分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 20

类型Unit 3 Sports and Fitness单元测试(A卷·夯实基础)-2023-2024学年高一英语必修第一册单元重难点易错题精练(人教版2019).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:781275
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:20
  • 大小:682.71KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    Unit Sports and Fitness单元测试A卷·夯实基础-2023-2024学年高一英语必修第一册单元重难点易错题精练人教版2019 Fitness 单元测试 夯实 基础 2023
    资源描述:

    1、 Unit 3 Sports and Fitness 单元测试(A卷夯实基础)(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)注意事项:1本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2回答第卷时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。写在本试卷上无效。3回答第卷时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。4考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共30分,略)第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,

    2、从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ATEC Community Event SeriesDate and timeThursday, July 13, 1lam-11: 45am Location: OnlineAbout this event45 minutesMobile eTicketJoin our monthly community event! At TEC we have found that community increases success and consistency. Have you ever wondered why the needle doe

    3、s not move, even when you get your 10,000 steps in? Do you still feel overly sore after a weekend full of activities? Or you cant seem to break the pattern with ongoing injuries? If this sounds like you, then TEC has you covered! From movement to mindset, we will help you engage your body and give y

    4、ou easy-to-follow movements that you can do from anywhere. This will help you accomplish your fitness goals, feel great in all your summer activities and avoid the roller coaster of injuries! TEC monthly community event! Stay active beyond your training for performance, and prioritize your overall h

    5、ealth. Each movement will help you maximize your recovery and avoid any of the bad effects of your workouts, for example, overuse injuries, tightness, range of motion issues, etc. Have a body and mind ready to interact in all the activities the healthy way! Connect with other athletes and individual

    6、s. Ask TEC coaches and other athletes questions and collaborate(合作)on best practices to optimize(优化) your mindset! This event is for you if:You desire a community to grow with. You have strong feelings of enthusiasm for workouts. You enjoy achieving at a high level. You are looking for support for y

    7、our mindset, sport/fitness, or with your nutrition. This event is not for you if:You are close-minded and are not looking to be challenged or encouraged. You dont value learning from others. You are looking for a place to sell your products or services.1What can we learn about this event?AIt takes p

    8、lace every month.BIt offers 45-minute offline training.CIt shows people the secret to success.DIt aims to help people to lose weight.2How can participants benefit from the event?AThey will be given priority to membership.BThey will gain permanent free Mobile eTicket.CThey will get one-to-one guidanc

    9、e from a coach.DThey will learn how to avoid injuries when exercising.3Who are most suitable for this event?AThose who hope to enjoy a quiet weekend.BThose who want to attract potential customers.CThose who attach importance to an active lifestyle.DThose who desire good academic performance.BDebinha

    10、 means “little Debs” in Portuguese (葡萄牙语) and shes 1.57 metres tall. But she has no intention of getting too big for her football shoes. “Never go above someone else.” is her philosophy (人生哲学). Instead, she says, its better to be a mirror for someone else, and to always be learning from your teammat

    11、es in whatever you choose to do. After all, she says, “I didnt get here alone.”From street football in a provincial town in southeast Brazil to one of the stars of the US National Womens Soccer League and a mainstay of the Brazilian womens team, Debinha, 31, has come a long way. She has appeared for

    12、 her country more than 130 times and in 2022 was shortlisted for the Best FIFA Womens Player award, the only South American to be nominated (提名). In addition to Brazilian clubs, she has played for teams in Norway and China, and is now with the Kansas City Current in the US. The greatest moment of he

    13、r career so far has been standing for Brazil in the 2016 Olympic Games, when they were held in her home nation. This summer she was working hard for her second World Cup.“I always liked to play ball,” says Debinha, who first started playing it at eight in the square outside the candy factory where h

    14、er mother worked in their home town of Braspolis. If she wasnt playing in the street, she was taking extra physical, education classes after school. Her mother always supported her. “Today, as always, my mother is my number one fan. Seeing my family cheering for me on the field, and seeing my family

    15、 experiencing that along with me, you couldnt put a price on it,” she said.4What can we know about Debinha in paragraph 1?AShe always wants to beat others.BShe is open-minded and likes to learnCShe is very proud and goes above others.DShe has too big football shoes on matches5How is the text develop

    16、ed about Debinhas success?ABy space.BBy giving examples.CBy comparing.DBy listing reasons.6What made Debinha a football player?AHer strong interest in ball.BHer familys suggestions.CHer strong wish to win.DHer love to her motherland.7What is the text mainly about?AThe difficulty Debinha met.BSupport

    17、 from a players mother.CA short introduction of Debinha.DThe secret to success.CA small study out of Skidmore College examined the advantages of morning vs, evening exercise for both women and men. Paul, professor for health at Skidmore, led the study.“We had the groups divided into evening and morn

    18、ing groups,” he says. “We found women and men answered differently to different types of exercise depending on the time of the day, which surprised us.”The study showed that for women who want to lower blood pressure (血压), the risk of heart disease or reduce fat, morning exercise works best. Those w

    19、omen hoping for upper body muscle (肌肉) gains or mood (心情) improvement should consider evening exercise. For the men, the findings were somewhat different: Evening exercise lowers blood pressure, the risk of heart disease, and feelings of tiredness. But similar to women, they burn more fat with morni

