分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 27

类型2020-2021学年新教材高中英语 Unit 4 Meeting the muse Section Ⅶ Expanding your world教师用书(含习题测试)外研版选择性必修第一册.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:579679
  • 上传时间:2025-12-11
  • 格式:DOCX
  • 页数:27
  • 大小:113.36KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021学年新教材高中英语 Unit Meeting the muse Section Expanding your world教师用书含习题测试外研版选择性必修第一册 2020 2021
    资源描述:

    1、Unit 4 Meeting the museSection Expanding your world.单词分层默写1.单词拼写quote n.引文,引语Dutch adj.荷兰的float v.浮,漂folk adj.民间的,民俗的tale n.故事motion n.动,运动crouch v.蹲下;蹲伏peacock n.(雄)孔雀ethnic adj.民族的abstract adj.抽象(派)的awe-inspiring adj.令人起敬的,令人钦佩的wire n.金属丝;电线cable n.电缆trend n.趋势,动向contrast n.反差,对比literally adv.根据字面

    2、意思 animation n.动画片 2.拓展单词compose v.作(曲)composer n.(尤指古典音乐的)创作者;作曲者;作曲家composition n.(音乐、艺术、诗歌的)作品;作文princess n.公主prince n.王子installation n.现代雕塑装置(除物体外还包括光、声等)install v.安装;安顿;安置innovative adj.新颖的,创新的innovation n.革新,创新Greek adj.希腊的 n.希腊人Greece n.希腊 technician n.巧匠technical adj.技术的;技能的;工艺的technically a

    3、dv.在技术上;在专业上technique n.技巧;技艺;工艺technology n.科技distinct adj.清晰的;明显不同的distinction n.差别;区别;对比distinctive adj.独特的;特别的;有特色的.短语搭配翻译1.民间故事 folk tales2.使开始 set.in motion3.铁丝网,铁丝栅栏 wire fence4.展出 on display5.求助于;转向 turn to6.因而出名 be known for7.使显现;出版 bring out8.表现生动;变得活跃;振作起来 come to life9.为了做 so as to do10.

    4、深入研究 go deeper into11.与互动/相互作用 interact with12.把称为 label.as.13.而不是 rather than14.以为例 take.for example15.对不了解 be unfamiliar with16.期待意外的惊喜 expect the unexpected17.无疑;肯定 for sure18.照亮;露出喜色 light up19.因而疲劳 be tired from20.回头看 look over ones shoulder.主题书面表达1.写作要点每位艺术家的愿望都是创造一些东西表达一种理念。(be to do.)Every a

    5、rtists wish is to create something that expresses an idea.他们的灵感来源不同,有的人的灵感源于中国民间故事,有的来源于少数民族的生活。(distinct;folk tales;ethnic groups)The sources of their inspiration are distinct. Some peoples inspiration comes from Chinese folk tales, while others comes from the lives of ethnic groups.随着技术的发展,艺术世界正发生

    6、着巨大的变化并有大量的创新。(technology;innovation)With the development of technology, the art world is changing greatly and has much innovation.科技接下来将会推动艺术发展至何种地步,我们不得而知。(where引导主语从句)Where technology will take art next is anyones guess.我相信,我们一定可以期待意外的惊喜。(expect the unexpected)I believe we can definitely expect t

    7、he unexpected.2.串句成文将以上句子连成一篇语言流畅、用词准确、逻辑严密的短文。Every artists wish is to create something that expresses an idea. The sources of their inspiration are distinct. Some peoples inspiration comes from Chinese folk tales, while others comes from the lives of ethnic groups. Today, with the development of t

    8、echnology, the art world is changing greatly and has much innovation. Although where technology will take art next is anyones guess, I believe we can definitely expect the unexpected.1.多义的virtue(1)n.高尚的道德;正直的品性You can trust him;hes a man of highest virtue.你可以信任他。他是一位品德高尚的人。(2)n.美德;优秀品质Virtue is like

    9、 a rich stone, best plain set.美德好比宝石,朴素最美。(3)n.优点Meekness is a virtue he appreciates in his wife.温顺是他所欣赏的妻子的优点之一。(4)by virtue of sth.由于;凭借And its value exists by virtue of the fact that it is generally acceptable.它存在价值是因为它被广泛接受。2.bite的俚语(1)bite ones tongue强忍住不说I really wanted to laughbut I had to bi

    10、te my tongue.我真的想笑但只能忍住。(2)bite off more than you can chew不自量力(3)sb./sth. wont bite表示不用害怕某人/某物(4)bite ones head off(毫无道理地)呵斥某人Person of the Year in the Category of Cultural InfluencePicture a young Chinese woman, dressed in traditional clothing, picking flowers in a field to create make-up for her c

    11、heeks, making a sofa from bamboo and cooking all sorts of delicious Chinese food by herself. It may sound unreal, but such a person does exist in real life.Li Ziqi, 30, has become one of Chinas most popular celebrities with 9 million followers on YouTube, 34 million on Douyin and 22 million on Weibo

    12、. Li Ziqis videos featuring her cooking and creating DIY products greatly attract people living in big cities. To our amazement, she does it all without using any modern technology or electricity.What dominate her videos are scenes of picking seasonal ingredients from her own garden and sometimes in

    13、 the mountains and turning them into tasty dishes on her wood-fired pot. Li stresses the seasons in her cooking, as Chinas traditional 24 solar terms also do, and makes food suitable for the particular climate.There came an intense debate about the image of China and its culture she presented. She w

    14、as accused of presenting an “outdated” image of the country by some critics. Nevertheless, state broadcaster CCTV and Peoples Daily praised her for her initiative to help rural youths become rich.Li Ziqi, by telling an inspiring Chinese story, is promoting traditional Chinese culture to the internat

