind of flowers do you want? M: Id like to send a dozen red carnations. W: A dozen red carnations? Our long stem red carnations are selling for 12 pound

    17、s a dozen this week and they are really quite nice. M: All right then. Ill take those. W: I need your complete address, Mr Hanks. M: The address is No. 84, MW Street. For the card, just write something simple. How about “Dear Mom, all my love, Tom. ”? W: Of course. OK, when should they arrive? M: Th

    18、ey should be there before 5: 00 in the afternoon on June, 17th. My moms telephone number is 8456-086-363.Please call her first before you deliver them. W: That should be no problem. Just one more question, Mr Hanks. How do you intend to pay for it? M: You can put it on my visa card. The number is KH

    19、3272645. W: Got it. Bye. M: Bye. Thanks. 13. What kind of flowers does the man order? A. A dozen pink carnations. B. A dozen red carnations. C. A dozen yellow carnations. 答案: B14. Where should the flowers be sent? A. No. 84, WM Street. B. No. 48, MW Road. C. No. 84, MW Street. 答案: C15. What does the

    20、 man require the woman to do at last? A. Call him to confirm the information. B. Call before delivering the flowers. C. Help him write a letter. 答案: B16. What can we learn from the conversation? A. The flowers are for the mans mom. B. The man will pay for the flowers in cash. C. The flowers will be

    21、delivered to the mans home. 答案: A听第10段材料, 回答第1720题。Text 10W: Living in a foreign culture can be exciting, but it can also be confusing. Here Id tell you a few of my friends experiences. Theyre a group of Americans who taught English in other countries. On the first day in Micronesia, Lisa thought pe

    22、ople were ignoring her requests. The day was hot, and she needed a cold drink. She went into a store and asked, “Do you have cold drinks? ” The woman said nothing. Lisa repeated the question. Still the woman said nothing. She later learned that the woman had answered her. She had raised her eyebrows

    23、, which in Micronesia means “yes”. Jan had an experience in Bulgaria. She had gone to a restaurant known for its special cabbage. She asked the waiter, “Do you have cabbages today? ” He nodded his head. Jan eagerly waited, but the cabbage never came. In that country, a nod means “no”. Tom had a simi

    24、lar problem when in India. After explaining something in class, he asked his students if they understood. They responded with many different nods and shakes of the head. He thought some people hadnt understood, so he explained again. When he asked again, they did the same. He soon found out his stud

    25、ents did understand. In India, people nod and shake their heads in different ways depending on where they come from. 17. What did Lisa, Jan and Tom have in common? A. They taught English abroad. B. They went to the same country. C. They spoke a second foreign language. 答案: A18. How do people show “y

    26、es” in Micronesia? A. By nodding their heads. B. By shaking their heads. C. By raising their eyebrows. 答案: C19. What happened to Tom in India? A. He got confused in class. B. His students couldnt understand him. C. People nodded and shook their heads to him. 答案: A20. What does the speaker want to te

    27、ll? A. Proper behavior in foreign countries. B. Miscommunication in different cultures. C. Funny teaching experiences abroad. 答案: B第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(2020泰安高二检测)What to do if you find a sick, injured or abandoned wild animalGeneral tips

    28、Dont remove an animal from its natural habitat(the animal may not need assistance, and you could do more harm than good). Check the animal periodically for 2448 hours. Keep your distance. Young animals/babiesIf you find an abandoned young animal, separated from adults or left on its own keep cats an

    29、d dogs away and limit noise. An adult may not return if it is noisy or if people are close by. Get help for a wild animalIn Ontario, wildlife rehabilitators(复健员) are authorized by the Ministry of Natural Resources and Forestry to provide temporary care to sick, injured and abandoned wildlife so it c

    30、an be returned to the wild. Rehabilitators commit significant time and resources, and many seek donations to assist with their work. Every effort is made by wildlife rehabilitators to ensure wildlife in their care do not become tame(驯服的). Find a wildlife rehabilitatorTo get help for a sick, injured

    31、or abandoned animal, you can contact: an authorized wildlife rehabilitatoryour local Ministry of Natural Resources and Forestry district officeHealth risksIf you come across sick or diseased wildlife and you suspect there is a public health risk(such as West Nile virus), contact your regional or loc

