分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 19

类型江苏省泰州市2017-2019年三年中考英语试题分类汇编:阅读理解.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:344212
  • 上传时间:2025-11-27
  • 格式:DOC
  • 页数:19
  • 大小:2.27MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    江苏省 泰州市 2017 2019 三年 中考 英语试题 分类 汇编 阅读 理解
    资源描述:

    1、阅读理解2019三、阅读理解 阅读下列短文, 根据短文内容选择最佳答案。(30分)AAfter learning about these famous women, you will know you can do a lot for society, and make a difference to the world in your lifetime.Amelia Earhart(1897-1937 )Amelia Earhart was the first woman who ever flew alone across the Atlantic in 1932. She became

    2、the first woman pilot in 1935 after flying from Hawaii to California. She began her lifelong dream of flying across the world in 1937. However, her flight went missing on that trip and she was never seen again.Helena Rubinstein (1870-1965 )Helena Rubinstein moved to Australia in 1902 without the abi

    3、lity to speak English. Later, she set up one of the worlds first cosmetic ( 化妆品) companies after mixing lanolin, which is an oil山at comes from sheeps wool, with flowers. Because of that, she became the worlds richest woman at that time.Katharine Hepburn (1907-2003 )Katharine Hepburn was known for pl

    4、aying strong-willed women in her films. She won four Academy Awards(奥斯卡金像奖) for Best Actress, the most an actress has ever won. Her new dress style made wearing trousers acceptable to women, which wasnt allowed at that time.Emmeline Pankhurst (1858-1928)Emmeline was a great woman activist. She helpe

    5、d British women get the right to vote. She fought for the rights of women all the time with the help of her husband in the late 19th century and early 20th century. After she lost her husband, she worked together with her three daughters and formed The Women Social and Political Union.31. According

    6、to the passage, which word can best describe Amelia tarhart? A. Brave. B. Careful. C. Lucky. D. Energetic.32. What was the problem for Helena Rubinstein when she moved to Australia? A. She didnt have any money. B. She couldnt speak English. C. She knew nothing about business. D. She didnt know how t

    7、o dress up.33. How many times did Katharine Hepburn win Academy Awards for Best Actress? A. Once. B. Twice. C. Three times. D. Four times.34. What did Emmeline Pankhurst fight for during her lifetime? A. Her dream to be a pilot. B. Womens rights in the UK. C. Womens rights in the USA. D. Her dream t

    8、o be an actress.35. What do the four women above have in common? A. A creative mind. B. A warm heart. C. A pioneer spirit. D. A good education.B Each year on Feb 21, UNESCO ( 联合国教科文组织) holds an International Mother Language Day (IMLD ). The event is to help people to pay attention to the disappearan

    9、ce of the worlds languages; many of them are disappearing each year. UNESCO sees this as a terrible fact. What happens when a language dies out? Something great is lost-not just sounds and marks but the way that people understand the world and communicate with each other. We keep different cultures

    10、and traditions through languages. Kill a language and all these are killed too.Through IMLD, more and more people come to realize he terrible situation and try to stop it.Googles 2018 Endangered (濒临灭绝的) Languages Project is a good example. Many speakers and protectors of endangered languages upload

    11、(上传) texts, audios and videos to the project website. They want to introduce the way that people communicate and express themselves around the world.The Myaamia Project is the same kind of effort to revive the language spoken by the Miami tribes (部落) of the United States. Project members work to enc

    12、ourage people to study and communicate with this language , which died out in the 1960s.These activities give life to those endangered languages. People who work to keep Languagesalive are not limited to the past. Many young people design apps and use social media to support their activities. They s

    13、pread the word to save the world.So, while the problem of disappearing languages remains a very serious one, there is hope. We all have a special feeling of our mother language. This is why we should remember the wise words of late president of South Africa, Nelson Mandela: If you talk to a man in a

    14、 language he understands, that goes to his head. If you talk to a man in his own language,that goes to his heart.36. UNESCO holds IMLD every year in order to help people to _. A. learn and use endangered languages B. show their talents in learning languages C. practice reading skills of mother langu

    15、ages D. realize the situation of endangered languages37. What did people do in Googles 2018 Endangered Languages Project? A. Discuss how to make good use of Google. B. Offer online courses on endangered languages. C. Share materials about endangered languages online. D. Translate endangered language