    15、ional audience.【译文】年度文化传播人物想象一下,一位年轻的中国女子,穿着传统的衣服,在田野里摘花,为她的脸颊制作化妆品,用竹子做沙发,自己做各种美味的中国食物。 这听起来可能不真实,但这样的人确实存在于现实生活中。李子柒,30岁,已经成为中国最受欢迎的名人之一。她在YouTube上有900万名粉丝,抖音上有3,400万名粉丝,微博上有2,200万名粉丝。李子柒的视频以她的烹饪和创造DIY产品为特色,极大地吸引了生活在大城市的人们。令我们惊讶的是,她做这一切都没有使用任何现代技术或电力。在她的视频中主要是她从自己的花园里挑选季节性食材的场景,有时是在山里,然后在她的柴火灶上把它们

    16、变成美味菜肴。 李强调她烹饪的季节性,就像中国传统的二十四节气一样,做出各种时令美食。她展现的中国的形象及其文化引发了激烈的争论。 她被一些评论家指责展示了一个“过时”的国家形象。 然而,中国中央电视台和人民日报赞扬她主动帮助农村青年致富。李子柒正在通过讲述一个鼓舞人心的中国故事,向国际观众推广中国传统文化。第一部分听力(共两节,满分30分)关注主书封底“32学习云空间”,免费下载听力材料音频。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段

    17、对话仅读一遍。 1.What did the woman drop?A.Her wallet.B.Her bag.C.Her passport.2.What makes the coffee taste bad according to the woman?A.The old beans.B.The water.C.The dirty pot.3.What will the speakers do on Thursday?A.Have a day off.B.Go to the museum.C.Play basketball.4.Why does the woman want to invi

    18、te her parents?A.They like skiing.B.They want to climb mountains.C.They can look after the children.5.How does the man feel about the changing weather?A.Confused.B.Annoyed.C.Excited.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作

    19、答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.Where are the speakers?A.At school.B.At a factory.C.At a music store.7.What does the man want the students to learn in the class trip?A.How music is played.B.How concerts are organized.C.How musical instruments are made.听第7段材料,回答第8至10题。8.Where does Emma come from?A.Am

    20、erica.B.Japan.C.Britain.9.When did Emma meet Frank?A.In April.B.In July.C.In December.10.Whats the relationship between Emma and Frank?A.Co-workers.B.A couple.C.Friends.听第8段材料,回答第11至13题。11.What are the speakers mainly talking about?A.The mans eating habits.B.Their work schedule.C.The womans health p

    21、roblem.12.What does the man think of eating at 2:00 p.m.?A.It makes him healthier.B.It makes him tired.C.It makes him unable to concentrate.13.How many cups of tea does the man drink in the morning?A.About two.B.About four.C.About eight.听第9段材料,回答第14至17题。14.What do we know about the man?A.He is good

    22、at saving money.B.He thinks saving is unnecessary.C.He finds saving a little bit difficult.15.What percentage of pocket money(零花钱)does the woman try to save?A.10%.B.30%.C.50%.16.What does the woman say about saving?A.Its a habit.B.Its very difficult.C.It brings surprises.17.What does the man hope th

    23、e woman to do?A.Talk to her mother.B.Give him some advice.C.Get used to saving.听第10段材料,回答第18至20题。18.What did the scientists do to the road?A.They repaired it.B.They painted it.C.They blocked it.19.Why are young birds drawn to the road surface?A.Its warm.B.Its brown.C.Its smooth.20.What is the purpos

    24、e of the scientists experiment?A.To keep the birds there for a whole year.B.To help students study the birds well.C.To prevent the birds from being killed.答案1.C2.B3.B4.C5.B6.A7.C8.B9.C10.B11.A12.A13.B14.C15.A16.A17.B18.B19.A20.C听力材料Text 1M:Excuse me, you dropped something. It looks like a wallet.W:O

    25、h? Its my passport! Thank you so much for picking it up! It must have fallen from my bag.Text 2M:This coffee tastes bad. Are the coffee beans old? Did you clean the pot?W:It must be the water. I used tap water instead of bottled water this time.Text 3W:The museum has extra hours on Thursday this wee

    26、k. We could finally go after work.M:I was planning to play basketball that night, but.I can change it to Friday.Text 4M:We havent seen snow for three years. Lets drive to the mountains this winter.W:We can invite my parents, too. They can play with the kids while we go skiing.Text 5W:The weather is

    27、changing so much! One day, its hot. The next day, its very cold. After that, the strong winds blow. Its so confusing!M:Its so annoying, because Im getting sick from it! Pass me the cold medicine.Text 6W:My dad is coming to pick me up from school in about ten minutes, Mr. Daniels.M:Oh, good! Ive been

    28、 meaning to talk to him about a class trip.W:Were going on a trip?M:Well, I was going to ask your father if he would let us visit his factory in March. He and his workers create such beautiful musical instruments! I think the music students will be excited to watch the process of making the same ins

    29、truments that they play in class.W:Oh, Im sure my dad will allow it. He loves to teach young people about what he does.Text 7M:Hey, Jennifer, I have some great news. Your aunt Emma will be moving here in April with her mom. Shes coming from super far away.W:Like outer space?M:No, shes not from outer

    30、 space. Shes from Tokyo. Do you know where it is?W:Yeah, its in Japan. My friend Rikas grandmother is from there.M:Thats right! Well, Emma was working in London for a while, and thats where she met your uncle Frank last December. They went back to her home country to get married, and now theyre goin

    31、g to move back to America.W:I cant wait to meet her. Will she be here for my birthday in July?M:Yes, she will!Text 8W:Arent you hungry? You always wait until 2:00 p.m. to eat a small lunch.M:Sometimes I am. But Ive been doing this for so long that it doesnt bother me. I feel healthier this way.W:You

    32、 probably have no energy in the early afternoon, though! How do you concentrate at work?M:Actually, its the opposite. I even work out at the gym at noon, instead of taking a lunch break.W:Well, do you drink any water?M:Definitely. I drink lots of water. And soon after I wake up at 8:00 a.m., I drink