    32、al health unit immediately: Ontario Public Health UnitsPublic safetyIf the animal is alive and there is a public safety issue, contact your local police department. 【文章大意】这是一篇应用文, 文章介绍了对生病、受伤、被遗弃的野生动物的救助方法, 包括一般方法、幼崽的救助方法、帮助找到动物康复师、注意公共安全等。21. Which is the general solution if you find an abandoned a

    33、nimal? A. Leave it where it is and observe it. B. Remove it from its natural habitat. C. Stay with it and care for it. D. Pretend not to have seen it. 【解析】选A。细节理解题。根据General tips部分提到Dont remove an animal from its natural habitat“不要把动物从它的栖息地带走”, 同时Check the animal periodically for 2448 hours. “要在2448

    34、小时内查看动物的情况”, 即观察动物的状态, 可知A项符合题意, 故选A。22. Wildlife rehabilitators are devoted to _. A. providing constant care to wildlifeB. making wild animals well-tamedC. releasing wildlife back to the wildD. donating large sums to charity【解析】选C。细节理解题。根据Get help for a wild animal部分提到“provide temporary care to sic

    35、k, injured and abandoned wildlife so it can be returned to the wild”可知, 复健员对被救治的动物提供暂时的照顾, 使得动物能最终回到野外。C项符合题意, 故选C。23. Who will you contact if you find a wild animal at the risk of public health in Ontario? A. Ontario Public Health Units. B. An authorized wildlife rehabilitator. C. The local police

    36、department. D. The Ministry of Natural Resources and Forestry. 【解析】选A。细节理解题。根据Health risks部分提到“If you come across sick or diseased wildlife and you suspect there is a public health risk . . . Ontario Public Health Units”可知, 在发现生病的野生动物时, 若你怀疑其可能会对公共健康造成影响, 可以找Ontario Public Health Units。故选A。24. Whats

    37、 the purpose of the text? A. To teach people how to train animals. B. To give advice on protecting endangered wildlife. C. To call on people to raise pets. D. To introduce the animals in Ontario. 【解析】选B。推理判断题。根据文章标题可知, 文章主要讲述在找到生病、受伤、被遗弃的野生动物后可以做什么, 即救助建议和方法, B项符合题意, 故选B。BI was about 5 when I first

    38、heard the word “Greenland”, and my interest grew from there. Finally, after decades, I decided to go. When I finally arrived, the place, at first glance, was clearly misnamed: The east coast of Greenland was an expanse (宽阔) of ice and snow, with no sign of human habitation. One of my purposes of goi

    39、ng to Greenland was to make contact with some native Greenlanders. I didnt know I would achieve this, but success came in an unexpected way. When I arrived at the Illunnguujuk Hostel, where I had reserved a bed, a young couple and their baby were out front, enjoying the sun and unusual warmth. Green

    40、landers speak their own Inuit language and learn Danish in school, and many also speak English well. The young woman, however, was not one of these. Her English turned out to be anticlimactic. When I identified myself, her eyes widened. Another traveler had arrived earlier and, mistaking him for me,

    41、 they had given him my bed. There was no more space in the hostel. “But dont worry, ” she said, as she threw herself into cleaning a tiny house the family owned. “This is for you, ” she said. And as if that werent enough, she invited me to eat supper with her family. That evening I sat down to a din

    42、ner of fresh fish with a loving, happy native family. When I first set foot in Greenland I found myself all but shocked by the emptiness, the vastness, and the silence. I had decided that I would probably never return. And then I was taken into this Greenlandic home. I can now say that even cold, em

    43、pty, and silent scenery is worth visiting, so long as one has a warm and welcoming place to go to. 【文章大意】作者去访问格陵兰岛, 最初感到空旷、辽阔和寂静, 后来遇到了友好的人, 使作者认为格陵兰岛的访问是值得的。25. What did the author intend to do in Greenland? A. Get a part-time job. B. Live with a native family. C. Make some native contact. D. Do bu

    44、siness with the natives. 【解析】选C。细节理解题。根据第三段第一句One of my purposes of going to Greenland was to make contact with some native Greenlanders. 可知作者在格陵兰岛打算做一些本地接触。故选C。26. What does the underlined word “anticlimactic” in Paragraph 4 mean? A. Simple. B. Modern. C. Outstanding. D. Disappointing. 【解析】选D。词义猜测题