    16、s into mother languages.38. What does the underlined word revive mean in Paragraph ( 段落) 4? A. 创造B. 学习C. 复活D. 清除39. What can we infer ( 推断) from Paragraph 5? A. It is more difficult to protect endangered languages. B. The disappearance of languages has already stopped. C. Young people dont care abou

    17、t endangered languages. D. Young people have creative ways to protect languages.40. The writer mentions Nelson Mandelas words in order to _. A. tell the importance of ones mother language B. show his contributions to language protection C. tell the trouble in learning endangered languages D. show th

    18、e possibility of protecting mother languagesC Why do I live? Why do I wish for anything, or do anything? Is there anything in my life that will not be destroyed by my death? Like Leo Tolstoy, the famous Russian writer, many people ask these difficult questions. Tolstoy spent his whole life trying to

    19、 answer these difficult questions. As a young man, he thought people could achieve perfection if they tried hard enough. So he worked very hard to be the best in everything. He thought that he would find meaning and truth in success. In 1850s. Tolstoy wrote his first stories. He wrote about his life

    20、 in the army. He also told stories about his childhood. These works were published and Tolstoy became a well-known writer. He earned the respect he always wanted. Many rich and smart men met and talked with Tolstoy. Some of them were writers like him. They talked a lot about faith ( 信仰) and the mean

    21、ing of life. But soon Tolstoy recognized that these men were not perfect. Now he knew they could not answer his questions about faith. So in the 1860s, Tolstoy tried a different way to find the meaning of life. He opened a school for the children of his serfs-the people who worked on his land. These

    22、 workers were very poor. He wanted to help them because he thought they were more honest than the rich people he knew. Tolstoy learned a lot from his workers. He understood how they worked hard to support theirfamilies. He began to believe that marriage and family would give his life meaning. So in

    23、1862, Leo Tolstoy married a young woman named Sonya Behrs. The next 15 years were the best years of Tolstoys life. It was during this time that he wrote his most famous books-War and Peace and Anna Karenina. Many experts say that War and Peace is one of the greatest books ever written. In these book

    24、s, Tolstoy believed humans should live a simple life and take care of their families. Tolstoy thought this would satisfy him and bring him happiness. Leo Tolstoy is still a very respected writer today. His faith and writings have influenced manypeople all over the world. 41. Which is the correct ord

    25、er of the following events? Tolstoy served in the army.Tolstoy got married. Tolstoy wrote War and Peace.Tolstoy opened a school. Tolstoy became a well-known writer. A.B. C.D.42. Why did Tolstoy want to be the best in everything when he was young? A. To prepare for his books. B. To achieve perfection

    26、. C. To make a lot of money. D. To show his wisdom.43. Tolstoy thought he would learn a lot from his workers because they were _. A. poor B. honest C. friendly D. patient44. According to the passage, which of the following is the most important to Tolstoy? A. Family. B. Success. C. Wealth. D. Fame (

    27、 名声) .45. What does the passage mainly talk about? A. Leo Tolstoy: Living for writing. B. Leo Tolstoy: Influencing the world. C. Leo Tolstoy: Being the best in everything. D. Leo Tolstoy: Searching for the meaning of life.三、阅读理解 31-35.ABDBC 36-40.ACCDA 41-45.CBBAD2018三、阅读理解 阅读下列短文,根据短文内容选择最佳答案。(30分)

    28、 AAsyouenjoythegreatbeautyofBigBendNationalPark,SafetycomesfirstBygivingcarefulthoughttoyouractions,youcanhaveasafe,exciting,andhappytimeinit Driving Becarefulwiththespeedlimitinthepark,andlookoutformonkeysandrabbitsalongroads,especialyatnight Stoponthesideoftheroadswhenyouwanttotakepictures-donotst

    29、oponroadways Takemorethanenoughwater,food,andsleepingbagsIfyourcarbreaksdown,staywithitItismucheasierforotherstofindacaronaroadthanapersonwalkingthroughtheforest Fire Woodfiresandgroundfiresarenotallowedinthepark Paymoreattentionwhensmoking Wildlife Neverfeedwildlife Watchyourchildrenclosely Ifyoume