    20、ng exercise.“For many people, the best time to exercise will depend on their chronotype,” says Heisz, author of Move the Body, Heal the Mind.“Chronotype is your bodys natural habit to sleep at a certain timeits what decides whether youre a night owl or an early bird. For the 25% of the population th

    21、at considers themselves a night owl, getting both enough sleep and enough exercise can be difficult,” adds Heisz.He continues, “Sleepwhich provides your body the necessary time to recover (恢复) and make gains from exerciseshould always be the first choice. When it comes to exercise, regardless of res

    22、earch on the advantages of certain exercises at particular times of the day, your results will not be good if it doesnt allow enough time for sleep.”8What can women get by doing evening exercise according to the study?AA fat loss.BA good mood.CA lower blood pressure.DA smaller risk of heart disease.

    23、9What does the author intend to do in paragraph 5?AGive an example.BTell the difference.CDo an experiment.DExplain a term.10What does Heisz think is important to achieve good results of exercise?AEnough sleep.BLow-fat food.CPlenty of water.DLots of exercise.11What is the best title for the text?AA N

    24、ight Owl or An Early BirdBWhy Fitness Plan Being ImportantCHow to Change Your Exercise TimeDThe Best Time of a Day to ExerciseDIt can be incredibly difficult to encourage ourselves to go for a run during winter, particularly when its wet and windy outside. But new research has found that even a supe

    25、r-quick run could have great health benefits. In fact, it seems that just a 10-minute session will not only make us feel better, but could actually improve brain health, too.Now, we all know that exercise can improve mental and physical health in many ways. But when it comes to mental well-being, th

    26、eres been relatively little research done on the specific benefits of running, compared with other physical activities, such as cycling. So this was something put to the test during a recent study. Researchers from University of Tsukuba in Japan asked participants to run on a treadmill (跑步机) for jus

    27、t 10 minutes. They then had to take a Stroop Color and Word Test which is used to measure reaction time in brain processing. Results showed there was a highest point in self-reported pleasure and an increase in degree of activity of the brain.In other words, runners were found to have an increase in

    28、 blood flow in the part of the brain thats associated with dealing with functions and controlling mood (情绪). Researchers then compared these results to a similar study on cycling, which also showed improved cognition (认知), but no mood improvement. Therefore, it seems various types of exercise can ma

    29、ke us feel differently.The authors noted, “Given exercise is medicine, the effects of drugs differ depending on the type of drug, and different types of exercise such as running and cycling should be observed to have different effects on mental health and brain functions as well.”So pushing ourselve

    30、s to get outside for a run really will make us feel better, probably more than other fitness activities. And these findings show that we dont necessarily need to do a lot of exercise to feel the benefit of it.12What did the new research find?ARunning fast benefits all of us.BRunning is the best exer

    31、cise.CA short time run can be beneficial.DA healthy mind encourages us to run.13What does the underlined words “participants” in Para 2 refer to?APeople who are doing a research.BPeople who love running.CPeople who are professional athletes.DPeople who are taking part in an activity.14Which is relat

    32、ed to our happiness?ABlood flow.BCycling.CMedicine.DColors.15What is the main idea of the text?AWe should go for a run in winter.BRunning really benefits us mentally.CWe dont need a lot of exercise.DRunning on a treadmill is better than running outside.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空

    33、白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Just 30 to 45 minutes of exercise three times a week can make you feel much healthier and in control of your own life. 16 Exercise also releases endorphins, chemicals that trigger (引发,激发) positive feelings. Here are some great ways to exercise:Take up running. Running releases en

    34、dorphins and can make you feel great after you do it. 17 This will keep you motivated and make you feel more capable of meeting and tackling (应付) challenges. 18 Immersing yourself in water will make you feel stronger and will wash away any of your stressful thoughts. This is also a good activity if

    35、you have any joint or muscle pain.Take a yoga class. Yoga is not only great for you physically, but it will help you learn to regulate (管理,调节) your breath and your minds wanderings.Join a team sport, like bowling, volleyball or softball. 19 In other words, you get the benefits of socialization and e

    36、xercising in one go. 20 Youll feel less stressed if you spend more time hiking in nature and being exposed to fresh air.ATake up hiking.BSwim a mile every other day.CTry setting a goal for yourself, like running a 5k or 10k race.DYoull be able to make new friends and work out at the same time.EStres

    37、s can affect how you feel, think, behave and how your body function.FIt is worth spending time learning different techniques for managing your stress.GExercise can relieve stress, reduce depression and improve your cognitive function.第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选

    38、项中选出可以填入空白处的最佳选项。After graduation, I decided to take the gym seriously. Accompanied by a friend, I 21 a routine of walking on the treadmill (跑步机). I was 22 with our routine in the gym. My friend, however, became bored.One day, he suggested that we 23 an outdoor sport. I was an uncoordinated (动作不协调的)

    39、 person,so I 24 his idea.But several weeks later, he managed to 25 me to step onto an outdoor racquetball (美式壁球) court. When I hit the ball, I sent it flying in every direction except the direction that I had 26 . Still, somehow, I tried hard to learn it and became 27 after constantly practicing.“We