    45、。根据第四段中格陵兰人说他们自己的因纽特语言, 在学校学丹麦语, 并且很多人说英语说得很好。然而, 这位年轻妇女不是这些当中的一个。可知她的英语是令人失望的。however然而, 表示转折, 在这里起关键作用。故选D。27. The author lost his bed in the hostel because of _. A. the language barrierB. a misunderstandingC. a wrong addressD. the high price【解析】选B。细节理解题。根据倒数第二段中When I identified myself, her eyes

    46、widened. Another traveler had arrived earlier and, mistaking him for me, they had given him my bed. There was no more space in the hostel. 可知作者因为一场误会失去了招待所的床位。故选B。28. What made the authors visiting Greenland worthwhile? A. Tasting the local food. B. Helping a local family. C. Meeting friendly people

    47、. D. Enjoying the great scenery. 【解析】选C。推理判断题。根据倒数第二段最后一句和最后一段最后两句可知, 遇到了友好的人使作者的格陵兰岛访问变得值得。故选C。CA new landmark for cultural activities is being planned in Shanghai as the city aims to become a global center for the performing arts. The construction of the Shanghai Grand Opera House started on Wedne

    48、sday. The landmark shaped like a Chinese fan is scheduled to be completed along the Huangpu River in five years. With the completion of the building, a gap in Chinas lack of opera houses will be filled, says Chen Ping, former director of the National Center for Performing Arts in Beijing. “Shanghai

    49、has made an unprecedented(空前的), pioneering and visionary decision to build an opera house of such grandeur(壮丽)and scale, ” he said in an interview. The new opera house will not just be a performing venue but also a creative base for opera productions, he added. Opera is often named as “the jewel in

    50、the crown of the performing arts, ” and Shanghai has given emphasis to the development of the art form. The opera house is an important step in the citys ambition to build itself into an Asian center for the performing arts, says Lin Hongming, head of the preparation group for operating the new thea

    51、ter. In Tokyo, 40, 000 ticket-selling performances take place every year. Shanghai has to look up to Tokyo in terms of the number of shows in order to win the recognition as an Asian center for the performing arts, and “the construction of new theater spaces will leverage greater potential for the p

    52、erforming arts market”, Lin adds. Located at the site of the 2010 World Expo in Shanghais Pudong New Area, the opera house will cover an area of 146, 338 square meters. It has been designed with three performing halls, with 2, 000 seats, 1, 200 seats and 1, 000 seats respectively, and the spaces wil

    53、l include rehearsal rooms, writing rooms and art education facilities. The opera house is expected to hold 650 performances and receive 650, 000 visitors in the first year after its opening. In the first five years, an average of 720 performances every year are expected to be staged. Classical Weste

    54、rn operas, Chinese opera productions, choruses and cantatas will be performed in the largest hall with 2, 000 seats, while experimental opera productions, operettas and recitals will take place in the hall of 1, 200 seats. The smaller hall of 1, 000 seats will be a convertible space for shows using

    55、innovative props, new technology and bel canto performances targeting young audiences and international tourists. The opera house will have a spiral staircase enabling visitors to access the roof, which will be used for outdoor performances and other activities. The building has been being designed

    56、like an unfolding fan by Norwegian architecture firm Snohetta, in partnership with Shanghais East China Architectural Design and Research Institute. Their objective is to build “a theater for the future”, Lin says, adding that 50 years from now, the new opera house will be recognized as an establish

    57、ed landmark like the Metropolitan Opera House in New York and the Teatro Alla Scala in Milan. 【文章大意】本文主要介绍了上海正在建设新的地标性建筑上海大歌剧院。位于黄浦江畔、形似一柄中国折扇的上海大歌剧院未来将为上海再添文化地标。29. The purpose of writing this passage is mainly to _. A. introduce the construction of the Shanghai Grand Opera House to usB. tell us th

    58、e difficulty of constructing the Shanghai Grand Opera HouseC. explain that we can use the Shanghai Grand Opera House nowD. tell us a story behind the Shanghai Grand Opera House and its designers【解析】选A。主旨大意题。根据文章第一段A new landmark for cultural activities is being planned in Shanghai as the city aims t

    59、o become a global center for the performing arts. 及后面段落中对于上海大歌剧院的各个方面的描述可以推测出答案为A项。30. According to Chen Ping, the Shanghai Grand Opera House project _. A. failed to reach the standard its designers had setB. a far-sighted decision that Shanghai has madeC. a short-sighted decision that Shanghai has

