分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 13

类型2023年新教材高考英语一轮复习 UNIT 5 阅读题组——练速度(含解析)新人教版选择性必修第三册.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:760203
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:13
  • 大小:31.09KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2023年新教材高考英语一轮复习 UNIT 阅读题组练速度含解析新人教版选择性必修第三册 2023 新教材 高考 英语 一轮 复习 阅读 速度 解析 新人 选择性 必修 第三
    资源描述:

    1、组合规范练16选择性必修第三册UNIT5阅读题组练速度(35mins).阅读AWe have a wide variety of small group training programs.Check out what we offer below.ReformerPilates(普拉提)Description:Reformer Pilates will improve your balance and stability.You are guaranteed a challenging full-body workout.We will get your heart rate up thro

    2、ugh exercises that have a low effect on your joints.Reformer Pilates is for everyone.Session:Tuesday 4:15 p.m./Thursday 1:30 p.m./Friday 5:30 p.m.All classes are 45 minutes in our Mind Body Studio.Price:$130 (6 weeks)SelfDefenseDescription:This is a women-only program that covers the basics of self-

    3、defense.Self-defense classes can offer exercise benefits such as muscle firming and strengthening,and improved balance and coordination (协调).Such classes also help you improve your physical condition in every part of your body,your mental approach to health and fitness and your chances of escaping f

    4、rom an attack.Session:Monday 6:30 p.m.8:30 p.m.Price:$79 (4 weeks)BoxFitDescription:BoxFit is a fitness class that uses the training principles from a number of martial arts disciplines.Punching bag(沙袋) exercises and focused pad work create a time-effective and dynamic workout.No body contact,perfec

    5、t for both males and females of all fitness levels.Session:Monday,Wednesday and Friday 6:45 a.m.7:45 a.m.Price:$140 (8 weeks)WomensFitnessDescription:We are here to provide you with a unique 4-week program to help refresh your energy and encourage a deeper understanding of setting and achieving heal

    6、th and fitness goals.Different from other fitness programs,this program is given online.Session:Monday and Wednesday 1:00 p.m.2:00 p.m.Price:$125 (4 weeks)1.What is the benefit of Reformer Pilates?A.It trains people to lose weight.B.It improves peoples mental health.C.It helps people with heart prob

    7、lems.D.It develops peoples balance and stability.2.Which program will suit Lily if she wants to protect herself from an attack?A.BoxFit.B.Self Defense.C.Reformer Pilates.D.Womens Fitness.3.What is special about Womens Fitness?A.The training principle it uses.B.The workout it creates.C.The health and

    8、 fitness goals it sets.D.The way the class is given.BOne in five children starting primary school in the UK are overweight.By the time they leave school,that figure will rise to one in three.The chance of them being overweight in adulthood,which brings range of associated health risks,is high,at 50%

    9、-75%.The root cause of diet-related fatness is no secret:an energy imbalance between the quantity of food being consumed and the level of physical activity being conducted.Addressing this imbalance needs to be,in part,a review of our diet.More fresh ingredients(原料) especially fruit and vegetables,le

    10、ss processed foods and fewer additives(添加剂) are all important factors in building a balanced diet.The Department of Health has recognized that a collective approach,rather than just individual behavior change,is a successful way of achieving this.Universal adjustments like a blanket decrease in suga

    11、r content influence the way we eat through the choices available to us.Applying this approach to school kitchens makes sense.They have an important role to play in maintaining healthy diets.Offering a school menu packed with fresh ingredients and without artificial additives makes a direct and effec

    12、tive impact on what children eat at school.Its an area the Soil Association consistently works to handle through its Food for Life programworking with schools to transform food culture,improve food education and encourage lasting changes to the way schools think about food.It works.In Food for Life

    13、schools,pupils are a third less likely to eat no fruit or vegetables than those in comparison schools.One way for schools to get involved is a Food for Life Served Here award,which means at least 75% of dishes are prepared on site using fresh ingredients.It encourages local seasonal produce and,at s

