洪湖市2016高考英语阅读理解和短文改错选练(12)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 洪湖市 2016 高考 英语 阅读 理解 短文 改错 12 答案
- 资源描述:
-
1、阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。In June, 2007, a group of students from eight high schools in Winnipeg, the capital of Canadas Manitoba province, will begin test-launching (试发射) a satellite the size of a Rubiks cube.The one-kilogram Win-Cube satellite, named for its home city and its shape, wil
2、l be put into low orbit. Once in space, it can perform for a few months or up to several years, communicating information that could help find the early signs of earthquakes.There are 80 similar satellite projects worldwide, but this is the first high-school based program of its kind in Canada. 30 M
3、anitoba high school students are having a hand in designing and building the satellite, in cooperation with aerospace (航空航天的) experts and 10 students from the University of Manitoba, and with support from two other organizations.The Win-Cube project is not something that goes on a piece of paper, it
4、 is real-world engineering, allowing high school students to have an opportunity to learn more about the exciting world of engineering through their participation in this challenging program. It is also taken as a wonderful example of the unique partnerships within Manitoba. Designing, building and
5、launching a satellite with high-school participation will bring this world-class educational project into reality and Manitoba closer to space.“These Manitoba high school students deserve congratulations for their enthusiasm, innovation (创新), and a strong love for discovery, said Education, Citizens
6、hip and Youth Minister Peter Bjonson. “We want to make science more relevant (相关的), interesting and attractive to high school students by showing them how classroom studies can relate to practical experience in the workplace or, in this case, in space, Bjonson added.The Win-Cube program is mainly ai
7、med at inspiring a strong desire for discovery on the part of the students. It also shows Manitobas devotion to research and innovation and the development of a skilled workforceall important drivers of knowledge-based economic growth.1. According to the passage, the Win-Cube satellite is.A. named a
8、fter Manitoba and its shapeB. intended for international communicationC. designed like a Rubiks cube both in shape and sizeD. challenged by university students around the world2. According to Mr. Bjonson,.A. those Manitoba high school students are worth praisingB. the study of space can be practical
9、ly made in classroomsC. Manitoba high schools are famous for the study of spaceD. scientific research is too far away from high school students3. The primary purpose of the project is to.A. find the early signs of earthquakesB. relate studies to practical experienceC. help high school students study
10、 real-world engineeringD. inspire a strong desire for discovery among the students4. The best title for this passage may be.A. Manitoba School B. Win-Cube ProgramC. Space CooperationD. Satellite Launching【参考答案】1-4 CADB阅读理解。It is hardly surprising that clothing manufacturers(生产商) follow certain unifo
11、rm standards for various features(特征) of clothes. What seems strange, however, is that the standard adopted for women is the opposite of the one for men. Take a look at the way your clothes button. Mens clothes tend to button from the right, and womens from the left. Considering most of the worlds p
12、opulation-men and women-are right-handed, the mens standard would appear to make more sense for women. So why do womens clothes button from the left? History really seems to matter here. Buttons first appeared only on the clothes of the rich in the 17th century, when rich women were dressed by serva
13、nts. For the mostly right-handed servants, having womens shirts button from the left would be easier. On the other hand, having mens shirts button from the right made sense, too. Most men dressed themselves, and a sword drawn from the left with the right hand would be less likely to get caught in th
14、e shirt. Today women are seldom dressed by servants, but buttoning from the left is still the standard for them. Is it interesting? Actually, a standard, once set, resists change. At a time when all womens shirts buttoned from the left, it would have been risky for any single manufacturer to offer w
15、omens shirts that buttoned from the right. After all, women had grown so used to shirts which buttoned from the left and would have to develop new habits and skills to switch. Besides, some women might have found it socially awkward to appear in public wearing shirts that buttoned from the right, si
16、nce anyone who noticed that would believe they were wearing mens shirts. ( ) 1. What is surprising about the standard of the clothing industry? A. It has been followed by the industry for over 400 years. B. It is different for mens clothing and womens. C. It woks better with men than with women. D.
17、It fails to consider right-handed people. ( ) 2. What do we know about the rich men in the 17th century? A. They tended to wear clothes without buttons. B. They were interested in the historical matters. C. They were mostly dressed by servants. D. They drew their swords from the left. ( ) 3. Womens
18、clothes still button from the left today because.A. adopting mens style is improper for women B. manufacturers should follow standards C. modern women dress themselves D. customs are hard to change ( ) 4. The passage is mainly developed by. A. analyzing causes B. making comparisons C. examining diff
19、erences D. following the time order 【语篇解读 语篇解读】本文由男女衣服的不同,分析产生这种不同的原因,并且告诉我们这种不同为 语篇解读 什么延续到现在.1. 答案 B 【解析】 细节理解题. What seems strange , however, is that the standard adopted for women 由 is the opposite of the one for men.可知男女衣服的标准不一样令人惊奇.所以答案选 B 项. 2. 答案 D 【解析】 细节理解题. 根据文中 Most men dressed themselve
20、s, and a sword drawn from the left with the right hang would be less likely to get caught in the shirt.可判断选 D 项. 3. 答案 D 【解析】细节理解题.根据Actually, a standard , once set, resists change.可知,习惯一旦 养成,就很难改变是女式衣服的纽扣仍然在左边的原因.由此判断选 D 项. 4. 答案 A 【解析】组织结构题.通观整篇文章可以看出,作在开始提到一个现象男女衣服的标准 相反,然后分析这种现象产生的历史原因,最后告诉我们现在这
21、是这样的原因.由此判断选 A 项. 阅读理解。阅读下列短文,从每题所给出的四个选项(A,B,C 和 D)中,选出最佳选项。 Humans are naturally drawn to other life forms and the worlds outside of our own. We take delight in the existence of creatures and even whole societies beyond our everyday lives. This sense of wonder is universal. Look at the efforts tha
22、t scientists have made to find out whether life of some kind exists on Mars, and the popularity of fantasy(幻想) literature or movies like The Lord of the Rings. This sense of wonder draws us to each other, to the world around us, and to the world of make-believe. But have we gone so far in creating w
23、orlds of fantasy that we are missing the pleasure of other worlds that already exist all around us? Human beings, as biologists have suggested, possess an inborn desire to connect with and understand other life forms. However, people, especially in big cities, often lead rather isolated lives. In a
24、study of British schoolchildren, it was found that children by age eight were much more familiar with characters from television shows and video games than with common wildlife. Without modern technology, a small pond could be an amazing world filled with strange and beautiful plants, insects, birds
25、, and animals. When we lack meaningful interaction(交互) with the world around us, and sometimes even with our families and friends, we seek to understand and communicate with things that exist only in our imaginations or on a computer screen. The world of make-believe is not necessarily bad. But when
26、 the world of fantasy becomes the only outlet(出路) for our sense of wonder, then we are really missing something. We are missing a connection with the living world. Other wonderful worlds exist all around us. But even more interesting is that if we look closely enough, we can see that these worlds, i
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