    30、etatigeroralion,backawayIfyouthinkitmayattackyou,waveyourarms,throwstones,andshoutbutneverrunPoisonous(有毒的)snakesareactiveduringwarmermonthsCarefullycheckyourshoesbeforeputtingthemonandyoursleepingbagsbeforeusingthem.Carryaflashlight(手电筒)atnightKeepawayfrombushes31. From the passage we can know that

    31、 _in Big Bend National Park. A. lions wont attack tourists B. there is danger for tourists C. snakes are active during winter D. you cant find monkeys or rabbits 32. When your car breaks down in Big Bend National Park, you can _. A. stay with it waiting for help B. make a fire with wood C. walk thro

    32、ugh the forest D. go and find someone to fix it 33.If a lion or a tiger attacks you in Big Bend National Park, you can _. A. run away quickly B. let children play with them C. throw stones at them D. use a flashlight to scare them away 34. According to the passage, you might _in Big Bend National Pa

    33、rk. A. drive as fast as you can B. take sleeping bags with youC. give food to wild animals D. walk around in bushes in summer 35. Whats the passage mainly about? A. How to protect yourself against wildlife.B. The great beauty of Big Bend National Park. C. Big Bend National Parks safety instructions.

    34、 D. Things to do while driving in Big Bend National Park. 【分析】这是一篇日常生活类阅读,主要介绍当你欣赏大本德国家公园的美丽时,安全是第一位的通过仔细思考你的行动,你可以有一个安全的、令人兴奋的,快乐的时光作者从开车、用火、野生动物等几个方面介绍了大本德国家公园的安全说明【解答】31B细节理解题根据第一句As you enjoy the great beauty of Big Bend National Park, Safety comes first当你欣赏大本德国家公园的美景时,安全第一可知,在大本德国家公园里,对于旅游者来说有危

    35、险选B32A细节理解题根据第四段 If your car breaks down, stay with it如果你的车坏了,留在车里可知,在大本德国家公园,当你的车坏了,你可以留在车里等待帮助选A33C细节理解题根据倒数第二段If you meet a tiger or a lion, back away If you think it may attack you,wave your arms, throw stones, and shout but never run如果你遇到一只老虎或狮子,退回去如果你认为它可能会攻击你,挥舞你的手臂,扔石头,大喊大叫,但绝不要跑可知,在大本德国家公园,

    36、如果狮子或老虎的攻击你,你可以向它们扔石头选C34B细节理解题根据第四段Take more than enough water, food, and sleeping bags带足够多的水、食物和睡袋可知,你可以在大本德国家公园带睡袋选B35C主旨大意题根据第一段As you enjoy the great beauty of Big Bend National Park, Safety comes first By giving careful thought to your actions, you can have a safe,exciting, and happy time in i

    37、t当你享受大本德国家公园的美景时,安全是第一位的通过仔细考虑你的行为,你可以在其中度过一段安全、激动和快乐的时光及作者从开车、用火、野生动物等几个方面介绍了大本德国家公园的安全说明可知,短文主要介绍大本德国家公园的安全指示选C【点评】阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解根据所给问题选择正确选项完成试题B That year, I was a Junior 2 student. Falling off the stairs hurt me in the head. Almost everyone thought I was dead. But they we

    38、re wrong. However, it was difficult to get back to normal (正常的) life. I had to leave school and learn everything, walking, talking, and yes, maths. To help me with that task, Mrs. Pillar volunteered to come to the hospital and later to my house once a week. We began with basic maths skills, As time

    39、passed by, I made progress. I remembered very vividly how she came to my home on Sundays, sat with me at the kitchen table, and threw different coins on the talbe. She asked me to show her 38 cents, 17 cents, 63 cents. It was challenging, but she also made it fun. After a year and a half, I had prog

    40、ressed a lot, both in body and mind, to return to school. Seven years later, I graduated from the University of Texas at the top of my class.As year went by, I always kept in touch with Mrs. Pillar. Unluckily, one day my parents told me that Mrs. Pillar had been in hospital because she suffered a st

    41、roke(中风).Now it was my turn to help her. Mrs. Pillar lay in bed, unable to speak and know anyboay around. I pulled some coins out of my pocket, dropped them on her bed, and asked her to show me 12 cents. The nurse thought that my action was very strange until one day Mrs. Pillar smiled happily as I