    33、 green tea. I have about four cups of it before noon!W:It sounds strange to me, but if it makes you feel better.M:It does. I feel so much more alive!Text 9W:Harry, are you good at saving money?M:I think I used to be good at saving money.W:When did that stop and why did it stop?M:I dont know. As you

    34、get older theres just so much stuff you need to spend money on. Money just keeps going out of your wallet for reasons you dont even know.W:I think Im pretty good at saving money actually.M:You are?W:Yes, I am. Why do you seem so surprised?M:How much of your pocket money(零花钱) would you save?W:I think

    35、 I save ten percent of my pocket money.M:Thats really amazing. I dont think I can save any money. I have to spend every cent I have and I dont know why.W:Saving is a habit. You get adapted to it, and you know thats what my mom taught me. I think I just grew with it that you need to save money and on

    36、ce you start doing it, it becomes easier. It becomes like an obligation(责任).M:I think you need to teach me sometime because Im hopeless.W:Ill give you a few tips.Text 10Here is a piece of news for bird lovers. Scientists have painted a long road red, yellow and white. They help to discourage the sea

    37、 birds from wandering onto the highway. The area is home to large crowds of birds that come to stay for the season. Young birds are often attracted to the warm roads surface and get killed by the traffic. The biology student, Hannah tells the broadcaster. The youngsters feathers are brown in color.

    38、The dark-colored road surface makes the youngster hard to be noticed. As the number of tourists has grown, so has the amount of traffic on the roads. Biologist Christen says the plan is to see how the birds respond to the multi-colored road this summer, and if it works, the idea could spread to othe

    39、r parts of the country.第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。A(2020山西太原第五中学月考)Thrift Books Library ProgramThrift Books sells millions of used books at the lowest prices. We personally assess every books quality and offer rare and out-of-print treasures. We deli

    40、ver the joy of reading in 100% recyclable packaging.Our Library Program allows libraries to make use of books they no longer want or need on their shelves. Libraries send us books, make money and create space for new books. Thrift Books receives used books of good quality, lists them for sale and fi

    41、nds new readers worldwide, extending the life of books. We put quality and affordable books into the hands of those who love to read.Following our program is as easy as 123:1.Pack your books;2.Contact us;3.Get paid monthly.Library Program benefitsMake Some MoneySales TrackingMonthly PaymentsPromote

    42、Literacy (识字)WorldwideHelp Save Our EnvironmentReduce:Get rid of books no longer suitable for your needs.Reuse:Books find new homes via resale or donation to literacy programs.Recycle:All unusable books are recycled.How is it done?We do the listing, shipping and customer service! With our large netw

    43、ork of distribution centers, we partner with thousands of library systems in North America to recycle their books through easy shipping options. There is no extra spending and no pre-scanning requirements.The difference we make750,000 books processed every day;Over 1 billion books saved from landfil

    44、ls;6,000,000+ books donated to literacy programs;18,000,000 books sold last year.Contact usGetting started is fast and easy. Simply give us a few details by filling out the contact form. Submit (提交) it, and well be in touch.21.What can libraries get from the program?A.Rare books.B.New shelves.C.More

    45、 visitors.D.Some earnings.22.What helps Thrift Books Library Program work perfectly?A.Free delivery service.B.Its distribution centers.C.The big profits it makes.D.Many partners in the world.23.How were most of the books received by Thrift Books dealt with last year?A.They were sent to other librari

    46、es.B.They were donated to charity groups.C.They were sold as second-hand books.D.They were collected by other organizations.答案语篇解读本文为一篇应用文。文章介绍了一个收集图书馆旧书的项目。21.D细节理解题。根据第二段中的“Libraries send us books, make money and create space for new books.”可知,图书馆能从中得到一些收入。故选D项。22.B细节理解题。根据“How is it done?”中的“With

    47、 our large network of distribution centers, we partner with thousands of library systems in North America to recycle their books through easy shipping options.”可知,“旧书图书馆计划”的配送中心网络能帮助它完美运作。故选B项。23.C细节理解题。根据“18,000,000 books sold last year.”可知,去年“旧书图书馆计划”收到的大部分书籍里作为二手书出售的。故选C项。B(2020山东济南历城第二中学高二月考)“I

    48、didnt hear them call my name,” explained Shelley Hennig to Active Teens (AT) as she talked about that exciting moment on national television when she won the honor of Miss Teen USA 2004.“Are you ready?” was what she heard. Then she said, “I shook my head, and then they said yes and it was announced

    49、again.”It was four days after that life-changing moment for the seventeen-year-old high school student from Destrehan, Louisianashe was still on cloud nine. “I was so shocked! I never believed that it could actually really happen.” The audience(观众) that day included her mother and father, her older

    50、brother, her friends and her dance teacher.Understanding why members of her family and her friends would be there, AT asked why her dance teacher had traveled so far to see her competition. “Shes always been my role model. Ive danced with her since I was six. Shes been through so many difficulties a

    51、nd came through them all. Ive learned to get over bad life experiences and learned how to move on because of her.”One of those bad life experiences for Shelley happened three years ago when her brother Brad was killed in a drunk driving accident. He was 18. She found writing helped her get through t

    52、he rough days. She said, “I write a lot about my brother. I write a lot, a lot, a lot.”As Miss Louisiana Teen, she traveled around the state speaking to teens about the dangers of drunk driving. In her role as Miss Teen USA, Shelley will continue to speak to the youth about safe driving, in addition

    53、 to many other things to help the youth.When AT asked Shelley if she had any advice for our readers, she said, “Dont let anyone change you. Hang out with people that make you feel good about yourself. That way, it is easy to be yourself.”24.What do the words “on cloud nine” in Paragraph 2 probably m

    54、ean?A.Frightened.B.Troubled.C.Very happy.D.Very angry.25.Shelley takes her dance teacher as a role model mainly because she is .A.determinedB.friendlyC.strictD.experienced26.How many children did the Hennigs have according to the text?A.1.B.2.C.3.D.4.27.What suggestion does Shelley give to the reade