    14、ilver or gold level,requires a commitment to environmentally friendly produce.At its heart,the award is designed to support health and enhance food understanding.Over 50% of English primary schools have such an award,alreadyserving around 1.7 million meals each day to over 10,000 schools and its a f

    15、igure well see grow.4.What does the underlined word “Addressing” in Paragraph 2 mean?A.Tackling.B.Ignoring.C.Maintaining.D.Postponing.5.Which approach will work for students to build balanced diet?A.Stopping them eating alone in schools.B.Getting them aware of the harm of fatness.C.Ensuring healthy

    16、recipes on school menus.D.Increasing the availability and flavor of food.6.What can we say about the Food for Life program?A.Its a heavy load on schools.B.Its complicated to operate.C.Its a temporary project.D.Its a fruitful attempt.7.Which type of food may the Food for Life Served Here award promot

    17、e?A.Sugary snacks.B.First-class sausages.C.High-quality imported beef.D.Freshly picked organic beans.CA new study,published in TheJournalofExperimentalPsychology found that communication interactions that included voice,like a phone call or video chat,created stronger social bonds than communication

    18、 through typing,like text messaging or email.In the study,researchers used various experiments to gauge(评估;判断) connectedness.In one,they asked 200 people to make predictions about what it would be like to reconnect with an old friend by email or by phone and then assigned people at random to do one

    19、or the other.Although people anticipated that a phone call would be more awkward,hearing someones voice actually made the experience better.However,people who participated in the experiment reported that they did form a significantly stronger bond with their old friend on the phone versus email,and

    20、they did not feel more awkward.In another experiment,the researchers had strangers connected by either texting,talking over video chat,or talking using only audio.They found that both forms of voice communicationwhether video or audio onlymade the strangers feel significantly more connected than whe

    21、n they communicated via text.Sabrina Romanoff,a Harvard trained clinical psychologist based in New York City,says people tend to text or email instead of calling because of convenience,as they see it as a controlled form of communication where they can “correspond information exactly in the way they

    22、 intend without unexpected additions by the other person.”Romanoff says that in reality,texting can make it hard to determine the true meaning behind a conversation.A phone call is actually more convenient when considering the net effects of the message.Each party is more present,and therefore,able

    23、to gauge the meaning behind the content without ruminating on the endless possible meanings behind words and punctuation.8.What is the purpose of the study?A.To encourage people to let their fingers do the talking.B.To introduce the effects of verbal and non-verbal communications.C.To demonstrate th

    24、e strengths and weaknesses of making phone calls.D.To compare connectedness of communication through voice and typing.9.Which way will make you feel more connected if you miss a friend far away?A.Typing a letter.B.Sending an email.C.Having a video chat.D.Texting a message.10.What does “a controlled

    25、form of communication” refer to in Paragraph 4?A.A way to talk about controlled topics.B.A way to communicate without time limit.C.A way to explain something without delay.D.A way to express thoughts without being disturbed.11.What advantage does making phone calls have over texting?A.Being more for

    26、mal.B.Being less awkward.C.Being more straightforward.D.Being less expensive.DTechnology is supposed to make our lives easier,allowing us to do things more quickly and efficiently.But too often it seems to make things harder.This increase in complexity,often called “feature creep”,costs consumers ti

    27、me,but it also costs business money.Product returns in the U.S.cost a hundred billion dollars a year,and a recent study by Elke den Ouden,of Philips Electronics,found that at least half of returned products have nothing wrong with them.Consumers just couldnt figure out how to use them.Companies now

    28、know a great deal about problems of usability and consumer behavior,so why is it that feature creep proves unstoppable?In part,feature creep is the product of the so-called internal-audience problem:the people who design and sell products are not the ones who buy and use them,and what engineers and

    29、marketers think is important is not necessarily whats best for consumers.The engineers tend not to notice when more options make a product less usable.And marketing and sales departments see each additional feature as a new selling point,and a new way to attract customers.You might think,then,that c

    30、ompanies could avoid feature creep by just paying attention to what customers really want.But thats where the trouble begins,because although consumers find overloaded gadgets(配件)unmanageable,they also find them attractive.It turns out that when we look at a new product in a store we tend to think t