    42、began working with herjust as she had worked with my years before. She make progress every day and was moved out of ICU(重症监护室) and finally out of hospital. One day, I called to wish her a happy New Year. She spoke into the phone excitedly, “Happy New Year to you and your family, Michael. Thank you f

    43、or everything youve done for me.” I quickly said, “Thank you for everything youve done for me.”Mrs. Pillar was one of my Junior 2 teachers, but she taught me so much more about life than only maths. 36. Which of the following is the correct order of what happened in the story? a. Mrs. Pillar suffere

    44、d a stroke and was in hospital. b. I fell of the stairs and had to leave school. c. I returned to school with Mrs. Pillars help. d. Mrs. Pillar got better with my help. A. b-c-d-a B. c-a-b-d C. b-c-a-d D.b-d-c-a 37. What does the underlined word “vividly” mean in Paragraph(段落) 3? A. 模糊的 B. 清晰地 C. 彻底

    45、地 D. 感激地38. What does the writer mean by saying “ I graduated from the University of Texas at the top of my class” in Paragraph 4? A. He was clever than his classmates.B. He worked very hard on maths.C. His classmates failed to graduate.D. Mrs. Pillars help greatly influenced him. 39. The writer ask

    46、ed Mrs. Pillar to show him 12 cents in the hospital in order to _. A. help Mrs. Pillar just as Mrs. Pillar helped him B. play an interesting game with Mrs. Pillar C. see whether Mrs. Pillar was getting better D. make the nurse in the hospital feel strange 40. What is the best title for the passage?

    47、A. A Great Teacher B. Always Have A Dream C. Never Give up D. Kindness Makes Wonders 【分析】文章主要讲了作者摔下楼梯伤到头,不得不离开学校,重新学习时,Mrs Pillar 帮助我学习数学,一种方法是数硬币,多年后我用同样的方法帮助中风的Pillar女士恢复健康【解答】36 C 细节理解题 文章先是Pillar帮助头受伤的我,(即我摔下楼梯离开学校Falling off the stairs hurt me in the head,Pillar女士帮助我学数学我重返学校),然后是我帮助中风的Pillar女士,

    48、(即先有Pillar女士中风住院,然后才有的恢复),故顺序是bcad,故选C37 B 推测词义题 根据 I remembered very vividly how she came to my home on Sundays我记得她是如何在星期天来到我家的,vividly修饰remember ,同时下文写的是她Pillar到我家和我一起坐在厨房桌子上,让我数硬币,很有趣,作者对发生什么都记得,所以应该是清晰的记得,故选B38 D 细节理解题 根据I graduated from the University of Texas at the top of my class,前文的由于Pillar

    49、女士的帮助,我在身心都取得进步,返回学校,所以我最后才能以优异成绩大学,所以Pillar女士的帮助对我影响很深,故选D39 A 细节理解题 根据Now it was my turn to help herI pulled some coins out of my pocket, dropped them on her bed, and asked her to show me 12cents现在轮到我帮助她了,我让她数出12枚硬币,故选A40 D 主旨大意题 本篇阅读理解主要写作者与Pillar女士互相帮助,一个重返学校,一个中风病愈,都是因为他们的善良创造了奇迹,故选D【点评】本篇阅读理解在

    50、通读全篇,了解文章大意后排序题和主旨大意题就比较容易找到正确答案 C After coming to America, the use of “yes” and “no” brings me a lot of trouble, because the use in Korea (韩语) is a different from that in English. For example, if I am asked, “Havent you had dinner yet?” and I have not had dinner yet, then in Korean I usually say “Y

    51、es, I havent.” But in English, I have to say, “No, I havent.”Because of this, my friends often get the opposite meaning from what I want to give them. One day only a month after I came to America, I had dinner with an American student, Bob. He asked me some questions and I answered them sincerely. A

    52、 few dyas later, I found some roommated thought that I came from North Korea. Ond day I stopped by Bobs room and asked why he was spreading the wrong information. “Oh, you told me that. Dont you remember?” he said, “When I asked you You are not from North Korea,are youyou clearly answered, Yes, of c

    53、ourse. Did nt it mean that you are from North Korea?”The different use also causes problems between my friends and me. One weekend night, my roommate Mark brought his children into the dorm(宿舍). Them make some noise while playing. I didnt mind the noise since I I was just watching TV. The next morni