    55、rs?A.Be yourself with the support of friends.B.Meet friends whenever possible.C.Go easy on yourself and others.D.Have a good role model.答案语篇解读本文为新闻报道。本文是关于一个高中生Shelley在获得2004年美国妙龄小姐时的一段采访内容及报道,还介绍了她对于读者的建议:不要让任何人去改变自己,和能让自己感觉良好的人在一起,这是做好自己的方式。24.C词义猜测题。根据第二段内容可知,时间是在她获得美国妙龄小姐这个改变她一生的时刻之后的第四天,所以她应该是很

    56、高兴,故选C项。25.A细节理解题。根据第四段中的“Ive danced with her since I was six. Shes been through so many difficulties and came through them all.”可知,老师曾遇到那么多的困难并且克服了困难,说明老师是坚毅的,故选A项。26.C细节理解题。根据第三段中的“her mother and father, her older brother, her friends, and her dance teacher”和第五段中的“three years ago when her brother

    57、Brad was killed in a drunk driving accident.”可知她有两个哥哥,故选C项。27.A细节理解题。根据最后一段中的“Dont let anyone change you. Hang out with people that make you feel good about yourself. That way, it is easy to be yourself.”可知,Shelley给出的建议就是“在朋友的支持下做自己”。故选A项。C(2020四川阆中中学高二上期中)O. Henry, born in Greensboro, North Carolin

    58、a, was the pen name of William Sydney Porter. His father, Algernon Sydney Porter, was a physician. When William was three years old, his mother died, and he was raised by his grandmother and aunt. William was a good reader, but at the age of fifteen he left school, and worked in a drug store and lat

    59、er on a Texas farm. After that, he moved to Houston, where he had a number of jobs, including the bank clerk. After moving to Austin, Texas, in 1882, he married.In 1884 he started a humorous weekly The Rolling Stone. When the weekly failed, he joined the Houston Post as a reporter and columnist(专栏作家

    60、). In 1897 he was put into prison over some financial(财务的) dealings. While in prison, William started to write short stories to earn money to support his daughter Margaret. His first work, Whistling Dicks Christmas Stocking(1899), appeared in McClures Magazine. After serving three years of the five

    61、years sentence,he changed his name to O. Henry, hoping to forget his bitter past.O. Henry moved to New York City in 1902 and from December 1903 to January 1906 he wrote a story a week for the New York World, and also published the stories in other magazines. His first collection, Cabbages and Kings,

    62、 appeared in 1904. Many other works quickly followed, such as The Gift of the Magi and The Furnished Room. O. Henrys best-known work is The Ransom of Red Chief. His stories always have surprising endings. He published 10 collections and over 600 short stories during his lifetime.O. Henrys last years

    63、 were shadowed by drinking, ill health, and financial problems. In 1907, he experienced a failed marriage. In 1910, O. Henry died of an illness.28.Whats the passage mainly about?A.A brief introduction to O. Henry.B.O. Henrys career and marriage.C.How O. Henry became a well-known writer.D.O. Henrys b

    64、est-known works.29.What can be inferred from the passage about O. Henry? A.He didnt like to study during his childhood.B.He had little parental love as a child.C.He was very interested in medicine and farming.D.He took up only one job after he moved to Houston.30.Why did O. Henry spend some time in

    65、prison? A.Because he got involved in some problems connected with money.B.Because he joined the Houston Post as a reporter and columnist.C.Because his weekly The Rolling Stone failed.D.Because he couldnt earn enough money to support his daughter.31.Which is the right time order of the following even

    66、ts in O. Henrys life?He moved to New York City.He joined the Houston Post.Whistling Dicks Christmas Stocking came out.The Furnished Room came out.Cabbages and Kings appeared.A.B.C.D.答案语篇解读本文是说明文。本文介绍了著名作家欧亨利的生平。28.A主旨大意题。本文介绍了欧亨利从出生到早期奋斗,到中年时取得的成就,再到他晚年的悲惨经历,因此是对他生平的简要介绍,故选A项。29.B推理判断题。根据第一段内容可知,欧亨利

    67、三岁时母亲就去世了,是祖母和姑母把他抚养大的,由此可推断,他的童年缺少父母的爱,故选B项。30.A细节理解题。根据第二段中的“In 1897 he was put into prison over some financial dealings.”可知,欧亨利是因为金融交易招来的牢狱之灾,故选A项。31.D细节理解题。根据文章内容可知,这几件事发生的时间分别为:1902年,1884-1897年间,1899年,1904年以后,1904年。故选D项。D(2020山东日照五莲高一检测)In 1973, I was teaching in an elementary school. Each day,

    68、 27 kids entered “The Thinking Laboratory”. That was the name students voted for after deciding that “Room 104” was too dull.Freddy was an average student, but not an average person. He had the rare balance between fun and compassion(同情). He would laugh the loudest over fun and be the saddest over a

    69、nyones misfortune.Before the school year ended, I gave the kids special gifts, T-shirts with the words “Verbs Are Your Friends” on them. I had advised the kids that while verbs(动词)may seem dull, most of the fun things they do throughout their lives will be verbs.Through the years, Id run into former

    70、 students who would provide updates for old classmates. I learned that Freddy did several jobs after his graduation from high school and remained the same caring person I met forty years ago. Once, while working overnight at a store, he let a homeless man sleep in his truck. Another time, he lent a

    71、friend money to buy a house.Just last year, I was conducting a workshop when someone knocked at the classroom door. A woman excused the interruption and handed me an envelope. I stopped teaching and opened it up. Inside were the “Verbs” shirt and a note from Freddys mother. “Freddy passed away on Th

    72、anksgiving. He wanted you to have this.”I told the story to the class. Sad as it was, I couldnt help smiling. Although Freddy was taken from us, we all took something from Freddy.32.What do the underlined words “The Thinking Laboratory” in Paragraph 1 refer to?A.The elementary school where the kids