    31、hat the more features there are,the better.It is only once we get the product home and try to use it that we realize the virtues of simplicity.It seems strange that we dont expect feature tiredness and thus avoid it.But,as numerous studies have shown,people are not,in general,good at predicting what

    32、 will make them happy in the future.As a result,we will pay more for more features because we systematically overestimate how often well use them.We also overestimate our ability to figure out how a complicated product works.The fact that buyers want bells and whistles but users want something clear

    33、 and simple creates an unusual problem for companies.A product that doesnt have enough features may fail to catch our eye in the store.But a product with too many features is likely to annoy consumers.12.What does the first paragraph mainly discuss?A.The benefits brought by the advanced technology.B

    34、.The recent study conducted by Elke den Ouden.C.The loss caused by the feature creep of technology.D.Many problems of usability known by the consumers.13.Which of the following is true according to the second paragraph?A.It is the audience problem that leads to feature creep.B.What matters to design

    35、ers and marketers is not good for consumers.C.Feature creep brings blessings to the people in marketing and sales.D.The engineers will not pay attention to the quality of the product.14.What do we know about the buyers in Paragraph 4?A.They are deeply convinced that all the products work in a simple

    36、 way.B.They are fed up with the more and more features of the products.C.They are too confident of their ability to use the complicated products.D.They are quite clear about the products which will make them happy.15.What can be a suitable title for the text?A.Saying No to Feature Creep Is No Easy T

    37、hingB.Feature-heavy Products in DemandC.The More Features,the BetterD.Simplicity Outweighs Complexity.七选五This summer,many areas of the US have been suffering historic droughts (干旱).Climate change has brought very high temperatures and less-than-normal rain and snow to the country.1.It also means hot

    38、 weather,which can be hard to take.2.Their civilization once thrived (繁荣) with its amazing architecture of pyramids and cities.One of the cities,Tikal,was built in what is now Guatemala.“It was quite a remarkable place,with temples towering above the top of the rainforest,” says Dunning.Although the

    39、 region is a tropical rainforest,Tikal was built in a place that got little rain for half the year.Additionally,it had no year-round lakes or riversalthough it did have an important spring.The Maya also did not have a system to reach groundwater.3.“As Tikal grew,people there would have had to cut do

    40、wn parts of the surrounding rainforest to raise food.4to meet their needs for wood and other resources,” Dunning says.Dunning compares it to todays practice of chopping down much larger parts of the Amazon rainforest to raise cattle for beef.He calls this deed “bad for the health of local environmen

    41、t and the global environment,too.”The Maya would have used cut-and-burn techniques and let the forest grow back after a few years.Although they changed the environment with their farming and other practices,the Maya had much less impact on the climate than we do now.The Maya understood that they had

    42、 to have balance.5.Youll pay a price,or someone will.A.If you abuse the world,its going to come backB.At the same time,they left enough of it in placeC.So they built tanks to collect and store rainwaterD.They would have served different,important purposesE.That means there is less water to drink and

    43、 less water for cropsF.Tikal was home to tens of thousands of people during the years 600 to 800G.Thousands of years ago,the Maya people suffered from the same problems选择性必修第三册UNIT5阅读题组练速度.【语篇导读】本文是应用文。文章介绍了四项健身训练项目及其时间、价格等具体信息。1.D细节理解题。根据ReformerPilates(普拉提)部分中的“ReformerPilateswillimproveyourbalanc

    44、eandstability.”可知,该课程会提高你的平衡能力和稳定性。2.B细节理解题。根据SelfDefense部分中的“Suchclassesalsohelpyouimprove.yourchancesofescapingfromanattack.”可知,自卫课程也可以提高女性逃离攻击的可能性,故自卫课程适合想使自己免遭攻击的Lily。3.D细节理解题。根据WomensFitness部分中的“Differentfromotherfitnessprograms,thisprogramisgivenonline.”可知,与其他健身项目不同,女子健身课是在网上进行的,故其特殊之处在于它的授课方式