    60、madeD. earned Shanghai both reputation and honors【解析】选B。推理判断题。根据第三段中陈平所说的话“Shanghai has made an unprecedented, pioneering and visionary decision to build an opera house of such grandeur and scale”可以推测他认为上海市做出的这一决定是有前瞻性的、意义深远的。故答案选B项。31. Which is NOT true according to the article? A. The Shanghai Gra

    61、nd Opera House will be a new landmark for cultural activities. B. The opera house will have a spiral staircase enabling visitors to access the roof. C. The Shanghai Grand Opera House cost a lot more than the budget. D. The construction of the Shanghai Grand Opera House will be finished in five years

    62、. 【解析】选C。细节理解题。从文章第一段可知A项正确; 根据文章倒数第二段第一句话可知B项正确; 从文章第二段第二句话The landmark shaped like a Chinese fan is scheduled to be completed along the Huangpu River in five years. 可知D项正确, 故答案选C。D(2020江西高二检测)Sugar gliders(蜜袋鼯)are small, cute, and unique little animals. Sugar gliders are a long-term commitment, li

    63、ving up to 14 years with good care, and require a special diet, lots of attention, and space. Baby sugar gliders start life off in their mothers pocket, just like kangaroos. All wild sugar gliders are from Australia, Indonesia, and New Guinea where they live in tree tops. Sugar gliders in the wild l

    64、ive in social family units called colonies. This social life is very important to all sugar gliders and they enjoy the companionship and communication from their own species. Sugar gliders can make lovable, playful, and entertaining animals, but regular interaction with them is very important if you

    65、 want the glider to be friendly, especially if having a colony of them. Sugar gliders will get along with other gliders that they live with. While these glider relationships are very important, youll still want to make sure your glider is also friendly with you if you want to handle them. Sugar glid

    66、ers are quick, love to climb, will glide from place to place if space allows it, and like to stay in a nest during the day to sleep. They cannot be potty (便盘) trained but they seldom bring owners cleaning trouble. Sugar gliders can be very noisy. The noises that a sugar glider makes are usually to s

    67、how that it is upset, frightened, hungry, or to express other feelings. “Crabbing” is the most often heard sound of an upset glider and this warning should be noticed or you may be in for an unkind bite. You will hear this sound if you wake a sleeping glider up during the day since they are nocturna

    68、l; you also might be at the risk of losing a good rest. Pet sugar gliders have fairly strict dietary requirements. The perfect diet for a sugar glider is still a widely argued topic but more and more research has been done over the years to determine some of the best options. 【文章大意】这是一篇说明文。文章介绍了如何照顾

    69、和饲养宠物蜜袋鼯。32. Which of the following is required for keeping a pet sugar glider according to the text? A. Long-time care. B. Joyful toys. C. A special pocket. D. Technical knowledge. 【解析】选A。细节理解题。答案定位在第一段, 由Sugar gliders are a long-term commitment, living up to 14 years with good care, and require a

    70、special diet, lots of attention, and space. 可知养宠物蜜袋鼯需要长期的照料, 故选A。33. What do you know about sugar gliders from the text? A. They like to make noises. B. They are normally quite clean. C. They are always very friendly. D. They live in caves in the wild. 【解析】选B。推理判断题。答案定位在第四段They cannot be potty train

    71、ed but they seldom bring owners cleaning trouble. (它们不能进行上厕所的训练, 但它们很少给主人带来清理的麻烦。)由此推断出蜜袋鼯通常很干净, 故选B。34. Why do owners need regular interaction with sugar gliders? A. To create harmony for sugar gliders. B. To lengthen sugar gliders lives. C. To give sugar gliders a sense of security. D. To form a b

    72、ond with sugar gliders. 【解析】选D。细节理解题。答案定位在第三段, 由Sugar gliders can make lovable, playful, and entertaining animals, but regular interaction with them is very important if you want the glider to be friendly, especially if having a colony of them. 可知定期与蜜袋鼯互动是为了和蜜袋鼯建立一种友善的联系, 故选D。35. What does the under

    73、lined word “nocturnal” in Paragraph 5 probably mean? A. in high spiritsB. in poor conditionC. active at nightD. noisy during the day【解析】选C。词义猜测题。答案定位在画线词所在句You will hear this sound if you wake a sleeping glider up during the day since they are nocturnal; you also might be at the risk of losing a goo