    40、re not getting enough 28 on the treadmill. Why not play tennis to build up our body?” suggested my friend.“Tennis? I cant play tennis! That 29 real skills!” I firmly resisted (抵制) his new 30 . However, weeks later, I started playing tennis. After several months of painful practice, one day, as the b

    41、all came flying towards me, my racket and the ball met in what tennis players 31 as the “sweet spot”.I had 32 learned how to play tennis properly!I learned a valuable 33 from these experiences: I can do whatever I set my mind on. I just need to put in efforts, and the results will 34 And I become qu

    42、ite 35 about trying new things and Im always filled with a sense of excitement.21AstartedBchangedCquitDdesigned22AconfidentBfamiliarCcontentDcareful23Afocus onBtake upCmake upDcheck in24ArefusedBsupportedCrevisedDadmired25AremindBattractCrequestDpersuade26AimaginedBwantedCscheduledDarranged27Afluent

    43、BimpressiveCcuriousDskillful28AexerciseBadventureCmovementDtime29AincludesBexploresCimprovesDrequires30AbehaviourBstrategyCsuggestionDgoal31AviewBcommentCdoubtDexpress32AobviouslyBformallyCfinallyDactually33AlectureBlessonCmessageDresponsibility34AflashBcontactCfollowDnarrow35AcalmBpositiveCconfused

    44、Dinterested第二节(共10小题;每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文,在空白处填入 1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Today I will introduce two of the “Living Legends of Sports” to you, One is Lang Ping, and 36 other is Michael Jordan. Lang Ping is 37 (know) to Chinese people as a player and a coach. As a player, Lang Ping brought honour and glo

    45、ry to her country. As a coach, Lang Ping 38 (lead) her volleyball team to Olympic gold in Brazil in 2016.Michael Jordan is famous as “Air Jordan”, 39 showed great mental 40 (strong) in the games. He says that the secret 41 his success is learning from failures. He also says that he can accept failur

    46、es, 42 he cant accept not trying. 43 (lose) games taught him to practise harder and never give 44 . Besides, he has learnt to share his success with others.Although they are in different sports, they are both 45 (master) and set good examples for others.第四部分 写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)46假定你是李华,你的笔友Tom来

    47、信说,因为学习忙、锻炼少,他最近经常生病,这影响了他的学习。请你给他写一封信,要点包括:1锻炼的重要性;2锻炼有利于学习;3提出锻炼的建议。注意:1词数80左右;2可适当增加细节,以使行文连贯。_第二节(满分25分)47阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。When I was young, my mother was going to Florida to visit my grandmother. I asked her to take me with her. “Ill take you, but remember,” my mother warned

    48、 me, “Grandma is sick.”I had seen lots of sick people before, so I thought it wouldnt be a big deal. Besides, by the time we got to Florida, my grandma would probably be okay. Then we would have fun just as we used to. I remembered how important I had felt the summer before when my grandma carried m

    49、e on her shoulders down the streets of St.Petersburg.My mother and I took the train to Florida. Then we took a taxi from the train station to my grandmas house. I got more and more excited as we approached(靠近). Grandma was a great storyteller and her stories made me feel special whenever she told th

    50、em.“Grandma, tell me a story,” Id say, and she would always begin the story, “Once upon a time there was a boy named Billy.”Every story started with a boy named after me. When I arrived at her house,my first words were going to be, “Grandma, tell me a story.”When I got to Grandmas house, she didnt c

    51、ome out to meet me. I went into her bedroom. In a moment, I was changed forever,because what I saw in that room wasnt my happygolucky grandmother. It was a crumpled(蜷缩的)body, thin and drawn.That night as I lay in bed, I heard my grandma moaning(呻吟)in pain. It continued all night.The next morning,my

    52、mom said that we would go home that afternoon. She asked me if it was all right if Grandma came to live with us. I said yes, but in reality I never wanted to see my grandmother again, because it hurt too much to see Grandma that sick.Although my grandma lived with us for the next few months, I never

    53、 went into her room. She couldnt get out of bed. I didnt want to see Grandma that sick.注意:续写词数应为150左右。One day, my grandma called to me as I walked by her room._I was about to run out of the room when she spoke, “Once upon a time there was a boy named Billy.”_参考答案:1A 2D 3C【导语】本文是应用文。文章主要介绍一场45分钟的社区健身

    54、活动。1细节理解题。根据“Join our monthly community event! (加入我们每月的社区活动!)”可知,这个活动每个月举办一次。故选A。2细节理解题。根据Join our monthly community event! At TEC we have found that community increases success and consistency.部分第二段“This will help you accomplish your fitness goals, feel great in all your summer activities and avoid

    55、 the roller coaster of injuries! (这将帮助你实现健身目标,在所有夏季活动中感觉良好,避免在玩过山车时受伤!)”可知,参与者可以学会如何避免在运动中受伤。故选D。3细节理解题。根据This event is for you if:部分“You have strong feelings of enthusiasm for workouts. (你对锻炼有强烈的热情。)”可知,这些运动适合对运动充满热情的人参加,即重视积极健康的生活方式的人们参加。故选C。4B 5B 6A 7C【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了球员Debinha,介绍了她的个性、个人经历以及所取