    45、。【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了为建立均衡饮食,英国的小学所采取的一系列方法。4.A词义猜测题。根据“Morefreshingredients(原料)especiallyfruitandvegetables,lessprocessedfoodsandfeweradditives(添加剂)areallimportantfactorsinbuildingabalanceddiet.”可知,此处说的是解决不均衡的办法,由此推断addressing此处意思是“解决”,故答案为A项。5.C细节理解题。由第四段中的“Offeringaschoolmenupackedwithfreshingr

    46、edientsandwithoutartificialadditivesmakesadirectandeffectiveimpactonwhatchildreneatatschool.”可知,确保学校菜单上有健康的食谱可帮助学生建立均衡的饮食,故答案为C项。6.D推理判断题。由第五段中的“InFoodforLifeschools,pupilsareathirdlesslikelytoeatnofruitorvegetablesthanthoseincomparisonschools.”可知,“FoodforLifeprogram”是一次卓有成效的尝试,故答案为D项。7.D细节理解题。由倒数第二

    47、段中的“OnewayforschoolstogetinvolvedisaFoodforLifeServedHereaward,whichmeansatleast75%ofdishesarepreparedonsiteusingfreshingredients.”可知,学校参与其中的一种方式是提供一种食物奖,这意味着至少75%的菜肴是现场用新鲜食材制作的。由此可知:该食物奖推广的是新鲜食物,故答案为D项。【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要说明了一项研究发现,包括语音在内的交流互动,如电话或视频聊天,比打字,如短信或电子邮件,能产生更强的社会联系。文章还介绍了这项研究的开展过程以及研究发现。8

    48、.D推理判断题。根据第一段以及第二段中的“Inthestudy,researchersusedvariousexperimentstogaugeconnectedness.”可知,这项研究的目的是比较语音和打字沟通的连通性。9.C细节理解题。根据第二段中的“Althoughpeopleanticipatedthataphonecallwouldbemoreawkward,hearingsomeonesvoiceactuallymadetheexperiencebetter.”可知,如果你想念远方的朋友,视频聊天这种方式会让你们感觉更亲近。10.D词义猜测题。根据画线部分后的“correspon

    49、dinformationexactlyinthewaytheyintendwithoutunexpectedadditionsbytheotherperson”可知,“一种受控制的交流形式”指的是一种不受干扰的表达思想的方式。11.C细节理解题。根据最后一段中的“Romanoffsaysthatinreality,textingcanmakeithardtodeterminethetruemeaningbehindaconversation.Aphonecallisactuallymoreconvenientwhenconsideringtheneteffectsofthemessage.”可

    50、知,相比发短信,打电话的优势在于更直截了当。【语篇导读】本文是一篇说明文。文章介绍了科技的“功能蔓延”是不可阻挡的,拒绝“功能蔓延”不是一件容易的事情。12.C主旨大意题。根据第一段内容,特别是“Thisincreaseincomplexity,oftencalledfeaturecreep,costsconsumerstime,butitalsocostsbusinessmoney.”可知,本段主要讲的是技术的“功能蔓延”造成的损失。13.C细节理解题。根据第二段中的“Andmarketingandsalesdepartmentsseeeachadditionalfeatureasanews

    51、ellingpoint,andanewwaytoattractcustomers.”可知,“功能蔓延”给营销和销售人员带来福音。14.C细节理解题。根据第四段中的“Wealsooverestimateourabilitytofigureouthowacomplicatedproductworks.”可知,购买者高估了自己理解复杂产品工作原理的能力,也就是说他们对自己使用复杂产品的能力过于自信。15.A主旨大意题。通读全文,特别是根据第一段中的“sowhyisitthatfeaturecreepprovesunstoppable?”可知,本文从设计者和消费者的角度介绍了科技的“功能蔓延”是不可阻

    52、挡的,拒绝“功能蔓延”不是一件容易的事情。【破解长难句】But thats where the trouble begins,because although consumers find overloaded gadgets(配件)unmanageable,they also find them attractive.【分析】本句为复合句,wherethetroublebegins为where引导的表语从句;becausealthoughconsumersfindoverloadedgadgets(配件)unmanageable,theyalsofindthemattractive为beca