    74、d rest. (如果你在白天把睡着的蜜袋鼯叫醒, 你会听到这种叫声, 因为蜜袋鼯是夜间活动的, 你也有失去良好的休息的风险。)可知nocturnal意思是“夜间活动的”, 故选C。第二节(共5小题; 每小题2. 5分, 满分12. 5分)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余选项。Practical Ways to Show Respect for a FriendShow respect for their life choices and decisionsAccept that people arent always going to be

    75、just like you. They will make different life choices, have different views on politics and religion, and act differently in many ways. This doesnt mean they cant be your friend. 36Give them the benefit of the doubt37 If youre in doubt about something, ask your friend. Be respectful and give them the

    76、 benefit of the doubt when you dont do. This alone will help you stay in their good graces(好感). Give friends your full attentionOne of the best ways to show respect for someone is to listen to them fully. Allow them to pause, convey nonverbal communication clues, collect their thoughts, and get it a

    77、ll out. Too often friends listen with half an ear or jump in the minute their friend pauses with an even worse story. 38 When your friend is talking, pay attention. 39Treat your friends respectfully when you argue with them. Make your friendship a safe place by not embarrassing your friend or expres

    78、sing your private disagreements in front of other people. Be publicly supportive and kind to your friends so they know you value your friendship with them. Show up, be there, and do what you say youre going to do40 So just show your friend the best kind of respect by being on time, keeping promises,

    79、 and being the one friend they can always count on. Thats the way to truly show respect. A. Assumptions can be a dangerous thing. B. Consider your friendship a precious giftC. This type of behavior is very disrespectful. D. Tell your friends what you think about them directlyE. In fact, you can almo

    80、st do nothing but accept the differences. F. It means that youll need to take a step back, reserve judgment, and show respect. G. No one likes an unreliable friend who says theyll be there and then doesnt show. 【文章大意】本文属于说明文, 作者通过这篇文章主要向我们描述了尊重朋友的几种实际方法, 如给别人充分的关注, 尊重他们的生活选择和决定, 不要在别人面前让你的朋友难堪等。36.

    81、【解析】选F。上文提示“这并不意味着他们不能成为你的朋友。”承接上文, F项 It means that youll need to take a step back, reserve judgment, and show respect. (这意味着你需要退后一步, 保留判断, 并表示尊重。)切题。该项中的It means和上文的This doesnt mean相对应。故选F。37. 【解析】选A。下文提示“如果你对某事有疑问, 就去问你的朋友。”承接下文, A项Assumptions can be a dangerous thing. (假想可能是一件危险的事情。)切题。故选A。38. 【

    82、解析】选C。上文提示“很多时候, 朋友们会用半只耳朵听, 或者在他们的朋友停下来时用一个更糟糕的故事打断谈话。”承接上文, C项This type of behavior is very disrespectful. (这种行为是非常不尊重的。)切题。该项中的This type of behavior指上文的内容, 故选C。39. 【解析】选B。本空是一个小标题, 要求用祈使句, 应该在B或D中选。根据下文提示“当你和他们争吵时, 要尊重你的朋友。”由此可知, B项Consider your friendship a precious gift (把你的友谊看作珍贵的礼物)切题。故选B。40.

    83、 【解析】选G。下文提示“所以, 准时、信守承诺、成为他们可以信赖的朋友, 向你的朋友展示最好的尊重。”承接下文, G项 No one likes an unreliable friend who says theyll be there and then doesnt show. (没有人喜欢一个不可靠的朋友, 他说自己会在那里, 然后不会出现。)切题。故选G。第三部分语言运用(共两节, 满分30分)第一节完形填空(共15小题; 每小题1分, 满分15分)阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Recently, I was diagnosed (诊

    84、断) with an incurable illness. And after that, I gave up 41. Although I was able to pass my test last year, I stopped 42 when I turned 90. I thought that it was finally the right time. Needless to say, my family and my doctor were 43 to hear my decision, As I handed over the keys of the car to my son

    85、, I thought of all the cars my wife and I had 44 over the years. A car is 45, independence, and an extension of your personality. Without one, you feel like less of a person. Now, my son often drives me to the city center and my neighbors also offer me 46 when Im on the way to the market. But after