    56、得的一些成就。4细节理解题。根据第一段“Instead, she says, its better to be a mirror for someone else, and to always be learning from your teammates in whatever you choose to do. After all, she says, “I didnt get here alone.”(相反,她说,最好是成为别人的镜子,无论你选择做什么,都要向你的队友学习。毕竟,她说:“我不是一个人来到这里的。”)”可知,Debinha思想开放,喜欢学习。故选B。5推理判断题。根据第二段

    57、“She has appeared for her country more than 130 times and in 2022 was shortlisted for the Best FIFA Womens Player award, the only South American to be nominated (提名). In addition to Brazilian clubs, she has played for teams in Norway and China, and is now with the Kansas City Current in the US. The

    58、greatest moment of her career so far has been standing for Brazil in the 2016 Olympic Games, when they were held in her home nation. This summer she was working hard for her second World Cup.(她为自己的国家出场130多次,并于2022年入围国际足联最佳女足球员奖,是唯一一位被提名的南美人。除了巴西俱乐部,她还效力于挪威和中国的球队,目前在美国的堪萨斯城水流队效力。到目前为止,她职业生涯中最伟大的时刻是代表

    59、巴西参加2016年奥运会,当时奥运会在她的祖国举行。今年夏天,她正在为第二次世界杯而努力训练)”可推知,文章列举了Debinha一系列的成就,即关于Debinha成功的文章通过举例展开。故选B。6细节理解题。根据最后一段“I always liked to play ball,” says Debinha, who first started playing it at eight in the square outside the candy factory where her mother worked in their home town of Braspolis.(“我一直都很喜欢踢球

    60、,”德宾哈说,她八岁时就开始在家乡Braspolis的糖果工厂外的广场上踢球,她母亲在那里工作)”可知,对球的强烈兴趣让Debinha成为了一名足球运动员。故选A。7主旨大意题。根据第二段“From street football in a provincial town in southeast Brazil to one of the stars of the US National Womens Soccer League and a mainstay of the Brazilian womens team, Debinha, 31, has come a long way.(从巴西东

    61、南部一个省城的街头足球,到美国国家女子足球联盟的明星之一,以及巴西女队的中流砥柱,31岁的德宾哈走过了漫长的道路)”结合文章主要介绍了球员Debinha,介绍了她的个性、个人经历以及所取得的一些成就。可知,文章主要是Debinha的简短介绍。故选C。8B 9D 10A 11D【导语】本文是说明文。本文讲述了一项关于早晚锻炼对女性和男性不同的受益,研究表明对于男性和女性根据需求不同最佳锻炼时间不同。8细节理解题。根据第三段的“Those women hoping for upper body muscle (肌肉) gains or mood (心情) improvement should co

    62、nsider evening exercise.(那些希望增加上身肌肉或改善情绪的女性应该考虑晚上锻炼)”可知,根据这项研究,女性可以通过晚上锻炼改善情绪,变得情绪好。故选B。9推理判断题。根据第五段内容“Chronotype is your bodys natural habit to sleep at a certain timeits what decides whether youre a night owl or an early bird. For the 25% of the population that considers themselves a night owl, ge

    63、tting both enough sleep and enough exercise can be difficult,” adds Heisz.(“生物钟是你身体在特定时间睡觉的自然习惯,它决定了你是夜猫子还是早起鸟。对于25%认为自己是夜猫子的人来说,获得足够的睡眠和足够的锻炼是很困难的,”海兹补充道)”可知,在本段作者解释了一个术语生物钟。故选D。10细节理解题。根据最后一段的“When it comes to exercise, regardless of research on the advantages of certain exercises at particular ti

    64、mes of the day, your results will not be good if it doesnt allow enough time for sleep.(说到运动,不管研究表明在一天中的特定时间进行某些运动有什么好处,如果没有足够的睡眠时间,你的结果都不会好)”可知,海兹认为要达到良好的运动效果,足够的睡眠是重要的。故选A。11主旨大意题。根据第一段的“A small study out of Skidmore College examined the advantages of morning vs, evening exercise for both women an

    65、d men. ( 斯基德莫尔学院的一项小型研究调查了早晚锻炼对女性和男性的好处)”和第三段的“The study showed that for women who want to lower blood pressure (血压), the risk of heart disease or reduce fat, morning exercise works best. Those women hoping for upper body muscle (肌肉) gains or mood (心情) improvement should consider evening exercise. F

    66、or the men, the findings were somewhat different: Evening exercise lowers blood pressure, the risk of heart disease, and feelings of tiredness. But similar to women, they burn more fat with morning exercise.(研究表明,对于想要降低血压、心脏病风险或减少脂肪的女性来说,晨练效果最好。那些希望增加上身肌肉或改善情绪的女性应该考虑晚上锻炼。对于男性来说,研究结果有些不同:晚上锻炼可以降低血压、患

    67、心脏病的风险和疲劳感。但与女性相似的是,他们通过晨练燃烧更多的脂肪)”可知,本文讲述了一项关于早晚锻炼对女性和男性不同的受益,研究表明对于男性和女性根据需求不同最佳锻炼时间不同。因此推断D项“一天中锻炼的最佳时间”为最佳标题。故选D。12C 13D 14A 15B【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了一项研究发现:即使短时间的跑步也有益于人们的身心健康。12细节理解题。由第一段中“In fact, it seems that just a 10-minute session will not only make us feel better, but could actually improv