    53、use引导的原因状语从句,该从句又包含一个although引导的让步状语从句。【译文】但问题就出在这里,因为尽管消费者觉得超负荷的配件难以处理,但他们也觉得它们很有吸引力。.【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了美国很多地区遭受了历史性的干旱的事实,对比玛雅人对环境的合理利用进一步分析了人类对环境的破坏导致气候变暖的做法。1.E根据前句“Climatechangehasbroughtveryhightemperaturesandless-than-normalrainandsnowtothecountry.”可知,E项“Thatmeansthereislesswatertodrinkan

    54、dlesswaterforcrops”进一步说明了干旱带来的不利影响,其中“lesswatertodrinkandlesswaterforcrops”与前文“less-than-normalrainandsnow”形成呼应。2.G根据后文“Theircivilizationoncethrived(繁荣)withitsamazingarchitectureofpyramidsandcities.”可知,此处应该会举例提到一个伟大的民族,G项中的“Mayapeople”与后文“Theircivilization”的代词形成指代关系。3.C根据前文“Additionally,ithadnoyear-

    55、roundlakesorriversalthoughitdidhaveanimportantspring.”可知C项中的“collectandstorerainwater”与前文的“noyear-roundlakesorrivers”形成呼应关系,表示因为没有储水的条件,因此需要建造水箱。4.B根据前文“cutdownpartsofthesurroundingrainforesttoraisefood”以及后文“DunningcomparesittotodayspracticeofchoppingdownmuchlargerpartsoftheAmazonrainforesttoraiseca