    54、ng, I met Mark. He asked me with a smile, “Didnt my children make noise last night? Didnt it make you uncomfortable?” Because I did not mind the noise at all, I clearly said “Yes!” The smile suddenly disappear from Marks face, and he said, “I am sorry about that. They are going right now. See you la

    55、ter.” I could not undestand what he was sorry about, and I just said, “OK. Bye!” After a moment of thinking, I realized how stupid I was. That evening, I explained to Mark and said sorry to him. I knew he thought that I had been very rude. Now to deal with this problem, I have set simple rules: Firs

    56、t, take a five-second break if I am not sure of “yes” or “no”, Second, use “pardon me”, so the person may explain to me in a direct way. 41. From the passage, we can infer (推断) that the writer comes from _.A. North Korea B. America C. South Korea D. China 42. In Paragraph 3, when the writer answered

    57、 “Yes”,Mark might think the writer was _. A. rude B. kind C. helpful D. polite43. The underlined word “it” in Paragraph 3 refers to (指的是) _.A. “yes” B. the noise C. watching TV D. the smile 44. If the writer is not sure of “yes” or “no” next time, he will say_. A. “ pardon me” B. “yes” C. “no” D. “I

    58、 dont know”45. The writer writes the passage mainly to remind us_. A. to work hard on English B. to learn to respect other C. never to use “yes” or “no” D. to know culture differences 分析】这是一篇人物故事类阅读,主要介绍由于文化的不同,作者来到美国后使用Yes或No的时候犯了很多错误于是作者列出了两条规则来解决这个问题【解答】41C推理判断题根据第一段 because the use in Korea (韩语)

    59、 is a different from that in English因为在韩语的用法和英语不同第二段 my friends often get the opposite meaning from what I want to give them我的朋友经常从我想给他们的意思中得到相反的意思I found some roommated thought that I came from North Korea我发现一些室友认为我来自朝鲜When I asked you You are not from North Korea,are youyou clearly answered, Yes,

    60、of course Did nt it mean that you are from North Korea?当我问你你不是朝鲜人?时,你清楚地回答:是的,当然,这不是说你来自朝鲜吗?可知,作者是想表达不是来自朝鲜因此推断来自韩国选C42A细节理解题根据第三段That evening, I explained to Mark and said sorry to him I knew he thought that I had been very rude那天晚上,我向马克解释说,向他道歉我知道他认为我很粗鲁可知,是粗鲁的选A43B词意猜测题, Didnt my children make no

    61、ise last night? Didnt it make you uncomfortable?我的孩子昨晚没有吵闹吧?它没有让你不舒服吧?可知,it代指the noise噪音选B44A细节理解题根据最后一段 First, take a five-second break if I am not sure of yes or no, Second, use pardon me, 首先,如果我不确定是或否,就要休息五秒,第二,使用原谅我可知,如果作者下次不确定是或否,他会说原谅我选A45D主旨大意题根据第一段After coming to America, the use of yes and

    62、no brings me a lot of trouble, because the use in Korea (韩语) is a different from that in English来到美国后,使用是和否给我带来了很多麻烦,因为韩语的用法与英语不同可知,短文主要介绍了解文化差异选D【点评】人物故事类阅读,要抓住文章的大意,挑出信息词,掌握英语反义疑问句的回答习惯结合语境,选择正确答案2017三、阅读理解(30分)阅读下列短文,根据短文内容选择最佳答案。AWant to enjoy some extreme sports(极限运动)? Here are a small number o

    63、f the extreme sport clubs across universities in the UK.Oetopush(水中曲棍球)Oxford, York, Aberdeen and Warwick are only some of the universities that offer this rather unusual sport. Anyone who is able to swim can play. It is played by two teams of six players. Everyone wears a mask and carries a small w

    64、ooden stick.Skiing and snowboardingNearly every university in the UK has a skiing and snowboarding club. For example, Brumski Board Club of Birmingham University has run for 30 years and has about 500 members. They hold Christmas and Easter ski trips every year and take part in competitions.Skateboa

    65、rdingWarwick University is home to the Longboarding Club. A Longboard is two or three feet longer than a usual skateboard and has a wider wheel base. Instead of offering club T-shirts, the Longboarding Club lets members have their personal socks.BASE jumpingThe University of Lincoln offers BASE jump