    68、e brain health, too. (事实上,仅仅10分钟的训练似乎不仅能让我们感觉更好,而且还能改善大脑健康)”可知,新的研究发现短时间跑步是有益的。故选C项。13词句猜测题。由第二段中“Researchers from University of Tsukuba in Japan asked participants to run on a treadmill (跑步机) for just 10 minutes. They then had to take a Stroop Color and Word Test which is used to measure reaction t

    69、ime in brain processing. (日本筑波大学的研究人员让participants在跑步机上只跑10分钟。然后,他们必须进行Stroop颜色和单词测试,该测试用于测量大脑处理中的反应时间)”可知,研究人员是通过做实验和对比受试者反应的时间来获得实验结果的,所以划线词指的是“正在参加活动的人”。故选D项。14细节理解题。由第二段中“Results showed there was a highest point in self-reported pleasure and an increase in degree of activity of the brain. (结果显示,

    70、自我报告的快乐和大脑活动程度的增加达到了最高点)”第三段中“In other words, runners were found to have an increase in blood flow in the part of the brain thats associated with dealing with functions and controlling mood (情绪). (换句话说,跑步者被发现大脑中与处理功能和控制情绪有关的部分的血流量增加)”可知,血液流量与我们的快乐相关。故选A项。15主旨大意题。由第一段中“But new research has found that

    71、 even a super-quick run could have great health benefits. In fact, it seems that just a 10-minute session will not only make us feel better, but could actually improve brain health, too. (但新的研究发现,即使是超快速的跑步也有很大的健康益处。事实上,仅仅10分钟的训练似乎不仅能让我们感觉更好,而且还能改善大脑健康)”和研究内容可知,本文主要介绍了跑步对我们的身心都有好处,B项“跑步确实有益于我们的精神”符合文

    72、意。故选B项。16G 17C 18B 19D 20A【导语】本文是一篇应用文。文章推荐了几项运动方式。16根据下文“Exercise also releases endorphins, chemicals that trigger (引发,激发) positive feelings.(运动还会释放内啡肽,这种化学物质会引发积极情绪。)”中副词“also”可推知,设空句与下文是并列关系,也是说明运动的好处。G项“Exercise can relieve stress, reduce depression and improve your cognitive function.(运动可以缓解压力,

    73、减少抑郁,提高你的认知功能。)”符合主题和语境,句中“Exercise can.”与下文中“Exercise also.”相照应。故选G项。17根据上文“Take up running. Running releases endorphins and can make you feel great after you do it.(开始跑步。跑步会释放内啡肽,让你在跑步后感觉很棒。)”可知本段建议跑步。C项“Try setting a goal for yourself, like running a 5k or 10k race.(试着为自己设定一个目标,比如跑5公里或10公里的比赛。)”承

    74、接上文,提出设定具体跑步目标,上下文语意连贯。故选C项。18设空句是段首小标题,根据下文“Immersing yourself in water will make you feel stronger and will wash away any of your stressful thoughts. This is also a good activity if you have any joint or muscle pain.(浸泡在水里会让你感觉更强大,也会冲走你所有的压力想法。如果你有任何关节或肌肉疼痛,这也是一个很好的活动。)”可知,本段建议游泳,故B项“Swim a mile e

    75、very other day.(每隔一天游一英里。)”是最佳标题。故选B项。19上文“Join a team sport, like bowling, volleyball or softball.(参加团队运动,比如保龄球、排球或垒球。)”推荐团队运动,D项“Youll be able to make new friends and work out at the same time.(你可以在结交新朋友的同时锻炼身体。)”说明团队运动的好处:锻炼身体的同时还可以结交新朋友,上下文语意连贯。故选D项。20设空句是段首小标题,根据下文“Youll feel less stressed if y

    76、ou spend more time hiking in nature and being exposed to fresh air.(如果你花更多的时间在大自然中徒步旅行,呼吸新鲜空气,你会觉得压力小一些。)”可知,本段建议在大自然中徒步旅行,故A项“Take up hiking.(参加徒步旅行。)”是最佳标题。故选A项。21A 22C 23B 24A 25D 26B 27D 28A 29D 30C 31A 32C 33B 34C 35B【导语】这是一篇夹叙夹议。主要讲述了毕业之后,作者决定要开始锻炼,起初是在健身房的跑步机上行走,后来在朋友强烈的建议下,开始尝试了美式壁球和打网球,并且练习

    77、得非常成功。作者由此学到了宝贵的一课:作者可以做他任何想做的事情。只要付诸努力,结果会随之而来。21考查动词词义辨析。句意:在朋友的陪伴下,我开始了在跑步机上行走的习惯。A. started开始;B. changed改变;C. quit放弃;D. delayed延迟。根据前文内容“I decided to take the gym seriously”,作者决定要在健身房锻炼,之后“开始”在跑步机上行走,此处考查动作顺序。故答案为A。22考查形容词词义辨析。句意:我对我们在健身房的日常活动很满意。然而,我的朋友却感到厌烦了。A. confident自信的;B. familiar熟悉的;C. c

