分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型2020—2021学年五年级下册英语暑期作业_阅读理解提升训练02(含答案)人教PEP版.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:585014
  • 上传时间:2025-12-11
  • 格式:DOCX
  • 页数:10
  • 大小:64.58KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020 2021 学年 年级 下册 英语 暑期 作业 阅读 理解 提升 训练 02 答案 人教 PEP
    资源描述:

    1、20202021学年五年级下册英语暑期作业 阅读理解提升训练021. 中国嫦娥五号探月任务完美收官,这是我国航天技术里程碑式的成功。请你阅读以下文段,根据问题选择正确选项。Inventions can help people do jobs that humans cannot do. They can go underwater underground and even to the space.Doyou know one of the most famous inventions in 2020? Of course, it should be Change5 lunar probe(月

    2、球探测器). It was named after a woman in an ancient Chinese fairy tale.Change5 was launched on Nov. 24t in Hainan and landed on the moon on Dec. Ist in 2020. It worked on the moon about two days. Change5 returned on the grassland of Inner Mongolia on Dec. 17t.Ittook back about 1.731 kilograms of lunar r

    3、ocks and soil. These will help scientists study more about the moon.Thisis a great success in Chinas space industry. It is the first time for China to take back something from the moon in the history. China becomes the third country to get the return of lunar samples(样本).(1)What doeslaunchedmean?_A.

    4、B.C. (2)When did Change5 land on the moon?_A.Nov 24tB.Dec. 1tC.Dec 17t(3)Where did Change5 return?_A.in Hainan B.in Inner Mongolia C.in Beijing (4)What did Chang e5 take back?_A.lunar rocksB.lunar soilC.lunar rocks and soil(5)Why do we say Change5 mission ts a great success?_A.Change5 went to the sp

    5、ace.B.Change 5 returned to the earth on Dec. 17t.C.It is the first time for China to take back lunar samples.2. 阅读短文,选择正确的选项Itis SaturdayThe Browns are at homeMrsBrown is in the kitchenShes making apple piesThe pies she makes are very deliciousDo you want to have a taste?MrBrown isnt in the living r

    6、oomHe is outsideHe is washing his carThe car is new and very beautifulSo he looks after it very wellJim is in the gardenHe is playing football with some other boysWhere is his sister,Sue?Shes in her bedroom with her friend,AnnThey are watching the Animal World(1)There are_ people in MrBrowns familyA

    7、.sixB.fourC.twoD.three(2)MrsBrown is_A.tasting the apple piesB.watching TVC.cookingD.eating a cake (3)MrBrown looks after_ very wellA.MrsBrownB.his daughterC.his familyD.his car(4)Who are playing outside?_A.MrsBrown and SueB.Some boysC.Sue and AnnD.Some girls (5)Sue and Ann are_A.watching TV in the

    8、living roomB.playing football in the open airC.watching TV in Sues roomD.playing in Anns room3. 阅读短文,选择正确答案。Tom, Mary, Nancy, John and Yang Ling are good friends. But their hobbies are different. Tom likes playing football. Mary likes making clothes, and she can make pretty dresses for her doll. Nan

    9、cy likes growing flowers, and she looks after them carefully. John likes cooking. He cooks nice food. Yang Ling likes collecting stamps, and her animal stamps are very beautiful.(1)Whats Marys hobby?_A. Cooking.B. Growing flowers.C. Making clothes.(2)Who likes playing football?_A. Tom.B. John.C. Tom

    10、 and John.(3)How many hobbies does Yang Ling have?_A. Three.B. Two.C. One.(4)Who looks after the flowers carefully?_A. Mary.B. Nancy.C. I dont know.(5)Does John cook well?_A. Yes, he does.B. No, he doesnt.C. I dont know.4. 阅读短文,根据短文内容选择最佳答案。Myname is Lily. Im ten years old. I live in a large flat wi

    11、th my father and mother. My father is a factory worker. He can make machines for people. My mother is a nurse. She can help sick people. I am a pupil. I study in a big school. We have Chinese, maths, English lessons in the morning and art, PE, computer lessons in the afternoon. I like art best. Im g

    12、ood at drawing animals, for example(例如),cats, monkeys and rabbits. I want to be a painter when I grow up.(1)Lily lives in_.A. a big houseB. a large flatC. a small flat(2)Lilys father is_.A. a builderB. a nurseC. a worker(3)Lily has_lessons in the morning.A. threeB. fourC. five(4)Lilys favourite subj

    13、ect is_.A. artB. computerC. maths(5)_are animals.A. TreesB. DogsC. Shoes5. 阅读短文内容,选择正确答案。Overthe Chinas National Day holiday, I went to Hainan with my parents. My grandparents live in a beautiful village in Hainan. We visited them. We went to see the blue sea every day.We swam in it. My grandma cook