    66、ing. In BASE jumping, players jump from fixed objects and use a parachute(降落伞) to break their fall. They go on weekly trips to Skydive Hibaldstow.31. If a student wants to take part in Octopush, he or she should be able to _.A. ski B. swim C. skate D. skydive32. How many members are there in Brumski

    67、 Board Club?A. About 30. B. About 300. C. About 50. D. About 50033. A usual skateboard is _ than a Longboard.A. shorter B. longer C. wider D. bigger34. Which university offers BASE jumping?A. Oxford. B. York. C. Lincoln. D. Warwick.35. According to the passage, which of the following is the most com

    68、mon sport in UK universities?A. Octopush. B. Snowboarding. C. Skateboarding. D. BASE jumping.BIm not the kind of mother who often brushes her daughters hair, and my daughter has never liked sitting quietly long enough for me to do it.But today, I took a chair outside and let my daughter Kitty sit on

    69、 it. She was sitting high with her eyes closed, skin still wet from the shower and her messy hair behind her back. I realized she was taking in every touch from my hands. Today we would send Kitty away for a week of a summer camp. This was all my idea. Shes nearly 12, and I notice that Im with my ch

    70、ild nearly 24 hours a day. Living on the farm without neighbours, Kitty has become increasingly dependent(依赖的) on me.After lunch, we drove to the camp place. After we got out of the car, we were introduced to the other children. Kitty followed me closely, holding my hand all the time. I need you for

    71、 a few more minutes. she said to me, horror in her eyes.I pulled away and walked up to a camp worker. Excuse me, I said loudly, “Id like to introduce you to my daughter. Maybe you could help her meet a few of these kids. He came over to talk to Kitty and I kissed on her face. Then we all disappeared

    72、 before Kitty realized we had left.On my way home, I felt a piece of my soul(灵魂) had been taken away from my body. I began to shake. Tears came down my face. When I arrived home, I calmed down and reminded myself why I chose this path. I want Kitty to have a chance to find herself, out of my shadow(

    73、影子). If I dont set her free, Im afraid she wont be independent(独立的) forever.” I said to myself.36. How long would the camp last?A. 5 days. B. 7 days. C. 12 days. D. 24 days.37. What does the underlined phrase taking in mean in Paragraph(段落) 2?A. 感受 B. 拒绝 C. 索要 D. 感谢38. How did Kitty feel when she ar

    74、rived at the camp?A. Cool. B. Excited. C. Scared. D. Tired.39. Which of the following about the writer is NOT true according to the passage?A. She thought it good for her girl to go camping. B. She was willing to do everything for her girl.C. She knew she made the right decision at last. D. She felt

    75、 sad on her way back from the camp.40. What is the main idea of the passage?A. Kids should not stay with her parents. B. Kids should often go out for summer camps.C. Parents should not give their children any help. D. Parents should help their children to be independent.CA new rubbish sorting system

    76、(垃圾分类系统) has been put into use in Fangchengyuan Community in Beijing. Local people not only sort their rubbish, but also put QR codes(二维码) on it.When the rubbish is collected and the codes are seen, I will get reward points to exchange for small gifts and even some money, one of the local people tol

    77、d reporters. Its really creative and encouraging.This smart system has been carried out in 350 communities in Beijing. The capital of China has joined a list of cities in the country that take action to support rubbish sorting. For example, Shenzhen and Shanghai have made laws to punish sorting rubb

    78、ish correctly.China produces quite a lot of rubbish every year. Much of the rubbish is buried(填埋) in soil or burned without being sorted. Landfills(填埋场) take up a lot of land and have a risk of polluting the soil and water nearby. And burning rubbish can produce harmful gases. Through rubbish sortin

    79、g, we can reduce the use of landfills and air pollution.Whats more, rubbish sorting saves resources, which could bring economic benefits(经济利益). For example, a ton of waste paper can be reused to make about 850 kg of paper, saving 17 trees and 50 percent of water. Because of their benefits, some coun

    80、tries have developed successful sorting systems.Japan has a strict and detailed system. When people throw away a water bottle, the cap, the wrapper(包装纸) and the bottle itself have to go into three different bins. Every year, families receive special rubbish sorting timetables and directions from the