    78、ontent满意的;D. careful小心的。提示词however表明前后句意呈转折关系,后文“My friend, however, became bored”作者朋友感觉无聊,所以前文作者情绪是“满意的”,构成转折。故答案为C。23考查动词短语辨析。句意:句意:一天,他建议我们从事一项户外运动。A. focus on专注于;B. take up开始,从事;C. make up组成;D. check in登记入住。根据空前提示“suggested”可知这只是建议,还没有开始,结合空后的宾语“an outdoor sport”,take up符合题意,表示“开始,参加”一项户外运动。故答案为

    79、B。24考查动词词义辨析。句意:我是个动作不协调的人,所以我拒绝了他的建议。A. refused拒绝;B. supported支持;C. revised修改;D. admired欣赏。根据空前提示词“uncoordinated”,A选项符合题意,前后构成因果关系。故答案为A。25考查动词词义辨析。句意:但几周后,他成功说服我去一个美式壁球场地。A. remind提醒;B. attract吸引;C. request要求;D. persuade说服。由前文可知,作者起初拒绝了朋友的开始户外活动的建议,提示词“But”表明前后句意呈转折关系,但几周之后,朋友成功“说服”我去该户外场地。故答案为D。2

    80、6考查动词词义辨析。句意:当我击球时,我让它向各个方向飞去,除了我想要的方向。A. imagined想象;B. wanted想要;C. scheduled安排;D. arranged安排。根据空前提示词except,B选项符合题意,“想要”的方向和前文的实际击球的方向形成对比。故答案为B。27考查形容词词义辨析。句意:尽管如此,不知为什么,我还是努力学习,并在不断练习后变得熟练起来。A. fluent流利的;B. impressive给人印象深刻的;C. curious好奇的;D. skillful熟练的。根据并列连词and和空后内容“after constantly practicing”,

    81、选项D符合题意,努力练习,经过持续练习后变“熟练”。故答案为D。28考查名词词义辨析。句意:“我们在跑步机上没有得到足够的锻炼。为什么不打网球来锻炼身体呢?”我的朋友建议道。A. exercise锻炼;B. adventure冒险;C. movement移动;D. time时间。根据空后内容“to build up our body”可知,朋友想要打网球来锻炼身体,所以认为在跑步机上并不能得到充分的“锻炼”,所以A选项符合题意。故答案为A。29考查动词词义辨析。句意:“网球?我不会打网球!这需要真正的技巧!”A. includes包括;B. explores探讨;C. improves提升;D

    82、. requires依靠。空格的主语that指代前文的“play tennis”,打网球“依靠”到真正的技巧。故答案为D。30考查名词词义辨析。句意:我坚决抵制他的新尝试。A. behaviour行为;B. strategy战略;C. suggestion建议。D. goal目标。根据前文“Tennis? I cant play tennis! That 9real skills!”此处空格指代前文朋友建议通过打网球来强身健体,这是一种新的“建议”。故答案为C。31考查动词词义辨析。句意:经过几个月的痛苦练习,有一天,当球飞向我时,我的球拍和球相遇了,网球运动员称之为“甜区”。A. view把

    83、视为;B. comment表达意见;C. doubt怀疑;D. express表达。此处what引导宾语从句,从句中缺宾语,作者球拍和球相遇的这一完美球被网球运动员“视为”甜区。故答案为A。32考查副词词义辨析。句意:我终于学会了如何正确地打网球!A. obviously显然;B. formally正式地;C. finally终于;D. actually事实上。由前文可知,作者起初抗拒朋友打网球的新建议,但几周之后还是开始进行这一运动,并且某天打出了完美的球,所以“最终”作者学会了如何正确打网球,前后形成时间顺序。故答案为C。33考查名词词义辨析。句意:我从这些经历中学到了非常宝贵的一课:我可

    84、以做任何我下定决心要做的事。A. lecture讲座;B. lesson课程,教训;C. message信息;D. responsibility责任。冒号内容进一步解释了该空,“I can do whatever I set my mind on”是我从这些经历中学到的“经验,教训”。故答案为B。34考查动词词义辨析。句意:我只需要付出努力,结果就会随之而来。A. flash闪光;B. contact接触;C. follow跟着;D. narrow缩小。根据并列词and和“I just need to put in efforts”,选项C符合题意,努力之后好的结果也会“随之而来”。故答案为C

    85、。35查形容词词义辨析。句意:我变得非常热衷于尝试新事物,我总是充满兴奋感。A. calm平静的;B. positive积极乐观的;C. confused混乱的;D. interested感兴趣的。由前文可知,作者通过这几次经历明白了只要下定决心去做,就可以成功,后文描述了作者总是充满激动感,所以作者现在喜欢尝试新鲜事物,对新鲜事物保持“积极乐观的”。故答案为B。36the 37known 38led 39who 40strength 41to 42but 43Losing 44up 45masters【导语】这是一篇记叙文。文章介绍了两位体育传奇郎平和乔丹的故事。36考查冠词。句意:一个是郎