    73、studied.B.“Room 104”in which the kids studied.C.The workshop in which the kids carried out experiments.D.The high school which was fun as well as dull.33.What can we learn about the author?A.She hardly kept in touch with her former students.B.She wrote the passage in 2013 or so.C.She was very strict

    74、 with her students.D.She gave the kids special gifts after the school year.34.Which of the following words can best describe Freddy?A.Modest and daring.B.Outstanding and calm.C.Generous and creative.D.Warm-hearted and caring.35.Whats the authors attitude towards Freddy?A.Cautious.B.Disapproving.C.Un

    75、interested.D.Appreciative.答案语篇解读本文主要讲了作者的一个学生Freddy既有趣又有同情心。在小学毕业前,作者送给学生们每人一件衬衫,告诫学生“动词”在人生中的重要性。而Freddy在毕业后也保持着乐于助人的品质,但不幸的是,他在若干年后去世了,而那件衬衫也回到了作者的手中,作者以及她的学生都从他身上学到了一些宝贵的品质。32.B推理判断题。根据第一段中的That was the name students voted for after deciding that “Room 104” was too dull.“学生们认为104号房间太过沉闷,于是投票选了这个名

    76、字。”可推知,“The Thinking Laboratory”就是“104号房间”。故选B。33.B推理判断题。根据第一段第一句In 1973, I was teaching in an elementary school.“1973年,我在一所小学教书。”和第四段第二句I learned that Freddy did several jobs after his graduation from high school and remained the same caring person I met forty years ago.“我了解到Freddy高中毕业后做了几份工作,仍然是我4

    77、0年前遇到的同一个有爱心的人。”可推知,这篇文章是作者在2013年左右写的。故选B。34.D推理判断题。根据第四段中的I learned that Freddy did several jobs after his graduation from high school and remained the same caring person I met forty years ago. Once, while working overnight at a store, he let a homeless man sleep in his truck. Another time, he lent

    78、 a friend money to buy a house.“我了解到Freddy高中毕业后做了几份工作,仍然是我40年前遇到的同一个有爱心的人。有一次,他在一家商店通宵工作,让一个无家可归的人睡在他的卡车里。还有一次,他借钱给朋友买房子。”可推知,Freddy心地善良且关心他人。故选D。35.D意图态度题。根据最后一段中的Sad as it was, I couldnt help smiling. Although Freddy was taken from us, we all took something from Freddy.“尽管很伤心,我还是忍不住微笑。虽然Freddy已经离开

    79、了我们,但我们都从Freddy身上得到了一些东西。”可知,作者对Freddy是“赞赏的”。故选D。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2020山东聊城高二上期中)How to Discover Your TalentTalents tend to refer to some inborn skills that everyone seems to be born with. 36. Its good to try to identify and practice that skill.Revis

    80、it your childhood. A good way to figure out where your talents lie is to go back to your childhood.37. This was often the time when you had plans that werent limited by what people tended to think of as “reality”.Consider what it is you do when you lose track of time. One of the chief things you can

    81、 do is focus on what you love to do so that you have a tendency to forget everything else for a while. 38. You might have to research a bit deeper into the things you enjoy to discover what makes you feel satisfied.39. Sometimes, when youre having difficulty seeing clearly, its good to get an outsid

    82、e opinion. Your friends and family members know you well and they should be able to offer you some insights into the areas they think youre talented in.Try new things. Especially if youre not sure what your talents might be, you should get out and try new things. This way youre more likely to hit on

    83、 what it is that youre really good at and that really makes you happy.40. In your quest for your own talents you should look into the talents of other people.A.Consider what you loved to do as a childB.Ask others for better adviceC.You can use your talents in the service of kindnessD.Focus on the ar

    84、eas that youre less talented inE.Not all talents are going to be super obviousF.Observe and enjoy the talents of other peopleG.Its true that having a talent can help you in life答案语篇解读本文是一篇说明文,介绍了关于如何发现自己的天赋的几点建议。36.G根据本空后的“Its good to try to identify and practice that skill.”可知,努力去发现和练习这种技能是很好的,此处是说

    85、拥有天赋的好处,故G项(的确,拥有一种天赋在生活中会帮助你)符合语境。37.A根据本空前的“A good way to figure out where your talents lie is to go back to your childhood.”可知,要想知道你在哪方面有天赋,一个好办法就是回到你的童年时代,此处承接上文,故A项(想想你小时候喜欢做什么)符合语境。38.E根据本空后的“You might have to research a bit deeper into the things you enjoy to discover what makes you feel sati

    86、sfied.”可知,你可能需要深入研究你喜欢的事情才能发现什么让你感到满足,此处是说有时候天赋不是那么容易被发现的,故E项(并不是所有的天赋都是显而易见的)符合语境。39.B根据本空后的“Sometimes, when youre having difficulty seeing clearly, its good to get an outside opinion.”可知,当你看不清楚的时候,最好听听外界的意见,本段讲的是寻求他人的建议,故B项(向别人征求更好的建议)符合语境。40.F根据本空后的“In your quest for your own talents you should l

    87、ook into the talents of other people.”可知,寻找自己的天赋时,你应该看看别人的天赋,此处讲的是有关别人的天赋,故F项(观察并欣赏他人的天赋)符合语境。第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。(2020山东青岛黄岛高二上期中)I was getting ready to go to bed when the phone rang. This could not be 41. My mind 42 through the list of

    88、 family members who might need help, but the voice was hardly 43.“Lindy, this is Lesley.” I didnt know Lesley well. We did 44 speak with each other, but to say we were friends was not 45. Perhaps something really 46 caused her to reach someone she barely knew. 47, she only asked me, “Do you have roo

    89、m for a turkey in your freezer?” We had lots of room in our freezer, and 48, too much. “Sure,” I responded, “did your freezer break down?” “Not 49,” Lesley replied, “and I will explain when I arrive.”Minutes later came a huge freezer truck. Lesley stepped down and explained the lease(租约) of the groc