    14、ed good food for us every day.The seafood is tasty. I like it. We took many pictures. I was excited.(1)Chinas National Day is on_.A. October 1stB. September 1stC. December 25th(2)I wen to_over the National Day holiday.A. HaikouB. HainanC. Hangzhou(3)We_in the sea.A. went boatingB. went fishingC. wen

    15、t swimming(4)The seafood is_.A. goodB. dirtyC. not nice(5)My_live in Hainan.A. parentsB. fatherC. grandparents6. 阅读短文,回答问题。 Jackis from San Francisco. He lives in China with his parents now. He likes China and Chinese food. From Monday to Friday he always goes to school by school bus. He has no time

    16、 to go home for lunch. So he always has it at school. The lunch at school is very good. He has dinner at home with his parents every day. But sometimes they go out to have dinner with their friends. Jack often eats fish, meat, vegetables, fruit and many other delicious things. But he never eats swee

    17、ts or chocolate. Dumplings and yuanxiao are Jacks favourite food. He thinks they are very nice.(1)Where is Jack from?_A. The UN.B.The UK.C.The US.(2)Does Jack always go to school by bike?_A.Yes,he does.B.No,he doesnt .C.No, he hasnt.(3)Where does he have lunch?_A.At home.B.At school .C.In a resteran

    18、t.(4)What are Jacks favourite food?_A. Fish and meat.B.Fruit and vegetables.C.Dumplings and yuanxiao.(5)Does Jack like sweets and chocolate?_A.Yes,he has.B.No,he doesnt .C.Yes,he does.7. 阅读短文,选择正确的答案。Tomorrow is Saturday. Liu Fang wont go to school. But she is going to have a busy day. She is going

    19、to get up early. She is going to have a sandwich for breakfast. After breakfast, shes going to visit a science museum by taxi. After that, she will have lunch in KFC(肯德基). In the afternoon, she is going to the bookstore by bus. At about 5:00 pm, she is going back home to wash her clothes. Then shes

    20、going to have dinner and watch TV.(1)It is_today.A. SundayB. SaturdayC. Friday(2)What is Liu Fang going to do on Saturday morning?_A. Have dinner.B. Visit a science museum.C. Go to the bookstore.(3)How is Liu Fang going to the science museum?_A. By taxi.B. By bus.C. By subway.(4)When is Liu Fang goi

    21、ng to the bookstore?_A. On Saturday morning.B. On Saturday afternoon.C. On Saturday evening.(5)Liu Fang is going to have_and_at home on Saturday ._A. breakfast, lunchB. lunch, dinnerC. breakfast, dinner8. 阅读短文,根据短文内容选择正确的答案。Myname is Tom. I like school days, because I can study many things at school

    22、. There are seven days in a week. I go to school from Monday to Friday. We have four classes in the morning and two in the afternoon. On Mondays we have maths, Chinese and music. On Tuesdays we have English and science. I like Wednesdays and Fridays, because we have computer classes. I like computer

    23、 classes and my computer teacher. He is tall and cool. Hes very clever.(1)How many days are there in a week?_A. Five.B. Seven.C. Four.(2)We have_ classes every day from Monday to Friday.A. sixB. fiveC. four(3)What do we have on Wednesdays?We have_.A. English and scienceB. maths and ChineseC. a compu

    24、ter class(4)We have science and English on_.A. MondaysB. TuesdaysC. Wednesdays(5)Whats my computer teacher like?He is_.A. tall and strongB. short and cleverC. tall, cool and clever9. 阅读短文,根据短文内容选择正确答案。Doyou live in a city? Do you know how cities began? Long,long ago,there were only a few thousand pe

    25、ople in the world.These people moved from place to place. They moved over the land and hunted animals for food.Noone knows how or where these people learned to grow food.But when they did, their lives changed. They didnt have to look for food any longer. They could stay in one place and grow food. P

    26、eople began to live near another.And so the first village grew. Many people came to work in the villages. These villages grew very big.When machines came along, the peoples lives in the villages changed again.Factories were built. More and more people lived near the factories. The cities grew very b

    27、ig.Today, some people are moving back to small towns. This is strange, isnt it?(1)Long ago, there were only a few_people in the world.A. hundredB. millionC. thousand(2)The people long ago moved over the land and_for food.A. hunted animalsB. grew cropsC. planted trees(3)When people stayed in one plac

    28、e and began to live near another, the first_grew.A. cityB. villageC. factory(4)Many people_in the villages and these villages grew very big.A. came to playB. came to studyC. came to work(5)The cities grew very big when more and more people lived_.A. in the villageB. near the factoriesC. in the townL