    86、a lifetime of independence, the idea of being dependent 47 other people is hard to 48. With my own car, I could go anywhere in no time. But now, my horizons (眼界) have 49 and I must plan ahead for everything. Luckily, Ive learned to face it and change and I found a(n) 50 to some of those problems. La

    87、st year, I 51 to buy a nice new four-wheel electric scooter(轻便摩托车), which made my route free from 52 and noise, with trees and green plants 53 cars and street signs. Giving up something is hard, and some of us never accept the loss. For me, however, it was just the 54 of a long and lucky life. Life

    88、in the slow lane (车道) turned out to be so much fun and so much 55. 【文章大意】本文是一篇夹叙夹议文, 讲述了因病无法开车的作者买了一辆轻便摩托车, 这让他欣赏到了不一样的风景。41. A. hikingB. campingC. cyclingD. driving【解析】选D。hike徒步; camp野营; cycle骑行; drive开车。根据下文情节可知, 被诊断患有一种无法治愈的病以后, “我”放弃了开车, 故D项正确。42. A. willinglyB. actuallyC. graduallyD. angrily【解析

    89、】选A。willingly愿意地; actually实际上; gradually逐渐; angrily生气地。根据本空后的“I thought that it was finally the right time”可知, “我”很愿意不开车, 因为“我”认为这个决定做得正是时候, 故A项正确。43. A. annoyedB. comfortedC. disappointedD. encouraged【解析】选B。annoyed生气的; comforted受到安慰的; disappointed失望的; encouraged受到鼓励的。“我”的家人和医生听到“我”的决定都很欣慰, 故B项正确。44

    90、. A. repairedB. presentedC. donatedD. possessed【解析】选D。repaired修理; presented提交; donated捐赠; possessed拥有。“我”想起了这些年来“我”和妻子拥有的所有汽车, 故D项正确。45. A. fortuneB. equalityC. freedomD. character【解析】选C。fortune财富; equality平等; freedom自由; character性格。车就是自由、独立和个性的延伸, 故C项正确。46. A. favorsB. seatsC. changesD. rides【解析】选D

    91、。favors帮忙; seats座位; changes变化; rides乘坐。不开车之后, 邻居们载“我”去市场, 故D项正确。47. A. withB. beyondC. onD. over【解析】选C。但是在独立了一辈子之后, 很难适应依赖别人, be dependent on表示“依赖”, 故C项正确。48. A. give upB. get used toC. live up toD. drive off【解析】选B。give up放弃; get used to习惯于; live up to不辜负; drive off赶走。依赖别人让“我”很难适应, 故B项正确。49. A. exte

    92、ndedB. broadenedC. narrowedD. lowered【解析】选C。extended延伸; broadened扩大; narrowed变窄; lowered降低。但是现在, “我”的眼界变窄了, 故C项正确。50. A. keyB. entranceC. replyD. solution【解析】选D。key关键; entrance入口; reply回复; solution解决办法。根据本空后的“to some of those problems”可知, “我”找到了一个解决那些问题的办法, 故D项正确。51. A. decidedB. refusedC. affordedD

    93、. failed【解析】选A。decide决定; refuse拒绝; afford提供; fail失败。去年, “我”决定买一辆轻便摩托车, 故A项正确。52. A. convenienceB. chargeC. trafficD. expense【解析】选C。convenience方便; charge收费; traffic交通; expense费用。这辆轻便摩托车使“我”的路线远离交通和噪音, 故C项正确。53. A. comparingB. replacingC. combiningD. including【解析】选B。compare比较; replace代替; combine结合; in

    94、clude包括。树木和绿植代替了车和路标, 故B项正确。54. A. endB. beginningC. aimD. attempt【解析】选A。end结束; beginning开始; aim目的; attempt企图。对“我”来说, 它只是在快车道生活的结束, 故A项正确。55. A. busierB. cheaperC. heavierD. tougher【解析】选B。busier更忙的; cheaper更便宜的; heavier更重的; tougher更难的。与开车相比, 慢车道生活更有乐趣并且更便宜, 故B项正确。第二节(共10小题; 每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文, 在

    95、空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Most of us relate wealth to a 56. _ (success) career, a big house and expensive clothes. However, a recent study, 57. _ (carry) out by a US-based bank and brokerage company, showed that more than six 58. _ ten of the people surveyed treasured time with their family in daily l