    56、ttleforbeef.Hecallsthisdeedbadforthehealthoflocalenvironmentandtheglobalenvironment,too.”可知B项中的“leftenoughofitinplace”与后文“choppingdownmuchlargerpartsoftheAmazonrainforesttoraisecattleforbeef”形成对比关系,表示玛雅人对环境的利用是合理的。5.A根据后文“Youllpayaprice,orsomeonewill.”可知A项中的“itsgoingtocomeback”与后文的“payaprice”形成呼应结构。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2023年新教材高考英语一轮复习 UNIT 5 阅读题组——练速度(含解析)新人教版选择性必修第三册.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-760203.html
    相关资源 更多
  • 专题24 与二次函数相关的压轴题-三年(2019-2021)中考真题数学分项汇编(全国通用)(原卷版).docx专题24 与二次函数相关的压轴题-三年(2019-2021)中考真题数学分项汇编(全国通用)(原卷版).docx
  • 专题24 三角函数中的化简求值(教师版).docx专题24 三角函数中的化简求值(教师版).docx
  • 专题24 、25估算题和电路设计电路动态变化-2021年全国中考物理真题专项汇编(第一期)(解析版).docx专题24 、25估算题和电路设计电路动态变化-2021年全国中考物理真题专项汇编(第一期)(解析版).docx
  • 专题24 unit 12 易错综合练习-2021-2022学年七年级下册单元重难点易错题精练(人教版).docx专题24 unit 12 易错综合练习-2021-2022学年七年级下册单元重难点易错题精练(人教版).docx
  • 专题24直线的方程-【中职专用】中职高考数学二轮复习专项突破.docx专题24直线的方程-【中职专用】中职高考数学二轮复习专项突破.docx
  • 专题24正弦定理和余弦定理-2021年新高考数学基础考点一轮复习.docx专题24正弦定理和余弦定理-2021年新高考数学基础考点一轮复习.docx
  • 专题24复数及推理与证明【多选题】(解析版).docx专题24复数及推理与证明【多选题】(解析版).docx
  • 专题24复数及推理与证明【多选题】(原卷版).docx专题24复数及推理与证明【多选题】(原卷版).docx
  • 专题23锐角三角函数-2021年中考数学真题分项汇编(原卷版)【全国通用】(第02期).docx专题23锐角三角函数-2021年中考数学真题分项汇编(原卷版)【全国通用】(第02期).docx
  • 专题23概率统计与图论(教师版含解析)-备战2021年高中数学联赛之历年真题汇编(1981-2020).docx专题23概率统计与图论(教师版含解析)-备战2021年高中数学联赛之历年真题汇编(1981-2020).docx
  • 专题23概率统计与图论(学生版)-备战2021年高中数学联赛之历年真题汇编(1981-2020).docx专题23概率统计与图论(学生版)-备战2021年高中数学联赛之历年真题汇编(1981-2020).docx
  • 专题23实验:探究加速度与物体受力、物体质量的关系.docx专题23实验:探究加速度与物体受力、物体质量的关系.docx
  • 专题23函数与矩形存在性问题-【压轴必刷】2023年中考数学压轴大题之经典模型培优案(解析版).docx专题23函数与矩形存在性问题-【压轴必刷】2023年中考数学压轴大题之经典模型培优案(解析版).docx
  • 专题23函数与矩形存在性问题-【压轴必刷】2023年中考数学压轴大题之经典模型培优案(原卷版).docx专题23函数与矩形存在性问题-【压轴必刷】2023年中考数学压轴大题之经典模型培优案(原卷版).docx
  • 专题23二面角、面面角大题专练B卷-2023届高三数学二轮专题复习.docx专题23二面角、面面角大题专练B卷-2023届高三数学二轮专题复习.docx
  • 专题23二次函数推理计算与证明综合问题-挑战2023年中考数学压轴题之学霸秘笈大揭秘(全国通用)(解析版).docx专题23二次函数推理计算与证明综合问题-挑战2023年中考数学压轴题之学霸秘笈大揭秘(全国通用)(解析版).docx
  • 专题23二次函数推理计算与证明综合问题-挑战2023年中考数学压轴题之学霸秘笈大揭秘(全国通用)(原卷版).docx专题23二次函数推理计算与证明综合问题-挑战2023年中考数学压轴题之学霸秘笈大揭秘(全国通用)(原卷版).docx
  • 专题23《不规则物体体积算法》2020-2021学年小升初数学真题汇编专项复习训练(全国通用).docx专题23《不规则物体体积算法》2020-2021学年小升初数学真题汇编专项复习训练(全国通用).docx
  • 专题23 相似形.docx专题23 相似形.docx
  • 专题23 实验:探究加速度与力、质量的关系.docx专题23 实验:探究加速度与力、质量的关系.docx
  • 专题23.6 解直角三角形章末九大题型总结(拔尖篇)(沪科版)(解析版).docx专题23.6 解直角三角形章末九大题型总结(拔尖篇)(沪科版)(解析版).docx
  • 专题23.6 解直角三角形章末九大题型总结(拔尖篇)(沪科版)(原卷版).docx专题23.6 解直角三角形章末九大题型总结(拔尖篇)(沪科版)(原卷版).docx
  • 专题23.4 解直角三角形章末拔尖卷(沪科版)(解析版).docx专题23.4 解直角三角形章末拔尖卷(沪科版)(解析版).docx
  • 专题23.4 解直角三角形章末拔尖卷(沪科版)(原卷版).docx专题23.4 解直角三角形章末拔尖卷(沪科版)(原卷版).docx
  • 专题23.3 构造直角三角形解题四大题型(沪科版)(解析版).docx专题23.3 构造直角三角形解题四大题型(沪科版)(解析版).docx
  • 专题23.2 解直角三角形【十大题型】(举一反三)(沪科版)(解析版).docx专题23.2 解直角三角形【十大题型】(举一反三)(沪科版)(解析版).docx
  • 专题23.2 解直角三角形【十大题型】(举一反三)(沪科版)(原卷版).docx专题23.2 解直角三角形【十大题型】(举一反三)(沪科版)(原卷版).docx
  • 专题23-申请信.docx专题23-申请信.docx
  • 专题23 阅读理解 议论文 - 2023年中考英语语法题型总复习宝典.docx专题23 阅读理解 议论文 - 2023年中考英语语法题型总复习宝典.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1