    81、ir local governments. They are advised to follow the timetables and directions when they throw away rubbish.In Australia, every family is provided with three rubbish bins-the red lid(盖子) bin for general waste like food and plastic bags, the yellow lid bin for recycling like steel and glass, and the

    82、green lid bin for green waste such as grass and leaves. On the streets, the bins are printed with pictures of the things that are allowed inside. It makes recycling quite easy.41. What will local people probably get if they put daily rubbish into the new system in Fangchengyuan Community? A. A compu

    83、ter. B. A car. C. A lot of money. D. Some small gifts.42. Which of the following is NOT the consequence(后果) of burying rubbish? A. Polluting soil. B. Polluting water. C. Taking up a lot of land. D. Saving resources.43. Which paragraph discusses the economic benefits of rubbish sorting? A. Paragraph

    84、3. B. Paragraph 4. C. Paragraph 5. D. Paragraph 6.44. In Australia, which bin should you put food left after dinner in? A. The red lid bin. B. The yellow lid bin. C. The green lid bin. D. The black lid bin.45. Which of the following is TRUE according to the text?A. In Australia, the green lid bin is

    85、 used for all kinds of recyclable(可回收的) wastes.B. In Japan, all kinds of things for recycling are printed on rubbish bins.C. Japanese people cannot throw a bottle into a bin unless they move away the rapper first.D. Australian people have to obey local timetables and directions to throw away rubbish strictly.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:江苏省泰州市2017-2019年三年中考英语试题分类汇编:阅读理解.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-344212.html
    相关资源 更多
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测二必修2含解析20210325196.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测二必修2含解析20210325196.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测三必修3含解析20210325199.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测三必修3含解析20210325199.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修3 MODULE 1 EUROPE WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修3 MODULE 1 EUROPE WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修2 MODULE 4 FINE ARTS-WESTERNCHINESE AND POP ARTS WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修2 MODULE 4 FINE ARTS-WESTERNCHINESE AND POP ARTS WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测一必修1含解析202103251102.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测一必修1含解析202103251102.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修9Units12课时作业含解析202103251115.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修9Units12课时作业含解析202103251115.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修1 MODULE 1 MY FIRST DAY AT SENIOR HIGH WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修1 MODULE 1 MY FIRST DAY AT SENIOR HIGH WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit4Filmsandfilmevents课时作业含解析202103251114.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit4Filmsandfilmevents课时作业含解析202103251114.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit3Theworldofcoloursandlight课时作业含解析202103251113.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit3Theworldofcoloursandlight课时作业含解析202103251113.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 4 WHICH ENGLISH? WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 4 WHICH ENGLISH? WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 3 FOREIGN FOOD WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 3 FOREIGN FOOD WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit4Publictransport课时作业含解析202103251110.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit4Publictransport课时作业含解析202103251110.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修7 MODULE 4 MUSIC BORN IN AMERICA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修7 MODULE 4 MUSIC BORN IN AMERICA WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit3Theworldonline课时作业含解析202103251109.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit3Theworldonline课时作业含解析202103251109.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修6 MODULE 3 INTERPERSONAL RELATIONSHIPS—FRIENDSHIP WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修6 MODULE 3 INTERPERSONAL RELATIONSHIPS—FRIENDSHIP WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit2Fitforlife课时作业含解析202103251108.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit2Fitforlife课时作业含解析202103251108.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit1Livingwithtechnology课时作业含解析202103251107.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit1Livingwithtechnology课时作业含解析202103251107.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit4Helpingpeoplearoundtheworld课时作业含解析202103251106.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit4Helpingpeoplearoundtheworld课时作业含解析202103251106.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit3Understandingeachother课时作业含解析202103251105.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit3Understandingeachother课时作业含解析202103251105.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 2 A JOB WORTH DOING WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 2 A JOB WORTH DOING WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit2Whatishappinesstoyou课时作业含解析202103251104.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit2Whatishappinesstoyou课时作业含解析202103251104.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 1 BRITISH AND AMERICAN ENGLISH WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 1 BRITISH AND AMERICAN ENGLISH WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修4 MODULE 6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修4 MODULE 6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习必修5Unit3Scienceandnature课时作业含解析20210325183.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习必修5Unit3Scienceandnature课时作业含解析20210325183.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 4 SANDSTORMS IN ASIA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 4 SANDSTORMS IN ASIA WORD版含解析.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1