    96、ife. Not long ago, a spokesman for UK company Luxury Family Hotel told the Daily Mail, society is 59. _ (gradual) becoming a materialistic (物质主义的) place where the message from modern famous people 60. _ (seem) to be that fashion, and foreign holidays as well as expensive jewels are of great 61. _ (i

    97、mportant). However, the study shows that many people still feel things such as family and relationships, compared to 62. _ (spend) money, are much 63. _ (value) regardless of their race, age and nationality. Indeed, 64. _ is often the case, we leave home to seek our fortune and, when we get 65. _, w

    98、e go home and share with our family. 【文章大意】本文是一篇说明文, 研究发现与一些物质的东西相比, 人们更注重家人。56. 【解析】successful。考查形容词。句意: 我们大多数人把财富与成功的事业、大房子和昂贵的衣服联系在一起。修饰名词career用形容词, 故填successful。57. 【解析】carried。考查非谓语动词。句意: 然而, 美国一家银行和经纪公司最近进行的一项研究显示, 超过60%的受访者在日常生活中珍惜与家人在一起的时间。study与carry之间是逻辑上的动宾关系, 表示被动, 用过去分词作后置定语, 故填carried

    99、。58. 【解析】in。考查介词。句意参考上题解析, 表示“几分之几”用介词in, 故填in。59. 【解析】gradually。考查副词。句意: 社会正在逐渐成为一个物质主义的地方, 在那里, 来自现代名人的信息似乎是时尚, 国外度假以及昂贵的珠宝是非常重要的。修饰becoming用副词, 故填gradually。60. 【解析】seems。考查主谓一致。句意参考上题解析, 文章基础时态为一般现在时, 主语是the message, 谓语用第三人称单数形式, 故填seems。61. 【解析】importance。考查名词。句意参考上题解析, 介词of后接名词作宾语, 故填importance

    100、。62. 【解析】spending。考查非谓语动词。句意: 然而, 这项研究表明, 许多人仍认为, 无论种族、年龄和国籍如何, 与花钱相比, 诸如家庭和关系之类的东西珍贵得多。介词to后接动名词作宾语, 故填spending。63. 【解析】more valuable。考查形容词比较级。句意参考上题解析, much修饰形容词比较级, 故填more valuable。64. 【解析】as。考查非限制性定语从句。句意: 事实上, 就像通常的情况一样, 我们离开家去寻找财富, 获得财富后我们就会回家并与家人一起分享。此处为非限制性定语从句, 关系词位于句首, 指代后面的内容, 在从句中作主语, 故填

    101、as。65. 【解析】it。考查代词。句意参考上题解析, 此处指代前面提到的不可数名词fortune, 故填it。第四部分写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)假如你是李华, 你校外教Mr Johnson打算在中国过春节。请你用英文给他写一封电子邮件, 内容包括: 1. 邀请他与你共度佳节; 2. 介绍当地传统文化景点; 3. 表达期待和祝愿。注意: 1. 词数: 80左右; 2. 可适当增加细节, 以使行文连贯; 3. 开头和结尾已给出, 不计入总词数。Dear Mr Johnson, _Yours, Li Hua【参考范文】Dear Mr Johnson, Im glad to

    102、hear that you will celebrate the Spring Festival in China this year. The Spring Festival is the most important festival in China, when people will have a big dinner and set off fireworks to welcome its coming. Well be honored to have you enjoy our New Years Eve together. During the festival, you can

    103、 make a trip to Yangjiabu, which is well worth visiting. Some traditional Chinese artworks like paper-cuttings are displayed there and they are the symbols of our local cultural relics. I would appreciate it if you could accept my invitation. Best wishes for a happy Spring Festival in China. Looking

    104、 forward to your early reply. Yours, Li Hua第二节(满分25分)阅读下面短文, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。When I spent the last summer with my Grandmother in Warwick, New York, she sent me down to the grocery store with a long shopping list. Staring at all the items on the list, I wondered how I coul

    105、d find anything on the packed shelves around me. But she insisted. I walked up to the counter. Behind it was a lady like no one Id ever seen. Thick glasses rested on the tip of her nose. Gray hair was piled on her head. “Excuse me, ” I said. She looked up. “Youre that Clements kid, ” she said. “Im M