    90、ery store her husband serviced had run out and that they had to 50 all the freezers that night. Thinking it was a 51 to throw away all this good food, they decided to drop off food to anyone she could 52. Noticing our freezer was pretty empty, Lesley asked to 53 it up. An hour later, everything was

    91、finished, I asked her, “When will you come back for all this?” Lesley laughed, “We dont want it back. It is yours! Thanks for helping us out!”“For helping them out?” We opened our freezer door. Inside were all expensive foods we never bought but often 54 to try. However, our needs were met in an 55

    92、way.41.A.excitingB.goodC.frighteningD.easy42.A.lookedB.fellC.brokeD.raced43.A.familiarB.sweetC.loudD.beautiful44.A.frequentlyB.occasionallyC.alwaysD.hardly45.A.embarrassingB.confusingC.appropriateD.ordinary46.A.excellentB.attractiveC.gratefulD.awful47.A.InsteadB.ThereforeC.MoreoverD.Meanwhile48.A.in

    93、 totalB.in a wordC.in factD.as a result49.A.exactlyB.clearlyC.completelyD.seriously50.A.buyB.emptyC.sellD.throw51.A.shameB.punishmentC.dutyD.right52.A.loveB.catchC.think ofD.recognize53.A.bringB.liftC.useD.fill54.A.volunteeredB.pretendedC.refusedD.longed55.A.ordinaryB.unexpectedC.efficientD.interest

    94、ing答案41.B根据上文的“I was getting ready to go to bed when the phone rang.”可知,在“我”准备睡觉的时候电话响了,从所选词的感情色彩来讲,打搅了作者的睡眠是件不好的事。故选B项。42.D句意:“我”的脑海里掠过那些可能需要帮助的家庭成员的名单,但“我”对电话里的声音不是很熟悉。race意为“(头脑)快速转动”。故选D项。43.Abut表示转折,前半句是“我”在脑海中找寻可能在这个时间打电话求助的家人,家人的声音是熟悉的,由but可推理出电话里的声音是不熟悉的。故选A项。44.B根据上文的“I didnt know Lesley we

    95、ll.”可知,“我”跟莱斯莉不熟,从“We did(我们确实).”可推断出“我”和莱斯莉偶尔会交谈。故选B项。45.C根据下文的“someone she barely knew”可知,“我”和莱斯莉是不太认识的关系,按照逻辑推理,“我们是朋友”的这个说法是不适当的。各选项意为:embarrassing使人害羞的;confusing令人困惑的;appropriate适当的;ordinary普通的。故选C项。 46.D根据下文的“caused her to reach someone she barely knew”并按照逻辑推理可知是发生了一些糟糕的事情。excellent优秀的;attract

    96、ive有魅力的;grateful感激的;awful糟糕的。故选D项。47.A根据下文的“only”的感情色彩判断出,所填词前后是相反含义。“我”以为莱斯莉打电话给“我”这个不熟悉的人是发生了糟糕的事情,结果她只是问“我”家的冰箱有没有地方放火鸡。instead相反;therefore因此;moreover此外;meanwhile同时。故选A项。48.C根据上文的“We had lots of room in our freezer”及下文的“too much”可知,我们的冰箱还有很多空余的地方。in total总共;in a word总之;in fact实际上;as a result结果。故选

    97、C项。49.A结合上文“我”问是不是她的冰箱坏了,及下文“explained the lease(租约) of the grocery store her husband serviced had run out and that they had to.all the freezers that night”可知,原因是杂货店的租约到期了,因此她的冰箱没坏,而是有其他缘故。用not exactly“不完全是”最为恰当。故选A项。50.B根据上文句意可知,杂货店的租约到期了,and在此处表示递进,结合下文“they decided to drop off food to anyone.”可知,

    98、所填空是要把冷冻柜清空。故选B项。51.A根据下文的“throw away all this good food”,并根据常识可知,扔掉好食物是一件令人惋惜的事。故选A项。52.C根据上文的“someone she barely knew”可知,“我”和莱斯莉是不太认识的关系,结合下文莱斯莉说的“It is yours! Thanks for helping us out!”可知莱斯莉把火鸡送给了“我”,由此推理出此处是送给她能想到的任何人。故选C项。53.D根据下文的“Inside were all expensive foods we never bought but often.to t

    99、ry.”可知,“我”的冰箱里塞满了食物。因此所填空是把冰箱填满的含义。故选D项。54.D上文“we never bought but.”中的“but”表示转折,按照逻辑推理,虽然没买过,但是也想去尝试,再结合下文“our needs were met”可确定所填空是“渴望”。故选D项。55.B整篇文章讲述了一件出乎意料的事情,一个不太熟的朋友打来一个电话,后来我们的冰箱里塞满了从没买过的昂贵食物。所以此处应为“意料之外的”方式。故选B项。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。(2020山东济南历城第二中学高二上期中)Ca

    100、lligraphy (书法), 56 (consider) as one of the unique traditional Chinese arts, has a long history of about 1,000 years. It is not only a tool of cultural communication 57 an artistic treasure with shining and extraordinary beauty. As the representative of Chinese art, it 58 (know) as the most ancient

    101、artistic form in the eastern world. Calligraphy has influenced the world widely and has even been introduced to many neighboring 59 (country). To practise calligraphy 60 (require) the basic tools of the “scholars four jewels” as well as much concentration on guiding the soft writing brush charged wi

    102、th fluid ink, and writing on the paper 61 the ink will spread quickly. Once the brush movement hesitates, a black mark is created, so speed, 62 (strong) and agility (敏捷) are the essence of a fine artwork. When writing, many calligraphers will forget all worries and even 63 (they), combining all thou

    103、ghts in the beauty of their art. Thus it also can shape and improve a persons temper and promote well-being.Calligraphy, 64 a mirror, is a silent reflection of the soul.Today, although various modern ways have been substituted for the original calligraphy, 65 (especial) which is created with a writi