    86、平,另一个是迈克尔乔丹。分析句子可知,此处是onetheother的固定结构,表示“一个另一个”,设空处应用定冠词the。故填the。37考查形容词。句意:郎平以运动员和教练的身份被中国人所熟知。分析句子可知,设空处在句中作表语,be known to sb表示“为某人所熟知”,设空处应填过去分词known。故填known。38考查动词时态。句意:作为一名教练,郎平曾带领她的排球队在2016年巴西奥运会上夺得金牌。分析句子可知,设空处在句中作谓语,主语Lang Ping与动词lead之间为主动关系,结合时间状语in 2016可知,此处表示过去发生的事,用一般过去时。故填led。39考查定语从句

    87、。迈克尔乔丹是著名的“飞人乔丹”,他在比赛中表现出了巨大的精神力量。分析句子结构可知,空处引导非限制性定语从句,先行词是Michael Jordan,在从句中作主语,应用who引导。故填who。40考查名词。句意:迈克尔乔丹是著名的“飞人乔丹”,他在比赛中表现出了巨大的精神力量。分析句子可知,设空处在who引导的定语从句中作宾语,应用名词,strong的名词形式为strength,表示“力量”。故填strength。41考查介词。句意:他说他成功的秘诀是从失败中学习。分析句子可知,设空处前后均为名词,此处连接两个名词,需用介词;此处是固定搭配:the secret to意为“的秘诀”。故填to

    88、。42考查连词。句意:他还说他可以接受失败,但他不能接受不去尝试。根据前文“He also says that he can accept failures”以及后文“he cant accept not trying.”可知,两句间是转折关系,应该用连词but。故填but。43考查非谓语动词。句意:输掉比赛让他更加努力地训练,永不放弃。分析句子结构可知,本句缺少主语,应该用动名词作主语,位于句首,首字母应大写。故填Losing。44考查介词。句意:输掉比赛让他更加努力地训练,永不放弃。分析句子结构可知,此处考查固定搭配:give up意为“放弃”。故填up。45考查名词。句意:虽然他们从事的

    89、是不同的运动,但他们都是高手,并为他人树立了好榜样。分析句子可知,设空处在句中作表语,结合前面的both可知,设空处应用名词复数形式。故填masters。46Dear Tom,Im sorry to hear that you have been sick for days. You have studied so hard that you have no time to do any exercise, which does harm to your physical and mental health. It would be of great benefit to your healt

    90、h if you do more exercise. Actually, exercise can improve your physical conditions and relax your mind. Only when you are in good health can you ensure and improve your study efficiency.Therefore, I suggest that you take at least one hours exercise every day. I would be very pleased to see you have

    91、a stronger body.Sincerely yours,Li Hua【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生给笔友Tom写一封信,要点包括:锻炼的重要性、锻炼有利于学习并提出锻炼的建议。【详解】1.词汇积累生病的:sick ill对有害:do harm to be harmful to建议:suggest advise高兴的:pleased glad2.句式拓展句式转换原句:Actually, exercise can improve your physical conditions and relax your mind.拓展句:Actually, it is exercise th

    92、at can improve your physical conditions and relax your mind.【点睛】【高分句型1】You have studied so hard that you have no time to do any exercise, which does harm to your physical and mental health.(运用了which引导的非限制性定语从句)【高分句型2】Only when you are in good health can you ensure and improve your study efficiency.(

    93、运用了部分倒装结构)47One day, my grandma called to me as I walked by her room. I didnt want to go. I didnt want to see this side of my grandmother. However, her voice was so soft and familiar. It was a voice I couldnt disappoint. I followed the voice and went into her room. In her room, I didnt look at her.

    94、I just looked at the floor and told myself that this wasnt my grandmotherit just couldnt be.I was about to run out of the room when she spoke, “Once upon a time there was a boy named Billy.” I raised my head and looked at my grandmother. Although her crumpled body hadnt changed, I could now see behi

    95、nd her appearance. I didnt fear to see Grandma that sick any more. I went into her room every day after that. Every day she told me another story about a boy named Billy and I told her that little Billy loved his grandma very much.【导语】文章以人物为线索展开,讲述作者决定跟着妈妈去看望生病的祖母,在去的路上,作者回想起自己小时候祖母给他讲故事的快乐时光,也相信祖母会