    106、iss Bee. Come closer and let me get a look at you. ” She pushed her glasses up her nose. “I want to be able to describe you to the policeman if something goes missing from the store. ”“Im not a thief! ” I was shocked. I was too young to be a thief! “Maybe not, but I can tell youve got potential. ” S

    107、he went back to reading her newspaper. “I need to get these, ” I said, holding up my list. “So? Go get them. ” She ignored my need of a favor. “Theres no one here except you and me and Im not your servant, so I suggest you start looking for the things on that list. ”The store was a puzzle to a seven

    108、-year-old, and it seemed to hold all the goods in the world. I complained about this task Grandma had set me to do while trying to find all the items on my list. It took me an hour and a half to do it, and the mean lady behind the counter didnt even bother to look at me once. I visited Miss Bee a co

    109、uple of times a week that summer. Sometimes she sold me an old newspaper instead of the latest one. Sometimes she overcharged me and didnt seem embarrassed when I pointed it out. Going to the store was more like going into battle, but I survived. By summers end the shopping trip that had once taken

    110、me an hour was done in 15 minutes. The morning I was to return to Brooklyn, I stopped in to get a soda. “All right, Miss Potential, ” she said. “What did you learn this summer? ”_One day after all those years my seven-year-old daughter came to me with homework troubles. _【参考范文】“All right, Miss Poten

    111、tial, ” she said. “What did you learn this summer? ” “That youre mean! ” Finally I said it, thinking that I didnt have to deal with her again. To my amazement, Miss Bee laughed. “I know what you think of me, ” she continued. “Well, I dont care! Each of us is put on this Earth for a reason. I believe

    112、 my job is to teach every child I meet some life lessons to help them. ” At such a young age, I wasnt capable of appreciating the lessons she claimed she had given me and I only wished that I had never met her. After checking out, I left. One day after all those years my seven-year-old daughter came

    113、 to me with homework troubles. “Its too hard, ” she complained. “Could you finish my math problems for me? ” “If I do it for you how will you ever learn to do it yourself? ” I responded. Suddenly, I was back at the grocery store where I had learned the hard way to deal with my own business. Had I ev

    114、er been overcharged since? As my daughter went back to her homework, I wondered: Had Miss Bee really taught me something all those years ago? Sure enough, she didnt act as a servant but she inspired potential in a seven-year-old. 【备选训练】概要写作阅读下面短文, 根据其内容写一篇60词左右的内容概要。For many years theres been a deba

    115、te about rewarding children. Does it work? Some people think parents should establish a standard with kids and give them something for meeting this standard as a reward. Punishment is given out in much the same way, but its used when certain standards of performance or behavior have not been met. Ki

    116、ds will often become more dutiful when threatened with punishment, and work harder when promised a valuable reward. The problem is what happens when parents arent around. To develop responsible, self-disciplined (自律的) kids, parents need to promote certain ideas. One of these ideas is that everyone e

    117、ngages and helps in the family, even if someone is not crazy about helping. Another idea is that there can be enjoyment in doing any task. When a task is for a worthy cause (our family can enjoy the house more because I helped clean it), and when parents are cheerful about their kids chores, this me

    118、ssage can have a big impact. This is how parents help kids develop a sense of responsibility. When children develop this responsibility, theyll be more disciplined, and theyll control their emotions better. When parents give rewards to kids, they reduce the sense of responsibility. They also create

    119、children who may temporarily perform to a certain standard, but who arent likely to continue the performance without the carrot hanging in front of them. “Rewards and punishments can change behavior for a while, but they cannot change the person who engages in the behavior, at least in the way we wa

    120、nt, ” said Alfie Kohn, author of Punished by Rewards. “Good values have to be grown from the inside out. ” Parents can help give their children a sense of shared responsibility and discipline which can last a lifetime. The real rewards that children receive will be their readiness for the complex an

    121、d demanding world that waits for thema world that rewards those who have learned the secrets of discipline and responsibility. _【参考范文】Rewards and punishments cannot make kids behave in the desired way. Instead, parents should promote the idea of responsibility among their children. They should try to make their kids see that certain kinds of behavior damage the family while other kinds of behavior make family life satisfying and enjoyable. Only in this way can good values be grown, values that will help kids become responsible adults. 关闭Word文档返回原板块

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021学年高中英语(新教材)人教版选择性必修一单元素养评价(四) WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-454984.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1