    104、ng brush, people still love the ancient form and practise it untiringly.答案56.considered考查非谓语动词。Calligraphy 和consider之间是被动关系,这里是过去分词作定语,故填considered。57.but考查连词。句意:它不仅是一种文化交流的工具,更是一种闪耀的且具有非凡美的艺术瑰宝。not only.but (also).不但而且。故填but。58.is known考查固定短语:be known as意为“作为而著称”。故填is known。59.countries考查名词复数。many后

    105、面跟名词复数,故填countries。60.requires考查动词的时态和主谓一致。这里在讲述一个客观事实,所以句子用一般现在时,动词不定式作主语,谓语动词用第三人称单数形式,故填requires。61.where考查定语从句。分析句子可知,paper作先行词,where在定语从句中作地点状语。62.strength考查词性转换。分析句子结构,这里是并列的名词作主语,所给词strong是形容词,其名词strength意为“力气,力量”,故填strength。63.themselves考查反身代词。句意:许多书法家在书写时,会忘却一切烦恼,甚至忘了自己,将一切思想融于艺术之美中。此处用反身代词

    106、作宾语,故填themselves。64.like考查介词。句意:书法就像一面镜子,是心灵的无声反映。like“像一样”,故填like。65.especially考查副词。此处用副词修饰后面的定语从句,故填especially。句意:虽然各种各样的现代方式已经取代了原来的书法,特别是用毛笔创作的书法,但人们仍然热爱这种古老的形式,并不懈地练习它。第四部分写作(共两节,满分40分)第一节应用文写作(满分15分)假定你是李华,你的英国朋友Lisa正在学习中国绘画。市艺术博物馆将招聘暑期志愿者,请你写封邮件邀请她一起报名。内容包括:1.教小学生绘画;2.维持游客秩序;3.每周工作三天。注意:1.词数8

    107、0左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。答案One possible version:Dear Lisa,Ive got good news for us two. The Art Museum in our city is about to bring in volunteers for the summer vacation. Would you please have a try with me?The job of the volunteers is rather challenging. Teaching primary students to draw Chinese pain

    108、tings, which is our major duty, will offer us a great chance to improve ourselves. Then, helping to keep order is another duty which will make us more skilled in communication. By the way, we only need to work three days a week.This is a pretty good opportunity for us to enrich our summer life, isnt

    109、 it? Looking forward to hearing from you soon.Yours,Li Hua第二节读后续写(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Proudly reading my words, I glanced around the room, only to find my classmates bearing big smiles on their faces and tears in their eyes. Confused, I glanced at my stone-faced teacher. Havin

    110、g no choice, I slowly raised the report I had slaved over, hoping to hide myself. “What could be causing everyone to act this way?”Quickly, I flashed back to the day when Miss Lancelot gave me the task. This was the first real task I received in my new school. It seemed simple: go on the Internet an

    111、d find information about a man named George Washington. Since my idea of history came from an ancient teacher in my home country, I had never heard of that name before. As I searched the name of this fellow, it became evident that there were two people bearing the same name who looked completely dif

    112、ferent! One invented hundreds of uses for peanuts, while the other led some sort of army across America. I stared at the screen, wondering which one my teacher meant. I called my grandfather for a golden piece of advice: flip (掷) a coin. Headsthe commander, and tailsthe peanuts guy. Ah! Tails, my re

    113、port would be about the great man who invented peanut butter, George Washington Carver.Weeks later, standing before this unfriendly mass, I was totally lost. Oh well, I lowered the paper and sat down at my desk, burning to find out what I had done wrong. As a classmate began to read his report, it a

    114、ll became clear, “My report is on George Washington, the man who started the American Revolution.” The whole world became quiet! How could I know that she meant that George Washington?Obviously, my grade was awful. Heartbroken but fearless, I decided to turn this around. I talked to Miss Lancelot, b

    115、ut she insisted: No re-dos;no new grade. I felt that the punishment was not reasonable, and I believed I deserved a second chance.注意:续写的词数应为150左右。答案One possible version: Paragraph 1:Therefore, I threw myself heartily into my work for the rest of the school year. I often went to ask Miss Lancelot som

    116、e questions about history. She was happy to see I was making a difference, “My kid, I sincerely wish to give you a chance but its forbidden. Only by working hard can you get another chance to change your awful situation.” I thanked her for what she said, waiting patiently for the chance to come arou