    96、很快好起来。但到了祖母家后,作者发现祖母病得很重,躺在床上不停地呻吟。母亲建议带祖母一起生活,作者同意了,但很长一段时间都没进过祖母的房间。【详解】1.段落续写:根据第一段首句“一天,我经过奶奶的房间时,她叫我”可知,下文可描写作者听到祖母叫自己后的反应犹豫着走近祖母的房间。根据第二段首句“我正要跑出房间,她说:从前有个男孩叫比利”可知,下文可描写听到这个熟悉的故事开头作者逐渐变得不再害怕生病的祖母,以及之后每天主动去看望祖母。2.续写线索:路过被祖母叫住不想进屋被温柔熟悉的声音吸引到屋里不敢看祖母想要逃离房间祖母讲故事不再害怕生病的祖母每天去看望她听她讲故事3.词类激活行为类想要做某事:want to do/feel like doing看见:see/notice/spot情绪类:恐惧:fear/be afraid of温柔的:soft/gentle【点睛】高分句型1It was a voice I couldnt disappoint. (运用了省略了关系代词which/that的定语从句)高分句型2Although her crumpled body hadnt changed, I could now see behind her appearance.(运用了although引导的让步状语从句)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 3 Sports and Fitness单元测试(A卷·夯实基础)-2023-2024学年高一英语必修第一册单元重难点易错题精练(人教版2019).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-781275.html
    相关资源 更多
  • 专题02 完形填空10篇(第三期)-2023高考英语名校模拟真题速递(新高考专用).docx专题02 完形填空10篇(第三期)-2023高考英语名校模拟真题速递(新高考专用).docx
  • 专题02 完形填空10篇(第一期)-备战2024年高考英语名校模拟真题速递(江苏专用).docx专题02 完形填空10篇(第一期)-备战2024年高考英语名校模拟真题速递(江苏专用).docx
  • 专题02 完形填空10篇(中考真题 名校模拟)-2024年中考英语逆袭冲刺名校模拟真题速递(上海专用).docx专题02 完形填空10篇(中考真题 名校模拟)-2024年中考英语逆袭冲刺名校模拟真题速递(上海专用).docx
  • 专题02 完形填空-冲刺2022年中考英语必考题型终极押题(广东专用).docx专题02 完形填空-冲刺2022年中考英语必考题型终极押题(广东专用).docx
  • 专题02 完形填空-2011-2022年全国高校体育单招英语真题分类汇编(2).docx专题02 完形填空-2011-2022年全国高校体育单招英语真题分类汇编(2).docx
  • 专题02 完形填空-2011-2022年全国高校体育单招英语真题分类汇编(1).docx专题02 完形填空-2011-2022年全国高校体育单招英语真题分类汇编(1).docx
  • 专题02 完型填空-2022年江苏中考英语热点题型考前押题.docx专题02 完型填空-2022年江苏中考英语热点题型考前押题.docx
  • 专题02 安培力与洛伦兹力-磁场中的多解性和周期性问题--2021-2022学年高中物理同步练习分类专题教案(人教版2019选择性必修第二册).docx专题02 安培力与洛伦兹力-磁场中的多解性和周期性问题--2021-2022学年高中物理同步练习分类专题教案(人教版2019选择性必修第二册).docx
  • 专题02 学校生活 双减--冲刺2022年中考英语热点话题必刷押题.docx专题02 学校生活 双减--冲刺2022年中考英语热点话题必刷押题.docx
  • 专题02 奇函数 M模型问题(解析版).docx专题02 奇函数 M模型问题(解析版).docx
  • 专题02 奇函数 M模型问题(原卷版).docx专题02 奇函数 M模型问题(原卷版).docx
  • 专题02 夏商周时期:早期国家与社会变革(解析版).docx专题02 夏商周时期:早期国家与社会变革(解析版).docx
  • 专题02 夏商周时期:早期国家与社会变革(原卷版).docx专题02 夏商周时期:早期国家与社会变革(原卷版).docx
  • 专题02 复数(解析版).docx专题02 复数(解析版).docx
  • 专题02 复数(原卷版).docx专题02 复数(原卷版).docx
  • 专题02 声现象(真题训练)原卷版).docx专题02 声现象(真题训练)原卷版).docx
  • 专题02 声现象-2021年全国中考物理真题专项汇编(第一期)(解析版).docx专题02 声现象-2021年全国中考物理真题专项汇编(第一期)(解析版).docx
  • 专题02 垂径定理及其应用(解析版).docx专题02 垂径定理及其应用(解析版).docx
  • 专题02 垂径定理及其应用(原卷版).docx专题02 垂径定理及其应用(原卷版).docx
  • 专题02 地球运动规律(讲义)(解析版).docx专题02 地球运动规律(讲义)(解析版).docx
  • 专题02 地球运动规律(讲义)(原卷版).docx专题02 地球运动规律(讲义)(原卷版).docx
  • 专题02 地球运动规律(练习)(解析版).docx专题02 地球运动规律(练习)(解析版).docx
  • 专题02 地球运动规律(练习)(原卷版).docx专题02 地球运动规律(练习)(原卷版).docx
  • 专题02 地球的运动(晨读版).docx专题02 地球的运动(晨读版).docx
  • 专题02 地球的运动(晚默版).docx专题02 地球的运动(晚默版).docx
  • 专题02 地球的运动(学案)-2022年中考地理一轮复习(全国通用).docx专题02 地球的运动(学案)-2022年中考地理一轮复习(全国通用).docx
  • 专题02 地球的自转和公转(背记帮)-备战2024年中考地理一轮复习考点帮(全国通用)(挖空版).docx专题02 地球的自转和公转(背记帮)-备战2024年中考地理一轮复习考点帮(全国通用)(挖空版).docx
  • 专题02 地球的自转和公转(好题帮)-备战2024年中考地理一轮复习考点帮(全国通用)(解析版).docx专题02 地球的自转和公转(好题帮)-备战2024年中考地理一轮复习考点帮(全国通用)(解析版).docx
  • 专题02 地球的自转和公转(好题帮)-备战2024年中考地理一轮复习考点帮(全国通用)(原卷版).docx专题02 地球的自转和公转(好题帮)-备战2024年中考地理一轮复习考点帮(全国通用)(原卷版).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1