    29、ook and write.10. 读短文,根据短文内容选择正确的答案,并将字母番号填写在横线上。Shopassistant (店员): Hello. Welcome to our shop (欢迎光临)! How can I help you?Bill: Hello. Do you have crayons, please?Shopassistant : Yes, we do. How many crayons do you want? We have 36, 48 and 72 colors (颜色).Bill: 48, please.Shopassistant: Anything els

    30、e?Bill: And do you have scissors?Shopassistant: Yes, we do. Big or small?Bill: Small, please. Do you also have paper?Shopassistant: Yes, of course we do. Here you are.Bill: I am making a model plane. So I also need glue sticks and knives.Shopassistant: Sorry, we dont have knives. How many glue stick

    31、s do you want?Bill: I need 2, please!Shopassistant: Here you are. Have a nice day! Goodbye! (1)Bill wants to_ .A. go to the cinemaB. go to the drawing clubC. make a model plane(2)Bill needs crayons, scissors, writing paper, glue sticks and_ in the shop.A. erasersB. knivesC. pencils(3)Bill wants to b

    32、uy (购买)_.A. big scissorsB. small scissorsC. black scissors(4)Bill buys crayons of_ colors.A. 36B. 48C. 72(5)Bill buys_ glue sticks.A. oneB. twoC. six11. 阅读下面的绘本内容,选择正确答案。Little Leo liked drawing very much. His friends all liked his pictures.Inthe first drawing class, the teacher put an egg on the de

    33、sk and asked Little Leo to draw it. Thats easy! said Little Leo.Inanother class, the teacher still asked him to draw an egg, but he put the egg on a plate(盘子). Little Leo didnt feel happy and asked, Why do we draw eggs all the time? Its an egg again, but it looks different,said the teacher.Little Le

    34、o worked hard and became(成为)a great _.(1)Leo was good at_.A. B. C. (2)In the first drawing class, the egg was_.A.B. C. (3)In another drawing class, the egg was_.A.B. C. (4)What the meaning(意思) of _?_.A. 作家B. 画家C. 记者(5)The story tells us to_.A. show your pictureB. eat an eggC. look carefully(认真观察)参考答案1.ABBCC2.BCDBC3.CACBA4.BCAAB5.ABCAC6.CBBCB7.CBABC8.BACBC9.CABCB10.CBBBB11.BCBBC

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020—2021学年五年级下册英语暑期作业_阅读理解提升训练02(含答案)人教PEP版.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-585014.html
    相关资源 更多
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆章节测试试题(解析卷).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆章节测试试题(解析卷).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆章节测试试卷(附答案详解).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆章节测试试卷(附答案详解).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆章节测试试卷(含答案详解版).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆章节测试试卷(含答案详解版).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆必考点解析试题(含答案解析).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆必考点解析试题(含答案解析).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆必考点解析试卷(含答案详解).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆必考点解析试卷(含答案详解).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆定向训练试卷(详解版).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆定向训练试卷(详解版).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆定向训练练习题.docx人教版九年级数学上册第二十四章圆定向训练练习题.docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆定向练习试题(解析卷).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆定向练习试题(解析卷).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆定向练习试卷(含答案详解版).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆定向练习试卷(含答案详解版).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆定向测试试题(详解版).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆定向测试试题(详解版).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆定向测试试卷(详解版).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆定向测试试卷(详解版).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆定向测试试卷(含答案详解版).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆定向测试试卷(含答案详解版).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆定向测评试题(含答案解析版).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆定向测评试题(含答案解析版).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆同步训练试题(详解版).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆同步训练试题(详解版).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆同步练习试题(含详解).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆同步练习试题(含详解).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆同步练习试卷(含答案详解).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆同步练习试卷(含答案详解).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆同步练习练习题(详解).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆同步练习练习题(详解).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆单元测试试题(含详解).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆单元测试试题(含详解).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆单元测试试题(含详细解析).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆单元测试试题(含详细解析).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆单元测试练习题(含答案详解).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆单元测试练习题(含答案详解).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆专题训练试卷(解析版含答案).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆专题训练试卷(解析版含答案).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆专题训练练习题(详解).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆专题训练练习题(详解).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆专题练习试题(详解).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆专题练习试题(详解).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆专题练习试题(含详细解析).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆专题练习试题(含详细解析).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆专题练习练习题(含答案解析).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆专题练习练习题(含答案解析).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆专题攻克试题(详解版).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆专题攻克试题(详解版).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆专项训练试题(含详细解析).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆专项训练试题(含详细解析).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆专项训练试卷.docx人教版九年级数学上册第二十四章圆专项训练试卷.docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆专项练习试题(解析卷).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆专项练习试题(解析卷).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1