    117、nd.Paragraph 2:Ten months later, that chance came. It was a speech to express your opinion about a historical figure. I went on the Internet and searched information carefully. I practiced the speech every day. That day finally came after days of adequate preparation. With confidence filled in my mind, I went on the stage and showed my fluent presentation. I won first prize and learned a lesson that where there is a will, there is a way.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021学年新教材高中英语 Unit 4 Meeting the muse Section Ⅶ Expanding your world教师用书(含习题测试)外研版选择性必修第一册.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-579679.html
    相关资源 更多
  • 专题13确定圆的条件、直线和圆的位置关系 (5个知识点8种题型)(解析版).docx专题13确定圆的条件、直线和圆的位置关系 (5个知识点8种题型)(解析版).docx
  • 专题13确定圆的条件、直线和圆的位置关系 (5个知识点8种题型)(原卷版).docx专题13确定圆的条件、直线和圆的位置关系 (5个知识点8种题型)(原卷版).docx
  • 专题13求解摩擦力(知识点复习 例题讲解 过关练习)-备战2023年中考物理一轮复习考点帮 (解析版).docx专题13求解摩擦力(知识点复习 例题讲解 过关练习)-备战2023年中考物理一轮复习考点帮 (解析版).docx
  • 专题13求解摩擦力(知识点复习 例题讲解 过关练习)-备战2023年中考物理一轮复习考点帮 (原卷版).docx专题13求解摩擦力(知识点复习 例题讲解 过关练习)-备战2023年中考物理一轮复习考点帮 (原卷版).docx
  • 专题13新定义与规律探究题(真题21模拟21)-备战2023年中考数学历年真题 1年模拟新题分项详解(重庆专用)【解析版】.docx专题13新定义与规律探究题(真题21模拟21)-备战2023年中考数学历年真题 1年模拟新题分项详解(重庆专用)【解析版】.docx
  • 专题13新定义与规律探究题(真题21模拟21)-备战2023年中考数学历年真题 1年模拟新题分项详解(重庆专用)【原卷版】.docx专题13新定义与规律探究题(真题21模拟21)-备战2023年中考数学历年真题 1年模拟新题分项详解(重庆专用)【原卷版】.docx
  • 专题13整式运算——天津市2023年初三各区数学模拟考试题型分类汇编.docx专题13整式运算——天津市2023年初三各区数学模拟考试题型分类汇编.docx
  • 专题13平衡中的临界和极值问题.docx专题13平衡中的临界和极值问题.docx
  • 专题13平行线之猪脚模型(M模型)-【压轴必刷】2023年中考数学压轴大题之经典模型培优案(解析版).docx专题13平行线之猪脚模型(M模型)-【压轴必刷】2023年中考数学压轴大题之经典模型培优案(解析版).docx
  • 专题13平行线之猪脚模型(M模型)-【压轴必刷】2023年中考数学压轴大题之经典模型培优案(原卷版).docx专题13平行线之猪脚模型(M模型)-【压轴必刷】2023年中考数学压轴大题之经典模型培优案(原卷版).docx
  • 专题13带电粒子在有界匀强磁场中的运动(解析版).docx专题13带电粒子在有界匀强磁场中的运动(解析版).docx
  • 专题13带电粒子在有界匀强磁场中的运动(原卷版).docx专题13带电粒子在有界匀强磁场中的运动(原卷版).docx
  • 专题13寒假成果评价卷 (测试范围:一次函数、代数方程)(解析版).docx专题13寒假成果评价卷 (测试范围:一次函数、代数方程)(解析版).docx
  • 专题13寒假成果评价卷 (测试范围:一次函数、代数方程)(原卷版).docx专题13寒假成果评价卷 (测试范围:一次函数、代数方程)(原卷版).docx
  • 专题13二次函数图象性质(选填50题)-2021年中考数学真题分项汇编(解析版)【全国通用】(第02期).docx专题13二次函数图象性质(选填50题)-2021年中考数学真题分项汇编(解析版)【全国通用】(第02期).docx
  • 专题13二次函数图象性质(选填50题)-2021年中考数学真题分项汇编(原卷版)【全国通用】(第02期).docx专题13二次函数图象性质(选填50题)-2021年中考数学真题分项汇编(原卷版)【全国通用】(第02期).docx
  • 专题13二次函数图象性质与应用(共38题)-2021年中考数学真题分项汇编(解析版)【全国通用】(第01期).docx专题13二次函数图象性质与应用(共38题)-2021年中考数学真题分项汇编(解析版)【全国通用】(第01期).docx
  • 专题13二次函数图象性质与应用(共38题)-2021年中考数学真题分项汇编(原卷版)【全国通用】(第01期).docx专题13二次函数图象性质与应用(共38题)-2021年中考数学真题分项汇编(原卷版)【全国通用】(第01期).docx
  • 专题13二次函数与胡不归型最值问题-挑战2023年中考数学压轴题之学霸秘笈大揭秘(全国通用)(解析版).docx专题13二次函数与胡不归型最值问题-挑战2023年中考数学压轴题之学霸秘笈大揭秘(全国通用)(解析版).docx
  • 专题13二次函数与胡不归型最值问题-挑战2023年中考数学压轴题之学霸秘笈大揭秘(全国通用)(原卷版).docx专题13二次函数与胡不归型最值问题-挑战2023年中考数学压轴题之学霸秘笈大揭秘(全国通用)(原卷版).docx
  • 专题13不等式B辑(教师版含解析)备战2021年高中数学联赛之1981-2020年高中数学联赛一试试题分专题训练.docx专题13不等式B辑(教师版含解析)备战2021年高中数学联赛之1981-2020年高中数学联赛一试试题分专题训练.docx
  • 专题13不等式B辑(学生版)备战2021年高中数学联赛之1981-2020年高中数学联赛一试试题分专题训练.docx专题13不等式B辑(学生版)备战2021年高中数学联赛之1981-2020年高中数学联赛一试试题分专题训练.docx
  • 专题13 实验:探究弹力和弹簧伸长的关系.docx专题13 实验:探究弹力和弹簧伸长的关系.docx
  • 专题13 二次函数的应用.docx专题13 二次函数的应用.docx
  • 专题13.Unit3写作与阅读(选择性必修第一册)答案全解全析.docx专题13.Unit3写作与阅读(选择性必修第一册)答案全解全析.docx
  • 专题13.9 三角形中的边角关系、命题与证明章末八大题型总结(拔尖篇)(沪科版)(解析版).docx专题13.9 三角形中的边角关系、命题与证明章末八大题型总结(拔尖篇)(沪科版)(解析版).docx
  • 专题13.9 三角形中的边角关系、命题与证明章末八大题型总结(拔尖篇)(沪科版)(原卷版).docx专题13.9 三角形中的边角关系、命题与证明章末八大题型总结(拔尖篇)(沪科版)(原卷版).docx
  • 专题13.8 三角形中的边角关系、命题与证明章末九大题型总结(培优篇)(沪科版)(解析版).docx专题13.8 三角形中的边角关系、命题与证明章末九大题型总结(培优篇)(沪科版)(解析版).docx
  • 专题13.8 三角形中的边角关系、命题与证明章末九大题型总结(培优篇)(沪科版)(原卷版).docx专题13.8 三角形中的边角关系、命题与证明章末九大题型总结(培优篇)(沪科版)(原卷版).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1